Menu

zaglavlje

ODBOJKAŠKI DOMINATORI SA KOLUBARE NOKAUTIRALI I MLADENOVČANE!

ODBOJKAŠKI DOMINATORI SA KOLUBARE N…

Impresivna serija odbojka...

"LETEĆI" DJUKAN IZREŠETAO “GOLUBOVE“ METALAC LIDER KLS

"LETEĆI" DJUKAN IZREŠETAO…

 foto Ninko Andrić ...

SA PRVIM SNEGOM STIŽU I NOVE POBEDE

SA PRVIM SNEGOM STIŽU I NOVE POBEDE

U trenutku kada je poznat...

DECEMBARSKA GORČINA POLITIKANSTVA I DEMONSTRACIJE SILE U SVETU SPORTA

DECEMBARSKA GORČINA POLITIKANSTVA I…

  Protekli novembar...

GORGONA MEDUZA I PERSEJ NA SRPSKO VALJEVSKI NAČIN

GORGONA MEDUZA I PERSEJ NA SRPSKO V…

 Uvod u poslednji vi...

FESTIVAL U BEOGRADU "SRBIJA ZEMLJA SPORTA"

FESTIVAL U BEOGRADU "SRBIJA ZE…

 U organizaciji Spor...

VALJEVO MOŽE DA PREPOLOVI GUBITAK U SNABDEVANJU VODOM ZA PIĆE

VALJEVO MOŽE DA PREPOLOVI GUBITAK U…

  foto Vodovod Valj...

U PODGORICI VIĐEN "PAD" ITALIJE, SLEDI I NEMAČKE U VALJEVU 2018.

U PODGORICI VIĐEN "PAD" I…

foto RBL Posle odlično...

Prev Next

ČETIRI ZLATA RVAČIMA MLADOSTI U ČAČKU

 RK MLADOST Đurđević Branković trener Jovanović i LekićU Čačku na prvenstvu Srbije u rvanju slobodnim stilom rvači valjevske Mladosti osvojili su četiri zlatna, jedno srebrno i i jedno bronzano odličje.

Prvaci države postali su juniori Vuk Lekić (-96kg) i Bojan Đurđević (-84kg), kadet Ilija Lazarević (-76kg) i mlađi pionir Bojan Andrić (-55kg). Drugo mesto osvojila je juniorka Slavica Branković (-58kg), a treći je bio kadet Saša Nedeljković (-69kg).

Valjevski rvači su tako došli do pete titule prvaka države ove sezone u olimpijskim stilovima rvanja, čime su ponovili uspeh iz prošle godine, što je i bio cilj kluba u pojedinačnim takmičenjima.

U Drugoj ligi je izboren opstanak pobedom u Valjevu protiv obrenovačkog TENT-a, a poslednji ligaški turnir na programu je ove subote u Somboru, kada će Valjevci odmeriti snage sa šabačkim Vitezom i Gedžom iz Mladenovca. Nakon tog turnira, valjevske rvače u decembru očekuje nastup na tradicionalnom međunarodnom turniru Pobednik, kao i učešće u pionirskoj ligi Srbije, čime će biti stavljena tačka na veoma uspešnu takmičarsku godinu.

Read more...

VALJEVSKI PLIVAČI USPEŠNI U KRAGUJEVCU

 kragujevac stafetaNa međunarodnom plivačkom mitingu "Kup Kragujevca" u konkurenciji 27 klubova i 557 plivača iz Bugarske, BIH, Makedonije i Srbije, učestvovalo je 40 pliva iz Valjeva.

Najuspešniji takmičari Valisa su bili: Tijana Todorčević i Anđelija Damnjanović sa po dva prva mesta u svojim disciplinama.

Tijana je bila najbolja u disciplini 50m slobodno i 100m slobodno, dok je Anđelija osvojila dve zlatne medalje u disciplinama 50m i 100m prsno.

Vukašin Radovanović, Milica Ristić, Jana Tomašević i Maša Cvetković su u svojim disciplinama bili najbolji. Dve srebrne medalje osvojila je Milica Ristić. Do srebrne medalje, pored najviših plasmana, stigli su i Vukašin Radovanović i Jana Tomašević u disciplinama 100m leđno i 100m delfin. Marija Jevtić je bila druga na 100m slobodno, a Emilija Aćimović  na 50m prsno.
Odlična ženska štafeta Valisa u sastavu: Milica Risitć, Anđelija Damnjanović, Jana Tomašević i Tijana Todorčević je u disciplini 450m mešovito stigla do srebra.
"Nastupom na jednom od najjačih plivačkih mitinga gde je učestvovalo oko 560 plivača iz četiri zemlje i 27 klubova zauzeli smo ekipno četvrto mesto a naši plivači pored odličnih plasmana i medalja su popravili svoja najbolja vremena što je odličan pokazatelj forme kojom trenutno raspolažu. Važno nam je da istaknemo da je većina naših plivača nekoliko dana ranije učestvovala i na školskom republičkom prvenstvu, gde su Todorčević Tijana i Stefanović Simon bili treći u svojim disciplinama, a Anđelija Damnjanović, Milica Ristić i Marija Jevtić se plasirale na četvrta mesta u svojim disciplinama . Ovo je najveći uspeh osnovnih i srednjih škola na republičkim takmičenjima u sportu, i evidentan pokazatelj da su deca u Valjevu talentovana za bavljenje plivanjem ali i kvaliteta rada naših trenera ", kaže predsednik plivačkog kluba" Valis "Branislav Kovačević, sa trenerima Vladimirom Boškovićem i Nemanjom Radovićem ključni faktor uspeha valjevskih plivača.

Read more...

MINISTAR VANJA UDOVIČIĆ U MIONICI

1monca hala  deca

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je Mionicu i sa predsednikom Privremenog organa opštine Mionica Bobanom Jankovićem prisustvovao javnoj akciji programa„ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno”, a zatim se lično uverio kako teku radovi na konačnom završetku Hale sportova, po najavama u funkciji od Savindana 2018.godine.

Projekat „ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno”, je pokrenut na inicijativu Ministarstva omladine i sporta u cilju povećanja broja dece i mladih u Srbiji koji treniraju ili se rekreativno bave sportom.

          "Ovim programom želimo da mladima i deci omogućimo kvalitetno provođenje slobodnog vremena, što bolju iskorišćenost postojeće sportske infrastrukture, ali i stvaranje razvijene mreže mladih edukatora koji promovišu zdrave stilove života. Danas odavde šaljemo sjajnu sliku sa porukom da sport treba da bude način razmišljanja, kulture i vaspitanja“, rekao je ministar Udovičić.

Predsednik Privremenog organa opštine Mionica Boban Janković zahvalio se Vladi Republike Srbije i Ministarstvu omladine i sporta na podršci:

          „Mionička deca će izgradnjom sportske hale i renoviranjem fiskulturne sale imati priliku da treniraju u najboljim mogućim uslovima jer zaista to i zaslužuju. Od februara 2018. godine kada sportska hala bude završena, Mionica će biti na raspolaganju državi u organizovanju domaćih i međunarodnih takmičenja.“

Ministar Udovičić i predsednik Privremenog organa opštine Mionica Boban Janković obišli su radove na sportskoj hali koja je započeta još pre dve i po decenije, a konačno bi trebalo da budu završeni na Savindan 2018.godine

          Ukupna vrednost radova na sportskoj hali je 113,7 miliona dinara, od čega je Ministarstvo omladine i sporta opredelilo 44 miliona dinara, a ostatak finansijskih sredstava je obezbeđen iz budžeta opštine Mionica.

          U društvu ministra Udovičića i Bobana Jankovića su bili i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Goran Bojović, direktorka antidoping agencije Milica Vukašinović-Vesić, kao i pomoćnica ministra za omladinu Snežana Klašnja.

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas