Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ NEKO U VALJEVU DA POBEDI REŽIM I "FANTOME" Featured

va crnooo so va 1

Gradska izborna komisija u proglasila je i zvanično liste za izbore u Valjevu,  2.juna. Ukupno sedam aktera je ispunilo nepohodne uslove i ako ne bude "iznenađenja" Ruska stranka je već osporena, ali svi će biti učesnici izborne utakmice.

U ponoć 12.maja istekao je rok za predaju izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Beograda, 14 gradova i 74 lokalne samouprave.

U celoj "polovini" Srbije ni ovoga puta nije bilo iznenađena. 

U Valjevu je sa rednim brojem 1  izborna lista koalicije  "Aleksandar Vučić – Valjevo sutra".

Pored naprednjaka u koaliciji je još 10 političkih stranaka, ali  naprednjaci se pitaju.

Koaliciju čine:

Ivica Dačić SPS;  Milan Krkobabić-Partija ujednjih penzionera, poljoprivrednika i proletera-Solidarnost i pravda-PUPS solidarnost i pravda; Milica Đurđević- Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici-Srbija ZS; Dr Vojislav Šešelj SRS; Milan Stamatović "Zdrava Srbija ZS; Rasim Ljajić Socijaldemokratska partija Srbije-SDP Srbija; Marijan Rističević -Narodna seljačka stranka NSS; Dragan Marković- Palma Jedinstvena Srbija JS; Aleksandar Vulin Pokret Socijalista-PS; Nenad Popović Srpska narodna partija SNP; Miloš Vučević Srpska Napredna stranka SNS Srbije. Na listi je 51 odbornički kandidat-kandidatkinja, a prvi "medju jednakima" je aktuelni gradonačelnik Lazar Gojković, pre četiri godine nestranačka ličnost, košarkaški trener - početnikm dok je odmaj iza prvog Đorđe Milanović, poraženi na izborima 2020. u trci sa Gojkovićem. SPS je prihvatio totalno poniženje. Među prvih 26, pored Milanovića(2.na listi), su  kandidati na pozicijama 7,14, 21.  Naprednjaci dominiraju sa 19 kandidata za odbornička mesta,a  "ikebana" PUPS, Zavetnici, SRS, sa po jednim odborničkim  kandidatom.

Neočekivano na "dvojci" se našla  "Ruska stranka – Rusija i Valjevo u srcu – Milija Nestorović". Iako je lista odmah po proglašenju osporena, prigovor je odbijen. RS je kandidovala 17  kandidata i kandidatkinja za odbornike,  od kojih su 5 studenti.

Najveći i jedini pravi opozicioni blok "Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može" je na rednom broju 3.

Najveći i jedini pravi opozicioni blok "Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može" je na rednom broju 3.

Listu čine Demokratska stranka, Zeleno-levi front sa Lokalni front Valjevo, Zeleno levi front, Narodni pokret Srbije, Nova DEmokratska stranka,  Novo lice Srbije i Stranka slobode i pravde"

Listu čine Demokratska stranka, Zeleno-levi front sa Lokalni front Valjevo- Zeleno Levi Front, Narodni pokret Srbije, Nova Demokratska stranka,  Novo lice Srbije i Stranka slobode i pravde.

 "Svanuće- Ujedinjeno Valjevo može" na svojoj izbornoj listi ima 51, kadidata i kadidatkinju za odbornike. U koaliciji "Svanuće" medju prvih 33. kandidata, su 29 visokoobrazovani i stručnih ljudi.

Na "četvorci"  je  lista "Evropska zelena partija–Evropeiskaja partija zelenih) Ekologija, zeleno Valjevo – stil života" (16 kandidata i kandidatkinja za odbornike).

Broj pet je lista grupe građana "Pokret Sad – dr Snežana Mijatović, Đorđe Pavlović – Drugačije", sa 27 kandidata i kandidatkinja za odbornike.

"Šestica ide listi grupa gradjana "Ujedinjena Patriotska opozicija Valjeva, za kralja i otadžbinu, prof. dr. Branimir Nestorović", a ima 27  kandidata i kandidatkinja za odbornike.

Konačno "sedmicu" je "upecala" koalicija "Kasnimo" - Narodna stranka – Mirjana Jugović, Srpski pokret Dveri – Stanko Ranković (21 kandidat i kandidatkinja za odbornike).

Poziciju i ujedinjeni opozicioni blok su  lako prepoznati, kao i "fantomi" nikada u većem broju prisutni na izbornoj utakmici u Valjevu.

Od 7 lista za sada dve  imaju kandidate za gradonačenika Grada Valjeva. 

Ivan Manić, profesor engleskog jezika, je kandidat za gradonačelnika Valjeva koalicije "SVANUĆE-UJEDINJENI VALJEVO MOŽE". 

Kandidat "keca" izborne liste "Aleksandar Vučić–Valjevo sutra"...  sa 51.odborničkim kandidatom i kandidatkinjom je aktuelni  gradonačelnik Lazar Gojković(SNS), master profesor fizičkog vaspitanja. Zanimljivo je da je prvi do gradnočelnoka, kandidat za potpredsednika Đorđe Milanović(SPS). Na  izborima u Valjevu 2020. MIlanović je bio kandidat za gradonačelnika Valjeva i nosilac izborne liste SPS-JS. Gojković ga je pobedio. Uticajni socijalisti su se potrudili da  Milanović izgubi izbornu "utakmicu" jer im je bio "viši" cilj da naprednjaci ostanu na vlasti, da se ne kvare odnosi, nego da MIlanović pobedi.  "Igra" je prepoznata još u  predizbornoj kampanji. Bez podrške Dačića i MIlićevića, ali i domaćih-valjevskih "saigrača" MIlanović je bio osuđen na poraz. Kao prvi čovek valjevskih socijalista godinu dana kasnije podnosi ostavku i stranci, a odluku o “pauzi“ u aktivnom političkom životu, je objavio na svom Fejsbuk profilu, sa obrazloženjem  da je to” jedina ispravno, i da želi da se okrene svom životu. Nikoga nisam izdao ni prodao! Da li su mene… Nije bitno!“ napisao je 2021. Milanovič. Odmah  po okončanju izbora 2020. je napustio radno mesto gen.direktora u JKP Vodovod Valjevo, a zatim dao i otkaz na radno mesto u Gradskoj upravi. Sada je ponovo u "igri" za fotelju, za potvrdu da Dačić i Miličević očigledno je, i dalje vedre oblače, odnosno  rade šta im je volja valjevskim i svim socijalistama u Srbiji. Mehanizam, "letiš" ako nećeš ti, ima ko hoće" očigledno funkcioniše.

Zakon o lokalnim lokalnim izborima, predviđa da izborne liste budu podnete izbornoj komisiji najkasnije 20 dana pre dana izlaska na izbore.

Izborna komisija utvrđuje zbirnu izbornu listu i u obavezi je da je objavi na veb-prezentaciji najkasnije 15 dana pre dana izlaska na izbore.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas