Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

UNIKAHA APSOLUTNI FAVORIT ZA TROFEJ FIBA LIGE ŠAMPIONA OD DANAS U ARENI BEOGRAD Featured

ff fiba 4

foto FIBA Beograd je od danas do nedelje  domaćin fajnal-fora FIBA Lige šampiona. Za trofej će se boriti tri španska kluba Unikaha, Tenerife i  Mursija, a  akter je grčki Peristeri.

Unikaha iz Malage je apsolutni favorit  spektakla u Areni Beograd,  jer u ACB  Endesa španskoj ligi deli prvu poziciju sa Realom sa 25 ostvarenih pobeda.  Nosioci igre Unikahe su: Dilan Osetkowski, Tajson Karter  Kendrik Peri, Alberto Dijaz.ff bgd plakat

foto FIBA Razlog da srpski navijači i budu uz zeleno ljubičaste je činjenica da  je  legendarni trener Boža Maljković predsednik OK Srbije, ambasador Unikahe, a i nekoliko Partizanovaca je nosilo dres ekipe iz Malage, ge su  ostavili dubok trag.

ff fiba malaga

foto FIBA Unikaha je bila  prvak Španije 2006. a vicešampion 1995,  i 2002. Igrala je četiri finala, i osvojila dva Kupa Španije 2009, i 2020. godine. Tri puta je bila finalista Superkupa Španije( 2006, 2015, 2023).

Na međunarodnom planu je osvojila Kup Radivoja Koraća 2001. a godinu dana ranije je igrala finale. Pobednik je Evrokupa 2017, dok je u Evroligi bila treća 2007. gdine. Prošle godine je osvojila 4.  mesto na fajnal foru  FIBA Lige šampiona.

Za Unikahu su igrali srpski košarkaši Uroš Tripković, Dragan Milosavljević, Milan Gurović, Nemanja Nedović, Stefan Marković... ali i zvezde španske košarke Horhe Garbahosa, Ales Abrinjes, Fran Vaskez, Huan Antonio Orenga, kao i Amerikanci: DŽejms Gist, Tarens Kinsi, Luis Bulok...

U trećem rangu  klupskih takmičenja u Evropi  u polufinalu  fajnal fora se sastaju  Tenerifa i Peristeri  od 18 sati, dok će se Španci  Mursija i Unikaha igrati od 21.00 sat.

 Subota je dan odmora, a nedelju će se najpre igrati meč za treće mesto, od 17 sati, a finale počinje u 20 sati. 

Finalni turnir FIBA Lige šampiona, koji FIBA  organizuje u saradnji sa  KSS u beogradskoj Areni, iamče dodatni  spektakl. Igrače se na  LED terenu, jedinstvenom u svetu.

LED teren u Arenifoto priv. arhiva Umesto klasičnog parketa, svi koji dodju u najveću dvoranu u Evropi videće  nešto potpuno novo i savremeno, i  uživaće u nestvarnim ambijentu  u košarci. Tim povodom su u VIP salonu Arene su na konferencija za medije, govorili izvršni direktor FIBA Lige šampiona Patrik Komninos, generalni sekretar KSS Zlatko Bolić i ambasador  Fajnal fora Željko Rebrača.

I za kraj naravno: VAMOS UNICAJA!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas