Menu

zaglavlje

ZVEZDA I PARTIZAN DANAS IGRAJU U VALJEVU AKO NISTE ZNALI !

ZVEZDA I PARTIZAN DANAS IGRAJU U VA…

foto Dragan Krunić Centr...

OLIMPIJSKI ŠAMPION GOST SPORTSKOG VALJEVA

OLIMPIJSKI ŠAMPION GOST SPORTSKOG V…

Olimpijski šampion iz R...

METALAC VEČERAS U LOZNICI ZA PRVU ŠAMPIONSKU KRUNU SPORTSKOG VALJEVA

METALAC VEČERAS U LOZNICI ZA PRVU Š…

Došao je i taj dan, val...

VALJEVO OBELEŽILO 215 GODINA SLOBODE OD TURAKA I 75  OD FAŠIZMA

VALJEVO OBELEŽILO 215 GODINA SLOBOD…

Dan Valjeva u novom mil...

KOŠARKA JE BREND VALJEVA, POTVRDA JE I 8. TURNIR KADETA EVROPE

KOŠARKA JE BREND VALJEVA, POTVRDA J…

  Uoči osmog po red...

METALAC OPSTAO U KLS, A ZBOG NENAMENSKOG TROŠENJE BUDŽETSKIH SREDSTAVA ŠTETA  NEMERLJIVA

METALAC OPSTAO U KLS, A ZBOG NENAME…

Politikom bezgrešnog i ne...

DVE MEDALJE PIONIRIMA MLADOSTI NA RVAČKOM "TROFEJU BEOGRADA"

DVE MEDALJE PIONIRIMA MLADOSTI NA R…

Na međunarodnom turniru u...

MOMCI U INVALIDSKIM KOLICIMA PROMOVISALI VERU, NADU, LJUBAV I KOŠARKU

MOMCI U INVALIDSKIM KOLICIMA PROMOV…

U organizaciji Sportskog ...

Prev Next
Dragan Ilić

Dragan Ilić

ZVEZDA I PARTIZAN DANAS IGRAJU U VALJEVU AKO NISTE ZNALI !

1jt 0foto Dragan Krunić

Centralni sportski košarkaški dogadjaj na prostorima eks SFRJ, kako to danas nacinalljupci kažu regiona, je na najpre u Valjevu, pa tek u prestonici Srbije. Partizan i Zvezda igraju u 17 sati polufinale 8. kadetskog  Kupa Valjeva, a dva sata kasnije "matori" crveno i crno beli u Pioniru, alijas dvorani " prof. Aca Nikolić"  biju bitku za finale ABA lige.

Mudri organizatori valjevskog turnira očigledno se mešaju u svoj posao.

Impresivna organizacija, valjevska gostoljubivost, odličan izbor ekipa, dobra košarka osnovne su karakateristike viđenog u hali sportova 15.septembar. prvog dana turnira.

Svi su bili sjajni osim Cibone, pozvane tajne nema zbog najboljeg u Evropi u ovom uzrastu, Prkačina. Ne pomažu izvinjenja trenera. Izigrali su organizatora, valjda u nameri da sakriju  najboljeg od skauta i menadžera. Srbija ima najjačeg menadžera u Evropi i šire. Izigrali su cibinaši  poverenje domaćina. Očigledno više nemaju  karakter  "lokosa" sa brkom Nikolom Plećašom, koga Srbi sprečiše da preko Krušika stigne u Valjevo i zaigra za Metalac.  Iz tog razloga do daljneg dečake izrasta do 17 godina iz  ovog kluba nećemo gledati u Valjevu.

Iako poraženi od Zvezde dečaci i Lokomotive Kubanj su pobrali simpatije brojne publike. Dok je bilo snage, godinu dana mlađi Rusi su odolevali Zvezdi, odlično selektiranoj, sjajno pripremljenoj i taktički već obučenoj, a  kada je u svom ritmu nepobedivoj. Fascinirana Valjevom i turnirom ruska delegacija je već izrazila želju da i naredne godine preleti par hiljada kolometara i preko Crnig mora nam ponovo doleti u Valjevo. Pravoslavna braća, šta reći.

Prvog dana najneuzvesnije je bilo  u okršaju Olimpije i Budućnosti iz Podgorice. Zmajčeki redovni gosti valjevskog turnira su vodili sve vreme, "đetići" ih jurili i bili nadomak preokreta, ali su na kraju poklekli, pa će se Olimpija sa Mega Leksom, poslednjim osvajačem turnira  boriti za finale u 15 sati.

Finale pre finala u 17 sati igraće Partizan i Zvezda.

U Valjevu je Partizan dominantan, ali u valjevskoj košarkaškoj bajci,  i autsjaderi znaju da počiste ponekad favorita.To samo ne važi za valjevski tim prezelen za  elitu što nam je stigla u goste.Za njih je najvažnije da igraju a najtalentovaniji imaju priliku da osete kako se igra prava košarka.

Rezulati i raspored polufinalnih utakmica, i mečeve za plasman od 5. do 8. mesta .

 

PETAK 22.03.2019 FRIDAY                      HALA SPORTOVA VALJEVO  
13.00 h GRUPA A  MEGA BEMAKS vs CIBONA 108:49  (26:14  32:4   27:20  23:11)
15.00 h GRUPA B  CRVENA ZVEZDA vs LOKOMOTIVA   89:48  (20:17  18:12  27:11   24:8)
17.00 h SVEČANO OTVARANJE      
17.30 h GRUPA B  PARTIZAN vs U17 HOPES VALJEVO 123:56  (34:10  35:11  23:16  31:19)
19.30 h GRUPA A  BUDUĆNOST vs OLIMPIJA   66:70  (11:12  19:24  15:21  21:13)
       
SUBOTA 23.03.2019 SATURDAY HALA SPORTOVA VALJEVO    
11.00 h OD 5 MESTA  CIBONA vs BUDUĆNOST  
13.00 h OD 5 MESTA  LOKOMOTIVA vs U17 HOPES  

15.00 h POLUFINALE  MEGA BEMAKS vs OLIMPIJA

 

17.00 h POLUFINALE  CRVENA ZVEZDA vs PARTIZAN

 

GREŠNI SARIĆ U LOZNICI NIJE ZAUSTAVIO POHOD METALCA KA PRVOJ TITULI!

 1bkm m u  loznici 32  3 19

Borbeni derbi na Lagatoru doneo je 4 odlične borbe, samo 4 poena gostima iz Valjeva, a da ih ne bude REALNO OSAM pobrinuo se na prvom mestu Vladimir Sarić, večeras najverovatnije poslednji put u prilici  da sudi.

Loznica je pobedila 12:4.

Ima ambicije da pretekne Metalac do kraja šampionata, ali sada nema Jabučanina, da ne prekine meč posle napada trenera Loznice na pokojnog mu kolegu Vlašića u Valjevu. Kao i večeras, samo pre četvrt veka, baš u meču za titulu, zanimljvo je,  protiv baš ovog rivala.

Svesni su Lozničani  da su i pored 12:4 gubitnici, i traže majstoricu ko beba lažu.

Neće im pomoći opet kao nekada i večeras  faktor suđenja, jer Metalac je pokazao da i bez trećine tima, može  lagano da im  parira. Zato hrabro i mudro preko Kragujevca i Niša,  i dva meča u Valjevu sa beogradskim Radničkim i Vojvodinom, do titule šampiona Bokserske lige Srbije, bez obzira na sve unutrašnje i spoljne faktore što bi Loznicu da časte novom titulom!

U mečevima Janjića i Gavrilovića, njihovim rivalima Gurdijeljcu i Jankoviću sudija Sarić  je tendenciozno davao bod prednosti, bio ključni faktor za vođstvo Loznice od 4:0, umesto da početnu prednost imaju gosti iz Valjeva.

U (ne)spornim mečevima Aleksandar Knežević je dao  čak tri poene više Janjiću, a poen više  i pobedu  Gavriloviću, očigledno za klasu  boljim od Gurdieljca i Jankovića.

Preostala dvojica mladih sudija su  podlegla  pritisku. Ni u ringu ni za stolom nisu bile na visini zadatka. Bilo je  previše hrabro i riskantno gurnuti ih u vatru da sude meč u kome se odlučuje prvenstvo.

Na sreću nisu ga odlučili, sprečili su ih Damjan Grmuša i Milosav Savić kadri da pobede sve nevolje, Saviću je pukla arkada, pa je meč bodovan do prekida, 2:1 za Savića, uz  glas grešnog Sarića, kome se probudila savest sa zakašnjenjem. Povici sa tribina: "Lopovi, lopovi" pozdravili su pobedu Savića.

Lopovska priča je imala svoj epilog na startu.

Janjić je propisno ispropštao za glavu višeg  Gurdijeljca, "pendžetirajući" ga  u svom stilu od glave do pete, što je za Kneževiča bilo dovoljno za ubedljivih 30:27, ali su Sarić Živanović častili poraženog pobedom. Šta je trebalo da uradi Nemanja Gavrilović da bi pobedio Miloša Jankovića?Pred rvačkim naletima i rafalima prljavih udaraca u jednom trenutku spustio je ruke i prestao da pruža otpor. Primio je par udaraca u telo i lice pokazajući sudijama svoju dominaciju. Biće  da je baš to navelo Sarića i Miletića da preglasaju Kneževića.

Bez Ajetivića, Leke Markovića i adekvatnog rešenja i malerima sa poluteškašima, te povrede šake Miće Stankovića, više se nije moglo.

Za 10 dana je novo iskušenje. U Valjevo stižu "krstaši" za Crvenog krsta. Sudije kao u Loznici neće moći da brljaju, a Metalac pobedu pored sigurnih bodova u prve tri  borbe, mora tražiti nove bodove, preko nadamo se ponovo u dresu lidera sa Kolubare Ajetovića i Miće Stankovića, pod uslovom da Savić  i Marković ne saniraju povrede arkada.

Loznica je  stigla Metalac, obe ekipe imaju po pet pobeda, i isti medjusobni skor, po jednu pobedu identičnim rezultatom(12:4), ali  Valjevci su u suficitu za 8 poena.

I kako reče oficijelni spiker večeras "najbolji" su u problemu i situacija se zakomplikovala.

Evidentna nepoštena namera Sarića imaće za posledicu suspenziju. Miletić i Živanović su takođe na ledu, a jednom je pogrešio i Knežević previdevši čistu pobedu Savića. Žalba na prve dve borbe  danas će biti prosleđena u BSS, koji se oglasio očigledno pogrešnim saopštenjem da će o tituli odlučivati majstorica, budu li ekipe imale isti broj bodova.

Majstorice biti samo ako poen razlika i bodovi budu i istoj ravni.

I pod još jednim uslovom da sude sudije iz inostranstva! 

Sve to je slaba uteha brojnim Valjevcima večeras  na meču u Loznici. Umesto ohlađenog Valjevskog i šampionskog pečenja u Pričeviću gutali su gorke pilule Šumadinaca, zajedno sa bokserima, trenerima  i upravom Metalca posle 4:0 za Loznicu u  dilemi da li da nastavi ili da prekine  meč. Pobedio je zdrav razum i hladna glava. Đorđe Milanović i ekipa su pokazali karakter  pobednika. U najjatežem trenutku u sezoni sačuvali su zdrav razum i dostojanstvo. Gospodski su podneli nezaslužen poraz Metalca i još čvršče rešeni da nastave i uspešno završe šampionski pohod.

BOKSERSKA LIGA SRBIJE - VI KOLO - 

BK „LOZNICA“ LOZNICA - BK „METALAC“ VALJEVO 12:4

HALA „LAGATOR“, Loznica GLEDALCA 3.000

Br

CRVENI UGAO

kg

PLAVI UGAO

SUDIJSKA

REZULTAT

 

LOZNICA

METALAC

 

ODLUKA

 
 

SENIORI / ELITA (1979/2000)

     
 

(Runde 3×3 min / Prekid: 3kd u rundi, 7kd u meču)

     

1

GURDIJELJAC

56

JANJIĆ

2:1

        2

0

 
 

ERSAN

 

DUŠAN

       

2

JANKOVIĆ

60

GAVRILOVIĆ

2:1

        4

0

 
 

MILOŠ

 

NEMANJA

       

3

ŠAĆIRI

64

GRMUŠA

0:3

        4

2

 
 

SEBASTIJAN

 

DAMJAN

       

4

RADULOVIĆ

69

STANOJEVIĆ

3:0

        6

2

 
 

NOVAK

 

LAZAR

       

5

PANIĆ

75

SAVIĆ

2:1

        6

4

 
 

STEFAN

 

MILOSAV

       

6

POLETAN

81

HALAS

3:0

        8

4

 
 

SANDRO

 

ROBERT

       

7

PROKIĆ

91

ALEKSIĆ

3:0

      10

4

 
 

PETAR

 

SRĐAN

       

8

BABIĆ

+91

STANKOVIĆ

3:0

      12

4

 
 

VLADAN

 

MILUTIN

       

OLIMPIJSKI ŠAMPION GOST SPORTSKOG VALJEVA

step0

Olimpijski šampion iz Rija 2916 Davor Štefanek, aktuelni predsednik Sportskog saveza Srbije danas je gost Valjeva.

Posle prijema u gradskoj kući Šterfanek se uputio u halu sportova 15. septrembar  gde je prisustvovao treningu ŽRK METALAC 2015.gde je obavešten o uslovima i radu u ovom klubu.

step00

U 18 sati Davor Štefanek će govoriti na tribini  Put do olimpijsko zlata ,pa o svom uspehu karijere u Riju.

 

METALAC VEČERAS U LOZNICI ZA PRVU ŠAMPIONSKU KRUNU SPORTSKOG VALJEVA

1bkm 001 nis

Došao je i taj dan, valjevski Metalac prve prolećne večeri 2019. godine boksuje u Loznici za prvu titulu Grada Valjeva u ekipnom takmičenju  u istoriji valjevskog sporta. Valjevci su bili vicešampioni Jugoslavije 1996. U tri neregularna meča večerašnji protivnik je izašao kao pobednik, i nezasluženo postao šampion države.

Trijumfi nad Loznicom u Valjevu (12:4), protiv Radničkog iz Kragujevca i Radničkog iz Niša 10:6, Vojvodine u Novom Sadu i Radničkog u Beogradu 14:4, nesumnjiva su potvrda kvaliteta valjevskog sastava, moćnog da zabeleži sve pobede u prvom delu šampionata.

Predvođeni najiskusnijim i najboljim Milutunom Stankovićem, Dušan Janjič, Nemanja Gavrilovič, Damjan Grmuša i Milosav Savić su aduti valjevske ekipe. Za očekivati je pozitivnih iznenadjena, a da ih bude tu su Lazar Stanojević i nova imena u ekipi Jožef Halas i Srđan Aleksić u poluteškoj i teškoj kategoriji.

U Loznici valjevski tim očekuje paklena atmosfera, prepotentni domaćin spreman kaže da pobedi 16:0. Imaju  i dva nova imena Sandra Poletana i Novaka Radulovića. Izostaju najavljene zvezde Gurdijeljac i Ražnatović.

Lozničanima će veliki rival biti i tv kamere.

Zahvaljujući tv prenosu na Areni 1  akteri će imati podjednake uslove da se bore za pobedu u ringu, a i sudije mogućnost da sude ni po babu ni po stričevima, bez obzira "bratske" veze nekih od delilaca pravde večeras u Lagatoru, naravno ne sa Valjevcima.

 BOKSERSKA LIGA SRBIJE - VI KOLO -

                           BK „LOZNICA“ LOZNICA - BK „METALAC“ VALJEVO

                                            HALA „LAGATOR“, Loznica

POČETAK U 19.00h

Br

CRVENI UGAO

kg

PLAVI UGAO

SUDIJSKA

REZULTAT

 

LOZNICA

METALAC

 

ODLUKA

 
 

SENIORI / ELITA (1979/2000)

     
 

(Runde 3×3 min / Prekid: 3kd u rundi, 7kd u meču)

     

1

GURDIJELJAC

56

JANJIĆ

       
 

ERSAN

 

DUŠAN

       

2

JANKOVIĆ

60

GAVRILOVIĆ

       
 

MILOŠ

 

NEMANJA

       

3

ŠAĆIRI

64

GRMUŠA

       
 

SEBASTIJAN

 

DAMJAN

       

4

RADULOVIĆ

69

STANOJEVIĆ

       
 

NOVAK

 

LAZAR

       

5

PANIĆ

75

SAVIĆ

       
 

STEFAN

 

MILOSAV

       

6

POLETAN

81

HALAS

       
 

SANDRO

 

ROBERT

       

7

PROKIĆ

91

ALEKSIĆ

       
 

PETAR

 

SRĐAN

       

8

BABIĆ

+91

STANKOVIĆ

       
 

VLADAN

 

MILUTIN

       
               
               

Sudije:Nebojša  Živanović, Vladimiri Sarić, Milan Miletić Milan, Aleksandar Knežević 

Merilac vremena: Boban Damnjanović 

Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas