Menu

zaglavlje

"VREME SPORTA I RAZONODE" NA VALJEVSKI NAČIN

"VREME SPORTA I RAZONODE"…

fotoKolubarskeOmiljena ...

BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA DRAGOLJUBU SIMONOVIĆU PET GODINA ROBIJE!

BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA D…

Bivši predsednik opštin...

VLADAN JANKOVIĆ - BUKI SPREČIO POŽAR, METALAC IDE VRŠAC PO ŠAMPOINSKI PRSTEN!

VLADAN JANKOVIĆ - BUKI SPREČIO POŽA…

Svaki sport ima svoje j...

METALAC OD PROSEČNOSTI DO POSEBNOSTI, ŠAMPIONSKA TRKA TRAJE!

METALAC OD PROSEČNOSTI DO POSEBNOST…

Racionalnost zajedništv...

SSV ”TAJNO”: ACA, MAŠA I VK VALIS NAJBOLJI U VALJEVSKOM SVETU SPORTU U 2022.

SSV ”TAJNO”: ACA, MAŠA I VK VALIS N…

Na TAJNOJ svečanosti Sp...

VALJEVO IMA DOKTORA NAUKA U SPORTU GORANA ĐUKIĆA, IZ KUĆE ZDRAVLJA TOP FORM!

VALJEVO IMA DOKTORA NAUKA U SPORTU …

Valjevac sportski pedag...

DANI KOŠARKAŠKIH RASPLETA OD BOLONJE, MILANA, BEOGRADA, I NARAVNO VALJEVA

DANI KOŠARKAŠKIH RASPLETA OD BOLONJ…

Mart je tek počeo, a ve...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

DANAS U VALJEVU MEMORIJAL “OGNJEN PEJIĆ"

OGNjEN PEJIC

U znak sećanja na tragično nastradalog  rukometaša Ognjena Pejića ORK Metalac danas organizuje prvi “Memorijalni omladinski turnir” posvečen mladom čoveku, izuzetnom sportisti, momku tragične sudbine.

 Ognjen Pejiću je izgubio život u saobraćajnoj nesreći 28. decembra 2021. godine.

Pored domaćina učesnici turnira u Hali sportova 15.septembar su  dečaci, uzrasta 14 godina, iz šabačke Metaloplastika, ORK Loznica i Gučeva iz Banje Koviljače.

U polufinalu se sastaju  Metalac i Loznica (11 sati), a  potom sledi meč  Metaloplastika - Gučevo (12 sati). Utakmica za treče mesto je  u 13 sati a finale u 14 sati.

Ognjen Pejić “Ogi” je rođen 2000. godine je bio perjanica mladog talasa valjevskog rukometa,  najbolji rukometaš  u svojoj generaciji  ORK Metalac. Već sa 12 godina se "zaljubio" u reukomet.  Kada je napunio 15 godina već  je   igrao Inter-ligu a potom i Super “B” ligu. Ognjenove igre nisu promakle terenerima mlaših reprezentativnih  selekcija, i u više navrata bio na spisku kandidata za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Srbije. Ubojito desno krilo  Pejić je napredovao, i ubrzo postao  stub  ORK Metalac u  Prvoj ligi “Centar” , I u Prvoj ligi “Zapad”. Svojim golovima je doneo pregršt pobeda   Metalcu. Nije ostvario san da  karijeru nastavi u srpskoj eliti, a kasnije i u  Evropi.

Ognjen je bio sportista za primer, izuzetan znalac i borac, gospodskih manira, donetih iz svog doma.

Ognjen pejic rkm 2021

U znak poštovanja i sećanja na  “Ogija”, ORK Metalac je povukao dres sa brojem 10, i više niko neće nositi “desetku”  Ognjena Pejića..

Read more...

SEĆANJE NA "ĆUBA" DANAS U 18 SATI U HOTELU GRAND

ćubeUdrurženje valjevskih sportista, na poseban način  čuva uspomenu na velikane valjevskog sporta.  UVS u ORK Metalac večeras(četvrtak) u 18 sati u hotelu Grand organizuju komemorativni skup „Sećanje na Ćuba“.

O nedavni preminulom Ljubomiru Bogdanoviću-Ćubu, rukometnom zaljubljeniku, rukometašu, treneru, pedagogu, vrhunskom majstoru svog zanata, i poslovođi u Krušiku, divnom čoveku,  govoriće njegovi rukometaši  igrači, saigrači, kao i učenici i kolege iz fabrike, prijatelji i članovi porodice.

cube pozivnicaGlava  nesvakidašnjih susreta, je čuvar sporta od zaborava, profesor dr matematike Vojislav Andrić-Voja Mađar, jedan od največih rukometaša Valjeva, hroničar... i sjajni poznavalac valjevskog sporta.

Read more...

IN MEMORIAM LJUBOMIR BOGDANOVIĆ – ĆUBE(1937-2022)

ćubeU Valjevu je danas u 85. godini  preminuo Ljubomir Bogdanović – Ćube, čovek sporta, rukometa,  iz vremena za nezaborav.

Ćube je u svemu što je radio,  ostavio neizbrisiv trag.

Svestran u mladosti, igrao je  fudbal,  mali fudbal,   basket, ali rukomet na prvom mestu.

U Radničkom se sa  Žikom Kraljevićem, Ljubisavom Brankovićem, Lukom Stančićem, Antonijem Purićem, Zoranom Marićem, Ranom Stojnićem, Vojom Cerovićem, Colom Rakićem, Srejom Budimirovićem se najpre  dokazao kao igrač velikog rukometa.

Od  1959. godine i formiranja  RK „Metalac“ Ćube je standardni  prvotimac, levi bek šuter, paker pre svega. Žario je i palio malim rukometnim terenima do  1973. godine

Od 1965. godine počinje život trenera. Vodi i igra za Metalac do kraja 1971. Godine. Od juniora, valjevskih srednjoškolaca formira  tim koji je 1967. godine osvoja titulu juniorskog prvaka Srbije i potom i titulu pobednika na međunarodnom Dunavskom kupu u Bratislavi. U leto 1969. godine „Metalac“ na kvalifikacijama u Kragujevcu, stiže do Jedinstvene rukometnu ligu Srbije.

Ćube je uspešno vodio Metalac  od 1979. do 1981. godine, kada je ostvaren plasman u Međurepubličku ligu Srbija – Crna Gora.

Iz Ćubove radionice  potekli su najveći valjevski rukometni boseri Vladimir Pejović- Peja, Nikola Jevremović- Gužva i Vojislav Andrić Mađar.

Valjevci pamte Mladenovića, Gala Stojnića, Teču Divnića, Igića, Zorana Plavšića-zvonceta, Nikolića, Žekića, Đorđevića, Rosića godinama stubove igre   Metalca.

I drugom mandatu Ćube je iznedrio  novi  valjevski rukometni talas  Jokanovića, Vasiljevića, Nenadovića, Stanojevića, Lazić-Gulina, braću Miroslava-krompira i Bratislava-kušlju Petrovića, Gorana Tošića, Arsića,  Mikija Plavšića, Miću Petrovića ...

Ćube je bio trener prilagodljiv na inovacije i tendencije u tadašnjem rukometu. Postavio je prepoznatljivu igru Metalca (odbrana 3 – 2 – 1 i napad sa dva pivotmena). Strog, i pravedan trener sa darom za atmosferu i specifičnim šarmom, napravio je  harmoniju između iskusnih asova (Janković, Zeljić, Ilić, Marković, Stamatović, Đikić, Reljić, Đukić, ...)  i  mladića koje je uvodio u tajne rukometa. Svoje igrače Ćube je umeo da podrži i van rukometa i zato je iz rukometa stekao mnogo iskrenih prijatelja. Ali Ćuba je nije bio samo čovek rukometa isporta. Bio je posvećen svojoj porodici kao brižan suprug i omiljeni otac. Sa  velikom ljubavlju je pratio i pomagao napredak svojih kćeri i kasnije svojih unuka. Živeo je u porodičnoj kuću na levoj obali Kolubare, ali  je bio u duši  Tešnjarac,  poštovan i voljen kao da je”njihov”

Ćube je predvodio skoro nepobedive tešnjarske majstore malog fudbala. Kažu da čovek koji voli životinje, voli i ljude. Ćube je bio golubar  i ljubitelj pasa.   

Izvan sporta i porodice  Ćube je bio vrhunski  mašinbravar. Svoj radni je vek proveo  u Krušikovoj Alatnici kao  majstor, poslovođa, ali i pedagog, Na sebi svojstven način, strogo i šarmantno, je prenosio stečena znanja, mlađima.

Na žalost i ovozemaljski život kakav je imao Ljubomir Bogdanović Ćube, koji je bio tako bogat ljudima i događajima, je završen.

 Ljudima iz rukometa  ostaje  obaveza da Ćubu odaju  dužnu zahvalnost  i sačuvaju uspomenu na rukometnog velikana.

tekst priredio Vojilsav Andrić

Read more...
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas