Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ADVOKATI VALJEVA POMAŽU "LEGITIMISANIM" SUGRAĐANIMA Featured

PRAVDA

Odbor advokata Valjeva se obratio javnosti jsaopštenjem u kome ističe "da je u toku protivzakonita i protivustavna akcija Policijiske uprave u Valjevu prema više stotina građana kojom se na najgrublji način krše njihova osnovna građanska i ljudska prava, uzastopnim višesatnim nezakonitim policijskim zadržavanjem na javnim mestima, u prisusutvu javnosti, njihovih porodica i prijatelja".

 "Navedene radnje su , izričito suprotne zakonu i imaju karakter masovnog  protivpravnog lišavanja slobode ljudi kojima se na taj način uskraćuju osnovna ljudska prava i slobode zajamčene Ustavom RS i Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, kao što su  pravo na jednakost pred zakonom, pravo na ljudsko dostojanstvo, zabranu ponižavanja i pravo na ličnu slobodu i bezbednost"stoji u saopštenju i izražava briga.

"Ova aktivnost Policijske uprave u Valjevu nije nasumična, već da je uperena protiv tačno određenih lica s obzirom na njihova lična svojstva, opredeljenja, društveni status, iskazano pravo na slobodu misli i sl, a radi njihovog izlaganja sramoti, preziru okoline i ponižavanja, kao i radi izazivanja opšteg stanja nesigurnosti i zastrašenosti građana Valjeva. Zahtevamo  od MUP-a Republike Srbije i Policijske uprave u Valjevu da odmah obustavi akciju protivpravnog lišavanja slobode građana Valjeva. Nalazeći da su na teritoriji Valjeva ugrožena ljudska prava i slobode građana, Odbor advokata Valjeva će svim građanima koji su tokom jula 2018. godine bili izloženi višestrukom protivpravnom lišavanju slobode obezbediti besplatnu pravnu pomoć i zastupanje u postupcima zaštite njihovih zakonom i Ustavom zagarantovanih prava i sloboda", zaključuje se  u saopštenju za javnost predsednikA Izvršnog odbora Branka Ivkovića u ume Odbora advokata Valjeva.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas