Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

DANI KOŠARKAŠKIH RASPLETA OD BOLONJE, MILANA, BEOGRADA, I NARAVNO VALJEVA Featured

kk part alba

Mart je tek počeo, a već je doneo sunačane dane, lepše vreme, i potvrdio  najlepše u svetu sporta. Na žalost i istinu da ounapred  „najbolji“ sve češće gube, a "otpisani" gaze redom rivale. Dva srpska kluba su višemesečna poslastica i kost u grlu Evrolige. Na našem valjevskom prostoru svedenom rekreaciju, dominiraju  pored odbojkašica Valjeva, dame imaju prednost u svemu, dva ouboljna kluba  KK Metalac i vaterpolisti Valisa.

Partizan ponižen i devastiran pred raspadom i svetu  fudbala, sa novim trećim trenerom ove sezone, Igorom Duljajem je predao novu titulu u  predsedničkoj ljubimici, pre roka, ali se  „Rajku“ prvi put prolomio  poklič „Vučiću pe.eru“.

U košarci je gle čuda, klub sa plaćenom ulaznicom miljenik Evrolige, i otuda nikakvo čudo što sledi, trogodišnja licenca!

Ne slučajno,  jer najbolji trener Evrope i šire, Željko Obradović, sa ono   „malo“ Srba  i „ Kameruncima“ a  tek koliko, 20-ak hiljada  Arenaša, što  svojim  odlascima u sve dvorane gde Partizan igra, su zajedno, podigli rejting Evroligi do neslućenih visina. 

Partizan je pokazao moć u više navrata ove sezone. Posle martovskog „silovanja“ Albe, pa  spektakularne pobede na krcatim Gripama gde je Naneli prekinuo grmljavinu "umro je šampion“ večeras ima  prvu od dve meč meč lopte u Italiji.

Partizanovci će u Unipol Areni, biće ih sigurno više od 5.000, što je malo manje od polovine(11.000), na svoj jedinstven i neponovljiv način  nositi crno bele.

Da se zna, otišlo je u Italiju i 100-tinak Valjevaca, jer ljubav nema granice. Sinoć su neki krenuli i već su stigli u grad košarke i veliki univerzitetski i turustički centar Italije.

Od Virtusa je je Masimo Zaneti napravio najveći simbol simbol Bolonje.

Imaju pobedu manje od Partizana, a prošle nedelje su poniženi u Istanbulu. Fenerbahče je potvrdio šampionske ambicije u Evroligi.

Znamo kako je Skariolova ekipa prošla jesenas u Areni  Beograd.

Žoc i pored vremenske  oskudice, zna šta mu je činiti. Miloš Teodosić, čije prezime oficijelni spiker u Bolonji izgovara sa VALJEVSKIM, a ne beegradskim akcentom, će biti ključ eventualne pobede Virtusa. To dobro znaju u oba crno bela tabora. Zaustave li naši crno beli Tea, otvoriće put ka 15-om trijumfu. Pri tom se ne smeju potceniti košarkaške gromade: Belineli, Vims, Heket, Mam Žaite, Miki, Pajola, Kamara ... Izostaće večeras  povređeni Šengelija,  Kordinije iLundberg

Utakmicu ne dobijaju imena, već onaj ko bude imao veću želju srce, i muda, da fizički i mentalno  izdrži sva iskušenja.  Skariolo je svestan da samo najbolja verzija igre može doneti trijumf Virtusu. Italijan dobro zna za kvalitete  Pantera  Egzuma, Nanelija, Ledeje,  uvek  atomske bombe Lesora, ali i fakotr  navijača Partizana na svakoj utakmici.

Ipak posebnu pažnju dobiće Predrag Danilović, besmrtrtni as  Partizana i Virtusa. U dresu Partizana i Virtusa  šampion  Evrope!

Spektakl u najavi, kakav neće biti viđen ni na jednom meču Evrolige, vam  svake sumnje,  će i biti večeras od 20.30 u Bolonji.

Osmomartovska nedelja možda donese novi preokret.

Uzdrmana Zvezdu  se sutra vraća u život, ili će je  definitivno zakopati u Evroligi.

Klub sa višegodišnjim stažom u evropskoj klupskoj eliti je šanse za TOP-8 sveo na domen teorije. Posle ponižavanje u Pioniru od Albe, usledile su nove dve šokantne nule u Minhenu i Zagrebu, tako da je  Efes poslednja nada za spas sezone.

Plejmejker Cibone Borna Kapusta(26) je, „ugasio“  Argentince, i pokazao ko je zapravo  "gejm čejndžer". Sa 24 poena, karakterom i potezima lidera, najboljim rešenjima u ključnim trenucima, i bravurama na parketu, definitivno je opravdao reputaciju otkrovenja sezone, i to protiv najvećeg favorita i najpovlašćenijeg kluba regionalne lige.

U igri Zvezde oči bode kečersko-rvačka stil, za razliku od Evrolige, prolazi još uvek u srpskoj,  i abaligaškoj košarci.  Zvezda sa promašajima do  besvesti, dovedenih pa šutnutih Amerikanaca, zatim  Raduljice, pa redom do  Petruševa potpisanog samo jednu sezonu, mega zvezdama Kampacom i Vilodozom, izgleda već potrošenim Nedovićem je van pobedničkog ritma, i topne sve dublje. Sve dalje je od opstanka posle 15. aprila na najvećoj evrpskoj klupskoj pozornici.

Zvezda je najgora od svih u Evroligi, kada se analizira poslednja četvrtina svake utakmice. Ivanović oičigledno ne pogađa petorku za ključnu fazu igre. Imaće zadatak da natera svoje igrače da  smanje besumučnu paljbu trojkama sa Pančevačkog“ i ostalih mostova širom Evrope!

Čović, Ivanović, ili neko treći, biće da je onaj iznad svih „smrtnika“ karmom upozorio,   nedodirljivog, ma šta mislio o  sebi, iako je  samo  običan smrtnik sa ograničenim rokom trajanja, ko je odogovoran za posrtanje „simbola srpstva“.

Osmomartovski meč sezone sa Efesom Zvezdu vraća u život, ili definitivno „ubija“ Zvezdu. Serija od 8 pobeda je spas evroligaške sezone. Ima međutim samo ima jedno ali, što sve planove kvari.

A  za Valjevo, naš šampion je, iako osakćen odlaskom Amerikanca Meninga u FMP,   Metalac!

Bori se sa kolosima iz Novog Sada, Čajetine i Subotice, ali i spstenim slabostima, o sudijama je iluzorno govoriti,  za krunu u KLS.

Branisav Ratkovica  nema harizmu „vidljivog“ trenera u komunikaciji sa igračima tokom igre, a i u svakom pogledu se trudi da bude neprimetan.

Ali  se krvavo se bori za svakog od njih. Da li će momci moći da uzvrate na terenu istom merom, sa "osam" centara, i dva driblera.  

Mening je nestao posle  Kupa Radivoja Koraća. Bio je nabolji u Skoplju u dresu „limenki“ na debiju za FMP.

U Metalcu je radio za sve. Otvarao je prostor saigračima, a sam je pravio dar mar u odbrani rivala.

Više nije u Metalcu!?

Večeras Andreja Stevanović, iako klasičan bek moraće maksimalno da pomogne Dafiju  i Bajiću u organizaciji igre, ali i da koristi svoje najjače oružje šut, u tandemu sa Dafijem.

Uroš Luković kad hoće je „baba roga“  za sve u KLS, večeras će  po običaju imati silna  zaduženja. Da komanduje u igri, drži odbranu, da razbija pod košem rivala, odnosno kao i uvek samo da igra "čistu košarku“, bez trunke želje da se nameće statističkim podacima.

Ibrafim Durmo je u više navrata pokazao karakter igrača, kakav zahteva moderna košarka. I večeras će ako bude snage biti problem za izabranike Vuleta Avdalovića,  koji ima svoje adute, nadu Zvezde Topića, Miljenovića, Hrvata Jelavića Slovaka Maloveca...

Metalac je razbio  „zlatnu gondolu“  u paramparčad, kraj Kolubare, a večeras "streljan" iznutra  če se boriti da preživi. Ništa novo kad je u pitanju valjevski sport, na koga vlast gleda kao u smrdljiv sir!

Prvo od 4 teška gostovanja do kraja sezone je najteže. Zašto se igra u 19 sati, iako je u pitanju evroligaški termin pitanje je za  nekoga ko se bavi zakazivanjem utakmica, i tera publiku sa tribina. Ili bi možda nešto da pokuša da sakrije. Sudjenje će sigurno biti, za domaćina a potencijalni dželat Pecelj stiže u Valjevo u subotu, pa će Zemunci imati sušenje kao i jesenas, ali ovoga puta bez tv prenosa. 

Ovo zbog toga, jer su sudije ZLO u svakom sportu!

Metalcu stiže podrška, kao i uvek iz Valjeva, a možda i studenti kao u stara dobra vremena svrate da bodre svoj Metalac u „Mega factory“.

Idemo šampioni, za  19. u nizu!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas