Menu

zaglavlje

DANI NORMALNIH USPEHA   U NENORMALNIM OKOLNOSTIMA

DANI NORMALNIH USPEHA U NENORMALN…

foto kk partizan Viken...

NOVE MEDALJE I REKORDI PLIVAČA VALISA

NOVE MEDALJE I REKORDI PLIVAČA VALI…

Plivači "Valisa"su na d...

SUD  AERO KLUB VALJEVO VRAĆA  NARODU PLAVIH VISINA, PRAVDI I ISTINI

SUD AERO KLUB VALJEVO VRAĆA NAROD…

 Kad "divlji" proter...

ZA ŽUĆKOV TROFEJ IZGLEDA OPET VEČITI, VALJEVSKI MILIONERI PREGAŽENI

ZA ŽUĆKOV TROFEJ IZGLEDA OPET VEČIT…

Lider regiona i evoligaš ...

"UEFA MAFIJA, KOSOVO JE SRBIJA"

"UEFA MAFIJA, KOSOVO JE SRBIJA…

"UEFA MAFIJA, KOSOVO JE...

TEO ZA NJUJORK TAJMS: "SREĆAN SAM U LA KLIPERSIMA"

TEO ZA NJUJORK TAJMS: "SREĆAN …

foto AP/Michael Oven Bake...

ZLATO ĐERMANOVIĆU, SREBRO LAZAREVIĆU NA KUPU U SUBOTICI

ZLATO ĐERMANOVIĆU, SREBRO LAZAREVIĆ…

U Subotici na Kupa Srbije...

12 MEDALJA PLIVAČIMA VALISA U SARAJEVU

12 MEDALJA PLIVAČIMA VALISA U SARAJ…

Sedmočlana ekipa plivač...

"BISERI"  SA SRPSKE "MARAKANE"

"BISERI" SA SRPSKE …

Pored fudbala  i ta...

Prev Next

ALEKSANDRE VUČIĆU 80 MILIONA SUZA BAŠ PEČE!

kolubara 1Prvih dana februara 2018,  svedoci smo nestvarno lepog vremena, ali i nove ponude narodnih para zlu i pošasti. Otvoreno, sirovo i beskrupulozno  na delu je pokušaj nove pljačke valjevske dece, i časnih sportisti, uvek ponosa grada, i to pre očima policije, tužilaštva i sudova!

Za tzv valjevski sport vlast, odnosno servis građana, je opredeljenih  69 miliona dinara, povećao na 80 miliona dinara, a skoro polovinu potrošiće nebitini za nebitnost!

Čak 36 miliona trebalo bi potroše najveći gubitaš i dužnik KK Metalac, zatim smehotresni trećeligaš FK BK 2014, iznikao na zgarištu ugašenih FK Budućnost i FK Krušik, a na treće mesto je iskočio  2017-e prvobeligaš u vaterpolu, a od jeseni prošle godine član Druge B Regionalne lige VK Valjevo. 

Centrima troška "opasno prete" isključivo uspesima na sportskom polju OK VA 014, ŽOK Srbijanka 014, a voljom politike milioneri su i četvrtoligaš FK Radnički Peti puk,  i KMF RB..!

Kada se uporedi najnoviji  pokušaj uspostavljenja  "sistema vrednosti" ispade da su   nebitnost i nebitni, odnosno  Centri troška, skoro šest puta važniji i vredniji od programa iz zone  "sedme sile" procenjenih za 2018, na 6,6 miliona dinara!

Podsećam, odluka Skupština grada Valjeva je da se za sport, ali ne i profesionalni, izdvoji  80 miliona u 2018.

Četverac, zvanično bez kormilara, a nezvanično zna se ko i gde bi da usmeri novce, u biti  u džepove nebitnih, za potrebe nebitnosti, je odlučivanje o dodeli sredstava pretvorio u neviđenu farsu!

Građani Valjeva voljom nekakve kvazipolitike, treba da finansiraju "igre bez granica"  nebitnih, pre svega  neodgovornih i bahatih pojedinaca, aboliranih unapred od bilo kakve  lične odgovornosti. 

Predsednik KK Metalac danas je povodom 7 decenija kluba osnovanog 1948. je obećao nove "kule i gradove" za sve para što ga čašćavaju  gradonačelnik i njegovi predhodnici već 15 godina.

Gradonačelnik je uzvratio obećanjem da će će grad i dalje pružati podršku, i izrazio želju "da škola  KK Metalac postane izvor mladih kadrova i da i ubuduće predstavlja uspešno sportsko Valjevo". Želje su jedno a stvarnost negira obojicu. Ni mladih ni uspešne promocije. Večeras su beogradski vukovi naneli treći poraz Metalcu(96;89) u poslednja 4 meča, udaljiviši ga za novi korak dalje od Superlige Srbije.

Nebitni za nebitnost su uvek spremni da troše nikad zarađeno,  permanentno iskazaju sposobnost da  prave gubitke bez kraja.

Baš ti nebitini danas likuju jer mi se čini da su uspeli da dokažu da su dobili bitku i stigli do gomile novca,  služeći se isključivo besmislenim minhauzenskim istinama.

Komisija za sport grada odlučila o raspodeli 80  miliona, poštujući  zlo i pošast,  prostom većinom(4:3).  Radilo se po  sistemu "nas je više i radimo to što radimo".

Neverovatna je istina da su isključivo Centri troška i dalje privilegovani, i ako se narod ne dozove pameti i uzme stvar u svoje ruke, nebitni će za nebitnost imati na svom kontu više od polovine prvobitno predviđenih sredstava, što predstavlja, kao reče jedan aktuelni političar, kriminal bez presedana !

Dileme nema, sumnja  u kriminal neviđenih razmera nije bez osnova.

Ključno pitanje glasi: Ko, u gradu na Kolubari ima pravo, i kako i na koji način  može da  raspolaže  15 i više godina desetinama miliona dinara Valjevki  i Valjevaca.

Sredstva iz budžeta grada Valjeva predviđena za sport  neravnopravno dele 43 kluba, a na osnovu predloženih programa i stečenih bodova.

Sporno je volja  "većine" u Komisiji da  novac prvo rasporedila pa je tek sutradan  boduje  kandidate.

Prosta većina u Komisiji za sport, delegirani iz redova partije na vlasti (SNS), je častila višedecenijski Centar troška, sada člana KLS KK Metalac, u gubitku ko zna koliko desetina  miliona, "odgovorno" sa 15 miliona dinara, odnosno 50% više od prvobitno predviđenih 10 miliona.

FK Krušik Budućnost 2014, valjda je medju 100 klubova u državi, je  ućario novih 12 miliona, a član Druge Regionalne lige VK Valjevo je sa 5 "skočio" na 8 miliona. Najuspešniji klub sa najviše državnih prvaka četvrti u Regionalnoj ligi, BK Metalac je u "zoni sumraka" ako se gleda  finansijska podrška grada, čak i sa manje novca od privatnog KMF "RB" miljenikom narodnog poslanika Đorđa Milićevića(SPS). 

U društvu milionera su Fudbalski savez sa 5 miliona, da li budući Superligaš, saznaćemo u subotu uveče, OK VA 014 sa  4,5 miliona.

Slede lan Treće odbojkaške lige Srbije (Prve B lige) OK Srbijanka 3,5 miliona, dok je klub u višem rangu ŽOK Valjevo dobio 2,7 miliona dinara. Tu je i privatni Klub malog fudbala Rade Begović, KMF "RB", FK Radnički Peti puk.Rodna ravnopšravnost šta to beše.

Po kom kriterijumu ŽORK Metalac ima skoro četirti puta manje novca od ŽOK Srbijanka 014.

Bode oči klasičan sukob interesa većinskog dela  famozne Komisije, poput  KK Metalac i privatnog u svakom pogledu  KMF RB( vlasnik kluba je Rade Begović je sin člana komisije Miroslava).  

Protiv katastrofalne i kriminalne raspodele odluke bila su  tri prestala člana komisije,  gen.sek Sportskog saveta grada Radomir Simić, plivački trener najvišeg ranga, difovac Aleksandar Bošković i direktor UFK Valis Aleksandar Mijailiović.

Razlog njihove rezignacije je nepoštovanje pravila Strategije razvoju sporta u Srbiji, samim tim u u Valjevu.
Apsurd je da najveći Centar troška, toatalno nebitan,  a preplaćen po svakom osnovu,  za neverovati je, sa plaćenim predsednikom, i još tamo nekim personama sa zaradama kao da radi neki važan posao u Mančesteru ,a ne samo formalno ne privatnom klubu. Taj isti "mančester" je pored obaveza da predoči  više programa rada za 2018, dostavio samo samo jedan jediini program!

Deca sportisti su na putu nove  neviđene šikane i poniženja. Ne bude li reakcije roditelji će i dalje biti nosioci svih finansijskih aktivnosti svojim mališana, a bahati „vođa“ i umišljeni fudbalski bos će i dalje će trošiti milione nikad zarađene i opravdane milione narodnih para.

Biće ipak da tako neće moći, jer sve se glasnije šuška, da se diskriminacija više neće trpeti i da se  sprema buna na „dahije“ !

Nije zgoreg podsetiti se malo  i na istoriju.

Četnici su se predstavljali kao zaštitnici naroda, oživelog i konačno ljudski ispoštovanog tek kada su revoluciji podigli danas od pročetničkih  vlastoljubaca, žigosani partizani. Ovo samo za potsetnik zaboravnima, moguće je dobiti  po neku bitku, a ratove dobijaju samo najbolji, časni i pravi ratnici.

Odgovornost je dakle na pročetničkom gradonačelniku Slobodanu Gvozdenović, koga je politički iznedrio SPO.

Sa  tuđim narodnim parama, nemenjenim deci Valjevki i Valjevaca niko ne može da se igra, i deli ih kako mu se ćefne. Sa svojima nek radi šta mu je volja.

Za početak valjevski može spasiti samo  Akademija sporta, privatizacija Centara troška, i naravno letnje sportske igre. Samo ta rešenja počistiće probleme što je iznedrila politika i osioni pojedinci, lažne vođe u šerifi.

80 miliona suza valjevske dece peku više od svih vatri ovog sveta.

Da požar ne bi progutao i vlast valja ga gasiti, i to po ponuđenim pravilima i sistemu vrednopsti ,a ne negativnom selekcijom i izborom  četvorica   "piromana" da gase požar punim kantama benzina!

Prvi korak je već najavljen.

Bez kucanja na vrata gradonačelnika diskriminisani počev od ŽEK Metalac do svih škola sporta, ugroženi i diskriminisani će se obratiti javno svojim sugrađanima, a zatim će zakucati na vrata ministra omladine i sporta.

Ne  bude li reakcije, obratiće se i predsedniku države Aleksandru Vučiću.

Nije loše pomenuti da su danas  momci i devojke  Valjevke i Valjevci,  u Evropi i svetu perjanice srpskog su svetu sporta.

Valjevci su Miša Teodosić i Matija Nastasić. Valjevka Ana Aubotić je šampionka u maratonu  i olimpijka, kao i  Tamara Salaški, devojačko Marković. Za neobavešetne Valjevke poput  odbojkašica: šamipionke Evrope Ane Lazarević, i sličnih dometa Ljilje Ranković, Tanje Grbić, sada Krakowsi, Maje Savić, fudbalski velemajstor Đorđe Lazić... su adresa za savet i saradnju.

Put u pakao je je popločan dobrim namerama, a samo zdravlje, ljudskost i DELA život znače!

Read more...

VALJEVSKE DEMOKRATE:"PONOVO ZAHTEVAMO PRIZNANJE MATIJI NASTASIĆU"

MATIJA NASTASIĆ 1Reprezentativca Srbije u fudbalu Valjevca Matiju Nastasića, valjevske demokrate će predložiti za  specijalnu nagradu Grada Valjeva, ili da bude proglašen za zaslužnog građanina Valjeva.

“Prošle godine se nismo dostojno zahavlili Matiji Nastasiću  za veliki i plemeniti gest. Evo prilike da ispravimo propust" kaže predsednika GO DS Slobodan Pavlović,  i podseća da je reč uspešnom sportisti, humanisti, porodičnom čoveku, pravom primeru mladima kako se u današnje vreme može uspeti u životu.

 Grad Valjevo ima ogromnu moralnu obavezu prema velikom sportisti i humanisti koji je u 2017, donirao više od 100.000 evra za rekonstrukciju Dečjeg odeljenja Valjevske bolnice.

Demokrate podsećaju da Matija Nastasić trebalo prošle godine da dobije jednu od nagrada Grada Valjeva, ali su predlagači  kako im je tada rečeno “da su zakasnili” pa predlog nije ni razmatran.

Predlagači su obećali da ovoga puta “neće zakasniti” i da će se svojski založiti da se grad Valjevo oduži fudbalskom reprezentativcu u svetu sporta pored Miloša Teoidosića najvećem ambasadoru  grada Valjeva.

Matija Nastasić 28. marta slavi 25 rođendan,a nagrada Valjeva se dodeljuje 20. marta, pa bi mu priznanje rodnog grada sigurno bio jedan najlepših rođendanskih poklona", stav je valjevskih demokrata, koji će svoj predlog zvanično dostaviti do 9. februara do kada i traje podnošenje prijava za godišnju nagradu Valjeva, namenjenu pojedincima, grupama ili kolektivima za izuzetne rezultate ostvarene u različitim oblastima  u 2017, u Valjevu,  u 14 oblasti. Moguće je predložiti  i kandidate za životno delo, za humanitarni rad, brigu o ljudima...

Read more...

TRIJUMFALNI POVRATAK ANE SUBOTIĆ ZA 7. POBEDU NA SVETOSAVSKOJ TRCI

ANA SUBOTIC I DECA

Novo 19.izdanje Svetosavskte trke donelo nesvakidašnje toplo vreme( +15C ) na Suncu i sedmu pobedu Valjevke Ane Subotić, u dresu Javora iz Ivanjice, i Miloša Krstića iz Leposavića u seniorskoj konkurenciji.

Nastupilo je skromnih oko 200 takmičara. Valjevska deca i školarci su zaslužila “malo” novina, ali dok traje ovako kako nije zamislio ni su najgorem snu osnivač i tvorac jedinstvene sportske manisfetscaije Aca Milovanović, bolje neće biti.

Ana Subotić jer svakako bila nasrećnija, jer se u svom gradu u društvu svojih Valjevki i Valjevaca vratila kraljici sportova, lagano istrčala 3.000 metara i dokazala sebi i svima koji joj veruju da je na pravom putu da potvrdi već koliko puta dokazane vrednosti, i zašto da ne, nastupi u maratonu na narednim Olimpijskim igrama.sve tr 19 ana ana subotic

Iza Ane na cilj su stigle Tijana Dinić (Jedinstvo, Surčin) i Nataše Živanović (Junior, Krupanj)

  Tri Miloša su izborila pobedničko postolje u seniorskoj konkurenciji!svetosavska trka 19 krstic

svet trk a19 3

Miloš Krstić je posle peha i pada prošle godine ovoga puta lagano trjumfovao ispred imenjaka Pendića (Čelendž, Kragujevac) i Segedija (Inđija) u trci na 5.000 metara.

  Najbrže juniorke su Sanja Đoković iz Čačka, i Šapčanke Nikolina Melentić i Teodora Sekulić

svet trka 19 juniorke

Ilija Milenković iz Kruševca, Mihailo Grković i Teodor Antić (14) iz Šapca su na 3.000 metara podelili odličja i nagrade u juniorskoj konkurenciji. sve trka 19 4 juniori

Jedan momak u policijskoj i desetak vojnika istrčalo je krug: delom Karađorđeve, Pantićeve i ulice Vuka Karadžića, a do medalja si stigli Mirko Stanković, Ivan Aleksić i Vlajko Popović.

I "mali" valjevski atletičari su bili na visini zadatka.1SVETOSAVSKA 2018 -19 valjevci

Tamara Panić i Emilija Obradović su pobedile, Sofija Jezdić je bila druga, kao i Matija Ristić, dok je Marija Vojinović stigla do bronze.

  Svetosavsku trku osnovao je 1993. valjevski biznismen, pokojni Aca Milovanović, da bi posle kratkotrajnog prekida posle par  godina postala gradska manifestacija. Dok se valjevski sportski milioneri baškare  trošeći  ogroman narodni novac, grad za Svetosavsku trku izdvaja tričavih 300.000 dinara!

Uz bolju organizaciju, inovacije, sponzore, ali pre svega  eleminacijom štetočina, nesposobnih i nekorisnih, i dolaskom atletičara iz Evrope i sveta u Valjevo, Svetosavska trka lako može biti sportski i turusitički brend grada. 

Na žalost vlast, nikako da prepozna šta joj je činiti.

Pored Memorijane trke posvećene Aci Milovanoviću, najmlađi su istrčali i trku u čast Nenada - Neše Kuzmanovića, u mladosti atletičara, a do iznenandne smrti jednog pd funkcionera trke.

U organizaciju Svetosavske trke uključena je i Valjevska eparhija SPC, pokrovitelj je Grad Valjevo, a tehnički organizatori su bili GSS i AK Metalac,a dok je kao i uvek gradska organizacija Crvenog krsta organizovala okrepljenje svih učesnika i brojnih posmatrača, po običaju najbrojnih.

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas