Menu

zaglavlje

"VREME SPORTA I RAZONODE" NA VALJEVSKI NAČIN

"VREME SPORTA I RAZONODE"…

fotoKolubarskeOmiljena ...

BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA DRAGOLJUBU SIMONOVIĆU PET GODINA ROBIJE!

BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA D…

Bivši predsednik opštin...

VLADAN JANKOVIĆ - BUKI SPREČIO POŽAR, METALAC IDE VRŠAC PO ŠAMPOINSKI PRSTEN!

VLADAN JANKOVIĆ - BUKI SPREČIO POŽA…

Svaki sport ima svoje j...

METALAC OD PROSEČNOSTI DO POSEBNOSTI, ŠAMPIONSKA TRKA TRAJE!

METALAC OD PROSEČNOSTI DO POSEBNOST…

Racionalnost zajedništv...

SSV ”TAJNO”: ACA, MAŠA I VK VALIS NAJBOLJI U VALJEVSKOM SVETU SPORTU U 2022.

SSV ”TAJNO”: ACA, MAŠA I VK VALIS N…

Na TAJNOJ svečanosti Sp...

VALJEVO IMA DOKTORA NAUKA U SPORTU GORANA ĐUKIĆA, IZ KUĆE ZDRAVLJA TOP FORM!

VALJEVO IMA DOKTORA NAUKA U SPORTU …

Valjevac sportski pedag...

DANI KOŠARKAŠKIH RASPLETA OD BOLONJE, MILANA, BEOGRADA, I NARAVNO VALJEVA

DANI KOŠARKAŠKIH RASPLETA OD BOLONJ…

Mart je tek počeo, a ve...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ŠAMPIONI BESMISLA I DALJE MARŠIRAJU, ČAST IZUZECIMA

SKUPSTINA SRBIJE Ludo da ne može biti luđe danas je gde god se čovek okrene. Nebeskog  gospodara svemira, bi da ugroze prolazni, nebitni potrošači ljudskosti.

Odozgo do dna videsmo novu epizodu iste priče. Čišenje se kažu desilo u vrhu države, izabrana je pročišćena kažu, nova Vlada SR Srbije.

Pre izbora Vlade SR Srbije gledasmo šta snadje posle čuvara Starice,  najupornije  da sačuvaju Šordoš i spreče svojim telima početak gradnje Novog Sada na vodi.

Narod neće  "Novi Sad na vodi", iako se u Beogradu na vodi stanovi prodaju kao alva. Prošlog petka na "rasprodaji" umalo tuča. Za stan od 90-ak m2, a cena smešna tričavih za malo, pola miliona evra!

Videsmo kako policija  “nežno" disciplinuje “napadače”na  imovinu investora.

Pre "zaslužene" benefit penzije, valja imati na raspolaganju  non stop rastuće plate,  gazi narod, koji te plaća. Ali koga još to i dotiče

Valja punite stomake, ako ne po kafanama, ono na sigurnom, za dž, po džandarskim menzama, a ti narode najebo si, ako nisi za vlast.

Dočekasmo šest meseci čekanu i konačno   izabranu novu Vladu Srbije.

Nekada u trci za mesto predsednika u Odbojkaškom savezu Srbije, trofejni jugoslovenski selektor Zoran Gajić, danas je ministar.

Nekada, ne tako davno pre samo 6 godina je pobedio Vanju Grbića, jednog  od naših najboljih odbojkaša svih vremena. Vanji nije pomogao zdrav ljudski patriotizam, ni mesto u odbojkaškoj Kući slavnih. Komandant OSS postao je Gajić selektor  „plavih“ 2000. osvajača jedinog olimpijskog zlata. Dokazan u Rusiji, Iranu, Azerbejdžanu, demantovao je sve. Pokazao je koliko je   organizaciono-upravljački, i pre svega politički poktovan. Gajić je na izborima 2016. rezulzatom 26:20, pobedio Vanju. Sada već bivši  prvi čovek OSS obećao je tada svašta. Srbija je dobila dva nova odbojkaška centra u UB  i Lajkovac, jer tamo igraju  igračice top klase, a ima ko da ih dovede. Konačno dvostruka titula šampiona planete  ženske odbojkaške reprezentaciju Srbije, i nagrade od po 30.000 evra po glavi šampionki, plus 300.000 od Kineza vredne su pomena. Kako će se izboriti sa milionima evra što obeća predsednik fudbalerima, ako osvoje Katar,  ni Gaja sigurno ne zna.

Uvek studiozan i motivisan Pančevac rođen 28.decembra 1958  je samo MALA nada za bolju budućnost srpskog sporta, u raljama svega što nema nikakve veze sa sportom.

U odbojci je Zoran Gajić,  na polju politike  pobedio besmrtnog odbojkaša Vanju Grbića, neuporedivog po delima. U politici mu neće biti teško da prevaziđe očligledan promašaj "pančevačku omorika" na mestu ministra sporta Franju-Vanju Udovičića.

I zato treba biti optimsita posebne vrste, pa  poverovati da Zoran Gajić pored odbojke pomogne i srpskom sportu u raljama opsednutoG zvezdom, onoga što ga i postavi za ministra.

Odletala je drčna prozapadna Zorana Mihajlović.

Sudbinu Zorane podeliše "slina", dr klana zemunskog, pa posle 8 godina ministrovanja,  neoženjeni Franja-Vanja. Ode i  Vulin, i još neki, a poruku je nedvoslmislena:

"Narode evo vam sad  pročišćenjih”.

Nema veza što većina čak i po 30-ak godina liže medom umazane prste, i prodaje maglu budalama, kako nam na vrata kuca blagostanje.

Upada u oči posebno novosrbijanac, ministar privrede Rade Basta, “maher privrednog rasta”.

Karijeru iz Palmine JS, je tvrde bolje obavešteni počeo u apoteci. Edita Fuks nije podržala “izvođenje radova”  i rast cena u apoteci. Predsednica UO je podnela ostavka nakon poziva  u policiju da kaže šta zna o organizovanom kriminalu u apoteci. Slučaj apoteka je završio u kabinetu Miloša Vučevića.

Basta danas vodi resor privrede ekonomskog tigra.

Novi ministar je Krkobabić, u politici voljom oca. Matorog Krku sa vlasti je skinula smrt, u cvetu duboke starosti. Vlasti i slast su ljubav Krkobabića, Sa oca na sina, do unuka. Sin je danas preuzeo  zadatak da vodi brigu o  selu. Ne znamo ko mu je pomogao da dobaci tako daleko. Da li očev duh, ili  čuvena vračara. Naravno da je iz valjevskog kraja, lična prijateljica Zorke korodirke. Jedno je samo sigurno, nema sumnje stiže “blagostanje” seljacima.

Prepoznat kao govornik neviđenog formata Đorđe Milićević je od ministra sporta u najavi,  postao stvarnp, ali samo ministar bez portfelja. Svih ovih godina vodio je visoku državnu politiku, sa efektom mnogo pričaj, a ne reci ništa. Držeći se skuta Ivice, neskriveno  podrške svakoj vlasti, tapšanja i navijanja  za Zvezdu, što je danas jako poželjno, i i nije greh, stiže Đorđe do  najviše kote u svom političkom napredovanju . 

Grad Valjevo će biti tu je gde je, i dalje sve manje Grad što nekad bejaše.

Mandat je ministrima oročen na godinu ipo dana, a posle toga biće kako narod odluči, osim ako opozicija ne misli drugačije.

Read more...

SPS-JS: SVAKA ČAST NA SOCIJALNOJ OSETLJIVOSTI GRADONAČALNIČE GOJKOVIĆU”

sps logo

Dve godine od početka novog mandata SNS u Valjevu, do 2022. kaolicioni partner SPS pojačan JS-om  ne oglašava se povodom  istrajne ofanzive Euro litujuma  na Valjevo.  Međutim uoči Vidovdana usledila je  reakcija  na najnovije povećanje  cena usluga  Toplane, Voodovoda i Vidraka, bez pomena najvećih dužnika JKP Vodovod, na pimer.

Pomenuta kolacija obratila se “čestitkom" gradonačelnku Lazaru Gojkoviću  i lokalnom parlamentu  na usvajanju odluka o poskupljenju, i novom udaru na najsiromašnije građane Valjeva.

Saopštenje  za javnost  sa potpisom  šefa odborničke grupe SPS-JS Đorđa Pavlovića, prenosimo u celini.

U trenutku sve veće inflacije, kada nas očekuje povećanje cena struje, gasa, kad cene hrane svakog dana rastu, Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković se setio sa svojim “eksprtskim timom”( od ranije poznata Gradonačelnikova prva petorka u sastavu: Snežana Rakić (predsednica Skupštine), Viktor Mićić (zamenik predsednika Skupštine), Radoica Rstić (šef Odborničke grupe SNS u Skupštini grada), Vladica Blagojević (član Gradskog veća za urbanizam i Divčibare) i Branko Vuković (rukovodilac Odeljenja za infrastrukturu), da poveća cene komunalnih usluga u proseku 20%, a usluge JKP ‘’Vodovod-Valjevo’’ za čak 75%. Sve  to sve kako bi zamaglili nesposobnost, bahatost i očiglednu nestručnost direktora javnih komunalnih preduzeća – ‘’Vodovod-Valjevo’’ Ivana Filipovića, ‘’Vidrak’’ Ksenije Badem i ‘’Toplana-Valjevo’’ Janka Gagića, koji su ova preduzeća uveli u milionske probleme.

Da je sve previše uzelo maha, videli su i građani Valjeva u direktnom prenosu sednice Skupštine grada održane u petak 24. juna 2022. godine, kad je SNS zajedno sa svojim satelitima, i prisutnom preostalom opzicijom bio sve vreme na ivici kvoruma, pa je čak šef Odborničke grupe SNS Radoica Rstić izlazio više puta da “skuplja” odbornike iz hola Gradske uprave…

I dalje im kao “podrška” sedi odbornik Vitorović koji je onako srčano branio “nagradjenog” protiv koga je podignuta optužnica za teško krivično delo trgovine ljudima i koji je time pljunuo u lice svim ženama.

Na prethodnoj sednici isti odbornik Vitorović je zbog svog potpuno nedoličnog ponašanja isključen, i tada nije bio dobar vladajućoj SNS, ali sada kada treba izvući još koji dinar od gradjana Valjeva ponovo je prihvatljiv partner koji će dopuniti nesigurni i varljivi kvorum.

Odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada Valjeva se pita da li je ovo vlast koja stoji iza svojih odluka ili je skup amatera koji odlučuju o životima gradjana Valjeva?

Donošenje ovako osetljivih odluka koje će gradjane itekako udariti po džepu zahteva detaljnu analizu načina rada ovih javnih preduzeća, a to je:

  1. Da se pretresu svi platni spiskovi i za početak obelodane svi paraziti (imenom i prezimenom). Otpustiti neradnike, posebno one sa kupljenim (ili još gore falsifikovanim) diplomama kojekakvih “fakulteta”, ili čak nikakvim, koje su ubrizgali članskim kartama stranke, koji ne doprinose poboljšanju kvaliteta usluga već su samo trošak.
  2. Zakonski naplatiti svim učesnicima i saučesnicima u finansijskom iscrpljivanju javnih preduzeća (pre svega nabrojanih, ali ne samo njih).
  3. Pretresti sve neplaćene račune pojedinaca (kako fizičkih tako i pravnih lica) kojima se opraštaju milionski dugovi.
  4. Reorganizujte se i preusmerite višak radnika tamo gde doprinose.
  5. Smenite nestručne direktore koji su upravo doveli do javašluka i neefikasnog poslovanja u javnim preduzećima sa milonskim dugovima.
  6. Tek tada možete podizati cenu komunalnih usluga.

Gradjanima je previše Vaših praznih priča i opravdanja koja više niko ne može da “proguta”. Svaka čast na socijalnoj osetljivosti, Gradonačelniče, stoji  u saopštenju za javnost koje je potpisao Đorđe Pavlović.

Read more...

ĐILASOV ODLAZAK KOD VUČIĆA IZNEDRIO OSTAVKE ČELNIKA SSP U VALJEVU

ssp va 1" Zbog apsolutnog neslaganje sa politikom rukovodstva Stranke slobode i pravde”,  dva meseca posle  parlamentarnih i predsedničkih izbora u SR Srbiji  Branko Ivković i Anđelka Đuričić Rakić, predsednik i potpredsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP), podneli su ostavku na stranačku funkciju. Zahtev za istupanje iz stranke podneli su i članovi Gradskog odbora SSP Jelena Kovanović, Jelena Branković, Snežana Kačarević i Stefan Jakovljević.

Nakon  ostavke Ivkovića, predsedništvo Stranke slobode i pravde izabraće  poverenika ili povereništvo valjevskog odbora, koji će voditi Gradski odbor do izbora novog predsednika.

Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde u Valjevu je formiran 2020. godine, a Gradski odbor SSP u Valjevu osnovan u februaru 2021. godine

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas