Menu

zaglavlje

LJUBAV SRBA I MRŽNJA HRVATA NEMAJU GRANICE...

LJUBAV SRBA I MRŽNJA HRVATA NEMAJU …

Osta za nama najbolje o...

I BEZ VALJEVA MAŠA CVETKOVIĆ RASTE U CVET SRPSKOG PLIVANJA

I BEZ VALJEVA MAŠA CVETKOVIĆ RASTE …

  Valjevka Maša Cve...

FRANCUSKA, HRVATSKA I NARAVNO NOLEEEE!

FRANCUSKA, HRVATSKA I NARAVNO NOLEE…

Veliki Konfućuje je rek...

MIONICA DOSANJALA SVOJ SAN, IMA HRAM SPORTA

MIONICA DOSANJALA SVOJ SAN, IMA HRA…

  Mionica je dosanj...

BORA RADOJIČIĆ OD VEČERAS PREDSEDNIK FK  KRUŠIK BUDUĆNOST

BORA RADOJIČIĆ OD VEČERAS PREDSEDNI…

Diplomirani ekonomista,...

WC ZA ŠTETOČINE NA KRUŠIKU RADI OD 18,00

WC ZA ŠTETOČINE NA KRUŠIKU RADI OD …

Društvo na čelu sa fudb...

STOJANAC POBEDIO I U "MONCI" AVAKO JE LIDER!

STOJANAC POBEDIO I U "MONCI…

  Debitant Matija S...

VALJEVAC VESELIĆ  VICEŠAMPION PLANETE

VALJEVAC VESELIĆ VICEŠAMPION PLANE…

Valjevac Ivan tuta - Ve...

MATIJA STOJANAC DRUGI U KLASI NA RELIJU U MiONiCI

MATIJA STOJANAC DRUGI U KLASI NA RE…

foto Ana Perić Loši vre...

IN MEMORIAM RAJKO BORISAVLJEVIĆ(1952-2018)

IN MEMORIAM RAJKO BORISAVLJEVIĆ(195…

U Valjevu se ovog Ivanj...

Prev Next

MATIJA STOJANAC DRUGI U KLASI NA RELIJU U MiONiCI

RELI MIONICA1  2018 matija sfoto Ana Perić

Loši vremenski uslovi, kiša i bujica na stazi, i sumnjive rabote rivala,  sprečili su Valjevce da 

na drugom reliju u 2018. za  šampionat Srbije  u opštini  Mionica ostvare zacrtani plan.

Matija Stojanac i Tihomir Nikolić su od svih posada valjevskog AVAKA bili najuspešniji. Stigli su  drugi u klasi N-1 ("jugići 55"), ali je napisana žalba zbog oprvdane sumnje da je (ne)zvanićni pobednik bio "dopingovan" vozeći po oceni svih što su pratili trku "prljav" autobomil.

  Čak četiri valjevske posade nisu završile trku, a najgore su prošli lideri trke Italijan  Ðanluka Roko i Jovan Isailović,  odustali su zbog "plivanja" na stazi. Domaćin relija opština Mionica i organizator beogradski "MM Power" bili su očekivanoj razini poverenog im zadatka.

 Od najavljenoih 27 posada 23 su se pojavile ma startu, a 15  "preživelo" sva iskušenja  i stiglo na cilj.
Posada Nikola i Branislav Jović (XM Rasing tim) u "pežou 206 RC" najbolje je "plivala" i pobedinik je u generalnom plasmanu.
Drugo mesto su osvojili  Luka Kotorčević – Dejan Pejić (MM Power) u  "pežou 106, a treće Dejan Krčevinac i Miloš Marijanović (Rid sport, Bajina Bašta) u "reno kliu". 
RELI MIONICA2  2018
Valjevac Željko Milutinović je  zbog kvara na motoru odustao, a bilo je i izletanja sa mokrog asfalta, srećom bez  posledica po aktere.
Prvi su odustali Nenad Vićentić i Ivan Jevtić,Italijan  Ðanluka Roko i Jovan Isailović su na  pretposlednjem brzinskom ispitu, kao vodeći u generalnom plasmanu "zaplivali"  i ostali su bez  plasmana i bodova.
 Valjevci Nikola Pivaljević i Srđan Maksimović  peti u klasi 2 (yugo 65),
 Vozilo se na na četiri lokacije i organizator, beogradski "MM Power" svoj posao je odradio besprekorno, s stim što za kišu i vodu na stazi nije bilo rešenja. Posebno je teško  bilo na specijalnom ispitu Brežđe.
 
RELI MIONICA 2018 svi
Poredak u generalnom plasmanu: 1. N. Jović – B. Jović, 2. L. Kotorčević – D. Pejić, 3. D. Krčevinac – M. Marijanović, 4. T. Nikitović – S. Milanović, 5. B. Simović – M. Nikolić, 6. A. Tanović – A. Petričević, 7. I. Obradović – D. Savić, 8. B. Mario – N. Baričević, 9. N. Pivaljević – S. Maksimović (Avako), 10. M. Stojanac – T. Nikolić (Avako)...

 U generalnom plasmanu klubova vode Bajinobaštani ispred Zlatiboraca i valjevskog AVAKA. Reli šampionat Srbije nastavlja se u septembru.

Read more...

IN MEMORIAM RAJKO BORISAVLJEVIĆ(1952-2018)

rajko b1

U Valjevu se ovog Ivanjdanskog popodneva u legendu preselio  još jedan iz plejade asova valjevske košarke, Rajko Borisavljević(66) član najveće i najuspešnije, od svih generacija valjevskog Metalca.

Predodređen za sport, postao je pionirski  prvak Srbije u skoku u vis. Obreo se kao i svi u  fudbalu,  i umesti da sto da postane novi Beara ili Šole, a mogao je biti operski pevač, ili naslednik Pikasa, odlučio je  da  “petnaestom” igra košarku.

Luka Stančić  je krajem  šesdesetih  prošlog veka preuzeo gerenaciju koju je okupio Sreja-Baron-Budimirović, i  počeo stvaranje novog  mladog tima Metalca. Prepoznao je košarkaški talenat, dinamit u nogama, i snajper u šaci letećeg tinejdjera,  gimnazijalca Rajka Borisavljevića, za kratko vreme člana  juniorske reprezentacije  Jugoslavije.

Sa Zoćom i Brankom Kovačevićem, Vojom Kecojevićem, Mićom Jerinićem, Genijem Ivkovićem, Darkom kukicom Marjanovićem, Dragom Medanom, kapitenom Ćanom Đorđevićem, mlađima Kolom Stanojevićem,  Radosavljevićem, Kepcom Ružičićem, kasnije Vojom-Ilićem-koskom, Đurom, MarjanomRajko piše   zlatnim slovima istoriju valjevske košarke.

Svoj pečat je stavio najpre na sezonu  1972/73 kada  Metalac ulazi elitu. U toku šest čarobnih sezona u najjačoj ligi Evrope u tadašnjoj SFRJ, Rajko je pored neugodne povrede kolena odigrao bezbroj velikih mečeva na jednu loptu. Većinu je dobio sa drugovima na terenu, ali poslednji ovih julskih dana nije. Potmula bolest bila je jača.

Ostaće upamćeno da je generacija košarkaških valjevskih bogova primorala vlast da preko noći pokrije otvoreni “petnesti”. Mali fudbal je "ubijen", ali Hala sportova 15. septembar je u aprilu 1973. postala "privremeni" hram košarke, rukometa, boksa.

Generacija svih generacija Metalca je godinama svojim igrama plenila pažnju Valjeva.rajko b2

Svaka utakmica je bila bajka. Igra je donosila nestvarnu  plimu emociju svima na i pored terena. Na putu do pobede sklad navijača i igrača rađao je  uzvišenu grmljavinu obostrane energije za radost, kakve nikada i nigde nije bilo. Svaka utakmica je  uvek bila jača i teža od predhodne. Trebalo je biti hrabar i imati srce junačko pa gledati kako iz nedelje u nedelju nemoguće postaje moguće, i kako David pobeđuje Golijata.

Šest godina  košarkaške rapsodije nikada viđene u valjevskom svetu sporta, i zemljotresna energija dovodila je do  ushićenja Valjevo i  Jugoslaviju gde god Metalac igrao. Pred Rajkom i drugovima padali su redom svi.

Trebalo je nositi teret uspeha i slave. Virtouzi i čarobnjaci pod obručima, sa talentom za sve, su to znali, iako duboko svesni da će nadljudski napori kad tad dolaze na naplatu.

Leteća 11-ica Metalca na terenu, apsandžija svih košarkaših zvezda eks Jugoslavije, Rajko Borisavljević je imao srce lava, brzinu munje  i zlatnu ruku. Neumoljivo je cepao košarkaške mrežice, i kad je okončao karijeru želeo je da ostane u košarci. Nemoć da utiče da se  novac usmeren uz klub delom bude usmeren za  rad sa mladima ga je definitivno naterala da sa košarkom raskrsti za sva vremena.

Umetnički dar, talenat za likovno stvaralaštvo i  dizajn je lako potvrdio, prevački je sa suprugom Lidijom preneo na naslednice Mi u i Ivu.

Grbu Metalca je dao novu dimenziju, i danas sa prepoznatljivim Rajkovim, dominantnim slovom M.

Elegantan i lep, Rajko je bio leptir i maneken. Da je hteo mogao je biti pevač, ili glumac, lako prepoznat u valjevskom Abraševiću. Muzički dar i fizičku lepotu sa suprugom je iskorustila naslednicama Mia. Svojom voljom izopšten iz košarke dokazao se kao  dizajner u štampariji "Milić Rakić" a potom i u agenciji "Valjevac".

Rajko već igra nebesku košrakusa Baronom, Lukom, Zoćom, Kepcom,  Acom, a za nas što još trajemo i vodimo ovozemaljski život ostaje upamćen kao asketa, gladijator, častan i vredan čovek, posvećen samo onom šta veruje i koga je voli.

Porodica supruga i ćerke Iva i Mia  su uvek bile svetionik, i na na prvom mestu.

Rajko Borisavljević biće sahranjen u ponedeljak 9. jula na Novom groblju u 13.30 sati. U  11.00 sati u Valjevskoj gimnaziji biče  održan komemoracija.

Read more...

NOVI USPESI RVAČA MLADOSTI

R Mladenovac

Na međunarodnom memorijalnom turniru "Mladenovačkim rvačima", u konkurenciji više od 200 takmičara iz osam zemalja mladi  rvači Mladosti osvojili su četiri medalje, a deo ekipe je nastupao u Brnu,  u rvanju slobodnim stilom.

Junior Strahinja Đermanović je osvojio prvo mesto u kategoriji do 97 kilograma.

Mlađi pioniri Filip Krstivojević, Ognjen Pešić i Relja Lukić osvojili treća mesta u svojim kategorijama, dok su Ognjen Stanojević i Uroš Kojić uprkos dobrim borbama ovoga puta ostali bez medalja.

Valjevci su učestovali na međunarodnom turniru u slobodnom stilu u Brnu u Češkoj. Trener reprezentacije Marko Jovanović je vodio dvojicu Valjevaca.

Ilija Lazarević i Darko Pantelić su ostavili dobar utisak. Lazarević (-74kg). Junior Lazarević je bio na korak do medalje u seniorskoj konkurenciji, ostvarivši dve pobede i dva poraza. U borbi za bronzu je poražen od iskusnijeg takmičara iz Austrije. Darko Pantelić u kategoriji do 86 kilograma doživeo je tri poraza i nije uspeo da se umeša u borbu za medalju.

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas