Menu

zaglavlje

KLINCI SENJAKA PRVI I DRUGI NA "DIJABETES KUPU" KRAGUJEVCU

KLINCI SENJAKA PRVI I DRUGI NA …

Na mladima svet ostaje ...

VALJEVSKI VODOVOD OBELEŽIO KRSNU SLAVU SVETOG JUSTINA ĆELIJSKOG

VALJEVSKI VODOVOD OBELEŽIO KRSNU SL…

  foto Dragan Kruni...

VALJEVKA ANA LAZAREVIĆ STIGLA U PIREJ PO TREĆU DUPLU KRUNU

VALJEVKA ANA LAZAREVIĆ STIGLA U PIR…

U Pirej se posle dve go...

BOKSERSKI ŠAMPION RATKO DRAŠKOVIĆ U VALJEVU NAJAVIO SPEKTAKL ZA VIDOVDAN U BILEĆI

BOKSERSKI ŠAMPION RATKO DRAŠKOVIĆ U…

Nikšićanin Ratko Draškovi...

VK VALIS STRUČNIM, ODGOVORNIM I POSVEĆENIM RADOM STVARA POBEDNIKE

VK VALIS STRUČNIM, ODGOVORNIM I POS…

foto Svetlana Vujić Tri ...

JUNIOR NOVO NASELJE PONOVO U PETOJ LIGI SRBIJE

JUNIOR NOVO NASELJE PONOVO U PETOJ …

Za razliku od elite do ...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

SPORTSKE IGRE MLADIH - ČAROLIJA RADOSTI U VALJEVU

 sport i m baklaDesetak dana od početka regionalnog takmičenja Sportskih igara mladih u Novom Sadu, karavan radosti i prijateljstva posle Opova, Petrovca na Mlavi,  Kikinde, Zrenjanina danas je i u Valjevu.

sport i m 000

sport i  m va 2019 o1

 

sport i m 2019 va 1Samo sebi svojstvenom energijom mlade Valjeke i Valjevci i danas su bili deo karavana radosti i prijateljstva.

sport i m va 001

Sportske igre mladih u svakom gradu potvrđuju da su deca najveći motivator da svi u Srbiji budu bolji jer igrama se neguje i širi drugarstvo i  podiže sportski duh.

Sportske igre mladih  Valjeva svečano su otvorene u nikad u novom milenijumu ispunjenijoj hali sportova  15,septembar,  svečanim paljenjem  baklje prijateljstva. Izvor iz policijekaže da je bilo više od 4.000 dece!

Danas je uživala mladost Valjeva, a i gradska vlast je pokazala da može skoro sve, samo  kad hoće.

Grad Valjevo ima dovoljno mentalnog i fizičkog potencijala i infrastrukturnih objekata da tokom leta organizuje Sportske letnje igre, na kojima će učestvovati deca Evrope i sveta, Efekat je višestruk za valjevski školski, amaterski i profesionalni  sport. Projekat je godinama pred gradonačelnicima, ali  i dalje čeka "svojih pet minuta" jer do danas se uvek nadje neki važniji posao.sport i m 1 boba

Danas su  mladi Valjevci uživali na sportskim borilištima u rukometu, odbojci, malom fudbalu i tenisu, uličnom basketu, najluđoj od svih igara "izmedju dve vatre" i šahu. Uživali su  i navijači.

Takmičenja su se odvijala na sportskim terenima OŠ "Žikica Jovanović- Španac", "Sestre Ilič", "Nada Purić", u Poljoprivrednoj školi "Bora Atancković" i na teniskim terenima u Parku Pećina, kao i  Domu šaha VŠK Sveti Nikolaj.

Sa Dejvidom Bekamom, Žoze Murinjom, Peđom Mijatovićem, amasador Sportskih igara mladih je Nemanja Matić.

sport ig m

Read more...

VALJEVO I SOČI USKORO ZBRATIMLJENI, SRBIJA DOBIJA SVOJE MORE

 

1Soči mica k

Delegacije Grada Sočija i Valjeva potpisale su u ovom ruskom Gradu  Sporazum o prijateljstvu, dva grada, a naredni korak je bratimljenje.

Valjevsku delegaciju je predvodio   predsednik Skupštine Grada Milorad Ilić a rusku  predsednik Gradske skupštine Sočija Viktor Petrovič Filonov.

Sporazum  o prijateljstvu i saradnji dva grada potpisan je na svečanosti u Sočiju u prisustvu Anatolija Pahomova, gradonačelnika ruskog olimpijskog grada, deputata Jurija Sergejeviča Nemceva, predstavnika lokalne administracije i predstavnika Grada Valjeva i ostalih članova srpske delegacije.

Sporazum će doprineti međusobnom povezivanju Valjeva i Sočija, posle protokolarne saradnje.

"Zadovoljstvo nam je da uspostavimo odnose sa prelepim, modernim olimpijskim gradom Sočijem. Planiramo saradnju u oblasti kulture, turizma, sporta, kao i  razmenu omladinskih delegacija”, rekao je povodom potpisivanja ovog značajnog sporazuma predsednik Skupštine Valjeva Milorad Ilić.

Ideju o bliskoj saradnji između Valjeva i Sočija razvili su pre dve godine poslanici na Festivalu omladine i studenata. Nakon toga usledilo je niz sastanaka gradskih čelnika, koji su na kraju doveli do potpisivanja ovog izuzetnog strateškog sporazuma od velike važnosti za produbljivanje prijateljskih odnosa između dve države i jačanje saradnje. U Valjevu nekoliko godina postoji Društvo srpsko-ruskog prijateljstva, sa ciljem da se kulturno, turistički i privredno i sportski povežu dva naroda saradnja sa prijateljskim gradom i sporazum u Sočiju će biti samo korak bliže uspostavljanju neraskidivih veza.

Tokom posete valjevske i srpske delegacije Sočiju istaknuto je da su građani Srbije zainteresovani za odmor u omiljenom ruskom letovalištu, a razmatrane su i mogućnosti realizacije velikih projekata u oblasti građevinarstva, kulture, biznisa kao i razmene studenata.

“Dogovorena je nova poseta Valjevu gradskih čelnika Sočija. Rusi su izuzetno zainteresovani da investiraju izgradnju postrojenja za preradu voća, povrća i mesa u Zapadnoj Srbiji, što je za nas od velikog značaja”, rekao je član srpske delegacije, narodni poslanik Dragomir J. Karić i naglasio da su će pored Valjeva prezentacije biti priređene i u Užicu, Šapcu i u Čačku.

Sa potrebom uvođenja direktne avionske linije između Beograda i Sočija,  se složio i prvi čovek Sočija Anatolij Pahomov, naloživši svojim saradnicima da se sa avio-prevoznicima odmah razmotre najbolje opcije za realizaciju ovog plana.

“Kada sam gradonačelniku Pahomovu rekao da Srbija nema more i da možemo sa njima da sarađujemo, on je odmah kazao: “Od danas Srbija ima more!” Direktan let od Beograda do Sočija trajao bi dva sata i spremni smo da uspostavimo liniju. Treba imati u vidu da u Sočiju sezona traje 365 dana u godini. Sada je april mesec, ljudi se kupaju, a gore na planini od 2.900 metara ima mnogo snega i skijanje je u punom jeku. To je fenomenalno. Soči je, istorijski grad sa brojnim znamenitostima. U njemu se održavaju i trke Formule 1, sa brojnim  modernim stadionima i sportskim dvoranama. U Sočiju postoji sve što građani Srbije vole”, istakao je Dragomir J. Karić.

Valjevo je u doba  SFRJ bilo zbratimljeno sa 8 gradova od Jesenica do Prilepa, i jednim gradom iz inostranstva holandskim Sitardom.

Valjalo bi poštovati dela, i ljubav što stariji ostaviše u amanet mladim Valjevkama i Valjevcimai saradanju obnovljati.

1zbratimljeni gradovi sa valjevom

 

Read more...

USNS:ĐOKOVIĆ I TIJANA BOŠKOVIĆ BEZ PREMCA U 2018. GODINI

 

Usns-logo

U ime Udruženja sportskih novinara Srbije (USNS), dopunjeni Upavni odbor   isključivo voljom predsednika Petra Dende izabranog u Valjevu maja minule godine, posle sporne smene gen-sekretara Bobana Igrutinovića, zbog čega če imati obavezu da na Upravnom sudu dokaže svoj legitimitet, izabran je žiri i  večeras su   proglašena najbolja  ostvarenja sportista i novinara u prethodnoj godini u srpskom svetu sporta.

 Laureati sportisti su  najbolji na planeti Novak Đoković  i odbojkašica Tijana Bošković. 

U konkurenciji su najbolji sportski novinar prepoznaje se rukopis  "otimača zlatnog kovčega". Žiri je radio po prinicipu "ja tebi vojvodo ti meni serdare" i većina priznanja je završila u redakciji Sportskog žurnala..

Iako nisu članovi Udruženja sportskih novinara Srbije   Nikola Stamenić, i predstavnik novog talasa promoter  FK Crvena zvezda  Mladi Crnišavac( na maesteralan način prati FK Crvena zvezda u prestižnom sportskom. listu... stoji u obrazloženju žirija, bolje rečeno biltenu navedenog kluba prim aut.),  čiji se sastav ne pominje, za najboljeg sportskog novinara u 2018.

Nagrađeni su i  novinari Sport kluba - Darko Plavšić i Srđan Radojević, i tandem Žurnala. veteran Pavle Erceg, i glodur od 2010, Predrag Sarić, zanimljivo je  najvećih oponenata USNS, i nikada njegovih članova.

Priznanje, nagrada za životno delo  nije mimoišla  Jovana -Cigu- Sekulića, dugogodišnjeg predsednika USNS, i od kraja 2018. kooptiranog u UO, ali kao i svi do sada navedeni laureati, novinari iz Beograda,  škrtog da svoje ćlanstvo u matičnom Udruženju ( USNS) overi  plaćenom članarinom.

Ispade da u Srbiji u 2018. SKORO svi najbolji sportski  novinari samo žive i rade u Beogradu i rade u jedinom sportskom listu i u jednom od dva kablovska sportska kanala.

Ipak dva  priznanja su otišla u Suboticu i Kruševac.

Dobitnica nagrade  "Branka Prelević"  je  Mirjana Novković, hroničarka  sportskih zbivanja u Subotici, a  u  kategoriji najbolji dopisnik, laureat je ponovo Sanja Milutinović, novinarka Žurnala  iz Kruševca.

 

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas