Logo
Print this page

ZORAN BALJAK JE SVETLOST NEIZBRISIVOG SEĆANJA Featured

zoran baljak svi 22Treći omladinski Memorijalni turnir Zoran Baljak u znak sećenja na tragično preminulog 2.avgusta 2016. godine u Mariboru, mladog čoveka i  vrsnog fudblera, su i ovog leta  organizavali porodica, prijatelji  i drugari iz sveta valjevskog fudbala.

 U organizaciju se  uključio i Grad Valjevo. Posle finalne utakmice Radnički–Jedinstvo (Ub) 3:3( penalime 7:5),  medalje finalistima, priznanja najboljima i pobednički pehar ekipi sa Petog Puka je uručio gradonačelnik Lazar Gojković.

Učešćem  na turniru igrama Kolubara i Jedinstvo, ali pre sevga igrama i ponašanjem su opravdali igrama visok rejting dva kluba, i  uveličali dan sećanja na Zorana.

Talentovane  momke  ubskog Jedinstvo, predvodio je sa klupe,  u srećnim vremenima  valjevskog  fudbala u dresu Budućnosti, sa Vojom Sinđćem ,“majstor za vezu”,  Srba Milošević, a sa tribina otac zvezde evropskog fudbala, i momka sa rejtingom kakav niko od rođenih u Tamnavi nema,  Nemanje Matića, Dragan Matić–Žabac, takođe u svom fudbalskom trajanju zapažen igrač.

I posle 6 godina od tragičnog  silaska sa životne scene Zoran Baljak živi u srcima I sećanjima  najrođenih i vernih drugara, uvek spremnih da pokažu koliko su voleli Zokija i koliko im danas nedostaje.

zoran baljak 22

baljak porodica 22 3

Akteri turnira tek izlaze na fudbalsku scenu, a  danas su  se u Valjevu  potrudili svojim nastupima da iskažu deo svog fudbalskog talenta.

Na  putu do vrhunskih fudbalskih uneća biće im potrebna gladijatorska upornost, spartanska volja, istrajnost i posvećnost, ali vera da mogu do cilja!

I najvažnije sreća.

Soko sa Kolubare Zoran Baljak, bez trunke toliko potrebne sreće, i danas živi i kao  deo beskrajne svetlosti.

Minut ćutanja posvećen Zoranu predhodio je finalu.

baljak pododica minut 22 3

Na terenu omladinci Radničkog, vodio ih je sin fudbalskog majstora  i prvoligaškog trenera trenera Vladice Petrovića, Đorđe, su na stadionu Krušik pobedili posle  penala Jedinstvo na penale 7:5, pošto su oba tima do 90 minuta postigla  po 3 gola.

baljak 22 finale

Strelci za  petopokuvce su bili Tanasijević, Perić, i Mijailović a za Ubljane Kiseljčić, Runjajić, Stevančević.

Posle prvog nerealizvanog penala, golman Jedinstva Stanarević je odbranio udarac sa bele tačke Ivanoviću. Valjevcu su pogodili  svaki put mrežu u  seriji od 5 penala, dok je je udarce  Arsenića i Pantelića zaustavio najbolji čuvar mreže na  turniru Lazar Krstić. Najbolji igrač turnira je Matija Ašković iz Radničkog,a prvi  strelac je  Vukašin Pavlović iz  Jedinstva.

U duelu poraženih u prepodnevnom matineu lazarevačka Kolubara, posle 0;3 sa Jedinstvom   slavali protiv Budućnost Krušika 2014  sa 2:1. Na „Senjaku“ Radnički je izborio finale pobedom od  4:1 protiv komšija sa ušča Gradca u Kolubaru.

Tradicionalno danas su igrali revijalni meč  saigrača i prijatelja momka u čiju čast je organizova turnir.

Igrali su u žutim crvenim dresovima  sa likom i imenom ZORAN  BALJAK.

„Žuti su slavili  2:1 golovima  Raševića i Gentića, a Aca Đukuć je postigao gol za poražene

Za naredni Memorijalni turnir Zoran Baljak organizatori planiraju  da prošire listu učesnika. Poziv će  biti upućen FK Vranje gde se  Zoran afirmisao, i NK Maribor  u kome je trebalo da nastavi svoj fudbalsku bajku.

baljak

Na žalost trenutak nepažnje i zla kob su prekinuli dva mlada života. Na licu mesta u stravičnoj saobraćajnoj nesreći 2.avgusta 2016. godine živote su  izgubili Zoran Baljak(21) i Damjan Marajanović(19) mladi prvotimci, tada kao i danas  šampiona Slovenije NK Maribor iz Ljudskog vrta.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.