Menu

zaglavlje

18.8. VALJEVSKA VLAST IMA ŠANSU DA SE OSLOBODI BURAZERA I BAŠIBOZUKA

18.8. VALJEVSKA VLAST IMA ŠANSU DA …

Nova-stara vlast, SNS s...

SPORT "CVETA" PUTIN VAKCINIŠE, A SEBASTIJAN U TEATRU APSURDA UŽIVA

SPORT "CVETA" PUTIN VAKCI…

U brutalnoj  najez...

IN MEMORIAM LJUBISAV BRANKOVIĆ - LJUBA

IN MEMORIAM LJUBISAV BRANKOVIĆ - LJ…

foto Dragiša Medenica Bar...

PREDUZEĆA  GRUPACIJE ODBRAMBENE INDUSTRIJE: SA TRŽIŠTA NAS ISTISKUJU DOMAĆI LOBISTI

PREDUZEĆA GRUPACIJE ODBRAMBENE IND…

Foto: YoutubePrintscree...

TEORIJA ZAVERE FUDBALERA I SPORTSKOG NOVINARA DEJVIDA AJKA

TEORIJA ZAVERE FUDBALERA I SPORTSKO…

foto Vikipedia Humano...

HK KRUŠIK: "KO SE OGREŠI O RADNU OBAVEZU DOBIJA OTKAZ UGOVORA O RADU"

HK KRUŠIK: "KO SE OGREŠI O RAD…

Povodom objave bivše ...

AERO KLUB VALJEVO OBELEŽIO SLAVU VAZDUHOPLOVACA NA AERODROMU U DIVCIMA

AERO KLUB VALJEVO OBELEŽIO SLAVU VA…

Aero klub Valjevo prosl...

"TEATAR APSURDA" OD BEOGRADA DO VALJEVA I NARAVNO REČ PREDSEDNIKA

"TEATAR APSURDA" OD BEOGR…

Državni revizor je potv...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

PUTIN: RUSIJA REGISTROVALA VAKCINU PROTIV KORONA VIRUSA!

PPP FOTO TANJUG  Kako saznajemo iz pouzdanih izvora Rusija je  registrovala vakcinu protiv korona virusa!

Da je Rusija prva zemlja na svetu kojoj je to pošlo za rukom  potvrdio je predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin na sastanku sa članovima vlade:

putin

" Rusija registrovala vakcinu protiv korona virusa, a vakcinu su razvili istraživački institut Gamaleja i Ministarstvo odbrane Rusije. Koliko znam, jutros je, prvi put u svetu, registrovana vakcina protiv virusa korona i deluje prilično efikasno. Formira se stabilan imunitet i prošla je sve neophodne provere. Nadam se da ćemo u najskorije vreme moći da pokrenemo masovnu proizvodnju i to je ono što je važno – masovna proizvodnja ovog leka. Tako da bi svi koji to žele, naravno, to treba da urade isključivo dobrovoljno, o čemu sam već govorio više puta, svi koji žele mogli da iskoriste razvoj i dostignuća naših stručnjaka, naših naučnika“, rekao je Putin, a preneo Sputnjik.
Ruski lider je zahvalio svima koji su radili na prvoj vakcini i naglasio da je to veoma važan korak za ceo svet, podsetivši da je njegova ćerka testirala ovu vakcinu.

„Jedna od mojih ćerki je primila vakcinu. U tom smislu je učestvovala u eksperimentu. Posle prve vakcinacije imala je temperaturu 38, sutradan nešto iznad 37 i to je to“, rekao je Putin.

Danas je potvrđeno  da je Rusija dogovorila proizvodnju svoje vakcine protiv virusa korona u pet zemalja.

"Raspoloživi kapaciteti omogućavaju proizvodnju 500 miliona doza godišnje", izjavio je direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev i najavio da proizvodnja ruske vakcine protiv kovida kreće na Kubi u novembru.

„Kuba ima odličan kapacitet proizvodnje vakcine... Razmatramo početak proizvodnje vakcina sa nekoliko kubanskih kompanija. Verujemo da bi Kuba mogla da postane jedan od ključnih centara za proizvodnju vakcina“, rekao je Dmitrijev na video-konferenciji u međunarodnom multimedijalnom pres-centru MIA „Rusija danas“.

„Smatramo da, ako budemo imali dobru saradnju sa Vladom Kube i kompanijama, proizvodnja na Kubi može početi u novembru“, naglasio je  Dmitrijev i potvrdio da će sutra početi treća faza testiranja vakcine protiv korone.

Portal „G1“ saopštio je da će brazilska država Parana potpisati sutra sporazum o testiranju, proizvodnji ruske vakcine protiv korone.

„Smatramo da, ako budemo imali dobru saradnju sa Vladom Kube i kompanijama, proizvodnja na Kubi može početi u novembru“, dodao je Dmitrijev i saopštio da će sutra početi treća faza testiranja vakcine protiv korone.

Portal „G1“ saopštio je da će brazilska država Parana potpisati sutra sporazum o testiranju, proizvodnji ruske vakcine protiv korone.

Ljudi koji prime novu rusku vakcinu protiv virusa korona biće imuni na njega do dve godine, saopštilo je rusko Ministarstvo zdravlja.Ministar zdravlja Mihail Muraškov rekao je da je vakcina nastala u istraživačkom centru „Gamaleja“, koji je radio na pronalaženju vakcine i da pritom koriste oprobane procedure uzgoja vektora adenovirusa.

„Želeo bih da naglasim da su istraživači iz naših naučnih centara još 1990-ih godina uspešno eksperimentisali sa pripremom za genske terapije. Daljim istraživanjima formirana je univerzalna platforma za izradu vakcina protiv različitih infektivnih bolesti, a na tim platformama su naučni istraživači i naši stručnjaci uspeli da naprave šest vakcina koje su u različitoj meri u upotrebi u Rusiji“, izjavio je Muraško i naveo kao primere vakcine protiv ebola virusa i virusa korona tipa MERS-KoV.

Istovremeno, direktor Nacionalnog istraživačkog centra „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg izjavio je da preparat koristi adenovirusne kontejnere za isporuku gena koji kodiraju proteine „korone“ kod virusa. Unosiće se dva puta. Epruvete za analizu krvi dobrovoljaca za ispitivanje vakcine protiv virusa korona.
Prva ruska vakcina protiv kovida nazvana „Sputnjik V“

Kao što je naučnik pojasnio, isti gen se uvodi na različite nosioce, što omogućava dobijanje zaštitnog imuniteta, pritom tokom dužeg vremenskog perioda.Kako kaže, takav pristup garantuje s velikom verovatnoćom da će osoba koja je primila ovu vakcinu u „pojačanoj“ verziji biti zaštićena od moguće zaraze virusom korona „najmanje dve godine, a verovatno i na duži period“.

Rusija je dogovorila proizvodnju svoje vakcine protiv virusa korona u pet zemalja, raspoloživi kapaciteti omogućavaju proizvodnju 500 miliona doza godišnje, izjavio je direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev.

Proizvodnja ruske vakcine protiv kovida mogla bi početi na Kubi u novembru, dodao je Dmitrijev.

„Kuba ima odličan kapacitet proizvodnje vakcine... Razmatramo početak proizvodnje vakcina sa nekoliko kubanskih kompanija. Verujemo da bi Kuba mogla da postane jedan od ključnih centara za proizvodnju vakcina“, rekao je Dmitrijev tokom video-konferencije u međunarodnom multimedijalnom pres-centru MIA „Rusija danas“.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju novog virusa korona, kovid 19, za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je do danas zaraženo više od 20 miliona ljudi, od čega je više od 739 hiljada umrlo

vakcine vakcinacija medicina5

Pixabay Sa kliničkim ispitivanjima u Rusiji  je počelo se 18. juna i svih 38 dobrovoljaca je razvilo imunitet.
Read more...

TEORIJA ZAVERE FUDBALERA I SPORTSKOG NOVINARA DEJVIDA AJKA


DEJBVID AKL David Icke VIKIPEDIA

foto Vikipedia Humanoidni reptili, gušteri  su  među nama. Piju krv, jedu ljudsko meso, menjaju oblik, a cilj im je da  porobe ljudsku rasu. Oni su svetski lideri, vode korporacije, oni su glumci oskarovci, muzičari ovenčani Gremijima, odgovorni za Holokaust, svako bombardovanje...  tvrdi nekadašnji profesionalni fudbaler, sportski novinar BBC-a Dejvid Ajk.

Zaštitno lice ove teorije je još 1998. godine objavio  knjigu “Najveća tajna” u kojoj postoji tvrdnja  dvoje Britanaca  da su članovi kraljevske porodice Vindzor ništa drugo do reptili sa krunama.Svoju teoriju je pojasnio u ukupno do sada objavljenih 20 knjiga.  

dejvid ajk najveca tajna

Ajk je  zagovornik  hipoteze- teorije zavere, zapravo da nama, zapravo, ne vladaju ni duboke države, ni elite, nego rasa Reptilijanaca   gušteri koji hodaju na dve noge i imaju moć da se antropomorfizuju. 

Ajk ima pristalice u celom svetu, predavanja je držao u pedesetak  zemalja, čak i pred  6.000 ljudi. Srbi su ga  lepo dočekali u aprilu 2017.godine. Ajkovo predavanje u  hali „Impuls“ na Novom Beogradu, trajalo od 10.30 do 23.00 časa. U medijima bilo mahom afirmativno predstavljeno,a zapanjujuće veliki broj komentara ispod vesti o njegovom gostovanju i priči o novom svetskom poretku bio je pozitivan. Srbi, izgleda prihvatili teoriju zavere  o gušterima, kao i sve druge gluposti koje slušaju i ali i rade, i zbog čega   žive  u bedi decenijama.

Reptili su krivi za sve, to samo tako ima smisla.

Protivnici Ajkove teorije ističu da  debelo zarađuje na prodaji knjiga.

Fun fact: Ako guglate “reptilijanci vladaju svetom”, neće vam promaći prvi predlog koji Gugl nudi za dalje istraživanje – “VUCIC reptilijanac”. Slučajnost?

Read more...

RUSI POBEDILI KOR0NU, MASOVNA PROIZVODNJA VAKCINE U AVGUSTU, A VI KAKO STE!

Vakcina1Prva ruska vakcina protiv virusa korona je spremna, izjavio je prvi zamenik ministra odbrane Rusije Ruslan Calikov,a potvrdio je jutros Sputnjik. Juče je stigla i potvrda da masovna prozvodnja vakcine počinje u avgustu.

Calikov j rekao da je rad ruskih vojnih virologa na pravljenju vakcine završen i da je druga grupa dobrovoljaca, koji su učestvovali u kliničkim testiranjima vakcine, napustila bolnicu nakon što su im urađene kontrolne analize.

„Naši stručnjaci i naučnici iz Nacionalnog istraživačkog centra već su uradili konačne procene rezultata testiranja. U trenutku otpuštanja (iz bolnice) svi dobrovoljci, bez izuzetka, stekli su imunitet na virus koronu i osećali su se dobro. Dakle, prva ruska vakcina protiv virusa korona je spremna“, rekao je Calikov za list „Argumenti i fakti“.

Calikov je  pojasnio da ruski vojni virolozi, zajedno sa vodećim naučnim organizacijama u zemlji, aktivno rade na pravljenju vakcina protiv opasnih bolesti, što je bio odlučujući razlog da vojnici-dobrovoljci pristanu da učestvuju u testiranju vakcine.

Ranije je šefica Centra za klinička proučavanja lekova sa Univerziteta „Sečenov“ Elena Smolarčuk saopštila da su svi dobrovoljci, na kojima je testirana vakcina na Univerzitetu „Sečenov“, stekli imunitet.

"Koliko dugo će vakcinisane osobe posedovati imunitet na virus koronu, sada je teško reći", dodala je Smolarčuk.

U AVGUSTU  POČINJE PROIZVODNJA VAKCINE!

Masovna proizvodnja vakcina za kovid 19 u Rusiji počeće već u avgustu, saopštio je direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RFPI) Kiril Dmitrijev. „Očekujemo da će ruski regulatori već u avgustu odobriti vakcinu. Odmah nakon toga planirana je masovna proizvodnja u kompanijama Ruskog fonda za direktne investicije, R-Farma i Alium. Odobrenje drugih partnerskih država se očekuje u septembru. Masovna proizvodnja ove vakcine može zaustaviti potencijalni drugi talas pandemije“, rekao je Dmitrijev u intervju portalu stopkoronavirus.rf.

On je dodao da će u slučaju uspešnog testiranja, do kraja godine za potrebe Rusije biti proizvedeno više od 30 miliona doza, a za svet više od 200 miliona doza.

Treća faza kliničkog testiranja ruske vakcine planirana je, između ostalog, da bude obavljena i na Bliskom istoku - u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Turskoj, Africi i drugim državama.

Proizvodnja van Rusije će se vršiti kroz partnerstvo sa fondovima pet država. Jedna od kompanija koje pripadaju ruskom fondu će takođe proizvoditi i oksfordsku vakcinu.

Ministarstvo odbrane Rusije završilo je klinička ispitivanja vakcine protiv virusa korona, svi dobrovoljci su pušteni iz bolnice, saopšteno je iz Ministarstva.

KLINIČKO ISPITIVANJE VAKCINE ZAVRŠENO 19.JULA   

„Ministarstvo odbrane Rusije, zajedno sa Nacionalnim istraživačkim centrom za epidemiologiju i mikrobiologiju 'Gamalei', uspešno je završilo fazu kliničkih ispitivanja vakcine protiv virusa korona kovid 19 uz učešće dobrovoljaca u glavnoj vojnoj bolnici 'Burdenko'“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi,  20. jula, iz bolnice je puštena druga grupa od 20 dobrovoljaca.

„Rezultati analiza nedvosmisleno pokazuju razvoj imunološkog odgovora kod svih pacijenata, kao rezultat vakcinacije. Nisu registrovane nikakve nuspojave, komplikacije ili neželjene reakcije, pritužbe na zdravstveno stanje kod dobrovoljaca u momentu otpusta“, saopštava rusko Ministarstvo.

Podaci o pregledima, analizama i ispitivanju dobrovoljaca biće predati centru „Gamalei“ na obradu. Nakon toga je planirana državna registracija vakcine.

Ranije je načelnik 48. Centralnog naučnog instituta snaga radijacijske, hemijske i biološke zaštite Oružanih snaga Rusije, pukovnik Sergej Borisevič izjavio da u organizmu dugo opstaje visok nivo antitela koje osoba dobije nakon primanja vakcine protiv korona virusa.

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas