Logo
Print this page

BUDUĆNOST VALJEVSKOG SPORTA SU MLADI A NE PARAZITI I ŠTETOČINE Featured

1vak  014 sp1Da svet sporta definitivno pripada mladima nedvosmisleno potvrđuju rezulati mlade garde valjevskih sportista, vaterpolista, biciklista, plivača, rvača, atletičara, karatista, strelaca...

Milionerima i lažnim sportskim ekspertima, što nemilice krčme novac iz budžeta Grada Valjeva polako ali sigurno ističe rok trajanja. Štetočine i paraziti jedan po jedan odpadaju besni do ludila što uzalud traže milione koje nikada ničim nisu zaslužili, a radom i rezultatima nikada nisu opravdali.

                                                      VALISOVA MLADOST ZA PRIMER

1vk valis prva b 18 19

Kadeti Valisa su treći u Kupu Srbije, dok je isti sastav pojačan četvoricom starijih kolega šesti u Prvoj B ligi. Četvorica kadeta Valisa su na spisku 32 najboljih u Srbiji. To su Aleksandar Kovačević, Stefan Vujić, Bogdan Gavrilović i Petar Stanić. Po prikazanim odbranama na Kupu Srbije poziv je zavredeo i Luka Ikasović, ali biće prilike.

Na drugoj strani milioneri VK Valjevo Gorenje, sa pet  puta više narodnih para u 2019, bez ijedne vredne pažnje mladje selekcije su posle remija sa Nišlijama upali u vrtlog plej auta i predstoji im grčevita borba za opstanak u elitnom vaterpolo rangu u Srbiji. Ne izbore li ga, ekipa sa tri Valjevca, jedini perspektivan je  Mitrović, neće igrati Regionalnu A-2 ligu bez obzira što dominiraju u utešnoj grupi ovog takmičenja.

VAK 014 MOŽE I HOĆE VIŠE I BOLJE

Novi klub u svetu atletike VAK 014 posle kratkotrajnog lutanja opredelio se za saradnju sa atletskim trenerom Vladimirom Bogdanovićem, kome slikanje sa decom posle osvojenih medalja na kros takmičenja i fascinacija roditelja nije cilj. Čovek je posvećen isključivo stručnom radu, adekvatnom uzrastu dece. Uspeh VAK 014 na kros ligi Centralne Srbije u Smederevskoj Palanci i pet medalja, zlato Matije Ristića (9 godina) na 500m, srebro Lazara Andrića (11) na 600m, treća mesta Dimitrija Gajića(11)na 600 i Milana Markovića(13) na 1.500m,, četvrto Tamare Panić(11)na 800m, i sedmo mesto Stefana Tešića(15) na 2.000 metara, su potvrda Valjevo ima talente i da atletska priča nije više samo AK Metalac.

                                                            PRVA ZLATA ZA NIKU I ZOJU RATKOVIĆ U 2019.

1nika i zoja bg 2 ciklo krosPorodična manufaktura Ratković sada osamostaljena u sportskom društvu "Vila Gala", dojučerašnje zvezdice  Biciklističkog kluba Boba, na beogradskom asfaltu potvrdila je svoje vrednosti.

Na otvorenom prvenstvu Beograda u ciklo krosu Nika i Zoja Ratković su trijumfovale, a stariji Ratkovići  Gala i Milorad Ratković su bili peti. Svi  zajedno su najavili nove uspehe i titule na trkama što slede narednog proleća.

                                                         UROŠ MILAŠINOVIĆ JE PERJANICA KK ZVEZDA!

1KK Y CACAK 19 3

U Preljini kod Čačka u konkurenciji preko 600 učesnika iz oko 65 klubova na prvenstvu regiona Karate federacije uže Srbije za poletarce, pionire i nade valjevski karate klub Zvezda  je nastupila sa 3 takmičara.

Uroš Milašinović(desno na slici), trenira sa KK 014, a član je KK Zvezda je u disciplini kate, B ​​klase osvojio zlatno odličje, dok je u apsolutnoj kategoriji malo nervoznim nastupom morao da se zadovolji osvajanjem srebrne medalje. Interesantno je da mu je protivnik bio isti takmičar kojeg je već pobedio u B klasi.

Aleksandra Radovanović sa tek oranž pojasom u svojoj D klasi skorom 1: 2 je poražena sudijskim neopreznošću, a moglo bi da se reći bahatošću i neznanjem,  izgubila šansu za jednu od medalja. U disciplini borbe takmičar Zvezde, Uroš Ilić u kategoriji - 50 kg je pokazao talenat i taktički dobro propraćen meč ali nedovoljnog iskustva i nepažnjom izgubio je šansu za medalju rezultatom 2: 3.

"Predstoji još mnogo rada i učešće kako na kontrolnim turnirima tako i tempiranjem forme na preostalim nacionalnim takmičenjima. Uz mala finansijska sredstva i druge prateće problema, klub u svojem višedecenijskom postojanju pokušava da  opstane i sledi put razvoja mladih ključnog detalja svoje programske orijentacije karate sporta tako i fizičke kulture uopšte", reči su trenera i direktora kluba Duška Sopčić

Šest takmičara Karate klub 014 u kategoriji kata se okitilo  odličjima i obezbedilo plasman na državno prvenstvo Srbije.1VA 014 Cacak prvenstvo

U kategoriji pionirki Andrea Krstić je osvojila dve zlatne medalje u apsolutnoj i u svojoj klasi. Ksenija Kosić koja je osvojila srebro, Ana Živanović i Tamara Dražić bronzu.U kategoriji poletaraca Višnja Đurđević je osvojila zlatnu medalju.

Ivana Matić je uprkos velikom trudu i zalaganju nije uspela da se domogne odličja.

 Postignuti uspeh na prvenstvu regiona, veliki je postrek za takmičare i trenere KK 014, koji će svoje aktivnosti usmeriti na pripremu takmičara za nastup na prvenstu države koje će se održati za dve nedelje.

                                                      PLIVAČI SJAJNI I U BORU

1 VALIS BOR 1 19

Plivači Valisa, njih četvoro osvojili su medalje  u Boru održan sedmi po redu međunarodni plivački miting, u konkurenciji  24 kluba i  259 takmičara iz Bugarske, Severne Makedonije i Srbije.

Vuk Tešanović je bio drugi u disciplini 50m delfin, treći na  100m slobodno.
Srebrnu medalju je osvojila Maša Radojević na  100m slobodno, a bronzu na 100m prsno. Druga u plasmanu u svojoj kategoriji je bila i Teodora Subotić na 50m leđno. Nemanja Pavlović je u disciplinama 100m slobodno i 100m prsno osvojio bronzane medalje.
"Svi takmičari koji su nastupili su ujedno bili i na pobedničkom postolju, nekima je ovo takmičenje bilo u funkciji sticanja iskustva, a nekima je ovo jedna od poslednjih provera pred državna prvenstva koja ih očekuju u narednim nedeljama. Svim zainteresovanim roditeljima poručujemo da je mart mesec pravo vreme da upišu decu u klub, radnim danima u 18 časova na bazenu Tehničke škole ", kaže predsednik plivačkog kluba" Valis "Branislav Kovačevic.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.