Menu

zaglavlje

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

NOVAK ĐOKOVIĆ PETI PUT NAJBOLJI NA SVETU U IZBORU AKADEMIJE "LAUREUS"

NOVAK ĐOKOVIĆ PETI PUT NAJBOLJI NA …

Foto: JAVIER SORIANO / ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

KUTLA, MAJSTOR, JEVTA, RAKAC, TOŠA, TOMA ... ZA 9-u VALJEVSKU RADOST Featured

kkm vlada djDa je Metalac i dalje neprepoznat od čuvara „zlatnog valjevskog kovčega“ nije tajna, ali da je najveća sportska vrednost Zapadne Srbije zahvaljujći Vladimiru Đokiću i njegovoj nesalomivoj armadi uverili smo se  i ovog 6.febrauara.

Bez plata, na obećanjima bez kraja, momci Vladimira Đokićana na svoj nestvaran, ljudski, velemajstorsko –ratnički način, odgovorno i uspešno su izvršili svoj novi NAJVAŽNIJI ZADATAK!

Metalac je izvojevao DEVETU pobedu u sezoni, i to protiv direktnog konkurenta Tajfuna78:62(22:22,18:13, 18:20, 20:7) i na korak je do CILJA, opstanka u ABA LIGI.

Valja odmah istaći, sportsko u košarkaško Valjevo nije izneverilo „ludi“ tim Vladimira Đokića.

Otvorena i urnebesna podrška sa svih strana, i to od duplo više od „zvanično prijaljavljenih“ 500 duša, je novi dokaz da i sa poslovično trapavo - nesposobnom organizacijom što je hronična boljka prvog sportskog kolektiva u regionu u novom milenijumu, Valjevke i Valjevci su potvrdili visok stepen decenijama sticane sportske kulture. U pravom trenutku i bez dinara u džepu, organizovali su se pronašli rešenje i došli su da podrže najveću sportsku vrednost svog grada. Bravooo !

Pet puta bravoooo, ide na račun: Kutlešića, Majstorovića, Jevtovića, Rakićevića i Todorovića !

kkm tri u  jedan

Valjevske Ere, Kutlešić i Jevtović su otvorili meč kako se poželeti može, sledili su ih Gabrić i Todorović, da bi  posle prebijanja na startu, kao jedinohg objašnjenja za slabiju igru    Đorđe Majstorović, u nastavku izbušio i "zakucao" koš rivala,

Kada je bilo najvažnije ko će drugi večeras najpre „očajni“, a zatim preporođeni najmlađi i najbolji na terenu Petar Rakičević je ubacio dve zaredom, a zatim  Todorović novoom trojkom odlučio pobednika.

kkm rakac i kutla

 

 

Boris Bakić je velemajstorski "odsvirao"  svoju partituru, a Marko Jošilo je bio u znaku trojke ( 3koša,i, 3 skok, 3 asitancije). MIša Janković je verovatno postavio svetski rekord, 3 skoka za manje od dva minuta igre.

Momci iz Slovenije su doputovali u Valjevo sa jasnim ciljem da nadoknade sve propušteno do meča u Valjevu. Dodatnu nadu im je ulivao višak od 13 poena iz prvog meča u Celju.

Ubacili su sve u prvoj četvrtini, zaustavljeni su do poluvremena. U trećem kvartalu su ponovo zaigrali bolje, da bi u ključnih deset minuta bili nadigrani 20:7 !

Čebular, Bolčina, Valjevac Aleksandar Ponjavić i Drobnjak i Parker su potvrdili kvalitet, ipak nedovoljan da se zaustavi valjevska mašina !

Gde su ključni faktori pobede Metalca?

Dominacija u skoku(41:28), solidan šut za 2(25:15 odnosno 56%), i 13 trojki iz 35 pokušaja.Manjkak od 6 ličnih grešaka(16:22) taman je anulirao 18 izgubuljenih lopti za trećinu više od rivala. Konačno famozni indeks sve govori 96:48 u korist Metalca!

U naredna tri kola sledi konačni rasplet,

Krka je propustila šansu da u Nikšiću reši sve dileme. Sutjeska je pobedila u produžetku, pa je zadržala nadu da posle osme pobede ipak može da „uhvati vetar u planini“

Realan rasplet je da do juče otpisani, posle večerašnje pobede protiv Zadra, Partizan na kraju bude peti, Cibona i Zadar takođe u gornjem domu.

Za sada svi ostali ostali strepe:Olimpija,  Krka, Igokea, najviše Metalac još nije u luci spasa, a pored „otpisanih“  Tahfuna i Sutjeske, najugoroženiji je MZT.

Utisak je je da će posle godinu i debitantske sezone Tajfun i Sutjeska ipak u niži rang, mada gori pod nogama , ponovo istiićem MZT-u, Krki, OLimoji i i Igokei.

Metalac čeka Olimpiju poslednjeg dana febrauara, a sa dva gostovanja naredne nedelje kod evroligaša Cedevite, i prvog vikenda marta u Sremskoj Mitrovici i bez para i plata nemaq sumnje da  "ludi tim" Vladimira Đokića može dobaciti i do 11 pobeda.

Košarakaši Mertalca su rekli svoje,a a sada je grad Valjevo na redu. Najpre u obavezi da prepozna i poštuje vrednost u svojoj sredini, nađe modus da momci dobiju plate, a da do Zagreba i nazad  kad ne može uprava, moraće grad da obezbedi adekvatan prevoz, dostojan  renomea i značaja ovog tima i trenerčine Vladimira Đokića.

METALAC - TAJFUN  78:62(22:22,18:13, 18:20, 20:7

Valjevo. Hala sportova 15.septembar Gledalaca: 1.000. Sudije: Herceg, Hordov i Jovović (Hrvatska).

Metalac: Kočović 3, Kutlešić 15, Janković, Majstorović 19, Jevtović 10, Jošilo 3, Rakićević 10, B. Đukanović, Bakić, Todorović 8, Gabrić 10.

Tajfun: Sebič, Debelak, Držič, Čebular 21, Zimič, Bratož 7, Clark 3, Ponjavić 8, Drobnjak 4, Bolčina 10, Parker 9.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas