Menu

zaglavlje

7JUL 202O: U BEOGRADU SUZAVAC I PENDRECI,  U JOVANJI KOLO,A POLICIJSKI ČAS OD PETKA !?

7JUL 202O: U BEOGRADU SUZAVAC I PEN…

Na ivanjdanskoj noći 7....

ŽESTOKO SNS POLITIKANSTVO U FSS, IMA LI SPASA VALJEVU!?

ŽESTOKO SNS POLITIKANSTVO U FSS, IM…

Kampanja FSS i dodela fud...

NIKA RATKOVIĆ PONOVO SA ZLATOM NA PODIJUMU TRKE NA UŠĆU

NIKA RATKOVIĆ PONOVO SA ZLATOM NA P…

Na drumskom Kupu Srbije...

KORONA I KASNI DOLAZAK LETA "POJELI" SKORO TREĆINU SEZONE KUPANJA U U SRC PETNICA

KORONA I KASNI DOLAZAK LETA "P…

Tek 1.jula, sa mesec dana...

POLA VEKA OD ODLASKA  VALJEVCA BOBE MILOVANOVIĆA BESMRTNOG GOSPODARA ČOVEKOLJUBLJA I BICIKLIZMA

POLA VEKA OD ODLASKA VALJEVCA BOBE…

Pre 50 godina 4.jula 1970...

VALISU(2006)  FINALE ŠAMPIONATA SRBIJE A VALJEVU SLEDEĆA SEZONA

VALISU(2006) FINALE ŠAMPIONATA SRB…

Dok gledamo silovanje zdr...

I PORED NOVE KRAĐE ŠAMPION METALAC SE ČASNO OPROSTIO OD TITULE U LOZNICI

I PORED NOVE KRAĐE ŠAMPION METALAC …

Valjevski Metalac je veče...

STUDENTSKO NE ODLUCI  O ZATVARANJU STUDENTSKIH DOMOVA U BEOGRADU

STUDENTSKO NE ODLUCI O ZATVARANJU …

foto renne19711 tviterV...

VUČIĆU ZA POČETAK NAM VRATI  FUDBAL, OSLOBODI VALJEVO ŠTETOČINE  MILANA  MILINOVIĆA!

VUČIĆU ZA POČETAK NAM VRATI FUDBAL…

Najplaćnije Udruženje g...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

KORONA I KASNI DOLAZAK LETA "POJELI" SKORO TREĆINU SEZONE KUPANJA U U SRC PETNICA

1src petn 5 julTek 1.jula, sa mesec dana zakašnjenja počela je sezona kupanja u SRC Petnica, i kako stvari stoje korona virus uzima svoj danak. Oprezni građani  ne žele ništa da rizikuju, pa tek najodvažnija, najzdraviji duhom i telom dolaze u Petnicu.

Prvog dana je prodato više  od 800 ulaznica, a zatim je broj prepolovljen. Trenutno se  kreće od 200 d 500 dnevno, što je potrvda da traje najgora sezona od otvaranja SRC Petnica pre četiri decenije.

UFK „Valis“  vodi brigu o bazenima  u SRC Petnica. Rigorozno  sprovodi mere, iako je sve  već od 1.juna bilo spremno za novu sezonu. Međutim, varljivi jun i korona učinili svoje i prvi mesec leta je prošao bez posetilaca. Samo su vaterolisti i plivači trenirali.

U SRC Petnica  poštuju sve mere zaštite  Zavoda za javno zdravlje.

 „Naložene  mere se poštuju. Sasvim je razumljiv oprez građana, posle  najnovijeg  talasa korona virusa. Ako znamo da se komples SRC Petnica prostire na k 4 hektara zemljišta, ima  dovojno mesta za najpotrebniju  fizičku distancu između kupača. Na ulasku u bazene neophodan je prolazak kroz dezobarijeru. Svi  kafići  poštuje mere, i dve osobe mogu biti za istim stolom. Oprez je majka mudrosti, pa i mi shvatamo zašto su  posetici sasvim  razumljivo, uzdržani. Zdravlje je najvažnije,“ kazao je za naš portali direktor UFK Valis Aleksandar Mijailović.

Cene ulaznica su iste kao i prošlog leta, a bazeni su na raspolaganju gostima od 9 do 19 sati svakoga dana.

Read more...

PETNICA OD DANAS KONAČNO "RADI"

1src p 3

Pandemija korona virusa  drastično, čak  za mesec dana je pomerila početak sezone kupanja  u SRC Petnica. Zeleno svetlo je konačno upaljeno i danas u 9 sati  SRC Petnica je počeo sa radom!

Na saglasnost nadležnih se čekalo samo u Valjevu do danas dok se u dok su bazeni u drugim sredinama uveliko u funkciji.

Od 1.juna olimpijski bazen su koristili  isključivo  vaterpolisti i plivači.

1src petnica 2020

„ Sve je bilo spremno za početak sezone,  još krajem maja. Zavod za javno zdravlje je smatrao da treba još sačekati,  i dozvolio da bazen koriste samo  sportisti, kaže direktor UFK Valis Aleksandar Mijailović i potseća šta se e u međuvremenu promenilo.

"Mere  fizičke distance i dezo barijere oduvek  uvek prisutne  i naravno na prvom mestu  sami gradjani sa  odgovornim ponašanjem  su faktor X da konačno počnemo sa radom. Danas će Vlada RS i Krizni štab doneti odluku o posebnim merama na kupalištima na otvorenom".

Nadamo se najboljem posebno jer Valjevo kao što nikada nije ni bilo ni danas  nije "Vuhan"

Odlukom ustanove i Upravog odbora da se cene u Valjevu ne menjaju su primer  poštovanja  Valjevki i Valjevaca!1src petnica mali bazeni

Cene u iste kao i prošlog leta. Celodnevna ulaznica je 250 dinara a od 15 sati 170 dinara. Ulaz za decu od 3 do 7 godina je 100 dinara, a za najstariju populaciju penzionere 170 dinara. Kolektivno kupanje  je  150 din, noćno 200,  dok je školski čas 80 dinara. Mesečna pretplatna ulaznica je 2500 dinara, dok je celosezonska ulaznica 4500 din, Obuka neplivača, škole plivanja i vaterpola su 3500 dinara. Sportski dan za učenike osnovnih škola je 150 dinara, dok je ulaz za decu do 3 godine besplatan.

Podatak da su cene u drugim sredinama  u okrugu počev od Vrujaca gotovo duplo veće sve govori, kao i činjenica da je konačno "sazrelo" da Petnica posle 40 godina  dobije novi otvoren olimpijski bazen.

Grad Valjevo  ovog leta konačno treba da stavi prst na čelo i počne  izgradnju svoje  Arene. Nw treba da bude kao ona iz 1997. Vlade Slavice  sa 10.000 mesta. Dovoljna je i "samo" tri puta manja hala sportova, ali i zatvoren olimpijski bazen. Valjevo je grad od 90.000 i više više građana, preko 5.000 osnovaca.

Vreme je da se konačno stav i prst na čelo pobednici  danas konačno završenih izbora, sa 20 i kusur hiljada dobijenih glasova 21.juna na lokalnim izborima.

Vreme je  počne da se rade i  interesu građana Valjeva.

Dosta je bilo tenedirsianja i menderisanja, za šoderisanja, asfaltiranja narodnim marama, seoskih dćada i sokaka,  za pune džepove zna se koga i zašto, valjda konačno bivše štetočine što ih i partija baci na otpad istorije.

Read more...

JOŠ 14 POZITIVNIH NA KOVID-19, A DO SADA U KOLUBARSKOM OKRUGU 368 ZARAŽENIH

1VA JUN

U Valjevu je registrovano još 14 lica  pozitivnih  na koronavirus, pa je broj od početka pandemije do  danas 253, odnosno 368 u Kolubarskom okrugu potvrdili su poslednjeg dana  juna u  Zavodu za javno zdravlje Valjevo.

Izveštajem o broju testiranih i pozitivnih potvrđeno je  40 uzetih uzoraka i 14 pozitivnih na koronavirus 30.juna

Od 17. juna do danas u Valjevu je potvrđeno novih 57 slučajeva zaraze.

 U Mionici i Lajkovcu su registrovana po dva nova slučaja zaraze, a po podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo. Broj zaraženih u u Kolubarskom okrugu je trenutno 368 lica.

U ovom trenutku na infektivnom odeljenju Opšte bolnice Valjevo ssmešteno je  devet pacijenata, osam iz Valjeva i jedan iz Mionice. U  kućnoj izolaciji je  49 u Valjevu, a u  Kolubarskom  okrugu još 12 lica u izolaciji.

 U Novom naselju u kovid ambulanti Doma zdravlja  juče je  testirano  51. lice,  u Zavodu za javno zdravlje 22, a  i u Opštoj bolnici Valjevo 9.

Testiranje na brzi RT-PCR test ili serološko testiranje je besplatno ukoliko pacijent ispoljava kliničku sliku, te ga lekar upućuje na testiranje. Obe vrste testova u Valjevu ima  u dovoljnim količinama.

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas