Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

KOD MAŠE CVETKOVIĆ CVEĆE CVETA I UOČI ARANĐELOVDANA

masa cvet 
Iako nas mesec dana deli od kalendarskog dolaska zime u Klisi od Novog Sada, u bazenu SC Slana Bara je održano zimsko prvenstvo Srbije za juniore,  i u apsulutnoj kategoriji u malim  bazenima. Ponovo je blistala  Valjevka, sada članica beogradskog Ušća, Maša Cvetković, vlasnica novog "buketa" medalja.
Maša je "doplivala" do 10 medalja i to  5 zlatnih, dve srebrna i tri bronzana odličja.
Od 10-ke, "poker" medalja je "pao"  u apsolutnoj konkurenciji.
Maša je apsolutni prvak Srbije na 1500 m slobodnim stilom, sa vremenom 17:25:86. Osvojila je  676 FINA bodova, najviše od svih  tinejdžerki  rođenih 2007. godine.  Mašu su delile  4 stotinke  od  državnog  rekorda  u konkurenciji do  16 godina.
Dve srebrne medalje  u apsolutnoj kategoriji osvojila je na 800m kraul, i 200m delfin, odmah iza Anje Crevar. Maša je bila treća u seniorskoj konkurenciji na 400m kraul.Zlatne  medalje  u juniorskoj konkurenciji Maša je osvojila na 1500, 800,i 400m kraul i 200 delfin.  Osvojila je i jniorsku bronzu na 200 m kraul, i u štafeti 4x50 mešovito.
Maša je posle izleta u Lazarevac, Lajakovac, Ljubljanu, ponovo otkazala kratkogtrajnu  "ljubav" VK Valis, i od aprila pliva za Plivački klub Ušće iz Beograda.
Mašin plan posle 10 cvetova ubranih u "Slanoj Bari" je da do kraja 2023. "uberi novi cvet,  juniorski rekord Srbije  na 1500m kraul!
 
Read more...

BRUKA DO NEBA, NAJBOLJEM SVIH VREMENA MILORADU ČAVIĆU USKRAĆENA PENZIJA!

čavič d kadićfoto:dragan kadić Zbog dve administrativna propusta, ili (ne)namerne greške čelnika Plivačkog saveza Srbije iz 2008. Milorad Čavić, najbolji srpski plivač svih vremena, je do sada  oštećen za oko 125 hiljada evra!

Olimpijski vicešampion, kome su Omega i MOK oteli  zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008,  je potvrdio da je  tužio  Plivački savez Srbije, zbog pokušaja neviđene otimačine.

 U Uredbi o nacionalnim priznanjima, jasno u članu 13 stoji da zahtev za dodelu nacionalnog sportskog priznanja, odnosno novčane nagrade Ministarstvu omladine i sporta podnosi nadležni međunarodni sportski savez u roku od 30 dana od ostvarivanja relevantnog sportskog rezultata.

Čavić je najpre oštećen posle osvojene  dve medalje na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Rijeci 2008. godine, kada su nagrade dodeljivane za neolimpijske discipline. Čavić je osvojio zlato na 100m delfin za koje je trebalo da dobije 30.000 evra i srebro na 50 leptir, vredno 22.500 evra.

Zbog kašnjena i nepodnošenja na vreme  dokumentacije, to je bio posao  Plivačkog saveza Srbije, Čavić nije dobio ni cent od zasluećenig  52.500 evra.

Zbog drugog propusta Čavić je uskraćen za još 73 hiljade evra.

Do svog novca plivački as će pokušati da dođe preko suda, u protiv tužene strane,  Plivačkog saveza Srbije.

Ročište je zakazano za 8. novembar.

Milorad Ćavić je u Pekingu 2008. godine imao 24 godine kada je doplivao  do olimpijskog srebro u trci na 100m leptir, iako je pobedio rivala iz Amerike.

Sumnja ne postoji, pre očima celog sveta Milorad Čavić tog 16. avgusta 2008. pokraden.

čavići felps

Glavni dokaz: Majkl Felps je od 2004. bio sportski ambasador kompanije "Omega". 

"Na jednim Igrama  Felps osvaja sam 8 zlata. „Omega“ je ponosna što ima jednog posebnog sportistu kao ambasadora", rečenica na sajtu Omege nakon finala sve govori.

Kompjuteri možda ne greše, ali i njih kontrolišu ljudi. Nepravda će uvek postojati. U svakoj sferi života, pa i sporta. Nije ni prvi ni poslednji put. Ali, najbitnije priznanje je ono koje čovek sam sebi može da dâ. Ili neko ko sve gleda odozgo.

Čava je tada je već imao pravo na sportsku penziju od 35-e godine života. Kasnije, u aprilu 2009. je doneta nova uredba po kojoj se penzija prima od 40. godine. Međutim, i tada za Čavića iz PSS nije na vreme poslat  dokument na adresu Ministarstva omladine i sporta. Tako će višestruki svetski i evropski šampion sportsku penziju umesto sa 35 početi da prima tek sa 40 godina, odnosno od maja 2024. godine.

Najvrednija Čavićeva medalja, na osnovu koje se obračunava penzija, je olimpijsko srebro iz Pekinga, koje vredi dve i po prosečne plate u Srbiji, obračunate za decembar prethodne godine.

Ako se pogleda prosek plata u Srbiji, Čavić je u prethodne četiri i po godine ostao bez oko 73 hiljade evra. Čavić je oštećen za veliku svotu novca. Onih 52.500 evra je bespovratno otišlo, za 73 hiljade evra mora da se sudi. Umesto da bude nagrađen, veliki šampion je surovo kažnjen.

Njegova jedina "krivica" je što je donosio medalje za Srbiju. Zbog njih sada mora na sud. Da traži ono što je i zaslužio i zaradio.

A možda ima neko jači od Suda, i preko noć javno kaže šta šampionu pripada, pa nadležno nimostartvo za sport reaguje po slovu zakona.

Read more...

PLIVAČICA MAŠA CVETKOVIĆ APSOLUTNA VALJEVSKA REKORDERKA!

maša c jun 23 11

Jedintvena u svetu plivanja Valjevka Maša Cvetković je na prvenstvu Srbije  u apsolutnoj i uniorskoj konkurenciji, na  bazenu SC 11 april  u Beogradu od 24-27 juna osvojila neverovatnih 11 medalja.

Veličanstveni uspeh  nezabeležen i  istoriji valjevskog plivanja Maša je izborila u konkurenciji 39 klubova i 363 takmičara iz Srbije.

Maša je  seniorski prvak Srbije na 200 m delfin i 1500 m kraul, seniorski  vicešampion na 800 m kraul i bronzana na 400 m kraul. Seniorsko srebro osvojila je sa štafetom  4x200 m slobodno.
U juniorskoj konkurenciji  zlata je osvojila na 400, 800 i 1500 m kraul i  na 200m delfin.  Do juniorskog srebra doplivala je u trci na  200 kraul, a do juniorske bronza u štafeti 4x 50 kraul.   
Posle neslavne epizode u Ljubljani, gde se i dalje  oseća gorak "ukus" naconalizma,  i dobro znanih odnosa u valjevskom PK Valis, Maša je već tri meseca  član   PK Ušće iz Beograda.
Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas