Menu

zaglavlje

"VREME SPORTA I RAZONODE" NA VALJEVSKI NAČIN

"VREME SPORTA I RAZONODE"…

fotoKolubarskeOmiljena ...

BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA DRAGOLJUBU SIMONOVIĆU PET GODINA ROBIJE!

BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA D…

Bivši predsednik opštin...

VLADAN JANKOVIĆ - BUKI SPREČIO POŽAR, METALAC IDE VRŠAC PO ŠAMPOINSKI PRSTEN!

VLADAN JANKOVIĆ - BUKI SPREČIO POŽA…

Svaki sport ima svoje j...

METALAC OD PROSEČNOSTI DO POSEBNOSTI, ŠAMPIONSKA TRKA TRAJE!

METALAC OD PROSEČNOSTI DO POSEBNOST…

Racionalnost zajedništv...

SSV ”TAJNO”: ACA, MAŠA I VK VALIS NAJBOLJI U VALJEVSKOM SVETU SPORTU U 2022.

SSV ”TAJNO”: ACA, MAŠA I VK VALIS N…

Na TAJNOJ svečanosti Sp...

VALJEVO IMA DOKTORA NAUKA U SPORTU GORANA ĐUKIĆA, IZ KUĆE ZDRAVLJA TOP FORM!

VALJEVO IMA DOKTORA NAUKA U SPORTU …

Valjevac sportski pedag...

DANI KOŠARKAŠKIH RASPLETA OD BOLONJE, MILANA, BEOGRADA, I NARAVNO VALJEVA

DANI KOŠARKAŠKIH RASPLETA OD BOLONJ…

Mart je tek počeo, a ve...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ZA JUBILEJ 3 DECENIJE SVETOSAVSKE TRKE, SVI POBEDILI, DVE ENE, UROŠ, TEODORA…

ena i enaSvetosavska trka, zaživela pre tri decenije u Valjevu. Jedinstvena  planetarna manifestacija sporta i pravoslavne ver  traje i danas.

Danas na žalost sa  ružnim i neodgovornim epilogom, ko je taj ko je odlučio da deca puna dva sata i duže čakaju, po ciči zimi,  na dodelu medalja!

Duh 1993. nestvarne vizija i energija osnivača Svetosavske  trke na žalost rano  preminulog biznismena vlasnik Valjevoauta i istoimenog Atletskog kluba Aleksandra Ace  Milovanovića, sa  oficirom vojske Jugoslavije  Nedeljkom  Špirićem, uz blagoslov SPC i episkopa valjevsko šabačkog Lavrentija, lebdi i dalje.

Goran Đukić i Đorđe Milaković akteri i pobednici prve trke su i dalje na svoj način dva plamička vizionarske ideje, poštovanja provoslavlja  i praznika Kraljice sportova.

Ne sme se zanemariti  gradska vlast  I Sportski savez koji se bore na svoj način da Svetosavka trka traje i posle 30 godina.

Kako nove trke dolaze  menja se tehnički organizator,  ne  zaostaje previše za predhodnima, ali mnogo bitnije je da duh svetosavlja, i vere, potvrđuje da  ima  dobrog u svakom čoveku.

Vremenski uslovi ovog 27.januara nisu bili naklonjeni  akterima, ali su duh sporta i fer pleja, a pre  svega  pravoslavne vere su pomogli da  svi akteri  stoiički podnesu  nebesko iskušenje. Bljesnuli su  u danu tmurnih  oblaka, ledene kiše,  olujnog vetra i klizavog asfalta valjevskih ulica.

Svetosavska trka okupila je par stotina takmičara od predškolaca do seniora iz brojnih srpskih sredina, od Beograda, Pančeva,  Novog Pazara, Užica Šapca, Užica, Sombora, Lazarevca, Krupnja, Leposavića, Sremske Mitrovice, Rume, Apatina, Banja Luke….naravno i Valjeva.

svetosavska 93 23

Seniorski pobednik  je Banjalučanin Uroš Gutić, ispred  Đure Borbelja i Marka Rankovića.

sevtosavska 23s

Novopazarka Teodora Simović je najbrža  seniorka,  druga  je   Lenka Nikolić a treće Slađana Stamenković.

svetosavska 23 1

Faktički pobednici su svi.

Prve medalje su osvojile najmlađe dve Ene.

ena 2 sv trka

Valjevka Ena Đuković, najredovnija u akciji “Sportić”  je svečanu belu haljinicu u vrtiću, posle odrecitivane  “Bože pravde” zamenila opremom za trčanje, i u svojoj prvoj trci stiga je odmah iza pobednice.

Druga Ena  iz Sremske Mitrovice, već dve godine u treningu, je najmlađa šampionka, a naredog proleća   obe Ene će napuniti 7 godina, tako da njihov uspeh nije ništa manje značajan  od već pomenutih laureata.

svetosavska 23 mali

Otuda i poziv da ubuduće  za sve učesnike organizator  obezbedi medalju sa likom Svetog Save, i diplomu, bez obzira na plasman, jer Svetosavka trka je jedinstven i neponovljiv doživljaj za svakoga, i kad se jednom dođe uvek se dolazi.

A ovima što se obrukaše, DIREKTAN CRVENI KARTON!

Ko je taj što je odlučio da  primorava decu da se lede, mrznu  i kisnu više od DVA SATA DA BI IM BILE URUČENE MEDALJE!

Read more...

MLADA GARDA VAK-A REZULTATIMA POTVRĐUJU DA VALJEVU NEOPHODAN ATLETSKI STADIONČIĆ

VAK GORAN DJ

Na atletskom prvenstvu  Centralne Srbije u Kruševcu  za mlade nastupilo  je 15 čalanova VAK Valjevo. Iako se trenira  na neuslovnoj atetlskoj stazi, nalik na kamenjar, na stadionu Krušik, zahvaljujući neizmernoj posvećnosti mladih atletičara i stručnom radu profesora Gorana Đukića nekada atletskog šampiona niska medalja je sve veća. U Kruševcu su osvojene još dve medalje, srebro i bronza, a većina mladih Valjevki Valjevaca, je na tartanu sjajno trčala i postigli najbolje  svoje rezultate.

Mlađa juniorka Anja Pavlović(2006) je na 400 metara bila druga iza pobednice Lene Maletić sjajne sa normom za EP.  Anđelija Žarković(2006) je osvojila  bronzu, i postavila lični rekord.

Mlađi junior Gimnazijalac Nikola Đukić je na 800 metara istrčao  svoj najbolji rezulat.

Mlađa pionirka  Milica Obradović( 2010) i  Matija  Ristić( 2010) su takođe postavili lične rekordne na 400 metara, a trčali su sa starijim pionirima.

Kruševačko iskustvo je veliki podstrek za mlade atletičare,  ali i jedinstvena  poruka gradskoj vlasti. Več ovog leta se mora iznaći način, da Grad Valjevo sa HK Krušik, i vrhom države,  na Olimpijskom stadionu na ušću Gradca u Kolubaru obezbedi sredstva za uređenje  atletskih staza, i postavljanje  tartana.

Grad Valjevo nije Grad Ub, nema kuma Darka Glišića!
Za svoju mladost se mora borate kako zna i ume.

Vlast  nikako ne sme  dozvoliti  da Valjevo postane još veća sportska kasaba, u pravim smislu te reči. Ub je za kratko vreme izgradio više atletskih terena, od leta će Jedinatvo će  igrati Prvu fudbalsku  ligu Srbije. Akva park, i zatvoren bazen  su za Valjevo,  sa KK Metalac, VK Valis i sramno devastiranim fudbalskim mutantom FK BK 2014,  misaona imenica.

Potrebno je podići glavu, suočiti se sa stvarnošću,  i  obratiti sa  konkretnim zahtevom zna se kome, i već ovog leta postaviti  atletske staze na Krušiku,  toplotne pumpe i  solarnu  elektranu  u SRC Petnica, a naredne godine dovesti stadion u Parku Pećina i stanje  potrebno  za normalno funkcionisanje. Samo tako SPC Valjevo, sa halom sportova i zatovrenim bazenom, za koje postoje generalni projekat i studija izvodljivosti  može sportski konačno da "progleda"

Deca nisu broj, Valjevo ih ima "samo" 10.000.  Deca su najveće bogatstvo, ne samo svojih roditelja, nego u svake sredine u kojoj odrastaju, da su sutra budu zdravi, sposobni i korisni članovi društa. 

"Samo" zato su priorietet svih priorieteta!

Read more...

SRBIJI 6 MEDALJA NA JUNIORSKOM ŠAMPIONATU BALKANA, ANJA PAVLOVIĆ 5-a SA ŠTAFETOM

anja 4 balkan s bgd 13 2 22

U uslovima moćnijeg obezbeđenja i  od onog na  OI u Kini,  u beogradskoj Atletskoj dvorani je  održan je šampionat  Balkana  za starije juniore i juniorke. Takmičenje je okupilo preko 250 atletičara iz 19 federacija članica ABAF-a.

Srbija  osvojila je ukupno šest medalja: jednu zlatnu, jednu srebrnu i četiri bronzane, a oborila i dva nacionalna rekorda u štafetama.

Angelina Topić je preskočiča 186 cm na put  do  zlato. Za  pobedničk  podujim i krov  Balkana bila je dovoljna  preskočena visina od 186 cm,   Zorana Rokavec je u istoj discipline  bila treća sa 183 cm.

Vicešampionka Balkana na 800 m je  članicazrenjaninskog Banta Dunja Sikima sa  vremenom 2min. i 12 sekundi.

Strahinja Radaković osvojio je bronzu u trci na 60 m i postigao državni rekord  sada 7.89 s.

kao i Maksim Puškar na 3000 m sa 8:31,23.

Štafeta starijih juniorki 4X400m u sastavu Lena Maletić, Dunja Sikima, Anja Pavlović i Anastasija Miča oborila su za neverovatnih skoro  5 sekundi nacionaloni  rekord 3.56,47 i osvojila peto mesto.

U trci 4X400 nastupilo je 9 šetafeta.

Slovenke(Sekavčnik, Sadek, Kločnik i Zbičajnik su bile neprokosnovene( 3.44,49). Druga je štafeta Turske, treća Rumunije, a 4. Hrvatska. Nastupile su takmičarke rođene 2003.godine I mlađe.Anja Pavlović(2006) je imala podršku svog  trenera Gorana Đukića, pa ne čudi rezultat mlade Valjevke.

Anjin talenat, odricanje,  rad, posvećenost, ljubav, i pre  svega stručnost pedagoga fizičke  kultutre Gorana Đukića  dolaze sve više do izražaja, a kruna zimske sezone je Balkanski šampionat.

“Srećna sam što sam bila akter ovako velike manifestacije, najveće do sada  u karijeri. Posebno mi je prijalo prisustvo trenera Gorana Đukića. Njegov glas,  pogled i podršku  su mi neizmerno značili. Doneli su mi dodatnu sigurnost I hrabrost da trčim najbolje što mogu” poručila je za naš portal Anja .

goran dj a nja anlkan 22

Rezultat Anje Pavlović dobijaju posebno  na  značaju  ako su zna  u kakvim uslovima sa članovi AK VAK 014 rade. Spas stiže iz fitnes centra TOP FORM.

Staza oko terena na stadionu Krušik  na Krušik podseča u  Valjevo nikada nije  imalo  tartan stazu za potrebe Kraljice sportova!?

Ub sa tri puta manje svojih varošana(3.000 I kusur), valjda zbog statusa Grada, zahvaljukući Darku  Glišiću  je izgrdaio atletski stadiončić sa  4 tartan staze, a u aprilu će organizovati i prvo  zvanično takmičenje.

Poruka  za vlast valjevsku da se malo ugledaju na “inficirane magijom života”, i  posle dve godine sa korona virusom, nestvarno, sa još više energije odani svojoj misiji borbe za ljudski život! 

Samo nek vam na umu budu lekari  i medicinsko osoblje Opšta bolnice Valjevo, u svih kovid bolinica u Srbiji. Puka borba za vlast i promocija "Zlatnog doba" su odavno prepoznati. Politikansko fašisodino i robovsko služenje besmislu, ne donosi dobro.

U vremenu zla i pošasti mora da se zna!

U Opštoj bolnici Valjevu rade nevidiljivi heroji.

Od grudnog, infektivnog, intenzivne, poluintenzivne nege... i svuda gde se vidi vatra  danonoćna borba sa kovidom za živote, svetlost i nadu  nude isključivo  istinski i neumorni ratnici vremena zlog.

Građani Valjeva su preponosni  na dela “skafanderovaca” plemenitih, stručnih, posvečenih odgovornih ljudi sledbenika Hipokratove zakletve, i neumornih medicinskih gladijatorki i gladijatra svakodnevnu u čeljustima smrti.

Lazare Gojkoviću, za dobra dela,  i osmeh na licu  svojih sugrađanja, nema limita.

Za početak nepohodne  su  boce i  kiseonik za korišćenje u kućnim uslovoma.

Većina  vremešnih pacijenata,   nije u mogućnosti  da plate  rentriranje  od 800 dinara dnevno, do 100 evra na mesečnom nivou. Nevidljiv bi bi to izdatak za   Telekom-Srbiju ili bilo kog društveno odgovornog donatora.

U Srbiji danas  ima dovoljno operatera  da obezbede  po 1 aktivni mobilni broj   na svakom odeljenju,  u Opštoj bolnici  Valjevo. I ne samo u Valjevu već u  svakoj sličnoj medicinskoj ustanovi u Srbiji.  

Čuti glas najmilijih je bitan  korak ka ozdravljenju  duše i tela svakog za čije život se bore valjevski i lekari širom Srbije.

A posle tog prvog koraka, i bezrezervne podrške nesalomivima sve je drugačije. 

I zato svakoga dana pre svih   tekućih obaveza u "sivom domu", informacije i ispunjenje  svakog  zahteva što će stići iz   VALJEVSKE KUĆE ŽIVOTA! 

Za zdravlje dece za pored vaspitanja i obrazovanja, BITAN JE I SVET SPORTA.

"SAMO" 10.000 školaraca i MLADIH  dok to mogu zavređuje tartan staza  na otvorenom, a na leto i zatvoren olimpijski bazen.

Da način raspodele 83 miliona dinara,  narodnih para, bude ni po babu ni po srečevima, što je jedino ispravno, a ne da svako iole upučen prepozna očiglednu zloupotrebu  i manipulaciju.

Konačno se MORA prekinuti besmisleno davanje  sredstava politički podobnim za sve i svašta!

Pored bazičnih sportova, atletike, gimnastike, plivanja, Grad Valjevo dileme nema, MORA se opredeliti za   finansiranje nosioca najpopularnija 4  sporta,   košarku, fudbal,  vaterpolo i boks.

I da školski sport tokom  cele godine i leta na "sportskim igrama školaraca" ponese takođe ogroman deo  od 83 miliona dinara narodnih para.

A ostali što se "grebu i grebuckaju" nek vide šta će.

Imaju razrađen sistem "članinarenja". Ubuduže nek se  snalaze kako znaju i umeju, a ne da parazitiraju i uzimaju ono što ni po kom osnovu  nikada nije ni pripadalo.

Kvalitetne škole sporta VK Valis, FK Radnički, AK VAK 014 su reper, ali  i porodične sportske manufukature su svojevrsna potvrda da kvalitetan rad i posveženost donose više od svake pomoći iz grdskog budžeta!  

Valjevu i Srbiji su potrebna zdrava deca!

Od Boga nam svima zdravlje!

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas