Menu

zaglavlje

SREĆNA NOVA PRAVOSLAVNA METALCA PO VALJEVSKI U KRALJEVU

SREĆNA NOVA PRAVOSLAVNA METALCA PO …

Košarkaši Metalca, klub...

SISTEM VK VALIS PREPOZNALA SRBIJA, REPREZENTATIVCI SU PONOS KLUBA

SISTEM VK VALIS PREPOZNALA SRBIJA, …

Pored danas najorganizo...

U VALJEVU PRVO PA MUŠKO U 2020. GODINI, A DO BOŽIČA  ROĐENO 17 BEBA

U VALJEVU PRVO PA MUŠKO U 2020. GOD…

Od početka 2021. do naj...

ZAPALJENI BADNJACI DONEŠE SVETLOST  I VERU NOVOROĐENOG HRISTA,  LJUBAV I SLOGU

ZAPALJENI BADNJACI DONEŠE SVETLOST …

Srpska pravoslavna crkv...

BOŽIĆNA  ČESTITKA GRADONAČELNIKA VALJEVA LAZARA GOJKOVIĆA

BOŽIĆNA ČESTITKA GRADONAČELNIKA VA…

Danas je Badnji dan i uoč...

KEVIN DURANT SE POKLONIO KAPITENU SRBIJE MILOŠU TEODOSIĆU!

KEVIN DURANT SE POKLONIO KAPITENU S…

foto BC VIRTUS Košarkaška...

SREĆNA NOVA 2021. GODINA!

SREĆNA NOVA 2021. GODINA!

Hvala Vam što pratite M...

NOVOGODIŠNJA ČESTITKA GAGIJA I RIKIJA

NOVOGODIŠNJA ČESTITKA GAGIJA I RIKI…

Dva najmoćnija ratnika st...

NOVOGODIŠNJI POKLON VALISOVE MLADOSTI - KUP REGIONA OSVOJEN NA PETERCE!!

NOVOGODIŠNJI POKLON VALISOVE MLADOS…

U večeri finala Kupa Sr...

OLUJA JE VALJEVO OČISTILA NA DAN, LJUDIMA U AMANET DA MU VRATE ŽIVOT

OLUJA JE VALJEVO OČISTILA NA DAN, L…

  Nebo je prošle no...

Prev Next

SREĆNU, PLODNU I ZDRAVU NOVU 2021. GODINU VAM ŽELE

I ČESTITAJU BOŽIĆNE PRAZNIKE

SA ŽELJOM DA IH RADOSNO I U PORODIČNOM KRUGU DOČEKATE I OBELEŽITE.

NEIMARI I MENADŽMENT HK KRUŠIK VALJEVO

MAŠI CVETKOVIĆ DVA, A VALISU JEDNO ZLATO NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U BEOGRADU

MASA CVETKOV 2020 DECEMBAR

Valjevka Maša Cvetković  je osvojila dva zlata u kadetskoj, a juniorska  štafeta Valisa je takođe bila zlatna  na džavnom prvenstvu iu Beogradu

Plivački šampionat   održan na plivalištu "Milan-Gale-Muškatirović" u senioriskoj  juniorskoj i kadetskoj  konkurenciji, okupio je  46 klubova i  474 takmičara.

Maša Cvetković je osvojila dve zlatne medalje u kategoriji kateda u disciplinama 400m i 800 m slobodnim stilom. Maša će krajem decembra napuniti 13 godina, pa je njen uspeh tim veći jer pliva saskoro i godinu dana starijim tinejdžerkama. Maša je čanica je novoformiranog PK Lajk iz Lajkovca, vodi je Vladimir Mitrović. U poslednjih mesec dana Maša je trenirala u SRC Petnica zahvaljujući predusretljvosti svojim nekadašnjih  trenera Banu Kovačeviću i Vladimiru Boškoviću

Zlato štefeti Valisa u trci  4X50 mešovoto doneo je kvartet Radojević, Stevanović, Kolarov i Ristić.

STAFETA VALISA 12 2020

Valjevke su bile bolje od drugoplasiranih Novosađanki za 2,5 sekunde, a od štafete   Partizana za 4 ssekunde.

Plivački klub "Valis" je predstavljalo 11 plivača, predvođenih trenerima Vladimirom Boškovićem i Branislavom Kovačevićem.
Anja Radojević na  100m leđno je osvojila  srebro juniorskoj i seniorskoj kategoriji. U disciplini 200m leđno Anja je bila treća   u juniorskoj kategoriji.
Teodora Kolarov je na  200m leđno bila druga  dok je u seniorskoj konkurenciji osvojila bronzu u izuzetno dramatičnom finišu trke. Za drugom u cilju je kasnila samo 27 stotinki. Teodora je bila treća  u juniorskoj konkurenciji nani 100m delfin.

Ženska juniorska štafeta u disciplini 4x50m slobodno u sastavu: Kolarov, Ristić, Radojević i Todorčević je u cilj stigla treća sa samo devet stotinki zaostatka za štafetom plivačkog kluba "Radnički" iz Kragujevca.

U Valisu imaju objašnjenje  za veliki uspeh ostavren  u Beogradu.

"Ovo je najveći uspeh kluba u proteklih desetak godina. Uspeli smo da pripremimo ekipu u ovako teškoj i neizvesnoj godini  i rezultat nije izostao. Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu omladine i sporta koje je pre skoro deset godina opredelilo sredstva za izgradnju bazena u Tehničkoj školi za razvoj plivačkog sporta i upravo je sadašnja generacija tada započela svoj plivački put. Zahvaljujemo se gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem na odličnom odnosu prema plivačkom sportu, i ljudima iz Ustanove za fizičku kulturu i sport sa direktorom Željkom Ostojićem koji nam omogućavaju odlične uslove u Petnici za realizaciju trenažnih aktivnosti. Već sledeće nedelje radimo analizu protekle sezone i pravimo planove za sledeću", ističe predsednik kluba Branislav Kovačević.

Valis ubira značajna sredstva od grada za svoje aktivnosti, u poslednje tri godine  ima u proseku dva miliona dinara, koristi kao i svi drugi besplatno bazen i SRC Petnica, a nije zanemarljiv i prihod od članarina.

Read more...

CUNAMI BORBE ODNEĆE I SPORTSKU MAFIJU ŠTO HARA

lopte3"Pokazaćemo mafiji da niko nije jači od države. Tražiću od Vlade da tu bandu udari maljem direktno u glavu. To će biti realnost u danima i nedeljama koje dolaze", ovim rečima predsednik SR Srbije Aleksandar Vučić je najavio 21.oktobra beskompromisni okršaj sa organizovanim kriminalom.

 Srpski sport, a na žalost nije samo sport i pitanju već i mnogi drugi segmenti života, su u rukama  nečasnih ljudi.

Mafija hara, a sposobni da otimaju sve što požele ne staju. Bahati i nezajažljivi nemaju  više kriterijuma. Sve bi da uzmu! 

Čekamo čas da  nadležni za sprečavanje činjenja i širenja krimimala u svetu sporta, a to su policija, tužilaštvo i sudovi   udare maljem istine i pravde po glavi osione kriminalce.

Kriminal ne traje od juče i nije ga lako počisiti i iskoreniti i duboko se poput kancera uvukuo u sve pore života.

U ščekivanju ekspresne reakcije države i  konačan  obračuna sa kriminalom u sportu od vrha do dna izrasle  piramide, svesni smo da to neće biti ni malo.

Pravilo broj jedan  glasi: Riba se  čisti  od glave!

Malj  malj pravde i istine je podignut.

Kancer  će se širii brzinom svetlosti. Uništiva  mnogo brže nego što bilo ko misli sve pred sobom.

Ostalo je još ono malo  zdravog tkiva i telu odavno prebolesnog sveta. Lišen  i najvažnijeg segmenta ljudi na tribinama sportskih terena, sport je postao zatvoren, a mafija što hara zaštićena  od bilo kakve javne reakcije i osude. Mediji su postali mutant servis i puki prenosioci "DOBRIH VESTI".  Kvazi kerber i smenskarski novinari haraju.

Na sreću ima još nepotčinjenih  misionara časne profesije.   

Korov buja i neće biti lako da se iskoreni. Oštre kose  su spremne  da u rukama veštih kosaca  krenu u kosidbu zla i pošasti.

Borba  sa korovom neće biti laka, a dobro se zna niko bitku ni pobedu nije izvojevao bez borbe i prolivene krvi.

Cunami, odnosno  otvoren obračun sa sportskom i svakom drugom mafijom ma gde bila i koliko moćna bila jr neminovnost.

Priroda ima košavu moćno oružje da počisti nebo iznad nas, odnose otrov što nas truje i ubija, tako  otvori vrata Suncu.

Put da Sunce  izvora svetlosti i života još niko nije uništio i zato čekanja nema.

U obračun sa mafijom ma gde bila i koliko bila moćna.

U prosvetljenju i borbi je spas!

Read more...

BOŽIĆNI POST JE POČEO, ŽIVOT IMA DOVOLJNO RUNDI, ŠANSA JE TU, A I VREME JE...

BOKS RUKAVICA LEB I MAST I PAPRIKA

 foto:Ksenija Ilić Plamen svećica stidljivo upaljenih u ćelijama utamničenog   valjevskog sveta sporta, parče hleba, masti i naravno aleve, rasplamsao je   svetlost i postao na tren  ćas prosvećenja i za neverovati, mogućeg prosvetljenja.

Svi što ne odustaju su  kovači svoje sreće.

Sve više je vajara izniklih iz  blata.

Ideje je ništa,  kao put popločan dobrim namerama do pakla. Samo dela ostaju, za razliku od zla i nedela, oduvek nekom đavoljom silom prisutna u ljudima.

Luzeri kolo vode na sve strane, ubeđeni da su najbolji, a  ne ono što u biti jesu,  krš za otpis. Razbacuju se novcem kao pijani milioneri. Milioneri jesu, ali ni jednu paru od silnih miliona nisu zaradili.

Sve milione politikantskom voljim gorih od sebe su prigrabili i nemilice troše. Nisu svesni  da zemaljskom sudu mogu, ali Božjem nikada izmaći neće.

Deda mrazevi ne postoje ma šta luzeri mislili o sebi i svojim dobročinstvima, što zajednički prave sa svojim dobročiniteljima.

Troše tuđe nemilice, jer obraza nemaju, nesvesni da ih  neznanje, bahatost i licemerje,  neće nikada do uspeha dovesti!

Uvek su na kraju početku svog kraja. Ubeđeni su da je  njih kraj, samo početak novog nikada  ostvarenog. Nesrećnici bi da budu lekari da leče, iako samo   drugima nesreću nanose. Na žalost nisu  svesni da ni  sebi ne mogu pomoći, a da na  lekarskom mantilu  ni konca što drži dugme nisu dostojni.

U okruženju neviđenih luzera  i štetočina, ipak je  krenulo !

Izlaz iz blata gde smo svi postoji!

Počelo je, a gde bi, u sportu naravno.

Odabrani, najhrabrijih, spremni da se u  areni gladijatorski bore i krvare  do poslednje kapi krvi, prosuli su  krv u, i oko ringa. Mnogi misle uzalad, ali silno greše.

Momci u  ringu  iz blata su izvajali titulu. A, i oni pored ringa, gde je uvek bilo  najteže pobediti su bili još uspešniji.

Protivnik u  rukavicama uvek  časni gladijator, ipak je bio lakši od  drugog  imaginarnog, đavolske glave, od  belokušaljaša do  najtežeg i največeg  "nevidljivog" što bi svojom moći da kroji  nikad  skrojeno.

U gradu nekada sporta, i  danas je to, ali samo u glavama nepopravljivih  optimista i romanitčara, sa stavom da se može uspeti,  desilo se nemoguće,  povratak sporta i pobednika.

Rušenje i ruženje vrednosti decenijama odsutnog parametra u valjevskom svetu sporta je prekinuto.

Sirotinja bez novca, ali ne u duši i srcu, naoružana znanjem, posvečenošću, nestvarnom  voljom  i energijomm  da uspe,   hrabro je krenula ka svetlosti svesna da može biti spržena.

Rezultatom su zasenili sve.

Doneli su "ugašenom" bokserskom  klubu šampionsku krunu. U moru dobrih bilo je kao i u svakom poslu pogrešenih odluka. Pljuštali su teški udarci sa svih strana.

Ali vojska pobednika okupljena oko  Spartaka, sa vizijom pobednika u sportu je uspela.

Danas je vođa pobednika ponižen. U politici staroj kurvi je poverovao kurvarima. Od prvog dana  bilo je jasno, kurvari su  ga prodali  bez okolišenja, javno i sramno, zarad  "viših interesa". Sačuvane su  guzice u prestonici, nesvesnih da su samo za kratko kupili vreme.

Novi  meč je već počeo. Luzeri ne odustaju,  iako se zna da štetočine i škart, nikada nisu bili, niti mogu postati pobednici

Bude se "anonimusi" vidljivi još uvek SAMO  na sportskom  polju,  sa vojskom ratnika sličnih sebi.

Hode nebeskim visinima i horizontalnim širinama,  osvajaju ga i ponovo nam daju na uvid da postoji svet  pobednika.

Bez garda  sa pogledom u budućnost, bolju od ove  nemerljivo,  šampioni države u boksu,  podigli su ustanak pobednika i dokazali da ko stoji po strani gubi dragoceno vreme, jer dani teku.

Od čekanja nema koristi.  Okolnosti se same od sebe ne menjaju jer  ništa nam se samo neće dati.

Ući  u direktan okršaj, u klinč što rešava sudbinu je osnov života.

Sevaće  krošei, aparkati, direkti. Nok daun je izvesnost, a podizanje je znak istrajnosti u borbi.

Koliko li rundi će trajati borba, to se ne zna. Ali samo tako, hladne glave,  udarački i nikako drugačije borci, što se ne predaju i za koje nema izgubljenog meča postaće pobednici i počistiće luzere i nagomilani škart.

Boks je pokrenuo lavinu. Pored titule boks je doneo  i hram ovog sporta. Rade strpljivo, mudro, ćute,  svesni da su secekise i paraziti ponovo  vrebaju, i hoće  da im opet uskrate  sve što im pripada

"Golaći" za razliku od nesposobnih milonera i Centara troška mogu sve. Na delu su rukometaši. Otpisani, idu korak po korak napred. Nema sumnje uspeće, jer to osim što žele, mogu i imaju s kim!

A u svojoj "beton" ligi imaju samo i 12 rivala, za razliku od provelegovanih što za 10 utakmica u 2020, potrošiše 30.000 evra, sa efetkom, "novci su opravdani". Rezultat, to je i dalje samo pusta želja, jer sve ČETIRI najbitnije OD UKUPNO 9, deseta bez značaja sledi u decembru su (ne)očekivano izgubljene!

Nema  odustajanja! 

Slušajući  SRCE, a naoružani, poštenjem ličnim  integritetom i  istinom, pobednici su  donosili odluke  na osnovu mora informacija, nepogrešivo.

U talasu inspiracije iznedrili su zajedništvo, posvećenost i energiju za trijumf. Sagoreli su gorivo, uzleteli, leteli i sleteli. Pokazali da mogu i bez goriva da lete. Uložili su trud, stvorili su  sopstvenu reputaciju, podneli žrtve, i danas ih svi respektuju, a luzeri i štetočine ih se plaše.

Slede ih na isti način za sada samo u dva sporta,vaterpolu(VK VALIS) i rukometu(muški klub ORK Metalac).

Vaterpolo je predhodni gradnoačlenik, prepoznao, ali još uvek bitišu DVA KLUBA. To Grad Valjevo ne sme da dozvoli. Pomenuti predhodni I VEĆ ZABORAVLJENI, je u dilu  sa "komisijom" osakatio muški rukomet. Podredio  ga je prioritetnim strelcima, šahistima, i naravno svojim miljenicima iz ŽRK" Srbijanka 014,   i RK Metalac 2015. U društvu privlegovanih su ostali i sada već bivši  koalicioni OK VA 14, i naravno privatni Klub malog fudbala KMF RB.

Fudbalski mutant je iz" druge galaksije" JER ON UZIMA SVE, kao čuma decu!

krava na krovu

Politikantski, tupavo dva ženska kluba, realno skromnog potencijala, preko noći su postala klubovi VRLO VAŽNI,  klubovi milioneri.

Pojašnjenje da je to  privilegija i benefit nežnijem polu ne pije vodu jer pored omiljenog "Ankona samo za 270 evra, tri dana"  postoji i onaj drugi sa tradicijom OK Valjevo.

Na žalost diletanti i kursadžije   haraju. Od rezulatata imaju opravdanje da su za ništa potrošili sve. Članarine opljačkanih roditelja i dece su posebna priča.

Najgori  što se kite tuđim novcem, i lažu sebe i sve oko sebe da rade najbolje, odavno  nokautirani surovom istinom, jedan po jedan  nestaju, milom ili silom, najmanje je važno.  

Problem je samo što štetočine i luzeri, ostavljaju za sobom nedela pustoš i smrad.

Za divno čudo pošteđeni su bilo kakve LIČNE ODGOVORNOSTI!?

Na nesreću mnogo veća pošast pritiska  svet.

Pobediće je ČOVEK.

Oduvaće je kao i vetar u Sunce smog što se nadvio i guši ovaj Grad.

 LJUDSKOST NOSI SVETLOST U SEBI.

Izbora nema!

Život u tek započetom Božičnom postu  za ljude vere, čista srca i besmrtrne duše što svetlost nosi će pobediti.

Nevernici, luzeri, štetočine, paraziti  pokajte se, i budite LJUDI !

Videćete kako je lako biti ČOVEK!

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas