Logo
Print this page

MIONICA BRZINOM BOLIDA U MONCI LETI U SREĆNIJU BUDUĆNOST! Featured

monca ugovor Boban Momirovic

Predsednik Opštine Mionica Boban Janković danas je u Vladi Srbije potpisao ugovor vredan 1,2 milijarde dinara za izgradnju  kanalizaciju i prečistača otpadnih voda u varopi i okolnim naseljima

Ugovorom je predviđena  izgradnja  kanalizacione mreže, i centralnog prečistača otpadnih voda. Vredan 1,2 mlijarde dinara, i predstvlja najveći investicioni projketaa  od postnaka  Mionice. U Vladi Srbije u Beogradu ugovor su potpisali ministar za infrastrukturu Tomislav Momirović i predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Rok za završetak svih radova je  39 meseci. Do kraja  narednog leta  biće izgrađen prečistač otpadnih voda i mreža fekalne kanalizacije u dužini od 10,5 kilometara, u svim  naseljima u opštini Mionica.

Trenutno su bez kanalizacije: Jasenje, Divčibarski put, Brežđanska, Kovačevića put, Tešanovića put, Kneza Grbovića krak, Kevića sokače, deo Aleksandra Obrenovića, Dragojevića strana, Milana Stanišića, Obilaznica, Đurđevića sokak, Novakovići sokak, Pajići sokak, Jevtovića sokak, Antonijevići sokak i  domaćinsta pored Valjevskog puta konačno će dobiti fekalnu kanalizaciju, jedan od ključnih preduslova za zdrav život.

“Danas smo potpisali  istorijske ugovore  za Mionicu. Ulaganje Republike Srbije  od 1,2 milijarde dinara u našu opštinu biće ključ   investicionog preporoda Mionice. Vrednost oba  ugovora prevazilazi iznos tri godišnja budžeta naše opštine. Sa gotovo 1,2 milijarde dinara koje investira Vlada Srbije, mi ćemo u kratkom roku, od tri i po godine, izgraditi ono što u Mionici nije izgrađeno za prethodnih 100 godina. Proširićemo kanalizacionu mrežu i izgraditi centralne prečistače otpadnih voda. Zaštitom  prirodu u našoj prelepoj Mionici od zagađenja, unapredićemo život naših stanovnika. Ni jedna kuća u varoši i u Banji Vrujci više neće imati septičku jamu, ni troškove njihovog čišćenja i  dezinfekcije. Sve to nam omogućuje da unapređujemo razvoj Mionice kao ekološke turističke destinacije” kaže Boban Janković.

Janković ističe da je zaslugom predsednika SR Srbije Aleksandra Vučića   Mionicu  uključena u investicioni program “Srbija 2025”.

“Zahvaljujući naporima predsednika Vučića i Vlade Srbije Mionica je u prethodnih šest godina e izborila za realizaciju velikog broja važnih projekata. Rekonstruisali smo naše škole i vrtiće, saobraćajnu infrastrukturu, Dom kulture, izgradili Halu Sportova. Gradićemo Kuću Kolubarske bitke, što je jedan od najznačajnijih projekata  u kulturu naše  opštine. Rekonstruišemo stare i gradimo nove puteve. Otvorili smo fabriku i zaposlili ljude, a pregovaramo i sa novim investitorima. Mionica će zahvaljujući podršci države za nekoliko godina postati razvijena varoš s odličnim uslovima za život svakog našeg stanovnika i sa fantastičnim perspektivama za razvoj u budućnosti”, optimista je ne bez razloga  Boban Janković istrajan  da Mionica bude u bliskoj budućnosti ogledalo Kolubarskog okruga i primer za sve uspešne i prosperitetne opštine.

monca vlada ugovor

Početak radova predviđen je za kraj 2021.godine, a izvođač je renomirana kineska kompanija China road and bridge corporation

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.