Menu

zaglavlje

SRBIJA I TRI ZLATNA VALISOVCA NA KROVU EVROPE!

SRBIJA I TRI ZLATNA VALISOVCA NA KR…

Leta 2021. godine  ...

IN MEMORIAM DUŠAN DUDA IVKOVIĆ

IN MEMORIAM DUŠAN DUDA IVKOVIĆ

foto: Starsport©Velikan...

15.SEPTEMBAR PONOVO PRAZNIK VALJEVA, OD DANAS I DRŽAVE!

15.SEPTEMBAR PONOVO PRAZNIK VALJEVA…

  Više od šest &nbs...

U MIONICI POTPISAN PRVI SPORAZUM U OKRUGU O SARADNJI SA PREDUZETNICIMA

U MIONICI POTPISAN PRVI SPORAZUM U …

U Mionici je potpisan S...

NOVE MEDALJA ZA AERO KLUB VALJEVO I BUĐENJE JEDRILIČARSTVA

NOVE MEDALJA ZA AERO KLUB VALJEVO I…

Septembar što traje&nbs...

MIONICA - SRPSKA MONCA, VODEĆA VAROŠ SPORTSKE I SVAKE DRUGE VAROŠKE SRBIJE!

MIONICA - SRPSKA MONCA, VODEĆA VARO…

Kad imaš vlast narodnu ...

NOLE U NEDELJU  IGRA NAJBITNIJI MEČ U ISTORIJI TENISKOG SPORTA!

NOLE U NEDELJU IGRA NAJBITNIJI MEČ…

  Nole svetski, a&n...

NA USEKOVANJE 1.MEMORIJALNI BOKS TURNIR "SLOBODAN LAZIĆ - DULE CIMER"

NA USEKOVANJE 1.MEMORIJALNI BOKS TU…

  Valjevo decenijam...

NOLE POČISTIO RIMSKOG “ĆEKIĆARA”, SLEDE SAŠA I DANULUŠKA PA 21. GREND SLEM

NOLE POČISTIO RIMSKOG “ĆEKIĆARA”, S…

Jutrošnji peti trijumf&...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

9."GUŽVIN MEMORIJAL" U HALI SPORTOVA "15.SEPTEMBAR", A NE "VALIS" !

memorija guzva 2021U znak sećanja  na legendu valjevskog, srpskog i jugoslovenskog rukometa ORK Metalac organizuje 9.po redu  Memorijalni rukometni turnir „Nikola Jevremović Gužva“

Turnir 2020. godine nije održan  zbog pandemije korona  virusa.

Tradicionalno učesnicu su  klubovi u kojima je Gužva igrao rukomet i vredno radio kao trener i postizao uspehe, a to su „Metaloplastika“ Šabac, „Crvena zvezda“ Beograd, „Partizan“ Beograd i „Metalac“ Valjevo.

TURNIR SE ODRŽAVA U HALI SPORTOBA 15.SEPTEMBAR!

Upozorenje i poruka velikana i generacija valjevskih sportista i sportskih radnika, svima što bi da objekat podignut na otvorenom sportskom terenu „15.septembar“ posle ulaska košarkaša Metalca u Prvu ligu SFRJ, najjaču u to vreme u Evropi,  da prekrštavaju u Valis.

 „VI što bi da streljate golubove pod svodovima hale sportova 15.septembar“, i živite u nikada ispunjenim obećanjima, napravite „svoju“  halu  i krštavajte je kako vam je volja.

Ime dvorane, istoriju i časnu prošlost sporta valjevskog stvaranog  i ispisanog na betonu i parketu hali sportova 15.septembar ne može niko da menja, pa makar mu se i omaklo da bude kum u pokušaju, da se razmemo!

U polufinalu  turnira i sredu 1.septembra  u 18 sati igraće  Partizan i   Crvena Zvezda, U 19,30 je svečano otvaranje a pola sata kasnije  drugo polufinale  ORK Metalac – Metaloplastika.

Dan kasnije  u četvrtak u 18 sati je  utakmica za 3. i 4. mesto, a finale je u 20 sati

Po zavretku finala pobedniku i najboljim ekterima biće uručeni pehari i medalje.

Predsednik Saveta turnira profesor dr matematike Vojislav Andrić,  rukometaš, dugogodišnji direktor Valjevske gimnazije, a 2000-2001. Savezni ministar sporta, najavljajući turnir pozvao je sportsko Valjevo da pozdrave velikane srpskog rukometnog sporta.

„Sve tri kluba su ponovo potvdila visoko poštovanje  za svog i našeg Gužvu. Dolaze u najjačim sastavima i gledaćemo i uživati u vrhunskom rukometu. Zato pozivam sve prijatelje sporta, željne vrhunskih umeća sportista da dođu i da uživaju u igri rukometnih majstora Metaloplastike, Partizana i Zvezde“, poručuje  profesor dr Andrić.

ORK Metalac, klub sa mizerna 2 miliona dotacija na godišnjem nivou, posle sramnog proterivanja iz „beogradskog rukometnog pašaluka“ u Prijepolje i slične egzotične destinacije na obodima Srbije, ne odustaje, naprotiv istrajava.

Valjevo, sportski svedeno na VK Valis i KK Metalac, dobija spektakl!

Centri troška štetočine i paraziti manjeg i većeg  formata se gomilaju i   prazne džepove Valjevki i Valjevaca.

ORK Metalac  sa obavezom  da se ozbiljno pozabavi mlađim kategorijama, formirao je novi tim i ovog septembra je obezbedio Gradu Valjevu rukometnu bajku.

Pored Grada Valjeva, RSS značajnu  pomoć  u realizaciji turnira  pružio je uvek uz prave i na pravim mestu INGRAP-OMNI! 

Read more...

VARATONCI, VALJEVKE I VALJEVCI ISTRČALI TRKU LJUDSKOSTI ŽIVOTA NADE I LJUBAVI

 varatonac 3 21 28 8

Treći  po redu valjevski polumaraton u organizaciji  Varatonca  okupio je preko 200 učesnika.

Prvi pobednik je  valjevski Gimnazijalac Nikola Đukić(15), ubedljivo  prvi na 5.000 metara.

varatonac nik i tanja1

Posle izleta u svet fudbala I košarke, iako samo  sedam meseci u atletici  potvrdIo je talenat nasleđen  od roditelja  Tanje i Gorana  juniorskih šampiona  Jugoslavije.

varatonac 3 nikola 1

Nikola je bio akter Humanitarne trke, a svi učesnici su se kupovinom startnog broja uključili u akciju  opremanja porodilišta Opšte bolnice u Valjevu, i  na najlepši način  su postali pokrovitelji Udruženja “Rodi se na lepom mestu”. Pomogli su i lečenje  malene Valjevke Elene Krstivojević.

varatonac medalja 1

U trci dana u polumaratinu, posle 21. pretrčanog kilometra prvi  je kroz  cilj  prošao Osečanac Milan Petrović (1,21,14). Milan Marinković je bio drugi (1,26.04), a  Vladimir Milovanović(1,29,34) je bio treći.

varatonac 3 trkaci

Vlasnica novog rekorda valjevskog polumaratona je Čačanka Jelena Paunović(1,37,499).  Tatiana Vasiljević I Suzana Šuster  Radojević su za zaostatkom od 6, odnosno 9 minuta  su stigla na cilj iza pobednice.

varatonac postolje cure

Manje zahtevnija trka zadovoljstva na  10 km  takođe  je imala  svoje junake.

Pobednica je Jagoda Stolić, brža od Anete Buntić i Sanje Kostić. Pobedničkji trio u muškoj konkurenciji čine: Ilija Etinski, Vladimir Čančarević i Milan Cvijanović.

Organizacija besprekorna, bez najmanjeg incidenta,  iako u rukama mlađarije zaljubljene  u kraljicu sportova: Nikole Novakovića, Violete Pavlović, Nenada Vasiljevića, Biljane Jelesijević, Dejana Muzdraka, Tomislava Ostojića, Suzane Marijanović, Ane Tomić, Đorđa Petrovića, Nikole Novkovića(fotoreporter) i naravno “mentora” ekipe Marije Pantelić.

varatonac marija1

varatonac sup1

Ne bi loše loše  da uz pomoć iskusnijih i starijih kolega iz AK VAK  nova generacija  konačno preuzme srozane manifestacije, Memorijal generala Đukića i  Svetosavsku  trku.

varatonac vak

Vremenski uslovi za Valjevski  polumaraton bili su idealni, publika je bila uz takmičare, duž cele staze.

Trčalo se "Narcisa" niz Sinđelićevu, pa   pored Hrama  Vaskrsenja Gospodnjeg , ulicom  Kneza Mihaila  preko gvozdenog mosta uz Gradac  i nazad ulicama  Vuka Karadžića i Karađorđevom  do cilja  na raskrsnici  nekada ulice imena Žikica Španac i Karađorđeve.

varatonac publika

Svi akteri  koji su prošli kroz cilj  nagrađeni su  medaljama.

Tokom trajanja skoro  dvosatne manifestacije, valjevskog polumaratona, neopisivo pozitivnu energiju širili su akteri, srdačno pozdravljani  od pomalo iznenađenih Valjevaca.

Pozitivno šokirani uverili su se da  život pobeđuje svakodnevno zlostavljanje  i otvorene pretnje svih mejnstrim medija. Vera u život,  istinu, pravdu, ljudskost,  ljubav i sreću  pobeđuju svako zlo.

Zato današnji   korak ka povratku u maraton života ima neprocenju vrednost.

Trka i borba za normalan život je konačno počela i u Gradu Valjevu!

Bravo i hvala vam Varatonci, Valjevke i Valjevci i svi najdraži gosti učesnici Valjevskog polumaratona!

Read more...

KOŠARKAŠI METALCA I VATERPOLISTI VALISA SVETLE TAČKE U ZONI SUMRAKA VALJEVSKOG SVETA SPORTA

kkm 26 8 21 1 U očekivanju da najveće štetočine valjevskog sveta sporta u finansijskom i svakom drugom smislu  stignu zaslužene kazne za sva nedela što  su činili,  i da vlast shvati da je servis građana, a ne grupa bezličnih likova i slepih poslušnika i najamna radna snaga, puki izvršioci svega što im se naredi, svedoci smo  nestvarnog saznanja da je sport danas u Valjevu u blatu,  marginalizovan kao nikada do sada.

Park Pećina  nikako da skine anatemu prokletstva  u 21. veku.

„Neimari“ su uspeli da ugase  fudbalsku svetinju „Staru damu“. Ostavili su pustoš za subom, Potrošili su 300 miliona narodnih para  od 2011. do ovog leta. Za prvih 11 godina novog milemijuma se ne zna cifra. Mutant igra 4. Ligu sa tri varoši Mionicom, Ljubovijom i Lajkovcem i selima od Petkovice,  Bogosavca, Prnjavora, Vladimiraca, Vrela,  do Strmova i Divaca. A deca po ogledu na starije koleze poispadaše  ko kromir iz bušnih džakova, i trčaće ua loptom  po selima u  okolini Valjeva.  Danas mutant dobro prođe. Isprašiše ih Požežani samo sa 3:0. Biće ponovo "veselija"  za tra dana u Strmovu!           

Ovi što se slikaju sa kesama pokupljenog smeća u koritu Kolubare u centru grada  nameraćili su  da   iseku drveće u Parku Pećina.

Biće da su se malo više zaigrali. Upozoreni su da je neko zloupotrebio službeni položaj.

Najveći park u Gradu Valjevu, pluća Grada  će ipak preživeti „seču“, bez obzira na ishod skupštinskog zasedanja i odluku odbornika.

Park Pećina će biti  biti branjen i ODBRANJEN golim rukama!

„Ubice“ narodnih para su za dve godine „spucale“ 16 miliona ZA RUŠENJE I GRADNJU novog košarkaškog terena na Zdravljaku.

Sada troše 8 miliona  za parterno uređenje, rasvetu, asfalitiranje prilazne "piste"   do košarkaškog terena na Zdravljaku.  „Rok za završerak radova “ Skadra na Bojani“ je 9.septembar. Prvobitno je prošle godine  trebalo da bude sve gotovo 15.septembra, ali nije.

Valjevo  i dalje  "ima"  halu sportova, ali samo nacrtanu.

Nalik je onoj u Varaždinu. Na papiru postoji i Kongresni centar. Cena se ne pominje. Očigledno je moraće  opet golim  rukama da se brani  SPC iz 1997. godine. Sa 5.000 mesta i bazenom košta 16 miliona evra.

Zatvoren bazen  niko  iz aktuelne vlasti  ne pominje.

 Vlast bi i dalje da vređa dostojanstvo i zdrav razum   Valjevki i Valjevaca.

Zaboravlja da je  2022. na korak. Na  izbornoj utakmici svako će dobiti po zasluzi.

A, sport valjevski je sveden na vaterpolo, superligaša VK Valis, sa najboljom školom vaterpola pored Partizana i Radničkog iz Kragujevca. Rade u Petnici i ne žale se. Sanjali su i dosasnajli Super ligu. Sada i zatvoren bazen, za decu, sportiste i sve Valjevke i Valjevce. Naoružani znanjem i strpljenjem, ne sumnjamo, pobediće!  

Košarka i KK Metalac su „progledali“.

Nema više plaćenog predsednika, ima brljanja ali ni nalik tiraniji u trajanju od  16 godina, dve na veresiju Metalca u ABA ligi, igrane su za slavu, ali i te dve sa predsednikom, na platnom spisku ćemo zaboraviti.

Tu je i malo atletike VAK Valjevo, boksa, i biciklizma.

Odbojka je  svedena na trošenje novca, članinarenje, pljačku pokrivenu pričom naivnim roditeljima, o avionima i kamionima.

Sve drugo počev od najpopularnijeg  fudbala je pretvoreno nestručnim radom i kriminalom bez granica, u prah i pepeo.

Izuzeci su i zonaš Radnički sa Petog Puka, sa prepoznatljovom školom fudbala, sve utemeljenji Senjak i nadolazeći  Tešnjar.

KK Metalac konačno je počeo na vreme pripreme.

Umesto dogovora za 10 sekundi na kraju sezone završene opstankom u KLS, bez dovoljno sluha i diplomatije,  videsmo odlazak  Vladimira Đokića. Usledio je okasneli avgustovski poziv kapitenu  Igoru Đukovića.

Što bi Vlada Gajdarov rekao: NI gore sredine, ni lepše oklolinine.

Ko će, ako ne svoj svome!

Dolaskom mladog trenera Branislava Ratkovice u „paklu“  hale sportova 15.septembar počelo je stvaranje novog  tima sa Rikijem Stefanovićem i Markom Bajićem nosiocima igre iz protekle sezone.

Nova imena Ćućović, Marjanović,  Mijajlović,  Stanojević, Pajović, lako je  prepoznati,  biće  pojačanja.  Na Aranitoviću  i Paviću i valjevskoj deci Jankoviću I Tefofiloviću ali i  najmladjima Stevanu  Gnjatu Kosti Simjanovskom, obojica su rođeni 2004.godine, je  da se  bore za mesto pod Suncem.  

“Pakao”  hale sportova "15.septembar"  je zamenjen  divičbarskim rajem.

U hotelu Crni vrh ekipa  ima svetske uslove za pripreme,  dvoranu i  otvoreni teren. Divčibarska bajka potrajaće do narednog ponedeljka.

Za  vikend će uslediti  dve izuzetno ozbiljne  provere.

U subotu  protiv užičke Slobode i u  ponedeljak će rival biti čačanski  Borac.

Po dolasku  Valjevo uslediće nove provere do početak nove sezone  i gostovanja Vojvodini u Novom Sadu 2.oktobra. Na otvaranje sezone u Valjevo stiže Dinamik 9.ktobra.

Posvećenost  i „zaključavanje“ smo videli do sada. Septembarske provere takođe su planirane da budu bez prisustva publike.

Bek šuter i dobra trojka su preka potreba već  je jasno, ali vremena konačno ima dovoljno da se nadležni pozabave rešavanjem i ovog rešivog problema

Prva provera sa ekipom Borca iz Lazarevca, reprezentativca i nedašnjeg igrača Metalca Stefana Birčevića, donela je ubedljivi trijumf Metalca 101:55 (31:22, 36:7, 17:6, 17:20).  

Čekamo obećane Elanove konstrukcije i koševe u hali sportova "15.septembar".

Pomračanje  u hali sportova će biti  prisutno i ove sezone, da li konačno sa publikom, odlučiće  Krizni štab.

Ali narod mutav nije!

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas