Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ARANĐELOVDANSKA POBEDA, RASTANAK, SUZE ZA NADU U DOBRO ZDRAVLJE I BOLJU BUDUĆNOST... Featured

1bfc pMutanat sa Kolubare pobedio Slogu  1:0  na Aranđelovdan, za najavu posle jedne decenije izlaska iz kome. Uspeh u Petrovcu je potvrdi da se konačno  nešto dešava, u klubu  prepuštenom godinama Milanu Milinoviću da  leči komplekse i pravu cirkus.

Topao, ljudski iskren pozdrav  trenera Slaviše Kovačevića sa igračima posle pobede,  suze u očima  najavili su rastanak...

Petrovac na Mlavi, gradsko naselje u Braničevu bilo je poprište  najsladje pobede fudbalskog predstavnika grada Valjeva, već 8,5 godina imena Budućnost - Krušik 2014. ostvarene tek na kraju kalendarske godine, u poslednjem 17. kolu Treće lige Zapad.

Ukupno 8. trijumf  uz pet remija i isto toliko poraza, doneli su  mršavih 29 bodova, nedovoljnih  i dalje čak i za opstanak.

Posle prosutih 18 bodova( Takovo, Smederevo, Sloga(Požega, po dva,  a od Železničara, Šumadije, Mačve, Slobode  po tri boda ) normalno je što  Požežani imaju   prednost od čak 16 bodova. Juče su  na "sedmi kolosek" poslali   lajkovačku "dizelku"  odakle se  nazire      ekspresni povratak u zonu.

U Bogatiću Mačva je pobedila još jednog komšiju Ubljane 2:1, pa će Jedinstvo na minus  2 boda u odnosu na Valjevce  prezimiti do proleća i novog derbija podno Vučjaka i Šepkovca.

Mutant, sa Kolubare, do povratka imena Stare dame, za koju nedelju, ili mesec, najmanje je bitno,  posle šokantnog poraza od užičke Slobode (ne)očekivano je je slavio  1:0. Možda i ukazivanje  Nemanje Vidića, a uskoro i Nemanje Matića, posle Ognjena Koromana, na stanje u srpskom fdubalu i kući fudbala ima već prve i prave efekte.   

Pobedu valjevskoj ekipi je doneo   gromovitim šutem sa bele tačke Marko Janković iz penala, iz blata do kolena u 93. minutu.

Kad sudija, a pravdu je delio Pavle Vasilijević iz Kragujevca, ne  časti domaćina penalom, a padanja je bilo minimum za tri,  i odoli žestokom pritisku  Petrovčana jasno je da su neke čudna, ali nadasve  dobra dešavanja, u valjevskom fudbalu izgleda konačno počela.

Vasiljević je sudio kako kodeks i zahteva 50:50,  u meču žestokog fajta  i polupanih glava posle žestokih sudara na teškom i klizavom terenu. Istrpeo je nadaleko poznatu turturu  i prigovore bez kraja Petrovčana. Maksimalno je štitio  fudbalsku igru, koji su gosti sve vreme pokušavali da forsiraju.

Umesto mreže tresla se stativa, po jednom  sa obe strane. Onu  domaćina bilo je majstorstvo pogoditi  iz neposredne blizine. Remi je lebdeo u vazduhu, ali je sve okrenuo poslednji nalet valjevskog tima.

Kišni čovek  Drakulić je pobegao čuvarima i  centritrao. Oglasio se Vasiljević. Igranje rukom u petercu Sloge je sankcionisano  penalom. Malo ko bi u ovom  rangu takmičenja, gde likovi sumnjivog morala kolo vode, ima ih od vrha do dna, tako nešto uradio. Bila je to krunska odluka u meču  bez miligram pomoći sudijske trojke domaćinu.

Fajterski hrabro iskombinovana  postava sa koromilarem verovatni poslednji put na klupi Slavišom Kovačevićem, lavovski se borila  do pobede. Možda i zbog činjenice da je konačno  Pejović bio na golu, takođe munut u glavu prilikom jedne od nekoliko uspešnih intervencija.

Kad se igra timski, čvrsto  i odlučno, kad te sudija štiti, a sreća te pogleda pobeda je neminovnost.

Uspeh  u Petrovcu na slavu Aranađelovdan ima poseban  i istorijski značaj.

Pre 10 godina i koji mesec pride 16.septrembra Budućnost je izgubila od Sloge u  Valjevu 0:1, a Voisavljević je   odbranio penal Nešiću u 90.minutu. Bila je to  RANA najava ispadanja iz Treće lige, overena 7 meseci kasnije 16.aprila na istom stadiončiću u Petrovcu na Mlavi, kada je Sloga pobedila 2:0!

Uvod u agoniju  Stare dame  završen je gašenjem FK Budućnost i zvanično  14.jula  2014.

Od Aranđelovdana 2020. nešto se izgleda pomerilo, iz negativnog ka pozitivnom smeru, za konačno buđene Stare dame - FK BUDUĆNOST .

Za početak valja  istaći da za ovakvu Treću Srpsku ligu Valjevo ima dovoljno svoje fudbalske  dece. Od "stranaca" poželjni se kao staro vino  dobri Mitar na golu, dok neki novi klinac ne stasa i kad hoće da igra  neuhvatljivi Drakulić. Takođe i struka nije podcenjivanje.

Najvažnije od svega da je stavljena tačka na deceniju brukanja valjevskog  fudbala.

I zato u vremenu što sledi: "U dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi"

Uz poruku nemojte nikad zaboraviti odakle ste krenuli niti propustiti priliku da pomognete, na bilo koji način, saćekaćemo da zavesu na jednu katastrofalnu fudbalsku godinu za srpski fudbal, spuste  zonaši sa valjevsko-šabačkih prostora.

Najbolji tim Sloga u Bogosavcima čeka već viđenog jesnejeg prvaka Radnički. Vrelo sport  posle "masakra" u Rubribrezi, je apsolutni favorit. U goste im dolaze Mioničani, Ribnica. Konačno  lider Rađevac i ako oklekne u Prnjavoru,  biće i zvanično jesenji prvak.

Radnički je gazio muški do remija u Vladimarcima i novog protiv Mladosti na Petom Puku,  juče poražene na "Kantridi" od  "osvetljenih" Divaca 1:2.

A danas je ne zaboravimo i  fudbalski  derbi na najvišem niovou: Vojvodina -Crvena zvezda    

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas