Menu

zaglavlje

U KOLONIJI NOV KOŠ A U KK METALAC SVE ISTO KAO I 2016.GODINE!

U KOLONIJI NOV KOŠ A U KK METALAC S…

  Košarkaška vest a...

TEO SPREMAN ZA  NOVU NBA ČAROLIJU, A OD 2019. I NA DIVČIBARAMA

TEO SPREMAN ZA NOVU NBA ČAROLIJU, …

Kako smo već potvrdili u ...

VALJEVSKI SPORTISTI I UMETNICI SVE ZASENIŠE

VALJEVSKI SPORTISTI I UMETNICI SVE …

Poput valjevskih umetni...

TURCIMA PRVO BALKANSKO ZLATO, SRBIMA PETO SREBRO

TURCIMA PRVO BALKANSKO ZLATO, SRBIM…

Kadeti Turske izuzetnom i...

SRBIJA NA BALKANIJADI ZA 10. ZLATO PROTIV FAVORITA TURSKE

SRBIJA NA BALKANIJADI ZA 10. ZLATO …

  Kadeti Srbije dan...

SALAŠKI BEZ FINALA U BERLINU

SALAŠKI BEZ FINALA U BERLINU

Tamara Salaški završi...

SRBIJA SA MOLDAVIJOM ZA FINALE  BALKANIJADE U VALJEVU

SRBIJA SA MOLDAVIJOM ZA FINALE BAL…

  Kadeti Srbije na ...

VALJEVKA TAMARA VEČERAS LETI ZA FINALE EP BERLINU

VALJEVKA TAMARA VEČERAS LETI ZA FIN…

Trio srpskih princeza j...

U VALJEVSKOM SPORTU "TEKU MED I MLEKO "

U VALJEVSKOM SPORTU "TEKU MED …

Predstavnici Sportskog ...

SRBIJA DANAS BIRA RIVALA U POLUFINALU NA  BALKANIJADI

SRBIJA DANAS BIRA RIVALA U POLUFINA…

Novom lakom pobedom 3:0...

Prev Next

U VALJEVSKOM SPORTU "TEKU MED I MLEKO "

sport-kod-bobe

Predstavnici Sportskog saveza Srbije bili su gosti hijerarhijski podređenih kolega iz Valjeva. Kako szanajemo gosti su videli neke od sportskih objekata u gradu, a informisani su o o situaciji u sportu u gradu na Kolubari.
Generalnog sekretara Sportskog saveza  Gorana Marinkovića i saradnike, primio je i  gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović. Gradonačelnik je obavestio goste da grad (mislio na valjda na vlast prim. aut.) dosta ulaže u sport. Čak  80 miliona dinara u 2018. godini.

"Sportisti se odužuju gradu vrhunskim rezultatima. Ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu biče i veća u narednom periodu", poručio je dr Gvozdenović.

"Grad Valjevo sa svojim kapacitetima stoji na raspolaganju državi u realizaciji sportskih sadržaja, izgradnji i održavanju budućih sportskih objekata, pa je podrška Sportskog saveza Srbije veoma važna", rečeno je na sastanku u Valjevu.

Po već viđenom scenariju izostao je poziv navinarima, od nas bi predstavnici Sportskog saveza mogli da čuju samo nekoliko pitanja:

1. Šta su to postigli  čelnici što "brinu" o  fudbalu i košarci, FK Budućnost Krušik 2014,  KK Metalac  i od skora VK Valjevo?

2.Da li gospoda iz SSS imaju informaciju na osnovu kojih kriterijuma je formirana i kako je i po kom osnovu  Komisija raspodelila 80 miliona narodnih para namenjenih  valjevskom svetu sporta?

3.Da li SSS ima informaciju da su tri pomenuta Centra troška, odnosno i paraziti i štetotine, "počistila" gotovo polovinu novca namenjenog za razvoj valjevskog sporta. Na papiru Udruženja građana,  godinama su rukama pojedinaca poput FK  "propast" KK "otac i sin", sa svim benefitima  raspolaganju imaju preko 40 miliona dinara!?

4.Po kom kriterijumu i zašto se dodeljuje ogroman novac Centrima troška: FK BK 2014, KK Metalac i VK Valjevo. 

5. Odakle u protekloj sezoni  novom centru  troška  VK Valjevo, ideja da narodnim novcem pored već dodeljnih osam miliona, finansira rad trenera sa 36.000 evra na godišnjem nivou!?

6. Da SSS ima može svojim delovanjem da utiče da novac ac za sport  konačno bude  usmeren za sportske aktivnosti škola sporta valjevske dece. Za početak sportskog odelenja u Valjevskoj gimnaziji,  a kasnije i sportskoj Akademiju, fabrici mladih sportista.

7. Da li je gospodi iz SSS poznato da Grad Valjevo jedini u Kolubarskom okrugu nema sportsku dvoranu dostojnu   10.000 mladih Valjevki i Valjevaca, i da na dva fudbalska stadiona Krušiku  i onom u parku Pećina ne postoji ni jedna plastična stolica na tribinama?

Read more...

ADVOKATI VALJEVA POMAŽU "LEGITIMISANIM" SUGRAĐANIMA

PRAVDA

Odbor advokata Valjeva se obratio javnosti jsaopštenjem u kome ističe "da je u toku protivzakonita i protivustavna akcija Policijiske uprave u Valjevu prema više stotina građana kojom se na najgrublji način krše njihova osnovna građanska i ljudska prava, uzastopnim višesatnim nezakonitim policijskim zadržavanjem na javnim mestima, u prisusutvu javnosti, njihovih porodica i prijatelja".

 "Navedene radnje su , izričito suprotne zakonu i imaju karakter masovnog  protivpravnog lišavanja slobode ljudi kojima se na taj način uskraćuju osnovna ljudska prava i slobode zajamčene Ustavom RS i Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, kao što su  pravo na jednakost pred zakonom, pravo na ljudsko dostojanstvo, zabranu ponižavanja i pravo na ličnu slobodu i bezbednost"stoji u saopštenju i izražava briga.

"Ova aktivnost Policijske uprave u Valjevu nije nasumična, već da je uperena protiv tačno određenih lica s obzirom na njihova lična svojstva, opredeljenja, društveni status, iskazano pravo na slobodu misli i sl, a radi njihovog izlaganja sramoti, preziru okoline i ponižavanja, kao i radi izazivanja opšteg stanja nesigurnosti i zastrašenosti građana Valjeva. Zahtevamo  od MUP-a Republike Srbije i Policijske uprave u Valjevu da odmah obustavi akciju protivpravnog lišavanja slobode građana Valjeva. Nalazeći da su na teritoriji Valjeva ugrožena ljudska prava i slobode građana, Odbor advokata Valjeva će svim građanima koji su tokom jula 2018. godine bili izloženi višestrukom protivpravnom lišavanju slobode obezbediti besplatnu pravnu pomoć i zastupanje u postupcima zaštite njihovih zakonom i Ustavom zagarantovanih prava i sloboda", zaključuje se  u saopštenju za javnost predsednikA Izvršnog odbora Branka Ivkovića u ume Odbora advokata Valjeva.

Read more...

IZLILE SE JABLANICA, PERAJICA, KRIVOŠIJA I RABAS

1va so 1

Večeras u 20,07 iz kabineta gradonačelnika Valjeva stiglo je saopštenje novim  štetama posle izlivanja Jablanice i još nekoliko rečica u okolinji Valjeva.
Sednicom Štaba za vanredne situacije  je predsedavao gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović. Održana je danas u 15 časova zbog novonastale situacije u gradu, nakon ekstremne kiše koja je pala tokom dana.

U tekstu saopštenjA stoji.
 
"Reke Ljubostinja, Rabas, Krivošija i Perajica su se izlile u delovima svojih tokova i prema prvim procenama oštetile su puteve, izlile su se u njive, dvorišta, a prijavljeno je i ulivanje vode u nekoliko podruma i kuća. Rečeno je da je naložena evakuacija porodice iz kuće u Popučkama, u blizini Krivošije, koja je uvek na udari kada se izlije ova rečica. Ipak, nakon ekstremno velike, ali kratkotrajne kiše, voda se brzo povlači u korita. Saobraćaj na putu za Šabac se odvija bez zastoja, nakon kratkotrajnog prekida.
Gradonačelnik, koji je i komandant Štaba, naložio je da ekipe Komunalne policije, Komunalne i Građevinske inspekcije nakon obilaska terena procene da li su se stvorili uslovi da se i u ovim delovima Grada proglasi vanredna situacija.
Na sednici Štaba za vanredne situacije su podneti izveštaji o stanju na teritoriji grada Valjeva. Iz JKP „Vodovod“ su obavestili da problema sa vodosnabdevanjem ima u Rađevom selu i u Đerdapskoj ulici, a otklanjanje kvarova će početi čim se voda povuče. Cevovod je prekinut na tri lokacije, pošto je voda potkopala put. Most na Milanovića putu u Rađevom selu je oštećen i biće utvrđeno da li je most bezbedan za upotrebu.
Brankovački dalekovod je u prekidu i ekipe Elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvar. Prijavljenih kvarova nema u „Telekomu“.
Ekipe „Vidraka“ su već na terenu i uklanjaju nanose od vode, kao i popadalo drveće i granje u Ulici Dimitrija Tucovića, a uskoro će biti oprano i Naselje „Milivoja Bjelice“ u koji se tokom dana izlila voda iz Ljubostinje.
Prokisla je ambulanta u Brankovini, koja funkcioniše u otežanim uslovima, ali prema rečima v. d. direktorke Branke Antić prva naredna velika kiša će onemogućiti rad ambulante.
Tehničari Odeljenja za infrastrukturu su na terenu i utvrdiće stepen šteta koje je današnja kiša pričinila na putnoj infrastrukturi.
Na sednici Štaba je apelovano da građani izbegavaju da se zadržavaju na mostovima ispod kojih prolaze bujične vode, kako ne bi ugrozili svoju bezbednost. Tokom dana je primećeno da su brojni građani sa decom, stajali na mostovima ili u neposrednoj blizini reka, kako bi snimali telefonima, što može biti veoma opasno.
U selu Popučke bujične vode reke Krivošije poplavile su oko šest domaćinstava.Pripadnici Vatrogasno spasilačkog bataljona Valjevo uspešno su izveli akciju spasavanja Radovana Obradovića iz bujice i predali ga ekipi Hitne medicinske pomoći.Vrh poplavnog talasa je prošao.
Vodostaj rele Krivošije je u opadanju.Ekipe Vatrogasne spasilačke jedinice spremne su sa pumpama za izbacivanje vode iz poplavljenih objekata.
Situacija se stabilizuje.Grad Valjevo sprovodi mere sanacije", stoji na kraju saopštenja.

U POPUČKMA POD VODOM ŠEST DOMAĆINSTAVA

U selu Popučke bujične vode reke Krivošije poplavile su oko šest domaćinstava.Pripadnici Vatrogasno spasilačkog bataljona Valjevo uspešno su izveli akciju spasavanja Radovana Obradovića iz bujice i predali ga ekipi Hitne medicinske pomoći.

Vrh poplavnog talasa je prošao.
Vodostaj rele Krivošije je u opadanju.Ekipe Vatrogasne spasilačke jedinice spremne su sa pumpama za izbacivanje vode iz poplavljenih objekata.
Situacija se stabilizuje.Grad Valjevo sprovodi mere sanacije.
bi ugrozili svoju bezbednost. Tokom dana je primećeno da su brojni građani sa decom, stajali na mostovima ili u neposrednoj blizini reka, kako bi snimali telefonima, što može biti veoma opasno.

 

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas