Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU" NA BEOGRAD I SRBIJU Featured

 sava m kp

Na dan rušenja Save Male, pošast se  desila u noći 24. aprila 2016, posle osam godina pokret Kreni-promeni“ je objavio da samostalno izlazi na izbore u Beogradu, a da je  Savo  Manojlović je kandidat za gradonačenika.

Manojlović je bio organizator blokade i protesta 2021. godine. Predstavnik inicijative "Kreni-promeni" je postao poznat široj kao jedan od organizatora masovnih ekoloških protesta u Srbiji protiv projekta "Jadar" za eksploataciju litijuma australijsko-britanske kompanije Rio Tinto u Zapadnoj Srbiji. Izlazak na Gazelu je potvrdio snagu Save Manojlovića, i Srbija ga  sa nestrpljenjem čeka da izađe u političku arenu.

U trenutku kada je Đilas (ne)očekivano "izdao" Beograd, dovoljna mu je valjda apanaža u republičkom parlamentu, od koje ne odustaje iako  se i kako i sam tvrdi i tamo kralo, Savo Manojlović se oglasio u svom ulasku u politiku. 

Četiri meseca posle  decembarskih izbora u Beogradu,  lista "Srbija protiv nasilja" se raspala na one što bojkotuju izbore (SSP, Zajedno, Srce). Pored beogradskih, na sve lokalne izbore idu stranke opozicije okupljene pod sloganom “Biram Borbu!” – Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Narodni pokret Srbije, Pokret slobodnih građana, Novo lice Srbije i Demokratska stranka. 

Međutim svi su pomalo šokirani novim licem na političkoj sceni Srbije, i samostalnim izlaskom Pokreta Kreni-Promeni na izbore i Save Manojlovića, kandidata za gradonačelnika Beograda. 

"U Beograd vlast nije pobedila. Samo svi zajedno možemo odbraniti Beograd! Jedinstvo opozicije je ključ. Demantujemo lažnu  vest već prisutni u režimskom tabloidu da navodno vređamo druge ljude iz opozicije! Jedini način da razbiju odbranu Beograda je da nas posvađaju! To im nećemo dozvoliti. Sve nas brine raskol u opoziciji. Trebalo je ili da svi bojkotuju ili da na izbore svi izađu. Momenat kada je veći deo opozicije izašao na izbore predstavlja novu političku realnost i bojkot čini besmislenim. Bojkotovati izbore na kojima veći deo opozicije izlazi, znači raditi na tome da vlast ima bolji rezultat" poruka je Pokreta Kreni-Promeni koji ima svoje razloge samostalnog izlaska.

"Sva istraživanja pokazuju da promeni i većoj izlaznosti, najviše može doprineti ukoliko Kreni-Promeni lista nastupa samostalno. Ukoliko bi svi koji žele promenu izašli na izbore uprkos svim krađama, mi ćemo odbraniti Beograd. Dakle, da li ćemo to uspeti, zavisi od svakog od vas!

Da bismo došli do što većeg broja ljudi imamo jasan plan kampanja od vrata do vrata, kućnih sastanaka i 1:1 razgovora. Postoji još puno načina na koji možete dati doprinos. Nema slobodne Srbije, ako ne oslobodimo prvo Beograd" , zaključak je prvog obraćanja novog faktora na političkoj smeni Srbije, spremnog da pruži ruku svakome čije su ruke i obraz "čisti".

 Kandidat za gradonačelnika Beograd Savo Manojlović je  detaljnije pojasnio razloge samostalnog izlaska na izbore. Problem nije samo preseljenja birača u Beograd, ni zatvoreni mediji, ni birački spiskovi... 

"Živimo u jednim od  najzagađenijih gradova, u gradu sa jednim od najviših stepena korupcije. Ali pre svega, verujem da ćemo uspeti da pobedimo apatiju kod građana i probudimo energiju koju smo pokazali u zaštiti zelenih površina u gradu i zaustavili Rio Tinto, ali mi se čini da su ključni problemi Beograda apatija koju osećamo“, skenirao je aktuelni trenutak Manojlović, siguran da je bojkot izbora postao besmislen onog trenutka kada je većina opozicicije okupljena  u koaliciji ’Srbija protiv nasilja’ odlučila da izađe na izbore.

"Očekivati da ova vlast ponudi fer izborne uslove je isto kao i očekivati da mesar postane vegetarijanac. Jedini način je da izađete svi i da ih pobedite", kategoričan je Manojlović, koliko već sutra sa odgovorom da li će Kreni - promeni izađi na  lokalne izbore, van Beogradam u Novom Sadu, Valjevu...

Pokret ’Kreni-Promeni’ debituje u izbornoj trci za Beograd, a sva je prilika i u delu Srbije što će u junu na izbore.

Ukupno 6 od  9 stranaka koalicije "Srbija protiv nasilja" odlučilo je 22. aprila da učestvuje na beogradskim izborima 2. juna.

Organizacija Ekološki ustanak podržala je odluku pokreta "Kreni-Promeni" da izađe na beogradske izbore i prva čestitala.

"Upućujemo čestitke Savi Manojloviću i njegovom timu na ovom koraku", saopštio je narodni poslanik i predsednik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović.

Kandidat liste vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić poželeo je sreću pokretu "Kreni-promeni".

"Zaista to nisam rekao cinično. Pohvalno je kada neko ko daje predloge kako da nešto bude bolje uđe u političku igru. Samo tako možete da promenite stvari", rekao je Šapić.

Nakon izbora 17. decembra SNS  nije uspeo  konstituiše Skupštinu Grada Beograda, koju sačinjava 110 odbornika. Vlast je  za 2. jun raspisala nove izbore u Beogradu.

"Srbije protiv nasilja" je tvrdila da je vlast pokrala beogradske izbore, da bi usledila  odluka Evropskog parlamenta da o tome zatraži istragu i preporuke Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) da Srbija unapredi izborni proces. 

Evidentno je da Pokret Kreni -Promeni predstavlja nešto novo i najpozitivnije na političkom nebu  urušene i raspamećenje Srbije.

Savo Manojlović će pokušati da otvoro oči i razgali dušu i srce naroda. Speman je da krene iz Beograda, a pobeda mu donosi i uspeh širom Srbije.

Savo je poseban jer će i sutra,  i svaki put doći u Arenu da sa svojima gleda i uživa  u najvećem košarkaškom spektaklu, i utakmicama  kluba koji voli, Partizana!

A kakva energiju i snagu nosi crno-beli svet, iako napadnut iz svih oružja od strane režima,  Savo to odlično zna i oseća!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas