Menu

zaglavlje

PROLETER PONOVO DOBIO VALIS, VALJEVO ŠOKIRALO TAŠ

PROLETER PONOVO DOBIO VALIS, VALJEV…

Posle  dvomesečne pa...

NOVA-S NAPADA, A KRUŠIK OPET MOĆAN NA TRŽIŠTU I U POTRAZI ZA MLADIM STRUČNJACIMA

NOVA-S NAPADA, A KRUŠIK OPET MOĆAN …

I pored obraćanja&nbs...

PREDSEDNIK SRBIJE  NAJAVIO IZGRADNJU DVE FABRIKE U VALJEVU !

PREDSEDNIK SRBIJE NAJAVIO IZGRADNJ…

  Predsednik Srbije...

NOVI  PODSTREK IZGRADNJI SPC DALI VATERPOLISTI VALISA

NOVI PODSTREK IZGRADNJI SPC DALI V…

Svako se na svoj način b...

SUNCE NAS OGREJA U NEDELJI "BUĐENJA" IZ ZIMSKOG SNA

SUNCE NAS OGREJA U NEDELJI "BU…

Predoslednja nedelja u ...

DOMINACIJA NOVAKA ZA DEVETI  GREND SLEM U MELBURNU

DOMINACIJA NOVAKA ZA DEVETI GREND …

Da je najbolji na svetu N...

OTIŠAO JE ČOVEK RAJSKOG SRCA I DUŠE SAŠA PAKEVIĆ(1967-2021)

OTIŠAO JE ČOVEK RAJSKOG SRCA I DUŠE…

Crni febrauar i ove 20...

VUČIĆ NAJAVIO BOKSERSKI SPEKTAKL U NOVEMBRU I  PODRŽAO REGIONALNU LIGU

VUČIĆ NAJAVIO BOKSERSKI SPEKTAKL U …

Predsednik Srbije Ale...

METALAC POBEDIO, ALI I DALJE NA 3  KORAKA OD LUKE SPASA

METALAC POBEDIO, ALI I DALJE NA 3 …

Metalac večeras nije že...

VALISU NOVO  SREBRO U KUPU, A METALCU "MIŠJA RUPA" I U ČAJETINI

VALISU NOVO SREBRO U KUPU, A METAL…

Čudan je ledeni viken...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

DECA SA ZVEZDARE I SISTEM ZA LEKCIJA I U KUPU MILIONERKAMA I "DOŽIVOTNOM"

rk bgd finale kupa cs 2020

U finalu Kupa Centralne  Srbije član  Super B lige rukometašice Beograda, prosek je 17 godina,   nadigrale su  u hali sportova 15. septembar u Valjevu ŽRK Metalac i osvojile trofej, iako rezultat  30:28(16:13) to ne govori. RK Beograd se plasirao i 1/4 finale Kupa Srbije, a za pobedu u Valjevu stigao je i slatka nagrada krem bananice.

Izabranice Đurice Nađa po godinama mnogo mlađe od svojih  rivalki, ali igrom očigledno iznad svog uzrasta, ni jednog trenutka nisu dale nikakvu nadu  valjevskoj ekipi da se makar ponada  da može stići do pobedničkog pehara.

zrk rkbgd fk 2020

Prednost od 3 do pet golova, ostvarena  sredinom prvog poluvremena je bila plod brže, organizovanije i taktikčki mudre igre tneijdžerke sa Zvezdare. Odbrana 5-1 sa akcentom na Martu Mosurović, i preuzimanje je bila nasalomiva.

orm bgd 4

brze i Produktivne i uigrane  kombinacije  u napadu, donele su  prostor za realizaciju kroz sredinu preko brzih bekova, a po potrebi preko krila i pivota.

zrk bgdt5

Trio Marija Ilić(na slici ispod), igrač utakmice, postigla je i 7 golova, Iva Đuran 9, i Danijela Petković, ali i najmlađa, golman Tatjana Ćinik(14 godina), kao i nešto starija Marijana Mitrovski  vodili su  Beograd da pehara.

zrk bg ilic

Kod Valjevki Milica Živanović je postigla 7, Marta Mosurović 6, Tamara Mandić i Sabina Karadinović  po 5 golova.

zrk n ok bgd 2

zrk rk bg f kcs

Dok je po osvajanju  Kupa Centralne Srbije ispred hale sportova 15.SEPTEMBAR Đurica Nađ  trener čuda sa Zvezdare-RK Beograd,  što  sa decom od 14 do 20-ak godina,  hara Super B ligom  govorio o osvojenom trofeju u nadmetanju  sa novokomponovanim valjevskim centrom troška-milionerkama,  i večeras bez pobede, trener  Dušan Novokmet u prolazu ničim izazvan  je  dobacio:

"Nemoj ovom  davati  izjavu, on je govno"

Novokmetu su  kad iz gubi   obično krive sudije i delegati. Ovoga puta je   posle (ne)čekivano nove lako izgubljene utakmice, i bolnog poraza  pokazao je svoje  pravo lice.

"Doživitni" zna najbolje kako je prošao u BiH, a sada dodatno "ojačao"  kao čovek partije sa liste, alii dalje bez  odborničkog mandata,    je posle dve  lekcije u Beogradu, opet od Begrađanki, i još jednog   javnog časa rukometa,  iskalio  bes  u jednoj rečenici.  

Dušan Novokmet je već par godina obeležava svoje bitisanje kao trener ŽRK Metalac 2015,a talentovane valjevske  tinejdžerke netragom nestaju iz rukometa.

Zašto, možda zna baš on, sjajni igrač, vanserijski  šuter, ali to je već vreme daleko iza nas.

Svi pokazatelji   potvrđuju " neće ga nikako uspesi", od kako vodi ŽRK Metalac 2015.

Tim za ovu sezonu je baš on birao.

zrk m bg finale kupa cs

Bez   žara  i timske energije porazi su neminovnost. Možda i zbog ćinjenice da   Dunja Despotović u utakmici godine postigne samo 3 gola, a prosek joj je kada igra na svom nivou tri puta veći. Do juče ubijitog strelca  mnogi klubovi su tražili da vide u svojim redovima.

Mira Obrenović  je davala u proseku po 10 golova, ali je više  nema u timu.

Valjevska deca Nevena Starčević,  Anja Vilotijević, Aksentijevićeva, Radojičićeva nisu više u  ŽRK Metalac.

Bane Cvjetić, dušom i srcem čovek rukometa podseća na neprijatni duel  Novokmeta u Lazarevcu na beznačajnim turniru sa legendom YU rukometa, eks kapitenom YU reprezentacije profesorkom  Ljubicom Bukurov, ali i na repertoar prema svakome ko mu nije po volji, kao i na detalj, doživotne zabrana bavljenja rukometom u BiH.

Rat saopštenjima sa RSS je posebna priča ŽRK Metalac 2015. Ma koliko  bili u pravu, neuspeh na terenu pisanjem saopštenja niko nije  pretvorio u pobede

Godina na zalasku je  potvrda da 3,5 miliona dinara u kasi ŽRK Metalac nisu ništa bitno promenila, jer očigledno sistema nema, a objašnjenje Milana Gajića člana UO posle večerašnjeg poraza da igračice "nisu slušale trenera" sve govori.

Dr. Mihail Litva je rekao: Želiš da saznaš svog glavnog neprijatelja? Pogledaj u ogledalo. Izbori se sa njim i ostali će se razbežati. Ako čovek ne može ništa dobro reći o sebi, a želi nešto da kaže, on počinje da govori loše o drugima.

                         ČUDO SA ZVEZDARE  HARA BEOGRADOM I SRBIJOM!

zrk m bg radost

Trener  pobednika  Kupa Centralne Srbije Đurica Nađ je zahvalio domaćinu na gostoprimstvu i  na koreketnoj igri, ali izrazio optimizam da će  tim koji vodi najkasnije za dve godine biti u eliti, a zatim po planu, nastaviti da korača ka tituli šampiona Srbije.

 Naverovatno je da se  sredstvima Grada Beograda   pokrivaju samo troškovi sala za trening, dok sve obaveze   najvećim delom finansiraju  roditelji dveojčica  i  devojaka, članarinom  koju plaćaju svi, osim igračica sa profesionalmim ugovorom u RK Beograd.

Tinejdžerke sa Zvezdare su pokazale Valjevu, bio je i  direktan tv prenos, zašto su čudo   srpskog ženskog rukometa.Predsednik Skupštine i Upravnog odbora Srđan Ilić RK Beograd  jedan od trojice oficira  "troglave aždaje"je za naš portal izjavio da je priča RK Beograd počela okupljanjem ljudi iz kraja,  školicom rukometa, i da je ovo što se danas dešava samo plod spartanskog rada, asketskog odricanja i vere da čovek ako želi može sve da postigne.(foto Ilić, Nadj, Pap)

1rk bgd trio

"Ranije je RK Beograd bio" UNPROFOR" jer svi treneri  bez posla su dolazili kod nas. Pet godina   radimo i ženski rukomet, uz dogovor da mora da se poštuje, lanac komande. Sa decom od 14 godina počeli smo pre 4 da igramo Prvu ligu - Centar, a  Super B ligu igramo već drugu sezonu. Đurica Nađ, Aleksanadar Pap u ženskom i Branko Padežanin u muškom rukometu su glavni, a imaju brojne saradnike, mlade trenere, tako da ih radi ukupno 13. Đurica i ja, snosimo sve troškove  za  ženski klub, pomaže nam Pap,a muški na svojim plećima nosi Padežanin- Naravno tu je i   redovni prohod od  članarina. Deca treniraju u košarkaškoj sali   "Olimpa"na Zvezdari i u "Šumicama".

Beograd ima   42 rukometna kluba, od kojih su 15 ženski, a RK Beograd je najmasovniji i najbolje organizovan klub, vi tvrdite i najbolji.

"Mi smo najbolji. Kod nas se tačno zna šta ko  radi.   Mi živimo za rukomet, a ne kao većina drugih  za pare. "Sekta" je naš cilj , da nas svi "mrze". Prosek ekipe je 17 godina. Imamo   4 juniorske   2 kadetske  i 2 pionirske repezentativke.

Prvaci smo Srbije za  2001, 2002. 2003, gdište  u poslednje 4 godine i jednom smo bili vicešampioni.

RK BGD TATJANA

Ne krijete da su  vam ambicije Liga šampiona.

"Kotizacija od  550.000 dinara za Super B ligu je pokrivamo  nas trojica. Kako, znamo samo mi. Super A liga je u planu za godinu  dana. RK Beograd ima dve seniorske ekipe, mušku(Prva liga) i žensku u Super B ligi, a pored njih još 17 mlađih kategorija, 4 ženski 13  muških. Za a treninge koristimo i školske sale. Naša deca igraju  Ligu Beograda, Ligu RK Beograd, i Dečiju ligu. Sarađujemo sa 11 škola u Beogradu. Imamo 200 dečaka i 80 devojčica. Idemo po školama, animiramo decu, jer na časove fizičke kulture. Prepoznajemo talente i na sve načine pokušavamo da ih "inficiranmo rukometom. Deca se igraju, a mi ih animiramo. Naš cilj je da  od  36 devojčica 2004. i 2005. godišta stvorimo jezgro za evropska takmičenja.

Vi ste primer  u Srbiji kako se danas jedino može i mora raditi u sportu

"Zbog korone stopirane su aktivnosti, ali kada je najteže mi smo najjači. Na raspolaganju smo Valjevu za saradnju  na svim nivioma", poručio je na kraju ove nestvarne priče o rukometu na Zvezdari, čovek autoriteta, energije, znanja, posvečenosti i odgovoronosti, Srđan Ilić predsednik RK Beograd.

ZRKM BG LOPTA

Za sve što rade i sutra bi da nadju sebe u svetu sporta, nije na odmet posle ove priče da zakucaju na vrata i saznaju još bitinih detalja u radu RK Beograd.

pehar 2020rss

Iskustvo i posvečnost društva sa Zvezdare biće im od višestruke koristi!

Srpski sport valja spasavati, dok se još može od nadolezeće horde lupeža i profitera, što bi da haraju.

Dok se se još može!

Sport valja spasavati, dok se još može od nadolezeće horde lupeža i profitera, što bi da haraju.

Dok se se još može!

Read more...

ORK METALAC SRUŠIO LIDERA U VALJEVU, SLABOSTI EVIDENTNE

ork m nbgd1

Iako evidentno neuigrani, i pomanjkanjem snage, samim tim i koncentracije rukometaši Metalca, isključivo Valjevci, su na mišiće i na  individualni kvalitet, na prvom mestu Koste Đerića na  golu pregrmeli derbi. ORK Metalac je pobedio do juče neporaženi talentovani sastav N.Beograda 28:26 za drugu pobedu u beton Prvoj ligi - Centar, i potvrdu da se može daleko dobaciti i pored svega kroz šta je za malo ugašeni klub prošao ove jeseni.

Da sa mladom ekipom sa Novog Beograda neće biti lako potvrdio je finiš prvog poluvremena. Prednost Metalca 11:7 se za tili istopila na samo jedan gol(12:11). Metalac u nastavku  ponovo "leti" na rekordnih PLUS 5 (24:19) u 50.minutu, uz dva gola sa dva igrača manje.

Umor čini svoje i očekivano sledi strmoglavi pad koncentracije. Bezidejni napad, bez rešenja na odbranu 5-1, donosi ne mali broj ishitrenih šuteva  i bačenih lopti u ruke  protivniku. A za  kontru retko odbrane ima. Aleksa Stanić, uz podršku kapitena Jovanovića nepuna 4 minuta pre kraja nosi svoj  tim do 24:24. Posle drugog izjednačenja (25:25) na sreću Jovanović gubi živce, i u cugu prestrogo dobija 4 minuta isključenja(2+2).

Poklonu se ne gleda u zube!

Obilato ga koriste Valjevci i za malo tragičari Žarković jednim  i Ognjen Pejić sa dva gola rešavaju pitanje pobednika.

Vreme preko potrebno da se ekipa uigra je saveznik ORK Metalac. Sledi gostovanje Rekreativu. Beograđane predvodi internacionalac i eks reprezentativac Rastko Stojković(39). Valja biti mudar, te  pojačati MALO rad tokom nedelje, pa će biti  manje  praznog  hoda u igri, viđenog i protiv Zvezde 2, i posebno juče u meču sa liderom Prve lige Centar sa Novog Beograda.

Najvažnije je da se kockice slažu na terenu.

ork m ngd kraj

Rade Marić sa saradnicima grmi van terena, a rezultati na terenu, škola rukometa, prvenstvo osnovaca su budućnost, sreća i radost valjevskog sporta i rukometa.

orkm skola r

Sa postojećim snagama, ali i još jednim ili eventualno dva pojačanja Metalac ima realne šanse da se umeša u borbu  za plasman Super  B ligu, u kojoj rangom čašćenje komšije iz Uba tavore, sa jednom pobedom i tri poraza.

ORK Metalac – RK Novi Beograd 28:26 (12:11)

Hala sportova 15.septembar. Sudije: Berdić i Šorak(Beograd). Isključenja: Metalac 10min, N.Beograd 4 min. Sedmerci Metalac 2(2), N.Beograd 9(7)

ORK Metalac: Đerić(10 odbrana i dva sedmerca), Simeunović, Radojičić 5, Rakić, Milovanović , Milinković (4), Višić, Grujičić 5, Nedeljković, Andrić 1, Pejić7, Radosavljević, Pantić 4, Kovačević, Nešković, Žarković 2. Trener: Dragomir Čačić.

RK Novi Beograd: Isailović 2, Ranin, Tomov 1, Mandić 1, Vušurović 3, Duraković, Brajtigam 3, Hajdin Jovanović 5, Stanić 10, Denić, Krstić,  Ćosić, Ivanović 1, Suk , Stijović. Trener: Igor Nikolić

Igrač utakmice: Krsta Đerić (ORK Metalac)

Read more...

NEŠTO JE TRULO U ŽRK METALAC 2015!

hazena slikafoto fb žrk metalac 2015vPosle poraza od "vrtića" Radničkog i rukometašice Hazene su savladale ORK Metalac 2015. U 4. kolu Prve lige "Centar" U SC Rajovica Hazena je slavila ubedljivo 32:27 (21:15).

Po ličnom priznanju aktera ovoga puta "problem" nisu bile sudije, suđenje je bilo korektno, već protivnik.

Bolji efikasniji, organizovaniji, u svim segmentima igre iznad ŽRK Metalac 2015, sastav Hazena je već na početku drugog poluvremena  stigao do nedostižne prednosti 22:15(33min)  i tada je već bilo jasno ko će pobediti.

Utešitelji tvrde, ništa nije izgubljeno!?

Naravno da nije!

Novac se redovno sliva u kasu kluba. Najlakše je deklarisati se i pričati o radu sa mladima, a da li je to moguće u 3,5 termina u hali sportova 15.septembar, valja se zapitati. A i ono najvažnije:

RUKOMET JE KOLEKTIVNA IGRA!

Stvarnost je surovo realna!

Na terenu  sa koliko li devojaka i žena pristiglih da se se napravi rezultat, rezulatata nema. Odgovornost je u svakom poslu pored, rada i posvećenosti i naravno sportske sreće faktor x svakog uspeha.

Upiranje prstom u druge kao krivce za poraze, i čestitke pobednicima, donose samo podsmeh normalnog rukometnog sveta.

U ORK Metalac 2015 ima očigledno  trulog voća, izgleda i kukolja.

Valja odstraniti ono što ne valja,  i sačuvati sve što je zdravo. Na sreću zdravo dominira!

SU ŽRK HAZENA - ŽRK METALAC 2015  32:27 (21:15).

SC Rakovica. Sudije Mikić i Lalović(Beograd). Isključenja: Hazena 8 minuta, Metalac 2015 6 minuta Sedmerci: Hazena 5(4), Metalac 2015 8 (7).
HAZENA: Grujić 5, Stanišković 4, J.Jovanović 11, I.Jovanović 2, Perović 8, Simonović 2.
ŽRK METALAC 2015: Đikić-Stanojević, Mandić 2, Mosurović 13, Mijailović 1, Karadinović 2, Živanović 2, Simić 5, Despotović 1, Gajić.

 

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas