Menu

zaglavlje

PIKSIJEVCI, DŽAJA, TERZA...MRAK, A VIDIĆ ,JOKIĆ I ARENA BEOGRAD SVETLOST SRBIJE

PIKSIJEVCI, DŽAJA, TERZA...MRAK, A …

U sveoštem bunuli i slepi...

EPILOG TUČE NA KOŠARCI U VALJEVU: KAZNE KLUBOVIMA, SUSPENZIJA TRENERIMA I J.I.

EPILOG TUČE NA KOŠARCI U VALJEVU: K…

 Komesar košarkaške ...

PRED  TRIBINU U VALJEVU 27.NOVEMBRA VANJA MARINKOVIĆ PRVI SPORTISTA, KOJI JE DAO PODRŠKU INICIJATIVI "ProGlas"

PRED TRIBINU U VALJEVU 27.NOVEMBRA…

Podrškom "ProGlasu"...

VALJEVSKI KING KOMERC POSTAJE VLASNIK FABRIKE REZNIH ALATA ČAČAK

VALJEVSKI KING KOMERC POSTAJE VLASN…

Valjevski King Komerc p...

NAJGENOCIDNIJU NACIJU NOLE BAŠ "ZABOLEO", TEK KOMŠIJE!

NAJGENOCIDNIJU NACIJU NOLE BAŠ …

  "Đoković je p...

ODLAZAK DUHOVNE SVETLOSTI SRBIJE PROFESORA DR RATKA BOŽOVIĆA

ODLAZAK DUHOVNE SVETLOSTI SRBIJE PR…

Omiljeni srpski profeso...

SRBIJA ŠAMPION EVROPE U ŠAHU POSLE 44 GODINE

SRBIJA ŠAMPION EVROPE U ŠAHU POSLE …

Šahovska reprezentacija S...

PREPONOSNI NOLE, PREBIJANJE JOKIĆA I PONIŽAVANJE KOŠARKE  NA VA NAČIN

PREPONOSNI NOLE, PREBIJANJE JOKIĆA …

Tri P obeležava vreme p...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ANSNS:"PRAVDA ZA SLOBODOLJUBIVOG I ČASNOG NOVINARA NENADA PAUNOVIĆA"

 

paun

Sportski novinari (ANSNS) iz cele Srbije, članovi ASOCIJACIJE NEPOTČINJENI SPORTSKI NOVINARI SRBIJE, bezrezervno staju u zaštitu kolege iz Pirota, Nenada Paunovića, Neše Pauna, vlasnika i glavnog i odgovoronog urednika portala Pirot Plus online.

Razlog je  pokušaj da mu (ne)ljudi iz FK Radnički  uskrate pravo na rad.

Saopštenje prenosimo u celini.     

Igrača velikih utakmica što nosi zemljotresnu  emociju, snagu  groma, vođu i borca za istinu i pravdu, spremnog da se suoči  sa svakim izazovom, ma gde bio, posebno u u svom Pirotu, novinara za tri, a ne za dva veka Nenada  Pauanovića,  bestidni licemeri bezdušno bi da vređaju i gaze.

Razlog je istina, po meri ljudskosti Paunovoj, a ne, za sticajem nesretnih okolnosti, prisutne u FK Radnički iz Pirota.

Naš kolega Neša Paun je juče ponovo bio ugrožen, provociran  sramnim pokušajem tamničenja, i oduzimanja prava, samo da radi svoj posao.

Varate se ako mislite da ćete uspeti u besramnom pokušaju da ga zaustavite.

Pravdu  i istinu još niko nije pobedio!   

Umislili ste da imate sva prava. Samo da znate, ne možete uskratiti pravo na rad doajenu sportskog srpskog novinarstva  Nenada Paunovića.        

Nemate čime da osporiti urednu pravovremenu akreditaciju novinaru, televizijskom snimateljelju i fotoreporteru. Svoje najelementarnije, pravo  na rad Neša Paun  ostvaruje  više  od pola veka.

Paun nožem istine  seče i “tortu i pečenje” .

Gospodo, FK Radnički Pirot, nije vaša tegla slatkog od dunja, ili tegla sa kiselim krastavčićama, dok kusate vruću pirotsku jagnjetinu, seckanu na kockice i pijete ohlađeni roze.

Kao na otvaranju PLus radija 010 Pirot, kakvog danas Srbija nema, Pirotska jagnetina usoljena da  trnu zubi, seckana  na  kockice, je specijalitet kakvog na svet nema.

nesa i unuk pree

Vi biste da patentirate svoju bahatost i licemerje. Pokušajem već izmišljenog i promovosanog silovanja zdravog razuma, najprizemnijim bahaćenjem pokazujete koliko ste mali i ništavni.

Veličina vrednosti je vera i želja  kolektiva da veruje čoveku stvaraocu, lučonoši, britke ali svete reče, nesavladivog duha i nemeriljive moralne gromade. To je baš Neša Paun, jedinstven svoj, i neponovljivi novinar. Posvećen, vredan,  delima krči put kroz medijsku prašumu i blato, neistina i pritisaka, i istrajava. 

Zato  je najviši, i na  mestu koje mu pripada.

I da se zna. Neša Paunović, je sin Miroslava Paunovića-Pauna, najvećeg pirotskog fudbalera svih vremena. Sa 18 godina, Paun je 1934. postao  prvotimac beogradske Jugoslavije.

paun oo bgd

Paun je po povratku kući bio upravnik pirotskog pozorišta,  novinar šarmer kozer u pirotskoj Slobodi, osnivač fudbalskog Kupa oslobođenja grada, jednostavno  deo istorije Pirota!

Iver ne pada daleko od klade, a stiže i nova generacija.

Pokušajem nedela, minhauzenskim i pinokijevskim neistinama ne možete “udaviti” i istinu i slobodu.  Samo  poplačavete svojim beščašćem put u pakao.

Zahtevamo da se dozovete pameti, i bez odlaganja odmah i neizostavno omogućite našem kolegi Nenadu Paunoviću, da svoju medijsku misiju u svom Gradu, i u svom Radničkom. Neša je dao mnogo više od vas zajedno, obavljajući  profesionalno i odgovorno svoj posao,  pet 5 decenija što prođoše.neša plus online

Nenad Paunović  je posvetio svoj život sportskom, i slobodarskom novinarstvu istine i poštenja. Stasao je unuk Andrija da nastavi put svetlosti pirotskog novinarstva.

nesa i unuk111

Ni mi nećemo stati samo na ovom saopštenju, ukoliko se o njega oglušite. O ugrožavanju slobode novinarskog delovanja i pokušaju šikane časnog novinara obavestićemo  UEFU i krovnu sportsku novinarsku Asocijaciju AIPS.

 Podrška i pravda za časnog, istinoljibivog novinara pobednika, našeg kolegu Nenada Paunovića.

U danu kada Srbija bije bitku za svetski tron na Mundobasketu, tu je  Piroćanac, kao klinac "moćni hokejaš" sa Paunom, na pirotskom snegu, Kari Pešić(u šubari), danas komandant u vreloj Manili.

kari

Sa momcima koje svet nema idemo na Nemce, da ih pobedimo i osvetimo  pretke što nacisti pobiše, a i danas to čine.

U  košarkaškom boju, kako drugačije, nego partizanski, svi za jednog jedan za sve, pobedićemo! 

srbijaa finale

Napred i živela Sbija!

U Valjevu 10.9.2023.

Predsednik Asocijacije Nepotčinjeni sportski novinari Srbije

Dragan Ilić, i vlasnik i urednik portala Moj svet sporta.

Read more...

ZA JUBILEJ 3 DECENIJE SVETOSAVSKE TRKE, SVI POBEDILI, DVE ENE, UROŠ, TEODORA…

ena i enaSvetosavska trka, zaživela pre tri decenije u Valjevu. Jedinstvena  planetarna manifestacija sporta i pravoslavne ver  traje i danas.

Danas na žalost sa  ružnim i neodgovornim epilogom, ko je taj ko je odlučio da deca puna dva sata i duže čakaju, po ciči zimi,  na dodelu medalja!

Duh 1993. nestvarne vizija i energija osnivača Svetosavske  trke na žalost rano  preminulog biznismena vlasnik Valjevoauta i istoimenog Atletskog kluba Aleksandra Ace  Milovanovića, sa  oficirom vojske Jugoslavije  Nedeljkom  Špirićem, uz blagoslov SPC i episkopa valjevsko šabačkog Lavrentija, lebdi i dalje.

Goran Đukić i Đorđe Milaković akteri i pobednici prve trke su i dalje na svoj način dva plamička vizionarske ideje, poštovanja provoslavlja  i praznika Kraljice sportova.

Ne sme se zanemariti  gradska vlast  I Sportski savez koji se bore na svoj način da Svetosavka trka traje i posle 30 godina.

Kako nove trke dolaze  menja se tehnički organizator,  ne  zaostaje previše za predhodnima, ali mnogo bitnije je da duh svetosavlja, i vere, potvrđuje da  ima  dobrog u svakom čoveku.

Vremenski uslovi ovog 27.januara nisu bili naklonjeni  akterima, ali su duh sporta i fer pleja, a pre  svega  pravoslavne vere su pomogli da  svi akteri  stoiički podnesu  nebesko iskušenje. Bljesnuli su  u danu tmurnih  oblaka, ledene kiše,  olujnog vetra i klizavog asfalta valjevskih ulica.

Svetosavska trka okupila je par stotina takmičara od predškolaca do seniora iz brojnih srpskih sredina, od Beograda, Pančeva,  Novog Pazara, Užica Šapca, Užica, Sombora, Lazarevca, Krupnja, Leposavića, Sremske Mitrovice, Rume, Apatina, Banja Luke….naravno i Valjeva.

svetosavska 93 23

Seniorski pobednik  je Banjalučanin Uroš Gutić, ispred  Đure Borbelja i Marka Rankovića.

sevtosavska 23s

Novopazarka Teodora Simović je najbrža  seniorka,  druga  je   Lenka Nikolić a treće Slađana Stamenković.

svetosavska 23 1

Faktički pobednici su svi.

Prve medalje su osvojile najmlađe dve Ene.

ena 2 sv trka

Valjevka Ena Đuković, najredovnija u akciji “Sportić”  je svečanu belu haljinicu u vrtiću, posle odrecitivane  “Bože pravde” zamenila opremom za trčanje, i u svojoj prvoj trci stiga je odmah iza pobednice.

Druga Ena  iz Sremske Mitrovice, već dve godine u treningu, je najmlađa šampionka, a naredog proleća   obe Ene će napuniti 7 godina, tako da njihov uspeh nije ništa manje značajan  od već pomenutih laureata.

svetosavska 23 mali

Otuda i poziv da ubuduće  za sve učesnike organizator  obezbedi medalju sa likom Svetog Save, i diplomu, bez obzira na plasman, jer Svetosavka trka je jedinstven i neponovljiv doživljaj za svakoga, i kad se jednom dođe uvek se dolazi.

A ovima što se obrukaše, DIREKTAN CRVENI KARTON!

Ko je taj što je odlučio da  primorava decu da se lede, mrznu  i kisnu više od DVA SATA DA BI IM BILE URUČENE MEDALJE!

Read more...

MLADA GARDA VAK-A REZULTATIMA POTVRĐUJU DA VALJEVU NEOPHODAN ATLETSKI STADIONČIĆ

VAK GORAN DJ

Na atletskom prvenstvu  Centralne Srbije u Kruševcu  za mlade nastupilo  je 15 čalanova VAK Valjevo. Iako se trenira  na neuslovnoj atetlskoj stazi, nalik na kamenjar, na stadionu Krušik, zahvaljujući neizmernoj posvećnosti mladih atletičara i stručnom radu profesora Gorana Đukića nekada atletskog šampiona niska medalja je sve veća. U Kruševcu su osvojene još dve medalje, srebro i bronza, a većina mladih Valjevki Valjevaca, je na tartanu sjajno trčala i postigli najbolje  svoje rezultate.

Mlađa juniorka Anja Pavlović(2006) je na 400 metara bila druga iza pobednice Lene Maletić sjajne sa normom za EP.  Anđelija Žarković(2006) je osvojila  bronzu, i postavila lični rekord.

Mlađi junior Gimnazijalac Nikola Đukić je na 800 metara istrčao  svoj najbolji rezulat.

Mlađa pionirka  Milica Obradović( 2010) i  Matija  Ristić( 2010) su takođe postavili lične rekordne na 400 metara, a trčali su sa starijim pionirima.

Kruševačko iskustvo je veliki podstrek za mlade atletičare,  ali i jedinstvena  poruka gradskoj vlasti. Več ovog leta se mora iznaći način, da Grad Valjevo sa HK Krušik, i vrhom države,  na Olimpijskom stadionu na ušću Gradca u Kolubaru obezbedi sredstva za uređenje  atletskih staza, i postavljanje  tartana.

Grad Valjevo nije Grad Ub, nema kuma Darka Glišića!
Za svoju mladost se mora borate kako zna i ume.

Vlast  nikako ne sme  dozvoliti  da Valjevo postane još veća sportska kasaba, u pravim smislu te reči. Ub je za kratko vreme izgradio više atletskih terena, od leta će Jedinatvo će  igrati Prvu fudbalsku  ligu Srbije. Akva park, i zatvoren bazen  su za Valjevo,  sa KK Metalac, VK Valis i sramno devastiranim fudbalskim mutantom FK BK 2014,  misaona imenica.

Potrebno je podići glavu, suočiti se sa stvarnošću,  i  obratiti sa  konkretnim zahtevom zna se kome, i već ovog leta postaviti  atletske staze na Krušiku,  toplotne pumpe i  solarnu  elektranu  u SRC Petnica, a naredne godine dovesti stadion u Parku Pećina i stanje  potrebno  za normalno funkcionisanje. Samo tako SPC Valjevo, sa halom sportova i zatovrenim bazenom, za koje postoje generalni projekat i studija izvodljivosti  može sportski konačno da "progleda"

Deca nisu broj, Valjevo ih ima "samo" 10.000.  Deca su najveće bogatstvo, ne samo svojih roditelja, nego u svake sredine u kojoj odrastaju, da su sutra budu zdravi, sposobni i korisni članovi društa. 

"Samo" zato su priorietet svih priorieteta!

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas