Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

METALAC NA ATOMSKI POGON ZA EVROPSKU RAPSODIJU KAKVO VALJEVO NE PAMTI Featured

 KKM VOJV 100 96

“Pokerom” otvorena sezona Metalca imala je svoj peti čin večeras u hali sportova 15.septembar, “samo” sa 1.000 I kusur vatrenih  sretnika "osuđenih"da uživaju u ATOMSKOJ KOŠARCI i gala derbiju sa Vojvodinom, na evrologaškoj razini.

Metalac je “peterdom”  i "stotkom"obeležio derbi sa Vojvodinom 100:94.

Bio je to retko viđen fajtersko-revolveraški obračun, dostojan da ga vidi, i u njemu uživa  milionski auditorijum, a ne samo privilegovani Valjevci i Valjevke.

Vatromet koševa,popu roja kometa, nikada viđen u novom milenijumu, obeležio je uvodnih deset minuta.

U pravom smislu reči, bila je to  košarkaška rapsodija oba tima. 

Neverovatnih 66 poena je postignuto u prvom kvartalu. Po 7 trojki su ubacila oba tima, Metalac iz 11 a Vojvodina iz  9 pokušaja.

Cevi haubica su  se usijale pa je do odmora ubačeno još “samo”  5 trojki( 2 Metalac i 3 Vojvodina) iz ukupno 14, odnosno 19 pokušaja.

Dafi(4) i Islamović(3 trojke), predvodili se dalekometnu artiljeriju Metalca, a Beslać(3) Jovović I Gaćeša(2) Vojvodinu.

Igralo se kao retko kada otvoreno, napadački, ali i u meso.

Metalac je naizgled lako, a to je baš najteže,  nalazio put čak i do 10-ak  poena prednosti, a “lale” su još ”lakše” uzvraćale, i ostajale u igri.

Šuteri oba tima su se nadmetali ne birajući odakle će gađati i pogađati. Metalac je uspešno odolevao naletima Vojvodine, moćnijom samo zbog "duže klupe".

U permanentnoj jurnjavi povoljnog rezulatata "lale"su  poslednji put zapretila preko  Marka Ljubičića i Čampare, ali od “minimalca” 87:89 dalje nisu mogli. Domaćin uz bučnu podršku sa tribina,  ekspresno  vraća  nedostižnih +8(95:87).

Dafi, Durmo i Gavrilović za stotku, stavljaju tačku  na derbi, koji budi nadu da se košarka na velika vrata vraća u Valjevo.

Iako je igrao sa manje igrača u rotaciji,  Metalac je nadvisio Vojvodinu u skoku (39:28), a imao je i više raspoloženih šutera.  Altin Islamović dobacio je do 27 indeksnih poena(e 22 poena(6:5 za tri, i 6 skokova). Ljubimac najmlađih Džorden Dafi  je ubacio 22 poena, plus 5 asistencija i 4 skoka za indeks 25. Uroš  Luković je imao pune ruke posla, ali nije  “promašio” ni večeras dabl-dabl(14 poena i 11 skokova).

Gavrilović, na momente sebičan,  je postigao 16 koševa, Bajić je brojao do 12 (2-2 trojke, i šut za dva 4:3), a Durmo je "doleteo" do  8 skokova.

Dušan Beslać je predvodio Vojvodinu sa  24 poena, a dvocfreni su bili Gaćeša sa 12, Ljubičić (3 asistencije) i Banjac sa po 11(5 skokova i 3 as.),  Jovović je ubacio  9 poena, imao 6 skokova i 4 asistencije. Vojvodina je dogurala na 101. a Metalac do 111 indeksnih poena.

Metalac je ove noći konačno usamljen na vrhu tabele KLS.

Već sutra će mu se pridružiti  jedan  od 2 još uvek neporažena tima, posle  drugog velikog derbija 5.kola: Zlatibor ili Dinamik.

Za sedam dana Metalac ide u goste Slobodi. Dečiji vrtić vodi partizanovac Velimir Gašić, nekada trener Metalca. Mladi tim Slobode, vatreni Užičani u sigurno dupke ponoj dvorani Veliki  park biće slatki izazov za Metalac, sigurni smo moćan da uspešno okonča  oktobarski salon trijumfa!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas