Logo
Print this page

"ZA BOLJITAK SRBIJE I DECE U SRBIJI" Featured

SPS FSS

Leto 2019. donelo je mnogo toga dobrog na žalost i lošeg. Srpski socijalisti na svoj način  sprovode niz akcija u  gradovima   širom Srbije i osluškuju glas naroda. Žele da kako sve glasnije ističu partnerski odnos i bolji život za sve gradjane,  a ne samo  puku vlast radi vlasti.

U Valjevu  je  u Gradskoj kući  na tribini posvećnoj svemu što tišti običnog čoveka  ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i  šef poslaničkog kluba SPS-a Đorđe Milićević u direktnom razgovoru ponudili su niz zanimljivih i konstruktivnih odgovora na brojna pitanja.SPS DJORDJE“ Menjamo praksu i evo nas da kao  legitimno izabrani predstavnici razgovaramo o svemu  kada nema izborne kampanje. Kao deo vladajuče koalicije,  želimo da damo svoj doprinos u realizaciji jednog reformskog kursa Vlade Republike Srbije, da svima bude bolje" rekao je Đorđe Miličević i naglasio da je SPS  u Skupštini Srbije konstruktivna rasprava uslov da   politikanstvo usmeri na demokratsko sučeljavanja mišljenja i argumentovane rasprave..

SPS DO DANICE B

SPS DZONS

Sa Milićevićem se složio ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

SPS RUZIC

SPS SVI

“Grad Valjevo  je 2019. apliciralo kod Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sa projektom završetka radova i razrešenja  vodosnabdevanja u Brankovini. Nemamo  dovoljno sredstava ai se trudimo da prepoznamo  prioritete i da zadovoljimo potreba gde je najppotrbnije pomoći”, rekao je Ružić, podsetio da  Socijalistička partija Srbije pomogla  rekonstrukciju hale Partizan, projektom energetske efikasnosti pri ministarstu rudarstva i energetike, kojim rukovodi ministar Aleksandar Antić, kao i izdvojena sredstva uz pomoć  ministarke bez portfelja Savice Đukić Dejanović za centar za biomedicinski potpomognutu oplodnju u Valjevu.

“Zašto opozicija bojkotuje parlament”, bilo je jedno od pitanja a  Neđo Jovanović, zamenik predsednika poslaničke grupe SPS-a, smatra da  se opozicija opredelila za vaninstitucionalni izbor borbe na ulici, koji može biti legitiman sve do određenih granica.

SPS11

Zamenik predsednika Gradskog Odbora  SPS Valjevo i direktor JKP “Vodovod” najsupešniji sportski radnik u novom mileniujuju Bokserski klub Metalac je doveodo šampinske krune 2019,  Đorđe Milanović se zahvalio se na podršci partije, i posebno Branku Ružiću na podršci valjevskom “Vodovodu” .

"Ministratvo je u ovoj godini, opredelilo 14 miliona dinara za  magistralni  vodovod Valjevo-Brankovina, koji bi za 40 dana za zavđetak k najobimnijih radovau prvoj fazi"

MIlanović je istakao uverenje da će posle  obeležavanje trase i raščišćavanje terena od ministratva stići i sredstva u 2019. za druge dve faze izgradnje vodovoda ali i podsetio na dosadašnje aktivnosti.

"Ministar energetike Antić je pomagao gradu Valjevu da dobije sredstva za halu Partizan da posle  gotovo 20 godina bude  rekonstruisana,a  od ministra Dačića očekujem da  u novembru podeli ti ključeve zgrade socijalnog stanovanja i za raseljena lica u Valjevu. Zahvlni smo i ministarki  Đukić Dejanović za pomoću u nabavci inkubatora za vantelsnu oplodnju, i na pomoći za projekat izgradnje igrališta u naselju Oslobodici Valjeva. Kolubara 2”, kazao je Milanović.SPS DJ MIL

FSS i poslanički klub SPS je u prvoj tranši podrške i pomoći silno ugroženom i srozanom valjevskom fudbalu, ovoga puta opredelio opremu i lopte.

Ni manje ni više nego pravnom nasledniku najstarijeg kluba u gradu FK Budućnost, ugašenog  14.jula 2014. Mutant  sa 25 i više miliona narodnih para  preinačen u FK BK 2014 je čašćen. Klubovi koji  su izborili više rangove rang takmičenja:  FK Mladost Dračić(zona) FK Junior NN (okrug), FK Senjak (Medjuopštinsika liga), i naravno ničim izazvani ZSK, kao i škole fudbala FK Tešnjar i malog fudbala RB 014 su dobili takođe poklone FSS.

Ostali gradski i prigradski fudbalski klubovi: Radnički, ZSK, Brđanac, Kolubara 2, Jadar, Iskra, Pričević, Stave, Brezovica, Mali korak...  slične poklone će najverovatnije dobiti kada "deda mraz" Novica Tončev dođe u Valjevo kako je obećao sa  dekretom da se FK Budućnost vraća Gradu Valjevu, Valjevkama i Valjevcima.

Valjda zato što ima  3  fudbalska stadiona (Park Pećina, Krušik, Senjak i dva fudbalska igrališta(Peti puk, i Donja Grabovica, u Valjevo nije stigao "bingo". U Subotici, Loznici, Zaječaru, Kraljevu, Leskovcu i Vranju, će do 2021.biti izgrađeni novi stadionu japaciteta od 8.000 mesta,  dok će objekti u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu biti rekonstruisani i moćiće da prime  do 20.000 gledalaca.

Valjevo od 1997. gradi svoju Arenu. Sa  10 spala je na 6.000 mesta. Valjalo bi aplcirati Vladi Srbije i resorniom ministarstvima sa objektom od 3 do 4.000 mesta za košarku i ostale male sportove, ali i zatvorenim bazenom i neizbežnim šoping mol centrom kako bi valjevska mini Arena sama izdržavala i bila u funkciji svakoga dana od jutra do mraka.

Jer kako reće Đorđe Milanović valjevska deca zaslužuju da se bave sportom u normalnim uslovima u adekvatnim objektima.

Valjevo je Grad sigurno je dostajan pažnje više od mnogih što  ga u novom milenijumu po raznoraznim osnovama prešiše iha haj.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.