Menu

zaglavlje

ĐINO VANELI ZA JUBILEJ DŽEZ FESTA  I NADU DA JE GRAD VALJEVO ŽIV U SVAKOM POGLEDU!

ĐINO VANELI ZA JUBILEJ DŽEZ FESTA …

Đino Vaneli(Gino Vannel...

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ NEKO U VALJEVU DA POBEDI REŽIM I "FANTOME"

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ N…

Gradska izborna komisij...

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOKIĆ 3.PUT NBA MVP!

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOK…

foto Profimedia Očekiva...

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U DRŽAVI, IGRA  I U KVALIFIKACIJAMA ZA LEN KUP

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U D…

FOTO VALIS VEGA U revanš ...

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

(NE)OKUPIRANI MEDIJI NE SMEJU BITI BATINA I ORUŽJE ZA "POPRAVKU" DRUŠTVA

dupe crveno belo

Mediji su  oduvek bili  oružje vlasti, factor x, batina  za dokazivanje "pravde i  i stine". Danas većina bukvalno okupiranih, poput onih što sebe proglašavaju "nezavisnim" su u funkciji vlasti iznad svake mere, i dodatno su oružje zastaršivanja i  dodatno ispiranja već ispranih mozgova.

Režimski i "nerežimski" mediji i novinari se koriste tradicionalno, za dezinformisanje, odnosno skretanje pažnje javnosti sa mnogo bitinih dešavanja i tema. Selektivnoj represiji su izloženi pojedini novinari, sa ciljem zastrašivanja i dsiscilinovanja svih koji se trude da istinom otvore oči običnom čoveku.

Nacionalistički poriv vlasti je intenziviran atakom na pojedinice, javnim  metama i pretnji svima što ne dele "vrednosti" vlasti.

Neoliberalni surovi svet  je obrazovanje pretvorio u robu, a inženjering vlasti okupirao Univerzitet. Studenti su uvek bili simbol negiranja nevrednosti, da bi danas  baš pomenutim inženjeringom studentska  organizacije pretvorena u vojsku vlasti.

Brutalizacija nenormalnosti postaje surova normalnost, pa tako demokratske snage bivaju izolovane, jer u rukama autokrate su nož  pogača i može da radi šta mu je volja.

Sloboda medija je teško ranjena. Napadi dolaze sa svih strana.

Anitidemokratskom autokratizacijom režim lične vlasti,  beskrupulozno guši medijske slobode, pogubnim talasom represije.

Medijske slobode gurnute u mrak nestajanja, su na putu da ostanu bez budućnosti.

Demokratski  zakoni postoje na  papiru, ali se ne poštuju.

Režim ne birajući sredstva nastavlja vladavinu jednoumlja, pre svega zastrašivnjem svakoga ko misli drugačije, odnosno svojom glavom.  Posebno  preko svojih medija, a to je samo 99,99% se preti i širi se strah.

Na novinarima i svim slobodoljubivim ljudima je da je da se bore, jer bez borbe nema napretka, i vraćanja osećaja sopstvene vrednosti, ma koliko bilo dugih cevi na graskim ulicama.

Revolucionarni zanos, nelojalnost vlasti,  su prvi koraci izaska iz mulja, i ključni korak  borbe protiv nepravde.

Dok  duge cevi upadjivo bodu oči, na gradskim ulicama, čeka se kiša sa  sve munjama i gromovima !

Read more...

SAMO "DALJINAC" MOŽE DA "UBIJE BESTIDNE ZAGAĐIVAČE OKUPIRANOG MEDIJSKOG NEBA

Košarka je počistila prljavi kriminaliozovani, bezočno nameštan i dirigovan, zna se odakle i zašto režimski fudbal, do besvesti favorizovan i hvaljen na režimskim medijima, mada ruku na srce, retki su danas novinari čistog obraza.

Ipak mrvica istine je dovoljna da se lako raskrinkane lažii pamfleti  istope kao sledoled na vrelom jeziku. Agitatori, zagađivači profesije novinara i komentatora, su ogadili sami sebi od baljezgarija i snishodljivog podanašitva.

Bestidni polusvet  što vredja profesiju novinara,  sebe bi da naziva novinarom, u biti  marionete režima, zarad malo slave, riču, muču, rokću, urlaju, vrište, dahću, stenju za potvrdu najbednijeg slugeranjstva interesu gazde, za  kap lične koristi, protivno interesu slobode, i dostojastva svakog normalnog čoveka.

Miljinici  ničega i nikoga,  ko bi se mogao nazvati čovekom, zaslužuju samo dve  reči: Fuj štakori!

Nema sportskog događaja da nismo izloženi torturi, režimskih mediokriteta, dospelih gde im nije mesto. Kao  i većina na pocizijama mnogo bitnijim, čini sve da običan  narod bude još veći gubitnik. U slučaju okupiranih medija, tv gledaoci, radio slušaoci, i "gutači" laži ispisanih u dnevnoj štampi, stupidno  ispiranje, već dobro ispranih  mozgova traje.

Mogućnost drugaćijeg mišljenja i istine za sada nudi po neia radio i tv stanica, a najviše portali i you tube kanali. Valja ipak biti  oprezan. Od laži i nametanja "istine" teško se sačuvati. Okupacija  medija traje, i sve je intenzivnija. 

I zato OPREZ, ne košta ali može da prija,  a za početak tv upravljača i "mute"ližava vas muka, kao i muzički kanali bez "vesti"

Read more...

SLOBODA ZA DŽULIJANA ASANŽA POBORNIKA "SAJFERPANKSA"

DŽULIJAN ASANŽPosle odbacivanja  žalbe osnivača Vikiliksa na izručenje Džulijana Asanža SAD, tim advokata osnovača Vikiliksa je podneo novu žalbu. 

Pune četiri godine novinar i osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž je u zatvoru Belmarš, odakle može biti izručen Americi gde mu preti doživotna robija. Nastavlja svoju borbu za slobodu javne reči i svoju slobodu. 

Britanski Visoki sud je 7.juna  odbacio je njegovu žalbu na izručenje, uloženu  još u junu 2022. godine, a podsečamo da je Britanski Visoki sud je doneo odluku o izručenju Džulijana Asanža Sjedinjenim Američkim Državama zbog objavljivanja poverljivih dokumenata.

Stela Asanž supruga  Džulijana Asanža, je sa timom advokata  uputiti novu žalbu, sa zahetvom da  on bio saslušan pred novim sudijama.

Osnivaču Vikiliksa  žalba je jedina šansa, a konačnu odluku donosi Vlada Velike Britanije.

Kazna od 175 godina zatvora koja preti novinaru dala je povod za zabrinutost porodice i poštovalaca Džulijana, a  Asanžov otac Džon Šipton rekao je da su osnove njegovog sina za novo saslušanje "jasne, čvrste i pravedne“.

SAD traži izručenje Asanža zbog objavljivanja poverljivih dokumenata na Vikiliksu 2010. godine, a povodom slučaja Asanž, ponovo se oglasila organizacija "Reporteri bez granica“. 

"Apsurdno je da jedan sudija donese odluku na tri stranice koja će trajno uticati na novinarstvo širom sveta. Vreme je za konačnu zaštitu novinarstva i slobode medija“, smatra  direktorka ove organizacije Rebeka Vinsent, uz podsećanje su "Reporteri bez granica" pozvali predsednika Bajdena da odbaci ove optužbe i stavi tačku na slučaj Asanž.

Bajdena su mnogi kritičari optužili za licemerje u slučaju Asanž. Aktuelni predsednik Amerike je davao podršku slobodnoj štampi tokom svoje predsedničke kampanje, da bi njegovo ministarstvo pravosuđa nastavilo Trampovu politiku protiv  Asanža.

Najavljena poseta direktorke “Reportera bez granica” Rebeke Vinsent i generalnog sekretara organizacije Asanžu u Belmaršu, je otkazana, da bi posle toga krenula  globalna kampanju za oslobađanje  Džulijana Asanža.

Vlada VB, odnosno ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel treba da odobri ili ospori izručenje.

Američke vlasti žele da se Asanžu (50), rođenom Australijacu sudi po 18 tačaka. Reč je o objavljivanju brojnih poverljivih američkih vojnih zapisa i diplomatskih depeša između 2010. i 2011. godine.

U decembru 2022, SAD su dobile spor, ali je  preinačena bivša odluka Britanskog suda kojom Asanž ne može da bude isporučen Americi zbog zabrinutosti oko njegovog mentalnog zdravlja i zabrinutosti da bi mogao da počini samoubistvo.

U dokumentima Vikiliksa se navodi da je američka vojska ubila na stotine civila u nezabeleženim incidentima tokom rata u Avganistanu, dok su podaci iz Iraka pokazali da je navodno 66.000 ljudi ubijeno ili mučeno u zatvoru, i da su ih mučile iračke snage.

Osnivač sajta Vikiliks Džulijan Asanž upozorio je na promociji svoje knjige "Sajferpanks: Sloboda i budućnost interneta" pre devet godina u Beogradu, da je internet najveći potencijalni porobljivač čovečanstva.

dzulijan asanz dosije wikileaks sajferpanks

"Nikada ranije nisu sve države u isto vreme bile pod takvim predominantnim uticajem. Međutim, knjiga govori i o tome kako internet može biti upotrebljen protiv tih globalnih tendencija", rekao je Asanž u video-poruci koja je emitovana na promociji.

On je upozorio da strateški nadzor i kontrolisane tehnologije, posebno one koje primenjuje "Fajv ajz" tehnološka alijansa pod kontrolom Sjedinjenih Američkih Država, ostvaruje uticaj na države, organizacije i pojedince.

Knjiga "Sajferpanks: Sloboda i budućnost interneta" nastala je kroz razgovore Asanža sa, po njegovim rečima, trojicom vodećih virtuelnih aktivista, koji se "već godinama bore protiv tehnološkog totalitarizma". Albion Books objavom  "Sajferpanksa: Sloboda i budućnost na internet" je posldica  razgovora  Asanža sa Džejkobom Apelbaumom, Džeremijem Cimermanom i Endijem Milerom-Magunom.
Ova četvorica pobunjenika protiv vladajućeg internet ustrojstva sastala su se da razgovaraju o problemima privatnosti, onlajn komunikacije i slobode na internetu, o otporu. Krajem 1980-ih godina osnovan je Cypherpunks Electronic Mailing List pokret, a Džulijan Asanž je jedna od njegovih vodećih ličnosti od samog početka.
Izraz Cypherpunks označava aktiviste koji se zalažu za široku upotrebu kriptografije (pisanje u kodu), što je po njima jedan od načina za zaštitu privatnosti od "Velikog brata". Njihov cilj je sažet u paroli "Privatnost za slabe i transparentnost za jake".

Izraz "sajferpanks" označava aktiviste koji se zalažu za široku upotrebu šifrovane elektronske komunikacije, što je po njima jedan od načina zaštite privatnosti.

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas