Menu

zaglavlje

TARI, NIKI, BOGDANU I GALI ODLIČJA NA ŠAMPIONATU SRBIJE U ČAČKU

TARI, NIKI, BOGDANU I GALI ODLIČJA …

  Na trci za šampio...

29 GODINA OD SMRTI POVLENSKOG SINĐELIĆA STOJADINA MIRKOVIĆA

29 GODINA OD SMRTI POVLENSKOG SINĐE…

29.septembra 1991.vojnik ...

PINK, INFORMER, STUDIO B I D. VUĆEĆEVIĆ  ZBOG KLEVETA OSUĐENI U CIRIHU

PINK, INFORMER, STUDIO B I D. VUĆEĆ…

foto Dragan Šolak United ...

PRIBOJ POBEDIO, VALJEVO TREĆE, A UB OSMI NA SEOSKIM  SPORTSKIM IGRAMA

PRIBOJ POBEDIO, VALJEVO TREĆE, A UB…

foto seoske sportske igre...

PREDKRSTOVDANSKA ČAROLIJA METALCA ZA NAJAVU SEZONE IZ SNOVA

PREDKRSTOVDANSKA ČAROLIJA METALCA Z…

 Samo dve nedelje pa...

PRED SNEG VIKEND DERATIZACIJE  ŠTETOČINA I UVREDITELJA ZDRAVOG RAZUMA

PRED SNEG VIKEND DERATIZACIJE ŠTET…

Dok u Evropi veje sneg vi...

ŠTETOČINAMA U SVETU SPORTA  STOTINE MILIONA A  ZA MLADOST I NAJBOLJE ĐAKE VALJEVA  MRVICE

ŠTETOČINAMA U SVETU SPORTA STOTINE…

Jedan od najgorih prime...

IMPERATIV PROMENA U SRPSKOM BOKSU POSLE HORORA U SMEDEREVU

IMPERATIV PROMENA U SRPSKOM BOKSU P…

  Posle premijerne ...

METALAC IZRASTA U  OBRAZAC USPEHA U VALJEVSKOM SVETU SPORTA

METALAC IZRASTA U OBRAZAC USPEHA U…

Za sreću i sezonu rados...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

PREDKRSTOVDANSKA ČAROLIJA METALCA ZA NAJAVU SEZONE IZ SNOVA

 1kkm 2020Samo dve nedelje paklenog rada bile su dovoljne da se  uoči Krstovdana u gradu sporta desi košarkaško veče iz snova. Metalac je na premijeri u novoj sezoni KLS-a  razmontirao prefavorizovani Dinamik 82:72 u jednom trenutku  zaleđen na -25 (68:43).

Ono što planeta zna i može samo da se divi narodu jedinstvenom da za svaki glas u svojoj azbuci ima slovni znak  kao niko na svetu, tako i Valjevo ima neponovoljivu i jedinstvenu sportsku čaroliju.

Ime joj je KK Metalac!

Konačno slobodan i ponovo samo svoj Metalac je u premijernom izdanju, tek posle 20-ak treninga, ali   pod diregentskom palicom maga košarkaške igre Vladimira Đokića je pobedio za najavu sezone novih uspeha i radosti.1vlada djokic

Kolektivni duh, vera da je uspeh moguć ako ga želiš i boriš se, neverovatna spartansko-musketarska hemija odnela je prevagu nad na papiru "težom" ekipom po svemu, osim po viđenom večeras na terenu.

1kkm din igor 1

Metalac se posle bojažljivog početka (14:24) trgao, stegao odbranu, a biranim akcijama i sigurnim šutevima  najpre poravnao rezultat na  29:29, a zatim pojačao ritam, ostavljajući Dorćolce bez rešenja u odbrani i napadu, za kanonadu  do već pomentih 68:43 na kraju 3/4!

1kkm din naj

Zlatnoruki paša Miroslav Pašajlić iako je povredio  prst leve šake već 6.minutu je stisnuo zube i nastavio da igra.

kkm din p

Strelac prvog koša u sezoni, večeras je brojao do 30, dodavši na svoj konto 9 skokova i tri asistencije.

kkm din pasa

Dvocifen broj indeksnih poena(13) ostvarili Slobodan Jovanović(13 i 4 skoka) i   Zoran Paunović(11 poena i 7skokova i 6 asistencija). Stefanović je ubacio11 poena, dok je kapiten Đuković odigrao skoro tri četvrtine i ostvario šest skokova i 5 poena.

1kkm din igra 1

Najviši na terenu Amar Mehić je kvratal na parketu krinisao sa 5 poena, rampom i sa dva skoka. Luka Jovanović je ubacio svoj prvi koš, a uspeo je da uhvati i 4 lopte. Debitovao je Đokić junior, Uroš, dok je drugi valjevski debitant  Aleksandar Teofilović obeležio svojih prvih šest munuta igre  trojkom, za  plus 15(75:60).

1kkm din odbrana

Ukupno četvrtom trojkom Pašajalić je minut kasnije odbio poslednji nalet Dinamika, doneo svom timu nedostižnih 78:66.

Kod Dinamika večeras najbolji  Akay Mert (24poena, 8 skokova i 5 asistenicija), Bojan Tomašević je ubacio 17 poena, a Vuk Đorđević 12. Toma Vasiljević se istakao samo sa 10 osvojeniih lopti.

1kkm din klupa

Pravili su ga rezerevisti sa obe klupe  i malobrojni najvažniji na tribinama,  najbolji i uvek  na strani Metalca.

1kkm din trio

Nada da će trećina hale sportova 15.septembar biti popunujena gledaocima daje za pravo Đokićevoj armadi, večeras bez povređenih i bolesnih Radosavljevića, Draganovića i Stepanovića, već protiv velikog rivala iz daleke prošlosti Pirota,  naredne  subote da može do druge pobede u sezoni.

kkm din 4

 Sudili su Ninković, Sedlar i Marković. Neprimetni, provovremeni časni i sa kriterijumom bili su itetako bitan faktor odlične utakmice.

1kkm sudije dinamik

Read more...

METALAC IZRASTA U OBRAZAC USPEHA U VALJEVSKOM SVETU SPORTA

KK METALAC 2020 21

Za sreću i sezonu radosti i uspeha Buca je ovekovečio novi sastav Metalca pred prvu i jedinu proveru pre početka sezone ui KLS 26.septembra. Posle prve nedelje priprema, okasnile su "samo" mesec dana,  da ne bi Vlade Đokića, i Vladana Jankovića, Metalac bi danas bio samo deo istorije valjevske košarke, ovoga puta u "minut do 12" formirani tim pre nešto više od nedelju dana, je potvrdio svoj potencijal. Odgovorno, hrabro, jedinstveno,  iako fizički na 30 posto spremni, sa košarkaškim šmekom u igri su pobedili Bratunac, visoko pozicionirani tima Premijer lige Bosne u Hercegovine sa 85:78 (23:26, 24:12, 22:18, 16:22).

Pobeda za samopouzdanje i još intenziviniji rad, do 26.septembra i premijere u halu sportova 15.septembar protiv prefaorizovanog člana ABA - 2 lige, Dinamika  imala je   i jedan loš  detalj

U prvom poluvemenu posle jednog neopreznog bodičeka pod košem gostiju  mladi plej Draganović(19) je nezgodno paom i "kvrcnula" je koščica u zglobu leve šake. Prema prvim izveštajima zdrvstvenih radnika na teren neće moći najmanje mesec dana.

Bratunac i Metalac su odigrali dobru, tvrdu, mušku utakmici sa bezbroj poteza svojstvenih vrhunskoim ekipama. Momci su leteli po terenu, sevale su trojke, rampe, sjajna proigravanjama. Sa zvukom  sirene na  isteku 20-og minuta zlatnoruki Miroslav   Pašajlić je iz Jarkove avlije hitnuo trojku u koš Bratunčana, i pocepao mrežicu.

Sjajna atmsfera u ekipi i nadolazeća hemija medju  igračima nagoveštaj su da će  "druga polovina" priprema biti ipak dovoljna da se tim 2,5 nedelje od formiranja još više uigra i pruži dostojan otpor favoritu 26.septembra, a bude li šanse i pobedi ABA-2 ligaša Dinamik pojačan uzdanicom Metalca  iz protekle sezone Tomom  Vasiljevićem.

Bratunac, član Premijer  lige Bosne i Hercegovine sa iskusnim igračima iz Srbije bio je rival po meri.

Kapiten Đuković,  Pašajlić  Paunović, Radosavljević, Radomirović, Mehić, Luka Jovanović, Stefanović, Stepanović, kada se oporavi Draganović,   su nagovestili da će mladost, iskustvo, posvećenost, odgovornost i želja za uspehom biti dobitna formula u sezoni što sledi.

Posle par treninga  i i prvog nastupa  Amar Mehić (19- 211 ) je potvrdio da će sa Slobodanom Jovanovićem, stiže konačno u petak 18.septembra, i naravno kapitenom Đukovićem,  biti izuzetan faktor stabilnosti pod  košem Metalca.

KK Metalac u svakom pogledu raste iz čas u čas.KK M 2020 17 09

Bez konkurencije postaje obrazac kako mora da se radi u valjevskom svetu sporta: stručno, odgovorno bez politkanstva, praznih  priča, parazitizma, kriminala, etički, a ne monopolski, nasilnički, i klub bez štetočinske zloputrebe državnih i narodnih resursa.

Metalac - Bratunac 85:78 (23-26, 24-12, 22-18, 16-22)

Hala sportova 15.septembar. Sudije: Mizdrak, Uskoković, Stanić.

Metalac: , S.Jovanović 7, Draganović 2, Đokić 2, Radosavljević 10, Paunović 14, Stefanović 6, Đuković 4, Mehić 7, Pašajlić 21, Radomirović 9, Janković 3, Đokić, Tefolović, Medenica, Ivković.

Bratunac: Rikalo 15, Pilčević 10, Pešić 17, Petrović 5, Tadić 14, Danilović 17,Ilić,Danilović, Šarenac, Žunić,Lukić, Jeremić.

Read more...

PROČIŠĆENJE JE POČELO, METALAC JE SLOBODAN I HODA PO HORIZONTU

gale hodanje po horizontu

Vraćati u  život sve oteto i prepušteno na milost i nemilost umišljenim gospodarima života i smrti nikada nije bilo lako.

KK METALAC danas slobodan, ponovo hoda po horizontu. 

"Ko se ne usudi nikada nije živeo" rekao je veliki Miroslav Mika Antić

Grad Valjevo nikada NEĆE BITI predgrađe samo 15 puta manje varoši, zatrovan i "mator kao biblija" ponovo postaje GRAD HEROJ.

Valjevo se  nikada nije predavalo i zaboravljalo  sopstvene vrednosti, ma koliko bilo ko pokušao da ga sroza  i da mu  bude mu gospodar.

15.septembar 1944. Dan oslobođenja Grada Valjeva od fašističkog okupatora i domaih izdajnika  je na početku trećeg milenijuma vlast je pokušala da obriše. Proglasila neki još stariji datum bitnijim. Umesto  žuta pošast prosue laži naivnom narodu i ostavi neviđenu  pustoš za sobom

Dan Grada 15.septembar 1944. se ove 2020. obeleži dostojno i kako dolikuje.

Gle slučajnosti podudario se sa istim datomom 1918. godine, takođe simbolom  slobode i nekog boljeg života. Solunski front je probijen  15. septembra 1918. godine, za početak kraja   najvećeg svetskog sukoba, Prvog svtskog rata i velike pobede  Srbije i saveznika.

Malo koji grad od  vremena kneževa Alekse Nenadovića i Ilije Birčanina, Vojvode Živojina MIšića, koliko li neznaih junaka u Prvom svetskom ratu, do Žikice Španca, sestara Ilić, Živana Đurđevića, svetskog simbola otpota fašizmu i nacizmu Hrvata Steve Filipovića, i konačno pukovnika  Milenka Pavlovića je  imao takve ratnike i heroje.

Izbora nije bilo, znao se neprijatelj. Ginulo se junački bez  jauka i poniznosti za ideal slobode i ravnoprabnosti najveće vrednosti pored ljudskosti i ljubavi.

Bezgrešana mladost je nestajala za  nadu u bolje sutra ravnopranih ljudi i amanet da ko ima srce i dušu pobeđuje i  nosi i sreću svojim nasledenicima,

Prošlo je Valjevo brojne golgote  u proteklih 200 i više godina. Izraslo je u  GRAD sa tradicijom i zaostavštinom predaka za ponos.

Neki bi danas da kroje kako istoriju, najgori idu toliko daleko da žele da Grad Valjevo  ponovo bude kasaba kao pre dva veka i više

U izbrisanoj  Jugoslaviji  Valjevo  je ostalo  grad obrazovanih i stručnih ljudi, umetnika, sportista, ali i grad uništene i ugašene privrede.

Više od tri decenije preživljava  nesreću uništavajućeg slugeranjskog  politikanstva i razaranja ljudskih vrednosti.

 Ljudskost, potovanje, ljubav i ćinjenje su utamničeni zarad interesa elita i pojedinaca

Ali i tamnog vilajeta stiže zrak Sunca, svetlosti i topline da nadom ugreje zaleđene duše i pokaže im da ko se bori može i da pobedi mrak.

“U zemlji mržnje najviše mrze onoga ko ne ume da mrzi.” reči su Ive Andrića

Svez sporta  oduvek je uvek ispunjenim neuništivom  mladošću  osmesima  i strdačnošću.

Sa  septemarskim danima ovog Miholjskog leta  sunčev zrak se probio iz tamnog vilajeta.

Čovek dobre volje ludo hrabar da speči gašenje KK Metalac Vladan Janković je izašao na crtu, Metalac nije ugašen jer  ima Vladimira Đokića, najboljeg na Balkanu, sposobnog da i ove 2020. dve nedelje pred početak nove sezone   ponovo selektira mladi tim za ponos grada i države Srbije.

Vladimir Đokić i poznavanje prilika i ljubav prema Metalcu i košarci, nikada kasno prelomili su i Lazara Gojkovića da umesto već 19.avgusta,dan posle postavljenja za gradonačelnika za sada samo podrži Jankovića, a u 2021. godini  na sve zakonom dozvoljne načine stvarno podrži  najbolje.

Ne samo u svetu sporta već i u svim drugim segmentima života.

Primer  boksa, Metalac je valjevskom svetu sporta doneo najveći uspeh, šampionsku krunu, očigledno je  bio je ključni motiv Jankoviću da na svoj način spreči gašenje KK Metalac.

Predhodni gradonačlenik  nije propaznao uspeh,  izgrađeni hram boksa, činjenicu da je danas sve više dece u ovom sportu, i zato je danas bivši.

 Lazar Gojković ima priliku da delima potvrdi da može da bolje, jače i više od onih što su danas samo statistički podatak. Ima podršku predsednika države, nema mu druge, boriti se mora. Da li će pobediti  sa odlukom da podrži  KK Metalac i spreče nestajanje i vrate  ga u život je pokazao hrabrost, a tek sledi dokazivanje i potvrda da poseduje  karakter pobednika.

Decenijama skrivana rana boli i dalje, ali je lečenje  konačno počelo.

Dok  ne bude dela  valja paziti na svoje misli dok si sam,   i na reči dok si s ljudima.

GRADITI ŠTO JE NEKO POKUŠAO DA OTME NIKADA NIJE BILO LAKO!

 Na veliki hrišćićanski praznik "Mali petak" 2020. Košarkaški klub Metalac je  posle  "samo" 180 dana, nove neizvesnosti 9.septembra "pretekao" i danas PONOVO HODA PO HORIZONTU.

Sa  mahom  novim i nešto starih snaga, tim je formoran u  ponedeljak 14.septembra.

 Dan uoči u zapećak gurnutog  PRAZNIKA DANA GRADA VALJEVA, konačno, prvi put u novom milenijumu sa poptpuno novim licima KK Metalac kreće, jedino isravnim putem, oslobođen stega i mengela zlehude prošlosti u nešto novo!
Čudo neviđeno se desilo. Znanje, uspesi i harizma pobednika Vladimira Đokića su po ko zna koji put zgnječili  kolikoglavu aždaju, i ponovo zlehude  avete prošlosti. Odgovornost i hrabrost su garancija da nikada više niko ne može oteti i dovesti klub u položaj sužnja i sredstva za lično bogaćenje i korupciju neviđenih razmera.

Ljudi dobre volje odlučni da sačuvaju brend valjevskog sporta, udavljen u dogovima do guše što ih naprviše neodgovorni, nema zvanične potvrde ali se pominje i suma od 15-ak i više miliona dinara, prepoznali su  harizmu trenera  ali i sportski brend, dostojan da se kaže Metalac je ponos Valjeva.

Za Metalac su registrovani kapiten ekipe  Igor Đuković(pozicija 4, 33 godine), Nikola Tomašević(2-30), Nikola Draganović ( 1, 19 godina), Miroslav PAŠAJLIĆ (1, 25), Slobodan Jovanović (1-2, 23), Zoran PAUNOVIĆ (2, 20), Dušan Radosavljević (2-3, 19) , Vladimir Raromoriović (3-4, 20), Luka Jovanović(4, 20), Amar Mehić(5-20), Nikola Stefanović (4-5, 21), Pavle Stepanović (4-5, 18). Tu su  mladi igrači Metalca i Studenta, Medenica, Ivković, Teofilović, Đokić i Janković. Pred početak sezone i prve utakmice saDinamokom u Valjevu 26.septembra Metalac može  da registruje još tri igrača, ali i  da angažuje  nova četiri pojačanja   posle prvog kola. Da li će biti prve i jedine provere pre starta u šampionatu KLS sa ekipom iz Bratunca, u ovom trenutku je neizvesno zbog mera  Kriznog štaba najvaljenih od  petka prema svima koji dolaze s druge strane Drine.

Najvažnije od svega NAŠ  Metalac je slobodan i ponovo hoda po horizontu!

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas