Menu

zaglavlje

ISTOK I ZAPAD CRNO BELI

ISTOK I ZAPAD CRNO BELI

Proteklo veče na Istoku...

JEDRILIČAR BOBAN ANDRIĆ DONEO NOVO SREBRO AK VALJEVO

JEDRILIČAR BOBAN ANDRIĆ DONEO NOVO …

Zaključak doajena Srpsk...

RUKOMETAŠI METALCA ULAZE  U SERIJU POBEDU

RUKOMETAŠI METALCA ULAZE U SERIJU …

Posle dva startna neuspeh...

EVROLIGAŠKI TRENER I DECA NA ČAROBNOM ĆILIMU POBEDE UDAHNUŠE ŽIVOT VALJEVSKOJ KOŠARCI

EVROLIGAŠKI TRENER I DECA NA ČAROBN…

 Nekome su potrebne ...

VALISOV VRTIĆ DERE  BRE!

VALISOV VRTIĆ DERE BRE!

  Premijerni nast...

SRAMAN PORAZ MUTANTA OD TAKOVA, ŠTA SLEDI?

SRAMAN PORAZ MUTANTA OD TAKOVA, ŠTA…

Kad izgubiš od boljeg, ...

BOKSERI METALCA PO NOVU TITULU KREĆU IZ SOMBORA

BOKSERI METALCA PO NOVU TITULU KREĆ…

Valjevski Metalac šampion...

PODRŠKA MLADOSTI I VALJEVCIMA ZA POBEDNIČKU ENERGIJU VEČERAS  ĐOKIĆEVOM METALCU

PODRŠKA MLADOSTI I VALJEVCIMA ZA PO…

KK Metalac na terenu s...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

PILOTI AERO KLUBA VALJEVO PONOVO ZLATE NEBO SRBIJE

pilot petrovicUspehe decenijama beležene u SFRJ Aeroklub Valjevo nastavlja posle mnogo godina sada u SR Srbiji. Aero klub Valjevo je ponovo član  Vazduhoplovnog Saveza Srbije i danas kao nekada sa najboljim pilotima takmičarima i zastavom AK Valjevo  osvaja odličja. U Kikindi su Valjevci "doleteli" do zlata i srebra.

Rukovodstvo AK Valjevo je odlučilo da na Državnom prvenstvu u aeroreliju učestvuju Milivoj Petrović pilot, instruktor i nosilac mnogobrojnih medalja sa državnih takmičenja, učesnik na evropskim i svetskim takmičenjima i mladi pilot, njegov učenik Aleksandar Radojičić.

pilot2

Sa takmičenja u Kikindi u organizaciji Vazduhoplovnog Saveza Srbije i AK Kikinda Petrović i Radojičić su posle dovendvnih nadmetanja u Valjevo doleteli sa osvojenim zlatom za precizno sletanje, srebrom za vremensku tačnost i srebrom za izviđanje. U ukupnom plasmanu osvojili su drugo mesto i doneli srebrni pehar svom klubu i gradu Valjevu.

pilot pehari

Aeroreli je takmičenje pilota motornih aviona u tri discipline.

Prva je vremenska tačnost gde dvočlana posada  treba  da ispoštuje  vreme poletanja,   preko prekretnih orjentira i da u određeno  vreme  sleti. Druga disciplina je  izviđanje, gde piloti moraju da prepoznaju zadata mesta na zemlji koja dobijaju kao fotografije, da ih tačno lociraju tokom rute. Treća je precizno sletanje gde se po povratku sa rute boduje preciznost u sletanju na iscrtanim i postavljenim linijama predpolje, nulto, prvo, drugo, treće polje. Naravno nulto polje je ono koje svaki pilot želi da “pogodi” i gde je iskustvo vođe pilota Petrovića bilo presudno i donelo zlato.

U Aero klubu Valjevo su ponosni na svoje članove, takmičare i prijatelje.

Read more...

POLITIKA I SPORT KAO PRST I NOKAT

1kos lopta

Pravila igre kažu da politika ne sme da se meša u sport. A zakoni i pravila postoje da bi se kršili. Postalo je pravilo da čim državni projekat i ljubimica bude istamburana napolju pa još i (ne)očekivano dobije po njonji  kod kuće slede nadugačka i naširoka objašnjenja o zaveri, političarenju bez granica ali i otvorenim  pretnjama jer Srbija nije srećna, pa će  narod biti obavešten koliko mu vlast uzima da bi "udelila sirotanima". Na sreći ima i normalnih da sportski priznaju poraz i sve insinuacije i laži padnu u vodu.

Stanje u Beogradu preslikano je u Srbiji. Valjevo sa dva najdrastičnija primera potvrđuje praksu  da loše postaje obrazac života i rada.

Prvi primer

U valjevskom fudbalu  štetočina traje još malo pa će biti 20% od veka Stare dame iz Parka Pećina, Poklon UEFA  FK Budućnost za svojih 100 leta  od milion evra ostaće sanak pusti.

Danas je živ mutant BK 2014 a FK Budućnost je ugašen  što je za evropsku kuću fudbala ključni faktor i alibi da  ne uplati novac na žiro račun kluba koga jasno  je ko dan  više i ne postoji

Ipak nije  fudbalska štetočina  i jedan od tvoraca mutanta Milan Milinović FK BK 2014 isključivi krivac za milionče  što ode u nepovrat. FK Budućnost  je i  u prošlom veku menjao ime, uostalom FK Metalac je ušao u Drugu ligu, pa je koju godinu kasnije vraćeno ime u FK Budućnost.

Pored miliončeta od UEFA  mutant sa Kolubare ima još milion svojih muka.Najveća, prva i osnovna je Milan Milinović postavljen politički da radi ono što nikada nije znao a hteo je.

Doživeo je da ga prošle subote na medijskom nebu ponižavaju i šikaniraju slični njemu u svetu fudbala. Neko će  reći da je konačno načet, iako ovoga puta zbog osionosti i bezobrazluka gorih od sebe. Međutim dok se ne desi ono što će se desiti biće tamo gde mu nikada nije ni bilo mesto.

Drugi primer

Košarka odnosno KK Metalac  je kao i fudbal na sličan način bio utamničen skoro 20 godina!

Politika ga je bacila u tamnicu a  nedavno i oslobodila okova. Međutim niko od pilicije, tužilaštva, suda i naravno vlasti  ne poteže  pitanje bilo kakve  odgovornosti za dugove što bodu uči vode klub u propast.

Osim što je KK Metalac finansijski devastiran sinoć se uverismo da u  Metalac može da dođe svako ko misli da zna da igra košarku. Od 20-ak momaka rečnikom boksa od srednja do super teške, dominirali su debeli. Za onu ludu utakmicu mršavih i debelih nije bilo dovoljno kandidata, jer mršica  nije bilo  ni za  dubl u tenisu a kamoli za igru pet na pet.

Većina je već sinoć precrtana i danas ih u pola šest neće biti u hali sportova 15.septembar. Po rečima Vladimira Đokića  u šoku šta ga je snašlo  i u kakvom se nebranom  grožđu našao, ima rešenja za teren i igru.

O čemu se radi videćemo sutra uveče kad stignu momci kojima je košarka posao. Da, baš posao od koga žive i koji se plaća. Kvartet Valjevaca Đokić, Vasić, Đuković, Tomašević, poželeo  je kouč u uvodnom obraćanju da im se pridruži što pre i Đukan Đukanović  svestan je stanja u klubu. Vasić i Đuković su zaposleni u preozbiljnoj privatnoj firrmi. Znanje, profesionalnost, odgovornost i naravni vreme se poštuju i imaju svoju cenu.  Dakle od dva treninga dnevno za sada nema ništa, osim ako se vlast ne potrudi da bude drugačije. Tomašević se bucnuo i za liniju košarkaša morće malo i u saunu. Zajedničko im je takođe da se mesecima nisu družili sa loptom. Anđušić, Pavlović i Stefanović su prošli prvu trijažu.kos2

Za sada je jedino siguran prevoz Lastrinim busom na utakmice van Valjeva. Finansijski plan je pred vlastima sada u problemu kako pronaći model da KK Metalac narodnim parama preživi naredna tri meseca. Poltika danas sve   rešava  narodnim parama.  

Deo establišmenta "servisa  građana" je umišljen, odnosno čvrto ubeđen   da deli svoj novac za stadione od 20 do 100 miliona, i sve ostale projekte sa jednim ciljem "hleba i igara".

U Valjevu ako gospoda iz politike misle da rade u interesu sporta danas sa smehotresnim pojedincima  politikanstki debelo zakačenim na državnu sisu, moraće da naprave zaokret za 180 stepeni ako stvarni žele da budu u funkciji sporta.

To će se dogodti onog trenutka kad Centri troška nestanu privatizacijom.

Novac je usmeren na besmislena davanja  Centrima  troška, parazitima i štetoćinama da ga krčme i ne polažu račune. Za divno čudo opstaju i množe se.

KK Metalac je danas izuzetak sa tendencijom da postane pravilo.

Krenulo sa mrtve tačke a objašnjenja  "dobro radi,  nezamenjljiv je, ne pitajte nas ništa za fudba..."  gube svaki smisao i značaj

Onog trenutka kada se potegne pitanje odgovornosti  da svako  odgovara krivično materijalno i moralno za svoja (ne)dela u u ovom slučaju u svetu sporta, a vlast novac usmeri  na školski, omladinski sport, škole sporta, da se deca igraju i uživaju u svojoj mladosti, ugasiće se sami od sebe Centri troška  a sport će početi da živi svoj normalan život.

I na kraju da se razumemo, Metalac je samo delimično očičšen od svega što ne valja, i trebalo bi posao završiti do kraja da kukolj ponovo satre žito.

Read more...

NOVI POKLON CENTRU ZA VANTELESNU OPLODNJU U VALJEVU

1s0

Ministarka  bez portfelja dr Slavica Đukić Dejanović uručila inkubator Centru za vantelesnu oplodnju smeštenom u Optoj blinici Valjevo.

Vredna domacija je obećanja nadavno i sa ukupno 16 miliona donacija u protekle deve godine je mnogo učinjeno da se poboljša rađanje dece a sa današnjim donacijom i  monitoring embrio razvoja i praćenje kulture ćelija nakon embrio transfera.

 Ministarka Slavica Đukić Dejanović istakla je da se ponosi  rezulatatima Centra za vantelesnu oplodnju, i da je  donacija inkubatora rezultat samo potvrda da se je svaki dinar uložen u Valjevu na najkvalitetniji način iskorišćena.

U ovoj godini je  izdvojeno 2 miliona dinara za podsticanje zapošljavanja 10 mladih majki iz ruralnih područija, kao i dodatnih 500.000 dinara za edukaciju i obuku žena za bavljenje biznisom.  Grad Valjevo je konkurisao i za projekat za nezaposlene roditelje.

1s2

“Izdvojili smo 2 miliona dinara za dečiju  igraonicu.  Za dečje igralište u naselju Kolubara 2, izdvojili smo oko 5 miliona dinara. Radujem se što su  postupci  za početak radova završeni.i što će u oktobru početi radovi. Biče to  prostor za decu, da budu još bolje Valjevke i Valjevcii”, istakla je ministarka Đukić Dejanović.

Dr Branko Budimirović, šef Odseka za biološki potpomognutu oplodnju, zahvalio se na donaciji i podršci.

"Ovo je treća poseta minstarke Slavice Đukić Dejanović Centru za vantelesnu oplodnju i Opštoj bolnici Valjevo, i predstavlja potvrdu da podrške u zajedničkoj borbi za povećanje nataliteta u našoj državi. Odsek kojim  rukovodim  do sada nije imao ovu vrstu “benč top” inkubatora,  i biče  značajno olakšanje u radu. Računajući na ovu donaciju, mi smo već tražili aneks ugovora sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje da nam omogući dodatnih 15 parova na onih već prethodnih 230 ugovorenih, koje ćemo uraditi do kraja godine. Naši rezultati su  poznati, a do kraja 2019, očekujemo rođenje 400-te bebe", rekao je dr Branko Budimirović.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović istakao je da je saradnja Grada Valjeva sa Vladom Republike Srbije, a pogotovo sa Ministarstvom profesorke Slavice Đukić Dejanović odlična i da su sa direktorom Opšte bonice Valjevo  i načelnikom Ginekologije već dogovoreni naredni koraci.

“Pokušaćemo da u 2020.  Porodilište, dobije jedan respektabilan ultrazvučni aparat, i posebno sam zahvalan ministarki i profesorki Slavici Đukić Dejanović na svestranoj pomoći  i na saradnji",  poručio je dr Gvozdenović

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Valjevac Đorđe Milićević,  na raspolaganje ne samo građanima Srbije, već i  lokal-patriota, i svojim sugrađanima jer  Grad Valjevo je za njega prioritet.

“Spoma smo bili i bićemo  između Vlade Republike Srbije i Grada Valjeva. Očekujem nove donacije  i mislim da sve što  Vlada Republike Srbije čini i radi za Valjevo, je potvrda saradnje na relaciji gradske vlasti i republičke Vlade. Na raspolaganju sam da pomognem gradonačelniku i gradskoj vlasti da se zajednički izborimo i defibisane  inicijative pretočimo u dela u interesu građana Valjeva”, bez dileme  je Đorđe Milićević.

Direktor Opšte bolnice Valjevo dr Zoran Đurić zahvalio se na vrednoj i važnoj donaciji  i poželeo da i u sledećoj godini bude novih  donacija zaj Odsek najbolji u Srbiji  jer to tvarno zaslužuje. Dr Đurić je izrazio nadu da će u budućnosti  biti i za druga odeljenja Opšte bolnice Valjevo.

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas