Logo
Print this page

ODBOJKAŠKI CIRKUS KRAJ LJUBOSTINJE! Featured

1OKVAO14KM KRAJ

Slučaj nikad viđen od kada se odbojka igra u Valjevu obeležio je derbi 13. kola Prve lige Srbije: OK VA 014 GORENJE - KOSOVSKA MITROVICA 2:3 (32:30, 20:25, 25:20, 18:25, 9:15). U taj breku vođstvo domaćina 8:4 je izbrisano,  posle reakcije delagata i sudije "na zemlji". Plus 4  je pretvoren u 0:5 ?! Razlog je falš  postava valjevskog tima na startu seta odluke u odnosu na prijavljenu. Propust je identifikovan tek posle 12 odigranih poena i promena strana ?!

1okv014KMHAOS

Šta su čekali Kraljevčani službena lica, delegat Ljubomir Kovačevići sudija Vladinir Jokanović do tada, pitanje  je za one što vode računa o regularnosti i zaradama subotnjih dnevničara.

Tandem iz Kraljeva Bićanin Jokanović je brljao tokom na štetu oba tima, ali je bilo uočljivo ekstremno "kažnjavanje grešaka" dizača Nedića. Valjevci bez povređenih Lazarevića i Bobovca su imali peh da se povredi i srednji bloker Đokić. Posle nesztručne intervencijei  skidanja patike i  bandaža, što je nezamislivo prilikom povrede zgloba  Đokić je odskakutao do klupe, ali se kasnije vratio i završio meč.

Čestitke braći i Kosovske Mitrovice na upornosti, istrajnosti za  revanš Valjevcima za poraz prvom delu prvenstva.  Kako rekoše sličan "doživljaj" imali su i oni sa oduzimanjem poena   u meču sa Mladim radnikom.

Srećni su što su u prilici da izađu iz Kosovske MItrovice  igraju i druže se prijateljima po Srbiji. Makar taj dan kada idu na utakmicu  lišeni su pritisaka i svih drugih politikanstkih galimatijasa,  zidanja i rušenja zidova na mostu u Kosovskoj Mitrovici, postavljanja  vidljivih i nevidljivih stubića  koji dele grad na dva dela,  po nalogu iz Brisela, a pod pritiskom iz Prištine.

Čestitke na pobedi Mitrovčanima, a Valjevcima poruku  da stisnu zube prebole nepravdu i sbe februarske malere,, ali i sagledaju svoje greške kako ne bi davali novu priliku službenim licima da ih zbog banalnosti kažnjavaju.

VA 014 Gorenje je pretrpelo i treći poraz u nizu, ali je večeras konačno osvojio prvi bod u februaru. Razlog su rivali, ali i  povrede Lazarevića i Bobovca.

Lazarević će morati "pod hiruški nož" jer sa povredom ligamenata se nije igrati, dok će mladi Bobovac uskoro na teren. Ostaje da se vidi šta je večerašnjom  povredom Đokića. San o eliti valja dosanjati ali tek u  narednoj sezoni, sa postojećim snagama, nadolazećim tinejdžerima i još nekim pojačanjem.

VA 014 Gorenje je sa drugog skliznuo na 5. mesto sa 26 bodova, 8 manje od lidera Mladog radnika(34), pet od Spartaka,  tri od Borca iz Starčeva i jedan od večerađnjeg rivala Kosovske Mitrovice. U 14.kolu Železničar će u Beogradu ugostiti Valjevce.

JEDINSTVU ILI DINAMU KUP, VALJEVKE SVE BLIŽE PRVOJ LIGI

U svetu ženske odbojke u centru pažnje je finale Kupa Srbije.Branilac trofeje Vizura je ostala  bez trofeja. Jedinstvo iz Stare Pazove je bilo nadvisilo sastav iz Zemuna i boriće se sa trofej da Dinamom iz Pančeva večers  u 18 sati (tv prenos na RTS).

Superligaši valjevskog kraja imaju različite ambicije. Lajkovčanke Žalja bi da kroz plej of stigne što dalje, a odbojkaši ljiškog Spartaka bi da kroz plej aut stignu do oostanka.

Prvobeligaš ženska ekipa OK Valjevo je u prilično monotonom meču pred svojim navijačima pobedila gošće iz Vrbasa 3:0 (25:20,25:18, 25:27). Valjevke su zadržale su drugo mesto mada im i dalje prete Ljižanke. Utrakmica sa Sterijom u Beogradu i Ubom, već provligašem, pokazaće da su  Valjevke dostojne povratka u Prvu ligu.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.