Logo
Print this page

MIONICA RASPISALA TENDER ZA PULIKIN LEGAT Featured

PULIKA LEGAT MONCAOpština Mionica je raspisala je konkurs za adaptaciju i nadogradnju objekta, Legat Slobodana Jevtića Pulike. Procena  javne nabavke je 11.236.666 dinara, a rok za podnošenje prijava je 4. avgust.

Nekadašnji stambeni prostor u centru Mionice na uglu ulica Dr Jove Aleksića i Lujze Mišić, je mesto budućeg u legata valjevskog umetnika.

Legat će se nalaziti  na površini od 150 kvadrata, i u njemu će  biti izložena umetnička dela slikara, muraliste i filmskog stvaraoca Slobodana Jevtića Pulike.

Pulikin legat nalaziće se u sklopu Kulturnog centra i Kuće Kolubarske bitke i predstavljaće zaokruženu kulturnu, istorijsku i umetničku celinu.

Ovaj projekat podržao je Kabinet ministra bez portfelja za nedovoljno razvijene opštine i opredelio osam miliona dinara, a lokalna samouprava če obezbediti jo potrebnih  5,5 miliona dinara.

Rođeni Valjevac Slobodan Jevtić-Pulika je najveći deo svog života proveo je radeći širom Evrope, najviše u Francuskoj. On je odlučio da Mionici podari 210 umetničkih dela među kojima su i umetnička dela Ljube Popovića i Dade Đurića koja će biti deo Legata.

"Godinama negujemo izuzetnu saradnju sa umetnikom Slobodanom Jevtićem Pulikom. Dugujemo mu veliku zahvalnost na vrednim umetničkim delima koja će se nalaziti u Mionici. Rekonstrukcija centralnog parka, spomenik Milanu Rakiću, Kuća Kolubarske bitke i Pulikin legat doprineće razvoju naše Mionice u kulturunom i turističkom pogledu" kaže predsednik Mionice Boban Janković.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.