Menu

zaglavlje

ZA ZLATNE VALISOVCE  OD GRADONAČELNIKA ŠOLJA, BLOKČE I OLOVČE

ZA ZLATNE VALISOVCE OD GRADONAČELN…

Uredno i uvek tačno  ...

KRSTOVDANSKI GROM, ALEKSANDAR 50+ ZA SPAS OBESMIŠLJENOG FUDBALA, FIBA UŽAS I NARAVNO POLITIKANSTVO

KRSTOVDANSKI GROM, ALEKSANDAR 50+ Z…

Foto: Javad Parsa/NTB N...

VALISOVCI VODILI SRBIJU DO KROVA EVROPE !

VALISOVCI VODILI SRBIJU DO KROVA EV…

FOTO Bauacalo, Gavrilov...

SUTRA “ REALNO NADREALNO”  ZA JUBILEJ  UMETENIČKOG STUDIJA TRNAVAC

SUTRA “ REALNO NADREALNO” ZA JUBIL…

Značajan jubilej četvt ...

SRBIJA I VALJEVSKI MUSKETARI VEČERAS SA ŠPANIJOM ZA EVROPSKO ZLATO

SRBIJA I VALJEVSKI MUSKETARI VEČERA…

Srbija večeras igra&nbs...

FESTIVAL ZIMNICE U KOCELJEVI ZA PRIMER U SRBIJI!

FESTIVAL ZIMNICE U KOCELJEVI ZA PRI…

  U SrbijI "okupira...

SRBIJA U FINALU EVROPSKOG ŠAMPIONATA, VRAĆEN DUG MAĐARIMA!

SRBIJA U FINALU EVROPSKOG ŠAMPIONAT…

  Srbija će igrati&...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Dragan Ilić

Dragan Ilić

ZA ZLATNE VALISOVCE OD GRADONAČELNIKA ŠOLJA, BLOKČE I OLOVČE

vaterpolo srbij stanickov bauc gavrUredno i uvek tačno  P.R služba Grada Valjeva obavestila je javnost o čestitanju gradonačelnika upućenog zlatnim dečacima,vaterpolistima Srbije, dan posle  trijumfa na EP U-19 u Podgorici.

Prvotimcima VK Valis(na slici) Aci Kovačeviću, Srđanu Baucalu, Bogdanu Gavriloviću, a pored Kovačevića rođenim Valjevcu, odraslom u VK Valis, a sada članu VK Šabac, Petru Staniću( prvi na slici s leva), gradonačalnik se obratio i čestitao  zlato, pismenom porukom i čestitkama.

Dan kasnije po ustaljenoj recepturi,  je organizovao prijem sa  slikanjem sa trojicu Valisovaca,  bez Stanića. Zašto Valjevac Stanić nije bio na slikanju u “sivonji”, ostaje da nagađamo, ali Pera nije previše izgubio.

Gradonačenik, ovoga puta nije pozvao zlatne na piće, u kafić pored "sivonje" kao nadavno bronzane sa EP U-18 Vladu Đokića i Sašu Sevića.

Zlatne vaterpoliste je u"sivonji" je "častio" već koliko puta odslušanom  Minhauzenskom bajkom, o zatvorenom bazenu, a   bilo je i nešto za poneti.

 “Na ruke” su Aca, Srđan i Bogdan dobili keramičku šolju, blokče i olovče, da se nekada podsete kakav poklon dobiše u  “sivonji”.

Naravno prema ostvarenim rezultatu zlatnim vaterpolistima, po zakonu pripadaju  zaslužene stipendije grada.

Da nije tužno bilo bi smešno.

Poslednja u nizu epizoda, u biografiji da pedigreom časnog Valjevca,  u prilici da nešto promeni na bolje u svom gradu, dokaz je “uspešnosti” Lazara Gojkovića, na dužnosti,  gradonačenika najmlađeg  ikada u Valjevu.

va so jesen 22 1

Zanimljivo je istaći da je kao pomoćni trener u stručnom štabu  šampiona Evrope U-20 u leto 2014. godine, sa Vladom Đokićem selektorom šampionsek gerenacije, Gojković bio na prijemu kod Zorana Jakovljevića. Samo što je tada bilo malo drugačije, nego pre neki dan.

Jakovljević je kao pravi domaćin, izmedju ostalog pozvao i novinare na prijem.

Ovo neki dan je bilo, prošlo je, i neponovilo se na ovaj način.

U  subotu je radosni dan u Kovačevićima!

valis kovacevici

Šampion Evrope Alesandar Kovačević slavi 18 rođendan!

Srećno da bude,  i dugovečno Petnička haubice!

MIONIČKA, KAZAHTANSKO-SANKOVIĆKA BAJKA TRAJE

monca jankovici mandici

 Predsednik opštine Mionica Boban Janković posetio je porodicu Mandić u Sankoviću, a najmlađi član  dvogodišnja Teodoraje na poklon dobila  bicikl, povodom krštenja.

Radoje Mandić i njegova žena Žana Kurgangalijeva, poreklom iz Kazahstana, akteri akcije u organizaciji opštine Mionica, zapičete pre tri godine pod nazivom „Mionička mlada“, dobili su ćerku Teodoru.

„Zahvaljujem se porodici Mandić na pozivu. Srećni osmesi porodice sve govore. Nadam se da će se Teodori svideti poklon. Ovo je zaista prelep povod. Sve što radimo u našoj opštini radimo zbog bolje budućnosti naše dece. Oni zaslužuju najbolje uslove. Organizovali smo da imaju besplatne časove preko Centra za razvoj obrazovanje, besplatne udžbenike, sportske terene, auto-sedišta i kolica za bebe i drugo. Kontinuirano radimo na poboljšanju uslova obrazovanja i odrastanja“, rekao je Janković. monca jankovic i mandici 02

Radoje i Žana su već tri godine u srećnom braku, a Žana se vrlo brzo navikla na život u Srbiji.

„Hvala predsedniku opštine što nas je uvažio i došao da zajedno proslavimo krštenje naše ćerke“, zahvalili su se Mandići.

Opština Mionica sprovodi mere populacione politike, a samo ove godine, od januara do septembra obezbedila je jednokratnu pomoć u iznosu od 40.000 dinara, kolica i auto-sedišta za 101 mioničku bebu, a već šest godina zaredom obezbeđuje besplatne udžbenike za prvake, kao i besplatan prevoz za đake.

Opština Mionica učestvuje i u realizaciji programa „Podsticajno roditeljstvo“ u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici, UNICEF-om i Stalnom konferencijom gradova i opština.

.

IZLOŽBA MIĆE TRNAVCA ZA JUBILEJ UMETNIČKO STUDIJA "TRNAVAC" U VALJEVU

Radovan Trnavac 22 26 9

Retrospektivnom  izložbom 15 slika i objekata Radovana Trnavca Miće naslovljenom  „Realno-Nadrelano“, Internacionalni umetnički studio obeležava  jubilej 25 godina postojanja.

Brojni  ljubitelji likovne umetnosti, prijatelji  i poštovaocima Mićnog stvaralaštva i Internacionalnog studija, uvelićali su  jubilej,  četvrt veka uspešne   misije spajanja  umetnika različitih kultura i nacija pod okriljem galerije u Valjevu putem umetnosti.

Jubilej  i reputaciju, afirmisanog, priznatog i u svetu prepoznatljivog naziva Internacionalnog umetničkog studija Mića  je obeležio izlaganjem  15 dela, nastalih u periodu od 1976. („Glava bika“, ulje na platnu, 90×60 cm) do 2017. godine („Raspeće“, ulje na platnu, 190×142 cm)

.Za idejnog tvorca Studija i autora izložbe, Radovana Trnavca Miće, Kultura i Umetnost nemaju granice i nemaju nacionalnost, jer govore univerzalnim, najrazumljivijim jezikom na celoj planeti. Taj segment Mića je uspešno usadio i u Internacionalno umetnički studio, koji od 1997. godine sa ponosom nosi njegovo ime,

U emotivnom govoru na svečanosti otvaranja svoje  retrospektivne izložbe je podsetio na  rađanje ideje o galeriji koja  u Valjevo dovodi umetnike iz celog sveta.

„Pre 25 godina, ova insitucija je trebalo da bude moj legat. Čelnicima grada Valjeva sam tada rekao da želim da pokažem svoj grad celom svetu. Tada sa živeo u Americi i znao sam koliko je lepo moje Valjevo, grad u kojem sam odrastao. Govorio sam im da ćemo dovoditi umetnike iz celog sveta i da ćemo ovde napraviti jednu divnu galeriju. Tu moju ideju o osnivanju Internacionalnog umetničkog studija čelnici grada su prihvatili i odlučili su da se zove „Radovan Trnavac Mića“, što mi je, naravno, vrlo prijalo. Sada, posle 25 godina, mogu da kažem svima vama, da je Internacionalni umetnički studio jedna od retkih institucija kulture i umetnosti koja je prikupila kolekciju 245 umetničkih umetničkih dela, plus dve velike skulpture koje se nalaze ispred Studija. U našoj galeriji izlagalo je preko 500 umetnika iz celog sveta. To je, naravno, velika vrednost. Vrlo sam ponosan, uradili smo nešto što je dobro i idemo dalje. Radićemo još, organizovaćemo još izložbi i pokazaćemo svetu ko smo mi. Mi nećemo da ratujemo, mi nećemo da se mrzimo. Mi hoćemo da se volimo. Kako? Pa, komunikacijom! Komunikacijom putem umetnosti, kulture i sporta, jer to je ogledalo svake nacije“, istakao je Mića Trnavac.

Mićinu retrospektivnu izložbu „Realno – Nadrealno“ otvorila je istoričarka umetnosti Marina Cvetanović, istakavši da svaka retrospektiva lista neku istoriju., a da je kulturna istorija sveta ustvari konstanta likovne poetike Radovan Trnavca Miće.

trnavac Marina Cvetanovic

Cvetanović je istakla da je Mićina slika sačinjena iz realnih segmenata, iz viđenog, iz izmaštanog, iz realnog, do nadrealnog, ali da nas sadržaj njegove slike i upozorava, sakuplja u sebi neke zaboravljene momente iz prošlosti, otvara nam pitanje gde je granica između onoga što vidimo i čega se prisećamo.

„Mićina estetička, ili je možda bolje reći etička svest, stvorila je likove koji su simbol ove civilizacije, simbol egzistencijalne neizvesnosti, likova okrenutih ka sebi i svetu, oko sebe. On prosto lagano, stvarajući svoju umetnost, realizujući tu svoju umetničku sliku, teži suštinskom značenju, ideji, čak i pre nego što je uzeo četkicu u ruke. Dakle ideja je njegov identitet. U njegovu sliku se ulazi mišlju, rotirajući se kao oko svoje ose, jer jedino na taj način čovek može da pročita prošlost, shvati sadašnjost, možda nasluti budućnost, tako da se možda poistovetimo sa nekim od likova sa Mićinih slika. Moj prvi susret sa Mićinim slikama bio je sa njegovim kosmonautom na slici „Šta bi bilo da je Eva Adamu dala tikvu?“, preko ideja o prasku, početku sveta, o budućnosti, našoj nacionalnoj, ali i svetskoj istoriji… U svakom slučaju, kako god smo krenuli ili „ušli“ u njegovu sliku, možda treba skinuti povez sa očiju tih likova koji nas ne gledaju u oči, možda preuzeti deo odgovornosti istorije, kojoj mi sami pripadamo, i možda od ovog malog vrapca postati veliki i snažni orao i pogledati u svet“, rekla je istoričarka umetnosti Marina Cvetanović, koja je i napisala likovnu kritiku za katalog koji prati izložbu

„Značajan jubilej 25 godina postojanja poslužio nam je da se nostalgično osvrnemo na prošlost i podsetimo na sve realizovane ideje, izložbe i aktivnosti. Ujedno nam je i podstrek za ostvarivanje novih, još daljih dometa koje smo pred sebe zacrtali. Kako smatramo da Kultura i Umetnost i dalje igraju glavnu ulogu u razvoju i budućnosti civilizacije, predstojeća misija Internacionalnog studija, svojevrsnog umetničkog svetskog putnika dobronamernika, nikada nije bila jasnija – vraćenje Kulture i Umetnosti na pijedestal kakav zaslužuju“, kazala je Mirjana Vojić, direktor Internacinlanog umetničkog studija.

Muzički program  Kamernog gudačkog orkestra „Feniks“ valjevske Muzičke škole, upotpunio je svećanost.

tranavac 25

Dela  Miće  Trnavca ljubitelji umetnosti će moći da vide do kraja oktobra, svakokoga dana od 10 do 18 časova.

KRSTOVDANSKI GROM, ALEKSANDAR 50+ ZA SPAS OBESMIŠLJENOG FUDBALA, FIBA UŽAS I NARAVNO POLITIKANSTVO

mitar n 1

Foto: Javad Parsa/NTB Na KRSTOVDAN dan neizmerne  ljudskosti, ljubavi, poštovanja i posvećenosti DESILA SE  košarkaška I fudbalska pobeda za  beskrajnu radost.

Razbi nebo, istinska gromčina,  za tren sprži strašni osećaj lošeg života u  pokradenoj, bolje rečeno opustošenoj  zemlji, obsimišljenih vrednosti. Sve  u cilju priklanjanja ”evropskim vrednostima.

A ta toliko pominjana evropska vrednost je i pored ludačkog batinanja, spolja i iznutra reprezentativni srpski fudbal bljesnu i zasene lažni sjaj svemoćnih i do zla boga iskvarenih zakletih poklonika demokratije.

Otrže boćji sin Piksi fudbal  iz kandži Frankeštajna što ga nemilosrdno kida više od jedne decenije.

Skočio bio i večeras nebitni bitni sluga, lice sa poternice,  sa svojim potrčcima da skine “glavu“ Piksiju. Uvaljan u sopstveni nus proizvod, izbušen Aleksandrovim i Mitrovim gromovima ućutkan je. Smrdi, u nadi da će ga, ako ne zajedno Sava i Dunav, od zla i pakosti oprati  septembarske  i oktobarske kiše što stižu.

Bez neviđenog i (ne) pričitanog papira, nebeskim umećem i golgeterskim instiktom, pojačani decom sa tribina na “Rajku” Srbi su pre samo tri dana  “četvorkom” srušila prvo od tri  Skandinavska kraljevstva, Švedsku.

Dokazali su da je moguće pobediti i one sa  najvišim  standardom života.

U Švedskoj je sve podređeno deci,  od zabavišta za svu decu, nastave,   besplatnog školovanje, plus dečji dodatak za svako dete. Svi u Švedskoj imaju zdravstvenu pomoć iako ne rade, a penzija sledi čim se napuni 65 godina života.

I takav "Švedski sto" počisti  glavom i nogom  Aleksandar Veliki.

mitar i vf EPA EFE frederik varfjel

Foto: Javad Parsa/NTB Mitrović "SAMO" tri puta sabi u crnu zemlju do zuba naoružane vikinge sekirama i mačevima, sa  rogovina na šlemu, Na kraju Saša Lukić haubicom raznese  u paramparčad brod švedskih vikinga.

Samo tri dana kasnije, posle švedskih na red dođe druga skandinavska kraljevina, Norveška. A tamo fudbal u službi politike, sa sve predsednicom  saveza Lisom Klavens, u poziciji moći, svom vikingu Matijasu Normanu  spakova zabranu. Momak je otišao u Rusiju u Rostov da radi ono što najble zna u žuvotu i odmah je dobio zabranu nastupa za norveške vikinge. Večeras nije, a sutra videćemo.

 I bez  Normana ratoborni, i uporni crveni vikinzi, sa nadzvučnim Holandom, su pretili pred večerašnji  okršaj u  hladnom  Oslu,  najavljujući  pobedu i prvo mesto.

Udario junaka na junaka, ali srpski čudotvorci  su pokazali ko je ponovo sila fudbaska.

Mudri, kreativni, vešti, nadahnuti i vešti sa dva torpeda, prvi delo  Mitrovića, za jubilej 50+ u 76-om nastupu, i drugi silnog Dušana Vlahovića,   poslaše vikinge na dno Oslovskog fjorda. Orden za trijumf nosi Strahinja Pavlović, zadnoj liniji odbrane gospod bog.

starhinja p

Foto: Javad Parsa/NTB A šta tek reći za blago iz Verone Ivana Ilića, što u Oslu zaseni svojom krivicom odsutnig SMS, ali je tu bio "kec" na golu da nadomesti odsutvo brata.

vlahovic norv

Foto: Javad Parsa/NTB Za Dušana Tadića, nadimak Silni, potvrđuje ko je vođa i idejni pokretač svega na terenu.

tadić srb edegor Foto: Javad Parsa/NTB Kostić, Živković odlični, a mogu više. Ostali taman toliko dobri da se već pomenuta mega zvezda Holana, pa Meling, Edegor, Berge, Sorlot, Pedersen, aduti Stole Solbakena nisu ni videli. 

 Ponovo su Piksijevi ratnici obradovali naciju plasmanomu elitnu diviziju Lige nacija, drugi šešir u kvalifikacijama za EP 2024.

Novi ispit je svetska smotri u Kataru. Nije pretenciozno, da smemo da se nadamo da Piksijeve srpske vanzemaljce gledamo u 18.decembra, jer ovo čudo odvano ne videsmo. Za početak  Brazil, Kamerun i Švajcarska, nisu vikinzi, ali nek vide šta će.

Na Krstovdan videsmo i veličanstvenu pobedu srpskih košarkašica na  SP u Australiji. Srpkinje su srušile moćnu Francusku, ali  zlo i napoako napravi FIBA.

Srbija Francuska 33 1

Foto: kss Francuska sa Valjevkom po ocu Bojanom Tadićem, Anom je  potvdrila visoki kvalitet ali su trikolorke samo da čestitaju Srpkinjama na pobedi. Usledilo je ponižavanje  Srbije za zelenim stolom.

“Novo pravilo” FIBE pokazalo je svu bezočnost krovne organizacije, drske da ne poštuje rezultat na terenu,  već da izmišlja i radi ono što ne sme.  Žrebom su određivani   pojedini parovi  u četvtfinalu.

Očekivano, žreb nije bio saveznik srpskih  heriona, jer je umesto kako praviila nalažu, da slabije plasirani  tim igra sa bolje plaisranim, neko smislio  novo pravilo, žreb!?

Francuska će u četvrtak umesto sa Amerikom voljom žreba igrati sa  Kinom a Srbija,  bolja  od Francuske u grupi, sa  Amerikankama.

FIBA  je ponovo poklekla pred interesima moćnih.

U organizaciji klupskih  takmičenja  je tri svetlosne godine iza Evrolige, pa čak i  Evrokupa.

Sa Dejanom  Bodirigom na čelu Evrolige  očekuje nas nešto novo od 7. oktobra, sigurno bolje, od svega viđenog u protekle 22 godine. U eri Đordia Bertomeua španski klubovi su   preko svake mere favorizovani.  Barselonu i Real, potpomognuti Fenerbahčeom, i Anadolu Efesom  proteklog leta su nadglasami.  CSKA, PANATINAIKOS, OLIMPIJAKOS, ŽALGIRIS, MAKABI  OLIMPIJA-ARMANI su odlučili da Dejan Bodiroga vodi Evroligu.

Dobre stvari se dešavaju, izgleda samo u sportu i pored neverovatnog upliva politike, do te mere ogoljenje da pojedini srpski sportski radnici javno ukazuju na mahinacije u sportu. Politikanstvo je zaštićeno, jer  reakcije nema. Očigledna nemeštaljka prijavljena i UEFI u Čačku na utakmici   Treće lige, gradskih rivala: Borac- Polet(Ljubić)  je nešto sasvim normalno u klupskom srpskom fudbalu.

Događaji u Partizanu i raskol  medju lošim  “igračima istog tima” su paravan za krah "komšinice" u minusu 50 već upisanih milki. Lova nije problem, koliki je novi talas promašenih pojačanja. Jedan Dijabate je okrenuo točak sreće. Otpisani su probuđeni a ljubimica je na "aparatima".Valja to samo sakriti, i po svaku cenu rušiti Humsku.

 U očekivanju nove političke snage, odnosno prepakivanja  lopovluka u novu  ukrasnu šarenu lažu, što reče gospođa Dragica, ne supruga Tome grobara, već Vrščanka, neuropsijatar  dr Stanojević, “prvorđenom” je palo na pamet da stvori “čistu političku snagu, “resetovanjem” sadašnje u  ruiniranoj državi.

Posle decenijske bezočne pljačke,  visoko pozicionirani čankolisci treba da budu zamenjeni na političkoj sceni novim “patriotama” u “službi odtadžbine”

“Krivce” iz bivše vlasti čeka, toliko puta viđeni  medijski linč, a ličnu odgovornost će pojesti skakavci, kao i do sada.

Možda i ne bude baš tako. Scenario  i Trojanski konji su pred nama. A kao i uvek poslednja će biti reč naroda, da li kao i do sada “upecanog” u obećanja Barona  Minhauzena..

Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas