Menu

zaglavlje

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ NEKO U VALJEVU DA POBEDI REŽIM I "FANTOME"

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ N…

Gradska izborna komisij...

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOKIĆ 3.PUT NBA MVP!

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOK…

foto Profimedia Očekiva...

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U DRŽAVI, IGRA  I U KVALIFIKACIJAMA ZA LEN KUP

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U D…

FOTO VALIS VEGA U revanš ...

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ZVEZDA ZAMUTILA ABA LIGU !? Featured

JEVTOVIC MET BUD

Klupska košarka u Evropi postaje deo velike pijace i trgovine FIBA i ULEB-a, pa Crvena zvezda Telekom ponovo ugrožena od “ugašenog” crno belog sveta, na mala vrata traži od srpskih klubova da se izjasne za koju su opciju FIBA ili ULEB, pdnosno da Partizan, Mega i Metalac, napuste ABA ligu. Tvorci državnog projketa prepoznali su svoju budućnost , bez mesto u Evroligi, tim pre što je ponovo aktuealan povratak Partizan u košarakašku elitu pod okriljem ULEBa.

Zvezdini čelnici  su okrenuli leđa ABA ligi, i gledaju da preko domaćeg šampionata i da li srpskih sudija preko domaćeg šampionata osiguraju Evropu i mesto u FIBA Ligi šampiona ili Evroligi, pošto im je zasmetala mogućnost za povratak KK Partizan, najuspešnijeg srpskog klubu u takmičenje pod okriljem ULEB-a, na evropsku scenu.

Otuda i najpre zahtev preko predsednika KSS da se plej-af ABA lige igra po okončanju nacionalnih šampionata, a  danas direktno iz Zvezde zahtev da srpski klubovi izjasne da li podržavaju FIBA ili ULEB.

"Ideju"  vlasnika kluba iz predgrađa, i dalje nedodirljivog za tužilaštvo i sud, odmah su pročitali Slovenci i Hrvati, i ekspresno najavili istupanje i ABA lige, tako da je vidiku kraj regionalnog  takmičenja. .

Da je baš tako stiže potvrda !

Jedan od dnevnih “biltena” KK Crvena zvezda Telekom tvrdi da je “sve je izvesnije da se naredna sezona regionalnog takmičenja neće igrati, a konačna odluka očekuje se 1. marta na Skupštini ABA lige”.

Crvena zvezda Telekom je danas sastanku predsedništva ABA lige tražila  od svih klubova da se pojedinačno izjasne da li su za Evroligu ili FIBA ligu šampiona.

Pod znakom pitanja je i plej-of za po završetku ABA lige, jer d najavljenog broja klubova u takmičenjima pod okriljem Evrolige, neće biti ništa. što je kršenje propozicija takmičenja mišljenje je čelnika KSS, odnosno KK Crvena zvezda Telekom.

Dogovora srpskih klubova šta i kako  dalje danas nije bilo, a “dnevni bilten” nezvanično saznaje da su hrvatski i slovenački klubovi jednoglasno odlučili da istupe iz ABA lige.

Pred rasplet u ABA ligi, ako ne bude senzacionalnih rezultata, Budućnost je osigurala prvu poziciju pred plej-pf, a Mega četvrtu, dilema je ko će biti drugi.

Na poziciji broj dva poravnati su Cedveita i Crvena Zvezda Telekom, s tim što Zagrepčani čeka pakao “Pionira” ( od pre dva dana ime je preinačeno u “Aca Nikolić),a šampiona ABA lige Cibona u Zagrebu. Cedevita je oba puta pobedila crveno bele.

Iz lige su ispali Tajfun i Sutjeska, osim ako Slovenci ne pobede MZT-a u Skoplju a Sutjeska  Budućnost u Nikšiću, pa se može lako desiti da dva slovenačka kluba(Tajfun i Krka, izgubila oba meča od Sutjeske i MZT-a i Metalca), ispadnu iz lige.

Biće da se sve  se ponovo vrti oko crno belog sveta.

Pobedi li Partizan Cedevitu, Crvena zvezda Telekom je druga, ali joj valja doneti bodove iz Zagreba.

Biće da je sezona na završetku u ABA ligi, bila samo puko gubljenje vremena, trošenje novca i energije, jer bilo kakav rezultat u ABA ligi po svoj prilici neće imati nikakav uticaj na narednu klupsku evropsku košarkašku jesen..

U petak predposlenji košarkaški vikend otvaraju MZT i Tajufun(20 sati).

U subotu Metalac u Valjevu u terminu večitog fudbalskog derbija igra sa Olimpijom(17 sati). Dva sata kasnije na parket će u Novom mestu Krka i Mega.

U nedelju su dva meča,  u Laktašima Igokea - Zadar(17 sati) a zatim crnogorska sapunica Sutjeska -Budućnost(19 sati).

Poput Crnogoraca Cedevita i Partizan sačekaće ishod  meča u Zagrebu: Cibona -Crvena zvezda Telekom, pa će odlučiti kome će pripasti drugo mesto.

Bude oči pomeranje za dan termina u Nikšiću, ali ništa aktere neće sprečiti da urade što su namerili, ma kada meč bio zakazan.

ABA liga ima svojih dobrih ali i loših strana. Oni koji zarađuju novac dobijaju mrvice, spavanje, gratis suđenje. Tv prava, sponzori, donose novac, ali klubovima sigurno ne!

Baš zbog toga valja razmisliti bude se i ABA dalje igrala, pod kojim uslovima klubovi treba da se takmiče.

I konačno, umesto da u ABA  ligi dominiraju srpski klubovi, minimim je pet, zbog slabijeg koefcijenta Srbiji treba da bude uskraćeno  jedno od 4 mesta, i dato Crnoj Gori, iako je Sutjeska praktično već  ispala iz lige

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas