Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SISTEM VK VALIS PREPOZNALA SRBIJA, REPREZENTATIVCI SU PONOS KLUBA Featured

Pored danas najorganizovanijeg, sistemski najjaćeg i po rezultatima najubwdljivijeg kluba u Srbiji Radničkog  iz Kragujevca, poštovanje naravno za Šabac i Niš, Vaterpolo klub Valis je perjanica srpskog vaterpola, ne računajući i Beograd i Novi Sad. Svi pomenuti gradovi i klubovi su privilegovani,  imaju zatvorene bazene,  za razliku od Grada Valjeva voljom vlasti i dalje samo sa "balonom" od septembra  do maja u SRC Petnica.VK VALIS DR SVI

Izboriti se za mesto u kremu srpskog vaterpola,  i pored Radničkog,  Šapca  i Niša  biti vodeći klub   bez Beograda(iako godinama rušenog, ali po ko zna koji put dokazano neuništivog  i besmrtnog Partizana, državne  miljenice u svemu  Zvezde, i sada ubačenog u igru  političkog projekta broj 2, do narednih izbora,  Šapićevog Novog Begrada) i Novog Sada,  je privilegija, ali i obaveza vlast u Srbiji da stavI prst na čelo.

Ako se već grade i renoviraju stadioni , mora se  konačno izdvojiti narodni novac za sportsku infrastruktura u Valjevu, čašćenom od Evrope i Ministrarstva sporta terenom za košarku.

Umesto makar tartana postavljene su plavičaste plastične šupljikave kockice nalik podmetačima za vrele šerpe.

1ZDRAVLJAK SMEJURIJA

A tartan  je izgleda samo  privilegija  u varošima i sredinama po volji vlasti. A  sadržaj na Zdravljaku započet pre nešto više od godinu dana, po ceni od "tričavih" 16 milona, samo 4 puta skuplji od prvobitno najvaljene cene, do danas  nije završen, a rok je bio 6.septembar 2020.godine  

Mladost Valjeva, 12.000 ih  je i  više, vapi da konačno  makete. preskupo plaćene idejne projekte i ko zna kakve još papire vlast Grada Valjeva  zaborave i počne da radi kako bi  Valjevo konačno izgradilo svoj Sporsko poslovni centar.

Mora se stati na put bezobzirnom bahaćenju i  bacanju  narodnog novca, do sada korišenog za  preprojktovanje  i izmišljanje  suludih i besmislenih projekata, rušenja pravog i  zidanja  temelja za  skaradni objekat nazvan od stručnjaka što se mešaju u svoj posao "kutiju za cipele"

Valjevo ima generalni projekat Sportsko poslovnog centra iz 1997. godine !

va arena 2

Imalo  je i suludu vlast skoro 2,5 decenije spremnu da urađen temelj proglasi "trulim", i ne tako davno ga "očisti",  tropeći neodgovorno  silne milione da beton i gvožđe ugradi  u  novi temelj budućeg NIČEGA,  danas primera na Arhitektonskom fakultetu  kako NE SE SME RADITI  I GRADITI bilo koji sportski objekat, namene za halu sportova!

  "Lupaj  TEMELJ,  jer me valja",  rekao  je  jedan od najboljih u struci, kada je video kakvo se zlo sprema.Graditi  šta struka, a ne diletanti i neodogvorni vlastodršci kažu,  jedino je rešenje ma šta  mislili  umišljeni da sa trunkom vlasti mogu šta im je po volji dok se nešto pitaju.

 Primer rada, poštovanja struke, odgovornosti,  istrajnosti i uspeha je  je danas najbolji sportski kolektiv  u Valjevu VK Valis, poznat, da  nikada  ne odustaje od svog cilja.

Posvećeno, stručno i vredno,  tokom svih proteklih godina i decenija deluje.

Nema megalomanije, "aviona  i kamiona" bacanje narodnih para i zaluđivanja, po sistemu jedna  besmrtna vaterpolo legenda dovoljna da se uspe u bilo čemu, pa makar to bio i vaterpolo.

VK Valis stepenicu po stepenicu ide ka vrhu srpskog klupskog  vaterpolo sporta.

Kako je živeti i raditi i  nikada ne odustati  javnost su upoznali su nedavno misionari Valisa.

dr nesa s

 "Za godinu dana iz Prve B u martu  2020. godine kao najbolji, nabrži i najmlađi, samim tim i perspektivni,   smo uprkos (ne)uslovima za takmičenja stigli u Prvu A ligu. Danas smo,  ne slučajno, ponovo najbolji i smeši nam se Super liga. Nije samo seniorska ekipa blistala. Niz uspeha iz  2020. i još niz godina pre, nastavili su mlađi od 2001, do 2009.godišta. To  je naša snaga i ponos. Mladi Reprezentativci Srbije su naš ponos"  ističe  dr Nebojša Stojaković, u protekloj deceniji od kapitena ekipe, danas   predsednik Valisa

Najveće  bogastsvo Valisa je skoro 200  dečaka i devojčica, svakodnevno  na trenizima u SRC Petnica. Nisam neskroman ali  odm ove jeseni očekujem da igramo u istom rangu sa  najboljima u Srbiji “, kaže dr  Stojaković.

Trener  Stevan Nonković sa svojim  saradnicima piše istoriju VK Valis.

vk valis nonkov

" Sa Proleterom iz Zrenjanina delimo   lidersku poziciju u Prvoj A ligi. Imamo mlad tim i pojačali smo se momcima sposobnim i spremnim da nadomeste svojim umećem u bazenu sve što mladi igrači tek treba da steknu. Protekla godina je bila   u znaku uspeha mladjih selekcija. Valis je  osvojio prvo mesto u regionu u kategoriji do 18 godina, što je samo potvrda uspeha iz 2019.   Ponosno sitičem da smo sa decom isuključivo iz Valjeva u finalu pobedili  moćnu u ekipu Radničkog iz Kragujevca, selekciju okupljenu iz svih sredina u Srbiji. Selekciija do 16 godina je je u regionu osvojil drugo mesto, a na završnom prvenstvu Srbije četvrto. Najmladji su   prošlog leta osvojili Prvenstvo Srbije. Kada se sve sabere jasno je da su  sve mladje kategorije bile  uspešne, za primer svima“, ističe  Nonković, ponosan i  na činjenicu što su  u Valisu i tri devojčice  učesnice  reprezentativnih kampova, tako da je  u narednom periodu u planu   formiranje ženske vaterpolo ekipe".

Za godinu novih izazova i još većih uspeha  u Valisu su sremni.

"Imamo  pet takmičarskih  selekcija Seper liga je najveći  finansijski je izazov za sve nas u klubu. Plan je napravljen, ali ne znamo šta će se dešavati narednih meseci.  Preživeli smo teške godine, i vreme dok još nismo bili prepoznati. Naš ponos su deca, dobri đaci i sutra korisni članovi društvene zajednice.  Sredstva  od grada su  uvek bila premala i uvek smo morali kao uprava da dovijamo  za nedostajeći deo  sredstava. Do sada smo  opstajali. Naš ponos su  četiri Valjevca koji rade kao profesori fizičke kulture,  a trojica su potekli iz kluba. Koristimo  prvenstveno  svoje resurse i trudimo se da angađujemo najbolje sa strane. Naš izbor je bio  Stevan Nonković. a saradnici su mu naša deca Nikola Ivanović, Nikola Goloskoković, Kosta Ljubičić i Predrag Branković "

Zimskog raspusta u VK Valis nema. U narednih mesec dana treniraće se  svakodnevn o  u SRC Petnica, jer sa pristiglim pojačanjima, igra Valisa je već dobila na kvalitetu, tako da će okrašj u Zrenjaninu  sa jedinim konkurentom  za Super ligu biti novi izazov za najbolje što Valjevo danas  ima u svetu sporta...

SPORTSKO POSLOVNI CENTAR I ZATVOREN BAZEN  SU BUDUĆNOST SPORTA

Niko u VK Valis klub sa  više od  3 decenije tradicije,  dvadeset godina  potucanja po Srbiji, pre svega zbog 12.000 mladih  Valjevki i Valjevaca, kojima treba zatvoren bazen,  nema dilemu.

Glas i sve što treba  da Valjevo konačno  dobije zatvoreni bazen.

Biće u funkciji sporta, školaraca svih uzrasta, i naravno svih kojima je plivanje u srcu ističe prdsdnik dr Stojaković.

Ozbiljan sportski objekat sa dvoranom i olimpijskim bazenom  su obaveza vlasti

"Grad Valjevi će na taj  načim biti u mogućnosti  da bude domaćin  u bilo kom sportu sportu. Naš š balon, semafori, tribine , da li su dostojni sutra Super lige?"

Na  pitanje  svih pitanja, da je VK Valis za konačni početak gradnje Sportsko poslovnog centra, sa dvoranom  od 3.500 mesta(plus 1.500 za košarku, zatvoren bazen  u sklopu objekta, i poslovni prostor od  3.00m2.  na bilo kom mestu  u gradu Valjevu, makar bio  i prostor opredjene 1997. godine na kraju  Naselja Oslobodioci Valjeva, železničke stanice, Gorenja i Poljoprovredne škole,  dr Stojaković   je kategoričan.

"Deca su naša budućnost,  i njima se  mora sve podrediti. Mnogi su već bacili oko na valjevske vaterpoliste. Nastavak školovanja je neminovnost, i tu svoju  šansu vide pravi i lažni velikani vaterpolo sporta. Izborižemo se,  boričemo se  našu decu da budu u svom klubu u u svom gradu što duže. Obezbedićemo im sve od školovanja do stipendija"

Ulaganje u sportsku infrastrukturu  i  Izgradnja Sportsko  poslovnog centra  je prirotetet svih prioroteta danas.

"Poput zdrave vode za piće koju imamo na svu sreću. čistog vazduha koji nam nedostaje moramo ulagati i sportsku infrastrukturu.  Ulaganje u svakog dinara u sport znači  kasnije tri manje u zdravstvo.  Zdrava nacija  je naša obaveza. Počnimo da gradimo SPC Valjevo. Sve rokovi su probijeni. Generalni plan imamo, na potezu su gradska  vlast i država Srbija" zaključio je dr Stojaković.

REPREZENTATIVCI SU PONOS VALISA

vk valis 4 4

Škola vaterpola u Valisu je osnov svih uspeha  kluba. Valis je iznedrio u Petnici ono što niko ne bi mogao ni da sanja u takvim uslovima.

Petar Stanić, Aleksandar Kovačević, Bogdan Gavrilović. Stefan Vujić  reprezentativci sticajem nesretnih okolonosti i i grešaka ljudi pored bazena  bez odličja u kadetskoj kunkrenciji , nadaju se medaljana pod  plavom kapicom u junirskoj konkurenciji. Godinu dana stariji (2003) Boris Ičagić.  Bogdan i Matija  Milovanović  i Stefan Arsenović su prošli sve reprezentativne kampove, kao i najmlađi(2006) Nemanja Milošević, Stefan  Popović i Dimitrije Jovanović.

VK V VUK 1  Stefan Arsenović vaterpolista je kapiten selekcije do 17 godina,  i  već  deceniju je u vaterpolu.

 „Uživam u radu i svemu što nam klub  pruža. Najveća radost su utakmice, a neizmerno zadovoljstvi golovi i pobede.  Očekujem još uspšeniju 2021. godinu i naravno elitu “, nema dilemu Arsenović.

Petar Stanić(16)  je "samo"  osam godina u Valisu.

vk valis stanic

 „ NIsam vidovit, ali kako radimo, i koliko smo posvećeni,   siguran sam kao i moji drugovi da ćemo od jeseni igrati u društvu najboljih klubova uSrbiji.  Nastupi u seniorskoj konkrenciji su nemerljivo doprineli da napredujemo. I protiv jačih, lukavijih  i daleko  iskusinijih nemaju cenu. Učimo od njih. ali im brzinom i eksplozivmošću, naravno  voljom  uspešno pariramo. "Batine" i masnice dođu i prođu, ali znanje i samopouzdanje rastu posle  utakmice sve više i više.  Sa Kovačevićem, Gavrilovićem  i Vujićem sam od kadeta u reprezentaciji, i verujem da će neko od nas zaigrati za seniroski nacionalni tim. Pripreme za  reprezentaciju su posebno uskustvo. Kao Leonidini Spartanci smo posvećeni, složni, i radimo pakleno.  Kad smo  u Valjevu  ima i drugih obaveza, ali disciplina i rad se ne razlikuju  previše. Jedino što se čeličimo u malo hladnijoj vodi nego što je u drugim  zatvorim i pravim  zidovima zaštićem bazenima" kaže  Stanić siguran da će 2021.doneti valjevskom vaterpolu  više  od svih do sada, i da će baš uspesi Valisa inicirati već na proleće izgradnju  SPC sa zatvorenim bazenom.

"Košarkaši Metalca kao i mi istrajavaju. U njih je kao i nas "zakačila" panemija korona virusa. PObedili smo i mi i oni. Sada nam predstoji  zajednička borba da uspesima  ubedimo vlast šta im je činiti za valjevski sport", katergoričan je Petar Stanić.

NOSIOCI SPORTA FINANSIRANJE, I NARAVNO POMOĆ DRŽAVE

Uvek aktuelno  pitanje kome u Gradu Valjevu treba više klubova  "nosioca " sporta. Najdrastičniji primeri su  vaterpolo, ženska odbojke, a fudbal je protekle decenije najveća rak rana valjevskog sporta.

VK Valis i  VK Valjevo danas postoje i igraju u istom rangu takmičenja, svestan je težine predstoječeg zadatka dr Stojaković.

1vk valis dr stojakoviic

„Teško je to i  komplikovana priča. Počeo sam kao igrač, a dugi niz godina sam  prvi medju jednakima u rukovodstvu Valisa  Naš klub nikada nije bio za razdvajanje, i ruka je pružena već  devet godina, praktično od dana kada je formiran VK Valjevo. Priča o jednom klubu je aktuelna sada više nego ikada ranije. Član Veća za sport Vladimir Mišković je podržava i  nadam  se da rešenje postoji. Razgovara se, jedan a ne dva kluba su  dobro za vaterpolo i  Grad Valjevo"

Država je  konačno  pokazala poštovanje za  vaterpolo, košarku i rukomet, o fudbalu  ne treba trošiti reči

"Vaterpolo prvoligaši su podržani sa po 1,5 milion dinara. Iz budžeta za sport Grada smo za redovne aktivnosti  dobili 4 miliona. Našim trudom obezbeđene su donacije. Ljudi iz senke i roditelji su naša nevidljiva snaga.

vk valis 2 debela

Ima uslova i prostora  da nam Grad  podrškom pomogne  i u tom pogledu, Gorenje, Vali, Krušik... su tu, ali ne samo oni. Uspešni i najbolji na tržištu privrede  treba da podrže i najbolje u svetu sporta, a to su danas u Valjevu  VK Valis i KK Metalac nosioci jedina dva sporta koja su u 2020. u godini  pandemije odigrali cele sezone i zabeležili najbolje rezultate".

 VK VALISU SERTIFIKAT O ČISTOM POSLOVANJU  

Podrška VK Valis je  stigla  od Company Vol biznis. Valjevski klub je u društvu  7,2% klubova u Srbiji koji posluju pozitivno. Klub nema ni jednu prekršajnu ili krivičnu,  i  ima pozitivan finansijski  bilans. Za 2021. godinu za normalno funkcionsanje kluba potrebno  je "samo"  tri  puta više od 5.5  miliona pristiglih u 2020. godini.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas