Logo
Print this page

GORENJE OBUSTAVILO PROIZVODNJU DO 6.APRILA 2020. GODINE Featured

gorenje proizvodni pogon

Kineska kompanija Hisense Gorenje od danas  obustavlja  proizvodnju u Valjevu i svim svojim fabrikama u Evropi, razlog je bezbednost  zaposlenih u proizvodnji i zaštita  od  pandemije epidemije korona virusa.

Kineska kompanija u svim  svojim fabrikama rigorozno primenjuju sve preventivne mere.

Spekulacije da je do prekida u proizvodnji došlo zbog nedostatka repro materijala demantovali su i zaposleni u proizvodnji, potvrdom da je repromaterjal stigao pre donošenja ove odluke.

Kompanija Hisense sporovodi  dodatne  preventivna mera zaštite zaposlenih u proizvodnji i na svoj način  doprinosi širenju epidemije i dodatno štiti zdravlje zaposlenih u  proizvodnji.

Rukovodstvo kompanije i sindikat dogovorili su da  proizvodnja bude  nastavljenai 6. aprila 2020. godine. Prekid će biti produžen samo ako  vlada SR Srbije ne donesu dodatne mere o ograničenjima rada u proizvodnom sektoru.

Rukovodstvo kompanije, sindikat i savet zaposlenih su dogovorili da će radni dani zbog dvonedeljne obustave proizvodnje u Valjevu, Velenju i fabrici Mora u Češkoj Republici budu nadoknađeni neiskorišćenim slobodnim danima, i delom kroz dodatne radne dane u drugoj polovini 2020. godine.

Za vreme obustave proizvodnje, zaposleni čija je stručnost neophodna za funkcionisanje kompanije nastaviće sa radom od kuće ili, ukoliko je to neophodno, u kompaniji. Na taj način  neće izostati  najvažnije  komunikacija i razmena neophodnih informacija. Rukovodstvo kompanije i sindikat ostaju  u  neprekidno kontaktu.

Kada proizvodnja  ponovo bude pokrenuta u fabrikama, primenjivaće se sve preventivne mere u cilju zaštite zdravlja i bezbednosti zaposlenih.

U kompaniji Hisense su zahtevaju od svojih zaposleniradnika da  pokažu najviši nivo odgovornosti, odnosno da se rigorozno pridržavaju  preventivnih mera do povratka na posao.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.