Menu

zaglavlje

7JUL 202O: U BEOGRADU SUZAVAC I PENDRECI,  U JOVANJI KOLO,A POLICIJSKI ČAS OD PETKA !?

7JUL 202O: U BEOGRADU SUZAVAC I PEN…

Na ivanjdanskoj noći 7....

ŽESTOKO SNS POLITIKANSTVO U FSS, IMA LI SPASA VALJEVU!?

ŽESTOKO SNS POLITIKANSTVO U FSS, IM…

Kampanja FSS i dodela fud...

NIKA RATKOVIĆ PONOVO SA ZLATOM NA PODIJUMU TRKE NA UŠĆU

NIKA RATKOVIĆ PONOVO SA ZLATOM NA P…

Na drumskom Kupu Srbije...

KORONA I KASNI DOLAZAK LETA "POJELI" SKORO TREĆINU SEZONE KUPANJA U U SRC PETNICA

KORONA I KASNI DOLAZAK LETA "P…

Tek 1.jula, sa mesec dana...

POLA VEKA OD ODLASKA  VALJEVCA BOBE MILOVANOVIĆA BESMRTNOG GOSPODARA ČOVEKOLJUBLJA I BICIKLIZMA

POLA VEKA OD ODLASKA VALJEVCA BOBE…

Pre 50 godina 4.jula 1970...

VALISU(2006)  FINALE ŠAMPIONATA SRBIJE A VALJEVU SLEDEĆA SEZONA

VALISU(2006) FINALE ŠAMPIONATA SRB…

Dok gledamo silovanje zdr...

I PORED NOVE KRAĐE ŠAMPION METALAC SE ČASNO OPROSTIO OD TITULE U LOZNICI

I PORED NOVE KRAĐE ŠAMPION METALAC …

Valjevski Metalac je veče...

STUDENTSKO NE ODLUCI  O ZATVARANJU STUDENTSKIH DOMOVA U BEOGRADU

STUDENTSKO NE ODLUCI O ZATVARANJU …

foto renne19711 tviterV...

VUČIĆU ZA POČETAK NAM VRATI  FUDBAL, OSLOBODI VALJEVO ŠTETOČINE  MILANA  MILINOVIĆA!

VUČIĆU ZA POČETAK NAM VRATI FUDBAL…

Najplaćnije Udruženje g...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

NIKA RATKOVIĆ PONOVO SA ZLATOM NA PODIJUMU TRKE NA UŠĆU

NIKA RATKOVIC KUP BGD

Na drumskom Kupu Srbije posle nekoliko pehova ove sezone Nika Ratković(12) konačno se vratila na pobedničko postolje.

U trci na Ušću vozila je u svom stilu, sigurno, hrabro  i nepogrešivo. U finišu je "skočila"i odsprintala sve na stazi.

NIKA STRAT BGD 4 7

NIka je pobedila devojčice u konkurenciji poletarki(do 14 godina)  i sve dečake svog uzrasta, pa i one  i starije godinu dana.

Treća na cilj je stigla Tara Čulić mlađa godinu dana od Nike, ali sa Zojom Ratković takođe 2009. godište bila je peta, se sjajno borila sa starijim rivalkama.

NIKA KUP SRB BGD 3

Drumska trka na Ušću je bila duga 5 km.

Gala Ratković je diskvalfikovana u trci kadetkinja na 40 km  kada je vodeća grupa stigla i obišla  za krug. Četvrti član "Gala" tima Milorad Ratković  nije vozio jer se  mlađim kadetima nisu računali bodovali na ovoj trci

Mladi bciklisti Bobe  i Sputnjika voze  i dvodnevnu etapnu trku Mladi talenti Beograda.

12.jula se vozi Monti bajk Kup na Fruškoj Gori - Andrevlje

Read more...

POLA VEKA OD ODLASKA VALJEVCA BOBE MILOVANOVIĆA BESMRTNOG GOSPODARA ČOVEKOLJUBLJA I BICIKLIZMA

boba 0Pre 50 godina 4.jula 1970. godine preselio se večnost besmrtni gospodar biciklizma valjevskog  čovekoljbac kakv se retko rađa Valjevac Bogoljub Bobe Milovanović. A imao je samo 40 godina.

Nebeskom svetlošću i danas zrači harizmatični Boba, aiko ga neki zovu i dalje Bobe.

boba central

Iako izbledele fotografije i danas zrače i bude sećanja  na vreme u kome je ljudskost bila normalnost, a ne kao kao danas podanišitvo, tupavost  i bestidna pohlepa, oholost i bestijalnost umišljenih da nešto znaju, sa intelektom što vređa zdrav razum,  dvonažaca u ljudskom telu, povrh svega,  bezgranično zlih.

Bobe Valjevac je bio nepartijac,  oličenje odanosti i  posvećenosti svojoj ljubavi biciklizmu.

boba i gavra2 Komunistička vlast nije imala problem da prepozna i poštuje vrednosti Bobe, proglašenog za ličnost 1965. godine.boba park pecina

 

boba nsu

Bobe je plenio pažnju  vozeći moto trke sa i bez prikolice. Moto trke bile si Bobin izazov i najbrži način življenja.boba balanseroNačin života, uvek sa ljudima, prepoznatljiv i učinljiv bez granica, elegantan na način pariski. Bobe je bio simbol svog vremena i grada Valjeva.

Pobednik trke Kroz Srbiju 1945, sa ekipom valjevske Budućnosti,   a šest godina kasnije prvak Srbije. Sa svojim Valjevcima je bio šampion Jugoslavije u trci kontraša 1955, kao i na vojno patrolnom šampionatu države 1953.

boba ispred kluba

Kao predsednik Biciklističkog kluba Metalac,  naslednik Budućnosti, okupljao je  i organizovao mlade bicikliste. Vozili si i pobeđivali  najveća imena YU biciklizma, a 1959.godine je u Makedeniji Metalac postao ekipni šampion Jugoslavije na kontraškom velosipedskom prvenstvu.

BOBA TURIST

Juniori Metalca su bili u vrhu jugoslovenskog biciklizma.

boba i deca na krusiku

Posebna atrakacija su bili kriterijumu ulicama Valjeva, naravno organizovani na inicijativu Bobe, uvek atraktivni i neizvesni. Svoju biciklističku magiju demonstrirao je na stazi, a umetnost u voženju i nestvranim kretnjama  i balanisiranju na jednom točku VALJEVO je videlo na susretima gradova šesdestih  kada je Bobe svojom čarolijom na trkačkom biciklu  dobio ovacije i nadvisio pevački talenat zvezde u dolasku Mikija Jevremovića.   

BOBA DK

Član Izvrnog odbora BSJ Bobe Milovanović, predsednik SOFK-e Boba  je nagrađen  Plaketom Grada Valjeva 1965. za  uspehe, zalaganje i za razvoj biciklizma u gradu na Kolubari.

boba bgd

Dragan Kovač i ostali klupski drugovi uspeli su dve godine posle smrti Bogogoljuba Bobe Milovanovića da se nateraju vlast, vezujući se lancima za betonske stubove tadašnjeg  starog SUP-a da biciklistički klub  ponese ime velikana 1972.godine.

BOBA 7Pionir biciklizma danas nije zaboravljen, ali pored imena kluba, malo izokrenutog BK BOBA, a  ne BK "Bobe" hvala i za to "kumu", vreme je da Grad Valjevo velikanu biciklizma i ljudskoj gromadi podari ulicu, ili trgić. Onaj Bobin, a ne kod sata, kako krštavaju prostor kod česme u neposrednoj blizini prostorija nekada biciklističkog kluba a danas pečenjare i ko zna čega još.

BOBA KALDRMA

Pionir biciklizma, prijatelj, drug, brat,  čovek sa srcem lava, i dušom rajskom i osmehom za svakoga  kome je trebao savet,  pomoć uvek na raspolaganju, delima dokazan,  i  danas je sa  nama.

Nema nam druge, moramo iz blata i pošasti što pritiska što pre.

Na  to nas obavezuju časni ljudi poput Bobe uvek ispred svog vremena.

boba i pas

Bobe je bio čovek  za  svako vreme primer ljudskosti, časti i poštovanja, i samo zbog toga,  činjenjem i delima je  zaslužio svoje mesto u istoriji svog Valjeva.    

boba loz put

Read more...

VALISOVA ČETVORKA NA PRIPREMAMA KADETSKE REPREZENTACIJE SRBIJE

VALIS ČETVORKA

U Beogradu su od 22.juna do 4.jula na pripremama  kadetske reprezentacije Srbije četvorica vaterpolista VK VALIS: Aleksanar Kovačević, Petar Stanić, Stefan Vujić i Bogdan Gavrilović. Selektor je  Živko Gocić.

Posle potopa na finalnom turniru juniora (2001. i mlađi) Zapadne Srbije i neočekivano ubedjivih poraza od tri godine starijih Kragujevčana, Nišlija i Šapčana, dobra je vest su svi tinejdžeri Valisa tesitrirani i svi su negativni na test brisom  na  Covid-19. Naime jedan od igrača Radničkog učesnika turnira bio je zaražen korona virusom.VALIS KADETI I JUNIORI 2020

Odmora za  najbolje u timu nema.

Valis je u trenažnom procesu  u "vodi" od 1.juna. Uz preporuke lekara, i mera zaštite Zavoda za javno zdravlje, radi se svakodnevno na otvorenom plivalištu u SRC Petnica.

 Uoči letnje sezone valisovci su se uspešno uključili u čišenje kanala i uređenje prostora u SRC Petnica.VALIS KANALI 1

Valis će u  prvoj polovini jula biti domaćin finalnog  turnira regiona Zapadne Srbije za prvenstvo države u konkurenciji do 14 godina. Valisovci  u konkurenciji do 18 godina igraju regionalno finale u Šapcu, a kadeti( 2004 godište) u Kruševcu.

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas