Menu

zaglavlje

"VREME SPORTA I RAZONODE" NA VALJEVSKI NAČIN

"VREME SPORTA I RAZONODE"…

fotoKolubarskeOmiljena ...

BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA DRAGOLJUBU SIMONOVIĆU PET GODINA ROBIJE!

BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA D…

Bivši predsednik opštin...

VLADAN JANKOVIĆ - BUKI SPREČIO POŽAR, METALAC IDE VRŠAC PO ŠAMPOINSKI PRSTEN!

VLADAN JANKOVIĆ - BUKI SPREČIO POŽA…

Svaki sport ima svoje j...

METALAC OD PROSEČNOSTI DO POSEBNOSTI, ŠAMPIONSKA TRKA TRAJE!

METALAC OD PROSEČNOSTI DO POSEBNOST…

Racionalnost zajedništv...

SSV ”TAJNO”: ACA, MAŠA I VK VALIS NAJBOLJI U VALJEVSKOM SVETU SPORTU U 2022.

SSV ”TAJNO”: ACA, MAŠA I VK VALIS N…

Na TAJNOJ svečanosti Sp...

VALJEVO IMA DOKTORA NAUKA U SPORTU GORANA ĐUKIĆA, IZ KUĆE ZDRAVLJA TOP FORM!

VALJEVO IMA DOKTORA NAUKA U SPORTU …

Valjevac sportski pedag...

DANI KOŠARKAŠKIH RASPLETA OD BOLONJE, MILANA, BEOGRADA, I NARAVNO VALJEVA

DANI KOŠARKAŠKIH RASPLETA OD BOLONJ…

Mart je tek počeo, a ve...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

"VREME SPORTA I RAZONODE" NA VALJEVSKI NAČIN

va 23 foto kolubarske

fotoKolubarskeOmiljena emisija Vreme sporta i razonode, Radio Beograda u vreme neponovljivih i besmrtnih bardova sportskog novinarstva Jordana Ivanovića,  Radivoja i Marka Markovića, Ivana Tomića, Mirka Kamenjaševića, Ede Pecija... u vremenu "čuda" ima nove "heroje",  što svakodnevno "jašu".

Tužna priča o Sportsko poslovnom centru Valjevo iz 1997, epizode  o posejanim stadionima širom Srbije, sa sve nacionalnim, do  izborne farse u FSS,   Nedimović-Vidić-Džajić, sa sve "vešanjem" Lesora je za nama.

Jedan od "kamerunaca"  je razvalio "ponos" Srbije, pa otresao reprezentativca Srbije, iz "čista mira", i dobio zasluženu kaznu. Malo je 3 utakmice neigranja. Morao je biti proteran "kroz odžak" jer se usudio da "prebije" na mrtvo ime i prezime,  FMP-2, ili kako se već zove Krcunov preimenovani klub, državnu "ljubimicu", oličenje četništva i svega još po malo, što nema ama baš nikakve veze sa sportom. Biće da je kk saopštenje sa plačkom po televizijama sa nacionalnom frekfekcijom, "kupac" najboljieg igrača KK Metalac Čarlsa Meninga, po običaju gađao "ćorcima". Municiju je potrošio  za pravdanje "časnog" mesto broj 14 u Evroligi, jer se nikada nije "palio" na TOP-8. 

U Valjevu, sve više oličenjem kasabe, a sve manje nalik na grad, na preimenovani praznik Dan Valjeva 15.septembar, u novi bez "ideoloških i političkih naznaka", kad nam Turci umakoše 1804, svirao je i pevao Đule i "Van Gog".

Pre toga su pod svetlošću reflektora dodeljena priznanja nekima što po oceni Komisije za dodelu priznanja obeležiše proteklu 2022. godinu.

Epizoda sa Mališom Pajkovićem, neuspelom smenom Zorice Jocić sa mesta predsednicom Komisije za dodelu godišnje nagrade grada Valjeva, se završila kako se završila. 

Usledila  je nova 20-o martovska 2023. godine.

Godišnju nagradu grada Valjeva u oblasti privreda dobilo je Privredno društvo za trgovinu, proizvodnju i usluge "Žileks-trgovina" sa Stava. U oblasti poljoprivrede su nagrađeni dr Radosav Vujić i Aleksandar Lazarević, za  oblast obrazovanje i vaspitanja Tatjana Reljić, profesor razredne nastave, a za stvaralaštvo i dostignuća učenika i studenata Milovoje Jovanović, đak Muzičke škole. Dr Aleksandra Krstić, vanredna profesorka Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu je dobitnik godišnje nagrade Grada Valjeva za oblast nauka, inovacija i pronalazaštvo. Laureat u oblasti medicine je dr Branislav Jovanović, specijalista opšte medicine. Nagrada za Socijalnu zaštitu i humanitarni rad ide Udruženju fudbalskih sudija Valjeva, a  za  humanost Aleksi Filipoviću i Mariji Nikšić.

  U oblasti umetnost i kultura nagrađen je Mešoviti hor valjevske crkve "Hadži Ruvim", a za čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja  AKUD "Kosta Abrašević", za informisanje i društveno angažovanje novinar tv VA PLUS  Predrag Lučić.

Za sportska dostignuća nagrađena je valjevska internacionalka, Ljiljana Ranković, najbolja odbojkašica ŽOK Ub, do teške povrede u finalu nacionalog šampionata protiv Crvene zvezde. Pre nekoliko godina Ljilja Ranković je sa Tanjom Grbić osvojala u dresu  Kana šampionat i Kup Francuske, tako da je za nju ovoga puta bila rezervisana nagrada, ali za dostugnuća vezana za sve godine uspešne karijere.

U oblasti sporta, dva imena se nisu našla na spisku laureta, a zašto, to verovatno ne zna ni  famozna Komisija sa sve predsednicom.

Goran Đukić je doktor nauka fizičkog vaspitanja, sporta i kinezi terapije, nastavnik fizičkog u OŠ Milan Rakić Mionici, i vlasnik nadaleko poznatog fitnes centra TOP FORM.

Drugo ime  je vicešampion sveta, i šampion Evrope U-19, najbolji sportista Grada u izboru Sportskog saveza Valjevo, kapiten VK Valis, vaterpolista Aleksandar Kovačević.

Goran Đukić i Aca Kovačević su ponos Grada Valjeva, kao i Ljilja Ranković, tek toliko da se zna!

Vreme sporta i razonode na valjevski način traje.

 

Read more...

SSV ”TAJNO”: ACA, MAŠA I VK VALIS NAJBOLJI U VALJEVSKOM SVETU SPORTU U 2022.

aca i maša22

Na TAJNOJ svečanosti Sportskog saveza Grada Valjeva, pred pozvanim gostima i podobonim novinarima, naravno sportskom  elitom sns-a, poglašeni su laureati valjevskog sveta sporta za 2022. godinu.

Saznajemo da je zadužen za pozivanje novinara bio jedan od “kumova” u pokušaju, što godinama prekrštava halu sportova 15 septembar, u nešto bezlično. Umišljen malo više da nešto zna o domaćem vaspitanju i poštovanju svakog novinara, a na nesreću u Valjevu ih je sve manje, pokazao je po ko zna koji put pravo lice. Nek mu služi na čast! 

Kapiten Valisa vaterpolista, reprezentativac Aleksandar Kovačević(18), osvajač srebra na Svetskom šampionatu u Beogradu, i zlata  na Evropskom do 19 godina u Podgorici je najboljisportista  senior u 2022. godini.

Šesnastogodišnja Maša Cvetković plivačica PK Ljubljana i  PK “Valis” seniorska i juniorska prvakinja Srbije na 5000 metara, I seniorski vicešampionka Slovenije  i juniorska šampionka, i istoj disciplini je najbolja sportistkinja.  Mašin talenat su prepoznali Slovenci, i Cvetkovićeva se od prošlog septembra  školuje u  Ljubljani, pliva za istiomeni I klub, naravno beleži sjajne uspehe. Nastupa i za PK Valis, i sa valjevskim plivanjem ima dodirnih tačaka samo na takmičenjima. Svojim uspesima Maša opravdava sredsva dodeljena PK Valisu. Od aktuelne vlasti nema sportsku stipendiju  jer ne živi u Valjevu, što je apsurdno, jer se takmiči za klub iz svog grada. Roditelji Maše Cvetković su jedini koji ulažu u šampionku!

Klub bez premca u 2022. je VK Valis, nagrada je završila u rukama predsednika dr  Nebojše Stojakovića, velemajstora hirurgije, ali i menadžera Valisa, velikog formata,  kakvog Valjevo nema.

Najbolji trener je kouč Valisovaca  Miloš Saković. Vaterpolisti Valisa iako u uslovima nedostojnim  Grada Valjeva i kluba su na korak od Reginalne Jadranske lige, a u domaćem šampionatu su medju 6 najboljih u Srbiji. Valis je u prvom meču baraža stekao  tri gola prednosti u SRC Petnica i naredne srede u Šibeniku, u duelu sa Solarisom, ima realne šanse da izbori  mesto u  elitnoj Jadranskoj ligi. Biće dsa je to jedini način da se  natera vlast, odnosno on, a konačno reši pitanje zatvorenog bazena, ako već gradi sve i svašta po Srbiji, od nacionalniog do svih drugih stadiona, naravno o našem trošku.

Najuspešniji sportski radnik  Valjeva u 2022. godine je  Željko Ostojić, direktor Ustanove za fizičku kulturu “Valis”.

Najuspešniji mladi sportista, sportistkinja su biciklista Sputnjika Bogdan Angelovski i  Ana Živanović, iz karate kluba “014”. Pohvalnice su uručene biciklistikinji Sputnjika Emiliji Paramentić, rukometašici Andrijani Rašević(Metalac 2015), odbojkašici Nedi Nenadović (OK Srbijanka), Mili Starčević(BK Sputnjk)  i šahisti Alekseju Pavloviću iz VŠK_a “Sveti Nikolaj Srpski.

 Specijalna posthumna priznanja dodeljena su naslednicima,  rukometnog  stručnjaka Ljubomira “Ćuba” Bogdanovića, i legende karate sporta  Jovana Joce Bogdanovića.

Aca i Maša, odnosno VK Valis  su u svakom pogledu bez premca, ali ako se čekalo do marta, trebalo je biti strpljiv, pa na kraju sezone, u aprilu, kada bude sve defiitivno poznato, pa  proglasiti najbolje.

Ispade da se proglašenje najboljih u svetu sporta pretvorilo u novi loš pokušaj promocije valjevske sns vlasti. Vašar sns “parketara” “molera”, “električara”, “zidara”… u pokušaju, i ostalih "diplomaca" ničega,  je viđen po ko zna koji put.

Izostao je samo "prvi među jednakima" valjevski šef, nestranački pre skoro tri godine,  a danas predsednik Glavnog odbora Lazar Gojković.

Verovatno je  saradnicima “obilizao radove” na nekoj od kapitalnih investicija, u Valjevu preplavljenom  “dobrotvorima i usrećiteljima” Valjevki I Valjevaca od Kine do Nemačke.

Bez švaba nam izgleda nema  života i spasa, od 1914, ‚1941, 1999, pa evo i danas.

Valjevo od 7.marta ima i svog doktora sportskih nauka dr Gorana Đukića, nastavnika  fizičkog vaspitanja u OŠ Milan Rakić u Mionici, vlasnika kuće zdravlja TOP FORM. Goranu i sličnim nestraačkim, ali baš nestranačkim, uspešnim mladim ljudima, definitivno nije mesto na ovoj i sličnim sns promocijama.

Nije Goran Đukić usamljen. Nagrade su izostale za najbolje i mnogim sportovima,  od košarke i KK Metalac, KK Valjevski, rvača Mladosti, pa redom.

Konačno, najbolji u svetu sporta u svim sredinama, osim u Valjevu. pored komada pleKa i slikanja dobijaju i novčane i robne nagrade.

Makar to bila godišnja karta za kupanje u SRC Petnica mogla je biti slatkiš za najbolje.

Svečanost u Valjevskoj gimnaziji se pretvorila u novu  neuspešni nastup bahate i osione, ovoga puta samo dela ganiture vlasti, ništa gore od predhodne, umišljene da je nezamenljiva.

 Uloga vlasti nisu prazne priče, lažna obećanja, besumučno odugovlačenje svega započetog, garniranog bozočnim zidanjem cena, sa neizostavnim slikanjem, nemuštim saopštenjima i čestitkama gradonačenika.

Odgovornost, završetak radova na vreme, i korist za sve građane, je odavno imaginarna jedinica. 

Dan polaganja računa ipak dolazi, i sve  je bliži!

Izbori će ovoga puta, ipak  suditi svakome po zasluzi!

Read more...

VALJEVO IMA DOKTORA NAUKA U SPORTU GORANA ĐUKIĆA, IZ KUĆE ZDRAVLJA TOP FORM!

dr gdj 01

Valjevac sportski pedagog, prvi medju jednakima u Kući zdravlja TOP FORM Goran Đukić(48) je od 6.marta  zvanično doktor nauka fizičkog vaspitanja, sporta i kinezi terapije.

Na Fakultetu  za sport i psihologiju u  Novom Sadu sa najvišom ocenom 10 Đukić je  odbranio doktorsku disertaciju i stekao najviši  stepen obrazovanja.

Odbrana doktorske disertacije na temu "Dinamika promena antropoloških karakteristika  dece od 7 i 11 godina, u periodu 1990. do 2020. godine" bila je poslednji korak samostalnog i originalnog naučnoistraživačkog rada najomiljenijeg nastavnika fizičkog vaspitanja u osnovoj školi "Milan Rakić" u Mionici, bistroumnog čoveka čistog srca i anđeoske duše.

Doktorsku disertaciju Goran Đukić je branio pre komisijom u sastavu: predsednik dr Zlatko Ahmetović profesor Fakulteta za sport i psihologiju u N. Sadu, i članovima dr Nebojšom Trajkovićem docentom Fakulteta za sport u Nišu, i mentorom dr Romanom Romanov profesorom  za sport i psihologiju Novom Sadu.

dr gđ komiisja

Jednoglasna ocena Komisije je da Goranov rad posledica  kontinuiranog rada, zrelog stila, odgovornog, stručnog, posvećenog i studiznog delovanja.

dr gdj pk

"Tokom naučnoistraživačkog rada sa Goranom uverili smo se da imamo zadovoljstvo i sreću da sarađujemo sa čovekom posebnog kova, moralnog integriteta, askete i borca kakav se retko sreće. Brojni auditorijum, odnosno  danas prisustvo velikog broja ljudi, su mali dokaz kakvim bogatstvom je okružen Goran Đukić. Očekujemo nastavak uspešne saradnje i nove naučnoistražičke radove. Vrata našeg Fakulteta su zauvek otvorena našem kolegi dr Goranu Đukiću ", poručio je u svom obraćanju prisutnima na kraju predsednik Komisije dr Zlatko Ahmetović.

dr g i mentorProfesor dr Romana Romanov, od dr Gorana Đukića, od trenutka kada je  postao jedan među jednakima, dr nauka u sportu, očekuje još više odgovornosti i posvećenosti u struci i u nauci.

"Bili smo svedoci briljantne odbrane doktorske disertacije. Goranovi učenici su srećni, jer imaju najboljeg nastavnika, iskrenog prijatelja, poštenog čoveka, velikog srca. Goranova porodica je najsrećnija jer živi život prepun  ljubavi i poštovanja. Takođe i prijatelji sa kojima deli ono malo slobodong vremena, a danas sam videla samo deo njih. Verujem da ćemo na Fakultetu deliti još mnogo uspešnih dana".

Odbrani doktorske disertacije prisustvovali su  naslednica  Mirjana briljantni student Fakulteta fizičke kulture. U  Zagrebu je na međunarodnoj Konferenciji Kineziološkog fakulteta 24.februara je imala svoju prvi nastup,  prezentaciju jednog segmenta pripreme sportista.

dr g i mira

Goranova supruga Tanja, takođe nekada atletičarka, sin Nikola, trenutno zaokupiran košarkom,  nisu bili pristuni na odbrani doktorata,  iz objektivnih razloga. Brata  Dejana su  zastupili bratanica Marija i bratanac Darko, a i dragi Somborci.

dr gdj sombor

 

Pored kolega iz sportskih dana i kolega sa falulteta, odbrani doktorske disertacije su prisustvovali brojni saradnici i prijatelji.

dr g dj kolege

dr gđ svi

Goran Đukić je pre tri decenije bio juniorski vicešampion Jugoslavije na 800 metara, učesnik Svetskog studenskog krosa, reprezentativac  Jugoslavije na krosevima, akter Balkanskih igara, i prvi pobednik Svetosavke trke u Valjevu 1994. godine.

Jedan od gostiju je bio košarkaš Marko Ljubičić.

dr dj lj i ja

Momak koji uz stručnu pomoć i savete dr Đukića i u 36 godini, traje kao staro vino, i važi i danas za jednog od najboljih plejmejkera na prostorima eks SFRJ.

"Hvala svima na iskrenoj  podršci. Uložio sam sebe, i verovao u ono što radim. Radujem se što su kolege  iz  Komisije prepoznale metu i cilj mog istraživanja, odnosno fizičku aktivnost kao pozitivan faktor u razvoju dece. Svakodonevno vežbanje, blaga i intenzivna fizička aktivnost garant je zdravlja i uspešnog razvoja svakoga deteta. Nema odmora, nastavljamo da radimo. Kao i do sada ćemo se  boriti za našu decu i njihovu budućnost," poruka je dr Đukića. 

 Doktorat Gorana Đukića je poslednja u nizu  potvrda značaja Kuće zdravlja TOP FORM aktivnog fitnes centra skoro četvt veka, od 2000. do danas. Jedinstvena kuća zdravlja u Srbiji, koja kroz svoju Pomaže  ljudima svih starosnih doba, deci, sportistima starijoj populaciji kroz vežbe, kineziterapiju, masažu, fitnes, jednostavno vraća veru u zdravlje i bolji život.

dr g dj torta

Najsvečaniji deo promocije doktora nauka fizičkog vaspitanja, sporta i kinezi terapije, zaslađen je kako i dolikuje tortom,  sada i zvanično za  dr  Gorana Đukića.

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas