Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ZORAN BALJAK JE SVETLOST NEIZBRISIVOG SEĆANJA Featured

zoran baljak svi 22Treći omladinski Memorijalni turnir Zoran Baljak u znak sećenja na tragično preminulog 2.avgusta 2016. godine u Mariboru, mladog čoveka i  vrsnog fudblera, su i ovog leta  organizavali porodica, prijatelji  i drugari iz sveta valjevskog fudbala.

 U organizaciju se  uključio i Grad Valjevo. Posle finalne utakmice Radnički–Jedinstvo (Ub) 3:3( penalime 7:5),  medalje finalistima, priznanja najboljima i pobednički pehar ekipi sa Petog Puka je uručio gradonačelnik Lazar Gojković.

Učešćem  na turniru igrama Kolubara i Jedinstvo, ali pre sevga igrama i ponašanjem su opravdali igrama visok rejting dva kluba, i  uveličali dan sećanja na Zorana.

Talentovane  momke  ubskog Jedinstvo, predvodio je sa klupe,  u srećnim vremenima  valjevskog  fudbala u dresu Budućnosti, sa Vojom Sinđćem ,“majstor za vezu”,  Srba Milošević, a sa tribina otac zvezde evropskog fudbala, i momka sa rejtingom kakav niko od rođenih u Tamnavi nema,  Nemanje Matića, Dragan Matić–Žabac, takođe u svom fudbalskom trajanju zapažen igrač.

I posle 6 godina od tragičnog  silaska sa životne scene Zoran Baljak živi u srcima I sećanjima  najrođenih i vernih drugara, uvek spremnih da pokažu koliko su voleli Zokija i koliko im danas nedostaje.

zoran baljak 22

baljak porodica 22 3

Akteri turnira tek izlaze na fudbalsku scenu, a  danas su  se u Valjevu  potrudili svojim nastupima da iskažu deo svog fudbalskog talenta.

Na  putu do vrhunskih fudbalskih uneća biće im potrebna gladijatorska upornost, spartanska volja, istrajnost i posvećnost, ali vera da mogu do cilja!

I najvažnije sreća.

Soko sa Kolubare Zoran Baljak, bez trunke toliko potrebne sreće, i danas živi i kao  deo beskrajne svetlosti.

Minut ćutanja posvećen Zoranu predhodio je finalu.

baljak pododica minut 22 3

Na terenu omladinci Radničkog, vodio ih je sin fudbalskog majstora  i prvoligaškog trenera trenera Vladice Petrovića, Đorđe, su na stadionu Krušik pobedili posle  penala Jedinstvo na penale 7:5, pošto su oba tima do 90 minuta postigla  po 3 gola.

baljak 22 finale

Strelci za  petopokuvce su bili Tanasijević, Perić, i Mijailović a za Ubljane Kiseljčić, Runjajić, Stevančević.

Posle prvog nerealizvanog penala, golman Jedinstva Stanarević je odbranio udarac sa bele tačke Ivanoviću. Valjevcu su pogodili  svaki put mrežu u  seriji od 5 penala, dok je je udarce  Arsenića i Pantelića zaustavio najbolji čuvar mreže na  turniru Lazar Krstić. Najbolji igrač turnira je Matija Ašković iz Radničkog,a prvi  strelac je  Vukašin Pavlović iz  Jedinstva.

U duelu poraženih u prepodnevnom matineu lazarevačka Kolubara, posle 0;3 sa Jedinstvom   slavali protiv Budućnost Krušika 2014  sa 2:1. Na „Senjaku“ Radnički je izborio finale pobedom od  4:1 protiv komšija sa ušča Gradca u Kolubaru.

Tradicionalno danas su igrali revijalni meč  saigrača i prijatelja momka u čiju čast je organizova turnir.

Igrali su u žutim crvenim dresovima  sa likom i imenom ZORAN  BALJAK.

„Žuti su slavili  2:1 golovima  Raševića i Gentića, a Aca Đukuć je postigao gol za poražene

Za naredni Memorijalni turnir Zoran Baljak organizatori planiraju  da prošire listu učesnika. Poziv će  biti upućen FK Vranje gde se  Zoran afirmisao, i NK Maribor  u kome je trebalo da nastavi svoj fudbalsku bajku.

baljak

Na žalost trenutak nepažnje i zla kob su prekinuli dva mlada života. Na licu mesta u stravičnoj saobraćajnoj nesreći 2.avgusta 2016. godine živote su  izgubili Zoran Baljak(21) i Damjan Marajanović(19) mladi prvotimci, tada kao i danas  šampiona Slovenije NK Maribor iz Ljudskog vrta.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas