Menu

zaglavlje

"VREME SPORTA I RAZONODE" NA VALJEVSKI NAČIN

"VREME SPORTA I RAZONODE"…

fotoKolubarskeOmiljena ...

BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA DRAGOLJUBU SIMONOVIĆU PET GODINA ROBIJE!

BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA D…

Bivši predsednik opštin...

VLADAN JANKOVIĆ - BUKI SPREČIO POŽAR, METALAC IDE VRŠAC PO ŠAMPOINSKI PRSTEN!

VLADAN JANKOVIĆ - BUKI SPREČIO POŽA…

Svaki sport ima svoje j...

METALAC OD PROSEČNOSTI DO POSEBNOSTI, ŠAMPIONSKA TRKA TRAJE!

METALAC OD PROSEČNOSTI DO POSEBNOST…

Racionalnost zajedništv...

SSV ”TAJNO”: ACA, MAŠA I VK VALIS NAJBOLJI U VALJEVSKOM SVETU SPORTU U 2022.

SSV ”TAJNO”: ACA, MAŠA I VK VALIS N…

Na TAJNOJ svečanosti Sp...

VALJEVO IMA DOKTORA NAUKA U SPORTU GORANA ĐUKIĆA, IZ KUĆE ZDRAVLJA TOP FORM!

VALJEVO IMA DOKTORA NAUKA U SPORTU …

Valjevac sportski pedag...

DANI KOŠARKAŠKIH RASPLETA OD BOLONJE, MILANA, BEOGRADA, I NARAVNO VALJEVA

DANI KOŠARKAŠKIH RASPLETA OD BOLONJ…

Mart je tek počeo, a ve...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

JEDINSTVENI I NEPONOVLJIVI NEMANJA MATIĆ!

 

nemanja m roma

Fudbaler Rome i bivši reprezentativac Srbije Nemanja Matić, as kakvog Srbija može samo da sanja, sa ulicom u novopečnom Gradu Ubu, "prozvan" grafitom zbog podrške imenjaku Vidiću, a ne danas izbranom predsedniku FSS Draganu Džajiću,  gledao je  derbi ABA lige Partizan - i Crvena zvezda, a dan kasnije  na Tviteru je reagovao u svom stilu.

Iznad svih aktera derbija po Nemanji Matiću je  trener Partizana Željko Obradović.Oduševljen ponašanjem i izjavama najboljeg, najveće i najtrofejnijeg evropskog stručnjaka, Matić je objavio kratku poruku:

"Željko Obradović = GOSPODIN" napisao je impresionirani Nemanja.

Objava je izazvala revolt, kod zvezdaša. Navijači Partizana ne kriju oduševljenje, dok delije grme i osuđuju stav Matića. Ovo su neke od poruka :

"Ne brukaj se, ovo ti nije trebalo."

"Gospodin" koji za udaranje kaže odgurivanje".

"Ne sramoti se!"

Još uvek nije poznato da li je grafit sa ogavnom porukom upućenom Nemanji na stadionu Dragan Džajić, kum je bio lično Matić, izbrisan, ali je danas predsednik opštine Batočina u poplavi pretnji Matijasu Lesoru posle nasrtanja, na Filipa Petruševa, otišao najdalje. Pozvao je na Tviteru na linč Lesora, apelom деlijama. 
"Posle ovog i ovakvog divljaštva sto.e Lesora, potrudite da mu presedne svaki minut u Beogradu. Svašta sam video u KK i FK derbijima, ali ovakvo go**o i divljaka još ne", poručio je Zdravko Mladenović, OTVORENIM POZIVOM Na linč!
Izgledada od ubskih hilgana spremnih da pljunu u lice čoveku koji je sa Raćom Petrovićem poklonio Ubu što niko nije, redak zver u najnegativnijem smislu je   "zasenio" sve u opštoj histeriji posle sinoćnog bolnog poraza državne "ljubimice" u Areni Beograd.
Nemanja Matić nastavlja da pleni pažnu istinoljubivim i pravdoljibivim reakcijama na terenu i van njega.
Da je momak posebnog gabarita, i "komandant" Murinjove Rome, fenonenalan u veznom redu  "vučice" pokazao je u pobedi protiv  Real Sosijedada 2:O. U trenutku je žestoko odbrusio saigraču Brajanu Kristanteu. posle   "izgubljene" lopte. Matić je "otresao" saigrača, da  Vajnaldum uleteo u duel i strasti su se uskoro smirile.
"U Romi postoji samo jedan lider, svi igrači su isti, a važno je da svi na teren unose životno i igračko iskustvo, to nam je neophodno. Mi nemamo taj problem u Romi, mi smo demokratija sa jednim liderom. Lepo je videti emocije na terenu, fudbaleri koji ne komuniciraju, koji ne razmenjuju emocije ili zamerke, ne mogu da pomognu. Naš tim je uvek ujedinjen", bio je komentar Murinja na reakciju pobednika, jedinstvenog i neponovljivog Nemanje Matića.
Read more...

SLOBODA, PRAVDA I ISTINA SU JAVNI TUŽIOCI VJT BOJANA I JASMINA!

 

sud

Slike stanja društva u kome živimo smenjuju se svakodnevno. Okupirane  medije "ugasile su  hrabre žene, zamenice javnog tužioca, hrabre da javno kažu  istinu o neviđenij šikani,  zbog toga što su samo radile svoj posao. 

Poslušni dominiraju a  hrabri, slobodni pravdoljupci, se po komandi provlače kroz blato tabloida, i postaju mete najprizenijih uvreda i šikaniranja.

Zamenik tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Bojana Savović, posle vođenja jednogodišnje istrage oko EPS-a,  prošle srede je naložila policiji hapšenja šest osumnjičenih osoba za višemilionsku štetu nanetu EPS-u, i odmah je premeštena na drugo radno mesto, a predmet joj je oduzet.
Slučaj „EPS“ više nije u nadležnosti  još jednog zamenika tužioca. Na drugo radno mesto premeštena je i Jasmina Paunović.
 Bolje upućeni kažu da je  da je ovo samo vrh ledenog brega,  šteta od malverzacija u EPS-u se procenjuje na milijarde evra. 
Bojana Savović je u Utisku nedelje, nikada viđenoj emisiji ISTINE,  interpretacije i boreb za pravdu u društvu nedodirljivog za svaku vlast, sudije Apelacionog suda Miodraga Majića,  javno govorila  o svom slučaju i stanju u srpskom tužilaštvu.
Dragoslav Ljubičić, poverenik sindikata "Nezavisnost EPS", je u  Utisku nedelje" i pružio podršku tužiocima, sklonjenim sa predmeta "EPS", uz ocenu da su na "vrhu pravosudnih organizacija u Srbiji "definitivno kadije, a da je ono što su  one otkrile vrh ledenog brega, jer u EPS-u se dešava mnogo veće zlo i pljačke.
Pošto su lica uhapšena, osumnjičene je ispitivala tužilac Brankica Marić.
Više javno tužilaštvo u sredu nije obavestilo novinare o akciji hapšenja, već je to učinila policija, iako se radi o najznačajnijem predmetu u vezi sa korupcijom, poslednjih meseci.

VJT u Beogradu tvrdi da tužiteljke nisu smenjene, već da su iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije prebačene u Odeljenje za opšti kriminal.

„Tačno je da je Savovićeva redovnom izmenom godišnjeg rasporeda, a po sopstvenoj ranije izraženoj želji, prebačena iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Odeljenje za opšti kriminal. Pored pomenute zamenice, još jedna zamenica javnog tužioca je iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije prebačena u Odeljenje za opšti kriminal, dok je treća zamenica iz Odeljenja za opšti kriminal prebačena u Odeljenje za maloletnike”, saopštili su iz tužilaštva. Dodali su da je realizacija krivičnog predmeta EPS i hapšenje osumnjičenih izvršena po nalogu višeg javnog tužioca u Beogradu Nenada Stefanovića i prvog zamenika za suzbijanje korupcije Brankice Marić, kako bi se postupanje ubrzalo, a s obzirom na to da je pomenuta zamenica odugovlačila predistražni postupak.

Viši javni tužilac Nenad Stefanović ocenio je da je "cilj medijske kampanje protiv Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu i njega lično skretanje pažnje javnosti sa odlučne borbe protiv korupcije.

"Tokom te kampanje izneto je nebrojeno laži, neistina i insinuacija. Kao javni tužilac ne želim da odgovaram na manipulacije koja izlaze iz domena rada VJT-a, već zalaze u domen politike i ličnih ambicija pojedinaca. Mogu da dodam da će VJT u Beogradu nastaviti svoj rad u skladu sa Ustavom i zakonom, koji su jedina brana od neprimerenih uticaja politike i medijskih napada", rekao je Stefanović.

Zamenik tužioca Bojana Savović odbacila je navode Višeg javnog tužilaštva. Savovićeva je za agenciju Beta izjavila da je predmet u vezi sa malverzacijama u EPS-u pripremala godinu dana i da joj je on oduzet nakon hapšenja osumnjičenih.

"Oni mi uzimaju predmet i daju nekom drugom ko ne zna ni šta treba da pita (okrivljene), ne zna predmet. Do sada je nezabeleženo da vam neko oduzme predmet u momentu hapšenja, predmet sa kojim ste samo vi tako dobro upoznati”, kazala je Savović demantujući navode  tužilaštva da je „odugovlačila predmet".

"Predmet sve vreme bio u policiji, u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), a ne kod mene. Imam sačuvane sve urgencije poslate  SBPOK-u. Nelogično je da mi predmet nije oduzet ranije ako sam „odugovlačila”, već da je čekano da naredim pretres i hapšenje tih osoba".

"Tvrdnja  tužilaštva da je viši javni tužilac Nenad Stefanović izdao nalog za hapšenje,  je netačna, jer ja sam to učinila. Nikada nisam podnela molbu da pređem u neko drugo odeljenje, ali poznato je da  javni tužilac ima diskreciono pravo da određuje premeštaje, i da tu odluku ne mora da pravda i objašnjava".

Hoće li javni tužioci iz srpskih sudova stati u odbranu svojih koleginica iz VJT Beograd, nema dileme da hoće, da svi zajednilki na   braniku istine odbrane profesiju i pravdu, i integritet svih časnih tužilaca i sudija.

Advokati Srbije će, kao i uvek, biti na visini zadatka, do sada samo kada je trebalo braniti lične interese. Danas se brani nešto drugo i mnogo više i značajnije: Sloboda, istina i pravda!
Tokom rasprave o amandmanima na više međunarodnih sporazuma u Skupštini Srbije  opozicija je pozvala sve hrabre ljude da dođu na skup 2. marta ispred Vlade Srbije, u znak podrške tužiocima Jasmini Paunović i Bojani Savović.
Šef poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić smatra da  viši tužilac u Beogradu Nenad Stefanović "štiti korupciju i kriminal u koji je umešan režim" i da je zbog toga smenio tužiteljke Bojanu Savović i Jasminu Paunović koje su radile na slučaju preduzeća "Elektroprivreda Srbije" (EPS) i osoba koje su ga oštetile za 7,5 miliona dolara.
"Pozivam ministarku pravde Maju Popović i Visoki savet tužilaštva da hitno isprave samovolju i staljinizam koje sprovodi Stefanović. On je smenio dve tužiteljke zato što su radile svoj posao po zakonu i pritom je brutalno slagao da su one tražile da budu skinute sa predmeta. Umesto da budu nagrađene, one su smenjene", rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, prenela je ta stranka u saopštenju.

Srđan Milivojević, poslanik Demokratske stranke je poručio:  „Ne“ naprednoj mafiji’  „Ne damo tužioce, ne damo vam Srbiju, ne damo ove tužiteljke. Srbijo ne daj svoje hrabre ljude koji se bore protiv napredne mafije i kriminala“, rekao je Milivojević i dodao da su u firmi Bauvasen uhapšeni ljudi bliski SNS, a da su tužiteljke, Bojana Savović i Jasmina Paunović, ekspresno sklonjene, i da mi je predmet posle hapšenja kriminalaca oduzet.

„Sad je trenutak da pokažemo solidarnost sa tim ženama. Sad je trenutak da kažemo da smo spremni da se borimo protiv kriminala i korupcije. Sad je trenutak da kažemo ne naprednoj mafiji“, istakao je Milivojević.

Novi protest podrške zamenicama javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Bojani Savović i Jasmini Paunović, zakazan je za četvrtak, 2. mart u 15 sati  kod Vlade Srbije.

 
Read more...

DAČA IKODINOVIĆ O  IZBORIMA U FSS, SRBIJI, I NARAVNO GANGULI

Danilo Ikodinović ATa

 

Velikan srpskog  vaterpola, oduvek svoj, i bez  predrasuda, nekada član Narodne stranke, Spartak savremenog doba,  Danilo Dača Ikodinović, prokomentarisao je za srpske medije , izbore u FSS, aktuelni  politički trenutak zemlje, a nije zaobišao ni saigrača iz bazena, Šapića.

Pred izbore  u Fudbalskom savezu Srbije, obrt za obrtom.

Kandidata Branislava Nedimovića je zamenio Dragan Džajić, počasni predsednik FK Crvena Zvezda. Posle svih „igara bez granica „već  viđenom pobedniku, okreću leđa, hrabri i odlučni ljudi, spremni da  se suprotstave političkoj kontroli, podaništvu zarad sitnih privilegija. Delegati svih regionalnih saveza, dobro znana glasačka mašina, su "obavešteni" šta im činiti. Kad dođe do glasanja biće za Džaju.

Međutim otvorena  podrška najuspešnijeg Tamnavca u svetu fudbala, Nemanje Matića,  imenjaku Vidiću, i poštovanje velikog Dragana Džajiča, nije prošla bez reakcije.

Negativne su očekivane i viđenje.

Grafiti  na Ubu, huškački, necivilizovani, bezočni, ucenjivački  prizemni i nedostojni bilo kakvog komentara, ali sa nesagledivim posledicama  po FK Jedinstvo, dolaze na naplatu, mnogo brže nego što naručioci mogu da pomisle.  Nemanja Matić nije neko kome se neko sme na ovakav način da se obrati, i pokaže ustvari pravo lice Grada Uba.  

Posle Matića podrška Vidiću za predsednika FSS je stigla od predsednika  profesionalnih sindikata Mirka Poledica, zatim Dragoljuba Vukadinovića, Todora Petkovića, a zube su zatim pokazali i kandidaturu su podržali (ne)očekivano eks golgeter Zvezde, sada delegat Udruženja bivših reprezentativaca Zoran Filipović, i  delegat FS Beograda i nekada trener OFK Beograda Branko Babić-Sosa. Digli su glas protiv poltronske, i beskičmenjačke dominacije politike u fudbalu. Plima raste jer gaženja dostojanstva i zuluma nekompetentih, je svima je svima preko glave, tako da u unapred izgubljenoj utakmici šanse Nemanje Vidića rastu.nemanja v kandidat

foto Sport klub U petak  24. februara  Nemanja Vidić, je kako nalažu propisi,  u društvu Danka Lazovića u prostorijama saveza na Terazijama dostavio kandidaturu za izbore, zakazane za 14. mart, dok će u ponedeljak 27.februara, kada ističe rok za dostavljanje kandidatura, dostaviti i predložen sastav Izvršnog odbora.

"Biramo između Džajića i Vidića, između čoveka od 76 godina, odavno na silaznoj životnoj putanji i silaznoj energiji, i čoveka od 42 godine u punoj snazi i energiji. Džaja je bio zvezda pre 50 godina, u novom milenijumu nosi puter  na glavi. Vidić je poznata i priznata ličnost u svetu, jedini stranac kapiten u istoriji Mančester junajteda, besprekorno čiste prošlosti, neuporediv ni po jednom parametru sa Džajom. Ispade da se bira izmedju ničega i svega".
Šta je uzrok negativne selekcije.

"Već 30 i kusur godina na čelu države su lopovi, probisveti i ljudi isključivo okrenuti ličnim interesima, i beskonačno pohlepni za novcem i moći. Uvek se biraju  samo najgori. Razlog su strah,  koristoljublje, a uzrok je nizak nivo obrazovanja i svesti, o kulturu da ne pričam. Već tri decenije  nas truju lažima “Niko nas ne voli i svi nam žele loše, jer smo mnogo pametni i hrabri”. Mi smo „samo“  neobrazovani, gramzivi, licemerni, i ni malo hrabri. Svakodnevno se udaljavamo od  uređenih i pristojnih društava“, bez dileme je Dača Ikodonović uvek spreman da se osvrne na lik i delo  Aleksandra   Šapića, saigrača iz reprezentacije.

„Umesto ulaznice   za finale  EP u januaru 2016, sam dobio ku**c, to mi je još više pokazalo gde idemo. Nisam u u svom rodom Beogradu, nisam ni u  Srbiji uopšte, ne znam kako je, i na šta liči. Posle izbora  za gradonačelnika prestonice  očekivao sam podvale, prevare i možda čak i siledžijske postupke, i ništa pozitivno u beogradskom svetu sporta. Za njega je sigurno bolji grad, legalizovao je  200 kvadrata kuće u tipskom naselju ugrožavajući tako prve komšije i grubo kršeći zakon.  U bilo kojoj pristojnoj državi bi ga poslali u ludnicu, a ne u zatvor. Siguran sam da neće ništa, ili će veoma malo uraditi za Beograđane, ali će zato uraditi za sebe.  Završio bi u  ludnici da je u Trstu ili gde sve još u Evropi ima nekretnine dozidao bespravno 2 kvadrata, a ne 200 m2. Takođe, bi nestao  ekspresno sa političke scene i bilo koje druge scene,  da se ponaša prema novinarima kao što se ponaša u Srbiji. I on i svi njegovi nadređeni i podređeni takođe“ , zaključuje Dača  Ikodinović, svestan da tri decenije u Srbij traje mrak, jer su na čelu države isti ljudi, koji se samo vrte zukrug,  nipodaštavajući  i ugnjetavajući svoj narod.

Normalne stvari, dešavaju, samo su za normalne stvari potrebni normalni ljudi.

 

 

 

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas