Menu

zaglavlje

ZA ZLATNE VALISOVCE  OD GRADONAČELNIKA ŠOLJA, BLOKČE I OLOVČE

ZA ZLATNE VALISOVCE OD GRADONAČELN…

Uredno i uvek tačno  ...

KRSTOVDANSKI GROM, ALEKSANDAR 50+ ZA SPAS OBESMIŠLJENOG FUDBALA, FIBA UŽAS I NARAVNO POLITIKANSTVO

KRSTOVDANSKI GROM, ALEKSANDAR 50+ Z…

Foto: Javad Parsa/NTB N...

VALISOVCI VODILI SRBIJU DO KROVA EVROPE !

VALISOVCI VODILI SRBIJU DO KROVA EV…

FOTO Bauacalo, Gavrilov...

SUTRA “ REALNO NADREALNO”  ZA JUBILEJ  UMETENIČKOG STUDIJA TRNAVAC

SUTRA “ REALNO NADREALNO” ZA JUBIL…

Značajan jubilej četvt ...

SRBIJA I VALJEVSKI MUSKETARI VEČERAS SA ŠPANIJOM ZA EVROPSKO ZLATO

SRBIJA I VALJEVSKI MUSKETARI VEČERA…

Srbija večeras igra&nbs...

FESTIVAL ZIMNICE U KOCELJEVI ZA PRIMER U SRBIJI!

FESTIVAL ZIMNICE U KOCELJEVI ZA PRI…

  U SrbijI "okupira...

SRBIJA U FINALU EVROPSKOG ŠAMPIONATA, VRAĆEN DUG MAĐARIMA!

SRBIJA U FINALU EVROPSKOG ŠAMPIONAT…

  Srbija će igrati&...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

FESTIVAL ZIMNICE U KOCELJEVI ZA PRIMER U SRBIJI!

 koceljeva 22

U SrbijI "okupiranoj " narodnjačkim  sajmovima, vašarima, kupusijadama, pasuljiladama,  i slićnim ...jadama,  manifestacija iznedrena u Koceljevi  pre 13 godina raste. Koceljevci su sa svojim Festivalom zimnice navelik  prevazišli   okvire Kolubarskoh okruga.

Prvog jesenjeg vikenda 2022. godine Festival zimnice je pored  izlagača  Kolubare i Mačve okupio vredne domaćine iz svih krajeva Srbije.

Do jubilarnog 15. Koceljevci  su namerili da akteri  Festivala budu i izlagači iz većine eks YU republika.

Brojni  sadržaji obeležavaju Festival u Koceljevi, a dominiraju raspaljenje vatre,  krčkanje i miris gulaša iz kotlića, ali i pečenja,  celom dužinom glavne ulice.

 Na štandovima u festivalskom prostoru, smeštenom u parku oko spomenika borcima revolucije ima svega što nam zimi treba, ali i drugih đakonija, naravno ljudskih ruku delo.

Ajvari, kiseli krastavčići, paprika, mleveni paradajz, memelimi.. Mesne preradjevine, svih vrsta i veličina bodu oči. Med, sokovi, sirupi, rakije, vina.. sve domaće. Ima i svega što je potrebno za kuću, sudova od pečene gline,  drvenih kašika, daščica za seckanje  povrća,  ali i nakita, sa dragim kamenjme svij boja i veličina.  

Štandovi su sa merom i ukusno opremljeni. Preljubazni prodavci,  sa osmehom se obraćaju svima koji stanu  da pogledaju ponudu i čuju najvažnije koliko košta. Med je 1.000 dinara, a džemovi, sokovi,  turšija, paprika, ajvar, mleveni paradajz od 300, pa do 700 dinara. Vina iz Aleksandovca  župskog su do 3 evra litar, a prepečanica od 4 evra, pa naviše.

Kocelejva dva dana živi život metropole.

Stižu brojne javne ličnosti, predsednik  Srbije je bio već dva puta. Za ovu priliku  stiglo je i 50 Tuzlanki,a za kraj zapevao je  Miroslav Ilić, a zasvirao, saborac mu u struci Miša  Mijatović.

A pored kotlića dok se gulaš garniram srnetinom, zečetinom, mesom divlje svinje, i specijanim dodacima, jer nagrade za pobednike  su izezetni vredne, se mezeti,  pijucka boemski, polako i sa merakom.

Na ulici čuda Ima svega za sve, a čak i one sa  najprobirljivijim ukusom. 

Ne samo pored kotlića, svuda je prijatno i veselo. "Zarazu" je podelio domaćin festivala. Svi akteri su pobednici, kao i izlagači, obradovani, iskrenim i srdačnim dočekom, poštovani i ugošćeni kako dolikuje  domaćinu i organizatoru Festivala zimnice SO KOceljeva.

Još kad se namesti divan sunčani, jesenji dan, a i deca budu uključena,   uživanju i radosti nema kraja.

Baš zato, lako je objasniti zašto je koceljevački Sajam ziminice iako  još "maloletan" postao obrazac svima u Srbiji

Nemerljivi entuzijazam, volja  i posvećenost, ljubav i ljudskosti ne treba isticati  koceljevačkom Sajmu ziminice donose status lidera.

Ne samo u Kolubarskom  okrugu, već sa sajamskim  šmekom i osećajem za prave vrednosti i  lepotu  Kocevljevci  su danas glavni u Srbiji.đ

Ima i sitnica što se vide, počev od parking mesta. Koceveva je samo varošica,a za Festival bude i do 30.000 gostiju!.

Zaključak se nameće. Onog što prepoznaje vrednosti valja slediti, kao  i Katu što sa svojim Ilićama sprema svašta nešto od šljiva.

Kolač je uvek bio  najslađi, a sutra bi baš taj voćni kolačić biti rudnik zlata i doneće bogatstvo Srbiji.

Ko  razume shvatiće.

Read more...

FORMULA 1 LETELA SRPSKOM PRESTONICOM POSLE 83 GODINE

formula bgd 1

Foto Gale Stena. Kišni novembarski dan, u sred septembra doneo je “ludilo” u Prestonici Srbije. Hladnoću i kišu što kosti ledi, zakazanu, pa otkazanu, i ipak održanu paradnu šetnju, Beogradom,  vožnja bolida formule 1 je bacila u 10 plan.

Šetnja odonosno "sprovod"  evroprajdera,  provokacije albanskog učesnika, nakazne face, "obespravljenih", jek zvona sa crkve Svetog Marka, što tera sotonu, incidenti policije i antiglobalista, jedan teže povređeni policijac stigli su  posle kontradiktorno suprotstavljenih odluka nadležnih organa. Dodbismo u danu potvrdu kako  država na institucionalnom nivou  funkcioniše. Uvidesmod a  ključne odluke odnose  pojedinci i centri moći.

Iako je MUP zabranio šetnju,  a Upravni sud je potvrdio odluku,  Ana Brnabić  je dala „zeleno svetlo“. Kontradiktornost je potvrđena  reakcijom i protestom  inostranih ambasada, ali i susret  predsednika Aleksandra Vučića i  amasadora SAD u Srbiji, Kristofera Hila. Država je neustavnom odlukom zabranila šetnju. Ipak  odluka nadležnih institucija – MUP-a i sudstva je  pogažena,ličnom voljom Ane Brnabić, da prozebli pederi i lebejki prošetaju, i pored tuče hulagana i policije.

Šampionski bolid Formule 1 iz 2011. godine, Red Bulov RB7, kojim je Sebastijan Fetel osvojio jednu od 4 titule, po kiši, kao d aje bio novembar, u sred septembra, kalendarski još traje leto, vitlao je  ulicama Beograda. Za volanim je bio  legendarni Dejvid Kultard.

formula bgd 2

Leteći Škotlanđanin, je u formuli je vozio od 1994. do 2008. godine, a u prestonici Srbije je u sklopu Red Bull Show Run programa vozio formula 1 pred ljubiteljima ovog sporta. Pored  Kultarda, gume su "palili" i Red Bull Driftbrothersi, kao i Aras Gibiježa na svoja dva stunt motora.

Kultard je vozio do Studentskog  trga – Vasininom  - preko Trg Republike – Kolarčevom do  Terazija i nazad.

Formula se vratila u Srbiju posle 83 godine, prvi put  nakon 1939. godine, kada se u Beogradu oko Kalemegdana tatdašnji asovi vozili  Gran-pri, štp je bio  najveći automobilski događaj u svetu.

formula bgd 4

Uz jake mere ozbezbeđenja, Red Bull Show Run organizovan je u Beogradu posle Dalasa, Tokija, Meksiko Sitija, Belfasta, Kopenhagena, Džede i drugih gradova širom sveta.

Read more...

OD LAJKOVCA DO MARKOVE CRKVE OBELEŽEN DAN OPŠTINE I OSLOBOĐENJA

LAJK VOOZ

 Za razliku od Valjeva gde se nije pojavio 15.sepembra na svečanosti povodom 78. godišnjice oslobođenja Grada od nemačkih nacista i domaćih  izdajnika,  Lazar  Gojković  je  dan kasnije stigao u  Lajkovac da bi sa načenikom okruga  bude na svečanoj Akademiji povodom  Dana opštine, 15.septembra1908. prošao prvi kvoz kroz Lajkovac, i 17. septembra 1944. kada je Lajkovac  oslobođen od okupatora.

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković na svečanoj Akademiji je podsetio na slavne dane I tekovne revolucionarne borbe za slobodu i slavnu  prošlost. Živković je  potvrdio da se danas Lajkovac bori da delima donese  bolje sutra i prosperitet svojim građanima. Na svečanoj akademiji najzaslužnijim Lajkovanima  i Lajkovčankama su dodeljene  septembarske povelje. Medju lauratima je dr Branka Antić direktorka Opšte bolnice Valjevo.

Posthumno  za životno delo je je nagrađen ponos Lajkovca književnik Radovanu Beli Marković, u čiju čast će od ovog oktobra biti organizovani dani velikog srpskog stvaraoca, I dodeljivaće se  nagrada imena Radovan Beli Marković.  

LAJK

 U centru Lajkovca predstavnici udruženje Jugoslovena iz Lajkovca sa delegacijama boraca  iz Lazarevca i Latkovića položili su cveće na spomen obeležja  poginulim  borcima u Drugom svetskom u centru Lajkovca, apelujući da se poštuju istopr8ja I tradicija, jerjska borba za slobodu. Tim povodom  je zatraženo  da jedna od lajkovačkih ulica ponovo ponese ime slavne 13. Proleterske koja je oslobađala Lajkovac

Pre 20-ak godina, ulica kod crkve je ulica slavne partizanske divizije je preimenovana u ulicu Kneza Miloša.

MARKOVA CRKVA

U Markovoj crkvi u porti crkve Svetog Dimitrija je  za dan opštine u okviru uređenja crkvenog kompleksa postavljena je bina i 13 klupa restaruranih u KPZ Valjevo.

M CRKVA IVANKOVIC

"Etno kompleks. u fazi kompleiranja i  bogomolja u Markovoj crkvi, čine izuzetan versko turistički sadržaj, u valjevskom kraju" ističe protojerej stavrofor Miroslav Ivanković, starešina hrama, neioznerno zahvalan opštini i donatorima iz Kosjerića( kompanija Irka), KPZ Valjeva i Telekomu  što brinu o verskim objektima.

Sa hramovima u Valjevu, Leliću, Ćelijama, Pustinji, Jovanji, Brankovini, Petnici, Mionici,  Vrujcima, u Ribnici... na   Divčibarama  pružaju se izuzetne  mogućnosti za razvoj  verskog turizma.

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas