Menu

zaglavlje

MATIJA STOJANAC ŠAMPION SRBIJE U RELIJU!

MATIJA STOJANAC ŠAMPION SRBIJE U RE…

  Osvajanjem drugog...

JUNIORI MLADOSTI NAJBOLJI U DRŽAVI U RVANJU SLOBODNIM STILOM

JUNIORI MLADOSTI NAJBOLJI U DRŽAVI …

Na juniroskom prvenstvu...

ZA KRAJ LETA JOŠ JEDNA KRAĐA KOD KRSTA, A ZLO TRAJE

ZA KRAJ LETA JOŠ JEDNA KRAĐA KOD KR…

Fudbal je na kraju leta 2...

"BOBINA" MLADOST JAČA I BRŽA OD OLUJE U TAVANKUTU

"BOBINA" MLADOST JAČA I B…

Na biciklističkoj trci ...

KVALIFILIKACIJE ZA JLS U ČAČKU: POBEDA I PORAZ STUDENTA

KVALIFILIKACIJE ZA JLS U ČAČKU: POB…

U Čačku su u toku kvalifi...

MILINOVIĆ ĆE IPAK MORATI DA MENJA "SPORT"

MILINOVIĆ ĆE IPAK MORATI DA MENJA …

Posle šest godina teror...

U VALJEVU SUPERLIGAŠKA ODBOJKA POSTAJE HIT JESENI  2018.

U VALJEVU SUPERLIGAŠKA ODBOJKA POST…

Superligaš iz Valjeva&nbs...

NAJBOLJI, SAŠA VASIĆ U ZLATNOM KAVEZU!

NAJBOLJI, SAŠA VASIĆ U ZLATNOM KAVE…

Najbolji u valjevskom sve...

15.SEPTEMBAR JE ISTORIJA HRABROST, ČAST, LJUDSKOST, IDEAL

15.SEPTEMBAR JE ISTORIJA HRABROST, …

Poštovaoci istorije i ist...

Prev Next

MATIJA STOJANAC ŠAMPION SRBIJE U RELIJU!

 MS

Osvajanjem drugog mesta na "51. Srbija reli" u Vrnjačkoj Banji Valjevac Matija Stojanac iako debitant okitio se titulom šampiona Srbije u klasi N-1.

Matija se oprobao u brojnim sportovima, ali se ispostavilo da krv Stojanaca preferira najviše ka automobilizmu. Nastavio je započeto delo svojih stričeva Stojanaca, Marka i Miodraga Fila sa Goranom Čulićem trostrukog šampiona države.

Matija Stojanac je tokom sezone sa svojim jugom 55 u klasi N-1  pobedio na Đerdap reliju u Donjem Milanovcu i na reliju u Mionici.

Sa suvozačem Tihomirom Tinom Nikolićem juče je vodio, ali je pred zadnji brzinac imao peh, spala je sajla sa gasa, pa je izgubio dragocene sekunde dok je rešio problem.Danas je nastavio da vozi oštro i beskompromisno, i u trenutku kada je imao prednost od skoro dva minuta. sleteo je sa staze i završio u kanalu, ali se vratio u trku i na kraju ponovo bio drugi.

Ekipno valjevski AVAKO je šampion državeispred Rid sporta iz Bajine Bašte!

1AVAKO

Željko Milutinović - životinja je juče odustao, a danas je pobedio u klasi 2000 N sa reno klio sportom.

Miroslav Branković i Dragan Bugarski prvog dana su sa reno kliom sport u klasi 2000N zadržali juče osvojeno treće mesto.

U klasi N-1 juče i danas su Vladimir Bota i Miloš Đukić bili treći. 

Nikola Pivaljević i Srđan Maksimović su juče bili drugi do izletanja sa staze sa jugom 1300 u grupi A, a danas su na cilj stigli četvrti.

Na poslednjem reliju za šampionat Srbije tokom dva dana  nastupilo od  49. prijavljenih ukupno 42 posade. Najviše posada čak 17 je nastupilo  iz Bugarske, zatim 2 iz Ruminije, po jedna iz Slovenije, Turske i Švedske i naravno 20 domaćih.
Tokom dvodnvenog takmičenje voženo je  ukupno 10 od 12 predviđenih brzinskih ispita na šest lokacija. Prvog dana ukupna dužina brzinaca iznosi 103.33 kilometara, na etapni deo „otpada“ tačno 206 kilometara, što u ukupnom zbiru daje 3019.33 kilometara, drugim rečima 33.40% čine specijalni ispiti. Prvog dana se vozilo  na tri lokacije po dva kruga: Mačkov kamen, Silver i Gazela.Drugog dana takođe se vozilo na tri lokaliteta, na Goču i njegovim obroncima. Dužina staze je bila 158.80 kilometara.

Valjevski klub Avako je u Vrnjačkoj Banji odbranio tron ispred Rid sporta iz Bajine Bašte.

Poslednji 12. brzinski ispit Mitrovo polje je prekinut. Posada  Miroslav Angelov – Nedeljko Sivov u škodi fabiji R 5,  u tom trenutku bila drugoplasirana u generalnom plasmanu je završio u šumi. Organizator je odlućio  da preostale posade brzinski ispit odrade kao etapu, ne bi li posadi ukazala pomoć, i automobil izvukli iz šume.

Prvo mesto u generalnom plasmanu na 51. Srbija reliju pripalo je posadi iz Rumunije Dan Girtofan – Tudor Marza u škodi fabiji R 5. Drugi su bili Turci Mustafa Čakal i Mehmet Kolglv u micubiši lanseru IX evolucije, treći  Bugarie Georgi Vasilev – Stefan Dobrev takođe u micubiši lanseru IX evolucije. Najbolje plasirana posada u mešovitom sastavu Vladica Rabrenović – Peter Henel u reno kliu R 3 bila je peta,  u generalnom, ujedno odnosno prva u trci za nacionalni šampionat.  Posada Goran Rabasović – Milan Janić u sitroenu C 2 R 2 je bila  11-a  u generalnom, odnosno drugo u šampionatu Srbije. Luka Kotorčević – Dejan Pejić u pežou 106 bili treći,dok su  Aleksandar Tanović i Aleksandar Petričević u pežou 205 kao   18-i u generalnom, stigli su  četvrtog mesta u  u trci  za šampionat Srbije.

Srbija reli je vožen za  FIA CEZ reli šampionat, Balkanski i  šampionate Bugarske, BiH i Srbije.

Generalni plasman:1. D. Girtofan – T. Marza, 2. M. Čakal – M. Kolglv, 3. G. Vasilev – S. Dobrev, 4. T. Startiev – D. Borisov, 5. V. Rabrenović – P. Henel, 6. A. Titov – D. Georgiev, 7. H. Atansov – M. Ivanov, 8. A. Girtofan – D. Vraja, 9. D. Stojanova – I. Ivanova, 10. J. Atanasov – J. Janakiev..

Na svečanom otvaranju relija na Gradskom trgu, u Vrnjačkoj Banji, bili su ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Auto-moto saveza Srbije (AMSS) Mirko Butulija i predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

Najznačajnije automobilsko takmičenje na ovim prostorima održano je u organizaciji AMSS, Sportskog auto i karting savez Srbije i Grada Vrnjačka Banja, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i AMS Osiguranja.

 

Read more...

JUNIORI MLADOSTI NAJBOLJI U DRŽAVI U RVANJU SLOBODNIM STILOM

rk mladost slobd st 1 u sr srbNa juniroskom prvenstvu države u slobodnom stilu održanom u Valjevu, rvači Mladosti postali su ekipni šampioni.

Valjevci su osvojili  osam medalja, četiri zlata i četiri srebra, taman dovoljno što im je donelo prvo mesto u ekipnom plasmanu.

Prva mesta osvojili su Bojan Marić (-125kg), Strahinja Đermanović (-92kg), Ilija Lazarević (-79kg) i David Petrović (-61kg), dok su druga mesta osvojili Bojan Đurđević (-86kg), Aleksa Pušić (-79kg), Ljuba Jovanović (-70kg) i Nemanja MIlutinović (-65kg).

Read more...

"BOBINA" MLADOST JAČA I BRŽA OD OLUJE U TAVANKUTU

BICIKL TRIO TARA ZOJA NIKA

Na biciklističkoj trci voženoj u okviru   Kupa Srbije u Tavankutu ekipa Bobe je osvojila četiri medalje.

Šampionka Srbije u brdi i kriterijumu Gala Ratković(mlađa kadetkinja) je i pored pada stigla na cilj druga.

GALA  2 TAVANKUT

Mlađa poletarke takođe ove 2018. bez premca u svom uzrastu Nika Ratković je pobedila. Posle letnje pauze zbog zdravstvenih problema na stazu se vratila nešto mlađa od Nike, Tara Čulić i osvojila srebro.

Medaljaš u trkama za šampionat  države poletarac Viktor Manić je za pola točka je ostao bez pobede. Trku su završili i Milorad Ratkovic i Filip Milinković, ali su ostali bez medalja

  U Tavankutu  kod Subotice za Veliku nagradu "Spartaka" vozilo se po  lošem vremenu. Olujni vetar je nanosio pesak na stazu i u lice takmičarima, pa su uz brojne pehove i padove hrabrost sreća bili bitan faktor odluke. Ni na jednoj trci ove sezone nije bilo više padova i ozleda kao na Kupu Srbije u Tavankutu. Naredna trka za Kup Srbije vozi se u Nišu 30.septembra.

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas