Menu

zaglavlje

PREDIVAN  RC AIR SHOW" NA DIVAČKOM AERODROMU

PREDIVAN RC AIR SHOW" NA DIVA…

 Stara garda valjevs...

ODBRANA, ZICERI, SUDIJE I ĐORDI ODNELI 10-U KRUNU ŽOCU

ODBRANA, ZICERI, SUDIJE I ĐORDI ODN…

Kraljevski klub je osvo...

DIVČANI ŠIJU SRPSKOLIGAŠKO ODELO DRINI

DIVČANI ŠIJU SRPSKOLIGAŠKO ODELO DR…

Kod pravih igrača ne prol...

FUDBALSKI TURNIR VALJEVSKOG RADNIČKOG OBRAZAC ZA SRBIJU

FUDBALSKI TURNIR VALJEVSKOG RADNIČK…

  Fudbalski turnir ...

JEDAN PORAZ ODNEO SAN O MEDALJI

JEDAN PORAZ ODNEO SAN O MEDALJI

Poraz u drugom kolu od be...

SVI U DIVCE NA "RC AIR SHOW"

SVI U DIVCE NA "RC AIR SHOW…

Posle višegodišnje neak...

JUNIORI MLADOSTI TREĆI NA ŠAMPIONATU DRŽAVE  U SOMBORU

JUNIORI MLADOSTI TREĆI NA ŠAMPIONAT…

U Somboru je na juniors...

FUDBAL, VATRA, MUZIKA, LOM I ZEZ: BG, ZR, VA I NARAVNO DIVCI

FUDBAL, VATRA, MUZIKA, LOM I ZEZ: B…

To ima samo u zemlji Sr...

ŽOC NA KORAK DO DESETE KRUNE  U EVROLIGI

ŽOC NA KORAK DO DESETE KRUNE U EVR…

Fajnal for Evrolige centr...

JABLANOVI SA KOLUBARE VEČERAS  ZA PLASMAN U KVARTET NAJBOLJIH  U SRBIJI

JABLANOVI SA KOLUBARE VEČERAS ZA P…

U prvoj utakmici završn...

Prev Next

MAJSKI PLJUSAK, GRAD I JEZERCE NA JADRU

1maj PLJUSAK 1Oko 15 časova Valjevo je okupao majski pljusak praćen, grmljavinom i gradom. Protivgradna  odbrana je delovala,  pa je sitni grad "tukao"  je samo minut dva. Ogromna količina vode  sručila  se u Dušanovu ulicu iz Brđana. Kratkotrajno nevreme bilo je i podsetnik na 14.maj 2014.godine kada za 24 časa palo 88 litara kiše, a Kolubara  narasla 3 metra, i odsekla grad od  od sveta.

1maj pljusak 4

1MAJ PLJUsak 2

Oko 15 sati na ulazu ju park Pećina "amfibije" su zaplivale u  jezercetu nastalom usled zagušenja kišne kanazlacije. Nevešti za volanom su se i "davili".1maj pljusak 4

Na sreću nije izostala pomoć "prijatelja". Izbegli  su zamku bujice i uspešno "isplivali" na suvo.1maj plusak 6

Pola sata od početka nevremena već oko 15,15 saobraćaj ka Bajinoj Bašti je normalizovan i voda se povukla.1maj pljusak 7

Vlasnici kuća na Jadru su dobili još jednu bitku i sačuvali su svoje domove od kratkotrajnog poplavnog talasa, a sada je na redu dezinfekcija  ulice Kneza Miloša gde je došlo do izlivanja fekalne kanalizacije .1maj pljusak 3

1maj pljusak 5

 Današnje nevreme bilo je malo podsećanje na 14.maj 2014. Toga dana je palo  rekordnih skoro 90 litara kiše, i grad Valjevo je bio odsečen od Lajkovca, Uba , Mionice.

Read more...

FUDBAL I KOŠARKA "UBIJENI" ASFALT ZA LEPOTU PARKA PEĆINA

 

pp4

Dve pijavice   godinama na svoj legalizovan kriminalni način da piju  krv Valjevkama i Valjevcima trošeći na desetine miliona narodnih para. Efekat je uvek isti. Betoniraju, asfaltiraju, zidaju, a od svega prazne reči, i  nigde i ništa. Pare narodne troše, pa još i zaduže, a tamo gde treba na sportskom borilištu "slana bere papriku" Po Tutinu, Požegi, Zlatiboru, Železniku, Vršcu, Novom Sadu....  paraziti "promovišu" svoj grad.   Košarka i fudbal su "UBIJENI", novci se troše na besmisao i svoj ćar. Vlast  ćutanjem odobrava besprizorno ponižavanje KK Metalac i valjevskog fudbala. Licimuri i  demoni voljom vlasti ne polažu račune, a  i  narod još  uvek ćuti.

Nekome je možda zasmetala odluka  te iste vlasti  u gradu Kolubari da  na 1.maj asfaltira pešačke staze u parku Pećina, i to  u vrednosti koliko li puta manjoj od dodeljnog novca sportskim centrima troška, i parazitima.

pp10

pp9

Asfaltiranje je pri kraju, sledi postavljanje led rasvete i tartana na decenijama  teniskom, a od pre koju godinu košarkaškom igralištu. Iako nisu vlast će urediti da budu  urađeni i ivičnjaci pored staze, očiććeni kanali, pokošena trava...pp3

pp8

Doktor Gvozdenović je pozvao  "sedmu silu" da obavesti javnost da su na Pećini  toku  radovi  na  asfaltiranju pešačkih staza, ukupne dužine 1,8 kilometara po ceni od  5,5 miliona dinara.pp6na svojih  pet minuta " morao" da čeka ispred "Ribolovca",  dr Gvozdenović se sa novinarima uputio u  nenanjavljenu šetnju i posetu izvođačima radova u blizini "Promaje".

"Želimo da Pećinu uredimo, bolje nego prethodnih dvadesetak godina. Pored asfaltiranja, a bilo je primarno zbog oštećenja  staze, popravićemo ogradu što deli park Pećina od magistralnog puta. U pogon je stavljen i javni wc. Izvođač radova je Ingrap OMNI. Cena dodatnih radova je 1,1 milion dinara sa pdv-om", u paru je prezican dr  Boba, pre nego što se lično uverio kako protiče  asfaltiranje.

park pecina boba

 Dušanova čeka trotoar, ivičnjake  i rasvetu od novembra 2017. godine, što je zanemeraljivo u odnosu kako ništa decenijama nije rađeno u parku Pećina.

Neimari iz   "Ingrap Omni" preduzeća su startovali 1.maja sa asfaltiranjem pešačke staze, na sva tri nivoa od "Ribolovca" do "Promaje", i očekuje se da posao bude okončan pre Đurđevdana.

pp 2

Blaga zima i ušteda za redovno održavanja ulica u gradu je verovatno  dodatno  motivisala  gradonačelnika da se odluči da preduzeće "Ingrap Omni" sa dobijenim  tenderom  za posao  redovnog održavanja asfaltiranih ulica,  iz budžeta je opredeljeno  26,6 miliona dinara, i bez tendera, kako tvrde  bolje obavešteni  asfaltira pešačke staze na Pećini.

Kome  smeta, tvrdi  da je asflitranje na Pećini  bez projekta, i raspisa za posebnu javnu nabavku.  U pitanju je bezakonje, i odgovornost pojedinaca, ako je baš tako.

A u Srbiji nekad SR Jugoslaviji sve je moguće.

Pre asfalta na Pećini samo DVA PUTA je   izlivan temelj za Valjevsku Arena, uz sve ispunjene procedure.

Prvi projekat je na volešbam način "overio" Stanko Terzić  "saglasan" da je  idealni  projekat iz 1997. godine skup i preglomazan.

A temelj je izliven po  projektu  Vlade Slavice pre 20 godina. Po povratku svojih na vlast  u 21.veku  Terzić je ispunio cilj pre penzionisanja. Uspešno je okončao misiju otimanja  Radio Valjeva, pošto se najpre "proslavio" gašenjem Stare dame iz Parka Pećina.

Terzićev prehodnik dr Tomić je ustvrdio  da je temelj Valjevske Arene "istrulio" pa je to bio znak za sakupljače i sekundarnih sirovina da se late posla.

U vreme Terzićevog gradonačelnikovanja napravljen je drugi projekat   Sportske  hale sa 5.000 mesta, eksrpesno srušen stari i izliven novi temelj.

Na  Arhitektonskom fakuultetu valjevska "kutija za cipele"   je primer kako se ne sme projektovati  i zidati sportski objekat. Inače, po tom projektu "srgano" je kroz beton i gvožđe više od u 50 miliona dinara narodnih para, bolje obavešteni kažu i da  je u pitanju cifra sa "kecom" ispred i sedam nula iza.

I nikom ništa !

Od sna do jave samo korak nas deli... ali radi se, to je najvažnije.

Park Pećina je rekonstruisan, i sa  novim sadržajima u "parteru" pre dve godine po ceni od 10 miliona dinara.  Po tom projektu trebalo je samo još  sedam miliona za  asfaltiranje svih  pešačkih staza sa ivičnjacima i postavljena tartan podloge na košarkaškom igralište, iznad Zdravljaka.

Asfalt je tu, ivičnjaka nema, jer radi  se samo tri dana. A i ministar sporta je obećao pomoć i pare za teren.

Trava raste, kanali su neuređeni pored staze, oborenog drveća i šiblja na sve strane. Stručnjaci kažu da ovo što je urađeno nije dobro.

Kažu prvo plan, pa odgovarajuća priprema podloge, ivičnjaci regulacija  potočića... A to što u svetu pešačke i biciklističke staze rade malo bolje, od valjevskog načina sa bitumeniziranim šljunkom za krpljenje rupa, bože moj, a uostalom, i koliko para toliko muzike.

"Ivičnjaci su stvar respektabilnog izvođača. Debljina asfalta potvrđuje da su radovi izvedeni kvalitetno. Hoće li biti  ivičnjaka, stvar je projekta i izvođača radova koji radi, na osnovu tog projekta", nema dilemu dr Gvozdenović.

Majski radovi cvetaju, a rascvetali trotoari u Dušanoj čekaju da ako ništa drugo budu bezebdni za pešake. Strpljenje Dušanovčana je na izmaku. Obećano im je da će "uskoro" imati  trotoare i i ivičnjake.  uličnu  led rasvetu, kako i dolikuje građanima. Za sada samo obećanja, poput onih sa početka priče licimura i demona.

Ali biće, valjda i zbog one narodne srpljen spasen.

Samo da se zna,  za košarkaškei fudbalske parazite,  nema dileme, vreme je isteklo !

Read more...

KO PIJAN, KO BEZOBRAZNO DRZAK SAMO BI JOŠ

 fuzbal i kosDva politkantskim odlukama najprivilegovanija Udruženja građana, u biti godinama privatne prćije dvojice tvoraca besmisla, nastavljaju da ruže valjevski sport i i samo uporno traže još. Troše nemilice silne milione valjevske sportske sirotinje, nudeći za sve pare što im grad daje NIŠTA, ili DUPLO GOLO!

Košarkaškom parazitu su već spremljeni novci da uskoči u novu salu koja će nići na otvorenom terenu OŠ Milovan Glišić. Fudbalskom diletantu vlast povlašćuje, je valja je maziti i paziti na malim ekranima tv prijemnika.

U nedelji što prođe u razmaku od par sati fudbalska menažerija je bolje obavešteni kažu bila na trežnjenjenju na  Zlatiboru. Koji i koji sat košarkaški “medrano” je ponižen u hali sportova 15.septembar.

Rang je razlika, ali je suština ista.

U fudbalu može da se švercuju dvojica trojica na terenu i da se ne primeti, i jedva oseti u igri, samo pod jednim uslovom da su svi  ostali trezni. Ali kad  deo veselog društva preskoči da dođe na "posao", a umišljeni bos ne zna razlog, koga i zašto nema, fuzbal je puko, baš načisto!

Na Zlatiboru dogodine i bez zone najverovatnije, klub sa 12 bodova, pobedi telalovu družinu, jaku kao i on na obećanjima u julu i avgustu da će ući  u Prvu ligu. Kako rade loše im se piše, a riba najviše smrdi od glave, a kod repa smrad se i ne oseća previše.

Valja zato što nekad i nema plate  valjevski fuzbal je unikat. Igra se samo za 4 mimimalca mesečno po fuzbaleru.

Tealal  bi još sad i 50 miliona pa da  u julu ponudi novu "garanciju". Kao  i do sada, PONUDIĆE samo jedno veliko NIŠTA!

Krušikovcima je odavno prekipelo, a sigurno će kad su ćutali  od 13.jula 2014, do danas, izdržaće 40 dana. U junu nema dileme, sledi zbogom zgubidanu i sviti podguznih muva i dupelizaca.

Iako su  u košarci u vrata, to jest koša,  manja više puta od  okvira gola u fudbalu, troškovi po čoveku, trenutno ih je 15 na hrani, znatno su veći.

Firma “otac i sin” je izmislila recept, i za samo  tri dana je potvrđen potpuni  besmisao igranja Super lige Srbije.

Nigde ni u jednoj ligi, niko nikoga nije osudio da robuje svih 40 minuta dok traje utakmica. Ali postoji presedan u Valjevu, i dva “osuđenika” nemaju pravo na odmor. Što će reći igraju za sve pare.

Dinamika je sastavni deo igre. Maraton trče maratonci, a košarka je kolektivna igra, i traži kolektivni duh, a ne samoisticanje po svaku cenu.

Ubistevni ritam je već uzeo danak. Bez svežine, energije, i hemije pobednika, odnosno osnovnog postulata, jedan za sve svi za jednoga, ko bude hteo videće. još četiri utakmice, u Valjevu, i adio, do septembra, a pre toga novog "medrano" će u Kinu, i obraćanja “vođe” da je na pravom putu.
Od puta na žalost ni  p, osim ako je mislio na propast, svih oko njega !

U narednih osam utakmica u SLS posle havarije Metalca u Železniku, i nove u sudaru sa ekipom koja zna šta hoće, i kako to da ostvari, jasno je da od valjevske košarke odnosno ima samo jedno veliko ništa, sa jednom dvojkom ispred, i sedam nula iza. U prevodu 20 i kusur miliona narodonih para za drugo valjevsko sporstko duplo golo.

A "treća sreća" će doći, ali  samo pod jednim uslovom. Valja pustiti  košarku da konačno “umre”!

Samoubistvo iz zasede traje predugo, skoro dve decenije.

A kad “umre” doćiće neki drugi ljudi napravi Metalac stariji, lepši, moćniji, pobednički, da se pomovo sa strašću i puna srca košarka gleda, i kao pre 40 i kusur godina kada se tražila  karta više za utakmicu.

I da podsetim Metalac je izgubio a šta bi drugo beogradskog Dinamica rezultatom 74:93 (15:20, 22:20, 17:28, 20:25), a FK Krušik Budućnost 2014 od ZADNJEG na Zlatiboru 1:2.

Valjevski Nikolić je opet nemoćan, a onaj iz Palanku, Kragujevca, sada dinamikov beogradski "Muta" Nikolić je kada je bilo najpotrebnije,  pobedio je u Valjevu, kao i nekad u SLS kada je opet bilo najvažnije.

Metalac će do kraja aprila 25-og, i 28-og,   u Vršac i Novi Sad, a za praznik rada 1. maj biće baš uadrnički. Valjevski klub će odigrati i treću utakmicu u gostima za redom. Dočekaće ih Partizan u Beograd. Dakle, dileme nema,  NULA iz pet utakmica.

A posle toga još pet muka i besmisleno nadanja da se u Valjevu od jeseni igrati ABA 2 liga.

U fuzbalu stiže Zlatibor iz Čajtine. Igraće se Prva liga od leta u Požegi ili Čajetini, a Valjevo može samo da vikne iz sve glasa:  Alooo, sikter bre više!

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas