Logo
Print this page

ITAKA ŠAMPION SRBIJE "SVECI" ISPALI Featured

 

1itaka 2018 1Na upravo završenom ekiponom  šampionatu Srbije titulom se okitio ŠK Itaka iz Beograda, u poslednjem 11. kolu večeras bolji za nijansu od nekada šampiona, a u narednoj sezoni drugoligaša VŠK Sveti Nikolaj 3,5:2,5.

Privatni klub Vlade Damjanovića sa tri velemajstora Aleksandom Inđićem Inđićem, Dimitrijem Svetuškinom i Bojanom Vučkovićem, internacionalnim majstorima Velimirom Ivićem, i Gojkom Vučinićem i FM Vladimirom Damjanovićem sa osam pobeda, dva nerešena ishoda, i jednim porazom, osvojio je 26 meč poena kao i drugoplasirani Spartak iz Subotice. Presudila pobeda Beograđana protiv Subotičana(4:2) i 5,5 više osvojenih poena. Treća je Jelica iz Goračića. Tri provoplasirane ekipe nagrađene su medalja i peharima.

1sah va 18

Novčane nagrade najboljima su i dalje tabu tema za "okamenjeno" i nedodiriljivo rukovodstvo saveza,  smenjeno, pa u sudskom sporu dva puta "poraženo". Ipak  poslednjom presudom je oslobođeno odgovornosti. Baš zahvaljujući "ćudnoj" politici ŠSS najbolji srpski šahisti neće učestvovati na predstojećoj Olimpijadi  u Rumuniji, već "dečji vrtić"

Tragičari šampionata su eks šampioni države valjevski "Sveci". Pobeda Porazi od VŠK 2005, i Sloge i Kraljeva su ih odveli u Drugu ligu, i pored tri pobede i dva remija, za sveukupnih 1 meč bodova i 33 poena). Kraljevčani baš zahvaljujući toj  pobedi sačuvali prvoligapki status. Za VŠK su igrali pored VM Jurija Kuzubova i Danila Milaniovića, IM Petar Benković,  Goran Arsović, MIlan Božić(kapitenI i FIDE Majstor Nenad Popović.

Zanimljivo je da su večeras oba Valjevca Božić i Popović  pobedili  rivale  iz Itake, dok su šampioni na  prve četiri table  osvojili čak 3,5 poena.Samo je pobeda je VŠK Sveti Nikolaj donosila opstanak. Sledeće godine u Drugoj ligi će igrati:Krajina(bez ijednog osvojenog meč boda ) Metalac (GM)pobedio samo "krajišnike" i   VŠK Sveti Nikolaj

Tragičari šampionata su eks šampioni države valjevski "Sveci". Porazi od VŠK 2005, i Sloge i Kraljeva su ih odveli u Drugu ligu, i pored tri pobede i dva remija, za sveukupnih 1 meč bodova i 33 poena). Kraljevčani baš zahvaljujući toj  pobedi sačuvali prvoligapki status. ZA VŠK su igrali pored VM Jurija Kuzubova i Danila Milanovića, IM Petar Benković,  Goran Arsović, MIlan Božić(kapitenI i FIDE Majstor Nenad Popović. Zanimljivo je da su večeras su oba Valjevca Božić i Popović  pobedili  rivale  iz Itake, uspešniji na prve četiri table(osvojili 3,5 poena).1sveci bok i popDebitant VŠK 2005 sa Valjevcima ali samo sa kibicerima u ekipi Ilićem  Živkovićem je završio na 5. mestu sa 6 pobeda, dve remija  i tri poraza. 1sveci itaka

Za VŠK 2005 je igralo pet velemajstora( jedan stranac ) i 1 internacionalni majstor, a isti broj GM imao je još samo  eks šampion Sloven iz Rume.1ilici

Sledeće godine u Drugoj ligi će igrati:Krajina nije osvojila ni jedan meč bod, Metalac (GM) pobedio samo Krajšnike i  VŠK Sveti Nikolaj osvojio 11 meč bodova, i 33 poena.

Šampionat je igran u Grand hotelu, a obeležile su brojne manjkavosti, najveći problem i promalo bizaran je bio nedostatak  interneta u hotelu Narcis!?

     
               
               
               
               
               
               
               
               
               
     

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.