Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

DVA UMIŠLJENA JAHAČA APOKALIPSE NE ODUSTAJU Featured

dva jahaca apokalipse

Dva umišljena jahača apokalipse  valjevskog  fudbala i košarke nisu zakazali ni poslednje subote u aprilu. KK Metalac je izgubio i u 4. kolu SLS, ovoga puta od Vojvodine u Novom Sadu 76:81, a FK BK 2014 posle havarije u Požegi preslišan je na stadionu kraj krsta i nove popovske fontane na ušću i od Zlatibora 0:2.

KK ovoga puta nije ponižen a pobeda je izostala zbog  pet nerealzivanih kontranapada Narandžića i Đukanovića na kraju meča. Zanimljiv detalj je da nije bilo robovskog rada, Đukanovića(igrao 31,15  minuta), dok je Vasić do poslednje pare odrađivao  svoju platu, 35,33 minuta je proveo na terenu.

Koliko je broj indeksnih poena ima  smisla potvrda je i sveukupni skor 82:75 u korist poraženog Metalca, kao  i skor skokova 51:37. Vojvodina je gađala 40 puta za tri poena i pogodila12, a valjevski tim (18:5).Biće da su presudile izubljene lopte.I tu je Metalac bio bolji duplo "bolji". Izgubljene su  22 u odnosu na 11 Vojvodine. Liga se nastavlja ekspresno već u utorak, trećim uzastopnim gostovanjem. Za praznik rada sledi poseta Beogradu i novi vatromet. Partizan je rival. KK Metalac je jedini tim u obe grupe  bez pobede, ali i jedini koji plaća  rad po ugovoru o delu, naravno novcem Valjevki i Valjevaca. Cirkus otac i sin završava svoju misiju za ovu sezonu treće nedelje maja. U naredni 20 dana valja odigrati još šest mečeva

FK BK 2014 posle havarije u Požegi preslišan je na stadionu kraj krsta i nove popovske fontane na ušću. 

Pred meč sa Čajetincima stizale su ponude sa svih strana. Nezvanično iz iz  Požege su spremili "marmeladu" ala Budimka, i premiju za pobedu. Zlatiborci su takođe nudili "pršutu". Očekivano dogovor je izostao, ali se pored gostiju na terenu veštih da postignu dva gola Raša Ranković im odbranio i  penal, da konačni rezultat bude baš ovakav potrudio se  sudija. Poništio je gol Raševiću, a poslednji čovek odbeane "ofsjad" beprekorno je funkcinisao.

Besmisao fudbala na valjevskim prostorima je Kup Sbije.

Lajkobački Želja je predao meč polufinala Kupa Divčanima, jer želi da sačuva igrače za današnji meč što nudi kakvu takvu nadu za oipstanak. OFK Divci će igrati finale Spartakom iz Ljiga boljim na penale 8:7 u nadmetanju sa budućim zonašem iz Vrela, nekada poznatom po hipodramu a danas po Nemanji Matiću. Svojim novcem a ne Vreljana Matić raspolaže i troši ga kako mu je volja.

Tvorci zla i pošasti u dva najelitnija sporta, košarci i fudbalu, u valjevskom svetu sporta, umišljaju da su dva jahača apokalipse, i   ne odustaju od misije.

Troše tuđe, poklonjeno im voljom "zemaljskih bogova". Narodu su otete i njima date desetine miliona dinara.

Poklon vlasti  papagajski pravdaju   minhauzeskim istinama,  viđenim zna se gde, u predstavama teatra  apsurda bez kraja.

Potreba da sebe predstave nezamenljvim vladarima besmisla čini ih lako prepoznatljivim.  Svesni su svoje anateme neznanja i gubitništva, i ponosni da veruju da su moćni da čak mogu da donose glad i bolest košarci i fudbalu. Jedino što uspevaju je da razararaju dva sporta i oduzimaju  i uništavaju tuđe. Umislili su da će kao nekad i dalje imati podršku dva jahača apoklipse moćnija od njih. Dobiše dekretom pravo da budu  spasioci", i  ravnopravni sa njima “gore” .

Jahač  apoklipse  na belom konju, želi sve. Svojom neizmernom pohlepom i nepotizmom  ne odustaje od svoje apokalištične misije. Drugi jahač umišlja da jaše   bledunjavo-zelenog konja.  Rad je da vlada   izmišljenim ratom sa izmišljenim neprijateljima.

Valja sprečiti  zlo  pošast,  da vladaju dalje i misle i rade isto što  četiri jahača apokalipse: "Jednu hrpu pšenice za groš, tri hrpe ječma za groš, a ulja i vina neće biti".

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas