Menu

zaglavlje

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALJEVKA NIKA TORPEDOVALA VATERPOLO VELESILU MAĐARICE! Featured

 nika r b

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije dobija svog Aleksandra Mitrovića- Mitrogola, golgeterku nikada viđenu u srpskom svetu vaterpolo sporta. Reč je o Valjevki Niki Ratković(15). Do juče šampionka u biciklizmu, danas je  zvezdica selekcije  Srbije U-15 koja se priprema za Evropsko prvenstvo krajem juna.

U prijateljskoj utakmici u Bečeju Nika je danas raznela  svetske šampionke Mađarice.

Vaterpolistkinje Srbije pripremajući se za Evropsko prvenstvo uzrasta 2008. godište i mlađe, su odigrale sparing meč u Bečeju sa velesilom Mađarskom. Srbija je (ne)očekivano slavila  15:12, a senzacionalnu pobedu nad vršnjakinjama iz komšiluka, uvek u vrhu evropskog  vaterpola režirala je  Valjevka NIka Ratković.

Selektorka Danijela Ćuk, pružila je šansu  Niki, a Valjevka je znala da opravda poverenje. Nika je odigrala meč na nivou svog imena, grčke boginje pobede. Iskazala je  neviđenu  raskoš vaterpolo talenta i golgeterskog umeća.

Ćak  osam puta je zatresla mrežu Mađarica. Postigla je  više od polovine   svih golova za Srbiju, i  bila faktor iks senzacije u Bečeju. 

nika gol m

Zanimljivo je NIka nosi kapicu baš sa brojem osam. Doprinos u velikoj pobedu dale su i  ćerke selektorke Ćuk, Elena i Maša Ćuk, strelci po tri gola za Srbiju. Za Srbiju nastupa i najmlađa od tri sestre Ratković Zoja. NIka Ratković je trenutno član VK Palilula. Trener je Ognjen Jovanić, a kapiten Taša Marko Banović je demonstrator u bazenu, i napredak je očigledan.

Srbija će biti akter Evropskog prvenstva u Zagrebu od 24.juna, i  ako bude u prvih šest, viziraće pasoš za Svetski šampionat. Srbija je u grupi sa Mašarskom, Italijom i Hrvatskom, znači neće biti lako. Ali na muci se poznaju junakinje

Zanimljvo je da je još jedan Valjevac, član VK Valis Andrej Stoilković(2007) pozvan da se priključi piprpemama selekcije Srbije U-16.andrej s

Već na početku svoje  vaterpolo priče, bilo je jasno da će bude li volje, želje, rada, istrajnosti i sreće Andrej daleko dogurati. Da je momčić iznad svije generacije videlo se već pre tri godine na turniru u Pečeju, gde je branio na izeuetno visokom nivou. Rastao je  u Valisu, prolazio svakojaka iskušenja, ali  podrška roditelja na prvom mestu mame Aleksandre, ali i stručni rad u Valisu su doprineli da  danas izrasta je u momka sa predispicijama da bude reprezenativni čuvar mreže. Da li će krenuti stopama starijih kolega, Kovačevića, Stanića, Gavrilovića, Baucala, osvajača evropskih i svetskih trofeja i juniroskoj konkurenciji, na prvom mestu zavisi  od Aleksandra!



Igračice s belim kapicama impresivno su otvorile utakmicu i povele sa 5:0, kao i par dana ranije protiv Italijanki, ali su Mađarice već na poluvremenu anulirale prednost (7:7), a u poslednju četvrtinu su ušle sa dva gola prednosti (8:10). Nije to obeshrabrilo Srpkinje, pogotovo mlađanu Mašu Ćuk, koja je prvo postigla gol „šraubom“, potom „parabolom“ sa deaetak metara i onda sa materijalizovala akciju sa igračicom više. Dovoljno za rezultatski preokret i pobedu. Makoju ju tačku stavila Jana Janković.

Srbija - Mađarska  15:12  (5:2, 2:5, 1:3, 7:2)

Bečej: Plivalište zatvorenog bazena OSC „Đorđe Predin Badža“. Gledalaca: 50.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas