Menu

zaglavlje

ZA ZLATNE VALISOVCE  OD GRADONAČELNIKA ŠOLJA, BLOKČE I OLOVČE

ZA ZLATNE VALISOVCE OD GRADONAČELN…

Uredno i uvek tačno  ...

KRSTOVDANSKI GROM, ALEKSANDAR 50+ ZA SPAS OBESMIŠLJENOG FUDBALA, FIBA UŽAS I NARAVNO POLITIKANSTVO

KRSTOVDANSKI GROM, ALEKSANDAR 50+ Z…

Foto: Javad Parsa/NTB N...

VALISOVCI VODILI SRBIJU DO KROVA EVROPE !

VALISOVCI VODILI SRBIJU DO KROVA EV…

FOTO Bauacalo, Gavrilov...

SUTRA “ REALNO NADREALNO”  ZA JUBILEJ  UMETENIČKOG STUDIJA TRNAVAC

SUTRA “ REALNO NADREALNO” ZA JUBIL…

Značajan jubilej četvt ...

SRBIJA I VALJEVSKI MUSKETARI VEČERAS SA ŠPANIJOM ZA EVROPSKO ZLATO

SRBIJA I VALJEVSKI MUSKETARI VEČERA…

Srbija večeras igra&nbs...

FESTIVAL ZIMNICE U KOCELJEVI ZA PRIMER U SRBIJI!

FESTIVAL ZIMNICE U KOCELJEVI ZA PRI…

  U SrbijI "okupira...

SRBIJA U FINALU EVROPSKOG ŠAMPIONATA, VRAĆEN DUG MAĐARIMA!

SRBIJA U FINALU EVROPSKOG ŠAMPIONAT…

  Srbija će igrati&...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

MLADA GARDA VAK-A REZULTATIMA POTVRĐUJU DA VALJEVU NEOPHODAN ATLETSKI STADIONČIĆ

VAK GORAN DJ

Na atletskom prvenstvu  Centralne Srbije u Kruševcu  za mlade nastupilo  je 15 čalanova VAK Valjevo. Iako se trenira  na neuslovnoj atetlskoj stazi, nalik na kamenjar, na stadionu Krušik, zahvaljujući neizmernoj posvećnosti mladih atletičara i stručnom radu profesora Gorana Đukića nekada atletskog šampiona niska medalja je sve veća. U Kruševcu su osvojene još dve medalje, srebro i bronza, a većina mladih Valjevki Valjevaca, je na tartanu sjajno trčala i postigli najbolje  svoje rezultate.

Mlađa juniorka Anja Pavlović(2006) je na 400 metara bila druga iza pobednice Lene Maletić sjajne sa normom za EP.  Anđelija Žarković(2006) je osvojila  bronzu, i postavila lični rekord.

Mlađi junior Gimnazijalac Nikola Đukić je na 800 metara istrčao  svoj najbolji rezulat.

Mlađa pionirka  Milica Obradović( 2010) i  Matija  Ristić( 2010) su takođe postavili lične rekordne na 400 metara, a trčali su sa starijim pionirima.

Kruševačko iskustvo je veliki podstrek za mlade atletičare,  ali i jedinstvena  poruka gradskoj vlasti. Več ovog leta se mora iznaći način, da Grad Valjevo sa HK Krušik, i vrhom države,  na Olimpijskom stadionu na ušću Gradca u Kolubaru obezbedi sredstva za uređenje  atletskih staza, i postavljanje  tartana.

Grad Valjevo nije Grad Ub, nema kuma Darka Glišića!
Za svoju mladost se mora borate kako zna i ume.

Vlast  nikako ne sme  dozvoliti  da Valjevo postane još veća sportska kasaba, u pravim smislu te reči. Ub je za kratko vreme izgradio više atletskih terena, od leta će Jedinatvo će  igrati Prvu fudbalsku  ligu Srbije. Akva park, i zatvoren bazen  su za Valjevo,  sa KK Metalac, VK Valis i sramno devastiranim fudbalskim mutantom FK BK 2014,  misaona imenica.

Potrebno je podići glavu, suočiti se sa stvarnošću,  i  obratiti sa  konkretnim zahtevom zna se kome, i već ovog leta postaviti  atletske staze na Krušiku,  toplotne pumpe i  solarnu  elektranu  u SRC Petnica, a naredne godine dovesti stadion u Parku Pećina i stanje  potrebno  za normalno funkcionisanje. Samo tako SPC Valjevo, sa halom sportova i zatovrenim bazenom, za koje postoje generalni projekat i studija izvodljivosti  može sportski konačno da "progleda"

Deca nisu broj, Valjevo ih ima "samo" 10.000.  Deca su najveće bogatstvo, ne samo svojih roditelja, nego u svake sredine u kojoj odrastaju, da su sutra budu zdravi, sposobni i korisni članovi društa. 

"Samo" zato su priorietet svih priorieteta!

Read more...

SRBIJI 6 MEDALJA NA JUNIORSKOM ŠAMPIONATU BALKANA, ANJA PAVLOVIĆ 5-a SA ŠTAFETOM

anja 4 balkan s bgd 13 2 22

U uslovima moćnijeg obezbeđenja i  od onog na  OI u Kini,  u beogradskoj Atletskoj dvorani je  održan je šampionat  Balkana  za starije juniore i juniorke. Takmičenje je okupilo preko 250 atletičara iz 19 federacija članica ABAF-a.

Srbija  osvojila je ukupno šest medalja: jednu zlatnu, jednu srebrnu i četiri bronzane, a oborila i dva nacionalna rekorda u štafetama.

Angelina Topić je preskočiča 186 cm na put  do  zlato. Za  pobedničk  podujim i krov  Balkana bila je dovoljna  preskočena visina od 186 cm,   Zorana Rokavec je u istoj discipline  bila treća sa 183 cm.

Vicešampionka Balkana na 800 m je  članicazrenjaninskog Banta Dunja Sikima sa  vremenom 2min. i 12 sekundi.

Strahinja Radaković osvojio je bronzu u trci na 60 m i postigao državni rekord  sada 7.89 s.

kao i Maksim Puškar na 3000 m sa 8:31,23.

Štafeta starijih juniorki 4X400m u sastavu Lena Maletić, Dunja Sikima, Anja Pavlović i Anastasija Miča oborila su za neverovatnih skoro  5 sekundi nacionaloni  rekord 3.56,47 i osvojila peto mesto.

U trci 4X400 nastupilo je 9 šetafeta.

Slovenke(Sekavčnik, Sadek, Kločnik i Zbičajnik su bile neprokosnovene( 3.44,49). Druga je štafeta Turske, treća Rumunije, a 4. Hrvatska. Nastupile su takmičarke rođene 2003.godine I mlađe.Anja Pavlović(2006) je imala podršku svog  trenera Gorana Đukića, pa ne čudi rezultat mlade Valjevke.

Anjin talenat, odricanje,  rad, posvećenost, ljubav, i pre  svega stručnost pedagoga fizičke  kultutre Gorana Đukića  dolaze sve više do izražaja, a kruna zimske sezone je Balkanski šampionat.

“Srećna sam što sam bila akter ovako velike manifestacije, najveće do sada  u karijeri. Posebno mi je prijalo prisustvo trenera Gorana Đukića. Njegov glas,  pogled i podršku  su mi neizmerno značili. Doneli su mi dodatnu sigurnost I hrabrost da trčim najbolje što mogu” poručila je za naš portal Anja .

goran dj a nja anlkan 22

Rezultat Anje Pavlović dobijaju posebno  na  značaju  ako su zna  u kakvim uslovima sa članovi AK VAK 014 rade. Spas stiže iz fitnes centra TOP FORM.

Staza oko terena na stadionu Krušik  na Krušik podseča u  Valjevo nikada nije  imalo  tartan stazu za potrebe Kraljice sportova!?

Ub sa tri puta manje svojih varošana(3.000 I kusur), valjda zbog statusa Grada, zahvaljukući Darku  Glišiću  je izgrdaio atletski stadiončić sa  4 tartan staze, a u aprilu će organizovati i prvo  zvanično takmičenje.

Poruka  za vlast valjevsku da se malo ugledaju na “inficirane magijom života”, i  posle dve godine sa korona virusom, nestvarno, sa još više energije odani svojoj misiji borbe za ljudski život! 

Samo nek vam na umu budu lekari  i medicinsko osoblje Opšta bolnice Valjevo, u svih kovid bolinica u Srbiji. Puka borba za vlast i promocija "Zlatnog doba" su odavno prepoznati. Politikansko fašisodino i robovsko služenje besmislu, ne donosi dobro.

U vremenu zla i pošasti mora da se zna!

U Opštoj bolnici Valjevu rade nevidiljivi heroji.

Od grudnog, infektivnog, intenzivne, poluintenzivne nege... i svuda gde se vidi vatra  danonoćna borba sa kovidom za živote, svetlost i nadu  nude isključivo  istinski i neumorni ratnici vremena zlog.

Građani Valjeva su preponosni  na dela “skafanderovaca” plemenitih, stručnih, posvečenih odgovornih ljudi sledbenika Hipokratove zakletve, i neumornih medicinskih gladijatorki i gladijatra svakodnevnu u čeljustima smrti.

Lazare Gojkoviću, za dobra dela,  i osmeh na licu  svojih sugrađanja, nema limita.

Za početak nepohodne  su  boce i  kiseonik za korišćenje u kućnim uslovoma.

Većina  vremešnih pacijenata,   nije u mogućnosti  da plate  rentriranje  od 800 dinara dnevno, do 100 evra na mesečnom nivou. Nevidljiv bi bi to izdatak za   Telekom-Srbiju ili bilo kog društveno odgovornog donatora.

U Srbiji danas  ima dovoljno operatera  da obezbede  po 1 aktivni mobilni broj   na svakom odeljenju,  u Opštoj bolnici  Valjevo. I ne samo u Valjevu već u  svakoj sličnoj medicinskoj ustanovi u Srbiji.  

Čuti glas najmilijih je bitan  korak ka ozdravljenju  duše i tela svakog za čije život se bore valjevski i lekari širom Srbije.

A posle tog prvog koraka, i bezrezervne podrške nesalomivima sve je drugačije. 

I zato svakoga dana pre svih   tekućih obaveza u "sivom domu", informacije i ispunjenje  svakog  zahteva što će stići iz   VALJEVSKE KUĆE ŽIVOTA! 

Za zdravlje dece za pored vaspitanja i obrazovanja, BITAN JE I SVET SPORTA.

"SAMO" 10.000 školaraca i MLADIH  dok to mogu zavređuje tartan staza  na otvorenom, a na leto i zatvoren olimpijski bazen.

Da način raspodele 83 miliona dinara,  narodnih para, bude ni po babu ni po srečevima, što je jedino ispravno, a ne da svako iole upučen prepozna očiglednu zloupotrebu  i manipulaciju.

Konačno se MORA prekinuti besmisleno davanje  sredstava politički podobnim za sve i svašta!

Pored bazičnih sportova, atletike, gimnastike, plivanja, Grad Valjevo dileme nema, MORA se opredeliti za   finansiranje nosioca najpopularnija 4  sporta,   košarku, fudbal,  vaterpolo i boks.

I da školski sport tokom  cele godine i leta na "sportskim igrama školaraca" ponese takođe ogroman deo  od 83 miliona dinara narodnih para.

A ostali što se "grebu i grebuckaju" nek vide šta će.

Imaju razrađen sistem "članinarenja". Ubuduže nek se  snalaze kako znaju i umeju, a ne da parazitiraju i uzimaju ono što ni po kom osnovu  nikada nije ni pripadalo.

Kvalitetne škole sporta VK Valis, FK Radnički, AK VAK 014 su reper, ali  i porodične sportske manufukature su svojevrsna potvrda da kvalitetan rad i posveženost donose više od svake pomoći iz grdskog budžeta!  

Valjevu i Srbiji su potrebna zdrava deca!

Od Boga nam svima zdravlje!

Read more...

VALJEVKA ANJA PAVLOVIĆ TRČI NA BALKANSKOM ŠAMPIONATU

goran i anja

Jesenji  i rezultati ove zime Valjevke, atletičarke  Anje Pavlović(2006) iz AK VAK 014  su dobili na težini i već su  prepoznati. Anja, iako mlađa juniorka, će trčaće u  juniorskoj štafeti Srbije, Na Balkanskom šampionatu narednog vikenda u Areni Beograd na Balkanskom šampionatu. pored Anje članice štafete su  Anastasija Miča, Lena Maletić i Dunja Sikimi.

Anja je proteklog vikenda na prvenstvu Srbije za starije juniore, u trci na 400 metara istrčala do bronze(59,97sek.). U trci na 200 metara zabeležila 9. vreme, uz očiglednu mogućnost za napredak. Od kada je sa Anjom, pre nešto više od godinu dana, profesor fizičkog vaspitanja, trener atletike, fitnes instructor, u eks Jugoslaviji, najbrži junior na 800m Goran Đukić evidentan je permanentni napredak.

Znatno manje u atletici, tek nešto više od godinu dana valjevski gimnazijalac, mlađi junior, Nikola Đukić((kraj 2005) takođe član VAK 014 najavljuje da je posle odbojke i košarke konačno našao sebe u sportu.

nikola i anja

Na nivou Centralne Srbije i na krosevima  već se nizao pobednička postolja. Poslednju pobedu ostvario je kao i Anja, nedavno na Svetosavskoj trci. Na  prventsvu  Srbije za starije juniore je u discipline 800m bio osmi.

Prvenstvo Balkana je u nedelju u Areni Beograd.

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas