Menu

zaglavlje

SREĆNA NOVA PRAVOSLAVNA METALCA PO VALJEVSKI U KRALJEVU

SREĆNA NOVA PRAVOSLAVNA METALCA PO …

Košarkaši Metalca, klub...

SISTEM VK VALIS PREPOZNALA SRBIJA, REPREZENTATIVCI SU PONOS KLUBA

SISTEM VK VALIS PREPOZNALA SRBIJA, …

Pored danas najorganizo...

U VALJEVU PRVO PA MUŠKO U 2020. GODINI, A DO BOŽIČA  ROĐENO 17 BEBA

U VALJEVU PRVO PA MUŠKO U 2020. GOD…

Od početka 2021. do naj...

ZAPALJENI BADNJACI DONEŠE SVETLOST  I VERU NOVOROĐENOG HRISTA,  LJUBAV I SLOGU

ZAPALJENI BADNJACI DONEŠE SVETLOST …

Srpska pravoslavna crkv...

BOŽIĆNA  ČESTITKA GRADONAČELNIKA VALJEVA LAZARA GOJKOVIĆA

BOŽIĆNA ČESTITKA GRADONAČELNIKA VA…

Danas je Badnji dan i uoč...

KEVIN DURANT SE POKLONIO KAPITENU SRBIJE MILOŠU TEODOSIĆU!

KEVIN DURANT SE POKLONIO KAPITENU S…

foto BC VIRTUS Košarkaška...

SREĆNA NOVA 2021. GODINA!

SREĆNA NOVA 2021. GODINA!

Hvala Vam što pratite M...

NOVOGODIŠNJA ČESTITKA GAGIJA I RIKIJA

NOVOGODIŠNJA ČESTITKA GAGIJA I RIKI…

Dva najmoćnija ratnika st...

NOVOGODIŠNJI POKLON VALISOVE MLADOSTI - KUP REGIONA OSVOJEN NA PETERCE!!

NOVOGODIŠNJI POKLON VALISOVE MLADOS…

U večeri finala Kupa Sr...

OLUJA JE VALJEVO OČISTILA NA DAN, LJUDIMA U AMANET DA MU VRATE ŽIVOT

OLUJA JE VALJEVO OČISTILA NA DAN, L…

  Nebo je prošle no...

Prev Next

SREĆNU, PLODNU I ZDRAVU NOVU 2021. GODINU VAM ŽELE

I ČESTITAJU BOŽIĆNE PRAZNIKE

SA ŽELJOM DA IH RADOSNO I U PORODIČNOM KRUGU DOČEKATE I OBELEŽITE.

NEIMARI I MENADŽMENT HK KRUŠIK VALJEVO

"BARON BOROVČANIN-MINHAUZEN LIGA" BEZ METALCA I LOZNICE!?

EL BOKS MUJA

ILUUSTRACIJA ZORAN MUJBEGOVIĆ Po poroverenom receptu izumitlej umesto Bergera, novog Borovčanin sistema žrebanja,  g.din Nenad Borovčanin,  "baron Minhaezen" srpskog boksa, funkciju predsednika odavno maksimalno koristi na sebi svojstven načln. Obećava jedno, misli drugo,  radi treće, za SVOJ  sistem, da klubovi   "plešu" po notama svemoćnog "bosa", umišljenog da je nedodirljiv.

Svako ko drugačije misli i rade po svojoj   savest nepoželjan je u Bokserskoj ligi na prečac formiranoj 2018.i zasnovanoj na kanonima  podaničke-robovske   poslušnosti, sa pravom, da ćutiš, trpiš  i izvršavaš naredne svemoćnog "barona".

"Baron Minhauzen", predsednik BSS još uvek nije ispunio lako dato usmeno obećanje kada je trebalo formirati Boksersku ligu Srbije da će  šampionu Srbije biti isplaćena novčana nagrada od 5.000.000 dinara.

BK Metalac je postao šampion u sezoni 2018/19, podlelio je treće mesto u protekloj, još uvek čeka zasluženu nagradu.

Sličnu sudbinu podelio je  aktuelni  šampion Radnički, privilegovan baronovom pravilima do dovede  u plej ofu koga hoće, tako je se pord silnih boksera iz Rusije mogao pozvati i predsednika Putina.

Uz podršku odozgo u vreme aktuelne pandemije korona virusa, "bergerovac" je odlučio  da sa podobnima i poslušnima, posle letošnjeg probnog balona, i revijanog meča  Partizan-Crvena zvezda uvrsti  u baron Minhauzen ligu, dva  nekada velikani YU boksa, do juče bez  pertle, a kamo li makar jednim parom bokserskih rukavica.

Na krilima proletos sramno prekinutog šampionata usledio je na silu organizovan  plej of.

Neslavno je završen  majstoricom u Smederevu. Prekinut je  začinjen  "baronovom"  odbranom  "istine i pravde". Pesnice,  gde je ruku na srce još uvek moćan, nisu  stigle drskog protivnika da mu na "srpski način" psovkom "čestita" na tituli novog šampiona.

Kad se  "grešnici" pokažnjavani, i prašina slegla,   5.decembra je organizovano zasedanje  i  obaveštenje  za  stare i nove poslušnike.

"Novi šampionat sa 8 klubova startuje 25.decembra 2020. Za šampionski trofej  pored povratnika Partizana i Crvene zvezde  će se   boriti  branilac titule Radnički Beograd, Vojvodina(Novi Sad), Sombor, Rokica Loznica, Naissus Niš i Radnički Kragujevac. Po dva najbolja tima iz dve formirane grupe plasiraće se u plej-of. Mečevi će se održavati u devet težinskih kategorija, obavezni su domaći bokseri, seniori i omladinci uz lekarsku dozvolu, a obavezna su i dva para juniora. Mečevi će biti uživo prenošeni na TV Arenafight", saopštio je Bokserski savez Srbije (BSS)  i podelio očkievane, a ničim izazvane   hvalospeve  predsedniku  Nenadu Borovčaninu.

"Sa svojim timom i u ovoj godini i pored neobične situacije zbog korona virusa, predsednik je napravio je puno sjajnih za promociju srpskog boksa. Liga  nastavlja svoj put i sigurno će izazvati veliki pažnju sportske javnosti"

U sada nazvanoj Bokserskoj  Super ligi na spisku učesnika nema šampiona iz 2019. Metalca i dvostrukog  vicešampiona 2019, i 2020. godine   BK Loznica.

Metalac je u teškoj situaciji.

Izigran je za 5 miliona nagrade za osvojenu titulu!

Od počišćenog gradonačelnika Gvodenovića ponižavan je godinama  bezobrazno mizernim dotacijama iz gradskog budžeta, od samo 2 miliona na godišnjem nivou. Spreman je da se odrekne učešća u "Baron Minhauzen ligi", jer od tv prenosa  a mečeva i sada bez publike nema nikakve koristi, a  klub je u dugovima do guše. Ali momci marljivo treniraju konačno u svom Domu boksa, sada u novom svetlu starog sjaja.  

Lozničani nemaju problem sa novcem, ali  sa  Borovčanonom, inače zemljakom, im nikako ne ide.

U prostorijama kluba u sportskom centru ''Lagator''su izašli pred novinare  čelnici kluba, i  bivši bokseri. Povod  izostavljanju BK Loznica sa spiska učesnika novog ekipnog prvenstva.

Aleksandar Risimić, predsednik BK Loznica, je potsetio da je 2. decembra stigao mejl sa obaveštenjem da klubovi koji žele da se takmiče treba ''u što kraćem roku'' da pošalju prijavu, bez navedenog roka.

"BK Loznica je tri dana kasnije, 5. decembra, obavestio BSS  da je spreman da učestvuje u ligi, rekao je Risimić i objasnio detalje nove Borovčaninove "Bergerijade".

"Iz BSS stiglo obaveštenje da prijava nije dostavljena blagovremeno, ali i da će naknadno biti razmotrena.  Rok od tri i dana je realnost. Loznica je klub sa dugom tradicijom i uvek šampionskim  ambicijama. Do danas nema odgovora ko je odlučio da ne učestvujemo. Pitam Nenada Borovčanina, predsednika BSS, koja  to Komisija može da nam uskrati pravo da  se nastupimo u prvenstvu. Podsećam, Borovčanin je  ponikao u ovoj sali i odavde krenuo u Evropu. Nismo u svađi, nikada ga lično nisam povredio, a ni on mene, i ne  ne znam šta želi od Loznice " rekao je Risimić, uveren da izostavljanje BK Loznica  nije nova kazna zbog napuštanja trećeg meča majstorice sa beogradskim Radničkim u Smederevu u finalu pre nekoliko meseci.

"Ja, direktor kluba Milan Marković i trener Rade Jovanović smo kažnjeni posle napuštanja majstorice u Smederevu kad je naš klub oštećen. Kažnjeni smo bez prava na odbranu, što je u suprrpotnosti sa članom 8. Disicplinskog pravilnika BSS. Žalili smo se i Arbitražnoj komisiji Olimpijskog komiteta Srbije. Odluke jop nema. Ako treba ićićemo do kraja ii do Lozane i Međunarodnog suda za sportsku arbitražu".

Risimić smatra da seu BSS za sve isključivo pita samo Nenad  Borovčanin

"Čekamo  Borovčanin odluči o našoj sudbini, jer o svemu odlučuje, u Savezu, Nema  komisije. Saznali smo od klubova saznali da su za sednicu održanu 5.12.2020. godine,  ljudi  pozivani telefonski, dan ranije. Nema nam druge,  obratićemo se  i višim organima. Očekujemo da budemo učesnici Bokserske Super lige".

Nekadašnji asovi lozničkog boksa Stevan Popović i Milorad Gogić saglasni su da he odluka BSS besmislena.

" Hteli bi da  BK  Loznica ne postoji, već su se pojavili oni što bi  da nam otmu našu boksersku  salu. O uspesima  kluba ne treba  ni govoriti. Iza BK Loznica stoji naš grad i klub ima budžet, a drugi ga nemaju",  kaže Popović.

Miodragu Gogiću prepozanje  čudne odluke BSS.

"Neko, očigledno, pokušava da uništi klub. Ne mogu da verujem da je to moguće jer  Loznica je iznedrila  mnogo vrsnih  boraca  i šampiona"

Počasni predsednik BK Loznica Radovan Bojanić  žali što Boorovčanin, nekada bokser Loznice pravi  "grešku''.

" Da nije bilo BK Loznica, ne bi bilo ni ekipnog boksa u Srbiji. U "Lagatoru" ima najviše publike.  Pozivam sve klubove da podrže Loznicu i da zatraže da se Loznica uključi u ligu".

Baron Minhaezen srpskog boksa, bez problema dobija bitke, izvan ringa, donosi odluke, koje klubovi bez pogovora izvršavaju, a  baš zahvaljujući klubovoma dolazi do novca.

BSS je obezbedio sredstvima države i novcem zarađenim od sponozora i tv prava na Areni sportu, stipendije za šampione Srbije u svim kategorijama. Klubovi su nagrađeni besplatnim tv prenosima, koliko puta već pomenutim obećanjem u novčanoj nagradi za šampione.

Nenad Borovčanin je 2018. sprečio održavanje Regionalne lige, obećanjem, gle čuda baš, Metalcu i Loznici, da će im u  Bokserskoj ligi Srbije  biti mnogo bolje.

Vest o neučestvovanju Metalca i Loznice u preko noći organizovanoj ligi se pročula i nije prošla bez reakcije.

Bokserski poslenici iz Grčke, Italije, Austrije, Mađarske, Bugarske, Rumunije, poput sličnih sebi iz  eks YU republika, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, BiH i Republike Srpske vide u 2021. novu moćnu Evropsku ligu. "Tipovani" su i učenici iz Srbije, i naravno to su Metalac i Loznica.

Valjevcima i Lozničanima, sa najboljim srpskim bokserima, niko im ne može uskratiti pravo nastupa, biće hit Regionalnog takmičenja.

Kao i svi ostali akteri Regionalne lige imaće benefite od tv prava i sponzora ovog takmičenja dovoljne da im ne padne na pamet "Minhauzen - Borovčanin" obećana i liga sa mestom samo za  poslušne.

Read more...

KRISTIJANU JOVANOVIĆU SREBRO ZLATNOG SJAJA

VALTERFOTO BOKS ZAPIS     U Smederevu je završen je pojedinačni šampionat Srbije u boksu uz učešće samo 50 boraca i 13 devojaka. Svi bokseri iz Srbije ostali su u senci na šampionatu u dresu Novog Sada, sjajnog borca iz Danske Valtera Đokića, kadrog da pobedi reprezentativce Poletana i člana Metalca Dejana Dašića, u izjednačenim borbama.

Borac valjevskog Metalca Kristijan Jovanović, sinoć u finalu  je bio bolji od  višestrukog šampiona Nemanje Gavrilovića, dobro poznatog valjevskoim ljubiteljima boksa, mnogo bodova je doneo Metalcu.

1kristijan jovanovic sp mva2 smdrv

Domaći ring je doneo prevagu. Preglasavanjem 3:2 Miletić, Jakovljević i Andrić su odlučili pobednika. Za utehu Kristajan i Nemanja su bili akteri najborbenijeg finala i pored medalja nagradjeni su i peharima.

kristi

Poslednju pobedu Metalcu u proteklom šampionatu doneo je MIlosav Savić, u Loznici. U Smederevu je boksovao za domaćina BK Despot i postao šampion države u teškoj kategoriji. U polufinalu, Ražnjatović se nije pojavio u ringu, kao ni u finalu Nikolić.

SAVIC SAMP

Finale su boksovali i dva nekada poluteškaša Metalca Jovanović i Milovac. Slobodan Jovanović poražen prekidom u Valjevu u Smederevu je (ne)očekivano slavio. Saša Milovac je izgubio odlukom sudija 3:0. Pobedu  su Jovanoviću dodelili: Sarić, Damnjanović i Damjanovski, identičnim skorom 29:27 dok su preostala dvojica sudija(Đuričić i Jakovljević vodeli da je bilo nerešeno 28:28.

Pred SP naredne godine u Srbiji jasno je da je boks ponovo u ćor sokaku. Da se radi radi se, a kako dokaz su  rezultati izvan granica Srbije, i naravno smehostreni završetak BLS i sramne odluke da se plej of održi po svaku cenu, samo da bi Radnički bio prvak.

BSS je pao na ispitu. Na prvom mestu preko klubova je zaradio novac od tv prava i sponzorstava, za svoje aktivnosti. Klubovima kao i obično obećanja i mrvice.

Neodgovorno, neprofesionalno, neljudski!

Prilika za popravni ima dovoljno, ali ih treba samo prepoznati i iskoristiti, počev od poštovanja i stimulisanja rada u klubovima. Dodela  sredstava klubovima  mahom prepušetnih da se snalaze kako znaju i umeju je imperativ. Promocija boksa kroz tender za prenose mečeva nacioalnog šampionata, do  praćenja i unapređenja suđenja, i dalje rak rane ovog sporta.

Read more...

ŠAMPIONAT SRBIJE U BOKSU: KRISTIJAN ZA ZLATO SA GAVRILOVIĆEM

kristijan jovanovic

Večeras se u Smederevu završava pojedinačni šampionat Srbije u boksu finalnim mečevima zazakaznim za 19 sati.

Posle pobede u polufinalu  jednoglasnom odlukom sudija 5:0 u meču sa Jevtićem iz Beočina, član valjevskog Metalca Kristijan Jovanović večeras u finalu boksuje sa aktuelnim šampionom države i momkom koji je takođe branio boje valjevskog kluba Nemanjom Gavrilovićem.

"Spreman sam, Gavrilović je izvrstan borac, brani titulu, a ja napadam. Očekujem zlatnu medalju za Metalac i radost ljuitelja boksa u Valjevu" poručuje Kristijan pred večerašnje finale.

Srednjaš Dejan Dašić takođe član Metalca je izgubio u četvrfinalu  u ravnopravnoj borbi od Valtera Đokića,  momka koji živi u Holandiji a boksuje za Novi Sad.

Proteklih sezona u dresu Metalca Milosav Savić je u finalu u poluteškoj kategorIji, pošto je Veljko Ražnjatović predao meč u polufinalu, zbog povrede. Takođe eks član Metalca Saša Milovac u poluteškoj boksuje sa Slobodanom Jovanovićem, koga je poslednji put pobedio u dresu Sombora, na meču u Valjevu prekidom. 

Na pojedinačnom šampionatu Srbije nastupili je samo 50 boksera u 8 kategorija i 13 dama.

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas