Menu

zaglavlje

PIKSIJEVCI, DŽAJA, TERZA...MRAK, A VIDIĆ ,JOKIĆ I ARENA BEOGRAD SVETLOST SRBIJE

PIKSIJEVCI, DŽAJA, TERZA...MRAK, A …

U sveoštem bunuli i slepi...

EPILOG TUČE NA KOŠARCI U VALJEVU: KAZNE KLUBOVIMA, SUSPENZIJA TRENERIMA I J.I.

EPILOG TUČE NA KOŠARCI U VALJEVU: K…

 Komesar košarkaške ...

PRED  TRIBINU U VALJEVU 27.NOVEMBRA VANJA MARINKOVIĆ PRVI SPORTISTA, KOJI JE DAO PODRŠKU INICIJATIVI "ProGlas"

PRED TRIBINU U VALJEVU 27.NOVEMBRA…

Podrškom "ProGlasu"...

VALJEVSKI KING KOMERC POSTAJE VLASNIK FABRIKE REZNIH ALATA ČAČAK

VALJEVSKI KING KOMERC POSTAJE VLASN…

Valjevski King Komerc p...

NAJGENOCIDNIJU NACIJU NOLE BAŠ "ZABOLEO", TEK KOMŠIJE!

NAJGENOCIDNIJU NACIJU NOLE BAŠ …

  "Đoković je p...

ODLAZAK DUHOVNE SVETLOSTI SRBIJE PROFESORA DR RATKA BOŽOVIĆA

ODLAZAK DUHOVNE SVETLOSTI SRBIJE PR…

Omiljeni srpski profeso...

SRBIJA ŠAMPION EVROPE U ŠAHU POSLE 44 GODINE

SRBIJA ŠAMPION EVROPE U ŠAHU POSLE …

Šahovska reprezentacija S...

PREPONOSNI NOLE, PREBIJANJE JOKIĆA I PONIŽAVANJE KOŠARKE  NA VA NAČIN

PREPONOSNI NOLE, PREBIJANJE JOKIĆA …

Tri P obeležava vreme p...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PIKSIJEVCI, DŽAJA, TERZA...MRAK, A VIDIĆ ,JOKIĆ I ARENA BEOGRAD SVETLOST SRBIJE

trio vidic arena jokic 1U sveoštem bunuli i slepilu srpskog fudbala, velikan Nemanja Vidić, kandidat u pokušaju za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, je u intervjuu NIN-u izeno  zanimljivu tezu, da je možda  trebalo, prvo da robija,  pa da sutra bude visoko pozicionirani funkcioner u srpskom fudbalu.

Iz mraka srpskog klupskog fudbala, proviruje reprezenatativni na EP, a kako se igra bolje da nije, samo kažem, zbog nerviranja što sledi.

Košarka dominira javnim mnjenjem u Srbiji politikanski podeljena  na dva tabora, ali Nikola Jokić briše sve podele. Prvi  posle Novaka Đokovića kome je to pošlo za rukom. Denver je  prošle noći dobio  Hjuston 134:124.  Nagetse je u novoj MVP partiji predvodio Nikola Jokić.

jokic 3x3marej1

Treći put u karijeri  je ubacio više od 30 poena(32 ukupno), dodao je 10 skokova i 15 asistencija(osam u prvoj četvrtini), bez izgubljene lopte, sa koeficijntom korisnosti +29. Treći put je to učinio od kada je u NBA, i to još nikome nije pošlo za rukom. Sedmim tripl-dablom  ove sezone, je trenutno na koti  112, a kako stvari stoje vrlo brzo će postati najbolji centar i igrač svih vremena u NBA. U Koloradu,  Denver je nepodiv, kod kuće je zabeležio i devetu  pobedu.

U Bal Areni Negetse je gledalo 19.590 gledalaca, samo 82 manje od najposećenije utakmice u Detroitu u Litlle Caesars Areni, gde su Lejkersi pregazili domačaina Psitonse 133: 107, "fenjerdžiju" Istoka samo sa 2 pobede u 18 mečeva.

NBA je ispred EL po kvalitetu, i posećnosti. Na utakmice dolazi od 14 do 20.000 gledalaca. Međutim Partizan i Zvezda dostojno konkurišu amerima, gledajuću baš taj parametar.

Za razliku od preimenovanog FMP-a, navijači Partizana su od prvog do poslednjeg sekunda na svojim mestima, i ne "beže" kad crno beli gube.

Najbrojniji su od svih  sada možemo slobodno reći na svetu!

 

arena bgd realA večeras će to potvrditi u spektaklu u Štark Areni. Gost je Panatinaikos sa Matijasom Lesorom. Ljibimca navijača svih redom  od 5 do 95 godina očekuje "poseban treteman". Posldnjeg dana novembra možda  padne i novi rekord u Evroligi svuh vremena. Hoće li Partizan i Pao srušti stari rekord protiv Reala videćemo večeras.

Za razliku od košarakaškog sjajana srspskim prostorima u fudbalu je mrak.

Fudbalsku baru punu krokodila zatalasao je velikan Nemanja Vidić.

vidic n

Kandidat u pokušaju za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, je u intervjuu NIN-u izneo  tezu, da je možda  trebalo, prvo da robija,  pa da "sutra" bude visoko pozicionirani funkcioner u srpskom fudbalu.

Na drugoj strani crveni bele perjanice malo nižeg ranga, Đorić i Binić,  mišljenja su da je Vidić previsoko "poleteo". Smatraju da je morao stepenicu po stepenicu da krči prolaz do vrha, što je samo puki alibi, a ko se zna kakav haos vlada u FSS..

Previđaju notornu činjenicu da je danas faktički predsednik FSS,  omraženi  apartčik  vodeće partije  "ministar za poljsko mleko" Nedimović, bez ikakvog  dodira sa fudbalom ceo život. 

Dragan Džajić  je bio u zatvoru i priznao da se bavio malverzacijama,  Zvezdan Terzić,  nije dokazao nevinost, jer su suđenja zastarela, podseća Vidić, u intrvjuu za NIN, i konstatuje.

"Baš njih dvojica vode-FSS i Zvezdu", ističe  Vidić jedinu  istinu (ne)vernicima, od  onog ko je postavio dva hapšena  funkcionera, do dnonovira, u obavezi da veličaju lik delo postavljača, i prave se ludi  na zatvarano, ali drugo neosuđeno lice.

Vidić primećuje da je FSS Piksiju i stručnom štabu dao 16 miliona uz poruku  za sve ljude u Srbiji da se ne gleda rad, već na podobnost. Uopšte nije bitno da li si radio dobro ili loše, bitno je da budeš podoban.

Vidić podseća zaboravne.

dzaja i tvorzan

 "Džajić četiri godine nije uspeo da dokaže da je nevin i onda ga je pre 11 godina tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić (na mig najvećeg navijača prim.aut), abolirao", što je Džajić prihvatio i "time priznao da je krao Zvezdu, odnosno učestvovao u malverzacijama".

Vidić takođe podseća da je Terzić bio u zatvoru.

"Terzić je "ponosan na to što je bio u zatvoru, priča da je tamo upoznao mnogo kvalitetnih ljudi". i izvodi logičan zaključak.

 "Lično nemam problem da Terzić tako vaspitava svoju decu. Ali on te poruke šalje mojoj, našoj deci. Da je u redu da idete u zatvor, da je to put da ojačate i dođete do uspeha" , zapitao se  Vidić. 

On je istakao da Terzić ima "izuzetno dobar status u društvu, vozi dobar automobil, ima skup sat, putuje, kreće se u ‘visokom’ društvu"

"Kako će sad bilo koji mladi momak da posluša oca i da krene da radi od 9 do 17 sati, muči se, bude pošten... Sve više dece hoće da budu Zvezdan Terzić. Da li to hoćemo da ostavimo našem društvu? Ili su Džajić i Terzić prevarili sistem, ili je sistem nas. Na jasne kao dan stavove Nemanja Vidića, stiglo je "pucanje" u LŠ državnog projekta "ponosa Srbije, najvećeg od svih navijača , voljene  Crvene zvede. 

Najveći u nizu  lažnih i veštačkih projekata Aleskandra Vučića "hleba i igara" za tupavi fudbalski  narod, C. zvezda, je pukao ko zvečka. 

Dok u bolnicama mogu da sanjaju  magnete(MR), skenere, rendgene, mamografe, lienarni akceletaror je tek zabranjena tema, a nedostaju čak i  nove posteljine, dok deca u školi normalnu užinu sanjaju, a robijaši gratis jedu tri puta dnevno, pala je  odluka sa vrha.

Najvažnija je  Zvezda i sve na Marakanu.

I najcrnje od svega zidaj stadione u Loznici, Leskovcu, Zaječaru, sa sve Naciomalnim,  a za kanalizaciju ima vremena.

Poljoporivreda, život Srbije se sistematski satire!

Moć najvećeg navijača je potvrdilo  lično lice sa poternice.

" Ništa od onoga što je bilo dobro za Zvezdu, a tek će biti bolje, ne bi bilo moguće da Vučićev duh nije lebdeo nad Marakanom“.

Letos su stigla milionska pojačanja, za propast u Ligi šampiona!

Slom u Bernu protiv Jang bojsa i gašenje mitskog simbola "ponosa Srbije" je dokaz manjkavosti projekta Aleksandra Vučića, najmoćnijeg čoveka u Srbiji.

Zvezda je u blatu.

"Progutala" je stotine miliona narodnih para.Tako je hteo Vučić.

Od osečaja ogromne pozitivne energije u narodu, podrške, danas  stubu četništva" na stadionu, ostalao je samo jedno  ogromno ništa!

Posle debakla u Berni Vučićev duh i dalje lebdi nad Marakanom“.

Vreme međutim pokazuje da novi u nizu  veštaških projekata za opljakani i poniženi narod Srbije je izgubuo svaki smisao.

Ljuja se na sve strane.

Fudbalski klub Crvena zvezda je, tvrde dnovinari  nezvanično potrošio od dolaska  Vučića na Marakanu više od 200 miliona evra. Novac dobijen os države, donacija, nagrada za UEFA takmičenja, prodaja igrača je najniža stavka, je otišao na vraćanje starih dugova, mada je većina oproštena. Najveći deo "pojeli" su skakavci"

Od kada je Vučić je sa saradnicima preuzeo klub, pre više od jedne decenije, nije on "spavao"u Ljutice Bogdana. "Samo"  je izabrao "izvođače radova". Za početak Slavišu Kokezu, partijskog saborca, a priča se svela na pokušaj uništenja Partizana. Titule su se nizale, a Partizan sistematski rušen, spolja i još više iznutra.

Dok je kroz Zvezdin rolerkester prošlo 100-tinak igrača, Parizan je ostao bez dokazano šačice zlata vrednih fudbalskih majstora. Morali su nestati, jer su smetali, i bili kamensu  oko vrata Zvezdi u nameštenim sezonama osvajanja svega u Srbiji.

Teranjem Sadika, Asana, Sume, Stojkovića,  prodajom ispod cene crno belih bisera Pavlović i Stevanovića, Partizan je umesto da profitira 50 miloina evra, danas, samo nešto manje u buli.

A u Zvezdi od afirmacije mladih  talentovanih igrača iz svoje  škole, se prešlo na kupovinu  "sa Jutjuba"? 

Od dobitne formule Barak Bahar je pronašao samo pločicu vojnika koju na lančiču nosi oko vrata, i poziva na mir. Ostavka i odlazak mu  ne padaju na pamet, jer ima zacementiran ugovor.

Javnost sikće od besa, dnovinari "pljuju"  Bahara, a previđa da je Izraelac samo vrh ledenog brega, projekta, lično  Aleksandra Vučića. Terzić je tamo gde mu je i mesto, u mišjoj rupi.

Oni koji nikada ništa radom i znanjem nisu izborili, vode Zvezdu, u nove lažne trijumfe, samo po Srbiji, jer ima to omogućava kroz neregularno takmičnje, najveći navijač Crvene zvezde.

I samo zato sa  političarima izdajnicima svog naroda, ne sme biti milosti.

Sve najveće pobede može da ostvari samo narodna volja, i borba do slobode i uspeha, a ne milostinje  danas 20.000 za decenijama pljačkanje penzionere i laganje da će sutra biti bolje. Za sve, prisutni na političkoj sceni,  tri decenije i kusur, ne sme biti milosti.

Moraju otići, i jedni i drugi, ili nas biti neće!

Read more...

VALJEVSKI KING KOMERC POSTAJE VLASNIK FABRIKE REZNIH ALATA ČAČAK

FRA BRE

Valjevski King Komerc postaje vlasnik nekada giganta od posebnog značaja za odbrambenu industriju države, Fabrike reznog alata FRA iz Čačka.

Mendžment King Komerca je ponudio 531 milion dinara za FRA objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Procenjena vrednost Fabrike reznog alata je sa 2,5 milijarde dinara,  propolovljena na 1,18 milijardi dinara, odnosno 50% niže  od procenjene vrednosti. Stečajni upravnik će se obratiti Odboru poverilaca da se izjasni o ponudi.

Prethodne tri prodaje, održane metodom javnom nadmetanja proglašene su neuspelima, jer je najviša postignuta cena na javnom nadmetanju bila manja od 50% procenjene vrednosti imovine tog preduzeća.

Većinski vlasnik FRA je od osnivanja 1953.gdine, bila država, da bi od  2015. godine  Uredbom Vlade SR Srbije,  FRA proglašena za preduzeće od posebnog značaja za odbrambenu industriju.

FRA kraljevo

U  avgustu 2021. godine prestala je da radi i  preostala 452  radnika su proglašena za tehnološki višak. Dobili su otpremnine u okviru socijalnog programa od sredstava iz državnog budžeta.

Postupak stečaja FRA je Privredni sud u Čačku pokrenuo u januaru 2022. godine, zbog blokade računa od 3,4 milijarde dinara i ogromnih   dugovanja prema poveriocima. Niko u zakonskom roku od 90 dana nije podneo plan reorganizaicje fabrike, i proglašen je bankrot.

Bivši  Industrijski  sindikat  sa oko 170 bivših radnika FRA još potražuje od fabrike zaostale zarade, a još oko 1.600 bivših radnika traži isplatu zaostalih doprinosa i drugih dugovanja.

Fabrika reznog alata (FRA) u Čačku, pre prodaje 22. novembra u Beogradu,  tri puta nuđena na prodaju,  metodom javnog prikupljanja ponuda. Sve tri prodaje su poništene jer Odbor poverilaca nije dao saglasnost na postignutu cenu.

O King Komercu sa sajta King Komerca

"King Komerc d.o.o. je osnovan 2005. godine sa sedištem u Valjevu. Glavna delatnost kompanije je trgovina na veliko kristal šećerom i jestivim rafinisanim suncokretovim uljem. Snabdevamo veleprodaje i maloprodaje širom zemlje i u regionu. King Komerc sarađuje sa vodećim TT lancima hipermarketa u Srbiji, za koje uslužno radi njihove robne marke šećera i ulja. Kvalitetni proizvodi po povoljnim uslovima, brzina i pouzdanost isporuke izdvojili su King Komerc  kao poželjnog partnera najvećih kompanija na našem tržištu. King Komerc razvija i sopstvene brendove.

Vizija King Komerca je da postane lider u distribuciji šećera, domaćeg i uvoznog jestivog suncokretovog ulja na teritoriji Srbije i regiona. King Komerc  prati trendove na tržištu, proširuje asortiman i stvara svoje brendove. Angažovanje mladih obrazovanih kadrova obezbeđuje svekoliki razvoj kompanije, sigurnost i budućnost zaposlenih i njihovih porodica.

Osim toga, King Komerc d.o.o. izdaje poslovni prostor na ekskluzivnim lokacijama u Valjevu i Beogradu i nudi usluge skladištenja u 6.000 kvadratnih metara savremenog magacinskog prostora. To je druga poslovna grana po kojoj je King Komerc d.o.o. prepoznatljiv na tržištu u Valjevu. Posvećujući se svakom klijentu pojedinačno, trudimo se da nađemo adekvatno rešenje u odnosu na delatnost kojom se naš zakupac bavi. 

Duboki su koreni poslovnog razvoja i uspeha naše kompanije. King Komerc je nastao iz malog porodičnog biznisa – samostalne trgovinske radnje porodice Omerović osnovane daleke 1982. godine. Ranih devedesetih godina firmu postepeno nastavlja da razvija Goran Omerović, preuzimajući vodeću ulogu od oca. U teškim ekonomskim uslovima firma je rasla laganim, ali sigurnim koracima, da bi u uslovima tržišne ekonomije iskoristila višegodišnje iskustvo i postala lider u trgovini kristal šećerom i jestivim rafinisanim suncokretovim uljem.

Partnerski odnosi

Karakteristika naše firme je individualni pristup svakom poslovnom partneru, uz prilagođavanje njegovim potrebama i maksimalnu fleksibilnost. Dugoročni razvoj naše kompanije zasnivamo na partnerskim odnosima i međusobnom poverenju. Zato King Komerc svoj poslovni uspeh i razvoj gradi na partnerskim odnosima sa dobavljačima i kupcima. Odatle proizlazi pouzdanost i stabilnost našeg poslovanja, zbog čega jesmo „firma izbora“ za naše partnere!, stoji na sajtu King Komerca 

Read more...

ODLAZAK DUHOVNE SVETLOSTI SRBIJE PROFESORA DR RATKA BOŽOVIĆA

 Ratko Bozovic1000

Omiljeni srpski profesor, posebno  studenata žurnalistike  brojnih generacija na Fakultetu političkih nauka u Beogradu,  Sociologije kulture dr Radoslav Ratko Božović,  preminuo je u Beogradu u 90. godini.

Donedavno je bio  redovni profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu za predmete „Teorija kulture“, „Sociologija kulture“, „Kulturna politika“, „Javno mnjenje“.

Profesor dr Ratko Božović je bio dugogodišnji šef Katedre za novinarstvo i političku sociologiju.

Rukovodio je smerom „Sociologija kulture i kulturna politika" na postdiplomskim studijama.

Takođe je predavao je na Fakultetu dramskih umetnosti, Fakultetu likovnih umetnosti, Filološkom fakultetu i Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, Fakultetu političkih nauka i Fakultetu vizuelnih umetnosti u Podgorici, kao i Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Nikšiću.

Profesor dr Božović je  autor oko  300 naučnih, 150 stručnih radova i 15 naučnih projekata i desetine knjiga. Najznačajnija dela su mu: „Kultura slobodnog vremena“, „Metarmofoze igre“, „Iskušenja slobodnog vremena“, „Usud igre“, „Nedoumice oko kulture“, „Lavirint kulture“, „Pod znakom pitanja“, „Kroz crveno“, „Kult – ura“, „Noćna mora“, „Izveštaj iz ludnice“, „Razbijeno ogledalo“, „Leksikon kulturologije“, „Tišina dokolice“, „Igra ili ništa“, „Paradoksi medijske slobode“, „Molitve osame“, „Geometrija mišljenja“.

Pre samo mesec dana  objavio je poslednju knjigu „Tajne dijaloga".

Ratko Božović je rođen 1934. godine u Banja Luci, oduvek srpskom gradu, danas najvećem  u Republici Srpskoj. Gimnaziju je završio u Nikšiću, Filozofski fakultet u Beogradu 1959. godine, magistrirao je 1967, a doktorirao 1971. Godine u Beogradu.   

Dobitnik nagrade „Đorđe Fišer" 2012. godine za doprinos razvoju humora i satire, „Radoje Domanović" 2016. godine za teorijski pristup satiri, „Tipar" za životno delo za humor i satiru 2016, nagrade za studiju „Paradoksi medijske slobode" časopisa Dialogos za najbolje delo u regionu iz teorije medija i druge.

Bio je dopisnik francuskog časopisa Nova demokratija iz Jugoslavije, urednik edicije „Kultura i društvo" i biblioteke „Poenta".

Pre 31. godine,  1992. su započele studentske demonstracije protiv Miloševićevog režima. Profesor Fakulteta političkih nauka Ratko Božović je prekinuo boravak u  Njujorku, i uz mnogo problema, Jugoslavija je  bila pod sankcijama, vratio se  u Beograd da bude podrška  svojim studentima.

Tragičnih i teških devedesetih je sa sa studentima  svog fukelteta stao je na stranu  učesnika uličnih protesta. Studenti su tada položili najteži ispit, podučavani od svog  profesora Ratka Božovića. To su moralnost, savest, građanska sloboda i hrabrost da je brane. Ljudskošću i  aktivizmom zajedno su se borili za bolje društvo, i  viteške vrline,  dostojanstvo i integriteta čoveka.

Ali, i pre devedesetih Ratko Božović je bio duhovna svetlost.

Svojim studentima, gospodin iskrenog i srdčanog osmeha neodoljivo šarmantan i plemenit, ideološki neutralan, uvek je pronalazio prave reči i bio svetionik. Stavljajući se na stranu studenata, mladih ljudi sa svim vrlinama i manama, svejstvenih  ludoj mladosti, osvojio ih je.

Izlazak na ispit kod  profesora  Božovića  bio je i ostao praznik za dušu i srce.

A vanredni ispitni rok je dogovaran u kafani „Kovač“. Znalo se da jedino urgencija profesora Božovića može da smekša druge profesore da ne budu previše zadrti i tvrdokorii na ispitima. Pored rešavanja studentskih problema rado je  odlazio sa studentima na „najvažnije“ pozorišne predstave, tribine, i naravno na utakmice.

„Samo zato“ je bio ostao najomiljeniji profesor, dobri duh iz boce,  vitez koji otvara put  mladima da nauče kako da postanu čestiti i dobri ljudi. Otuda i nagrada „Vitez poziva“ decembra 2021 uručena iz ruku  znamenitog kolege profesor Čedomir Čupić, kao predsednika žirija LEX-a koji dodeljuje ovo priznanje, ispraćena ovacijma u Narodnom pozorištu.

Profesor Ratko Božović, je najsvetliji primer odbrane univerzalne profesionalne i ljudske vrednosti.

Profesor je svojim delovanjem izrastao u moralnu inistitaciju, jedintven primer odolevanja političkim pritiscima, ideologiji, represivnim režimima, nehumanosti i svim drugim nepravdama sveta

Ogrnut plaštom vrlina i optimizma profesor Ratko Božović, poseban, svetlošću obasjan poput  Danila Kiša, Živka Nikolića, Boža Koprivice poneo iz mitskog crnogorskog mesta N.), je primajući nagradu izrazio zabrinutost.

Ističući moralnu dimenziju profesije, javno se zapitao šta je danas sa profesorima Beogradskog univerziteta, nemim pred strašnim događajima u društvu. Posebno je izrazio zabrinutost za studente nukleus i  korektivnu snagu  društva, gladnim na protestima samo kada su njihovi uski interesi u pitanju.

Možda tada nisu stigli da dođu, možda su, uz njegovu suprugu, sjajnu novinarku Vesnu Mališić, Ratku Božoviću aplaudirali bivši studenti najomiljenjig profesora  iz 80-ih i 90-ih godina, sa Tomom Đorđevićem, Segejom Lukačem i jedino i dalje još sa nama Nedom Todorović.

Momci i devojke sazrevali su uz pomenutu četvorku omiljenih, i najomiljenijeg profesora, da bi postali ljudi, doboko svesni koliko su od danas siromašniji, uskraćeni za glas  razuma. Nema više najvećeg  intelektualca  u ovoj sredini, uvek doslednog čoveka Gospodara svog, igrača uvek spremnog da se suprotstavi nepravdi i zlu, uvek sa mačem istine i pravde u ruci, principiječan i istrajan do kraja.

Profesor Božović je bio najoštriji kritičar srpskog društva i svevideći analitičar uticaja stanja u državi na građane.

„Ljudi u Srbiji žive kao što vetar nosi lišće u jesenjim danima i nemaju osećaj da upravljaju svojim životima“, upozorio je ne tako davno profesor,  navodeći da postoji  ogromno  nezadovoljstvo političkom scenom među građanima.

Posledica nepostojanja kritičke javnosti, jr posledica nestanka dijaloga, jer diijalog ne vodi jedan  čovek.

Ekstremno ponašanje domira a za potvrdu  da postajemo patološko društvo.

Iako neki stalno grde „zapadne vrednosti“, čini mi se da je naša sredina jama bezdanica proizvođenja nasilja, kazao je u maju ove godine, pošto su dva masovna ubistva potresla Srbiju, i odnela 19 života.

Naglašavao je da mi ne znamo šta se dešava u vidnom polju, a ni iza scene, da je da su stvari u magli i da nema jasnog vidika.

„Biti ovde optimista, ravno je gluposti“, poručio je Božović prošlog septembra.

Profesor Ratko Božović je bio  najoštriji kritičar aktuelne vlasti i predsednika SR Srbije Aleksandra Vučića, za koga je govorio da je „vladalac bez ikakvih obzira i mere“. Isticao je i da Srbija napreduje u nazadovanju, a da je najproblematičnija politička javnost koja je „u apsolutnoj regresiji, tamnim zonama, ili onome što se može označiti kao uporište manipulacije“.

Otišao je čovek za sva vremena,  svoj, krativan, kulturam suptilan, čestit. Reci i dela, nam ostaju kao  svrtlost za izlazak iz tunela beznađa i zla. Sa  profesorom Božovićem odlazi deo zdravog  kritičkog promišljanja, ali duh profesora ostaće zauvek sa nama i uz nas.
Ispraćaj profesora Ratka Božovića,  je u subotu 25. novembra u 10 na Novom groblju u Ruzveltovoj, a sahrana je u nedelju u 15 sati u Herceg Novom na groblju u porti manastira Savina, saopštila je porodica.
Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas