Menu

zaglavlje

HK "KRUŠIK"  JE PONOS  SRPSKE VOJNE INDUSTRIJE I GRADA VALJEVA

HK "KRUŠIK" JE PONOS SR…

Neimari HK „Krušik“ su&nb...

I BEZ NEISPLAĆENIH ZARADA NA TERENU SE BRANI ČAST I OBRAZ METALCA

I BEZ NEISPLAĆENIH ZARADA NA TERENU…

U 21.kolu KLS Metalac&nbs...

VALJEVSKI SPORT UBIJA"TROGLAVA AŽDAJA", ALI TU JE "SVETI ĐORĐE"

VALJEVSKI SPORT UBIJA"TROGLAVA…

Valjevo je postala najpre...

KRENULA I NAJMLAĐA GARDA ŽRK METALAC 2015

KRENULA I NAJMLAĐA GARDA ŽRK METALA…

Korak po korak ŽRK META...

VALISOVE VIDRE IZRASTUJU U NEUHVATLJIVE DELFINE

VALISOVE VIDRE IZRASTUJU U NEUHVATL…

  Posle fantastično...

VALJEVSKE ZVEZDICE OBASJALE ŠABAC

VALJEVSKE ZVEZDICE OBASJALE ŠABAC

Na svom prvom nastupu u...

ODBOJKA NA VALJEVSKI NAČIN "HLADNOOO - TOPLO"I NARAVNO DECA

ODBOJKA NA VALJEVSKI NAČIN "HL…

Dok u seniorskoj konkur...

USPESI PLIVAČA VALISA U S. MITROVICI I U LESKOVCU

USPESI PLIVAČA VALISA U S. MITROVIC…

Na međunarodnim plivačk...

MLADI KARATISTI KK 014 DONELI 7 ODLIČJA IZ ŠAPCA

MLADI KARATISTI KK 014 DONELI 7 ODL…

Na tradicionalnom "Sens...

Prev Next

USNS:ĐOKOVIĆ I TIJANA BOŠKOVIĆ BEZ PREMCA U 2018. GODINI

 

Usns-logo

U ime Udruženja sportskih novinara Srbije (USNS), dopunjeni Upavni odbor   isključivo voljom predsednika Petra Dende izabranog u Valjevu maja minule godine, posle sporne smene gen-sekretara Bobana Igrutinovića, zbog čega če imati obavezu da na Upravnom sudu dokaže svoj legitimitet, izabran je žiri i  večeras su   proglašena najbolja  ostvarenja sportista i novinara u prethodnoj godini u srpskom svetu sporta.

 Laureati sportisti su  najbolji na planeti Novak Đoković  i odbojkašica Tijana Bošković. 

U konkurenciji su najbolji sportski novinar prepoznaje se rukopis  "otimača zlatnog kovčega". Žiri je radio po prinicipu "ja tebi vojvodo ti meni serdare" i većina priznanja je završila u redakciji Sportskog žurnala..

Iako nisu članovi Udruženja sportskih novinara Srbije   Nikola Stamenić, i predstavnik novog talasa promoter  FK Crvena zvezda  Mladi Crnišavac( na maesteralan način prati FK Crvena zvezda u prestižnom sportskom. listu... stoji u obrazloženju žirija, bolje rečeno biltenu navedenog kluba prim aut.),  čiji se sastav ne pominje, za najboljeg sportskog novinara u 2018.

Nagrađeni su i  novinari Sport kluba - Darko Plavšić i Srđan Radojević, i tandem Žurnala. veteran Pavle Erceg, i glodur od 2010, Predrag Sarić, zanimljivo je  najvećih oponenata USNS, i nikada njegovih članova.

Priznanje, nagrada za životno delo  nije mimoišla  Jovana -Cigu- Sekulića, dugogodišnjeg predsednika USNS, i od kraja 2018. kooptiranog u UO, ali kao i svi do sada navedeni laureati, novinari iz Beograda,  škrtog da svoje ćlanstvo u matičnom Udruženju ( USNS) overi  plaćenom članarinom.

Ispade da u Srbiji u 2018. SKORO svi najbolji sportski  novinari samo žive i rade u Beogradu i rade u jedinom sportskom listu i u jednom od dva kablovska sportska kanala.

Ipak dva  priznanja su otišla u Suboticu i Kruševac.

Dobitnica nagrade  "Branka Prelević"  je  Mirjana Novković, hroničarka  sportskih zbivanja u Subotici, a  u  kategoriji najbolji dopisnik, laureat je ponovo Sanja Milutinović, novinarka Žurnala  iz Kruševca.

 

Read more...

ALEKSANDAR VUČIĆ:"SRBIJA ĆE IZGRADITI 8 FUDBALSKIH STADIONA"

 

1liverpulGostujući u emisiji "Oko" na RTS-u predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je da će Srbija biti konkurentna najboljim fudbalskim evropskim zemljama, po fudbalskoj infrastrukturi!

Vučić je  obećao da će se izgraditi Nacionalni stadion, najlepši u ovom delu Evrope.

"Izgradićemo stadione širom Srbije, u Novom Sadu, Nišu, Vranju, Leskovcu... Da ljudi imaju gde da igraju lopte. Biće ih osam. A najlepši i najbolji biće Nacionalni stadion u Beogradu kapaciteta 63.000 ili 64.000 mesta na kom će se igrati finale Lige šampiona".

Kada je reč o domaćinstvu Evropskog prvenstva, uz još tri države, Vučić je optimista.

"Borićemo se za organizaciju, u tome mi pomaže Dejan Stanković, a sve to na predlog premijera Grčke Aleksisa Ciprasa, mada on kaže da je to ipak moj predlog i evo prihvatam da sam ja to i predložio", zaključio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Read more...

METALAC DANAS VODI BESPLATNO NAVIJAČE U BEOGRAD NA "KRSTAŠE"

 

 

1BKM L RING SVI Nestvarno zvuči ali je istina, BK Metalac uz podršku prijatelja kluba  organizuje BESPLATAN odlazak navijača u Beograd narednog četvrtka. Pohod ka tituli se nastavlja posle ubedljivog trijumfa na startu Bokserske lige Srbije u derbiju sa Loznicom 12:4. Danas je  novi i još veći derbi, sa Radničkim u Beogradu.

Put Beograda na meč sa "krstašima" na Crvenom Krstu organizovano će krenuti i navijači   autobusima. Polazak je DANAS u 15,45 sa parkinga kod NIS-ove pumpe kod Stare zelene pijace.

Odlazak  na spektakl u Beograd i ulaz na meč su besplatni !

Agilna uprava valjevskog Metalca uz pomoć prijatelja i prevoznika Evropabus obezbedila je organizovani odlazak sa dva autobusa za navijače.

"Interesovanje za odlazak na derbi sa Radničkim je neverovatno" kaže prvi čovek Metalca Đorđe Milanović.

Očekuje se spektakl u Beogradu. Metalac stiže u prestonicu sa Damjanom Grmušom prošle nedelje osvajačem Zlatnog gonga u Skoplju.

damjan grnušaGrnuša, Ajetović, Stanković, Milovac, najmladji lavovi Janjić, Gavrilović, Stanojević, Marković... kao i mi imaju  samo jedan cilj, ističe Milanović.1BKM L 12 4SVI"Želimo da Gradu Valjevu, Valjevkama i Valjevcima podarimo titulu ekipnog šampiona države. Pokušaćemo na taj način da ispravimo brojne napravde nanete tokom duge i časne istorije našeg kluba".

Prepoznali ste da su navijači pored sjajne ekipa očigledno najveća snaga i podrška na putu do titule.

"Uverili smo se na premijeri koliko  momcima znači podrška sa tribina. Kao nekada kada se boksovalo na Tašmajadanu sa Partizanom, Zvezdom i Radničkim, a Beogradom grmeo poklič i pesma Valjevaca, tako i mi  obnavljamo lepu tradiciju naših očeva i deda. Svi ćemo zajednički pokušati večeras u 19 sati na Crvenom Krstu da ispišemo novu zlatnu stranicu u istoriji Metalca", nema dilemu predsednik kluba Đorđe Milanović, kadar da i na ovaj način sa odabranim saradnicima, organizuje "navijački pohod" i u prestonici nastavi pohod ka tituli- Dva puta je Metalac uskraćen za šampionski lovor u  nekada  najpopularnijem sportu pored neprikosnovenog fudbala u Jugoslaviji. Sada sa mladim snagama ponovo probuđenom  u  Srbiji je krenuo u novi pohod.

Organizovani BESPLATNI polazak navijača za Beograd je DANAS u 15,45 sa parkinga pored parka kod Jugopetrolove( sada NIS) benzinske pumpe, kod stare Zelene pijace.

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas