Menu

zaglavlje

ZEMUNCI I VALIS SU PRIMER BORBE ZA SRPSKI  VATERPOLO

ZEMUNCI I VALIS SU PRIMER BORBE ZA …

Najbolja ekipa u Srbiji u...

SRBIJANKA 014 PROMENLJIVE SREĆE U ANKONI

SRBIJANKA 014 PROMENLJIVE SREĆE U A…

Na turniru u Ankoni dve...

VALIS IGRA SUTRA ZA 5.MESTO U PEČUJU

VALIS IGRA SUTRA ZA 5.MESTO U PEČUJ…

Mladi vaterpolisti Valisa...

DEČACI VALISA POTOPILI PARTIZAN U PEČUJU!

DEČACI VALISA POTOPILI PARTIZAN U P…

Furizan start malih v...

VALIS NA PARIZ I PARTIZAN PRVOG DANA TURNIRA U PEČUJU

VALIS NA PARIZ I PARTIZAN PRVOG DAN…

  Posle sedmočasovn...

MLADE VALJEVKE I VALJEVCE OD SUTRA U ANKONI I U PEČUJU

MLADE VALJEVKE I VALJEVCE OD SUTRA …

  Odbojkaški klub S...

ZVEZDA UGAŠENA, ŽELJA ZA PRVU TITULU

ZVEZDA UGAŠENA, ŽELJA ZA PRVU TITUL…

foto s bilic Odbojkaši...

TAMARA JEREMIĆ I ALEKSA MITROVIĆ SA SK "VALJEVO 1880" HARAJU ZAPADNOM SRBIJOM

TAMARA JEREMIĆ I ALEKSA MITROVIĆ SA…

Regionalno prvenstvo Za...

NIKI I TARI ZLATO, GALI I ZOJI SREBRO NA BICIKLISTIČKOM KUPU SRBIJE U BERANOVCU

NIKI I TARI ZLATO, GALI I ZOJI SREB…

Kvartet porodične manufak...

RUKOMETAŠICE METALCA IN, VATERPOLO MILIONERI AUT

RUKOMETAŠICE METALCA IN, VATERPOLO …

Subotnje sportsko veče ob...

Prev Next

ŽIVOJIN JOVANOVIĆ GENERALNI DIREKTOR VALJEVSKE PIVARE

 1grcka valjevsko pivoŽivojin-Žoja-Jovanović vlasnik giganta mesne idustrije Zemljoradničke zadruge „Trlić“ novi je generalni direktor Valjevske pivare.

Jovanović je nasledio  Aleksandra Rajevca, sada savetnika, itetako zaslužnog što je najstarija pivara u Zapadnoj Srbiji pre druge privatizacije, bila jedina  državna pivara vraćena u život,  i što  ima najkvalitetnije domaće "državno" pivo, i naravno  posluje profitabilno.

Za svog pomoćnika Žoja Jovanović je odredio Zorana Božića, stečajnog upravnika i vršioca dužnosti direktora Valjevske pivare do juna 2013. godine, kada je odlukom Vlade Srbije za generalniog direktora postavljen Aleksandar Rajevac.

Nije tajna da je rad stečajnog upravnika  Valjevsku pivaru skupo koštao, i da nikada nije bio omiljeno lice kod valjevskih pivara, a  po povratku na "mesto zločina" sada kao zamenik već  kadroviše i smenjuje odgovorna lica.

Valjevsku pivaru je kupila kompaniji „Brauerei Group“ iz Beograda.

Ministarstvo privrede Srbije je 6. septembra objavilo prvi javni poziv za prodaju ukupnog kapitala "Valjevske pivare" sa početnom cenom od 7.047.260 evra. S obzirom na to da nije bilo zainteresovanih kupaca, 19. novembra je oglašen i drugi javni poziv za prodaju najstarijeg valjevskog privrednog kolektiva po početnoj ceni od 3.523.630 evra, što je polovina procenjene vrednosti kapitala.

Na drugi javni poziv Ministarstva privrede za prodaju "Valjevske pivare" stigla je samo jedna ponuda i to privrednog društva  „Brauerei Group“ iz Beograda" - Stari grad.

Prema podacima Agencije za privredni registar (APR) delatnost ovog Privrednog društva,  osnovanog 6. decembra 2018. godine, je proizvodnja piva.  Osnivači su: Živojin Jovanović, Trlić bb opština Ub, Miloje Blizanjac, takođe Trlić bb opština Ub i Zoran Kostić Brzeće bb opština Brus.

Osnivački ulog ovog privrednog društva je 30 hiljada dinara, a svaki od članova je vlasnik jedne trećine. 

Živojin Jovanović je zadrugar i direktor uspešne ZZ "Trlić" Ub, Zoran Kostić je direktor firme "Brzmin" iz Brzeća, registrovane kao društvo za proizvodnju, usluge i promet, a u pretežnoj delatnosti je navedeno hoteli i sličan smeštaj, a pored toga bavi se trgovinom naftnih derivata. Miloje Blizanjac je vlasnik ubske mlekare „Dr Milk“.

Vlasnici Valjevske pivare imaju obavezu da u naredne dve godine ulože pet miliona evra u  modernizacuju proizvodnje i poboljšanja kvaliteta  Valjevskog piva.

U pivari radi 200 radnika, sa prosečnom zaradom od 50.000 dinara, što je iznad valjevskog proseka. Od dolaska Ace Rajevca na čelo Valjevske pivare, punih pet godina vraćani su zaostali dugovi, plate se uredno isplaćuju radnicima i izvršavaju se uredno obaveze prema  državi, i najvažnije, poslovalo se profitabilno. 

U naredne dve godine novi vlasnik ima obavezu da zadrži sve radnike, a nove gazde najavljuju povećanje proizvodnje i širenje na tržištu, i za očekivati je i otvaranje novih radnih mesta.

Nakon neuspešne privatizacije pre 15 godina Atlas grupe, potom izbegnute likvidacije 2013.godine vraćanja pod okrilje države Valjevska pivara uspešno posluje, beleži rast proizvodnje i profita, osvaja nova tržišta, a Valjevsko pivo je stiglo i do  tržište Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. Valjevska pivara je u 2018. proizvela 90.000 hektolitara piva, a novi vlasnici ukoliko žele dobro  Valjevskoj pivari moraće da stvore uslove za plasman Valjevskog piva, najpre  u svojim sredinama, Tamnavi pre svega, a ne da tržište bude isključivo Grad Valjevo i do sada "osvojene" destinacije.

Valjevo očekuje kao i do sada da Valjevska pivara u svakom pogledu bude društeno prepoznatljiv  kolektiv saradnik u svim sferama života Valjevki i Valjevaca, od zdravstva, kulture, školstva, sporta...

valjevsko pivo gradac

Read more...

BOBA GVOZDENOVIĆ PODNEO OSTAVKU!

 

1GRAD VALJEVO

(Ne)očekivano, i pored pritiska iz Beograda da to nikako ne radi, jer iza  sebe nema afera poput Jutke, piromana iz Grocke, ubistvo  žene na naplatnoj rampi autoputa i slične "uspehe", već stvarne uspehe na svim poljima, gradonačelnik Valjeva se ovog prelepog dana odlučio da napusti sivi soliter i vrati svom poslu, ginekologa.

Pozdravljajuči se sa najbližim saradnicima Gvozdenović je poručio da je razlog današnjeg izlaska iz politike isključivo sportske  prirode.    

"Kako sam bio darežljiv prema valjevskom medijima, pokušao je da budem još darežljiviji prema nosicima sporta u Valjevu. I to isključivo prema Centrima troška u fudbalu, košarci, i valjevskom vaterpolu klubu. Da se razumemo, ne Valisu sa tri repezentativca Srbije, već onom drugom što ga novinari s pravom kao ove u košarci i fudbalu zovu milioneri. Odlučio sam da im pomognem i povećam apanažu na sveukupnih  100 miliona dinara,  ne evra da budem jasan. Ovo je Valjevo , a ne Beograd i naša Zvezda. Oprostio sam i nenamenski potrošeno, pa vraćeno milionče, jer sam dobio ćvrsta obećanja da će u Valjevu kao do skora igrati samo sin i crnogorci, a i da u naš Grad stiže Valjevo "koš" turnir. Neće se ponoviti slučajnost kao u protekle dve sezone da nosilac igre bude Valjevac, master elekroteninike. Kakve veze taj master ima sa košarkom, molim vas lepo. Međutim  nisam naišao na razumevanje. Kad su mi omiljene  štetočine i paraziti poručili da će se popraviti, ali samo ako im dam ponaosob po 100  miliona po glavi, jer samo sa povećanim brojem kontrolora angažovanih trenera i igrača, biće u stanju da ponove  sadašnje istorijske uspehe, naljutio sam se shvatajući da imam posla sa preambicioznim saradnicima. Zato sam se  odlučio na ovaj korak, posebno ljut što će Bokserski klub Metalac sa 2 miliona  dotacija iz budžeta,  biti šampion  države. Ej ljudi moji šampion države u boksu", poručio je smireno  Boba Gvozdenović i otišao do kuće po odelo a zatim u bolnicu,  na radno mesto  doktora.

Aprlililililiiiii

Živeliiiiii!

Read more...

VALJEVO OBELEŽILO 215 GODINA SLOBODE OD TURAKA I 75 OD FAŠIZMA

so va Dan va 2109

Dan Valjeva u novom milenijumu voljom "demokratske žute vlasti" preinačen na  20.marta,  i oslobađanje Valjeva od Turaka pre 215 godina, umesto 15. septembra kada su pre 7,5 decenija proterani  fašisti i domaći  izdajnici  obeležen je u Centru za kulturu svečanom akademijom i  dodelom priznanja za dostignuća u  2018.

Specijana nagrada, za životno delo pripala je dr Miroslavu Miši Srećkoviću, i Društvu istraživača “Vladimir Mandić Manda” za afirmaciju Grada Valjeva.

Nakon intoniranja himne Srbije u izvođenju Gradskog mešovitog hora Abrašević, prisutnima se obrattio gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović.

so va boba 2109

“Danas slavimo 215 godina od oslobođenja od vekovnog osmanlijskog ropstva i danas je veliki jubilej  grada Valjevo. Nije samo ovo vezano za Valjevo, jer je naš grad istorijski grad, grad koji je duboko urezan u srpsku istoriju, sa svojim velikanima. Današnji trenutak obeležava poraz svih dosadašnjih politika koje su sprečavale građane da pronađu vlastitu meru koja bi ih čuvala od lutanja i kolebanja između megalomanije, sa jedne strane, i prizemnosti sa mediokritetstvom, sa druge strane. Ova današnja vlast i današnji trenutak su pobeda politike rada, politike realnih i dostižnih ciljeva, i potvrda onoga što svi misle da je politika veština mogućeg. Valjevo je istorijski grad  duboko urezan u srpsku istoriju, sa svojim velikanima. U  Prvom svetskom ratu su se na ovim prostorima odvijale najznačajnije bitke, a  Kolubarska je najslavnija. Valjevo je bio i “grad bolnica”, oda humanosti u kojem su se lečili i prijatelji i neprijatelji. I Valjevo je grad gde se faktički prelomila srpska istorija u Prvom svetskom ratu. U Drugom svetskom ratu sa ovih prostora je dignut prvi ustanak u Evropi. Draža na Ravnoj gori, Žikica Jovanović u Beloj Crkvi, podigli su pobunu protiv nemačkog okupatora. Posleratna istorija obeležila je dinčan razvoj grada,a  Krušik je nosilac svih privrednih aktivnosti da Valjevo bude  jedan od najznačajnijih gradova u Jugoslaviji ’80. godina”, rekao je dr Slobodan Gvozdenović, i komentrisao eks SFRJ i vreme danas.

“Jugoslavija je stvorena isključivo kao “baj-pas” za premošćavanje složenih vremena, spoljnih opasnosti i imala je svoj rok trajanja. Nakon raspada Jugoslavije doživeli smo i sankcije i bombardovanje i mnogo kroz šta su ovaj grad i država prošli" rekao  je gradonačelnik Grada Valjeva.

Za najvrednija dostignuća u 2018 lauratima je pripala novčana nagrada u iznosu od 50.000 dinara.a  sa po 100.000 dinara nagrađeni su  dobitnici specijalnog priznanja za životno delo i afirmaciju grada.

U oblasti privrede vlasnik i direktor kompanije "Bosis" Bogoljub- Boban  Pantelić se odrekao novčanog dela nagrade i novac donirao udruženju "Rodi se na lepom mestu".

Nagrada u oblasti nauke, inovacije i pronalazaštva dodeljena je najmlađem doktoru nauka Valjevske bolnice, dr Dušanu Ružičiću.

U oblasti medicine i brige o zdravlju nagrada je dodeljena dr Nebojši Stojakoviću. . Udruženje “Rodi se na lepom mestu” i predsednik tog udruženja dr Nenad Dimitrijević nagrađeni su za humanost.

Dragoljub (Milana) Dragojlović, diplomirani agronom u penziji je nagrađen za uspehe u i poljoprivredi.

Za oblast obrazovanja i vaspitanja u ime OŠ “Andra Savčić” nagradu je primio direktor Zoran Simić. Diplomirani inženjer građevine Stefan Ž. Mitrović nagrađen je u oblasti stvaralaštva i postignuća učenika i studenata.. Za oblast zaštite životne sredine nagrađena je dr Branka Miholjčić. Za oblasti socijalne zaštite i humanitarnog rada nagrada Grada Valjeva protojerej-stavroforu Milinko Jović.

Za dostignuća u umetnosti i kulture i informisanja i društvenog angažovanja nagrađeni su Ljiljana Isidorović, i penzionisani novinar Jovan Stojič.

Za čuvanja i negovanja tradicije valjevskog kraja nagrada je pripala KUD “Đerdan”, a za sportska ostvarenja dvanaestogodišnja plivačica učenica Maša Cvetković(na slici ispod).

so va masa
                    U ime nagrađenih  zahvalio se dr Miroslav Miša Srećković.

so va misa s"Poručio bih mladim ljudima da treba da sagledaju sve okolnosti u kojima živimo, da dobro razmisle koje su to prave vrednosti i da odrede pravce svog delovanja, i to tako da svojim radom doprinesu da Valjevo bude što lepši, što bogatiji grad, a život u njemu što udobniji. Nemojte mi zameriti, ali ovu nagradu ja posvećujem svojim unucima Nikoli i Maši sa željom da ceo život provedu u Valjevu, kao što sam i ja – poručio je  dr Srećković. istakavši zadovoljstvo što je Grad  Valjevo grad darovitih i uspešnih, vrednih i radnih ljudi.

U programu svečane Akademije pored Gradskog hora Abrašević, pod dirigentskim vođstvom profesora Dragana Vasiljevića učestvalali su glumac, Valjevac Nebojša Milovanović, kvartet Žiksovci, iz Srednje muzičke škole “Živorad Grbić”."Ovo je Srbija" u Domu kulture na kraju svečanosti otpevao je Dečji hor “Abrašević”.

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas