Menu

zaglavlje

ŠPANIJA SE POKLONILA SRPSKOM  MISTERU RADOMIRU ANTIĆU

ŠPANIJA SE POKLONILA SRPSKOM MISTE…

Vodeći sportski listovi...

ŠZVS VALJEVO:  DOZVOLE ZA NEGU NEPOKRETNIH STARIH LICA U CENTRU ZA SOCIJALNIH RAD

ŠZVS VALJEVO: DOZVOLE ZA NEGU NEPO…

Štab za vanredne situac...

FUDBALSKI MAG RADOMIR ANTIĆ SE PRESELIO U VEČNOST

FUDBALSKI MAG RADOMIR ANTIĆ SE PRES…

Najveći od svih po svem...

NORMALIZOVANO  SNABDEVANJE VODOM U PASTEROVOJ

NORMALIZOVANO SNABDEVANJE VODOM U …

  Potrošači vode iz...

RUSKI EKSPERTI U VALJEVU, STIŽE POMOĆ VALJEVACA IZ MOSKVE ZA OPŠTU BOLNICU

RUSKI EKSPERTI U VALJEVU, STIŽE POM…

foto valjevo.rsTimovi r...

11 MEDICINSKIH RADNIKA U OPŠTOJ BOLNICI VALJEVO POZITIVNO NA KOVID-19

11 MEDICINSKIH RADNIKA U OPŠTOJ BOL…

Ono što se od uvođenja ...

LJUBAV I LJUDSKOST MIŠE TUMBASA  POMIRILI I UJEDINILI  NEPOMIRLJIVE

LJUBAV I LJUDSKOST MIŠE TUMBASA PO…

U danu kada je objavlje...

11 IL-76 DONELI LJUBAV I POMOĆ BRATSKE RUSIJE, STIŽE I SRPSKA POMOĆ IZ MOSKVE

11 IL-76 DONELI LJUBAV I POMOĆ BRAT…

Svih jedanaest ruskih av...

PUTIN SRPSKOJ BRAĆI DANAS ŠALJE JOŠ PET IL-76  POMOĆI

PUTIN SRPSKOJ BRAĆI DANAS ŠALJE JOŠ…

Treći i četvrti dan apr...

PRE ZORE VALJEVSKA MLADOST STIŽE ZA OSMEH GENERACIJE 65+

PRE ZORE VALJEVSKA MLADOST STIŽE ZA…

Najnovijom uredbom Vlad...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

LJUBAV I LJUDSKOST MIŠE TUMBASA POMIRILI I UJEDINILI NEPOMIRLJIVE

misa tumbas

U danu kada je objavljeno da ga više nema, umro je Miša Tumbas, ustalasala se  utamničena SPORTKA i ona druga, sva naša  Srbija.

 Miša je zaspao u svom ledenom  domu  u kućici u Bariču zaključan, ali je otključao vrata istine. ljubavi, ljudskosti i sreće.

 Probudio je svojim odlaskom  iskreno osećanje tuge za nekom ko je živeo da voli i to uvek  pokaže  na svoj način. Šarmantan na svoj dečaki način neizmerno. pokazivao je  privrženost  svom crno belom svetu.

 I oni koji su nikada čuli za Mišu danas  su se trgli, osetili su  tugu i poštovanje.

MIša  nije čovek iz beogradskog  džet seta, nije bio  glumac, pesnik, nije bio boem,nikada pijanac...

Bio je samo običan navijač i srećan čovek.

Vest  o odlasku Miše Tumbasa  nije bila "vest dana" pored napadnih što nas truju svakodnevno-

Ali ionako  štura i nedorečena umro je legendarni navijač Partizana MIša Tumbas, zaključan, "pobedila" je sve druge "najvažnije" objavljene u medijima 4.aprila i informativnim emisijama tv i radio stanica

Neko   uvek bio vIđen "samo" u svakom tv prenosu voljenog kluba,  sa crno belom kapom, šalom, duksericoom, u dresu ili  nečem što je dobio na poklon jer novca da kupi nije imao, uvek je bio meta kamere.

Volela  ga je kamera jer je plenio plavimm očima, beskrajno iskrenim pogledom  ljubavi, privrženosti i naravno osmehom. Pojava Miše Tumbasa bila je upotpunjena glasom, ne lepim, naprotiv hrapavim napadno oštrim. MIšin način svaka izgovrena reči podrške bio je jača od horskih nastupa razjednjenih na jjugu i istoka u framu fudbala.

Kada nije bio na svom stadionu u Areni, Pioniru, Banjici  hitao  je svuda da stigne tamo gde god igra  zim njegovog života.

Viđen je po svakom vremenu svuda u  Beogradu  u autentičnom izdanju uglavnom loše obučen, sa  kesom u ruci, raskopčan i prepoznatljiv.

Dečak u duši, po godima, imao ih je 66 starac, sa pogledom što naivno toplo iskreno privlači pažnju  kao magnet bio je lako uočljiv.

Miša je bio mali srećan čovek, jači do juče od svih zdravstvenih problema što su ga pritiskali.

Prirodnost  dečački pogled, osmeh  i šarm su ga  činili posebnim.  

Miša je uspeo na svoj način da zaseni brojne legende prestonice. Sirotan bez igde ikoga znao  je za koga i zašto živi. Nije krio, ljubav  naprotiv, pokazivao je svakom trenutku  kao najvažniju   osobine svog karaktera.

Na prvi pogled bio nalik  klošaru, ali veliko srce i iskrena i topla duša i ljubav su ga uzdigli do pijadestala  žive legenda  prestonice i svog Partizana.

Miša Tumbas je otišao. Smrt  dečaka u telu bolesnog starca, pogodila je sve ljude, i navijače Partizana,  i za neverovati u vremenu politikantski nametnute mržnje večitima,  i ljutog rivala Crvene zvezde, koji su se oglasili toplo ljudski kakvi u biti i jesu.

U vremenima što prođoše onako svoj  MIša je navijao promuklim i hrapavim glasom, nalik grmljavini. Znao je da opsuje sočno i uvek je bio u pravu, pa i da skine  zaštitni znak donji deo trenerke i par puta pokaže golo dupe  onome ko zasliži takav "poklon", Spontana reakcija   je imala uvek podršku navijača nagrađenih  uzdignutom rukom i širokom osmehom Miše Tumbasa.

E baš ta vrlima uvek dobrice. a kad situacija zahteva  najvatrenijeg na tribini i neizmernog srećnog posle pobede, znala je da probudi i povrati  hrabrost   sve  ljudske osobine klinciima i starijima oko njega. Shvatili su koliko im nedostaju Mišima srce. Svoja muda su zaturili u vrtlogu svakodnevnog straha i zla što im čepa.

Istrajnost, privrženost, poštovanje, odanost, ljubav, sreća  i fanatična   Iskrenost prepoznati su  u  očima,  govoru tela  i stavu  Miše Tumbasa.

misa tumbas

Miša je sa istim žarom pratio svu deci velike partiznove porodice.

Od početka  karijere  u Partizanu  srčano je bio uz najboljeg na svetu Novaka Đokovića. Bez obzira što je Nole zvezdaš, Miša ga je voleo do kraja života, što najbolji i na svetu ponosno ističe, kao i mala Danilovićka takođe Mišina ljubimica.

Za Mišu su svi mečevi  bili najveći. Nije postojala  "mala" utamica.

Voleo je Partizan i svakoga dana je do policijskog časa dolazio je  na stadionu JNA. Želeo  je da čuje i vidi, da  pozdravi sebi najdraže ljude, da nešto i poradi. Ako treba da uzme  i lopatu u šake da čisti sneg.

Ostao  je do kraja posvećen životnom pozivu da voli  i da živi za svoj Partizan.

Čovek kad zna da voli, a Miša je bio jedinstven, lako nadomesti sve drugo. Svi mi imao i dobre i loše osobine. Miša  valjda baš zato što je ostao zauvek dečak bio  je lišen  loših karakternih osobina, jer ni jedno dete nije zlo. pokvareno, umišljeno,  lažljivo.

Danas  živimo u uslovima kakvih nikada nije bilo, zaključani.

Nevidljivi bi da nas napadne  a odbrana je čudna, skloni se pošasti s puta. i zatvori se u četiri zida.

Miša je bitku dobio na svoj način, napustio je ovaj svet. Zakatančen nije želeo da bude u zatvoru. Otišao je u svoju slobodu, jer bez slobode nije mogao, da odozgo ponovo bude tamo gde je najviše voleo, sada samo iznad stadiona Partizana.

A mi, imamo vremena da  promislimo o sebi, o svom životu kakav  je bio, i šta nam valja činiti  da od sada  budemo ljudi, a što manje neljudi. Da povratimo kada je najteže    ljudskost u nama, potsećanjem da  uvek  postoje  ljudi  moćniji od nas, jer  imaju vlast i materijalno bogatstvo, u biti nesrećene.

A život je lepo samo ako je čovek  srećan. Svako po definiciji čovek  je  istrajan, veran i i odan, onome čemu teži,  i zato ne ustručavaj se da tež da budeš srećan.

Odlazak Miše Tumbasa nas podseća da  je vreme  da se vratimo ljudskim vrednostima.

Pozitivne osobine i vrednosti kao  osnovna  mera  života  bude u nama interes da budemo ljudi.

Ako je mogao Miša Tumbas  oskudnog fizičkog i mentalonog zdravlja da bude ljudina  zašto ne bismo i mi mogli makar da pokušamo.

Ljudskost u nama stanuje,   svi mi smo, prolazni, mali i nebitini ljudi.

"Osuđeni"smo  na ljudskost. Što pre to shvatimo  desiće se čudo. Za početak kao i ono što je svojim odlaskom napravio Miša Tumbas.

Pobedio je vlast. politiku, neljudskost.

Miša Tumbas je ujedinio svojim odlaskom  najljuće rivale crno  i crveno bele da konačno shvate da se "ratuje " samo 90 minuta dok traje utakmica. a sve posle je  ljudskost, ljubav, poštovanje i sreća ma ko pobedio u onih 90 minuta, jer to je samo igra.

misa t1

 "Kada umrem rećiće, SREĆAN ČOVEK  i grobar bio je i Partizan jedino je voleo" valjalo bi posle oproštaja zapevati u čast malog čoveka, posebnog po mnogo čemu.

Miša je napravio prvi korak ka  ZAJEDNIŠTVU LJUDI i prekidu svih ratova navijača Partizana  i Crvene zvezde.(foto dado đilas starsport)

misa 2

Počivaj u miru dobri čoveče   Mišo.

 

 

Read more...

11 ILJUŠINA 76 BRATSKE POMOĆI DANAS I SUTRA U SRBIJI

1va srb rus

Ogromna pomoć srpskom narodu iz bratske Rusije stiže danas i sutra. Po direktnom nalogu Vladimira Vladimiroviča Putina uspostavljen je vazdušni most Rusija-Srbija.

Prvi od 11 aviona Iljušin-76, vojno-transportne avijacije leti ka Beogradu.

VA IL 76

Foto: B. Janačković Na aerodrom Heroj "MIlenko Pavlović " u Batajnici danas će sleteti  pet, a sutra još šest  aviona. Prvi avion Il-76 vojno-transportne avijacije Rusije sa  ruski ekspertima  i medicinskom opremom poleteo je sa vojnog aerodroma Čkalovski,  navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

U 14 časova avionom  "Iljušin 76" stiže sa  grupom virusologa i epidemiologa i savremenom opremom za epidemiološku dijagnostiku i dezinfekciju.

IL 76

Obim pomoći se identifukuje kao "ogromna pomoć po italijanskom modelu". Italiju  je kao kao najteže pogođenu zemlju pandemijom   stiglo 15 aviona pomoći. U Srbiju 4 manje što  je svojevrsna potvrda o količini   neophodne medicinske opreme. U 11 predviđenih 11 letova  u Srbiju će biti upućeno 87 vojnih virusoga i lekara, specijalna oprema i tehnika, uključujući zaštitna sredstva i 16 jedinica vojne tehnike, precizira se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

Odluci Vladimira Vladimirovića Putina je prethodio je telefonski razgovor sa  Aleksandrom Vučićem.

Iz Rusije su  proteklih  stigli testovi, kao i nekoliko aviona s maskama, naočarima, dezinfekcionim sredstvima, i ostalim neophodnim materijalima.

Rusija je pored Italije  uputila pomoć zbog krize nastale širenjem pandemije korona virusa, pre dva dana  i Americi.

Read more...

"RUSI DOLAZE"

 1av 2 4 rusi

"U Srbiju konačno stiže prvi avion sa 8  lekara  iz Rusije, Lekari donose svoju opremu, respiratore, lekove, sredstva za dezinfekciju.  Iljušin-76 sleće  sutra u 11 sati. Dobićemo isti paket kao i  Italija. Brinu o nama i posebnu zahvalnost imamo za Rusiju", rekao je nekarakteristično  smirenim glasom na pres konferenciji večeras u Palati Srbija predsednik SR Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik je u istom tonu nastavio i upozorio da je u Srbiji proteklih dana uočen veći procenat pozitivnih u odnosu na testirane, što je i razumljivo imajući porast broja testiranih lica.

"Uglavnom se  javljaju ljudi sa simptomima, a posebno iz četiri opštine - Beograda, Ćuprije, Čačka i Valjeva. Niš je, posle mnogo teških slučajeva, posebno posle cele priče o Luganu, nekako uspeo da se stabilizuje. U Ćupriju smo poslali opremu i lekare, u Valjevo još pre dva dana. Čekamo da vidimo kako da pomognemo Čačku", rekao je predsednok SR Srbije.

Vučić je prezentovao novu meru, ograničavanja slobode kretanja svih građana SR SRbije.

"Uvodi se zabrana kretanja za sve. Od subote 4.aprila  je na snazi je od 13 sati do ponedeljka 6.aprila u 5 ujutru. Vikendi su nam pravili najveće probleme. Ta zabrana ne važi za penzionere koji i dalje mogu da odu u prodavnicu od 5 do 7 ujutru, jer time želimo da ih demotivišemo da ostanu kod kuće. Rizik za njih je ubedljivo najveći" objasnio je prvu meru  Vučić.

Druga mera je da od večeras ne može više od dvoje ljudi da bude  na jednom mestu i to na odstojanju od 2 metra.

Treća mera je da od  subote uveče, a to je da će biti od 23 do 01 sat po ponoći, u rasponu od 200 metara od mesta prebivališta, ljudi mogu  da prošetaju kućne ljubimce.

U  komšiluku Republike Hrvatske( 4,076 miliona stanovinika) 1011 lica je pozitivno na korona virus, 7 lica je umro, a 88  je  izlečenih.

Nema zabrane izlaska. Zabranjeno je okupljanje. Svakome je potrebna  dozvola za izlazak  iz grada ili opštine. Za zaposlene dozvole izdaje poslodavac za bolesne lekar, a za ostale izlaske lokalna uprava. Dozvoljeno je okupljane, ne više od 5 lica, ali na odstojanju od 2 metra.

U Republici Austriji( 8,82 miliona stanovnika) je do danas 2.prila 2020. je testirano 1.826 osoba zbog sumnje na infekciju koronavirusom.

Utvrđenp je da su 14 lica  pozitivna na korona virus potvrdio  je  Krizni štab pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije.

U Austriji nema zabrane izlaska ali su ljudi zamoljeni da što manje budu na ulici, i to se poštuje. Preko dana rade banke do 15 sati, a pekare, marketi, trgovinske kuće, apoteke, drogerije, trafike do 19 sati. Većina benzinskih  pumpi ima radno vreme od 7 do 22 sata. 

Nedeljom je kao  i uvek sve  je zatvoreno osim benzinskih  pumpi i dežurnih marketa. Dve osobe, mogu da budu na ulici u svako doba dana i noći. Za prekršaj, zadržavanja i okupljanja više lica kazne su od 500 evra do do 3.500 evra. Mere su u Austriji na snazi od 16.marta od kada su zatvoreni svi ugostiteljski objekti, pozorišta, muzeji, opera, zoo vrt, frizerski i kozmetički saloni, kockarnice, kladionice.

Svi  regularno prijavljeni radnici a sad su privremeno bez posla  dobili su novčane naknade od države u iznosu od 80 posto od ličnih primanja. Država je prvim paketom ekonomskih mera obezbedila malim preduzetnicima, prinuđenim da ne rade, ili sa smanjenjim kapacitetom  bespovratnu pomoć u naredna tri meseca i iznosu do 6.000 evra zavisno od delatnosti. Svi su novac dobila tri dana od donošenja ove mere!

Uskoro sledi novi paket ekonomskih mera za veće mala, srednja i veća preduzeća.

Političari se retko pojavljuju na televiziji.

Na početku uvođenja mera  građanima su se obratili predsednik Aleksander Fan der Belen   i kancelar Sebastijan Kurc.  Zamolili su građane da budu disciplinovani i da poštuju zakonom propisane mere.

Park  i kupalište pored Dunava su posle nekoliko dana zatvoreni zbog okupljanja  enormno velikog broja ljudi, a zatim su uvedene  i restrkitvne mere za neposlušne.

Cena goriva danas 2.aprila u Beču  je oko 1 evro!

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas