Menu

zaglavlje

ZVEZDA I PARTIZAN DANAS IGRAJU U VALJEVU AKO NISTE ZNALI !

ZVEZDA I PARTIZAN DANAS IGRAJU U VA…

foto Dragan Krunić Centr...

OLIMPIJSKI ŠAMPION GOST SPORTSKOG VALJEVA

OLIMPIJSKI ŠAMPION GOST SPORTSKOG V…

Olimpijski šampion iz R...

METALAC VEČERAS U LOZNICI ZA PRVU ŠAMPIONSKU KRUNU SPORTSKOG VALJEVA

METALAC VEČERAS U LOZNICI ZA PRVU Š…

Došao je i taj dan, val...

VALJEVO OBELEŽILO 215 GODINA SLOBODE OD TURAKA I 75  OD FAŠIZMA

VALJEVO OBELEŽILO 215 GODINA SLOBOD…

Dan Valjeva u novom mil...

KOŠARKA JE BREND VALJEVA, POTVRDA JE I 8. TURNIR KADETA EVROPE

KOŠARKA JE BREND VALJEVA, POTVRDA J…

  Uoči osmog po red...

METALAC OPSTAO U KLS, A ZBOG NENAMENSKOG TROŠENJE BUDŽETSKIH SREDSTAVA ŠTETA  NEMERLJIVA

METALAC OPSTAO U KLS, A ZBOG NENAME…

Politikom bezgrešnog i ne...

DVE MEDALJE PIONIRIMA MLADOSTI NA RVAČKOM "TROFEJU BEOGRADA"

DVE MEDALJE PIONIRIMA MLADOSTI NA R…

Na međunarodnom turniru u...

MOMCI U INVALIDSKIM KOLICIMA PROMOVISALI VERU, NADU, LJUBAV I KOŠARKU

MOMCI U INVALIDSKIM KOLICIMA PROMOV…

U organizaciji Sportskog ...

Prev Next

MARTA POTVRDILA DA ŽENSKI RUKOMET MOŽE U RANG VIŠE, ALI U 2020.

rk m obren jpgBruka i sramota u Smederevu, poraz od Mladog radnika iz Radinaca 25:33, i po svoj prilici šut karta iz trke za viši rang, su brzo zaboravljeni. Metalac je pobedio Radničkog u Obrenovcu 31:28(15:13) i pokazao karakter da i bez povređene golmanke Milice Đikić sportski nastavlja da se bori sa Radinčakama i Beograđankama i za prvo mesto u Prvoj ligi Centar, iako rivali imaju po 9 pobeda i utakmicu manje. Ukaže li se prilika možda bude i višeg ranga, ali o tom po tom.

Junakinja pobede u Obrenovcu bila je oduvek najbolja i pre odlaska i po povratku u matični klub Marta Mosurović(Beljić devojačko prim.aut). Marta je ovog subotnjeg popodneva "ugasila"  rivalke do danas sa istim brojem pobeda(7). U Obrenovcu je Marta brojala do 13! 

Dunja Despotović je  postigla 7, Mirjana Obrenović 3, Jovana Cvetković, Marija Andrić,  Željana Milinković po 2 gola. Po jednom u listu strelaca su se upisale: Anja Vilotić i Jelica Mijailović. Kod Obrenovčanki dominirale su Milica Perović sa 10 i Andrijana Popović sa 9 golova.

U 12. kolu u Valjevo stiže Crvena zvezda

 

 

Read more...

RUKOMETAŠICE METALCA SPREMNE DA PREPLIVAJU DUNAV

ork m 2015Uz podršku Grada Valjeva ŽRK Metalac 2015 vaskrsava i svakim danom sve više napreduje, otuda i realna doza optimizma pred današnji nedeljni derbi sa vicešamionom jeseni u Prvoj ligi - centar Mladim radnikom iz Radinaca u Smederevu. 

"Spremali smo se maksimalno tokom zimske pauze. Malo nam duva promaja po desnom krilu, ali smo jači na poziciji pivota, a tu je i najiskunija Kaća Đurić da zategnemo maksimalno odbranu" poručuje za naš portal trener ekipe Dušan Novokmet.

"Nemamo problema u napadu, ali zato škripi u odbrani. Vežbali smo zahtevnu odbranu 3.2-1. Za nju je potrebna izuzetna koncentracija i vrhunska pripremljenost ekipe. Poznate su nam vrednosti Mladog radnika. Odličan tim, iznenadili su nas jesenas u Valjevu. Pokušaćemo i mi njih da iznenadimo  večeras u Smederevu. Atmosfera u ekipi je odlična. Mica Đikić se oporavila  od povrede ruke, a tu je i Ana Gajić da je dostojno odmeni. Veliki je ulog u igri, dobro znamo. Imam puno poverenje u devojke, i dobro znam šta nas čeka, i koliko večeras svi u klubu želimo  pobedu" zaključuje Novokmet.

ork m novokmet 2

Na kraju jeseni ORK Beograd su imale po 16 a Valjevke 14 bodova, odnosno 7 pobeda i dva poraza.

Na sajtu  RSS od 18 sati derbi: Mladi radnik - Metalac  možete pratiti i  u direktnom tv prenosu od 18 sati.

Read more...

KRENULA I NAJMLAĐA GARDA ŽRK METALAC 2015

111rk metalac deca

Korak po korak ŽRK METALAC 2015 konačno sa konslodovanim finansijama zahvaljujući na prvom mestu agilnom odborniku Milanu Gajiću, pored evidentnih uspeha prvog tima u Kupu Srbije, i ambicija da se izbori plasman u viši rang, ne zaboravlja bazu i najmladje.

Devojčice rođenje 2005.godine, i mlađe, važno je naglasiti plaćaju članarinu 1.000 dinara(ne svi), dok u većini drugih klubova je 3-4 puta veća, vredno treniraju.Pre podne tri puta nedeljnom i dva puta u večernjem terminu u hali sportova 15.septembar. Traže se termini da se rad intenzivira, i devojčicama obezbedi što više treninga. Sa vršnjakinjama iz Šapca i Loznice su igrale pod budnim nadzorom trenera Ljiljane Novokmet,  Tobe Stevanovića, ali i predsednice kluba Ane Gajić. Rezulat je naravno u drugom planu, ali biće vremena da se razmišlja i o pobedama i titulama.

11rk metalac deca

Objektivni problem za rukometni sport je da ni jedna školska sportska sala nema dimenzije rukometnog terena, pa se  najveća "muka" mora rešavati po hitnom postupku. Možda postoji rešenja, dok se čeka izgradnja "Skadra na Bojani" Valjevske Arene, za koju postoji idejno rešenje još iz 1997, umesto  RUGLA što je neko "nedavno" smislio da gradi na po drugi put izlivenim temeljima kod Gorenja.

Gimnazija treba da dobije "nadzemnu" sportsku salu, umesto "podzemne" ali i neće imati  dimenzije rukometnog terena. Rešenje je multifunkcionalni objekat, dvorana sa više terena, i svim pratećim sadržajima da  funkcioniše "od jutra do mraka", i samo sa ĆETVORO ZAPOSLENIH. Projekat je na stolu, a cena je za neverovati samo 4 miliona evra.

Nije tajna da je sport  osim kod "žutih" dok su vodili grad, bio dobitna kombinacija na izborima. U vazduhu  pored smoga i dima lebde i novi izbori, pa možda baš sporstka dvorana sa 2.000 mesta  bude nečiji izborni pun pogodak.

Ko  misli na decu misli najspravnije na budućnost !

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas