Menu

zaglavlje

SRBIJANKA 014 PROMENLJIVE SREĆE U ANKONI

SRBIJANKA 014 PROMENLJIVE SREĆE U A…

Na turniru u Ankoni dve...

VALIS IGRA SUTRA ZA 5.MESTO U PEČUJU

VALIS IGRA SUTRA ZA 5.MESTO U PEČUJ…

Mladi vaterpolisti Valisa...

DEČACI VALISA POTOPILI PARTIZAN U PEČUJU!

DEČACI VALISA POTOPILI PARTIZAN U P…

Furizan start malih v...

VALIS NA PARIZ I PARTIZAN PRVOG DANA TURNIRA U PEČUJU

VALIS NA PARIZ I PARTIZAN PRVOG DAN…

  Posle sedmočasovn...

MLADE VALJEVKE I VALJEVCE OD SUTRA U ANKONI I U PEČUJU

MLADE VALJEVKE I VALJEVCE OD SUTRA …

  Odbojkaški klub S...

ZVEZDA UGAŠENA, ŽELJA ZA PRVU TITULU

ZVEZDA UGAŠENA, ŽELJA ZA PRVU TITUL…

foto s bilic Odbojkaši...

TAMARA JEREMIĆ I ALEKSA MITROVIĆ SA SK "VALJEVO 1880" HARAJU ZAPADNOM SRBIJOM

TAMARA JEREMIĆ I ALEKSA MITROVIĆ SA…

Regionalno prvenstvo Za...

NIKI I TARI ZLATO, GALI I ZOJI SREBRO NA BICIKLISTIČKOM KUPU SRBIJE U BERANOVCU

NIKI I TARI ZLATO, GALI I ZOJI SREB…

Kvartet porodične manufak...

RUKOMETAŠICE METALCA IN, VATERPOLO MILIONERI AUT

RUKOMETAŠICE METALCA IN, VATERPOLO …

Subotnje sportsko veče ob...

U LOZNICI FUDBAL: "NI NA NEBU NI NA ZEMLJI, NIGDE"

U LOZNICI FUDBAL: "NI NA NEBU …

Posle duže pauze kamera v...

Prev Next

UG: RTS DA PRESTANE DA OBMANJUJE GRAĐANE ZAŠTO NE PRENOSI KVALIFIKACIJE ZA EP U FUDBALU!

UGUnited Grupa reagovala je povodom OBMANJIVAČKOG saopštenja Radio televizije Srbije, a u vezi sa pravima prenosa kvalifikacija za EURO 2020.

Saopštenje United Grupe prenosimo u celosti:

"Rukovodstvu Radio televizija Srbije očigledno je već prešlo u naviku da obmanjuje građane Srbije, jer nikako drugačije ne možemo tumačiti njihov odgovor United Grupi u kome tvrde da nisu dobili nikakvu ponudu da prenose utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020. godine.

Da RTS nije u V.D. stanju, pomislili bismo da tamo vlada kolektivna amnezija, jer nas je neprijatno iznenadilo njihovo sinhronizovano prozivanje United Grupe u dogovoru sa ostalim televizijama - Prva, O2 i Happy, kada svi znaju da istina može biti samo jedna.

Krenimo redom. Čim smo otkupili prava na prenos utakmica fudbalske reprezentacije Srbije, već u decembru 2017. prvo smo se sa ponudom obratili direktoru RTS Draganu Bujoševiću, da otkupe pravo prenosa i utakmice kvalifikacija i Lige nacije, ali Bujošević na sastanku sa direktorkom Dajrekt medije, preko koje je ranije kupovao utakmice Lige šampiona, ovaj put nije pokazao interesovanje. Da jeste, bio je u prilici svih ovih godina i sam da nas kontaktira.

Ponudu je odbila i Manja Grčić, tada direktorka Prve i O2, sa obrazloženjem da ima premalo utakmica za ponuđenu cenu i da im nije isplativo. Ispred Pinka je predlog United Grupe odbio Željko Mitrović.

Kao što smo uvek publici u Srbiji želeli da pružimo najbolji program, sa tom idejom smo još 2017. otkupili i prava na utakmice kvalifikacija za Euro 2020. U toku ove dve godine smo zato i pregovarali sa televizijama sa nacionalnim frekvencijama, o čemu posedujemo sve dokaze.

"Uprava" RTS koja stoji u potpisu saopštenja u kome nas optužuju da im nismo ponudili da prenose utakmice, najavljuje da će da pišu UEFA i traže dokaze koje smo dostavili, a mi im poručujemo da mogu da ih pronađu u sopstvenoj arhivi. Ne mešamo se u kadrovsku politiku RTS, ali nemojte da građane Srbije sramotite i pred evropskim institucijama.

Sugerišemo da i neke druge televizije sa nacionalnom frekvencijom koje su vam se tako ažurno pridružile u zahtevu, takođe pogledaju u svoje arhive gde će, crno na belo, videti da su odbile ponude United Grupe da otkupe pravo na prenos fudbalskih utakmica.

Javni servis koordinisano, uz dogovor sa nekim televizijama, pokušava da građanima opravda svoju nesposobnost, plasirajući lažne podatke i time dovodeći u zabludu građane Srbije. Posle prodaje prava na emitovanje jednoj od konkurentskih kuća na tržištu kablovskih operatora Telekomu Srbija, Radio televizija Srbije se ne može više nazvati nekomercijalnim javnim servisom, već komercijalnom televizijom, te stoga United Grupa neće ponavljati ponudu za prenos utakmica komercijalnoj televiziji Radio televizija Srbije. Zašto RTS nije kupila pravo da prenosi kvalifikacije za Euro 2020, V.D. rukovodstvo mora da objasni građanima na bazi činjenica, kao i šta radi sa ogromnim budžetom od 90 miliona evra godišnje koji građani plaćaju, jer im takmičenja od nacionalnog značaja očigledno nisu bila prioritet.

Umesto toga RTS bi, sudeći po njihovom saopštenju, da nam otme nešto što je mogao i sam da kupi. Pozivanje na zakon od strane televizije koja ne želi ni da pročita ili objavi ni jedan naš odgovor, iako na to imamo zakonsko pravo, dovoljno govori koliko se RTS drži zakona, a u to se svakog dana uverava i sve veći broj građana Srbije koji traži osnovno pravo - da budu istinito informisani".

Read more...

"MEDIJIMA KRITIČARIMA VALJEVSKE VLASTI MRVICA, ILI NULA NARODNIH PARA"

uns logo

Posle raspodele novca po konkursu za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja Grada Valjeva u 2019. godini, i činjenice da su najmanje novca(ili čak ni jedan dinar prim aut) dobili portali kritički nastrojeni prema gradskoj vlasti, oglasilo se i Udruženje novinara Srbije

"Rešenje o raspodeli sredstava medijskim projektima u Valjevu, 25,marta portali ocenuju kao „farsu“, „očitu nameštaljku“, bogaćenje naprednjaka“, odnosno da je novac dodeljen „gradonačelnikovim ljudima“.

U Rešenju stoji da je 7,3 miliona dinara dobio 21 medijski projekat,od 42 prispela, za pojedine valjevske portale sporno je što su novac za informisanje Valjevaca dobili mediji koji nisu iz ovog grada, već su iz Šapca, Beograda, Niša…

Novac projektima sa iste beogradske adrese – Džona Kendija 51.

Tri podnosioca projekta su dobila ukupno 1,6 miliona dinara na konkursu u Valjevu na istoj su adresi u Beogradu - Džona Kenedija 51 na trećem spratu, stoji na sajtu Agencije za privredne registre (APR).

Reč je o preduzećima „Info 24 Media“ i „In network solution“, kao i Udruženju građana „Zajedno do jednakosti“, a koji nemaju iste vlasnike. Njihovi vlasnici su Zorica Jelača i Marko Aćimović.

Napadnuti Marko Aćimović koji se predstavlja novinar Radio Valjeva dobio skoro milion dinara!

Beogradska preduzeća „Global Media Broadcast“ i „Info 24 media“, čiji je vlasnik Marko Aćimović dobila su 910 hiljada dinara na ovom konkursu.

Inače, preduzeće „Info 24 Media“, koje je dobilo pola miliona dinara, osnovano je 22. januara ove godine, odnosno dva dana pre raspisivanje konkursa.

Marko Aćimović je krajem januara 2019. godine napadnut  ispred Gradske uprave Valjeva na protestu „Udruženja boraca rata od 1990. godine“ dok se tražila ostavka gradonačelnika Valjeva, objavio je tada sajt televizije N1. Na sajtu ove televizije stoji da je Marko Aćimović novinar Radio Valjeva. Inače, Radio Valjevo  je  od marta 2018. godine je u stečaju.

UNS se raspitivao kod kolega iz Valjeva za Aćimovića i dobio odgovor da ga ne znaju kao novinara.

Podsetimo, portal „Blic“ 2012. godine objavio je da su Aćimović i Zoran Majdak, vlasnik kompanije u okviru koje posluje Radio Valjevo, uhapšeni zbog sumnje da su preko svojih medija „opljačkali građane kroz lažne SMS nagradne igre za oko 32 miliona evra“.

Udruženje građana „Zajedno do jednakosti“ i „In network solution“, čija je vlasnica Zorica Jelača na ovom konkursu dobili su ukupno 1.100.000 dinara.

Inače, preduzeće „In network solutions“ izdavač je portala kolubarski.info.

Na ovom portalu objavljivani su tekstovi protiv novinarke kolubarske.rs Darije Ranković sa navodima da je ona „samozvana novinarka“, i da „kontinuinirano neosnovano napada čelnike Srpske napredne stranke“.

Novac i mediju Radoice Milosavljevića.

Na konkursu Grada Valjeva 220 hiljada dinara dobilo je i preduzeće „Sos kanal plus“ iz Beograda, čiji je vlasnik kruševački biznismen Radoica Milosavljević.

Podsetimo, ovo preduzeće nedavno je dobilo regionalnu dozvolu za televizijsko emitovanje sa Avale.

Na ovom konkursu 210 hiljada dinara dobio je i projekat preduzeća „Media advertising” d.o.o. iz Beograda. Vlasnik ovog preduzeća je Aleksandar Milutinović, inače direktor „Sos kanala plus“, stoji na sajtu APR-a. Milutinović je od avgusta 2017. godine većinski vlasnik TV Apatin.

Najmanje novca portalima kritički nastrojenim  gradskoj vlasti.

Podnosioci projekta „Kolubarske“ d.o.o. iz Valjeva i Slavica Savić Vujanac PR Veb portali Vamedia iz Valjeva dobili su najmanje iznose na konkursu - 60 hiljada, odnosno 50 hiljada dinara. Portali kolubarske.rs i Vamedia objavljuju tekstove u kojima se kritikuje gradska vlast.

Inače, preduzeće „Kolubarske“ iz Valjeva izdavač je portala kolubarske.rs. Glavna urednica ovog portala je Darija Ranković.

Podsetimo, UNS je 2017. godine tražio od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da ispita da li je Radio Valjevo zloupotrebio frekvenciju zato što je na svakih 15 minuta na ovom radiju čitano pismo Zorana Majdaka u kojem su vređani portal kolubarske.rs i Darija Ranković.

Majdak je januara 2016. godine na ovom radiju, na svakih 15 minuta, emitovao saopštenje u kojem je urednici portala kolubarske.rs pretio krivičnom prijavom jer je objavila izjavu zamenika gradonačelnika da su vlasnici Radio Valjeva tražili novac iz gradskog budžeta za plate zaposlenih u novembru i decembru 2015. godine.

Novinarki portala Vamedia Slavici Savić Vujanac je jula 2018. godine bio onemogućen rad jer je odbornik SNS-a na sednici Skupštine Valjeva tražio da prestane da kuca na tastaturi „zato što se ona čuje“.

UNS ne pominje portal mojsvetsporta.net do 2019. nije udostojen ni jednim dinarom od komisije. Nije prihvaćen  projekat "Svi smo mi deca jednog sveta sporta, ljudskosti i ljubavi"

1GRAD VALJEVO

Iako pored kritike vlasti zbog podrške Centrima troška u svetu spota, nudi način kako da valjevska deca svojim aktivnostima u toku leta u svom gradu zarade dovoljno novca za celokupni sport Grada Valjeva. U bliskoj budućnosti, baš tim novcem kroz letnje sportske igre, bila bi izgrađena  Valjevska Arenu, sa  sportskim objektima i šoping poslovnim centrom.

Portal Moj svet sporta jedini u Gradu Valjevu kritikuje vlast zbog štetočinskog delovanja parazita u tri Centra sportska troška. "SPORTSKE AKTIVNOSTI" u tri kluba svode se na neodgovorno i štetoćinsko trošenje novca namenjenog sportu. Ovakvom politikom KK Metalac je pred nestajanjem zbog utvrđenog nenamenskog trošenja novca u 2018.

U komisiji za dodelu i direktorka valjevskog muzeja.

Rešenjem  Grada Valjeva formirana je komisija za ocenu medijskih projekata u sastavu: Miloš Lazić, Danijela Ivanković, Aleksandar Simić, Jovan Stojić i Jelena Lekić-Nikolić.

U Rešenju stoji da su svi novinari, osim Lekić-Nikolić mastera u kulturi.

UNS su u Gradu Valjevu rekli da je na predlog Udruženja elektronskih medija “ComNet” izabran Miloš Lazić, na predlog Društva novinara Niša Danijela Ivanković, a na predlog PROUNS-a Aleksandar Simić.

Prema saznanjima UNS-a Aleksandar Simić novinar je Studija B, Miloš Lazić lista „Srpski telegraf“, a Jovan Stojić novinar u penziji. Inače, Jovanu Stojiću su u martu odbornici Skupštine Grada Valjeva dodelili godišnju nagradu ovog Grada za informisanja i društveno angažovanje.

Jelena Lekić-Nikolić prema javno pretraživim podacima direktorka je Narodnog muzeja u Valjevu.

Sporna javna nabavka za informisanje Grada Valjeva

Podsetimo, koalicija novinarskih i medijskih udruženja (UNS, NUNS, NDNV, ANEM, Lokal Pres) zbog raspisivanja javne nabavke za medijski sadržaj upozorila je Grad Valjevo da finansiranje usluge informisanja nije u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima i tražila od gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića da obustavi ovu javnu nabavku.

Grad Valjevo 6. marta raspisao je javnu nabavku „za usluge informisanja javnosti“ u iznosu od 4,15 miliona dinara kojom se traži „praćenje i izveštavanje o radu organa Grada Valjeva, javnih preduzeća i ustanova“, kao i da se ove informacije „mogu objavljivati i više puta dnevno, a na zahtev naručioca,

Read more...

NOVINARSKA UDRUŽENJA PROTIV NOVOG ATAKA VLASTI NA MEDIJE

koalicija pres

 

Novinarska  i medijska udruženja (UNS, NUNS, NDNV, ANEM, Lokal Pres) upozorava Grad Valjevo zbog raspisivanja javne nabavke za proizvodnju medijskih sadržaja, jer finansiranje usluge informisanja nije u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Od  gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića traži da obustavi ovu javnu nabavku.

Predstavnici medija  upozoravaju da se u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima proizvodnja medijskih sadržaja sufinansira isključivo putem javnih konkursa, a ne putem javne nabavke.

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja u zajedničkom saopštenju navodi da je Grad Valjevo 6. marta raspisao javnu nabavku "za usluge informisanja javnosti“ u vrednosti od 4,15 miliona dinara i  traži "praćenje i izveštavanje o radu organa Grada Valjeva, javnih preduzeća i ustanova", kao i da se ove informacije "mogu objavljivati i više puta dnevno, a na zahtev naručioca".

Osim izveštavanja o radu organa Grada Valjeva, stoji i da je "pružilac usluga dužan da promoviše i Divčibare kao turistički centar".

Takođe ponuđač usluge treba da "ima zaključen ugovor sa pružaocem medijske usluge televizije sa zonom pokrivanja regiona Grada Beograda…".

Traži se i da ponuđač ima zaključene ugovore sa najmanje šest pružilaca medijske usluge radija od kojih minimum tri moraju biti iz Kolubarskog okruga (od čega dva iz Valjeva) i po minimum jedan iz Beograda, Novog Sada i Niša", kao i sa "najmanje jednim izdavačem visokotiražnog dnevnog lista" i "da ponuđač obezbedi da se informacije objavljuju najmanje na pet portala".

Koalicija (UNS, NUNS, NDNV, ANEM, Lokal Pres) podseća Grad Valjevo i ostale lokalne samouprave da su odgovorni za kvalitet informisanja svojih građana, i da korišćenjem Zakona o javnim nabavkama za proizvodnju medijskog sadržaja ugrožavaju javni interes građana koji je zaštićen Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas