Menu

zaglavlje

ZORAN BALJAK SE VOLI I POŠTUJE

ZORAN BALJAK SE VOLI I POŠTUJE

    Drugi po ...

SEOSKE SPORTSKE IGRE VALJA NEGOVATI ZA DOBROBIT BUDUĆNOSTI DECE SRBIJE

SEOSKE SPORTSKE IGRE VALJA NEGOVATI…

foto fb Posle završne ne...

PREZENTACIJA DR MIRKOVIĆA NA KONGRESU NEUROLOGA U OSLU

PREZENTACIJA DR MIRKOVIĆA NA KONGRE…

Načelnik neurologije u Op...

"DIMITRIJE PANTIĆ I ŠOJIĆI" NA VALJEVSKI NAČIN

"DIMITRIJE PANTIĆ I ŠOJIĆI…

"Pravila igre" Gradske ...

DANAS U VALJEVU MEMORIJAL "ZORAN BALJAK"

DANAS U VALJEVU MEMORIJAL "ZOR…

Zahvaljući momcima sa s...

SRBIJA SAMO PETA NA EP U BUGARSKOJ, MAĐARSKA ŠAMPION

SRBIJA SAMO PETA NA EP U BUGARSKOJ,…

Foto: waterpoloserbia.o...

OK SRBIJANKA 014 NA FINALU SIM U SPLITU, A VALJEVO JOŠ OKLEVA

OK SRBIJANKA 014 NA FINALU SIM U SP…

  foto sim srbija&n...

MLADI SRBI  BEZ MEDALJE NA EP U VATERPOLU

MLADI SRBI BEZ MEDALJE NA EP U VAT…

foto VSS Na Evropskom ša...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

PREZENTACIJA DR MIRKOVIĆA NA KONGRESU NEUROLOGA U OSLU

DR MIRKOVICNačelnik neurologije u Opštoj bolnici Valjevo prim. dr Mihailo Mirković na Kogresu neurologa u Oslu imao je prezentaciju na temu neuroimunuologija.

Dr Mirkoviću je ukazana čast da predsedava ovim značajnim skupom. Uočio je na osnovu svih pregleda da su bolesti i prikazi slučajeva gotovo identični širom planete, a da je kod nas jedino drugačija  dostupnost najnovijim vidovima terapije za lečenje.

"Pristup, metodologija lečenja i dijagnostikovanja, kao i statistika određenih bolesti gotovo identična svuda u svetu. Jedino mi imamo manje iskustva sa novim lekovima. Imamo dobru školu neurologije i praćenja tih tokova i kliničkih pristupa svim stanjima i bolestima. Upravo zbog sve bolje dijagnostike i češće otkrivamo raznorazne bolesti, što je  prilika za rano otkrivanje, uspostavljanje prave dijagnoze i početak lečenja,a samim tim i mogućeg izlečenja. Naša škola je i dalje veoma prepoznata i dobra u stručnim krugovima " kaže prim. dr Mihailo Mirković i istiće da je  najčešća bolest iz tog spektra neuroimunologije multiplaskleroza.

"Ovom prilikom su  prikazani i drugi slučajevi neuroloških oboljenja iz segmenta imunološko-zapaljenskih bolesti mozga, kao što su razne vrste upala koja zahvataju mozak a  uzrokovana su  uglavnom virusima. . Zapaljenja mozga, encefalitisi, su gde postoje nove vrste i podvrste, pažljivo su analizirani  naučnom skupu, kongresu Evropske akademije za neurologiju u Oslu. U Oslu je prikazana jedna autoimuna neuromišićna bolest nervnog sistema, mijastenija gravis, koja napada neuromišićne ovojnice perifernog nervnog sistema, kao i efekti lečenja".

Sesija je obuhvatila 14 prezentacija iz Evrope i sveta, a vodeći sesije prim. dr Mirković je podsetio na  spektar  imunoloških odnosno autoimunih bolesti nervnog sistema, gde je vodeća bolest multipla skleroza.

Prim. dr Mirković je nedavno objavljena publikacija u kojoj se bavi analizom asimptomatske karotidne stenoze a na publikovanje čeka rad  posvećen retkoj alkoholnoj encefalopatiji odnosno oboljenju mozga koje nastaje usled akutne ili hronične hepatičke (jetrene) insuficijencije.

Dr Mihailo Mirković je sin poznatog valjevskog neurologa dr Mira Mirkovića- Merfija.

Read more...

"DIMITRIJE PANTIĆ I ŠOJIĆI" NA VALJEVSKI NAČIN

OPSTINA VALJEVO1

"Pravila igre" Gradske uprave Valjevo i Žalbene komisije osetio je na svojoj koži uzbunjivač službenik Vladimir Pantić.

Istrajan je da se vrati na svoje radno mesto pošto je premešten zbog odbijanja da izradi nezakonite građevinske dozvole za preduzeća „Gorenje“ i „Gejt“.

Upravni sud u Beogradu presudom broj 24 UUZ 5/19 (2018) od 26.6.2019. poništio rešenje Žalbene komisije u Valjevu o premeštanju Vladimira Pantića na drugo radno mesto kao nezakonito. Žalbena komisija povredila Pantićeva prava odlučujući o  žalbi protiv nezakonitog premeštaja iz službe za građevinske dozvole u odsek za vanredne situacije.

“Drugi put Upravni sud je ukazao na nezakonito postupanje Žalbene komisije i Gradske uprave u istovetnom predmetu. Krajem prošle godine poništio je odluku Žalbene komisije ukazujući na propuste i kršenje pravila procedure. Upravni sud je naložio Žalbenoj komisiji da preispita svoju odluku kojom je odbijena žalba na rešenje o premeštaju, te da odluku donese saglasno propisima, ukazajući da tužena strana nije dostavila odgovarajuću dokumentaciju kao dokaze, te da nije poštovala obavezu iz člana 141. Zakona o opšem upravnom postupku o sastavnim delovima rešenja. Donoseći novo rešenje o raspoređivanju na radno mesto Gradska uprava i Žalbena komisija su učinile iste propuste, pa sam se ponovo obratio ovom pravosudnom organu za zaštitu svojih prava”, kaže Pantić.

 Novom presudom iz juna 2019, Sud je ponovo konstatovao nezakonito postupanje Žalbene komisije i Gradske uprave i naložio je preispitivanje odluke i donošenje rešenja o  žalbi zasnovanoj na zakonu.

“Sve je počelo u jesen 2017. kada sam saglasno Zakonu o zaštiti uzbunjivača svom poslodavcu, vd načelniku uprave Vladanu Jeriniću prijavio nezakonitosti i zloupotrebe u postupku izdavanja građevinskih dozvola. Umesto da budem zaštićen, bez razloga i  obrazloženja sam premešten u drugu službu u decembru 2017. godine nakon što sam odbio da izradim nezakonite građevinske dozvole za preduzeća „Gorenje“ i „Gejt“. Novi načelnik Gradske uprave, Jelica Panjković Tešić, me do danas nije vratila na radno mesto sa kojeg sam nezakonito premešten”, istiće Pantić uporan da istraje na osnovu odluke Uprvanog suda u poništavanju nezakonitih akata.

Uporne su u "istrajavanju"  Žalbena komisija i Gradska uprava.

“Uporan sam i boriću se dok se ne izborim pravdu”, poručuje Pantić ,u svom obraćanju valjevskim medijima, čije muke previše  podseća na sudbinu prezimenjaka Dimitrija Pantića, nižeg referenta kome Šojić "pije krv" u dobro nam  poznatoj komediji.

Read more...

EGZODUS RADIO VALJEVA PRE NESTAJANJA JE TRAJAO "SAMO" 20 GODINA

 1rv lf

Povod za potvrdu tužne sudbine prvog elektronskog medija Radio Valjevo decenijama stuba informisanja  za ponos Grada Valjeva, Srbije i Jugoslavije je poslužila za obraćanje javnosti LOKALNOG FRONTA VA odvažnog da u vremenu "crne boje svetlosti" podsetia na sudbinu medija ogoljenog i otetog Valjevkama i Valjevcima 27.novembra 2015.godine, a  ne "juče".

Ruženje Radio Valjeva je počelo pre 2,5 decenije pokušajem reizbora direktora, odnosnio otvorenim atakom tadašnje vlasti i Stanka Terzića, prepoznatljivog u novom milenujumu kao uništitelja i FK Budućnost.

Započeto su nastavili uništitelji svega što su dohvatili vlastodršci što iznedriše "demokratske promene", a danas vajni opozicionari.

Prljava rabota otimačine bez presedana  okončana je sramnim privatizacijama svih lokalnih medija, prodatih ljudima sumnjive prošlosti i morala, a bez ikakvog dodira sa novinarstvom i informisanjem.

Aktivista Lokalnog fronta VA nazavisni odbornik Ljubomir Radović stoga   podseća i tvrdi.

"Uspešne investicije ustvari fabrika šarenih laža, prljavih izmišljotina i lažnih optužbi glavnog konstruktora u toj fabrici je delo malog Gebelsa, koji se nekako sačuvao od dugogodišnje robije posle epizode sa SMS prevarama. Od pre nekoliko godina dobio je odrešene ruke i direktno od gradonačelnika gomile para građana Valjeva"

Ljubomir Radović nema dilemu da smo svedoci "reezultata saradnje dva lika koji imaju mnogo toga zajedničkog. Tim skakavaca koji je od SPS vlasti u Valjevu kupio Radio Valjevo, iza sebe je ostavio samo ono što sada vidimo: nestala je studijska tehnika, reportažna kola, diskoteka i fonoteka, neprocenjivi arhivski materijal prikupljan skoro pedeset godina. Nestao je nameštaj, sa zidova su poskidani radijatori, iščupane utičnice. O svemu je tadašnja vlast načinila jedan zapisnik. Valjda će doći vreme da se taj dokument negde pročita kao deo neke optužnice. Posle toga bačeno je još nekoliko naših miliona u pokušaju da se od opljačkane ruševine stvori elitni prostor za gradonačelnika. Za to vreme fabrika laži se zahuktava. Krajem januara lansirane su izmišljotine o tobožnjem fizičkom napadu na tobožnjeg novinara, začinjene lažima o „razlupanim opštinskim vozilima“. Potom su stigli falsifikovani tonski snimci sa protesta na ovom trgu. Pojavila se i fotografija na kojoj neki nepoznati momci nose transparent sa imenom svog kandidata za gradonačelnika".

Zaštitni znak Gvozdenovićeve investicije postalo je stavljanje na stub srama novinara koji se trude da pišu objektivno, sa činjenicima u rukama ističe Radović

"Zamisao je jasna: kada se uklone i poslednji ostaci slobode medija u ovom gradu, ništa više neće stajati na putu neograničenoj pljački gradske imovine i razbacivanju gradskih para na nesuvisle projekte partijskih i ličnih prijatelja. Ono što smo gledali od početka godine na nekim portalima biće jednog dana verovatno obeleženo kao najniža tačka medijske kulture u ovom gradu", zaključuje Radović.

Posebna meta napada je Lokalni front VA izložen atacima  zbog argumenata koji se iznose u javnost.

Radović na kraju podseća šta  je Lokalni front  od početka svog delovanja učinio do sada:

1.     15. aprila 2019. zatraženi su, kao informacija od javnog značaja, podaci o ugovorima Grada Valjeva sa preduzećem „In Network Solution”, kopije računa plaćenih iz budžeta ovom preduzeću i kopije dokaza da su ugovorene obaveze zaista bile izvršene.

2.     6. maja upućen je dopis Upravi za javne nabavke Vlade Republike Srbije sa informacijom o mogućem kršenju propisa o javnim nabavkama i zatraženo pokretanje postupka nadzora nad javnom nabavkom br.1.1.1/2019- Usluge informisanja javnosti.

3.     Kako Grad ništa nije odgovorio na dopis od 15. aprila, 23.maja upućena je žalba Povereniku za informacije od javnog značaja Republike Srbije. Služba Poverenika obavestila nas je da naš podnesak evidentiran 24.maja 2019.

4.     Na sednici Skupštine grada od 31.maja sam o svemu ovome upoznati su odbornici Skupštinu grada i zatražen je zaključak kojim bi gradonačelniku bilo naloženo da raskine ugovor sa preduzećem „In Network Solution”. Predlog je glatko odbijen.

5.     6. juna sledi novo obraćanje Upravi za javne nabavke i zahtev od 6.maja dopunje dokaznim materijalom o povezanosti preduzeća „In Network Solution” i portala kolubarski.info.

6.     11. juna podneli smo predstavku Agenciji za borbu protiv korupcije sa zahtevom da pokrene postupak iz člana 50 Zakona o borbi protiv korupcije protiv gradonačelnika Gvozdenovića zbog skrivanja podataka o javnoj nabavci usluga informisanja javnosti.

Svoju istinu Lokalni front Va potkrepljuje novim dokazima ostacima Radio Valjeva" a to su delovi radijatora, kablovi, utičnice i gramofonske ploče, za koje sumnja dju da su deo gradske imovine nestale iz zgrade nekadašnjeg Radio Valjeva.

Pokušaj da predmete predaju nadlažnima zaduženim da sstaraju o imovini grada nije uspeo pa su predmeti za koje se sumnja da su deo opljačkane imovine grada, ostavljeni su u holu gradske uprave.

Namera je jasna da se pokradena oprema pronadju a krivci izvedu pre lice pravde.

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas