Menu

zaglavlje

ZORAN BALJAK SE VOLI I POŠTUJE

ZORAN BALJAK SE VOLI I POŠTUJE

    Drugi po ...

SEOSKE SPORTSKE IGRE VALJA NEGOVATI ZA DOBROBIT BUDUĆNOSTI DECE SRBIJE

SEOSKE SPORTSKE IGRE VALJA NEGOVATI…

foto fb Posle završne ne...

PREZENTACIJA DR MIRKOVIĆA NA KONGRESU NEUROLOGA U OSLU

PREZENTACIJA DR MIRKOVIĆA NA KONGRE…

Načelnik neurologije u Op...

"DIMITRIJE PANTIĆ I ŠOJIĆI" NA VALJEVSKI NAČIN

"DIMITRIJE PANTIĆ I ŠOJIĆI…

"Pravila igre" Gradske ...

DANAS U VALJEVU MEMORIJAL "ZORAN BALJAK"

DANAS U VALJEVU MEMORIJAL "ZOR…

Zahvaljući momcima sa s...

SRBIJA SAMO PETA NA EP U BUGARSKOJ, MAĐARSKA ŠAMPION

SRBIJA SAMO PETA NA EP U BUGARSKOJ,…

Foto: waterpoloserbia.o...

OK SRBIJANKA 014 NA FINALU SIM U SPLITU, A VALJEVO JOŠ OKLEVA

OK SRBIJANKA 014 NA FINALU SIM U SP…

  foto sim srbija&n...

MLADI SRBI  BEZ MEDALJE NA EP U VATERPOLU

MLADI SRBI BEZ MEDALJE NA EP U VAT…

foto VSS Na Evropskom ša...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

ZORAN BALJAK SE VOLI I POŠTUJE

 

 

zb pehariDrugi po redu Memorijal Zoran Baljak organizovan u znak sećanja na mladog fudbalera tragično nastradalog u saobračajnoj nesreći pre tri godine kod Maribora završen je kao i prvi trujumfom omladinaca FK BK 2014. Pobednik je u finalu bio  bolji od komšija sa Petog puka Radničkog, posle izvođenja penala(4:3). Treće je ubsko Jedinstvo a 4. FK Dinamo iz Vranja, i Ubljani su stigli do pehara i medalja penalima (8;7 poosle 1.1), ali se nisu pojavili na zvaničnoj dodeli priznanja, što nešto govori.

bfc 1 2019

vranje bfc Organizatori su se potrudili da turnir bude na višem nivou u odnosu na prvi 2018.godine.

4

Sve je bilo besprekorno organizovano i turnir je potvrdio  da onaj ko želi može sve. Ponovo je na terenima  na Senjaku i na Krušiku prštalo a Zoran Baljak koga na žalost više nema  i dalje ostaje u srcima svih koji su ga voleli, poštovali i poznavali. 

Na Senjaku i Krušiku neki od momaka što pretenduju da se sutra ozbiljno bave fudbalom pokazali su pored talenta upornost i već zavidan kvalitet za svoj uzrast. Da li će uspeti zavisi u prvom redu od njih. Ima par momaka što otskaču i zreli su već za prvi tim, samo ih valja prepoznati.belus

Igrali su i drugari Zorana Baljaka iz fudbalskih dana, uskoro ako ima fudbalske pravde u  poziciji da vrate Gradu Valjevu mesto koje mu pripada u svetu fudbala.1DRUGARI

Kao i prošle godine porodica tragično nastradalog mladića je podržala manifestaciju posvećenu njIhovom sinu i bratu.baljak porodica

Valja poraditi na omasovljenju turnira a red bi bio da se konačno i Grad probudi i uključi. Ako ima novca za svakojake gluposti i desetorazredne programe, jedna pevaljka će za par miliona imati koncert na Tešnjarskim večerima jasno je da  sportu,mladima pre svega, a ne Centru troška  u svetu fudbala FK BK 2014valja pružiti uslove da ima ono što mu po svim Zakonima i pripada.

Za treći Memorajal Zoran Baljak organizatori su najavili još veći broj učesnika

kraj

Read more...

DANAS U VALJEVU MEMORIJAL "ZORAN BALJAK"

Zoran-Baljak-FB-foto-FK-DINAMO-VRANJE

Zahvaljući momcima sa srcem i dušom u čudnim vremenima pomerenog sistema vrednosti, ljudskost bljesne i uverimo se da čak i društvena odgovornost postoji.

Danas će na stadionima Krušik i Senjak biti odigran turnir sećanja na tragično preminulog Zoran Baljaka(21), momka kome je fudbal bio život.

Zalečio je fudbal patnje posle Zoranovog progonstva porodice iz rodnog kraja u Hrvatskoj.

Zoran je rastao u  Valjevu na stadionu Krušik gde  je prošao fudbalsku školu, da bi zatim  iz Valjeva preko Lajkovca stigao do Vranja i Maribora.

Zla kob je  odnela dva sokola u trenu tuđe nepažnje.

Zoran Baljak i Damjan Marjanović su poginuli u saobraćajnoj nesreći 2.avgusta 2016, u podne, po povratku sa treninga u Maribor. 

U trenutku kada je otvorio vrata velikog kluba,  danas šampiona Slovenije, došlo je do tragedije i dva  mlada života su ugašena.1baljak

Zorana nema ali i ovog jula momci sa kojima je rastao i fudbalski stasavao danas na svoj način podsećaju na sokola uskraćenog da živi i uživa u svojoj ljubavi, fudbalu.

Prošle godine u Valjevu bili su mladi fudbaleri NK Maribor i FK Dinamo iz Vranja.

Sinoć su stigli ponovo Vranjanci, Šampion Slovenije Maribor je igrao derbi sa Olimpijom, danas izostaje, ali tu su omladinci Radničkog sa Petog puka, ubskog Jedinstva i naslednika ugašenog FK Budućnost, sada imena FK BK 2014.

Porodica Zorana Baljaka Pepa, Raške, Aca... osmislili su ovaj divni dan sećanja na Zorana Baljaka.

Fudbal je u Srbiji postao rob politike i pojedinaca što daju sebi za pravo da od najvažnije sporedne stvari na svetu prave  ličnu zabavu i bez ikakve lične odgovornosti troše narodni novac.

Valjevo je baš zato fudbalski ubijeno više od dve decenije.

Zorana danas nema i zbog štetočina i parazita što oteše Valjevkama i Valjevcima pravo na fudbalsku radost i uživanje. Staviše ga u svoj džep, na žalost sve je to život naš nasušni, ali sve ima svoj kraj pa i ova farsa.

Turnir sećanja na Zorana Baljaka će na Senjaku otvoriti u 10 sati omladinci VRANJA i FK BK 2014, a zatim će u 11,30 igrati RADNIČKI PETI PUK I JEDINSTVO iz Uba.

Popodnevni program počinje na stadionu Krušik u 16,30 utakmicom za treće mesto. Finale je u 18,45. Izmedju dva meča mladih biće odigran memorijalni meč drugova Zorana Baljaka u 18 sati.

Porodica, delegacija klubova učesnika turnira i drugovi posetiće danas večnu kuću i položiće cveće na grob Zorana Baljaka, momka koji umesto da danas trese fubalske mreže je doživeo strašnu sudbinu da ga više nema.

Read more...

DAN KADA SU VALJEVCI PRE TAČNO POLA VEKA PODARILI VALJEVU FUDBALSKOG DRUGOLIGAŠA

1fk bfc 1969foto Dragiša Medenica

Tri generacije Valjevaca okupljene u FK Metalac na današnji dan pre pola veka ostvarile su uspeh koji je na volšeban način izmicao u prehodna tri pokušaja, jednom njima i dva puta starijim kolegama. Metalac je  13.jula 1969.godine konačno  svom Gradu podario drugoligaša u fudbalu, dve godine kasnije(1971) ponovo imena FK Budućnost( do sramnog gašenja jula 2014.)

1 bfc metalac 13 7 69

foto Dragiša Medenica list Napred Posle ubedljivog trijumfa u Srpskoj ligi , zabeležene su  dve zlatne pobede u kvalifikacijama protiv Hajduka u Kuli(2:0strelci Lazić i Đurić) 6.jula 1969. i u revanšu 1:0(strelac Lazić) sedam dana kasnije  pred prepunim tribinama stadiona Krušik.

Valjevski fudbal se tog nedeljnog popodneva  na radost  više od 6.000, neki kažu čak i 8.000  vatrenih navijača,  vinuo tamo gde mu je odavno bilo mesto u Drugu ligu, tadašnje SFRJ.

Uspeh je ostvaren  nedelju dana pre nego što je ljudska noga i Nil Armstrong iz Apola kročio na mesečevu površinu. San svih generacija do 1969. su ostvarili su Ladovec, Velimirović Petković, Perović, Brajević, Janković, Prodanović, Djurić, Djurica, Paunović, Lazić sa trenerom Cosićem i predsednikom Lukićem.

U toku naredne nedelje akteri neprevaziđene valjevske fudbalske bajke o svom dosanjanom snu govoriće u specijalnoj emisiji TV MARŠ  "Kako smo dodirnuli nebo".

O sportskom podvigu u ime onih koji više nema Đurice, Tekira, Žila, Raje govoriće i danas sa nama Valjevci, fudbaleri asovi tri generacije tog vremena: Gnjeca, Žika, Lale, Vladika, Petko, Parfem, Pop, Braca, Pidon, Laca i predhodnik Dragoš.

A kako je valjevski nedeljnik Napred zabeležio ulazak u Drugu ligu Metalac pogledajte iz tekstova besmrtnog novinara i komentatora bez premca na prostorima  eks SFRJ Jordana Ivanovića i urednika Zorana Tripkovića.1bfc1969 napred

1bfc kul a1 0 1

1bfc k 1 0 2

bfc lale

Na adresu kluba pristiglo je preko 100 telegrama povodom velikog uspeha i naravno torta poslasticara Bude Isidorovića. 

1bfc telegrami

bfc torta

Posle prve utakmice 6.jula 1969. godine Jordan Ivanović je nepogrešivo i analitički utvrdio pravo stanje na terenu

1bfc kula  2 0

Uvod u kvalifikacije sa Hajdukom iz Kule bio je poslednji meč u Srpskoj ligi sa Prvom Iskrom iz Bariča na Krušiku 3:0 za potvrdu da su Sreten Đurica (na fotografiji Dragiše Medenice) i ostale valjevske bebe bez premca u ligi.1bfc djura

bfc prv iskra mile kos

 

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas