Menu

zaglavlje

PANDEMIJA IZNEDRILA FUDBALSKU SUPER LIGU EVROPE!

PANDEMIJA IZNEDRILA FUDBALSKU SUPER…

Odluka o takmičenju naj...

RADIONICA ĐUKIĆ-MILAKOVIĆ POSTAJE FAKTOR X KRALJICE SPORTOVA U VALJEVU

RADIONICA ĐUKIĆ-MILAKOVIĆ POSTAJE F…

Kad konačno imaš s kim,...

IN MEMORIAM  RADE RADIĆ(1948-2021)

IN MEMORIAM RADE RADIĆ(1948-2021)

U Valjevu je preminuo R...

EVROPO METALAC  TI SE USKORO VRAĆA!

EVROPO METALAC TI SE USKORO VRAĆA!

Metalac je posle skoro dv...

TEO MVP NEDELJE U EVROKUPU, VIRTUS 14.APRILA U BOLONJI OVERAVA VIZU ZA  EVROLIGU

TEO MVP NEDELJE U EVROKUPU, VIRTUS …

Zahvaljujući bravurama na...

"ČOBANJA" VASKRSNUO "STARU DAMU"  PRE USKRSA

"ČOBANJA" VASKRSNUO …

Nesta "Struja" stiže "Č...

VREME TRAJANJA ZVEZDE CRVENE I NOVINARSKIH KERBERA

VREME TRAJANJA ZVEZDE CRVENE I NOVI…

foto:STARSPORT Prođe jo...

KAD JE PRPA LIDERU TU JE SINIŠA, A 13.APRILA  METALAC I "NEISPADAJUĆI"

KAD JE PRPA LIDERU TU JE SINIŠA, A …

U nameri da pokažu Srbi...

KIŠNA SUBOTA IZNEDRILA  VALIS U BARAŽU ZA SUPER LIGU, A NEKIMA  UGASI SVETLO

KIŠNA SUBOTA IZNEDRILA VALIS U BAR…

Subotnje popodne i veče...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VUČIĆ NAJAVIO BOKSERSKI SPEKTAKL U NOVEMBRU I PODRŽAO REGIONALNU LIGU

av1 boks

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Svetske bokserske federacije Umara Nazareviča Kremleva i predsednike regionalnih bokserskih saveza. Ragovaralo se o predstojećem Svetskom prvenstvu u boksu, planiranom u Srbiji u novembru ,i saradnjI i unapređenju međunarodnog povezivanja kroz sport. 

Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić u društvu  predsednika OK Srbije Bože Maljkovića i ministra omladine i sporta Vanje Udovičića danas  je  primio je u zgradi Generalnog sekretarijata predsedsenika Republike   predsednika Svetske bokserske federacije Umara  Nazarevića Kremleva. Povod  je   Svetsko prvenstvo u boksu krajem novembra u srpskoj prestonici. Skupu su  prisustvovale   i delegacije  BSS,  i i saveza iz eks eks  iz eks SFRJ repubika  (Slovenije, BiH, Hrvatske, Crna Gora  i Severna Makedonija), kao i Miloš Biković promoter Svetskog prvenstva u Beogradu.

boks svi napolju

Glavna tema   je bila predstojeće Svetsko prvenstvo u boksu, u  "Areni Štark" “ uBeogradu, krajem novembra.

Bokserski savez Srbije,  započeo je  realizaciju vrhunskog sportskog događaja koji će okupiti neka od najvećih imena boksa. Tačan  datum održavanja biće određen  naknadno u skladu sa procenama vezanim za pandemiju kovid-19

Umar Kremlev je istakao da je prezadovoljan koliko predsednik Vučić  poznaje  boks, i da je  mnogo važno da prvi čovek države podržava i voli sport.

boks av 0

"Oduševljen sam  sastankom kod predsednika Vučića, sjajnog lidera neverovatnog poznavaoca boksa. Vučić nam je rekao nam je da će biti predsednik Organizacionog odbora Svetskog prvenstva i sada sam još sigurniji da će Srbija, Bokserski savez Srbije i AIBA napraviti spektakl od Svetskog prvenstva. Velika stvar je i  Regionalna liga klubova, koja će doneti promociju boksa, regiona ali i mira na ovim prostorima", smatra  Kremlev.

Kao je saopšteno iz kabineta predsednika.  Vučić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog pokretanja Regionalne lige u boksu, i najavu  povratka i promocije regionalnih klubova s dugom tradicijom, koji su iznedrili brojne evropske, svetske i olimpijske šampione.

boks va

"Snažno podržavam održavanje Regionalne lige, koja će na najbolji način promovisati  plemenitu veštinu, posebno među mladim i talentovanim ljudima. LIga će  doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, ojačaće  duh saradnje i međusobnog razumevanja",  rekao je predsednik Vučić, naglasio da će   Srbija snažno podržati Regionalnu ligu u finansijskom, organizacionom, medijskom i svakom drugom aspektu.

Da nismo baš kratkog pamćenja  podsetiću da je  Regionalna liga postojala, ali samo  jednu sezonu.

Loznica je bila pobednik, a  valjevski Metalac se uz pomoć Lazarevčana kroz Regionalnu ligu 2016. godine vratio u svet boksa. U ligi su pored srpskih klubova učestovali ekipe iz  Bosne i Hercegovine i Makedenije  i Hrvatske.

Agilni predsednik BSS Nenad Borovčanin  je 2017.  uspeo da "nagovori" klubove iz Srbije da odustanu  od Regionalne lige i predsednik Ivica Runtić, Splićanin, u mladosti vaterpolo golman, nedavno i kandidat za predsednik velikana Hajduka, nije imao izbora. Podneo  je neopozivu ostavku.

Slatkorečivi Borovčanin je na osnivačkom skupu na Avali obećao  šampionu Bokserske lige Srbije, sada preimenovane u Superligu Srbiju,  nagradu od 5 miliona dinara.

Valjevski Metalac je osvojio titulu. Od 11.maja 2019.godine i osvajanja šampionskog pehara, do danas  od obećanih  5 miliona nije video ni jedan jedini dinar.

Bilo je pokušaja "mazanja očiju"  u dva navrata darivanjem   sportskih rekvizita i opeme.

I bez 5 miliona nagrade klub iz Valjeva sa minimalcem" od grada 2 miliona dinara samo deset  puta više je inkasirao nižerazredni fudbalski mutant, je doneo prvu titulu državnog prava u oplimpijskom sportu.

BK Metalac je od osvajanja  titule do danas na ringu izborio  polufinale plej pfa i častan oproštaj od od titule 2020.

Agilno rukovodstvo uspelo da osim vraćanja dugova iz prošlosti,  renovira salu trenig i pretvori  je  u hram boksa "Slobodan Lazić- Cimer".

Metalac u godini pandemije kovida 19 se ne takmiči u ligi, izmedju ostalog i zato što je gradska vlast   umanjila  za četvtinu dotacije.

Nema predaje, kategoričan je predsednik Metalca Predrag  Damnjanović.

"Danas je naš mladi takmičar Miroslav Ivanović na Omladinskoj zlatnoj rukavici u Beogradu izborio polufinale pobedom protiv Denisa Veljkovića iz BiH. Očekujemo da sutra boksuje još bolje, i u nedelju  finale. Radujem se ponovo Regionalnoj ligi. Uz podršku predsednika Vučića boks će ponovo biti u vrhu srpskog sporta. Znamo šta nam je činiti i već smo krenuli u akciju. Vrhunski borci koji su nastupali za Metalac, i ponovo će na obostrano zadovoljstvo, u ring,  u dresu našeg kluba.  Valjevo je grad boksa, to dobro znaju svi u Srbiji i regionu".

boks risko 2

"Sa prijateljima  Acom Risimićem iz Loznice danas članom srpske delegacije i gostom predsednika Vučića,  i prijateljima iz Kragujevca, Sombora,  Novog Sada, Niša   i naravno Beograda  bićemo akteri  nove priče sa kkubovima iz  eks YU. Boks je kao i feniks, diže se iz pepela", kategoričan je od skora prvi medju jednakima u valjevskom boksu, predsednik  BK Metalac Predrag  Damnjanović, pred kojim su brojni izazovi od kako se prihvatio teškog  i odgovornig zadatka umesto predhodnika Dragana Vićentića i voljom čelnika sps e najvećeg gubitnika na izborima prošlog juna Đorđa Milanovića, momka za koga nema predaje.  Za očekivati  je  da ga vidimo ponovo na "frontu" ali ne u dresu  gobtnika, već pobednika što u biti i jeste. 

Read more...

TARA ČULIĆ I ZOJA RATKOVIĆ ZASENILI SVE NA PRVENSTVU DRŽAVE U CIKLO KROSU

zojka i tara sj 21

 Državno prvenstvo Srbije u ciklo krosu(CX) na Srebrnom jezeru okupilo je više od 150 učesnika  biciklista, i triatlonaca.

Dve  Valjevke su bile u centru pažnje posle dvostrukog trijumfa.

tara i zojka ciklo kros 21

Poletarka Tara Ćulić(11) od ove godine članica najvećeg proizvođača bicikli na Balkanu i šire "Caprilo" iz Bačke Topole u svom stilu, šampionski je počela i 2021.godinu.

Zablistala je na Srebrnom jezeru na novom Cabriolo biciklu. Po treći pu zaredom osvojila titulu, ukupno 10-u u karijeri.

tara c 21 sreb j cikklo kros

Ćlanica Sportskog udruženja Vila Gala  Zoja Ratković je takođe završila na pobedničkom postolju, kao druga iza Tare.

Vila Gali, porodičnoj manufakturi Ivane i Nikole Ratkovića je uručen pehar  za ekipno osvojeno prvo mesto,  u mtb disciplini u kategoriji poletarki za 2020. godinu. Ekipno zlato su obezbedile Nika druga u ukupnom plasmanu  iza Tare Čulić. i Zoja Ratković.

 U trci najmlađih na Srebrnom jezeru  gde je i konkurencija realno i najslabija članovi  valjevskog  Sputnjika Natalija Kulinčević i Lazar Aneglovski osvojili su drugo odnosno treće mesto. Sputnjikovci su bili najbrojniji, vozilo ih je ukupno 20 foto Sputnjik

sputnjik 2021

Na Srebrnom jezeru Nika Ratković je bila četvrta, a  od skora sa sestrama i bratom Miloradom zapažena i  u vaterpolu kadetkinja Gala Ratković je osvojila 5.mesto. Četvrti je  bili kadeti Sputnjika Bogdan Anelkovski i Natalija Tošić.

Valja istaći da je Sputnjik sa najviše novca iz budžeta za sport igrada Valjeva, odnosno  sa nešto više od 10% od  potraživanih 6 i kusur miliona dinara(!?) "opravdao" očekivanja,  brojnošću.

Drugi po neuhvatljivom kriterujumu  komisije za dodelu sredstava Grada Valjeva,   u klasičnom sukobu interesa,  "nagrađeni" biciklistički klub "Boba" iako će  na ime slavnog valjevskog bicikliste  Bobe Milovanovića su 2021. inkasirati skoro pola miliona, nije imao  ni jednog takmičara na  držvnom prvenstvu.

Sportsko udruženje  "Vila Gala" sa četvoro dece, sportista od glave do pete, i đaka za primer,  po rezultatima godinama ispred "bingo" komisijskih dobitnika, i pored preskromne  podrške Grada Valjeva u iznosa od 100.000 dinara,  neće odustati.

Kao i mnogi drugi takođe poniženi, dodeljenim  sredstavima nastaviće da rade što ono što vole.

Voziće o trošku mame i tate, i nastaviće da se raduju pobedama i medaljama, ali nikada se neće odreći svog grada.

U tom našem Gradu Valjevu  fudbalski klub broj, mutant FK BK 214 po svim parametrima najveća zlo i štetočina u svetu sporta u protekloj deceniji na volšeban način ubira desetine miliona, a najveći rezulat su dugovi, nešto manji od za 2021. godinu predviđenih 10 i kusur miliona dinara.

Rezultat ključni parametar svakog rada ne postoji!

Pojašnjenje da  niko osim štetočine i parazita sa podnetom pa povučenom ostavkom. jer niko osim Milana Milinovića  neće da se "bavi" fudbalom sve govori.

Dopali smo teških  jada, ali nismo birali  u kom ćemo vremenu  živeti.

Valja seprobuditi iz "anestazije" i  poraditi i popraviti  sve što je moguće!

Read more...

"BARON BOROVČANIN-MINHAUZEN LIGA" BEZ METALCA I LOZNICE!?

EL BOKS MUJA

ILUUSTRACIJA ZORAN MUJBEGOVIĆ Po poroverenom receptu izumitlej umesto Bergera, novog Borovčanin sistema žrebanja,  g.din Nenad Borovčanin,  "baron Minhaezen" srpskog boksa, funkciju predsednika odavno maksimalno koristi na sebi svojstven načln. Obećava jedno, misli drugo,  radi treće, za SVOJ  sistem, da klubovi   "plešu" po notama svemoćnog "bosa", umišljenog da je nedodirljiv.

Svako ko drugačije misli i rade po svojoj   savest nepoželjan je u Bokserskoj ligi na prečac formiranoj 2018.i zasnovanoj na kanonima  podaničke-robovske   poslušnosti, sa pravom, da ćutiš, trpiš  i izvršavaš naredne svemoćnog "barona".

"Baron Minhauzen", predsednik BSS još uvek nije ispunio lako dato usmeno obećanje kada je trebalo formirati Boksersku ligu Srbije da će  šampionu Srbije biti isplaćena novčana nagrada od 5.000.000 dinara.

BK Metalac je postao šampion u sezoni 2018/19, podlelio je treće mesto u protekloj, još uvek čeka zasluženu nagradu.

Sličnu sudbinu podelio je  aktuelni  šampion Radnički, privilegovan baronovom pravilima do dovede  u plej ofu koga hoće, tako je se pord silnih boksera iz Rusije mogao pozvati i predsednika Putina.

Uz podršku odozgo u vreme aktuelne pandemije korona virusa, "bergerovac" je odlučio  da sa podobnima i poslušnima, posle letošnjeg probnog balona, i revijanog meča  Partizan-Crvena zvezda uvrsti  u baron Minhauzen ligu, dva  nekada velikani YU boksa, do juče bez  pertle, a kamo li makar jednim parom bokserskih rukavica.

Na krilima proletos sramno prekinutog šampionata usledio je na silu organizovan  plej of.

Neslavno je završen  majstoricom u Smederevu. Prekinut je  začinjen  "baronovom"  odbranom  "istine i pravde". Pesnice,  gde je ruku na srce još uvek moćan, nisu  stigle drskog protivnika da mu na "srpski način" psovkom "čestita" na tituli novog šampiona.

Kad se  "grešnici" pokažnjavani, i prašina slegla,   5.decembra je organizovano zasedanje  i  obaveštenje  za  stare i nove poslušnike.

"Novi šampionat sa 8 klubova startuje 25.decembra 2020. Za šampionski trofej  pored povratnika Partizana i Crvene zvezde  će se   boriti  branilac titule Radnički Beograd, Vojvodina(Novi Sad), Sombor, Rokica Loznica, Naissus Niš i Radnički Kragujevac. Po dva najbolja tima iz dve formirane grupe plasiraće se u plej-of. Mečevi će se održavati u devet težinskih kategorija, obavezni su domaći bokseri, seniori i omladinci uz lekarsku dozvolu, a obavezna su i dva para juniora. Mečevi će biti uživo prenošeni na TV Arenafight", saopštio je Bokserski savez Srbije (BSS)  i podelio očkievane, a ničim izazvane   hvalospeve  predsedniku  Nenadu Borovčaninu.

"Sa svojim timom i u ovoj godini i pored neobične situacije zbog korona virusa, predsednik je napravio je puno sjajnih za promociju srpskog boksa. Liga  nastavlja svoj put i sigurno će izazvati veliki pažnju sportske javnosti"

U sada nazvanoj Bokserskoj  Super ligi na spisku učesnika nema šampiona iz 2019. Metalca i dvostrukog  vicešampiona 2019, i 2020. godine   BK Loznica.

Metalac je u teškoj situaciji.

Izigran je za 5 miliona nagrade za osvojenu titulu!

Od počišćenog gradonačelnika Gvodenovića ponižavan je godinama  bezobrazno mizernim dotacijama iz gradskog budžeta, od samo 2 miliona na godišnjem nivou. Spreman je da se odrekne učešća u "Baron Minhauzen ligi", jer od tv prenosa  a mečeva i sada bez publike nema nikakve koristi, a  klub je u dugovima do guše. Ali momci marljivo treniraju konačno u svom Domu boksa, sada u novom svetlu starog sjaja.  

Lozničani nemaju problem sa novcem, ali  sa  Borovčanonom, inače zemljakom, im nikako ne ide.

U prostorijama kluba u sportskom centru ''Lagator''su izašli pred novinare  čelnici kluba, i  bivši bokseri. Povod  izostavljanju BK Loznica sa spiska učesnika novog ekipnog prvenstva.

Aleksandar Risimić, predsednik BK Loznica, je potsetio da je 2. decembra stigao mejl sa obaveštenjem da klubovi koji žele da se takmiče treba ''u što kraćem roku'' da pošalju prijavu, bez navedenog roka.

"BK Loznica je tri dana kasnije, 5. decembra, obavestio BSS  da je spreman da učestvuje u ligi, rekao je Risimić i objasnio detalje nove Borovčaninove "Bergerijade".

"Iz BSS stiglo obaveštenje da prijava nije dostavljena blagovremeno, ali i da će naknadno biti razmotrena.  Rok od tri i dana je realnost. Loznica je klub sa dugom tradicijom i uvek šampionskim  ambicijama. Do danas nema odgovora ko je odlučio da ne učestvujemo. Pitam Nenada Borovčanina, predsednika BSS, koja  to Komisija može da nam uskrati pravo da  se nastupimo u prvenstvu. Podsećam, Borovčanin je  ponikao u ovoj sali i odavde krenuo u Evropu. Nismo u svađi, nikada ga lično nisam povredio, a ni on mene, i ne  ne znam šta želi od Loznice " rekao je Risimić, uveren da izostavljanje BK Loznica  nije nova kazna zbog napuštanja trećeg meča majstorice sa beogradskim Radničkim u Smederevu u finalu pre nekoliko meseci.

"Ja, direktor kluba Milan Marković i trener Rade Jovanović smo kažnjeni posle napuštanja majstorice u Smederevu kad je naš klub oštećen. Kažnjeni smo bez prava na odbranu, što je u suprrpotnosti sa članom 8. Disicplinskog pravilnika BSS. Žalili smo se i Arbitražnoj komisiji Olimpijskog komiteta Srbije. Odluke jop nema. Ako treba ićićemo do kraja ii do Lozane i Međunarodnog suda za sportsku arbitražu".

Risimić smatra da seu BSS za sve isključivo pita samo Nenad  Borovčanin

"Čekamo  Borovčanin odluči o našoj sudbini, jer o svemu odlučuje, u Savezu, Nema  komisije. Saznali smo od klubova saznali da su za sednicu održanu 5.12.2020. godine,  ljudi  pozivani telefonski, dan ranije. Nema nam druge,  obratićemo se  i višim organima. Očekujemo da budemo učesnici Bokserske Super lige".

Nekadašnji asovi lozničkog boksa Stevan Popović i Milorad Gogić saglasni su da he odluka BSS besmislena.

" Hteli bi da  BK  Loznica ne postoji, već su se pojavili oni što bi  da nam otmu našu boksersku  salu. O uspesima  kluba ne treba  ni govoriti. Iza BK Loznica stoji naš grad i klub ima budžet, a drugi ga nemaju",  kaže Popović.

Miodragu Gogiću prepozanje  čudne odluke BSS.

"Neko, očigledno, pokušava da uništi klub. Ne mogu da verujem da je to moguće jer  Loznica je iznedrila  mnogo vrsnih  boraca  i šampiona"

Počasni predsednik BK Loznica Radovan Bojanić  žali što Boorovčanin, nekada bokser Loznice pravi  "grešku''.

" Da nije bilo BK Loznica, ne bi bilo ni ekipnog boksa u Srbiji. U "Lagatoru" ima najviše publike.  Pozivam sve klubove da podrže Loznicu i da zatraže da se Loznica uključi u ligu".

Baron Minhaezen srpskog boksa, bez problema dobija bitke, izvan ringa, donosi odluke, koje klubovi bez pogovora izvršavaju, a  baš zahvaljujući klubovoma dolazi do novca.

BSS je obezbedio sredstvima države i novcem zarađenim od sponozora i tv prava na Areni sportu, stipendije za šampione Srbije u svim kategorijama. Klubovi su nagrađeni besplatnim tv prenosima, koliko puta već pomenutim obećanjem u novčanoj nagradi za šampione.

Nenad Borovčanin je 2018. sprečio održavanje Regionalne lige, obećanjem, gle čuda baš, Metalcu i Loznici, da će im u  Bokserskoj ligi Srbije  biti mnogo bolje.

Vest o neučestvovanju Metalca i Loznice u preko noći organizovanoj ligi se pročula i nije prošla bez reakcije.

Bokserski poslenici iz Grčke, Italije, Austrije, Mađarske, Bugarske, Rumunije, poput sličnih sebi iz  eks YU republika, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, BiH i Republike Srpske vide u 2021. novu moćnu Evropsku ligu. "Tipovani" su i učenici iz Srbije, i naravno to su Metalac i Loznica.

Valjevcima i Lozničanima, sa najboljim srpskim bokserima, niko im ne može uskratiti pravo nastupa, biće hit Regionalnog takmičenja.

Kao i svi ostali akteri Regionalne lige imaće benefite od tv prava i sponzora ovog takmičenja dovoljne da im ne padne na pamet "Minhauzen - Borovčanin" obećana i liga sa mestom samo za  poslušne.

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas