Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

KOŠARKA JE BREND VALJEVA, POTVRDA JE I 8. TURNIR KADETA EVROPE Featured

 

1u17 va 21019Uoči osmog po redu „Juniorskog košarkaškog turnira Valjevo 2019" od narednog petka do nedelje 24. marta u valjevskoj Hali sportova 15.septenbar, sigurno najznačajnije sportske manifestacije povodom Dana grada Valjeva organizatori isključivo entuzijasti, mladi,  stručni, uspešni I odgovorni ljudi  imaju razloga za zadovoljstsvo.

Bez obzira na probleme KK Metalac izazvane uzurpacijom i zloupotrebom ovlašćenja bahate i nadobudne štetočine, konačno na izlaznim vratima iz valjevske košarke, Valjevo se ne predaje, i postaje sve prepoznatljivije na košarakaškoj mapi Evrope i sveta.

Valjevski turnir je odvano prepoznat kao vrhunski, jer okuplja najbolje mlade igrače do 17 godina. Otuda nije nikakvo čudo što u Valjevo stižu skauti i sa one strane bare, iz NBA da vide ko bi mogao da se pridruži momcima prepoznatim na nekom od dosadašnjnih turnira i danas već afirmisanim u svetu košarke.

Predsednik Organizacionog odbora turnira Aleksandar Blažić ne krije zadvoljstvo što turnir postaje prepoznatljiv i van granica eks SFRJ.

„ Očekujem spektakularne mečeve, jer nam stiže izuzetno talentovana generacija mladih košarkaša. Zahvaljući Gradu Valjevu i brojnim sponzorima, i naravno volonterima najzaslužnijim da traje i da je svake godine na sve višem nivou. Dani košarkaškog uživanja su pred nama. Ulaz je na sve utakmice besplatan.Pozivam sve profesore fizičkog vaspitanja iz osnovnih i srednjih škola da dovedu svoje učenike da gledaju košarku. Turnir je promocija sporta – košarke i želimo da naša deca zavole ovaj sport i da se opredele za neki sport. Poenta je da što više dece školskog uzrasta dođe na ovakve manifestacije i da se zainteresuju za neki sport“, nema dilemu  Aleksandar Blažić.

O turnuru biranim rečima govori i Radomir Simić, nekada vrhunski igrač, u prilci da bude i na košarkaškom usavršavanju u Americi, a danas uspešni gen.sek. Sporskog saveza Valjevo, i itetako zaslužan što su  deca u Valjevu posvećena i vole košarku.

" Ponosni smo što učestvujemo u nestvarnoj košarkaškoj priči. Turnir je postao brend grada Valjeva, jer se iz godine u godinu trudimo da kvalitet raste. Kao i svake godine stiže nam nova ekipa, a to je 2019, ruska Lokomotiva iz Kubanja. Učesnici su najtrofeniji učesnik svih turnira Partizan, zatim Crvena zvezda i KK Mega Bemaks iz Srbije, Cibona iz Hrvatske, stalni učesnik Olimpija iz Ljubljane,a soma je Budućnost iz Crne Gore. Naš grad će predstvaljati U 17 HOPS ekipa sastavljena od dečaka iz ekipe Metalca i Studenta. Početak turnira je petak 22. marta u 13 časova. Zahvaljujemo se Gradu Valjevu svake godine pokrovitelju i brojnim sponzorima i donatorima. Svi su zaslužni što je turnir na ovako visokom nivou. Ove godine smo uspeli da napravimo saradnju sa udruženjem „Rodi se na lepom mestu“ i mi ćemo organizovati prikupljanje sredstava za pomoć u opremanju ginekološko- akušerske službe Opšte bolnice Valjevo. I na kraju pozivam sve Valjevke i Valjevce da dođu jer će imatii šta da vide“, podseća i na humanitarni aspekt turnira  Radomir Simić.

Bilo je planirano i učešće Barselone, ali su zahtevi Katalonaca bili iznad nivao mogućnosti organizatora, što ne znači da se slavni španski klub uskoro neće pojaviti u Valjevu.

Valjevac dogogodišnji skaut ljubljanske Olimpije Dragan Janjić -Ćuba, agent za Evropu San Antonio Sparsa godinama je  uz ekipu valjevskih entuzijista i na  svoj valjevski način promoviše svoj Grad, košarku i  kadetski turnir u Valjevu.

"Valjevo je grad košarke, ma šta ko mislio i radio. Kadetski  turnir je poslednja provera svake nove generacije mladih košarkaša. Ko se pokaže u Valjevu ima sve predispozicije da uspe. Primera je zaista mnogo. Koliko je turnuir na ceni evidentiran je kao najzanačaniji  i u jau kalendaru San Antonija. Svake godine sve više je trenera i skauta u Valjevu, što je samo dodatna potvrda značaja i vrednosti manifestacije" kaže Janjić.

Nagrada najboljima uručiće dva najbolja valjevska košarkaša Aleksandar Saša Vasić i Igor Đuković momci koji su svojim igrama sa ostalima iz ekipe izborili da Valjevo i dalje ima košarku u Košarkaškoj ligi Srbije, a kako je krenulo u bliskoj budućnosti ponovo svoje mesto u ABA ligi i Evrokupu.

Bez kvalitetne infrastrukture, još nekog objekta pored hale sportova 15.septembar, u blsikoj budućnosti se razmišlja o povećanju broja učesnika, i  saradnji sa Lajkovcem, Ubom, Mionicom, Osečinom varošima- gradićima  sa daleko funkcionalnijim i modernijim sportskim objektima od valjevskog.

Valjevo danas ima i ograničene smeštajne kapacitet, ali taj problem se da lako rešiti, adaptacijom nekog od brojnih praznih objekata- spavaonica u kasarni Vojvoda Živojin Mišić".

Na taj način stvorili bi se uslovi za povećanje  broja učesnika,  sa 8 na 16, pa čak i  32 ekipe, čime bi se stvorili uslovi da kadetski turnir postane najveći i najkvaliteniji u Evropi.

1juniorski turnir PLAKAT

.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas