Logo
Print this page

METALAC NA ATOMSKI POGON ZA EVROPSKU RAPSODIJU KAKVO VALJEVO NE PAMTI Featured

 KKM VOJV 100 96

“Pokerom” otvorena sezona Metalca imala je svoj peti čin večeras u hali sportova 15.septembar, “samo” sa 1.000 I kusur vatrenih  sretnika "osuđenih"da uživaju u ATOMSKOJ KOŠARCI i gala derbiju sa Vojvodinom, na evrologaškoj razini.

Metalac je “peterdom”  i "stotkom"obeležio derbi sa Vojvodinom 100:94.

Bio je to retko viđen fajtersko-revolveraški obračun, dostojan da ga vidi, i u njemu uživa  milionski auditorijum, a ne samo privilegovani Valjevci i Valjevke.

Vatromet koševa,popu roja kometa, nikada viđen u novom milenijumu, obeležio je uvodnih deset minuta.

U pravom smislu reči, bila je to  košarkaška rapsodija oba tima. 

Neverovatnih 66 poena je postignuto u prvom kvartalu. Po 7 trojki su ubacila oba tima, Metalac iz 11 a Vojvodina iz  9 pokušaja.

Cevi haubica su  se usijale pa je do odmora ubačeno još “samo”  5 trojki( 2 Metalac i 3 Vojvodina) iz ukupno 14, odnosno 19 pokušaja.

Dafi(4) i Islamović(3 trojke), predvodili se dalekometnu artiljeriju Metalca, a Beslać(3) Jovović I Gaćeša(2) Vojvodinu.

Igralo se kao retko kada otvoreno, napadački, ali i u meso.

Metalac je naizgled lako, a to je baš najteže,  nalazio put čak i do 10-ak  poena prednosti, a “lale” su još ”lakše” uzvraćale, i ostajale u igri.

Šuteri oba tima su se nadmetali ne birajući odakle će gađati i pogađati. Metalac je uspešno odolevao naletima Vojvodine, moćnijom samo zbog "duže klupe".

U permanentnoj jurnjavi povoljnog rezulatata "lale"su  poslednji put zapretila preko  Marka Ljubičića i Čampare, ali od “minimalca” 87:89 dalje nisu mogli. Domaćin uz bučnu podršku sa tribina,  ekspresno  vraća  nedostižnih +8(95:87).

Dafi, Durmo i Gavrilović za stotku, stavljaju tačku  na derbi, koji budi nadu da se košarka na velika vrata vraća u Valjevo.

Iako je igrao sa manje igrača u rotaciji,  Metalac je nadvisio Vojvodinu u skoku (39:28), a imao je i više raspoloženih šutera.  Altin Islamović dobacio je do 27 indeksnih poena(e 22 poena(6:5 za tri, i 6 skokova). Ljubimac najmlađih Džorden Dafi  je ubacio 22 poena, plus 5 asistencija i 4 skoka za indeks 25. Uroš  Luković je imao pune ruke posla, ali nije  “promašio” ni večeras dabl-dabl(14 poena i 11 skokova).

Gavrilović, na momente sebičan,  je postigao 16 koševa, Bajić je brojao do 12 (2-2 trojke, i šut za dva 4:3), a Durmo je "doleteo" do  8 skokova.

Dušan Beslać je predvodio Vojvodinu sa  24 poena, a dvocfreni su bili Gaćeša sa 12, Ljubičić (3 asistencije) i Banjac sa po 11(5 skokova i 3 as.),  Jovović je ubacio  9 poena, imao 6 skokova i 4 asistencije. Vojvodina je dogurala na 101. a Metalac do 111 indeksnih poena.

Metalac je ove noći konačno usamljen na vrhu tabele KLS.

Već sutra će mu se pridružiti  jedan  od 2 još uvek neporažena tima, posle  drugog velikog derbija 5.kola: Zlatibor ili Dinamik.

Za sedam dana Metalac ide u goste Slobodi. Dečiji vrtić vodi partizanovac Velimir Gašić, nekada trener Metalca. Mladi tim Slobode, vatreni Užičani u sigurno dupke ponoj dvorani Veliki  park biće slatki izazov za Metalac, sigurni smo moćan da uspešno okonča  oktobarski salon trijumfa!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.