Menu

zaglavlje

ODBOJKAŠKI DOMINATORI SA KOLUBARE NOKAUTIRALI I MLADENOVČANE!

ODBOJKAŠKI DOMINATORI SA KOLUBARE N…

Impresivna serija odbojka...

"LETEĆI" DJUKAN IZREŠETAO “GOLUBOVE“ METALAC LIDER KLS

"LETEĆI" DJUKAN IZREŠETAO…

 foto Ninko Andrić ...

SA PRVIM SNEGOM STIŽU I NOVE POBEDE

SA PRVIM SNEGOM STIŽU I NOVE POBEDE

U trenutku kada je poznat...

DECEMBARSKA GORČINA POLITIKANSTVA I DEMONSTRACIJE SILE U SVETU SPORTA

DECEMBARSKA GORČINA POLITIKANSTVA I…

  Protekli novembar...

GORGONA MEDUZA I PERSEJ NA SRPSKO VALJEVSKI NAČIN

GORGONA MEDUZA I PERSEJ NA SRPSKO V…

 Uvod u poslednji vi...

FESTIVAL U BEOGRADU "SRBIJA ZEMLJA SPORTA"

FESTIVAL U BEOGRADU "SRBIJA ZE…

 U organizaciji Spor...

VALJEVO MOŽE DA PREPOLOVI GUBITAK U SNABDEVANJU VODOM ZA PIĆE

VALJEVO MOŽE DA PREPOLOVI GUBITAK U…

  foto Vodovod Valj...

U PODGORICI VIĐEN "PAD" ITALIJE, SLEDI I NEMAČKE U VALJEVU 2018.

U PODGORICI VIĐEN "PAD" I…

foto RBL Posle odlično...

Prev Next

EVROPSKO SPORTSKO „PROLEĆE“ U FEBRUARU NA SRPSKO VALJEVSKI NAČIN !

 CZ MAMICU

U sveopštoj kvazi medijskoj ofanzivi svakojakih pamfleta i neistina prošle noći su nas bajkoviti vrištavci, jahači jadnih tv i radio mikrofona i piskarala svih tabloidnih formata, bez trunke novinarske etičnosti i moralnosti zatrpali opet lavinom NEISTINE!

Prva je da Partizan i Zvezdu čekaju „evropsko proleće“ u sred februara!

Danima nas u Valjevu slični, takođe sa  „nešto“ manje narodnih para spopadaju još luđim "istinama"  o brendovima, tradiciji, ličnim zaslugama... Svesni su fatalne i gorke istine da im konačno tlo izmiče pod nogama.Minhauzenska tirada je konačno provaljena i bez obzira na polititičku podršku, dva „barona“ postaju svesna svoje nemoći, odlaska i konačno lične prolaznosti.

Fudbalska Evropa svoju klupsku internacionalnu priču nastavlja u februaru!

Februar nikada u Evropi nije bio mesec proleća, a možda i bude za koji milenijum.

Zvezda je sinoć  posle samo četvt veka junački izborila svoj toliko željeni februar!

Časno i pošteno iako iz jednog šuta, kao posledicom jedine dobre akcije za 95 minuta robovske bitke sa Kelnom. Zvezda je od nule u julu stigla do februarske bajke sa još 31. klubom, od kojih je osam otpalo iz Lige šampiona.

Zvezda je osvojila devet bodova i postigla tri gola.

Slavoljub Srnić je postao junak večeras „Rajku Mitiću“ za delirijum radosti „samo“ 40.000 prisutnih zvezdaša, ostalo su bilo Nemci.

Timski duh, vera i život za pobedu nadomestili su sve felere, i večeras neefikasnog tima sa nevidljivim „zvezdama“ koji bi glasnogovornici iz „Ljutice Bogdana“ u sprezi sa svojim piskaralima, nakotilo se bagre kao nikad u srpskom medijskom prostoru da prodaju. Preko bolje obaveštenih iz Gane rešili su pošto poto da uvale nekome dva crnca, makar za 10-ak miliona evra. Mac, nije nego, čak je i u Srbiji ta vrsta škarta provaljena i ne prolazi.

Partizan je još pre dve nedelje overio „febraur „2018“ sa lošijim timom od Zvezde i u svakom pogledu „tanjim“ trenerom.

Sinoć se „tanji“ usudio i priznao da nema odbranu, a tek ko mu nosi kapitensku traku je za „zatvor“!

U Đukićevo igračko dobra sadašnjem kapitenu Partizana bi bilo zabranjeno da gleda fudbal!

Đukić ima Stojkovića, a izgleda stiglo NAREĐENJE, još samo 10 dana na golu. Veliki Vladimir je ispravljao gluposti pešaka na šahovskoj tabli na svoj način, i uvek izmišljao potez više kad pada zastavica, i sprečavao poraz. Sinoć  to nije bilo moguće, jer konjine i ostali mrtvaci ispred Stojketa samo su tri puta častila rivale golovima, dok se za ćetvrti mat pobrinuo smehotresni  Poljak sa pištaljkom u ruci!

Partizan je i bez odbrane, što ne dođe u Kijev, mogao čak i izbeći poraz. Najpre se isprečio golman Dinama moćan da se reši tri mat pozicije!

Drugi faktor je već pomenuti Poljak, a ključ svega je strategija Đukića da momci simuliraju odbranu!

Zvezda nije imala tu vrstu problema. Igrala je na rezultat i uspela.

Podršku sa tribina večeras neviđenu u Evropi imali su crveno beli. Suđenje za poželeti, čak je i jedan napad Kelna zaustavljen, kada ofsjada nije bilo. A to što je čovek umro na tribinama, što se šibalo  oko i na stadinu, provocoiralo, palilo i žarilo, nikom ništa. Važno je da je „osvojen“ februar. A tek tirada na državnoj tv, za pamćenje.

Partizan je na crnoj listi UEFA!

Ne zbog navijača, već zbog maskiranih krimosa i huligana. Iako se i dalje igra Evropa Đukić je na izlaznim vratima iz Humske.Sa ovakvom igrom timom posle bruke u Kijevu sledi, februarsko mlaćenje prazne slame.

U ponedeljak ćemo saznati rivale oba srpska kluba, nepovlašćena u žrebu.

Sa određenim korekcijama, svog stratega čovek zna šta treba, Zvezda možda i stvarno sačeka kalendarsko proleće u Evropi.

U Partizanu sa ovim timom i Đukićem mart u Evropi ne postoji.

U Humskoj su letos „razvalili tim“ a parama što za javnost idu Sumi, inače promašaju milenijuma, mogli su  zadržati  do zime Milenkovića, Lea i Đurđevića ,a umesto dva beka, šuplja kao babin zub, valjalo je naći  momke makar nalik na bekove, i nečemu se nadati. Ovako da se zna, Đukić i društvo iz maršalove lože, menadžeri i ko zna ko još,  srećno su ostali u Evropu do februara 2018.

U Srbiji im jasno je ko dan ovaj sunčani loše piše. Pamflet majstori i vođa, sa Širokim sa Dunava, i sličnim jajarama haraju. Evropa ima svoje fudbalske zakone i kaže: „Nema mešanja politike u  sport“

Izgleda da ovo pravilo ne važi u Srbiji!

Jer kako objasniti javni medijski huliganizam i kriminalno pojašanjavanje da su vođe Centara troška FK „prošlost“ i KK „otac i sin“ brend, tradicija i šta li još, i da politika javno to podržava!

Danima nam u Valjevu ušuškani u milione narodnih para pojašnjavaju lične zasluge...

Nije im lako, svesni su gorke istine da im konačno tlo izmiče pod nogama. Minhauzenska tirada odavno je provaljena, ali i i bez obzira na političku podršku, i šatro kritiku golmana  i čega li još u pokušaju postaju svesni svoje nemoći, odlaska i konačne prolaznosti. Ali poslednja će opet biti iz politike.

Jer golmanjero bi sad malo i da načalniči

Kako je vodio fudbal, direktno poslednjih 5 i indirektno proteklih 20-ak godina, spasa nam nema, preživećemo.

Vlast, pardon politka o svemu odlučuje. Da li će biti da jer baš tako, narode moj, narode moj ....

Read more...

FESTIVAL U BEOGRADU "SRBIJA ZEMLJA SPORTA"

 FESTIVAL SPORTA BGDU organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Na Beogradskom sajmu u hali 1 ministar omladine i sporta Vanja Udovičić svečano je otvorio šesti međunarodni Sajam sporta pod sloganom "Srbija, zemlja sporta".

Festival srpskog sporta okupio je 150 teritorijalnih sportskih saveza, 87 nacionalnih gradskih sportskih saveza, predstavnike najznačajnih sportskih institucija u zemlji. Uz domaćine Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije, aktivni učesnici sajma su Paraolimpijski i Olimpijski komitet Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Srbije, Antidoping agencija Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije.

Ministar Vanja Udovičić je zahvalio sportistima Srbije na uspesima i na 38, medalja, i moguću 39. rukometašica u 2017, i najavio još veće uspehe u 2018.

“ U 2013, smo osvojili, 13 medalja, obećao sam da će 2017-a biti rekordna, a obećavam još uspešniju 2018. Pobedili smo sami sebe, ne takmičimo se sa drugima, već sa samim sobom. Mi postavljamo standarde, naši sportisti su šampioni svaki dan. Bili smo domaćini Evropskih prvenstava u rvanju i atletici, kao i mnogih drugih Hvala vam što činite uspešni tim Srbije. Svaki dan je novi izazov, trening, pobedili ili izgubili, možemo da imamo privilegiju samo taj dan, već sutra se okrećemo dalje. Uspeh ne može pojedinac da donese, već tim, čestitao bih trenerima, funkcionerima, ali i svim drugima koji su u sistemu, uključujući i ministre na svemu što su uradili”, rekao je Udovičić uveren da će uspesi sportista biti motiv mladih da se bave sportom.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i Olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek zahvalili su Vladi Srbije i ministarstvu omladine i sporta što su podržali ovu manifestaciju,a Štefanek je istakao da iza osvojenih medalja stoji veliki uloženi trud.

“Verujem  da naši uspesi motivišu mlade da se bave sportom i da prave uspehe kao mi" - kaže Štefanek.

Borislava Perić Ranković, paraolimpijka Srbije u stonom tenisu, je podsetila na lični recepet kako stići do cilja.

“Sve moje medalje vam govore da je sve moguće ako veruješ. Trud i upornost se uvek isplate”.

Sutrašnji drugi dan sajma obeležiće dolazak selektora reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića i košarkaša sa kojima će posetioci imati priliku da se upoznaju i druže, a danas su na Festivalu sporta bile srpske srebrne juniorke koje su predstavljale KSS.

Potvrđen je dolazak i ženske rukometne reprezentacije, automobiliste Dušana Borkovića, trenera teniske reprezentacije Nenada Zimonjića, veslačkog olimpijskog dvojca Vasić - Beđik i mnogih drugih.Na Sajmu će biti predstavljene i Evropske univerzitetske igre, koje će se održati u Beogradu 2020. godine. Svakog dana na programu biće besplatni seminari, predavanja i radionice o najvažnijim temama u sportu.

Besplatni zdravstveni pregledi biće dostupni na štandu Zavoda za sport i medicinu, a na raposlaganju je 20 terena za aktivaciju, poligon za atletiku i kros fit, trambulina, ski skakaonica, tatami za borilačke sportove, teretana i još mnogo toga.

Na centralnim terenima će biti tereni za košarku, rukoment, badminton, tenis, kao i modifikovani "kavez" za softbol, bejzbol i kriket. Festival sporta traje do nedelje a ulaz je besplatan.

“SPORT, ZDRAVLJE ŽIVOTNA SREDINA”

Drugu godinu zaredom Međunarodna naučna konferencija “Sport, zdravlje, životna sredina” u organizaciji Fakulteta za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla”, održana je u sklopu zvaničnog programa Šestog sajma sporta sa ciljem da se pruži odgovor na mnoga otvorena pitanja savremenog sporta, zdravlja i ekologije, kao i njihovog mesta u društvu i na taj način omogući veliki iskorak ka novim korisnim i funkcionalnim znanjima.

Fakultet za sport je nastojao da ovom Konferencijom, sa naučnog i stručnog aspekta, afirmiše i promoviše tradicionalne i nove vrednosti savremenog sporta, gde se vrši razmena znanja, iskustva i informacija značajnih za sport, zdravlje i životnu sredinu.

Konferenciju su svojim prisustvom uveličali  Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije, Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport, Dane Korica, savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije, Bojan Jaćimović, generalni sekretar Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Dekanka Fakulteta za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla” prof. dr Ivanka Gajić je istakla veliki značaj u održavanju ovakvih naučnih skupova:

“Kao visokoobrazovna institucija postavili smo visoke ciljeve u obrazovanju sportskog kadra. Srpski sport je svojim vrhunskim rezultatima pred nauku i akademsko obrazovanje postavio nove kompleksnije zadatke svestan činjenice da se do rekorda i medalja ne dolazi samo talentom, upornošću i radom pojedinaca, već je prisustvo nauke neophodno. Za vrhunske sportske rezultate neophodno je i korišćenje savremenih naučnih i tehnoloških dostignuća i veština. Zbog toga se i ovogodišnja naučna konferencija “Sport, zdravlje, života sredina” tradicionalno održava na Sajmu sporta, čiji je cilj da se prate svetski trendovi u oblasti sporta i neminovna povezanost nauke, sporta i životne sredine” rekla je prof. dr Ivanka Gajić.

Ovo je 11. naučna konferencija koju je organizovao Fakultet za sport, a uvodna predavanja na plenarnoj sesiji održali su doc. dr Janez Vodičar na temu “Sportski trener i njegova uloga u sportu”. Na temu “Značaj sportskog pedagoga za razvoj zdravog životnog stila dece i omladine” govorio je doc. dr Vedran Hadžić, dok je Vladimir Lovrić održao predavanje na temu “Održiva i energetski efikasna arhitektura sportskih objekata”. Tematski paneli i rad po grupama održani su na Fakultetu za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla” uz prezentaciju čak 34 naučna rada.

Read more...

BOŽA MALJKOVIĆ OD DANAS NA ČELU OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE

1boža m

Srbija je na Dan pobede ovog 9.maja dobila konačno predednika Olimpijskog komiteta. Vladu Divca je nasledio takođe čovek iz košarke, zvezdaš sticajem okolonosti nikad na kormilu voljenog kluba,osim što je vodio juniore, a trener sa oreolom najboljeg u Evropi i to kao četvorostruki  klupski šampion Starog kontinenta,   Božidar -Boža-Maljković(65).

Skupštini je u Domu Vojske Srbije, prisustvovalo 54 člana, od 66 koliko ih čini ovo telo, a kao jedini kandidat Boža Maljković je izabran aklamacijom, bez formalnog brojenja glasova.

Sa Skuštine su izostal dosadašnji čelnici, Vlade Divac i Žarko Paspalj, kao i Ivan Todorov, u decembru 2016. kandidat za novog predsednika, ali posle odlaganja Skupštine zbog nedostatka kvoruma je  odustao  od kaniddature sredinom januara.

Boža Maljković je se počeo da se bavi  trenerskim pozivom 1971. u Ušću a  prestao  2013. godine, u Cedeviti. U prebogatoj karijeri pravio je fantastične rezultate. Sa splitskom Jugoplastkom dva puta,  Limožom i Panatinaikosom je po jednom bio šampion Evrope, a sa Barselom  je izgubio finale Evrolige od  svoje Jugoplastike (POP 84).

U beogradskom Radničkom je 1980.  bio trener besmrtnom Valjevcu Zoranu Kovačeviću, o kome uvek govori sa posebnim poštovanjem kao velikom igraču, i  poznavaocu košarakaške igre kakav se retko sreće. Na kratko je u Crvenoj zvezdi bio pomoćnik Ranku Žeravici.

U prebogatoj trenerskoj karijeri Malajaković je osvojio brojne trofeje u nacionalnim prvenstvima SFRJ, Grčke, Španije i Francuske.Bio je i slektor Slovenije,a dobitnik je brojnih priznanja namenjnenih najboljima u trenerskoj struci.

"Nisam poslušao sugestije da napišem govor, već ću vam pričati iz glave. Iz svog srca, ka vašim srcima. Naravno, najpre čestitam bivšem rukovodstvu, čestitam i svim osvajačima olimpijskih medalja. Iz Ušća iz kojeg sam krenuo, imam nekoliko pravila koja i danas poštujem. Prvo je 'Ko hoće da jede supu, nema para za salatu'. Tvrdim da neću potpisati nijedan dokument koji će štetiti našem sportu. Moram da nađem nekog dobrog stručnjaka sa kojim ću sarađivati oko finansija. Trošićemo novac na talente, na one koji su to zaslužili. Drugo pravilo kojim ću se voditi je: niko ne može da radi više od mene. Bolje da, ali više - ne. Prvi ću dolaziti na posao, poslednji ću odlaziti. Radiću svakoga dana, više ću biti u kolima nego u kancelariji, jer želim da pričam sa svima i svakoga da upoznam. Sportove neću deliti na velike i male", rekao je novi predsednik Olimpijskog saveza Srbije u svom obraćanju posle izbora,

Generalni sekretar je na inicijativu  Maljkovića ostao i dalje Đorđe Višacki.

Za članove Izvršnog odbora, tajnim glasanjem, izabrani su: Mirko Nišović (predsednik Kajakaškog saveza), Željko Trajković (predsednik Rvačkog saveza), Veselin Jevrosimović (predsednik Atletskog saveza), Zoran Gajić (predsednik Odbojkaškog saveza), Predrag Danilović (predsednik Košarkaškog saveza), Snežana Žugić (generalni sekretar Saveza za skokove u vodu Srbije), Nenad Petković (generalni sekretar Streljačkog saveza), Iva Popović (predsednik Saveza za sinhrono plivanje), Milorad Krivokapić (predsednik Vaterpolo saveza) i Vladeta Radivojević (predsednik Skijaškog saveza).

Njima su, na Maljkovićevu inicijativu, pridruženi i naša olimpijska tekvondo šampionka iz 2012. Milica Mandić, doskorašnji selektor tenisera Bogdan Obradović i dugogodišnji fudbalski funkcioner Žarko Zečević, za koje se takođe glasalo.

Poverenje da budu članovi UO OKS nisu dobili:Branko Banović (predsednik Biciklističkog saveza), Slaviša Kokeza (predsednik Fudbalskog saveza), Irena Suturović Bogdanović (generalni sekretar Golf asocijacije Srbije), Božidar Đurković (predsednik Rukometnog saveza), Stevan Ilijašević (predsednik Ragbi saveza), Zoran Ćendić (generalni sekretar Tekvondo asocijacije), Darko Majstorović (predsednik Veslačkog saveza), Zdeslav Milinković (predsednik Udruženja za medicinu sporta) i Milivoje Ilić (predsednik Bijatlon saveza).

U Nadzorni odbor izabrani su Dušan Vulević (Atletski savez), Veroljub Dugalić (Odbojkaški savez) i Željko Kojić (Fudbaski savez), a kandidati su još bili i Dejan Tomašević (Košarkaški savez), i Nemanja Marijan (Vaterpolo savez).

Posle višemesečnog odlaganja izbori za predsednika OKS su konačno održani danas, i to posle izmene Statuta  na inicijativu  Sportskog saveza Srbije u martu, i odredbe da  kandidat mora da ima desetogodišnje iskustvo rada u sportskim institucijama i učešće na Olimpijskim igrama.

Novi predsednik Olimpijskog komiteta Srbije je Božidar Maljković, on je izabran kao jedini kandidat na Izbornoj skupštini ovog tela.

Piše: Danas Online

Beograd 09. maj 2017. 12:32

Božidar Maljković predsednik OKS

Foto: EPA/ GEORGI LICOVSKI

Izbori za predsednika OKS trebalo je da se održe u decembru. Tada je jedinu validnu kandidaturu podneo potpredsednik tog tela Ivan Todorov, ali ta sednica nije održana zbog nedostatka kvoruma. Todorov je u januaru odustao od kandidature.

Sportski savezi Srbije posle toga tražili su da se izmeni statut, što je učinjeno u martu, kada je i promenjen član da kandidat mora da ima desetogodišnje iskustvo rada u sportskim institucijama i učešće na Olimpijskim igrama.

 

Maljković je radio kao trener od 1971. do 2013. godine u brojnim klubovima u zemlji i inostranstvu, a bio je i selektor Slovenije. Osvojio je četiri titule evropskog prvaka, kao i brojne druge trofeje u nacionalnim prvenstvima SFRJ, Grčke, Španije i Francuske.

Dobitnik je brojnih individualnih priznanja za najboljeg trenera.

- See more at: http://www.danas.rs/sport.18.html?news_id=345360&title=Bo%c5%beidar+Maljkovi%c4%87+predsednik+OKS#sthash.YrhHm5Hg.dpuf
Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas