Menu

zaglavlje

KOMPLEKS TEO 4 NA DIVČIBARAMA ISPRED SVIH U SVETU SPORTA !

KOMPLEKS TEO 4 NA DIVČIBARAMA ISPRE…

  Za razliku od pro...

"NULA" BRDJANCA I KALENIĆA, A ŠTETOČINA BI JOŠ DA HARA

"NULA" BRDJANCA I KALENIĆ…

U prvoj utakmici baraža z...

MALIM UBLJANIMA NAJ IGRALIŠTE U SRBIJI, A VALJEVU PARAZITI

MALIM UBLJANIMA NAJ IGRALIŠTE U SRB…

  Po ugledu na valj...

12 MEDALJA PLIVAČIMA VALISA U KRAGUJEVCU

12 MEDALJA PLIVAČIMA VALISA U KRAGU…

U prvom kolu letnje kli...

BUM, BUM KOLAROOOOOV!

BUM, BUM KOLAROOOOOV!

U 56. minutu kapiten Alek...

FUDBAL JE MAGIJA, NAPRED SRBIJA!

FUDBAL JE MAGIJA, NAPRED SRBIJA!

Dan istine za srpski fu...

MUNDIJAL POČEO "PETARDOM" RUSIJE

MUNDIJAL POČEO "PETARDOM"…

Petardom Rusije obeleže...

VALJEVSKA K-2 FUDBALSKA BAJKA I MM ŠTETOČINSKI "PANEM ET CIRCENSES"

VALJEVSKA K-2 FUDBALSKA BAJKA I MM …

Dan uoči starta 21. Mundi...

I BI U VALJEVU POLUMARATON, SPEKTAKL KRALJICE SPORTOVA!

I BI U VALJEVU POLUMARATON, SPEKTAK…

  Manifestacija u s...

NOVI TRIJUMF U NIZU VALISOVE ŠKOLE VATERPOLA

NOVI TRIJUMF U NIZU VALISOVE ŠKOLE …

Generacija vaterpolo šk...

Prev Next

GENERACIJA 99 U INAT NATO PAKTU

NATO 19 GODINAfoto Dnevni zurnal.com

Kako javlja Dnevni žurnal.com   učenici gimnazije „Petar Prvi Petrović Njegoš“ iz Danilovgrada, koji tradicionalno obeležavaju sećanje na početak NATO bombardovanja Srbije i Crne Gore, po prvi put to neće uraditi u školi, jer su im zabranjene sve aktivnosti.

Okupljeni ispred škole su o minutom ćutanja ispred škole odali poštu svima koji su nevino stradali tokom agresije na Srbiju i Crnu Goru.Domišljati gimnazijalci pojavili su se ispred škole u majicama sa metom i ćiriličnim natpisom „Target“.

Oni su razvili transparent sa natpisom „Generacija ’99. — u inat!

Ovi odvažni momci  uglavnom su maturanti rođeni u godini NATO bombardovanja, a priključili su im se i učenici nižih razreda.

Momci  su se okupili u školskom dvorištu, a ubrzo se pojavila i policija koja je snimala skup.Gimnazijalci su policiju gađali NATO avionima od papira.

Mladi Danlovrgrađani  su postali zaštitni simbol slobodne Gimnazije i slobodnog duha Crne Gore koji živi, bez obzira na ulazak te zemlje u NATO.

Read more...

PIŠTOLJ I ŠAMARI UMIŠLJENIH NASPRAM RADOSTI I POBEDA DECE SPORTA

 senjak 2008

Uspesi dece dela valjevskog sveta sporta naspram neviđne papazjanije u "elitnom" svetu sporta   su obeležili vikend za nama. Grčki fudbalski šampionat je prekinut posle neuspelog pokušaja gazde Paoka da lošu sudijsku režiju u meču za titulu gazda PAOK-a   spreči “na svoj način". Utrčao je naoružan u teren i poručio sudiji "Gotovo si"

A koji dan ranije videsmo cirkuziranje u srpskom svetu fudbala. Da se zataška krađa bodova Vojvodini rivalu predsednikove “ljubimice”, umesto eleminacije “pevaca” što kukuriču" večitima  je “preki sud” u svom besmislu postojanja skinuo po dva boda.

Desiše se potom moćan Napredak i nemoćni  Čukarički. Sledi šabačka odiseja lidera sada samo na +12.

Za tri dana dva puta će Šabac videti ono što Valjevo neće skoro ni u snovima.

Šabački fudbalski maršal Ivica Kralj, tvorac novog uzleta Provincijskog Urugvaja” je dao pred beogradske izbore podršku predsedniku. Pa šta igraće Mačva fudbal, i u Kupu u sredu po Suncu, a u  nedelju pod reflektorima. U oba meča će pokušati nemoguće. Pitanje uvek prisustno, da li će biti neki penal? Naravno da hoće, bude li potrebe.

Dok Šabac živi svoju fudbalsku bajku, valjevski košmar i agonija beskrajno traju.

Bez isključenog njih   21 je pokušavalo na Krušiku prošle subote da igra fudbal na Krušiku. Desila se pobeda  gostiju, ali više boli šamar čovečiću što reče na glas šta misli. Udaren je na očigled službenog lica na dužnosti, plaćenog da brine o zaštiti reda i mira.

Kad paraziti izgube glavu sve je moguće, pa čak i ovakve gadosti nekog što vlast imenuje da radi ono čemu nije dorastao.

Šta je naredni korak umišljenog voljom vlasti javne ličnosti, nije teško predpostaviti, ali  da vidimo prvo hoće li biti reakcije plaćenih da rade svoj posao.

Lepog u valjevskom svetu sporta je na sreću bi mnogo više.

Eto baš u tom fudbalskom Šapcu valjevska deca sve pobediše i za vikend odlaze u Smederevsku Palanku da dokažu da su bolji od Šumadinca, Čačana, Kraljevčana, Užičana...

Nema taj “maleni” Senjak 20 miliona na raspolaganju svake godine da se bahati i cirkuzira kao prepovlašćeni klub milionera, sposobnih da fudbal unize i obesmisle do neviđenih granica.

Imena dečaka tek ušlih u svoje 10  leto:Timotića, Polića, Bogdanovića, Žunjića, Obradovića, Uroševića, Terzića, Sajića, Đurića,Vasiljevića, Pantića, Raševića,Liknića, Gacina... su mnogo važnija jer pomenuti dečaci vole fudbal na prvom mestu.

Možda će neko i uspeti, sigurno ne svi. Ali svaka im čast što pobediše rivale iz Loznice(3:1), Šida(3:0) i Sremske Mitrovice(4:1). Oni su bogatstvo, ali će kao i neki pre njih za Beograd, jer fudbal odavno ne stanuje u Valjevu.

Lepše je fudbalu  “kaže” na Ubu u Lajkovcu, a od pre neki dan  i u Divcima.

Pored fdubalu u valjevskoj košarci postoji samo jedna “bela lađa”. Kao i ona fudbalska pretovarena je milionima narodnih para.

Za razliku od fudbalske potopljene još u septembru prošle godine, košarkaška “bela lađa” je prošle subote izbegla debakl u poslednjem trenutku, posle svega viđenog u 2018-oj.

Košarka je kolektivni sport, i traži pet glava na terenu.

Kad se to dešava, i “maestro” rasporedi partiture članovima orkestra, rivali  redom  padaju.

Tragedija košarke što na osnovu tuđeg rada i uspeha otac i sin miljenici vlasti pripisuju sebi sve,  i dele  tuđe, nikad zarađeno, što im ne po kom osnovu ne pripada.

Na drugoj strani svi koji što rade i uče decu košarci su kao i u fudbalu  marginalizovani.

Istinski šampioni su ispisali  već istoriju valjevske odbojke Od jeseni eto nam  elite, a klinci iz OK VA 014 u svom uzrastu se sve više liče na “matore” jer "peglaju" sve rivale redom.

Ženska odbojka je već ostvarila istorijski uspeh. Želja iz Lajkovca je osvojio Kup Srbije, a posle toga i dve Valjevke Tanja Krakowska i Ljilja Ranković doneše Kanu 20-i Kup Francuske! 

Ovo samo da se zna gde bi Valjevo kad bi htelo moglo danas da bude u svetu ženske odbojke.

Na Lajkovčanke su se  ugledale  Ubaljanke. Zahvaljujući  Valjevkama, u hali sportova 15.septembar pao je lider iz Novog Sada, Ubu je  otvoren koridor  za elitu srpske odbojke.

Dva prvoligaša u ženskoj odbojci za Valjevo su previše, ali tako će biti od jeseni.

Od oktobra  ćemo gledatu gradski derbi Valjeva i Srbijanke 014 trentno lidera Prve B lige. Konačno i po prinadležnostima srozane na mimimilac rukometašice ORK Metalac drugoplasirane su u Prvoj ligi grupa Centar.

A klub je praktično tek obnovljen. Sa parama ovih sa "belu lađu"  potpisuju  da će za dve godine igrati Ligu šampiona!

Read more...

SREĆAN PRAZNIK MEĐUNARODNI DAN ŽENA - 8. MART

 
ASNS BGD

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata čestita članicama ASNS i svim pripadnicama lepšeg pola 8. mart.

Međunarodni dan žena  se obeležava širom sveta, kao deo borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca, poruka je ASNS.

8 mart

foto:  EPA/Juanjo Martin

Položaj žena u Srbiji je i dalje nepovoljniji od položaja muškaraca u svim oblastima društvenog života, posebno u oblasti rada i zapošljavanja, ekonomskoj sferi i političkom životu, pokazuju brojna istraživanja i izveštaji.
Generalna skupština UN je 1977. godine rezolucijom proglasila 8. mart Danom ženskih prava i međunarodnog mira.
Ustanovljen je u znak sećanja na demonstracije američkih radnica u Čikagu 1909. godine i njujorški marš više od 15.000 žena koje su tražile kraće radno vreme, bolje plate i pravo glasa.

8. marta 1908. godine, 150.00 je žena marširalo je ulicama Njujorka.8-mart-dan-zena2

Prvi nacionalni Dan žena obeležen je u SAD 1909. godine, a za međunarodni praznik je proglašen 1910. na prvoj međunarodnoj ženskoj konferenciji u Kopenhagenu zahvaljujući nemačkoj socijalistkinji Klari Cepkin.

1911. godine, obeležen je milionskim izlaskom ljudi u Austriji, Danskoj, Nemačkoj i Švajcarskoj, i to kao međunarodni praznik zahvaljujući angažovanju Aleksandre Koleonte, ovaj datum je proglašen državnim praznikom i u Rusiji.

Danas a   8.mart ima loš  imidž zahvaljujući i medijima. Besmisleno se nežniji  pol ” bombarduje  ” čestitkama" i  i reklamama za praznične popuste na „ženske proizvode“

Da ovaj praznik ne bi iugubio svaki smisao ženama se mora posvetiti znajajna pažnja. Razgovori, posao, planiranje porodice. Pažnja trudnicima, u ZABRANA otpuštanja s posla, a tinejdžerkama smisao  života ne smeju biti starlete i maštarije o bogatom mladoženji.. Mediji se moraju  okrenuti za 180 stepeni, i eto šanse da 8.mart bude istinski praznik.

I da zaključim, Osmi mart je dan je  pažnje i poštovanja pripadnica nežnijeg pola, a ne krkanluka, pijančenja, nametanutih poklona i usiljenih i besmislenih čestitki.

 

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas