Menu

zaglavlje

MATIJA STOJANAC ŠAMPION SRBIJE U RELIJU!

MATIJA STOJANAC ŠAMPION SRBIJE U RE…

  Osvajanjem drugog...

JUNIORI MLADOSTI NAJBOLJI U DRŽAVI U RVANJU SLOBODNIM STILOM

JUNIORI MLADOSTI NAJBOLJI U DRŽAVI …

Na juniroskom prvenstvu...

ZA KRAJ LETA JOŠ JEDNA KRAĐA KOD KRSTA, A ZLO TRAJE

ZA KRAJ LETA JOŠ JEDNA KRAĐA KOD KR…

Fudbal je na kraju leta 2...

"BOBINA" MLADOST JAČA I BRŽA OD OLUJE U TAVANKUTU

"BOBINA" MLADOST JAČA I B…

Na biciklističkoj trci ...

KVALIFILIKACIJE ZA JLS U ČAČKU: POBEDA I PORAZ STUDENTA

KVALIFILIKACIJE ZA JLS U ČAČKU: POB…

U Čačku su u toku kvalifi...

MILINOVIĆ ĆE IPAK MORATI DA MENJA "SPORT"

MILINOVIĆ ĆE IPAK MORATI DA MENJA …

Posle šest godina teror...

U VALJEVU SUPERLIGAŠKA ODBOJKA POSTAJE HIT JESENI  2018.

U VALJEVU SUPERLIGAŠKA ODBOJKA POST…

Superligaš iz Valjeva&nbs...

NAJBOLJI, SAŠA VASIĆ U ZLATNOM KAVEZU!

NAJBOLJI, SAŠA VASIĆ U ZLATNOM KAVE…

Najbolji u valjevskom sve...

15.SEPTEMBAR JE ISTORIJA HRABROST, ČAST, LJUDSKOST, IDEAL

15.SEPTEMBAR JE ISTORIJA HRABROST, …

Poštovaoci istorije i ist...

Prev Next

biciklizam

Na međunarodnoj trci Dunavskog kupa, trećoj po redu ove sezone, na  kružnoj stazi u Odžacima u konkurenciji biciklista iz Slovačke, Mađarske, Češke, Hrvatske, BiH i Srbije članovi Biciklističkog kluba `"Boba" iz Valjeva  Viktor Manić i Filip Milinković osvojili su prvo i treće mesto, u kategoriji U-13.

Viktor Manić i odličnom kontrom u sprintu uspeo da pretekne  vodećeg takmičara i pobedi sa  prednošću od desetak metara. Drugi je bio Matej Vilim, iz Stim Sombora, a klupski drug Viktora Filip Milinković  je kao treći  prošao kroz cilj.

Vozilo se po jako toplom i sparnom vremenu na tehnički zahtevnoj stazi. Valjevci su  sve vreme vozili u prvoj grupi na dobrim pozicijama. Odluka o pobednik pala je  sprintu na dvesta metara pre cilja kada su Valjevci srečioli beg Čeha iz vodeće grupe.
Viktor Manić je posle izvežene ove trke prvi u pojedinačnom generalnom plasmanu 26 Međunarodne trke Dunavskog KUPa za 2018 godinu. Biciklisti ``Bobe`` su još jednom potvrdili da su u dobroj formi i da je nastavljena serija uspeha. Sledeća trka je KUP Srbije  17. juna u Šidu.

Read more...

1GORENJE STRAJK1 SLOVENAC

ŠTRAJK je i zvanično počeo  u valjevskom Gorenju,i trajaće do ponedeljka 17.jula.

Posle neuspelih pregovora u sredu, i tročasovnog prekida rada druge smene,  danas je  poslodovodstvo kompanije u Valjevu imalo  priliku da spusti loptu i sa  dodatnih 60.000 evra mesečno ugasi tek zapaljenu iskru opasnu da se pretvori u požar nepredvidivih razmera!

1STRAJK GORENJE 4 SVI

Kako se i moglo predpostaviti  poslovodstvo kompanije  Gorenja u Valjevu je kupovalo vreme od srede, i danas je  odbilo  preskromne  zahteve 1200 radnika zaposlenih u dva proizvodna pogona  rashladnih uređaja u Valjevu, da im poveća  zarade za  5.000 dinara.

Od danas    je i zvanično radnička klasa Gorenja u Valjevu u štrajku, u skladu sa "zakonskom procedurom" inisistra na poslovnom a ne  socijalnom dijalogu partnera, sa poslodavavcima.

Novo viđenje menadžmenta Gorenja u Valjevu i radnika u ponedeljak  17.jula.

1GORENJE STRAJK 11

"Umesto da se odreknu mrvica svog profita  u iznosu od samo 6.000 evra( 40 neto po svakom od 1200 radnika na  mesečnom nivou)   poslododstvo  Gorenja u Valjevu i pored kristalno čiste situacije odbilo je da ispuni  preskromni zahtev zaposlenih" , kažu predstavnici radnika, ujključeni umesto sindikalaca.

Predlog za povećanje plata za  3.000 dinara kao nagrada za jul zbog otežanih uslova rada glatko je odbijen.

U zahtevima radnika nema ni slova o prekovremenom radu, radnim subotama, realnom plaćanju rada u 3.smeni, slobodnim danima...

Odlučne  radnike Gorenja njih 1.200 u proizvodnji nije   pokolebala ni  pretnja, da će ih zameniti novih 1.000 nezaposlenih sa valjevskog biroa rada.

Salva zvižduka se prolomila i uzvici nedogovanja su usledili posle pretnje da će  se Gorenje  preseliti  u  neki drugi grad u Srbiji, ili regionu.

Zaboravlja se u trenu   koliko je vlast države Srbije uskratila svom  narodu i dala stranim investitorima, da skrckaju u Srbiji, bez obaveze da bilo šta ikome i vrate.

A sada kada je kasa slovenačkih kapitalista "štipnuta" još uvek nema reakacije "odozgo" 

Jasno je kao dan da samo vlast adekvatnim zakonima može zaštiti državu narod i sebe od smene, ako spreči pljačku što traje bezmalo 30 godina u Srbiji.

U utorak sledi nova runda pregovora poslodovdstva i 15 predstavnika radničke klase medju kojima nema sindikalaca, partivođa,  šefova...

Možda ipak dan ranije,   u goste poslovodstvu Gorenja nenajvljeno stigne i inspektori rada.

Brojna pitanja su u opticaju. 

1GORENJE STRAJK

Može li svaka radna subota,  da se "plaća" umesto novcem slobodnim radnim danima po izboru poslodovca?

Kako to da u isplatnim listićima na kraju meseca nikada nema viška radnih sati, odnosno  koliko se zapravo stvarno u Gorenju  efektivno mesečno časova radi, šta se plaća, a šta i zašto po kom zakonu pretvata u slobodne dane.

 

Read more...

rvaci u sapcu

Rvači valjevske Mladosti osvojili su četiri medalje na prvenstvu centralne Srbije u slobodnom stilu održanom u Šapcu.

Vuk Lekić bio je najbolji u kategoriji do 96 kilograma, Stariji pioniri Bojan Đurđević i Viktor Lukić su bili drugi,a najmlađi valjevski takmičar, mlađi pionir Ognjen Pešić, u svom prvom takmičarskom nastupu osvojio je zlato, posle dve pobede nad takmilarima Crvene zvezde.

Valjevski rvači narednog vikenda u Somboru učetvuju na prvenstvo Srbije za kadete u grčko-rimskom stilu.

Istog dana, biće održano Prvenstvo države za veterane, a očekuje se se nastup Predraga Ružičića Maniksa, u kategoriji do 76 kilograma, aktuelnog viceđampiona, koji bi u sluačaju osvajanja titule izborio vizu za Svetsko prvenstvo veterana.

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas