Menu

zaglavlje

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

NOVAK ĐOKOVIĆ PETI PUT NAJBOLJI NA SVETU U IZBORU AKADEMIJE "LAUREUS"

NOVAK ĐOKOVIĆ PETI PUT NAJBOLJI NA …

Foto: JAVIER SORIANO / ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

"ZAKLJUČANA VRATA" POTVRDA "USPEHA" NAJBOLJE VALJEVSKE " VLAST SVIH VREMENA" Featured

va vlast 23 2024

Na prvoj sednici Skupštine grada Valjeva  usvojen je budžet za  2024. godinu. U godini izbora, da li u martu ili u junu, videćemo, gradonačnik je najavio rekonstrukciju Suvoborske ulice, parkinga kod Hrama Vaskrsenja Hristovog, renoviranje i sređivanje zapaljenog prostora Štedionice na levoj strani  keja Kolubare, kod hotela Grand, pored spomenika vojvodi Mišiću, zatim solarne panele, toplotne pumpe, termički omotač oko bazena u SRC Petnica. O zagađenjom vazduhu, i trovanju sugrađana, u drugom mandatu, od koga kako stvari stoje nema ništa. 

"Kapitalci" u najavi za 2024. godinu očekivano id gradonačelnika Valjeva, Lazara Gojkovića.

Rekonstrukcija Suvoborske ulice, se  radi na osnovu ugovora sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u okviru "LIID" projekta. Sredstva samo što nisu stigla, pored novca opredeljenog iz budžetu Grada, siguran je gradonačenik, uz najavu da se  završava  projektna-tehnička dokumentacija, za parking kod hrama, i  za  zgradu "pokojnog "Radio Valjeva.

"Događanja" u SRC Petnica dolaze na red,  na osnovu mera Ministarstva rudarstva i energetike, i tri mere energetske efikasnosti: postavljanje solarnih panela, toplotnih pumpi i termičkog omotača oko objekata i bazena, kako bi bio u funkciji cele godine.

Izdavajnaja za poljoprivredu nisu zanemarljiva.

Da li se pod tim podrazumeva predizborno afsaltiranje 45 mesnih zajednica, po pola kilometra svaka, ne zna se.

Da selo "neće izneveriti SNS, potvrda su decembarskih  8.000 i više glasova, taman da se Grad Valjevo ponovo "osvoji" !

Nije zgoreg podsetiti da od izbora u junu 2020. do januura 2024. godine Grad Valjevo vodi  "nestranački" Lazar Gajković.

Potvrda "uspešnog" delovanja su  Hala sportova, parking, Kongresni centar... naravno u  3D formatu.

Na mestu 1997. izgrađenih temelja Arene Valjevo, nikli su novi, Bogu hvala za  tatalno promašeni projekat, "kutiju za cipele" nikada izgrađen.

Vlastima od 2.000 do danas nije bio po meri "megalomanski" generalni projekat Vlade  Slavice Arena-Valjevo sa zatvorenim bazenom i više hiljada metara poslovog  prostora.

arena va 97 1

Dok Loznica, Zaječar i Leskovac dobiše fudbalske  stadione po UEFA standardima,  Ub prvologaša u fudbalu, terene sa veštačkom podlogom, šampiona u odbojci, pa u basketu 3X3, prvoligaša u rukometu, akva park, filmski grad, zatvoren bazen... a Lajkovac  zatvoren bazen, u Valjevu se nije sedelo "skrštenih ruku"! 

Rekonstrusan je  prekršteni DTV "Partizan". Urađeno  je basket igralište na Zdravljaku, stavljen tartan i parket na Studentu, i stolice na severnoj tribini stadionu u Parku Pećina, kao i tartan staza u vrtiću istoimenig parka.

Radovi su koštali višestruko više od najavljivanih cena, i što je najgore, ništa nije urađeno u zakonski predviđenim roku!  

Dok "planina" zvana "Sepije" raste, niče u blizni industrijska  zona.

Stigla su za sada voljom, una se koga, "samo"  2 nemačka investitora. Čaščeni su desetinama  miliona evra narodnih para. Kao što se ne zna koliko ovi aranžmani stvarni koštaju, Srbiju, Valjevke i  Valjevce,  i dalje je tajna koliko je plaćeno Nemcima za svako otvoreno radni mesto, inače toliko drskih da  prvu fabriku otvore na dan rođena firera Adolfa.

Za tri i po godine mandata nastavka SNS vlasti od Lajkovca do Divaca, ali ne i do  Valjeva je stigao je krak  auto puta Miloš Veliki, samo tri puta skuplji od najavljenih  50-ak miliona evra!

OŠ MIlovan Glišić je "prepakovna" u dva vrtića, a jedan se dograđuje u Naselju Oslobodioci Valjeva. Tehnički prijem i upotrebne dozvole kočedolazak dece u  završene vrtiće. 

Gerontološki centar započet 2009. je rekonstruisan, pošto je ceo "odran" i parama iz budžeta urađen nanovo, takođe čeka upotrebnu dozvolu. Izgrađenih devet eko parkića-dečjih igrališta su "ponos" sns valjevske vlasti.  

Krčmarska deonica ka Divčibarama je završena. Na planinskoj lepotici se radi  vodovodna mreža, a urađene su trafostanice, parking, etno tržnica, biciklistički park. Na Divčibarama se sa kanalizacionom mrežom stiglo do raspisivanja javne nabavke. Sudbinu deli i postrojenje za preradu otpadnih voda.

Umesto  NIS-ove pumpa u Tešnjaru, protivno volji građana, nova je nikla za "nedelju dana" preko puta Lukoilove na duploj traci kod Sinđelićeve ulice. Preko puta Ninka Sarača, na ulazu u Tešnjar će se graditi podzemna garaža. Nadzemna garaža sa baštom na krovu, obdanište ispod vatrogasnog doma, svoj vek završava kao besmisleni  "centri troška", poput već pomenutih i nikada realizovasnih projekata, od hale, bazena, i najnovijeg 3D "bisera"  sa bazenom i drugim 3D zezelicama  na Senjaku.

Od projektovanja se ne odustaje.

U toku je 3D izrada pešačko-biciklističke staze u forlandu Kolubare. Preko  Suvoborske  ulice biciklističkom stazom, po projektu Rajkovačkom, otvara se nova  3D "bajka". SRC Petnica i Istraživačka stanicu Petnica treba da budu povezani  kružnim tokom u Gradcu.

Korona virus, i još što šta, je omelo vlast, za koji mesec na proveri, bolje obavešteni kažu već u martu,  preponosnu, na urađeno za protekle 3,5 godine.

"Niko, nikada više za Grad Valjevo nije uradio". lični je stav gradonačelnika, još uvek bez namere da se suoči na konferenciji sa pitanjima novinara svog grada.

A jedno od njih je aerozagađenje i Toplana.

Krušik i dalje koristi ugalj, umesto da je priključen na Toplanu. "Zakačena" je kasarna, ali vojska se i dalje čeliči. Valjda tako treba, a uskoro, kada se uvede obavezno služenje vojnog roka, biće  više vojnika, i biće im toplije.   

Inače, na prvoj sednici Skupštine Grada Valjeva u 2024. čak je naprasno  "ukinuto" pravo na   pitanja opozicionim odbornicima.

Ako ne u martu, kako kažu bolje obavešteni, ono kada i dolaze na red, u junu, izbori su prilika da Grad Valjevo, se suoči sa istinom i svojom daljom sudbinom.

Za Vlejvke i Valjevce postoje dve solucije.

Prva je da potone u beznađu besmisla i ostanu gde su ada, umesto grđani samo žitelji kasabe, i predgrađe Uba!

Druga, je da konačno, u svakom pogledu "progledaju".

Započeti novi život, sa novim ljudima u vlasti, znači posle skoro 3,5 decenije  samouništenja i agonije, znači da živiš hrabro, slobodno, i dostojno, ljudi koji su u nekada živeli i stvarali Grad Valjevo!  

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas