Logo
Print this page

ADVOKATI VALJEVA POMAŽU "LEGITIMISANIM" SUGRAĐANIMA Featured

PRAVDA

Odbor advokata Valjeva se obratio javnosti jsaopštenjem u kome ističe "da je u toku protivzakonita i protivustavna akcija Policijiske uprave u Valjevu prema više stotina građana kojom se na najgrublji način krše njihova osnovna građanska i ljudska prava, uzastopnim višesatnim nezakonitim policijskim zadržavanjem na javnim mestima, u prisusutvu javnosti, njihovih porodica i prijatelja".

 "Navedene radnje su , izričito suprotne zakonu i imaju karakter masovnog  protivpravnog lišavanja slobode ljudi kojima se na taj način uskraćuju osnovna ljudska prava i slobode zajamčene Ustavom RS i Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, kao što su  pravo na jednakost pred zakonom, pravo na ljudsko dostojanstvo, zabranu ponižavanja i pravo na ličnu slobodu i bezbednost"stoji u saopštenju i izražava briga.

"Ova aktivnost Policijske uprave u Valjevu nije nasumična, već da je uperena protiv tačno određenih lica s obzirom na njihova lična svojstva, opredeljenja, društveni status, iskazano pravo na slobodu misli i sl, a radi njihovog izlaganja sramoti, preziru okoline i ponižavanja, kao i radi izazivanja opšteg stanja nesigurnosti i zastrašenosti građana Valjeva. Zahtevamo  od MUP-a Republike Srbije i Policijske uprave u Valjevu da odmah obustavi akciju protivpravnog lišavanja slobode građana Valjeva. Nalazeći da su na teritoriji Valjeva ugrožena ljudska prava i slobode građana, Odbor advokata Valjeva će svim građanima koji su tokom jula 2018. godine bili izloženi višestrukom protivpravnom lišavanju slobode obezbediti besplatnu pravnu pomoć i zastupanje u postupcima zaštite njihovih zakonom i Ustavom zagarantovanih prava i sloboda", zaključuje se  u saopštenju za javnost predsednikA Izvršnog odbora Branka Ivkovića u ume Odbora advokata Valjeva.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.