Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALJEVKE NIKA I ZOJA RATKOVIĆ SA SRBIJOM U ZAGREBU OSME NA EP-U15, U VATERPOLU Featured

nika i zoja 2023Srpska  reprezentacija, vaterpolistkinje rođene 2008. godine i mlađe su  na Evropskom prvenstvu u Zagrebu osvojile osmo mesto. Najbolja u sastavu Srbije je bila Valjevka, nekadašnja šampionka u biciklizmu NIka Ratković(15), a u ekipi je bila i najmlađa od sestara Ratković, Zoja(13). Posle Valisa, i Bečeja,  obe su trenutno članice  Palilule iz  Beograda, dok je treća Valjevka  Milica Pavlović sada članica Taša 2000.

Rivalke Srpkinja su znale od koga vreba najveća opasnost, i NIka Ratković   je bila pod prismotrom  po dve protivničke igračice. Na žalost saigračice, takvu prednost nisu znale da iskoriste.

Srbija je u borbi za sedmo mesto poražena od Nemačke sa 13:9, iako je u završnici treće četvrtine vodila sa 9:6. 

srbija vater curice u 15

Da je bilo malo više sreće, i i svega drugog, Srbija je mogla bolje proći u mečevima sa  Holandijom i Nemačkom u razigravanju, za peto mesto u Evropi. Protiv Nemica Nika Ratković je postigla  gola, Janković 2,  Pejić, M. Ćuk i  E. Ćuk 1 po jedan gol.

Mlade Srpkinje plasirala se u četvrtfinale pobedom  protiv Rumunije 15:6. Jedna pobeda je bila dovoljna za četvfinale posle poraza u grupi od Mađarske (25:4), Italije (27:6) i Hrvatske (16:3). 

Selekcija Daniele Ćuk je protiv Rumunije potvrdila ulogu favorita i lako pobedila Rumunke sa 15:6.  Golove su postigle Pejić 3, M. Ćuk 1, Branković 1, N. Ratković 5, Jovanović, E. Ćuk 5.

nika srbija

Srbiju su u Zagrebu igrala u sastavu: Iva Kovačević (Spartak), Elena Ćuk, Maša Ćuk, Jana Pejić, Dunja Lovčević (Bečej), Tara Žagar (Vojvodina), Vjera Bulajić (Jadran HN), Jana Janković, Milica Pavlović, Una Jelenić (Taš 2000), Nika Ratković, Mina Branković, Emilija Jovanović, Anđela Petrović i Zoja Ratković (Palilula). U stručnom štabu su pored selektorke Ćuk bili još: Ognjen Jovanović i Marko Milinčić (pomoćni treneri) i Ana Keleman (fizioterapeut).

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas