Menu

zaglavlje

"VREME SPORTA I RAZONODE" NA VALJEVSKI NAČIN

"VREME SPORTA I RAZONODE"…

fotoKolubarskeOmiljena ...

BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA DRAGOLJUBU SIMONOVIĆU PET GODINA ROBIJE!

BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA D…

Bivši predsednik opštin...

VLADAN JANKOVIĆ - BUKI SPREČIO POŽAR, METALAC IDE VRŠAC PO ŠAMPOINSKI PRSTEN!

VLADAN JANKOVIĆ - BUKI SPREČIO POŽA…

Svaki sport ima svoje j...

METALAC OD PROSEČNOSTI DO POSEBNOSTI, ŠAMPIONSKA TRKA TRAJE!

METALAC OD PROSEČNOSTI DO POSEBNOST…

Racionalnost zajedništv...

SSV ”TAJNO”: ACA, MAŠA I VK VALIS NAJBOLJI U VALJEVSKOM SVETU SPORTU U 2022.

SSV ”TAJNO”: ACA, MAŠA I VK VALIS N…

Na TAJNOJ svečanosti Sp...

VALJEVO IMA DOKTORA NAUKA U SPORTU GORANA ĐUKIĆA, IZ KUĆE ZDRAVLJA TOP FORM!

VALJEVO IMA DOKTORA NAUKA U SPORTU …

Valjevac sportski pedag...

DANI KOŠARKAŠKIH RASPLETA OD BOLONJE, MILANA, BEOGRADA, I NARAVNO VALJEVA

DANI KOŠARKAŠKIH RASPLETA OD BOLONJ…

Mart je tek počeo, a ve...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA DRAGOLJUBU SIMONOVIĆU PET GODINA ROBIJE!

grocka krimi sim

Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, osuđen je 20.marta.2023.godine u Višem sudu u Beogradu na pet godina zatvora, zbog podstrekivanje drugih lica na krivično delo izazivanje opšte opasnosti(u pitanju klasičan pokušaj ubistva(prim.aut.) Tri druga lica, su u noći između 11. i 12. decembra 2018. zapalila automobil supruge novinara portala „Žig info“ Milana Jovanovića, a vatra se potom proširila na garažu i kuću, dok su Jovanović i njegova supruga spavali.

Simonović je danas u Višem sudu u Beogradu prvostepeno osuđen na pet godina za podstrekivanje drugih lica na krivično delo izazivanje opšte opasnosti, dok su kao izvršioci osuđeni Aleksandar Marinković na četiri i po godine, Vladimir Mihajlović na četiri i Vladimir Novaković na tri i po godine zatvora.

Tužiac je tražio veće kazne za osuđenje.

U kaznu im se računa i vreme provedeno u pritvoru. Na ovu presudu strane imaju pravo na žalbu Apelacionom sudu u roku od 15 dana nakon čega čega sledi izricanje pravosnažne presude.

Sudija Luka Pantelić je obrazlažući presudu rekao da je sud od otežavajućih okolnosti za Simonovića uzeo u obzir da je kao predsednik opštine koristeći svoj položaj i uticaj podstrekivao druge okrivljene da zapale imovinu Jovanoviću kao opomenu da prestane da piše o njemu.

Oštećeni su radi ostvarivanja imovinsko-pravne koristi upućeni na parnični postupak.

Nakon suđenja tužilac Predrag Milovanović izjavio je da „očekuje da Apelacioni sud uskoro potvrdi presudu“, jer je „sudija Luka Pantelić uvažio sve primedbe Apelacionog suda“

Novinar portala Žig info Milan Jovanović ocenio je danas specijalni dan, da počinje proleće.

"Nova prvostepena presuda bivšem predsedniku Opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću zbog paljenja moje kuće 2018. godine  predstavlja presudu za sve kriminalce koji su ušli u svet politike".

Jovanović je, nakon današnjeg ročišta kazao da se nada da dolaze bolji dani za slobodu medija u Srbiji i da novinari sada mogu slobodnije da rade.
"Za mene više nema nade, ja sam svoje odradio. Vama želim da istrajete u borbi za slobodu medija", rekao je Jovanović okupljenim novinarima, a prenelo Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Prvostepenom presudom "dobijena je bitka, a ne rat. Mlađi  moraju da dobiju rat", bez dileme je Jovanović.

Danas je doneta druga prvostepena presuda. Prvu presudu Simonoviću na četiri godine i tri meseca zatvora ukinuo je Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

Simonović je od početka procesa negirao optužbe, dok je novinar Jovanović tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine Grocka.
Istragom je utvrđeno da je predsednik Opštine Grocka policajcu Interventne jedinice policije Vladimiru Mihailoviću naložio da novinaru zapali kuću da bi mu zauzvrat zaposlio ženu. Mihailović je potom angažovao Igora Novakovića koji je Aleksandru Marinkoviću i Bojani Cvetković Šijacki dao adresu, a Marinković je u noći 12. decembra 2018. ubacio dva "Molotovljeva koktela" u kuću.

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić je podsetio da je sramno što proces protiv Simonovića i izvršilaca odgovornih za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića traje duže od četiri godine, ali smatra da je kazna zadovoljavajuća.

"Poznato je da su Milan i njegova supruga teže oboleli tokom procesa. Drago mi je što je viša zatvorska kazna, očekujem da se ovaj žalbeni postupak što pre završi kako bi apelacija potvrdila presudu i započeo proces naknade štete".

Read more...

OŠTAR DEMANT VLASNIKA TV MARŠ ZBOG NESITINA U "TABLOIDU"!

 

Povodom javne izrečenih optužbi na tabloidnom internet portalu “tabloid”, broj 539, u  tekstu pod naslovom “Tabloid je pozvan. Zastrašujuća pljačka u RTS-u traje godinama. Milijardu evra stavili u džep” , Zoran Dovečer vlasnik TV MArš Valjevo oštro  demantuje sve izrečene optužbe  na svoj račun.

Saopštenje prenosimo u celini:

"Autori teksta su  navodno dvojica odvažnih iz RTS-a čiji identitet je poznat redakciji magazina Tabloid. Jedan deo tog teksta odnosi  se mene(Zorana Dovečera prim.aut) i glasi.
“Što je najgore RTS je svoj glavni softver kupio od Zorana Dovečera, prodavca radijatora i bivšeg vlasnika televizije Marš iz Valjeva koji je bio optužen i uhapšen zbog privrednog kriminala i utaje poreza. Dovečer je kompletnu piratsku verziju delimično licenciranog softvera SPHERA DMAM kupljenu od francuske firme MBT za par hiljada evra i namenjenu televiziji Novi Pazar, preprodao RTS-u za pola miliona evra plus još četiri puta toliko kroz godišnje anekse pod maskom održavanja sistema.”

U vezi sa ovim izrečenim navodima odgovorno  izjavljujem:

1. Nisam prodavac radijatora. Jedno vreme, 2002. godine moja firma je uvezla izvestan broj  radijatora i druge opreme za parno grejanje, kotlove, solarne kolektore... Iako ovo nije previše bitan detalj, pretpostavljam da je ovo napisano  u  pogrdnim kotekstu.

2. Nisam bivši vlasnik RTV Marš. Vlasnik sam od osnivanja 1992. godine sve do danas, u  kontinuitetu.

3. Optužen sam 2003. godine u Valjevskom osnovnom sudu,  ne za utaju poreza i privredni kriminal nego za “zloupotrebu službenog položaja”.
Podignuto je 23 krivičnih prijava protiv mene i sve su odbačene kao neosnovane. Vrlo važno je da sam oslobođen od toliko velikog broja krivičnih prijava jer ova informacija okreće vizuru u odnosu na mene. Nisam kriminalac i nikada nisam osuđivan. Naprotiv, bio sam žrtva progona. Od Države sam posle svega dobio naknadu za nezakonito pritvaranje.

4. Sa francuskom firmom MBT nemam nikakve veze i nisam znao da postoji. Našao sam na internetu da postoji njihov proizvod sa nazivom “SPHERE DMAM” i to je verovatno razlog za grešku koju je neko napravio imajući u vidu da jedan od naših proizvoda ima naziv “D.MAM”. Njihov softver se može videti na internet adresi https://mediabroadcast-t.com/sphere-dmam-_l_EN_r_11_a_10.html.

5. Moja firma se zove Smart City d.o.o i proizvodi softverske sisteme za broadcast industriju (televizije svih veličina). Sve aplikacije razvijamo sami i nikakav softver ne preprodajemo. Na sajtu https:www.dovecher.tv možete se detaljnije upoznati sa našom ponudom i uvideti da je naš softver po mnogo čemu originalan.

Ističem da ni jedan od naših softverskih proizvoda nismo namenili televiziji Novi Pazar, jer su oni su samo jedan od naših kupaca.

6. Sistem za proizvodnju informativnog programa prodali smo i implementirali u RTS-u posle učešća na tenderu na kome je bilo još dva učesnika. Vrednost tendera je bila oko 585.000 EUR sa PDV za 4 godine. U tu cenu je uključeno četvorogodišnje održavanje.

7. Od potpisivanja ugovora po završenom tenderu, nismo ni jedan aneks ugovora potpisali sa RTS-om tako da nije tačno da smo još “četiri puta pola miliona evra” naplatili “pod maskom održavanja”.

Dovecher.tv – Digital Media Asset Management (DMAM
Konačno, ističem, nikada nisam osuđivan i to mogu lako potvrditi izvodom iz sudske evidencije. Ovo kažem zbog činjenice da na tenderima ne mogu učestvovati firme koje su u nekoj vrsti prekršaja ili je direktor ili vlasnik osuđivan" stoji na kraju obraćanja   javnosti Zorana Dovečera, vlasnika TV Marš Valjevo.
Read more...

VEDRANA RUDAN: "MRAK" NA N1 I NOVOJ S JE ČISTA GLUPOST"

vedrana rudan rino gropuzzo foto Rino Gropuzzo Omiljena hrvatska književnica u Srbiji zbog “posebnih” stavova o svemu što je danas vrednost, u sistemu odavno izbrisanih vrednosnih veličina, Vedrana Rudan, nazvala je "čistom glupošću" odluku televizija Nova S i N1 da zamrače ekrane na jedan dan. Ugasili su sve programe  zbog kako kažu “ borbe za slobodne medije, ističući da je tekst o "mraku u Srbiji" čista glupost, odnosno da slobodni mediji ne postoje!

"Zašto bi iko normalan mogao pomisliti da su N1 i Nova TV slobodni mediji? Ovaj tekst o "mraku u Srbiji" bez ovih televizija nije čak ni "pametna glupost", to je čista glupost",  kategorična je  Vedrana Rudan.

Rudan  je povezala problem srpskih medija, i sa Amerikom, čija su "usta  puna” vekovne liberalne demokratije, sa posledicom neopravdanog mešanja u živote drugih zemalja, kako bi i tamo uspostavili demokratiju.

“Ako nisam za Vučića, ako nisam za demokratiju, ako nisam za fašizam, za šta sam? Pravo je pitanje protiv čega sam? Protiv sam svih onih koji me žele uveriti da postoji demokratija, da postoje slobodni mediji, da je Amerika svetski Crveni krst. Kad svet, ako ikad, shvati da demokratija ne cveta tamo gde lova caruje, možda na crnim ekranima nećemo čitati kretenske slogane jer neće postojati ni mediji koji su danas uvek i svagda samo glas svoga gospodara”, piše Rudan, i na svoj način šalje ironičnu poruku:

“Za uznemirene demokrate(Đilasa i sličnih prim.aut.) iz Srbije i okoline, poručujem vam. Ne sekirajte se. Uskoro će bljesnuti danas mračni ekrani, televizije će dobiti nacionalnu frekvenciju, valjda vam je jasno da pravda uvek pobeđuje na kraju, posebno američka".

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonaro povodom ovakve reakcije N, i Nove S rekla je da je slobodno izvešatanje, sloboda medija i pluralizam od značaja za svako demokratsko društvo.

„Mi smo upoznati s medijskom situacijom u Srbiji i očekujemo da Srbija implementira akcioni plan o medijskoj strategiji. Očekujemo da Srbija stvori okruženje u kojem će sloboda medija biti nesmetana„ istakla je Pisonaro, piše Nova.rs.

Posle 24 sata "mraka" dve "demokratski" orijentisane televizije 7.decembra nastavile su normalno da emituku svoj informativni i ostale programe  ustaljenim šemama.

"Zamračenje" je bio još jedan pokušaj ukazivanja na problem odugovlaćenja dodele pete  nacionalne tv frekfencije. Dve televizije stavile su do znanja Regulatornom telu za elektronske medije(REM) da su svi rokovi za dodelu pete frekfencije za emitovanje programa na teritoriji cele Srbije odavno prošli. Najnovija najava je iz REM-a da će frekfencija biti dodeljena za 7 dana.

A Vedrana Rudan kroz svoje kolumne redovno iznosi lični stav i to oštro i  surovo iskreno.

Tako jedna njena kolumna nosi naziv „Otvoreno pismo papi Franji“.

„Sveti Oče, moje ime je Rudan, Vedrana Rudan. Nevjernica sam i pišem vam iz zemljice Hrvatske. Kako živimo, mi ovdje? Sve ću vam, Sveti Oče, napisati. Dječica u vrtićima vrište od gladi, tridesetoro siročadi na jednu tetu. Spavaju na podu a uši ih grizu. U mnogim školama nema vece papira, grijanja, vode, neke su i bez krova. Oko bolnica šeću bezdlake mačke jer su u kontejnerima same sebi dale kemoterapiju. Pred njima ne bježe štakori jer su od njih i deblji i brži. U bolnicama nema vate, zavoja, tople vode, vece papira, posteljine, lijekova, u posljednje vrijeme ni liječnika. Ljudi koji imaju posao rade od jutra do sutra u nadi da će dobiti plaću koju ne dobivaju“, napisala je Vedrana na početku, a do kraja se dotakla i mnogih drugih društvenih problema.

U jednoj kolumni se obratila i papi Benediktu XVI.

„Papa je samo čelnik zločinačke organizacije koja dvije tisuće godina ubija, krade, siluje i budalama koje sve to plaćaju obećaje carstvo nebesko.\” I još sam dodala da bi Vas trebalo strpati u Hag“, napisala je Vedrana Rudan.

 

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas