Menu

zaglavlje

"VREME SPORTA I RAZONODE" NA VALJEVSKI NAČIN

"VREME SPORTA I RAZONODE"…

fotoKolubarskeOmiljena ...

BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA DRAGOLJUBU SIMONOVIĆU PET GODINA ROBIJE!

BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA D…

Bivši predsednik opštin...

VLADAN JANKOVIĆ - BUKI SPREČIO POŽAR, METALAC IDE VRŠAC PO ŠAMPOINSKI PRSTEN!

VLADAN JANKOVIĆ - BUKI SPREČIO POŽA…

Svaki sport ima svoje j...

METALAC OD PROSEČNOSTI DO POSEBNOSTI, ŠAMPIONSKA TRKA TRAJE!

METALAC OD PROSEČNOSTI DO POSEBNOST…

Racionalnost zajedništv...

SSV ”TAJNO”: ACA, MAŠA I VK VALIS NAJBOLJI U VALJEVSKOM SVETU SPORTU U 2022.

SSV ”TAJNO”: ACA, MAŠA I VK VALIS N…

Na TAJNOJ svečanosti Sp...

VALJEVO IMA DOKTORA NAUKA U SPORTU GORANA ĐUKIĆA, IZ KUĆE ZDRAVLJA TOP FORM!

VALJEVO IMA DOKTORA NAUKA U SPORTU …

Valjevac sportski pedag...

DANI KOŠARKAŠKIH RASPLETA OD BOLONJE, MILANA, BEOGRADA, I NARAVNO VALJEVA

DANI KOŠARKAŠKIH RASPLETA OD BOLONJ…

Mart je tek počeo, a ve...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

DIVČIBARE I VELELEPNI HOTEL "CRNI VRH" NOVA ZIMSKA BAZA SRPSKIH RVAČA

rvanje divčibare

Foto rss Srpski rvači bazične zimske pripreme, za dva najveća  izazova u 2023. godini šampionat Evrope u Zagrebu i svetsku smotru, prvenstvo sveta narednog septembra u Beogradu, sproveli su ove zime  na Divčibarama. Sve što su mogi poželiti dobili su su u velelepnom zdanju braće Toedosić,  hotelu Crni Vrh.

Srpske najbolje rvače u 2023. godini očekuju i nastupi na  velikom broju međunarodnih turnira.

Tokom januara i februara,  četiri nedelje se radilo pakleno.

 "Pun pogodak je bila odluka da bazične pripreme uradimo na Divčibarama. Valjevska planinska lepotica se pokazala boljom, po svim parametrima, od Belmekena u Bugarskoj. U hotelu Crni vrh  smo imali fantatične uslove za rad. Na raspolaganju su nam bili rvačka sala sa 3 strunjače, teretana, sauna, tursko kupatilo, bazen, a pored hotela su predivne  staze za trčanje" kaže za naš portal  selektor rvačke reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac.
"Održali smo  51 trening, akcenat su bii snaga i kondicija, pored rada na strunjači i tehinčko taktičkih prirprema za borbe, jer po povratku slede  prva takmičenja".
Rvanje
FOTO: RSS U stručnom štabu reprezetentcije su petorica trenera: Vojislav Trajković, Đorđe Miolski, Kristijan Fris, Srđan Đoković i Dalibor Perović  zadužen za rvačice. Prvi trener Stojan Dobrev zbog porodičnih obaveza nešto kasnije se priključio nacionalnom timu.

"Na Divčibara je radilo 26 rvača, medju nima su bili i svi naši osvajači medlja kao i veliki broj madih čije vreme dolazi, nadamo se već u Parizu. To je i razog pomlađivanja seniorske selekcije" ističe Dokmanac, ponosan što su na pripremama i srpske  najbolje mlade rvačice uzrasta od 17 do 22 godine.

Tokom dugih i studioznih priprema  momci i devojke su uz pomoć video tehnike sa trenerima analizirali svoje  mečeva, a zbog,  ne malih razlika u  kvalitetu i godinama,  rad je prilagođen njihovim mogućnostima. Iskusni rvači su  radili maksimalno na snazi i kondiciji, a mlađi na tajnama tehnike i taktike.

Međunarodni takmičaraki program startuje početkom februara prvim turnirom iz Ranking serije koji se boduje za svetsku rang listu.

Prva provera je turnir u  Zagrebu, a posle toga turnir u Turskoj na kojem Srbija učestvuje u najjačem sastavu. Još nije odlučeno da li će Srbija nastupiti  krajem februara u Egiptu.

Prvi cilj u 2023. godini su uspesi na seniorskom šampionatu u septembru, po drugi put uzastopno u Beogradu. Ovogodišnji svetski šampionat ujedno će biti i prvi krug kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Prvih pet rvača u šest težinskih kategorija će obezbediti vizu za učešće na narednim Olimpijskim igrama, zato je ce  godišnji program rada je u potpunosti posvećen takmičenju u Beogradu.

Na prošlom seniorskom šampionatu sveta Srbija je osvojila pet medalja, četiri zlata i bronzu, a sada je osnovni cilj da se obezbede tri, četiri norme za OI u Parizu.

U aprilu je u Zagrebu održava seniorski šampionat Evrope, tranzitni takmičenje, i baš zbog toga Sribija neće ići sa prevelikim ambicijama. Najvažnije da  vrhunska forma bude  septembru.

"Država je stala uz rvače, pre svega Rvački savez Srbije,  sa neumornim predsednikom Željkom Trajkovićem. Ogromna  finansijska podrška stiže od  Ministarstva sporta i Olimpijskog komiteta Srbije. Bez nje ne bismo imali ovako značajne rezultate ", zaključio je Dokmanac.

"Divčibare su posle Bugarske nešto sasvim novo, uslovi su čarobni, baš tako kaže", kaže jedan od najboljih u plavoj četi  Viktor Nemeš.

RVANJE CRNI VRH 2

„Hrana u hotelu Crni Vrh je  izvanredna, i nisam mogao odoleti da ne probam sve specijalitete. Jedino što se hrana lepi, i kilogrami se gomilaju, pa sam prinuđen na dodatni rad na strunjači. Šalu na stranu, imamo sve i više od toga. Od hotelskih uslova sale za rad, teretane, sve za još jednu uspešnu takmičarsku sezonu“, konstatuje Viktor Nemeš osvojač zlata i bronze na svetskim prvenstvima, a na evropskim šampionatima srebrni i bronzani.

U poseti repezentativcima su stigli i članovi rukovodstva Rvačkog saveza Srbije, sa bivšim  olimpijskim šampionom, a sada predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom.

rvanje
FOTO: RVAČKI SAVEZ SRBIJE  Viktorov rođeni brat Mate Nemeš ističe da mu je glavni fokus ove godine biti odbrana titule prvaka sveta. Na pripremama je ukupno 25 rvača, a Mate Nemeš nglašava da u nacionalnom timu vlada odlična atmosfera, posebno zbog prisustva mlađih rvača.

„Radimo žestoko, malo više na snazi, ali i na tehnici i taktici. Mnogo bitno je da su sa nama i mladi rvači, u prilici da stiču dragoceno iskustvo. Trudimo se da na njih prenesemo naše znanje",  kaže  Mate Nemeš prezadovoljan odnosom ljudi iz kuće rvanja.

„Rvački savez se potrudio da nam ponovo obezbedi  najbolje uslove. Bez toga nema uspeha. Pet odličja u 2022. na Svetskom prvenstvu je vrhunski uspeh. Biće teško ponoviti već viđeno, ali naša "glad" za  medaljama, raste, i to je X faktor,  da se ponašamo kao gladijatori, i da živimo za nove pobede i medalje“,  zaključio  je Mate Nemeš.

Nema sumnje, momci čelične volje, posvećeni rvanju, uz retko prisutan stručan rad,  obeležiće uspesima i 2023.godinu.

Read more...

PROLETER, ZVEZDA I VALJEVAC ĐERMANOVIĆ NAJBOLJI NA RVAČKOM ŠAMPIONATU U-23 U VALJEVU

RVANJE VA DO 23

foto RSS U valjevskom Omni centru održano je prvenstvo države  rvanju grčko-rimskim stilom U-23. Organizator je bio  Rvački savez Srbije, a domaćin valjevski RK Mladost.

U muškoj konkurenciji prvi su rvači Proletera iz Zrenjanina, drugi  Kragujevac, a treći  Partizan. 

Rvači Proletera iz Zrenjanina su predhodno u klupskom šampionatu osvojili su 18. titulu šampiona države. Za dominaciju Zrenjaninaca  najveće zasluge  pripadaju šefu stručnog štaba Vojislavu Trajkoviću,  proglašen za najboljeg trenera u Srbiji za 2022. godinu, kome je ovo od 2014. godine, već šesta titula sa Zrenjanincima.

„Sve počiva na  odličnoj školi za mlade rvače koju Proleter ima već godinama, na  kvalitetnom radu stručnog rada“, nema dilemu Trajković, posle osam pobeda u 9 ligaških kola. Proleter je u plej ofu pojačan najiskusnijima Miaholom Kadžajom i Zarubi Da tunašvilijem stigao do titule šampiona Srbije.

 Za najuspešnijeg takmičara prvenstva U-23 u Valjevu proglašen je Strahinja Đermanović iz valjevske Mladosti. Drugi je bio Bojan Dončić iz Kragujevca, dok je treće mesto pripalo Branku Đukiću iz zrenjaninskog Proletera.
rvanje U 23 VA 23FOTO: RVAČKI SAVEZ SRBIJE U konkurenciji dama  Crvena zvezda je prva, drugi je Partizan, a treće Potisja iz Kanjiže. Član domaćina Mladosti Strahinja Đermanoivić je  u kategoriji 130 kilograma osvoja zlato, to posle  4 pobede izveijevane prekidima u prvoj rundi što mu je donelo pored zlatnog odličja i titulu najboljeg rvača na turniru.
rvanje strahinja djremanovic 1 u23

Bojan Andrić i Luka Pavlović sa po 3 pobede i jednim porazom su stigli  do bronze, iako više godina mlađi od svojih rivala, i narednih pet godina mogu da se takmiče u uzrastu do 23 godine.

„Svakako najveća radost je zlato i priznanje za najboljeg rvača turnira Djermanovića, ali bronze Andrića i Pavlovića sijaju kao zlatnim sjajem. Ono što je takođe lepo videti da rvanje kao sport u Valjevu živi, hala prepuna mladih rvača, veterana, ljubitelja borilačkih sportova i svi navijaju iz sveg glasa za naše momke. Ako uzmemo u obzir da je na manje od 2 km od rvanja održan turnir u karateu u organizaciji Karate kluba 014 sa preko 300 učesnika možemo slobodno da kažemo da je subota bila dan borilačkih sportova i  da Grad Valjevo oostaje i grad borilačkih sportova. Dinamika takmičenja ne dozvoljava predah već narednog vikenda imamo dva Kupa Srbije za kadete i juniore nadamo se novim medaljama.“  poruka je Dušana Arsenijevića, prvi čoveka Mladosti i potpredsednika Rvačkog Saveza Centralne Srbije

"Čestitam svim rvačima, rvačicama i klubovima na izuzetno visokom kvalitetu rvanja i ostvarenim rezultatima. Ponosan sam što imamo progres u svim uzrastnim kategorijama, a to pokazuje da Rvački savez Srbije ima odlično definisanu strategiju i način rada. Čeka nas dinamična i uzbudljiva godina i siguran sam da će se o rvanju i našim rezultatima u Srbiji tek govoriti", izjavio je Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije, na kraju izuetno usele rvačke smotre uz Valjevu.
U Valjevu je rvalo 113 rvača i 20 rvačica iz 25 srpskih  klubova.

Read more...

RADOST SU PARTIZAN, ZVEZDA, NOLE, A NAMA VALJEVCIMA METALAC I VALIS

nile adelaida 23Zakoračismo smo, orno, čilo, veselo, i posvećeno u 2022,  naravno u svetu sporta, a gde bi inače mogli.

Partizan je sa svojiH 20.000 PARTIZANOVACA, pokidao I Monako  u Evroligi. Posle Turaka na kolena su bačeni  kneževi iz Monaka. Crno bela čarolija i u Novoj godini traje, i potrajaće.

Zvezda “okovana” sankcijama, Čović tvrdi nepravednim jer svi redom  muljaju   pa nikom ništa, bez povređenog Vildoze, Ivanovića… bez tri TOP igrača, Polonare, Singltona, s pravom igranjA od 1. marta Kampacom, je odsekla krila slepim "miševima" u Valensiji. U najgorem  meču sezone Petrušev je izrastao u  MVP-ja 17-og kola Evrologe, i  Zvezda  je dobacila do 9-e pobede.

Ogorčeni  kaznama  iz Zvezde  najavljuju, ne samo  ulazak  Top 8, već nikada dostignuti fajnal  for. Ako 1.marta stigne neka  mega  zvezda  moglo bi na  krov  Evrolige, osim ako….

Konačno, na   drugi Božić Novak Đokovič je potvrdio klasu vanzemaljca, i novi uzlet šampiona  u 2023. godini.

Osvojio je danas u svom stilu, posle lalovske borbe sa Amerikancem Sebastijanom Kordom turnir u Adelejdu, i  92. pobednički pehar u karijeri.

Sledi  Australija open u Melburnu,  i povratak najvećeg  ikada na šampionski tron!

  A nama  Valjevcima, Sunce u 2023. uporno topi tek postavljeno  klizalište na "Studentu". Ne plaća se klizanje, ali, investicija nije za dž.  Plaćena je našim novcem, kao razvaljene, pa presuvučene još tanjim slojem asgalta,ulice, zakovane u prašnu do kolena, jer se kamion "čsitač prašine pokvario. Biser su trafo stanice, postavljene namenski da se na njih kače graditelji višespratnici, jezivo gladnih zarade preko noći, gde im padne na pamet u gradu Valjevu.

A umesto u klizanje,  uloženo  u školsku ligu, košarke, fudbala, odbojke od januara do maja 2022.godine višestruko bi se vratilo.

Sa 1.000 aktera, valjevskih osnovaca školski sport bi progledao, konačno. Da ne zaboravimo,  od školskog sporta sve počinje.

Ostaju nam Valis ,posvećeni vaterpolisti da se bore u eliti, igrajući i dalje ispod  “vigvama” u SRC Petnica umesto, pod krovom zatvorenog bazena.

Košakaši Metalca, su svetionik  u pomračenom svetu sporta.

Nema Valjevaca, ali kao i partizanovi “kamerunci” Mening, Dafi, Ibrahim, Altin, Marko, Nikola, Stefan, Radoš,.. lete visoko i ne staju.

I večeras (17 sati) bez Uroša Lukovića u gradu u kome se gradi evropski stadion,  polažu prvi ovogodišnji ispit.

Sa treningom uveče u svom hramu, i  pre podne na poparketiranom "Studentu",  znaju šta ih čeka u domu “Zdravlja”. Ljute paprike leskovačke,  specijal,  "vozić", i ko zna šta još će da prete!

Verujemo u naše šampione, zajedništvo, odlučnost, plan A i B, za  trijumf na početku 2023.godine. 

Kad je teško  valja  "gristi"  i pobediti, u inat svim što bi da nastave kasaBljenje Grada Valjeva.

Da bi bilo lepo, mora da se prođe kroz scilu i haridbu. Samo iskušenja  donose još slađu radost pobednicima.

Da nebo bude granica!   

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas