Menu

zaglavlje

METALAC SLAVI  OPSTANAK U KLS, MOŽE SE I U SLS!

METALAC SLAVI OPSTANAK U KLS, MOŽE…

Valjevo će od jeseni i ...

VALIS U DRUŠTVU PARTIZANA I KRAGUJEVČANA NA TRONU U KUPA SRBIJE  U-16

VALIS U DRUŠTVU PARTIZANA I KRAGUJE…

Na finalu Kupa Srbije U-1...

"VILA GALA" I RATKOVIĆI  BLISTALI U NOVOSADSKOM "ŠANGAJU"

"VILA GALA" I RATKOVIĆI …

foto ivana Dunavski Kup C...

MUSKETARE VLADIMIRA ĐOKIĆA DELI 70-AK  SATI  OD MILENIJUMSKOG USPEHA

MUSKETARE VLADIMIRA ĐOKIĆA DELI 70-…

Metalac je pobedio veče...

GRUBIJANI MOGU DA SLOME NOS ALI NE I VALIS!

GRUBIJANI MOGU DA SLOME NOS ALI NE …

foto Ceca Vujić  Nak...

"VESELI"  UTORAK IZNEDRIO  PETORKU U KRUGU SEDMICE" U KLS

"VESELI" UTORAK IZNEDRIO…

I in Dva (ne)očekivana...

CRNO BELA INSTITUCIJA JE NEUNIŠTIVA

CRNO BELA INSTITUCIJA JE NEUNIŠTIVA

U nekim čudnim vremenim...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

SLAVA I SVETLOST NEBA ŠTO TRAJE MIĆI TEODOSIĆU

TEODOSIC MICA CV

 U Beogradu je 23. februara preminuo mudar, hrabar i odmeren čovek, vizinoar i humanista bez granica Miodrag - Mića- Teodosić(68) otac Miloša Teodosića jednog najvećih srpskih sportista novog milenijuma.  Mića Teodosić je u prisustvu brojnih prijatelja, Valjevki i Valjevaca danas sahranjen na  Novom groblju u  rodnom Valjevu.

Biti danas skroman, ljubazan, normalan, pobediti strah i sujetu, i biti  čovek sa dušom i karakterom humaniste i vere u ljubav nije teško.  

Zavidini, posvađeni, otuđeni,  sluđeni zagubili smo se u tom haosu beznađa što pritiska veru u sopstvene vrednosti,  ljudskost i poštovanje.

Jedan od retkih siguran da nemoguće može biti   moguće je bio baš Mića Teodosić, hrabar i iskren čovek, vizionar,  čija topla i čista ljudska duša traje i lebdi ovde pred nama.

Kada odlazi drag čovek,  utrnemo ne osećamo bol smrti. Bol  stiže kasnije. Nemoć da se promeni bilo šta, predhodi praznini bez dna.

Mića je  nošen nestvaranom energijom  gledao  u istom pravcu sa svojom  Zoranom.

Posvećeno je verovao i spoznao da nije teško biti ponosan čovek u svom Valjevu, Beogradu, Moskvi, Barseloni, Atini, Los Anđelesu, Bolonji, Berlinu. Kakvu radost su Mići tek doneli  Mišini uspesi i osvajeni  trofeji.

Na tom putu pobednika Mića stekao je nove iskrene prijatelje. Hvala  vama koji ste  danas ovde.    

Mića je uvek bio isti. I kada je imao i kada nije imao, manje ni najmanje. I danas je tu sa nama kada ga ispraćamo kao jednog od Valjevaca što je svoje trajanje u vremenu obeležio na jedinstven način.

Sin Zorana Teodosića, učitelja i i učiteljice majke Gordane, naš Mića, Ćomi, i naravno moj jedinstveni i neponovljivi Ćora, boem u srcu, sa svojom Zoranom ljubav je vezao u jednu duši iz dva tela.

Bio je oličenje skromnosti i normalnosti, duha ratničkog pobedničkog, šmeker da  situaciju prepozna u svakom trenutku i nepogrešivo povuče najbolji potez.

Mića nije hodao. Trčao je, padao, podizao se i uporno nastavljao  nikada nije odustajući od najviše postavljenih ciljeva.

U trci  života Teodosići su pronašli pobedničku formulu i znali su kako nadvisiti  jače i moćnije od sebe.

Podarili su  svetu, Evropi, ovoj zemlji, svom Valjevu,  deci sveta, ono  što svako želi radost i ljubav, svog i naše pobednike Mišu i Jocu.

Mićini i Zoranini  sinovi su njihov ali i ponos svih nas.

Ljubav je jedina  neobjašnjiva stvar,  kao i sve što su u svom trajanju gradili i postigli Teodosići.

U vatri što donosi prestanak trajanja Mića je  otišao tiho i nečujno.

Nevidiljiv kako on to samo zna da bude podario je sa Zoranom   Miši samopouzdanje, veru, talenat i magiju košarkaškog genija, nadgrađen  savršenim karakterom mudrog  i velikog pobednika.

mića i zorana teodosić

 Mića  je ostavio  Zorani i svojoj i deci, unucima Ini, Tadiji, Petri, snahama Ivi i Jelisaveti i svoj deci  ove zemlje i sveta  obavezu da uživaju   u radostima života što ga valja  zajednički gradili.

Borio se da traje  na krilima vere do poslednjeg daha.

Vaspitanje i poštovanje Mića i Zoka su poneli  iz svoje kuće, i preneli sinovima, slepo im privrženim kao niko na svetu.

I zbog toga smo posebno srećni, jer biti prijatelj Teodosića je čast i privilegija.

A danas bole reči koje nismo razmenili,  a mogli smo. Čekali smo da pobediš kao i obično što to radiš.

Danas bole uspomene i  ćutanje. Boli saznanje da se nikada više nećemo  sresti,  da pogledom kažemo jedan drugom više od 1000 reči.

Ponosan sam na naše druženje,  na  dane lucidnog rukometaša, na studenske beogradske žurke, na tvoju i Zokinu posvećenost Joci i Miši da zavole košarku u "rupi"kraj Ljubostinje, na naša putovanja, do Stambola, Carskih ostrva, na radost  u "Sinan Erdenu", Mercedes Areni...na našu kaficu na bilo kom valjevskom mestu.

mica t 17 ffcska

Dodirnuli smo deo nemerljivih ovozemaljskih vrednosti, sa Belim i prijateljima mereći  ih samo  poštovanjem i ljubavlju,  na naš način, vanvremenski.

Gospodine i prijatelju Mićo, postao si  deo svetlosti što zrači.

Kada odlazi neko drag, shvatamo koliko  je sve kratko trajalo. Suza i  kap nebeske rose će pasti u na ovo mesto da u blatu minulog života  zaslade gorčinu fizičkog nestajanja.

Ma šta ko mislio siguran sam da je Mića je otišao srećan.

Da baš tako bude pobrinula se i Mišina magija, i glas podrške  kada se kraj nazirao.

U ovom svetu prolazanosti života ljubav zaslužuje baš sve. Sve drugo je nelogično.

Pobednik, naš Ćomi  je ostavio je veru, ponos, mudrost, dobrotu i skromnost. Obavezao nas je da  i mi ostavimo vama mlađima kad krenemo Mićinim putem. A vi najmlađi  nemate izbor, sledite dostojanstveno put ljudskosti časti i poštenja i budite srećni ljudi.

Slava i svetlost neba što  traje gospodinu i prijatelju humanisti bez granica Mići Teodosiću.

 

Read more...

"HK “KRUŠIK” a.d. VALJEVO OŠTRO DEMANTUJE OPTUŽBE DA NE POSLUJE U SKLADU SA ZAKONOM

1KRUŠIK3Na osnovu navoda i tumačenja delova izveštaja Državne revizorske institucije o poslovanju HK “Krušik” a.d. Valjevo određenih medija i narodnog poslanika Miroslava Aleksića, menadžment  giganata vojne industrije  obaveštava javnost da su navodi izvučeni iz konteksta, da apsolutno netačni i da ne prikazuju realno i istinito činjenično stanje.

"I ovom prilikom se kroz politikantske manipulacije i zloupotrebom podataka, pokušavaju diskreditovati rezultati naše fabrike postignuti u poslednjih šest godina, kada su ugovoreni i realizovani izvozni poslovi u ukupnoj vrednosti od preko 400 miliona američkih dolara, što je nekoliko puta više nego u prethodnom periodu", stoji u sapštenju HK "Krušik" a.d.Valjevo, a   zatim sledi  detaljno objašnjenje.

"Pogrešno tumačenje navoda respektabilne institucije koju predstavlja Državna revizorska institucija (DRI), a koje je nastalo bez uvida u dokumentaciju na osnovu koje je DRI izvršila reviziju, nema validnu osnovu za donošenje objektivnih zaključaka, dodatno otežavaju naše poslovanje i produbljuju probleme na tržištu koje su izazvala negativna medijska dešavanja oko naše fabrike u prethodnih nekoliko meseci.

U cilju pojašnjenja javnosti oko načina obavljanja spoljnotrgovinskog prometa naoružanja i vojne opreme koji Krušik obavlja već decenijama, poštujući u potpunosti zakonsku regulativu Republike Srbije, neophodno je navesti sledeće činjenice vezane za nedavno objavljeni izveštaj DRI, koja je prethodnih nekoliko meseci vršila kontrolu našeg preduzeća:

Preduzeća GIM, Krupnik i Jugoimport SDPR kao i sva druga posrednička preduzeća u ulozi komisionara sa kojima Krušik sarađuje, imaju zaključene komisione ugovore u kojima je Krušik komitent. Prema tim ugovorima, komisionar ugovara prodaju sredstava iz komisionog ugovora u svoje ime, a za račun komitenta, a obaveze komisionara, između ostalih, su: da obezbedi izvoznu dozvolu od resornog ministarstva Vlade Republike Srbije i da o tome pisanim putem obavesti komitenta, da preuzme robu i izvrši sve aktivnosti u cilju realizacije izvoza, kao i da izvrši carinjenje robe saglasno važećim propisima.

Komisioni ugovori između Krušika i komisionara u najvećem broju slučajeva zaključuju se po cenama na paritetu franko-fabrika, dok komisionari sa krajnjim kupcem najčešće imaju zaključene ugovore na paritetu FCA aerodrom ili CIP aerodrom u zemlji krajnjeg korisnika.

Razlika u ceni između cene iz komisionog ugovora sa Krušikom i cene iz ugovora sa krajnjim korisnikom jednaka je troškovima avionskog i drumskog transporta, osiguranja, špedicije i posrednika, pri čemu, prema mišljenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija R. Srbije kao nadležnog resornog organa, komisionar može ugovoriti prodaju komitentove robe na različitim paritetima, u skladu sa INCOTERMS pravilima (pravila u međunarodnoj trgovini koja, radi olakšanja spoljnotrgovinskog posla izdaje Međunarodna trgovinska komora sa sedištem u Parizu). Isporuka robe na

  

paritetu EXW – Ex Works (franko fabrika) znači da je prodavac (komitent) dužan da stavi robu na raspolaganje kupcu (komisionaru) u svojoj fabrici, a da je kupac (komisionar) odgovoran za utovar robe, organizaciju i troškove transporta, kao i rizik od gubljenja i oštećenja robe, što svakako utiče na visinu navedenih troškova, odnosno pojavu razlike u ceni prema krajnjem kupcu. Na svakoj izvoznoj dozvoli navodi se vrednost robe iz komisionog ugovora sa proizvođačem Krušik, a kao posebna stavka na izvoznoj dozvoli navode se i konsultantski i svi ostali troškovi realizacije koji se tiču navedene razlike u ceni.

U konkretnom slučaju, koji je česta tema polemika u javnosti, komisionar GIM dostavio je Krušiku uz obračun izvoza kompletnu dokumentaciju koja se tiče izvoza naše robe – ugovore sa krajnjim kupcem, ugovore sa posrednikom, ugovore sa avio-prevoznikom, izvozne dozvole, avio-tovarne listove (AWB), JCI obrasce, fakture za avionski i drumski transport, fakture za osiguranje, fakture za usluge špedicije, fakture posrednika i dokaze da su navedene fakture plaćene.

Pri tome, tri pomenuta komisionara (GIM, Krupnik i Jugoimport SDPR) nisu blagovremeno dostavljali obračune izvoza, te je Krušik prihode i potraživanja iskazivao na osnovu svojih faktura koje su ispostavljene na osnovu komisionih ugovora. Uvidom u JCI obrasce, koje su blagovremeno dostavljali svi komisionari i nakon kasnijeg kompletiranja dokumentacije sa dokumentovanim dokazima o dodatnim troškovima koje su komisionari imali u izvršenju posla, utvrđeno je da iznos prihoda i potraživanja iskazan na osnovu ispostavljenih faktura predstavlja realno iskazan iznos. Troškovi avio prevoza i posrednika dokumentovani su ugovorima i fakturama uz dokaze da su isti plaćeni.

Sve napred navedeno je jasno uočljivo iz javno objavljenog izveštaja DRI, ali se zlonamernim interpretacijama njegovih pojedinih delova od strane narodnog poslanika Miroslava Aleksića i pojedinih medijskih kuća, ponovo vrše napadi na naše preduzeće i odbrambenu industriju u celini".

Iz Krušika apeluju na  medije i pojedince da poslovanje fabrike ne koriste za svoje dnevno-političke razmirice i lične promocije, kao i da prestanu sa daljim objavljivanjem i zloupotrebom podataka, jer najveću štetu od toga trpe upravo Krušik i njegovi zaposleni"stoji na raju saopŠtenja HK "Krušik" a.d. Valjevo

Read more...

OD GRADA VALJEVA ŠAMPIONIMA DRŽAVE CELE BK METALAC SRAMNIH 2,1 MILIONA DINARA!?

bkm1Tumačenjem i primenom kriterijuma o raspodeli budžetskih sredstava kao i svake godine tako i ovog januara Komisija za sport Grada Valjeva i ovog januara izazvaće burne reakcije.

Četvrtinu sredstava  će potrošiti fudbal, 11 miliona KK Metalac, a šampion Srbije BK Metalac je kao i 2019. ponižen i najnovijom PREDLOGOM raspodele.

Bude li pameti, hladne glave  i dobre volje  suma od 2,1 milion dinara će u najgorem slučaju biti dupliarana.

BK Metalac je šampion države cele,  u olimpiskom sportu boksu i bije bitku za novu titulu i svojim programima je pedvideo budžet od 7,5 miliona dinara.

Prva  šampionska kruna u ekipnom olimpijskom sportu BK Metalac predstavlja nezabeležen  uspeh  u istoriji sporta i najveću promociju Grada Valjeva u novom milenijumu. Osvojen trofej i ono što se radi u BK Metalac vredi samo po proceni i bodovima Komisije za sport 200.000 dinara više od 1.900.000 dodeljenih  najboljem u državi u 2019. godini.

A da sa zna, za  svoje bokserske klubove u Nišu, Beogradu, Loznici, Somboru gradske uprave  izdvajaju od 5 do 10 miliona!

Za ovakvu vrstu diskriminacije boksa i šampiona države cele, valja samo reći da u  Gradu Valjevu nije kriv samo zagađen vazduh. Stiće se utisak da je Komisija radila štiteći interese sredina i klubova u kojima rade, što nikako ne bi smeo da bude ključni faktor u odlučivanju kod raspodele sredstava.

Pravda je zadovoljena koliko toliko sa 4,5 miliona dodeljenih  vaterpolistima Valisa, sa mladjim selekcijama u vrhu srpskog vaterpola, a sa prvim timom na pragu Prve A lige.

Sa svojom decom i par pojačanja Valis se bori za ulazak u Prvu ligu Srbije, u kojoj ove sezone tavori drugi VK Valjevo, "sasečen" ali ipak bogatiji od šampiona Srbije u boksu. VK Valjevo sa filisofijom i fotkom dece pored bazena u SRP Petnica  bi tebalo da dobije čak   2,5 miliona dinara.

Filosofiranje i prazne priče su rezervisane još ne za dugo i za fudbalskog mutanta u Gradu na Kolubari.

Komisija  za dodelu sredstava za sport iz budžeta Grada Valjeva od 86,770.600 dinara, po strogo utvrđenim kriterijumima opredelila je četvrtinu za fudbal.

Najpopularniji sport je u Valjevu  zastranio kao nikada od svog postanka.

FK Budućnost  Krušik 2014 je bio rad  u 2020.godini da potroši 18 miliona. Moraće da se zadovolji samo 14 miliona dinarana narodnih para, plus zarada od izadatih lokala ugašene Stare dame iz Parka Pećina u "Bulevaru" i u Knez Miloševoj ulici kod sata.

Za silne milione nema ama baš nikakvog opravdanja, jer mutant  vodi politikantski nametnuta štetočina neviđenih razmera.

Dok se Valjevke i Valjevci guše u svom gradu mutant se "davi" i ne može čak ni iz Treće lige da "ispliva".

Fudbalski savez Valjevo je "zakinut" samo 100.000 dinara od potraživanih 5,5 miliona. Treći po prihodovanju u svetu fudbala je zonaš  FK Radnički sa 3,1 milion dinara, a "pucao" je  7,1 milion dinara.

Ako se doda 2,1 milion za besmsileni privatni klub malog fudbala RB, i po 300.000 odnosno 500.000 za dva seoska zonaša OFK Divci i FK Mladost iz Dračića dolazimo do sveukupne cifre od 24.500.000 dinara za fudbalski sport, plus pazar od  Novogodišnjeg turnira u organizaciji FSV i pod  pokroviteljstvom Grada Valjeva.

Preostalih 44 korisnika budžetskih sredstava dele sumu  od 62.220. 600 dinara.

BK Metalac  jedini je po rangu u egalu sa  za malo ugašenim KK Metalac.

U  2020. KK Metalac če imati malo više od 5  puta novca od bokserskog kluba, odnosno 11 miliona, od  traženih   24 miliona dinara. A momci koji danas nose dres Metalca lavovski se bore za klub iako su dobili samo oktobarsku platu. Jedina sankcija za za nalo gašenje kluba i nagomilane dugove KK Metalac je posle 18 godina "otkaz" predsedniku.

 Ženska  odbojka, rukomet, streljaštvo i školski sport imaju poseban sportsko politički tretman, sa i i bez članova u Komisiji.

Imenom prvoligaš a po rangu u Drugoj ligi ženski odbojkaški klub Srbijanka 014 sa sve kazanom je dobacio do 4 miliona, dok je muški OK VA 014 u istom rangu za 2020. zavredeo pola miliona manje.

U rangu iznad najnižeg ŽRK Metalac u Trećoj ligi i ove sezone najozbiljniji kandidat za Drugu ligu, po imenu Super B liga,  zahvaljujući takođe čoveku iz senke, Milanu Gajiću, koji se muški bori za ineteres kluba,  imaće 3,6 miliona dinara. Ženski OK Valjevo će u Trećoj ligi dobiće 2 miliona.

Streljački klub Valjevo1880 za tri programa bi trebalo da dobije pun kantar 3,3 miliona dinara! Predsednik Komisije očigledno zna šta radi.

Streljački klub "Rata" takođe iz Valjeva je tražio 370.000,  a dobiće 100.000 dinara.

Savezu sa školski sport opredeljeno je 3  od 3,1 miliona traženih sredstava, što je jedan od najvećih apsurda ovogodišnje raspodele.

KK Student sa školom košarke i Drugom srpskom seniroskom ligom moćiće da računa na  2,3 miliona dinara,  KK Radnički 700.000, a  KK Valjevski 200.000 dinara.

Muški ORK Metalac je ponižen je  kao i šampion Srbije BK Metalac. 

Za takmičenje u Trećoj ligi, ispod koje su još dve ranga, dakle jedan više nego u ženskoj konkurenciji, će imati na raspolaganju samo 1,5 milion dinara.

Rvački klub Mladost a svoje brojne aktivnosti  je dobio 1,1 milion dinara, a 100.000 manje pripašće  biciklistima Sputnjika,  sa kvartetom kadeta i pionira i mlađom poletarkom Tarom Ćulić najboljom  u svojoj kategoriji u Srbiji u 2019. BK Boba sa par takmičara je dobio 500.000 dinara, a 1000 više ide atletčarima VAK-a.

Za tri  šah kluba će skoro na ravne časti biće raspoređeno1,8 miliona dinara.

Za karate, automobiliste, bildere... opredeljene su  mrvice nedostojne pomena,a u karate sportu vrvi od dece.

Najveća nepoznanica za Komisiju je ostao AERO KLUB Valjevo. Ukupno  4 programa procenjena   na  3 miliona dinara, komisija je utvrdila da vrede 15 puta manje, 226.800 dinara. Ako je uteha to je i  duplo više  od pobornika američkog fudbala KAF Verevolves i rvačkog kluba Valjevac !?      

Konačno sportsko udruženje BI FIT imaće na raspolaganju traženu sumu od 600.000 dinara.

"Nešto je trulo u državi Danskoj" napisao je u Hamletu Vilijam Šekspir. Od tada do danas bezbroj puta smo se uverili u ovu surovu Šekspirovu istinu. Tvorac Hamleta je vešto izbegao da direktno  kaže šta misli o vladarima svog vremena, jer da je kojim slučajem pomenuo progutao bi ga mrak.

SO VA CRVENO

Ljudi dolaze i odlaze ali navike kad se domognu vlasti se ne menjaju, a narod kaže "Šta ko radi sve sebi". Odnosno i dobar i loš i loš rad  dolazi na naplatu, kad tad.

Dve rano jutros snimljena fotografija u centru Valjeva i sneg što sipa u kvartu Oslobodici Valjeva kod železničke  stanice i kreće polako da zasipa i centar grada. Pročističe vazduh od  otrova i čađi zabeleće se ulice, breg neće pokriti ali će svaka zverka pokazati svoj trag, a Komisija će dobiti priliku da očgledne propuste ispravi, i pre svega ispoštuje najbolje.

va zeleznicka

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas