Logo
Print this page

TREĆU POBEDU U NIZU METALCA SPREČILE POVREDE I ZAMOR Featured

1kkm dinamik 00Metalac je bio u prilici da trećom pobedom u nizu, posle trijumfa u Novom Sadu i Pančevu, napravi  večeras u Valjevu ključni korak ka opstanku u KLS. Bolja  igra u većem delu meča nije krunisaana 5-im trijumfom. U finišu  Dinamik je odigrao odlično pogodio dve vezane trojke i odneo bodove iz hale sportova 15.septembar  84:78.

 

Metalac je igrao odlično prvih 20 minuta, nadigrao rivala, ali utakmica traje 40 minuta. U 23. minutu posle trojke Vasića i do tada  odlične igre Tomaševića Metalac je imao maskimalnih +11(49:38). Sledi pad u igri, što  gosti obilato koriste i vraćaju se u život. Nedostajali su koševi odsutnog zbog povrede Luke Anđuđića. Njegova norma od 10 i više koševa bi bila od neprocenjivog značaja u meču sa Dinamikom.  Serija gostiju  traje do  58:52 u 28.minutu za Dinamik.

Metalac  se ne predaje  i do isteka 38. minuta ostaje u igri za pobedu. Oodgovornost  u napadu neizmenično preuzimaju Vasić, Đuković, Vasiljević i Stepanović. Pred posldnja dva minuta vlada potpuna rezultatska neizvesnost 73:73. Metalac ulazi u problem sa realizacijom napada, Tri puta rani svoj koš, ali nema "naplate u napadu. Sve bi bilo drugačije u da je bilo manje  problema sa  realizacijom slobodnih bacanja. Čak trećina od 18 nije iskorišćena. U trenucima odluke slede greške u napadu, bačena lopta u ruke rivalu. Dinamik poklone koristi i sa dve uzatopne trojke na isteku napada Vulikića i Pašajlića, plus dodatnim bacanjem gura  Metalac u nedostižni munus 73:80 na 70 sekundi pre kraja. Vasić i Stepanović smanjuju sa penala na 77:80 ali Vulikić  ne greši sa istog odstojanja sa nova 4 poena stavlja tačku na pobedu Dinamika.

Pobednika su odlučile odlučila "duža klupa" odnosno znatno veći broj kvalitetnih igrača Dinamika, ali i povrede bitnih igrača Metalca Anđušića i Stepanovića, spremnog  da igra sa nezalečenom povredom. Ništa se ne  može zameriti "okrnjenom" valjevskog timu. Učinili su sve da pobede, borili su se muški,  igrali dobro, ali i grešili.

I zato glavu gore, biće dana za megdana.

1kkm dinamik igor

Najvažnije da se tokom nedelje dobro radi, igra se primetno podiže na nivo ranga takmičenja, tako da u 2021. godini možemo očekivati nove radosti i pobede Đokićevih pulena.  

Metalac u 2020. čekaju još  dva izuzetno teška meča. Prvi u Užici naredne subote protiv sjajne Slobode. Uoči Nove godine 27. decembra u petak Valjevo dolaze Zemunci. Mladost ima mlad i respektabilan sastav, a biće i tv prenosa iz hale sportova 15.septembar.  Bude li zdravstveni bilten povoljan 5 pobeda u 13 mečeva tima formiranog u 12,05 posle svih kataklizmičkih dešavanja u klubu dovodenog na ivicu ambisa i gašenje, biće podstrek za ove momke i sve veću podršku  navijača, koja kao plima raste.1kkm dinamik 01

Na ruku Metalcu idu porazi OKK Beograda(1 trijumf), Vojvodine(2). Kolubara je  stigla do  treće pobede  ubedjivo protiv  Dunava,  koji kao i Metalac i Tamiš ima 4 pobede.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.