Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

OČEKIVANO, SRBI I MAĐARI VEČERAS U 18,30 SATI ZA  SVETSKO ZLATO U BUKUREŠTU Featured

aca Srbija Hrvatska Aktuelni vicešampioni sveta, šampioni Evrope u kokurenciji do 19 godina, mladi vaterpolisti  Srbije, izborili su novo finale, sada  Svetskog prvenstva U-20, u Bukureštu. Srbija je u polufinalu pobedila Grčku sa 14:8 (4:1, 4:2, 4:2, 2:3). Mađari su slavili 13:9  protiv  Amerikanaca, kadrim samo da zaprete potpunim preokretom u finišu trećeg kvartala.

Dve najbolje selekcije Srbija i Mađarska boriće se za zlato večeras(petak) u 18,30 sati, a sat ipo ranije  o bronzi će odlučivati Grci i Amerikanci.

Generacija Srbije 2004. i mlađi  već ovenačana najsjajnijim odličjama na Svetskim i evrpskom smotrama proteklih godina, stasava u dostojne naslednike slavnih seniora olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona.

Srbija grčka slavlje SP 2023

U polufinalu SP U-20 sa Grčkom Srbija je predvođena trostrukim strelcem na otvaranju utakmice, bez promašaja, najmlađim, partizanovcem Lukom Gladovićem, koji još nema 17 godina, stekla ogromnu prednost. Ubedljivo vođstvo je "overio" Marko Dimitrijević do kraja prve četvrtine za 4:1.

Igra srpskih momaka je bila neveovatno dobra. Sve je funkcionisalo besprekorno. Taktičke zamisli selektora Korolije momci su besprekorno odradili u bazenu, od izuzetne pokretljivosti, markacije igrača, blokova, do briljantnih akcija u napadu.  Grci su do poluvremena zaigarali  čvršće, ali postigli su samo  dva gola, sa sveukupnim deficitom od pet golova. Na poluvremenu  je bilo već nedostižnih 8:3 za Srbiju. Identičan rezulat kao i drugoj, bio je i trećem periodu igre (4:2) za 12:5. Srbi četvrtom kvartalu, prepuštaju  inicijativu Grcima, kadrim da bez najboljih rivala u bazenu konačno dobiju četrvtinu 3:2,  i koliko toliko stignu do časnih 8:14.

aca srbija sp u20 buk hrvat

Srbiju je do pobede vodio Luka Gladović sa pet golova,  prvi strelac turnira sa 13 postignutih golova u pet  utakmica. Marko Dimitrijević je dodao tri, dok su po dva postigli Nikola Kojić i Aleksandar Kovačević. U listu strelca su se upisali i  Bogdan Brešćanski, Vasilije Martinović i Zoran Božović.

Grčka – Srbija 8:14 (2:4, 1:4, 2:4, 3:2)

Grčka: Karakuros, Buzalas, Kandanolen, Georgaras 2, Almiras 1, Kastrinakis, Kilas 1, Siamas, Bitakos 3, Puros, Spahtis 1, Laskaridis, Iliopulos.

Srbija: Pajković, Jauković, Dimitrijević 3, Gladović 5, Kojić 2, Gavrilović, Božović 1, Urošević, Martinović 1, Brešćanski 1, Stanić, Kovačević 2, Virijević. Selektor: Miloš Korolija

U finalu  bez dana odmora Srbiju večeras u 18,30 sati,  čeka novi okršaj sa Mađarskom.

Severni susedi  su nakon izvođenja peteraca u grupnoj fazi pobedili Srbiju, juče su morali svojski da zapnu protiv Amerikanaca, i sugurno više fizički i emotivno potrošeni, ulaze u finale.  

Treća i četvta četvrta selekcija iz „grupe smrti“  SAD i Grčka se bore za bronzu, Španci i Italjani za peto mesto u 15,30, a   Hrvati i Crnogorci za 7. mesto u 14 sati.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas