Menu

zaglavlje

PEHAR BK METALAC ŠAMPIONU BOKSERSKE LIGE SRBIJE KONAČNO U VALJEVU!

PEHAR BK METALAC ŠAMPIONU BOKSERSKE…

Pehar šampionu Bokserske ...

IZ POŽEGE  ZONA PONOVO NA VIDIKU

IZ POŽEGE ZONA PONOVO NA VIDIKU

Sramna priča valjevskog...

POGINUO ODBOJKAŠKI TRENER MIROSLAV AKSENTIJEVIĆ - KREMIĆ

POGINUO ODBOJKAŠKI TRENER MIROSLAV …

fotoMarko Mrkonić/pixel...

ODBOJKAŠKA  ČAROLIJA MAJE SAVIĆ TRAJE I U PLAVOM DRESU SRBIJE

ODBOJKAŠKA ČAROLIJA MAJE SAVIĆ TRA…

Valjevka Maja Savić, po...

ŠAMPIONSKI PEHAR BK METALAC, A UZDANICAMA KLUBA SE SMEŠI 5 ZLATNIH KOLAJNI U PROKUPLJU

ŠAMPIONSKI PEHAR BK METALAC, A UZDA…

FOTO Misa bree U subotu...

SVI BOKSERI METALCA U POLUFINALU ŠAMPIONATA SRBIJE U PROKUPLJU

SVI BOKSERI METALCA U POLUFINALU ŠA…

  U Prokuplju na po...

SPORTSKE IGRE MLADIH - ČAROLIJA RADOSTI  U VALJEVU

SPORTSKE IGRE MLADIH - ČAROLIJA RAD…

 Desetak dana od poč...

PROBUĐENA SVEST LEVIČARA SPASAVA  SRBIJU

PROBUĐENA SVEST LEVIČARA SPASAVA S…

Konačno probuđena savest,...

BOKSERI METALCA ŠAMPIONSKI NA STARTU U PROKUPLJU

BOKSERI METALCA ŠAMPIONSKI NA START…

U Prokuplju je počelo p...

77 GODINA  DUH BESMRTNOG HEROJSTVA STJEPANA FILIPOVIĆA ŽIVI

77 GODINA DUH BESMRTNOG HEROJSTVA …

„Ovako su bili hrabri sam...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

1 a urgentni vaZdravstveno stanje potpredsednika Skupštine Srbije i narodnog poslanika Valjevca Đorđa Milićevića i vozača "škode oktavije" Dejana Jakovljevića posle jučerašnje saobraćajne nesreće u Bajevcu kod Uba, i dva operativna zahvata  u Opštoj bolnici u Valjevu, tokom protekle noći se značajano  stabilizovalo i popravilo.

U cilju još sveobuihvatnijeg lečenja i praćenja posle najnovijih pregleda Milićević je danas u podne sanitetskim vozilom  prebačen u Klinički centar Srbije u  Beograd.

1UC VAImajuču u vidu stepen povreda vitalnih organa u trbušnoj duplji, opasnih po život  otplala je mogućnost da Milićević u toku jučerašnjeg dana bude prebačen u Beograd.

Danas izvršeni novi detaljni pregledi, su pokazali da nema povreda kičme i glave Đorđa Milićevića.

I pored  višestrukih povreda ekstremiteta, trupa, abdomena opasnim po život, i sličnih povreda vozača Jakovljevića, koji je zadobio i prelem obe potkolenice, obojica  više nisu životno ugroženi.

 Posle višečasovnih operacija stanje povređenih se u toku noći popravilo i stabilizovalo.

Sa kolegama lekarima iz Valjeva povređene je juće operisao i prof. dr Vladimir Đukić, državni sekretar Ministarstva zdravlja.

 Podrška povređenima Đorđu Milićeviću i Dejanu Jakovljeviću stiže od porodice, prijatelja, spoprtista i sugrađana. Iz  Beograda su došli i visoki  funkcioneri SPS   predvođeni Žarkom Obradovićem.

Đorđe Milićević (41) i njegov vozač Dejan Jakovljević (34) su teško povređeni juče ujutru oko 4,30 prilikom povratka iz Beograda u saobraćajnoj nesreći u u selu Bajevac, na regionalnom putu Ub-Slovac.1 DJ M S TRAG"Škoda oktavia", pri brzini ne većoj od 70km na čas,  sletela sa puta i udarila u betonski propust. Sreća je da su i Milićević i Jakovljević bili  vezani sigurnosnim pojasom, i da se prilikom udara aktivirao i zaštitni vazdušni jastuk u vozilu.

1DJ M AUTO

Read more...

biciklizam

Na međunarodnoj trci Dunavskog kupa, trećoj po redu ove sezone, na  kružnoj stazi u Odžacima u konkurenciji biciklista iz Slovačke, Mađarske, Češke, Hrvatske, BiH i Srbije članovi Biciklističkog kluba `"Boba" iz Valjeva  Viktor Manić i Filip Milinković osvojili su prvo i treće mesto, u kategoriji U-13.

Viktor Manić i odličnom kontrom u sprintu uspeo da pretekne  vodećeg takmičara i pobedi sa  prednošću od desetak metara. Drugi je bio Matej Vilim, iz Stim Sombora, a klupski drug Viktora Filip Milinković  je kao treći  prošao kroz cilj.

Vozilo se po jako toplom i sparnom vremenu na tehnički zahtevnoj stazi. Valjevci su  sve vreme vozili u prvoj grupi na dobrim pozicijama. Odluka o pobednik pala je  sprintu na dvesta metara pre cilja kada su Valjevci srečioli beg Čeha iz vodeće grupe.
Viktor Manić je posle izvežene ove trke prvi u pojedinačnom generalnom plasmanu 26 Međunarodne trke Dunavskog KUPa za 2018 godinu. Biciklisti ``Bobe`` su još jednom potvrdili da su u dobroj formi i da je nastavljena serija uspeha. Sledeća trka je KUP Srbije  17. juna u Šidu.

Read more...

1GORENJE STRAJK1 SLOVENAC

ŠTRAJK je i zvanično počeo  u valjevskom Gorenju,i trajaće do ponedeljka 17.jula.

Posle neuspelih pregovora u sredu, i tročasovnog prekida rada druge smene,  danas je  poslodovodstvo kompanije u Valjevu imalo  priliku da spusti loptu i sa  dodatnih 60.000 evra mesečno ugasi tek zapaljenu iskru opasnu da se pretvori u požar nepredvidivih razmera!

1STRAJK GORENJE 4 SVI

Kako se i moglo predpostaviti  poslovodstvo kompanije  Gorenja u Valjevu je kupovalo vreme od srede, i danas je  odbilo  preskromne  zahteve 1200 radnika zaposlenih u dva proizvodna pogona  rashladnih uređaja u Valjevu, da im poveća  zarade za  5.000 dinara.

Od danas    je i zvanično radnička klasa Gorenja u Valjevu u štrajku, u skladu sa "zakonskom procedurom" inisistra na poslovnom a ne  socijalnom dijalogu partnera, sa poslodavavcima.

Novo viđenje menadžmenta Gorenja u Valjevu i radnika u ponedeljak  17.jula.

1GORENJE STRAJK 11

"Umesto da se odreknu mrvica svog profita  u iznosu od samo 6.000 evra( 40 neto po svakom od 1200 radnika na  mesečnom nivou)   poslododstvo  Gorenja u Valjevu i pored kristalno čiste situacije odbilo je da ispuni  preskromni zahtev zaposlenih" , kažu predstavnici radnika, ujključeni umesto sindikalaca.

Predlog za povećanje plata za  3.000 dinara kao nagrada za jul zbog otežanih uslova rada glatko je odbijen.

U zahtevima radnika nema ni slova o prekovremenom radu, radnim subotama, realnom plaćanju rada u 3.smeni, slobodnim danima...

Odlučne  radnike Gorenja njih 1.200 u proizvodnji nije   pokolebala ni  pretnja, da će ih zameniti novih 1.000 nezaposlenih sa valjevskog biroa rada.

Salva zvižduka se prolomila i uzvici nedogovanja su usledili posle pretnje da će  se Gorenje  preseliti  u  neki drugi grad u Srbiji, ili regionu.

Zaboravlja se u trenu   koliko je vlast države Srbije uskratila svom  narodu i dala stranim investitorima, da skrckaju u Srbiji, bez obaveze da bilo šta ikome i vrate.

A sada kada je kasa slovenačkih kapitalista "štipnuta" još uvek nema reakacije "odozgo" 

Jasno je kao dan da samo vlast adekvatnim zakonima može zaštiti državu narod i sebe od smene, ako spreči pljačku što traje bezmalo 30 godina u Srbiji.

U utorak sledi nova runda pregovora poslodovdstva i 15 predstavnika radničke klase medju kojima nema sindikalaca, partivođa,  šefova...

Možda ipak dan ranije,   u goste poslovodstvu Gorenja nenajvljeno stigne i inspektori rada.

Brojna pitanja su u opticaju. 

1GORENJE STRAJK

Može li svaka radna subota,  da se "plaća" umesto novcem slobodnim radnim danima po izboru poslodovca?

Kako to da u isplatnim listićima na kraju meseca nikada nema viška radnih sati, odnosno  koliko se zapravo stvarno u Gorenju  efektivno mesečno časova radi, šta se plaća, a šta i zašto po kom zakonu pretvata u slobodne dane.

 

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas