Logo
Print this page

DESET MEDALJA ZA DVE MAŠE, BRONZA VATERPOLISTIMA VALISA I DVE KOLAJNE RVAČIMA MLADOSTI Featured

1valis 007 3

Tačku na sezonu mnogo bitnu za budućnost vaterpolo sporta u Valjevu, posle prelaska Igora Milanovića iz VK Valjevo inače "zakletog partizanovca" u redove državne ljubimice, proteklog vikenda stavila je novim uspehom jedna od najmlađih generacija (2007. godiše i mlađi) VK Valis. Mladi vaterpolisti Valisa osvojili su  treće mesta  na finalnom turniru Centralne Srbije, odmah iza vršnjaka iz redova  šampiona države Šapca i Radničkog iz Kragujevca. Valjevka Maša Cvetković sa novih 7 odličja  obeležila otvoreno prvenstvo Beograda, a članica PK Valis Maša Radojević je na  "Vidovdan Kupu" u Kruševcu osvojila 3 medalje. Dva odličja iz Slovačke doneli su i rvači Mladosti.

Mladi vaterpolisti Valisa, generacija 2007. i mlađi, završila je sezonu u sportu obeleženom uspesima većine selekcija, i neuspesima Centra troška broj 3 Grada Valjeva  VK Valjevo, trenutno u situaciji, nalik na beznadežnu. Bez položenih računa posle debakla u Super ligi Srbije i plasmana na 9. mesto u konkurenciji 10 klubova, pitanje je šta leto donosi VK Valjevo.

 Valisovi klinci su u SRC Petnica  pobedili niški Nais 12:7, a u mečevima za plasman na finalni turnir šampionata države Radnički iz Kragujevca je pobedio 9:8, dok je takođe u neizvesnom susretu sa Šapcem odluka takođe pala u poslednjem minutu i "čivijaši" su minimalno vođstvo 5:4 pretvorili u pobedu za prvo mesto od 7:4. U generaciji dečaka rođenih 2007. godine ima par vaterpolo vunderkinda, a  ostali kad nadrastu nivo  vaterpolo predloškalaca pobeđivaće se i Šapčani, Kragujevčani, Partizanovci, "lale" i ostali klubovi u kojima je rad na višetruko višem nivou. Sa stažom od pola godine, ili koji mesec više potrebni je mnogo rada i napora da se dostigne nivo starijih kolega, na primer iz 2004. godišta, danas standardnih kadetskih repezentaivaca. U svako  slučaju nije sramota izgubiti od Radničkog i Šapca, ali sa još nekim novim Jovanovićem "Diksijem", Stoilkovićem... i mnogo odricanja i krvavog rada, ozbiljnostim pre svega, pašće i "nepobedivi".

Valjevka Maša Cvetković članica LA Kolubara iz Lazarevca sa 4 zlata 2 srebra 1 bronzom, u trkama na 100,  200, 400 m ledjno i kraul, u 2006. i 2007, godištu i apsolutnoj kategoriji obeležila otvoreno prvenstvo Beograda.1 masa c 7bgd

 

Plivačica Valisa  Maša Radojević je na  "Vidovdan Kupu" u Kruševcu osvojila 3 medalje, srebro na 100m slobodno i  50m delfin i bronzu na  50m slobodno.

Na međunarodnom turniru u rvanju slobodnim stilom u češkom Brnu, rvač valjevske Mladosti  Vuk Lekić je bio drugi u kategoriji do 92 kilograma, pošto je nakon tri pobede zaustavljen u finalu, a David Petrović sa dve pobede i dva poraza bio treći u kategoriji do 57 kilograma. Medalja je izmakla Bojanu Mariću u kategoriji do 97 kilograma, koji se sa dve pobede i dva poraza bio četvrti.rvanje brno

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.