Menu

zaglavlje

PROLETER PONOVO DOBIO VALIS, VALJEVO ŠOKIRALO TAŠ

PROLETER PONOVO DOBIO VALIS, VALJEV…

Posle  dvomesečne pa...

NOVA-S NAPADA, A KRUŠIK OPET MOĆAN NA TRŽIŠTU I U POTRAZI ZA MLADIM STRUČNJACIMA

NOVA-S NAPADA, A KRUŠIK OPET MOĆAN …

I pored obraćanja&nbs...

PREDSEDNIK SRBIJE  NAJAVIO IZGRADNJU DVE FABRIKE U VALJEVU !

PREDSEDNIK SRBIJE NAJAVIO IZGRADNJ…

  Predsednik Srbije...

NOVI  PODSTREK IZGRADNJI SPC DALI VATERPOLISTI VALISA

NOVI PODSTREK IZGRADNJI SPC DALI V…

Svako se na svoj način b...

SUNCE NAS OGREJA U NEDELJI "BUĐENJA" IZ ZIMSKOG SNA

SUNCE NAS OGREJA U NEDELJI "BU…

Predoslednja nedelja u ...

DOMINACIJA NOVAKA ZA DEVETI  GREND SLEM U MELBURNU

DOMINACIJA NOVAKA ZA DEVETI GREND …

Da je najbolji na svetu N...

OTIŠAO JE ČOVEK RAJSKOG SRCA I DUŠE SAŠA PAKEVIĆ(1967-2021)

OTIŠAO JE ČOVEK RAJSKOG SRCA I DUŠE…

Crni febrauar i ove 20...

VUČIĆ NAJAVIO BOKSERSKI SPEKTAKL U NOVEMBRU I  PODRŽAO REGIONALNU LIGU

VUČIĆ NAJAVIO BOKSERSKI SPEKTAKL U …

Predsednik Srbije Ale...

METALAC POBEDIO, ALI I DALJE NA 3  KORAKA OD LUKE SPASA

METALAC POBEDIO, ALI I DALJE NA 3 …

Metalac večeras nije že...

VALISU NOVO  SREBRO U KUPU, A METALCU "MIŠJA RUPA" I U ČAJETINI

VALISU NOVO SREBRO U KUPU, A METAL…

Čudan je ledeni viken...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

NOVA-S NAPADA, A KRUŠIK OPET MOĆAN NA TRŽIŠTU I U POTRAZI ZA MLADIM STRUČNJACIMA

1krusik va 08 4 2020

I pored obraćanja  nedobronamernih  medija,  portal Nova.rs u tekstu od 25. februara) napada na Krušik sa namerom da u potpunosti osujete započete aktivnosti na racionalizaciji troškova i maksimalnoj iskorišćenosti sopstvenih tehnoloških potencijala, srpski gigant vojne industrije se vratio na kraju 2020. godine na ranija tržišta, i otvara vrata mladim strunjacima  i inovatorima, stoji u saopštenju mendžmenta  valjevske fabrike.

Saopštenje prenosimo u celosti.

"Iako su baš svojim medijskim delovanjem značajno doprineli da se Krušik nađe u vrlo teškom položaju na međunarodnom tržištu, sada to sa čuđenjem kritikuju na portalu Nova-S.

Krušik se uz ogromne napore vratio na ranija tržišta i na kraju 2020. godine ostvario obim novog ugovoranja koji je 2,6 puta veći u odnosu na 2019. godinu. Ambiciozno postavljeni plan novog ugovaranja za 2021. godinu od 97 miliona dolara i dobro odmerena troškovna politika treba da obezbede stabilnost u ovoj i narednoj godini.

Nažalost, portal Nova.rs sve čini da se postignuti rezultatiti umanje, da se šanse za napredak Krušika svedu na minimum, a da im oslabljena fabrika i beznadežni radnici posluže kao poligon za obračune.

Puni efekat započetih aktivnosti na stabilizaciji fabrike biće vidljiv već u ovoj, a posebno u narednim godinama. O ovome smo u više navrata upoznali naše zaposlene i širu javnost, a poslednje takvo saopštenje objavljeno je 12. februara na zvaničnom sajtu Krušika.

Krušik je u 2020. godini smanjio za trećinu obaveze prema dobavljačima iz ranijeg perioda dok se u ovoj godini planira smanjenje za dodatnih 30% uz uredno servisiranje tekućih obaveza i prema komercijalnim dobavljačima i prema javnim preduzećima.

Razgovori oko usaglašavanja modela za izmirivanje obaveza prema JKP „Vodovod Valjevo” su u završnoj fazi. Očekuje se tokom sledeće sedmice potpisivanje reprograma kojim će se precizirati način i dinamika otplate obaveza.

Uprkos konstantnoj negativnoj kampanji koju pomenuti i još nekolicina medija u kontinuitetu vode više od dve godine, Krušik je potpisivanjem novog Kolektivnog ugovora napravio još jedan značajan korak na putu ka ostvarenju vizije uspešne i tehnološki napredne fabrike.

Novim kolektivnim ugovorom šalje se jasna poruka da će rad i rezultati rada, odgovornost na ličnom nivou i permanentno usavršavanje zaposlenih imati primat u sistemu vrednovanja Krušika. Usaglašenim stavom sindikalnih predstavnika i menadžmenta ispunjen je jedan od važnih ciljeva u okviru politike racionalizacije troškova koji dugoročno vodi ka stabilizaciji poslovanja, urednom servisiranju tekućih i dugova nastalih u ranijim godinama.

Budućnost i svoje poslovne uspehe Krušik temelji isključivo na profesionalnosti, entuzijazmu i inovativnosti svojih zaposlenih. Započeti proces kojim je unazad godinu dana primljeno blizu 100 lica u stalni radni odnos, nastavlja se prijemom 31-og zaposlenog kroz mehanizam prevođenja iz rada na određeno u rad na neodređeno vreme. Težište je na očuvanju proverenog proizvodnog kadra čija je stručnost više puta potvrđena u prethodnom periodu. Posebno je značajno da je među primljenima i šest diplomiranih inženjera različitih specijalnosti. Dobro izbalansiranom selekcijom u naredna tri meseca realizovaće se prijem na neodređeno vreme još jedne grupe od oko 30 specijalizovanih i pre svega lojalnih radnika, spremnih da se suoče sa budućim tehnološkim izazovima i aktuelnim problemima fabrike.

Tokom ove godine očekuje se uspešna verifikacija najmanje pet razvojnih proizvoda najnovije generacije (artiljerijske rakete dometa 40km, savremene vazduhoplovne rakete, modernizovane vođene rakete visokog nivoa probojnosti i efekata na cilju) za kojima postoji tražnja i u Vojsci Srbije i na svetskom tržištu čime će se značajno popraviti finansijska stabilnost Krušika. U nameri da Krušik zauzme lidersku poziciju u regionu u proizvodnji pametne minobacačke municije i savremenih raketnih sredstava, menadžment kompanije poziva mlade visokoobrazovane, ambiciozne i inventivne pojedince sa prestižnih tehničkih fakulteta specijalizovane u oblastima: sistemi naoružanja, elektronika, softversko inženjerstvo, mehatronika i automatika, proizvodno mašinstvo i metalurgija da se prijave na konkurs koji će biti otvoren sredinom marta ove godine i postanu deo Krušikovog tima. Konkursom je predviđen prijem 20 lica.

Budite ubeđeni da je Krušik otvoren za sve vaše ideje", stoji  na kraju saopštenja  HK Krušik

Read more...

SUNCE NAS OGREJA U NEDELJI "BUĐENJA" IZ ZIMSKOG SNA

1VALJEVO ZAPAD 3

Predoslednja nedelja u februaru donela hladnoću, veću nego neke predhodne. Stigao je očekivani zimski minus. Više je sve ljude pogodila smrt i odlazak sa životne scene dragih i za normalan svet mnogo bitnih ljudi. Iz zimskog sna se "bude" i političari.

 Valjevce je ošinio je kao grom odlazak dr Saše Pakevića i nešto  starijeg i mnogo poznatijeg Đorđe Balaševića-panonskog mornara u nedelju  ispraćenog u krugu porodice  i gradonačenika do večne kuće.

U Novom Sadu je proglašen dan žalosti.

A Valjevo žali svog "Slovenca" ljudinu dr Saši Pakevića, vrsnog lekara, kosmoplitu, večitog putnika, bajkera. Žali još jednog svog  dobrog sugrađanina  Đorđa Gračanina- Bibera, skromnog, i prepoznatljivog kao i dr Sala,  po vedrom duhu, optimizmu, lepoj reči i poštovanju ljudskosti.

 Posle zimskog sna politika se ponovo zahkutava

Šapićevom telalu iz "Kuće" parirali su očekivano "frontovci", svih ovih zimskih meseci, bez pretenzija da kopaju kosti četnika, i stavljaju slike gubitnika i slugu okupatara u "krive šije" zabran.

Skandalozno je sramotno i tužno kako se opet prekraja istorija  i bezuspošno nastavlja misiju mirenja nepomriljvog.

Streljani rodoljubi na Petom puku, ispečeni Živan Đurđević, likvidirane sestre Ilić, Nada Purić, Milica Pavlović- Dara, Milivoje Radosavaljević,  dr Miša Pantić, Dragojlo i Miša Dudić su simboli borbe protiv fašizma za slobodu svog naroda. Nema ih na mestu podsećanja na zlo  ljudsko i pošast. Opominju i svojim neprisutvom da zlodela  lica sa okačenih slika  zakrvavljenjih očiju,  zabrađena i zarasla u masnu kosu za vjeki vjekov, ma koliko ih branitelj i poštovalac branio, ostaju samo zlo i ništa više.

Front iako najmalobrojniji u parlamentu valjevskom, deluje opoziciono i produktivno na političkoj sceni.

OPSTINA VALJEVO1

Problem  aerozagađenja, je muka svih nas. a frontovci se pitaju  kako  Valjevo kao najzagađeniji grad u Srbiji ne uspeva da se nametne projektima Ministarstu za zaštitu životne sredine.

Lokalni front

Front naziva "malim korakom za Gradsku upravu, a velikim za Grad Valjevo odluku o konverziji duga Krušika. Građani Valjeva poseduju akcije vredne 825 miliona dinara, proknjiženih konačno  u budžetskom računovdstvu,  kao 82 551 akcija, svaka u nominalnoj vrednosti od 10 000 dinara 15.децембра 2020.i to o posle 6 godina, 8 meseci 4 dana.

Partija na vlasti je najčešća na meti  parlamentaraca i onih koji to nisu, a politički deluju.

SNS Va 28 11 1

Gradski  odbor SNS je  sa najpe obračunao sa"nevidljivim rukovodstvom nepostojećeg gradskog odbora SSP", odgovorom na "besmislene navode Đilasove političke filijale u Valjevu, odnosno "na pamflet zanovan na paušalinim i neutemeljenih kvalifikacija. Gr  SNS,smatra da pred sobom ima  "virtuelnog političkog protivnika" bez kredibileta jer nije iskoristo  „sve vreme ovoga sveta da se dokaže", Na sreću  birači su pokazali šta misle o  „zlatnom vemenu  politiškog baroka i renesanse" omogućivši SNS da se pre 7 meseci ,  „prošeta" do najubedljivije pobede u parlametarnoj Srbiji.

  Jedini  rezultat  šestomesečnog rada nove vlasti u Valjevu šefovi odborničkih grupa SPS JS najvećih gubitnika na junskim izborima 2020. su videli u  novim  stranačkim prostorijama. Konstatovali sz takođe da  da Aleksandar Vučić ima važnija posla nefo da rešava probleme i vodi brigu o Valjevu

Uzvratili su saopštenjem iz GO SNS u ime "prozvane"  vlasti

 " Bez namere da komentarišemo "đilkoški" sarkazam šefova poslaničkih grupa Đorđa Pavlovića(SPS) i Dragana Popovića(JS), vezan za  otvaranje novih prostorija  SNS  u Valjevu, po kvadraturi  i lokaciji daleko su ispod standarda valjevskih socijalista u 20. veku"

Go SNS podseća i  na projekte.

"Redovno (delkarativno)  su započeti pred svake izbore, a nikada nezavršeni. Takvu "neimarska strategija" odavno su prepoznali građani Srbije"  ustvrdio je GO SNS, i podsetio da su donedavno u Valjvu o infrastrkturnim  i drugim poduhvatima govorili večiti patrtijski kadrovici, pre učlanjenja u SPS nezaposleni demagozi sa izmišljenom strukom, ključnim razlogom da godinama o svemu vode glavnu reču u Valjevu, od gradonačelnika do konstruktivne opozicije(čitaj-pozicija iza ugla) i da se kite tuđim perjem, ali da kritikuju (čitaj - sopstvene propuste ) propuste".  

GO SNS smatra  da danas opoziciji u valjevskom parlamentu smetaju ostvareni ljudi, spremni da doprinesu i pomognu funkcionisanju grada, i poručuje opozciji da  za gradonačelnika ne brine.

"Vredno radi svoj posao, jer sa predsednikom  Аleksandrom Vučićem bez opterećenja ima razloga za zadovoljstvo, Valjevo konačno kreće napred!" smatra  Go SNS Valjevo.

 Evidentno je da se gradi  "šnel štrase" do auto puta Miloš Veliki. U Popučkama je statovala gradnja saobraćajnice novu  za industrijsku zonu. Gasidikacija je na vidiku, Valjevo se neće grejati na "cepke",  Srbijanka i voćarstvo se ponovo nameću, i valjevske ulice  se ponovo peru.

Predsednik Aleksandar Vučić je kako nezvanično saznajemo odobrio gradnju Hale sportova.

U opticaju je SNS-SPS Arena Valjevo bez zatvorenog bazena, ponovo nezvanično saznajemo, mada se "nišane" i kraljevčka ili  zrenjaninska "lepotica" takođe najblaže  rečeno objekti sporni  za 21.vek.

Zašto" ARENA VALJEVO" a ne zidanje Sportsko poslovnog centra Valjevo iz 1998. godine.

Neko je posle "žute" minute DS, i Dinkićeve ministarke Snežane Samardžić Marković u vreme dok je trajala "ljubav"   sns-sps koalicije,  procenio da   iako plaćen generalni projekat i izliventemelj, Sportsko poslovni centar  sa halom sportova i zatvorenim bazenom promašaj za Valjevo.

arena va

Porušen je pred kraj prošlog veka izliveni  temelj za SPC !?.

ARENA VALJEVO 7 12 08

Ponovo je u beton i gvožđe  uloženo, kažu 100-150 miliona. Na sreću  jedan od "unišitelja" fudbala u Valjevu, gradonačenik Stanko Terzić se nije dao prevariti. Nije stavio potpis za gradnju infrastruktutrnog sportskog objekta, ne veka nego milenijuma.

Nazvana je Arena Valjevo iako  sportska hala sa 5080 mesta nikako ne može biti Arena.

Nedostaje joj samo 4.920 sedišta da bi mogla poneti ime Arena.

Mnogo manji problem je ime ARENA, ali zato gradonačenik Lazara Gojković sa  ljudima iz STRUKE projektantima sa referencom i  delima iza sebe,  MORA što pre da sagleda li je  za - Valjevo promašaj,  "kutija za cipele" ili stvarno dobar proizvod dostojan vremena i i budućnosti.

Dosta je bilo  brukanja i stida zbog promašaja.

Vreme je za radost i ponos.

Valjevo je čekajući  pola veka Sportsko poslovni centar dobilo samo, na sreću, MALE i ne peviše skupe  promašaje u sporstkoj infrastrukturi.

SKRAĆENA zatvorena  sportska sala Student sa "čudnom" podlogom, a  pretanki sloj tartana na otvorenom terenu pored sale su "greške" za ispravku.

Još uvek  traje izgradnja  terena za košarku   "popločanog"  plastično mozaičnom podlogom  sa sigurno  više od 5.000 delova,  nalik   za podmetače vrelih šerpi i lonaca. Teren u Parku Pećina  započet je u vreme za Valjevo pugubne koalicije SPS-SNS krajem 2019. Do danas je nezavršen, iako je rok bio 6.septembar 2020.

Nezavršeni i nakaradno radjeni infrastrukturni sportski objekti su opomena, da SPORTSKO POSLOVNI CENTAR VALJEVO sa halom sportova i zatvorenim bazenom, nije isto što i "ARENA VALJEVO".

Pre dolaska lidera SPS, najzaslužnijeg što ih nema  valjevskoj vlasti, da kao predsednik organizuje kolegijum Narodne Skupštine Republike Srbije u sred Valjeva, oglasila se i valjevska DS tvdnjom da je  aktuelna naprdnjačka vlast aktivirala njihove projekte.

Multifunkcionalni centar  u zdanju Doma vojske je njihov, a nije  realizovan zbog gubitka vlasti  2012. Isti slučaj je sa zgradom Radio Valjeva na Desankinom trgu , danas ruglom,  u vreme DS, otetoj iza leđa  zaposlenih u radiju. Imala je DS i naravno SPS "viziju"

DS je hteo  Gradsku , a druga strana radijsku  kuću. Stiglo se samo do vizije  Muzeja  fantastike.

Akuelna garnitura SNS je odustala od daljeg ruženja "lepotice"  na Desankinom trgu i vratilla se  viziji  DS, i prvibitnom, rešenju, da "pokojni radio" bude rezdenciji grada Valjeva  u vreme vlasti DS.

 Šta će od svega ispasti videćemo.

Ivica Dačić je bio u Valjevu održao kolegijum Narodne Skupštine, 

A juče, predposlednje nedelja  u februaru 2021. Sunce i toplo vreme su se vratili.

svi 21 2 21 1

Aktivisti Narodne stranke su kod nekada  "dva cvancika" na Gradcu  a sada parkinga, postavili svoj štand,  podelili  propagandni  materijal i pozvali građanke  i građane Valjeva da daju svoj potpis za fer i korektne slobodne izbore.

Profesor Miloš Milivijević predsednok Gradskog odbora Narodne stranke pozvao je gradonačlnika Lazara Gojkovića, da kao častan čovek podnese ostavku i da potom budu  organizovani   fer i korektni izbori.

narodna stranka 0

"Valjevci moraju konačno podići svoj glas. Mi iako  poznati po  Valjevskoj podvali, dozvolili smo već devet godina da nam se politički podvaljuje. U svest ljudi se uporno i kontinuirano i veoma i veoma vešto pokušava u svest ljudi urezati da su svi isti. Nije tačno, isti samo ljudi u politici. Ravnodušnost i mirenje sa sitaucijom ima  za cilj da se umrtvi  energija  i da se ubije  volja za promenama.

Rezutati na svim poljima su već 9 godina za vreme vladavine sns i koalicionih partnera ogromna nula u Valjevu, smatra profesor Milivojević.

"Valjevo je  danas predgrađe Uba, a postao je  vd grad sa brojnim vd direktorima Gradonačelnik iz senke je Sekula, koji redovno posećuje,  snima, nadzire i prati sednice gradske Skupštine. Na ključna mesta u gradu su postavljeni su ljudi iz Stepojevca i Vladimiraca.  Nezapolenost raste, sve više ljudi dolazi u narodne kuhinje, a broj  korisnika socijalnih  primanja raste. Odliv mladih je sve veći. Razbuktala se korupcija  i brojne afere".  

 Profesor Milivijević veruje u Valjevce.

"Dužni smo da branimo svoje uspomene odrastanja, iz vrtića,  detinstva, školovanja, odrastanja, naše prve i sadašnje ljubavi, prijatelje komšije poznanike. Verujem da će građani u u nama prepoznati ljude od poverenja, koje smeju  hoće i mogu da odbrane i da  preporode Valjeva.  Stoga pozivam gradonačnika Lazara Gojkovića  za koga verujem da je častan i odgovoran  čovek, da   podnese ostavku, jer nije dorastao funkciji. Očigledno je da on ne  vodi ovaj grad. I zato Valjevci treba izađu na slobodne lokalne izbore" kategoričan je profesor Milivojević,

Varaju se svi uvereni  da je  Konradom-19 bio kraj tužne priče  o nipodaštavanju sistema vrednosti i svega što je ljudsko, civilizovano i svojstveno svesnim i inteligentnim bićima. Bez dileme, nove epizode slede.

Read more...

OTIŠAO JE ČOVEK RAJSKOG SRCA I DUŠE SAŠA PAKEVIĆ(1967-2021)

SASA PAKEV DS
Crni febrauar i ove 2021. guta  poput nemanji neprestano. Saša Pakević prijatelj svakoga ko je imao sreću i čast da da upozna, čovek sa adrenalinom tinejdežara, ličnog stava o svemu što mu je bila sfera interesovanja, a bila je ogromna poput Himalaja, poklekao je u najvažnojoj utakmici života.

Surovi kovid-19 je nastavio da potvrđuje moć zla i pošasti.

Dobri čovek Saša Pakević, beskompromisni borac za ljudskost istinu i pravdu, i politički orijentisan protiv svake nenarodne vlasti,  borio se za svakoga od nas, za živote, zdravlje, i osmehe srečnih ljudi.

Lečio je Saša ljudima telo i dušu. Znao je da je oprez majka mudrosti.Bez  najbližih, svog grada u svojih Valjevki i Valjevaca nije mogao. Dolazio je čim pre, duboko svestan da nevidljivo zlo vreba i napada.

Desilo se, dohvatilo ga je svojim nevidljivim kandžama.

Poput svog brata doktora Neše, takođe odanog ratnika pozivu lekara  Saša se gladijatorski borio.  Spartak mu nije bio ravan, ali nevidljivo prkelti nije odustajao.

I pored nadljudske borbe, posle  lično Sašinig priznanja da je "stvar ozbiljna, ali da predaje nema"  glasine o fatalnom  ishodu su  "zakucale na vrata".

Odbijali smo ih sa prezirom i verom da Sale može pobediti. Na  žalost pošast što traje ga je odnela.

Umesto vesti nade da je pobedio iz bolnice u Mariboru stigla je crna, najgora.

Nema  više doktora Saše, ljudine, čoveka vere, znanja i energije vulkana. Bajkera kakvog svet nema. Gde zamisli i poželi, stizao je svuda.

Ostaće i dalje bajker  i voziće se svojom mašinom magistralama neugasive svetlosti.

Danas je naš Sale baš ta neugasiva svetlost snažna da nas potstakne i osvetli put iz tame do izlaza iz pakla i pošasti, što traje.

Sašina duša u vremenu  ljudske prizemenosti, vladavine zla  i mraka nam daje  nadu da će dobro pobediti strah što nas je okovao, i od od ljudi napravio bezličnu masu poslušnika na putu za nigde.

Nevidiljivim rukoposim, svojim delima i činjenjenjem ljudima  dobri  čovek Sale, je ostavio u amanet najbližima, i naravno svom Valjevu samo jedan zadatak, a to je: NEMA  PREDAJE!.

Boriti se moramo  kao što to čini drugi Pakević brat mu Neša sa svojim anđelima, i Sašina porodica supruga  Slobodanka i sinovi Dušan i Vuk, danas sjedinjeni u bolu što traje.

Slava i poštovanje sveta neponovljivom i harizamtičnom  borcu za istinu i pravdu,  gospodinu sa dušom  zvezdaša tinejdžera, a pre svega ljudini  rajskog srca  za sve nas, Saši Pakeviću.

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas