Menu

zaglavlje

"VREME SPORTA I RAZONODE" NA VALJEVSKI NAČIN

"VREME SPORTA I RAZONODE"…

fotoKolubarskeOmiljena ...

BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA DRAGOLJUBU SIMONOVIĆU PET GODINA ROBIJE!

BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA D…

Bivši predsednik opštin...

VLADAN JANKOVIĆ - BUKI SPREČIO POŽAR, METALAC IDE VRŠAC PO ŠAMPOINSKI PRSTEN!

VLADAN JANKOVIĆ - BUKI SPREČIO POŽA…

Svaki sport ima svoje j...

METALAC OD PROSEČNOSTI DO POSEBNOSTI, ŠAMPIONSKA TRKA TRAJE!

METALAC OD PROSEČNOSTI DO POSEBNOST…

Racionalnost zajedništv...

SSV ”TAJNO”: ACA, MAŠA I VK VALIS NAJBOLJI U VALJEVSKOM SVETU SPORTU U 2022.

SSV ”TAJNO”: ACA, MAŠA I VK VALIS N…

Na TAJNOJ svečanosti Sp...

VALJEVO IMA DOKTORA NAUKA U SPORTU GORANA ĐUKIĆA, IZ KUĆE ZDRAVLJA TOP FORM!

VALJEVO IMA DOKTORA NAUKA U SPORTU …

Valjevac sportski pedag...

DANI KOŠARKAŠKIH RASPLETA OD BOLONJE, MILANA, BEOGRADA, I NARAVNO VALJEVA

DANI KOŠARKAŠKIH RASPLETA OD BOLONJ…

Mart je tek počeo, a ve...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

MEDALJAŠICA MAŠA HARA EKS JUGOSLAVIJOM

Najbolja valjevska sportistkinja Maša Cvetković(15) od prošlog septembra gimnazijalka u Ljubljani, i članica istoimenog plivačkog kluba niže uspehe.

U uslovima neuporedivim   u odnosu na one u „vigvanu“ SRC Petnica rudarski radi, a uspesi  stižu  za potvrdu da odricanje i posvećenost u sportu koji voli ne prolaze nezapaženo.

Pred kraj januara 2023. je  u Košutnjaku na  državnom prvenstvu u plivanju na 5000 m. sa kapicom Pllivačkog kluba  "Valis"  postala seniorska šampionka Srbije, a samim tim  i bez premca u juniorskoj konkurenciji.

Prethodno je  na šampionatu  Slovenije u Radovljici  na Bogojalljenje  na otvorenom državnom prvenstvu “dežele”  na 5000 m isplivala do zlata  u juniorskoj konkurenciji,  a u seniorskoj do srebra, dozvolivši da je pretekne samo Špela Perše 10-a sa poslednjih Olimpijskih  igara na 5000 m.

AŠA C KRANJ OMLADINKE 22

U Radovljici su nastupile najbolje plivačice i plivači iz Slovenije Hrvatske i Srbije… i Maša plivala za PK Ljubljana.

Maša sve bolje vlada materijom. Radi i napreduje. Bori se prehladama, stiže u školu, naporno trenira.   Kali se i raste, a izazovi tek stižu.

Granica je nebo, kaže u šali, zahvalna svima što je prate i podržavaju, od gradnočelnika Lazara Gojkovića, čestitao medalje, do onih sa kojima radi, I kojima najviše veruje, naravno pre svih roditeljima Sveti i dr Ljilji Knežević.

Maša je rođena 21.decembra 2007. Godine, “gazi” šesnaestu, a tek rivalke kao retko ko pre nje.

Na svoj način Maša signalizira onima "gore", da pored Velikih Crljena, Lazarevca, Lajkovca i Grad Valjevo mora  da ima svoj zatvoren olimpijski bazen.

Broj od 10.000 školaraca svih generacija osnovni su reper da se “vlasi sete” šta im je činiti.

Read more...

83. PLIVALO, A ČASNI KRST PO TREĆI PUT PONEO ACA KOVAČEVIĆ

bog 23

Kod Berkove brane na Gradcu, mutnom i ledenom,  ovog 19.januara je na Bogojavljenje održano 12. po redu plivanje  za Časni Krst.

Rekordan broj prijavljenih čak 82, u vodu je skočila i jedna plivačica, su zaplivali sa leve obale Gradac ka Časnom krstu. Aleksandar Kovačević,  vaterpolista Valisa  i srpski reprezentativac je načinio  jedinstven podvig. Po  treći put je  prvi doplivao do Časnog Krsta.

bogojavlj 23 aca i t

 

Poručio je da želi da  nas sve Bog vodi, a pobedu posvećuje prijateljima Ireni Maksimović, Nemanji Aćimoviću i Ognjenu Pejiću, koji su tragično nastradali u saobraćajnoj nesreći u selu Draginje januara prošle godine.

U trci dugo 33 metra, čija dužina simbolizuje godine zemaljskog života Gospoda Hrista, čeličnu volju i plivačko umeće pokazala je i Valjevka Milica Perinčić, a plivalo je u 8 pripadnika Vojske Srbije.

bogoj 23 miško

Pred Plivanje za Časni Krst takmičare je blagoslovio sveštenik Dejan Tripković.

Plivanju je prethodio muzički program, uz  učešće  Omladinskog hora Centra za negovanje tradicije i kulture “Abrašević” sa dirigentom Nikolinom Ninić, i Milom Pavlović.

Organizator  Bogojavljenskog plivanja je  Crkvena opština pri Hramu Vaskrsenja Hristovog, u saradnji sa Gradskom upravom i Domom zdravlja Valjevo, a sa blagoslovom Preosvećenog Episkopa valjevskog Isihija.

Prvo Bogojavljensko Plivanje za Časni Krst je održano  2010. godine kad je  učestvovalo 8 takmičara. Broj je rastao  tako da je do sada na Bogojavljenje, na reci Gradac, plivalo više od  600  plivača svih generacija.

Read more...

UOČI NIKOLJDANA "LJUBLANČANKI" MAŠI CVETKOVIĆ DVA ODLIČJA NA ŠAMPIONATU SLOVENIJE

MAŠA C LJUBLJANA 22

Valjevka Maša Cvetković od 1.septembra sa adresom u prestonici Sloveniji,gde je nastavila školovanje, i sada članica PK LJubljana, na šampionatu "dežele" u Kranju u svojoj konkurenciji do 17 godina, osvojila je dva odličja.

maša kranj medalje 12 22

U Trci na 1.500 metara kraul osvojila je srebro, a na skoro duplo manjoj deonici, 800 metara, takođe kraul,  doplivala je do bronze.

Važno je  istaći da je Maša iako je imala jak bronhits, nastupila, i postavila lični rekord  na 800 metara, čak za 7 sekundi bolji od dom sada najboljeg rezultata.

MAŠA C KRANJ 22

Na šampionatu Slovenije u Kranju  Maši Cvetković su  dve medalje donele 568 Fina bodova.  Posle nedavne žetve medalja  u Srbiji gde nastzpa za valjevski Valis  uspeh u Kranju je bio je najlepša čestitka  najdražima za krsnu Slavu Nikoljdan.

Srećna slava! 

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas