Menu

zaglavlje

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALJEVSKO JE UVEK ISPRED NIKŠIĆKOG ! Featured

MEGA M PLUS 13Sve spekaulacije, kombinacije i pretpostavke su završile tamo gde im je i mesto,u košu,  ABA liga je dočekala kraj još jednog ligaškog izdanja. Sledi plej of, a zatim borba 4 srpska kluba za 3 mesta u reginalnom takmičenju, ako ga bude. Nova sezona za srpke klubove zavisi i od izbora, za jednog čoveka u Srbiji.

Budućnost i Mega , odnosno posle  pobede nad Krkom Crvena Zvezda Telekom i drugi evroligaš Cedevita će odlučivati o tituli za koju  danas niko ne zna šta donosi, jedno mesto u ULEB-ovoj Evroligi ili 3+1 u FIBA Ligi šampiona Evrope.

Obistinila se realna  najava da će Tajfun iz Šentjura i Sutjeska u lige svojih država, dok smo omanuli u beznačajnom porazu Metalca od Mege u Sremskoj Mitrovici, najavljujući trijumf valjevskog tima.

Zanimiljiv detalj je da su nekad u SFRJ Valjevo,  Zadar i  Nikšić bili zbratimljeni gradovi .

Dostojanstvo i odgovornost imaju za posledicu kvalitet, a samim tim i nemaju cenu !

Da je Zadar evropska institucija u svetu košarke nije novost, i zato niko u Valjevu nije ni sumnjao da će u Dalmaciji 7.marta 2016. godine sve biti  sportski i fer.

Nikšićani su vodili i 12 razlike, na kraju imali šut za pobedu, ali je Zadar pobedio(85:83), sačuvao obraz i potvrdio da venama nasldnika Kreše Ćosića i Pina Đerđe teče ista krv, časnih ljudi i velikih sportista.

Metalac je i pored lošije partije i samo 10 pobeda u 26 mečeva od oktobra 2015,do 7.marta 2016,  opstao. U situaciji kada teret kluba nose dva čoveka osvajanje 11. mesta, iza MZT-a, a ispred Krke sa istim brojem pobeda je vredan uspeh.

Sutjeska sa 9, i Tajfun sa 7 pobeda su ispali iz ABA lige.

Pa neka sad neko kaže da Valjevsko nije bolje od Nikšićkog !  Uvek  bilo i vazda će!

Metalac je na momente igrao očajno bezidejno, pa je Mega zahvaljujući boljem skoku (48:41) i manjem broju grešaka(16:22) na kraju bila čak i preubedljiva 77:64.

Pri rezultatu 67:64 sudijska trojka iz Srbije, je "dodala gas", a posle tehničke Jevtoviću zbog opravdanog prigovora gospođi Juras  za nedosuđeni faul sve je bilo jasno.

Srpska trojka je svojim odlukama u korist Mege do te mere iziritirala goste iz Valjeva, da se postavlja najlogičnije pitanje, šta će biti u Superligi Srbije ako se ovako sudi u meču bez ikakvog značaja!

Protiv Mege nije bilo Vojinovića, Obrkneževića i ostalih pasa rata Nebojše Čovića, ali se njhov izostanak uopšte nije „osetio“.

Ponovo po onoj valjevskoj ostaje mi da zaključim, bez ikakakvog razloga „prijatno su nas baš razočarali“ Milivoje Jovčić, Dragan Nešković, i Jasmina, dama posle niza ničim izazvanih pokušaja da sve iznervira, razlog je nepoznat.

Valja podsetiti da je  iskustvo nekad gepekovanog, a sada ponovo spremnog za vožnju iza zadnjeg sedišta, nesreće jedne, Marka Jurasa, skorašnji nokaut Mažića u Kraljevu  sudbina srspkih sudija

Daleko bilo, šarmantnoj jgospođi od srca  čestitka za i 8.mart, dobro zdravlje  i ništa više !

Metalcu očigledno nisu bili dovoljni u društvu profesora Đukanovića, Šeki(Dragoslav Šekularac) i Miki (Manojlović) za pobedu !

Od kako učestvuje u regionalnij ligi po prvi put u završnici nema apsolutno najuspešnijeg kluba u ovom takmičenju KK Partizan,ovoga puta tek na petom mestu.

Crno beli su u Ljubljani u Tivoliju sa Olimpijom postavili rekord svih sezona. Odigrali su tri poluvremena za zmajčekima, odnosno čak četiri produžetka, i izgubili 115:118!

Nikada u regionalnoj ligi nisu odigrana čak četiri produžetka, a zvezde večeri su bili plejmejker Partizana Džamar Vilson sa 41. poen, Kevin Džons sa 32 poena,a kod Union OLimpije Sava Lešić je brojao do 32 koša i čak 21. skoka!

Partizan je posle višegodišnjeg mrcvarenja i eliminacije po naređenju odozgo Duška Vujoševića, vaskrsnuo po ličnom priznanju tek kada je "silno potpomognut" od sada najvećih mecena.,Vlade Srbije i premijera lično.

Pisma zahvalnosti premijeru onih sa juga koji se pismenim putem deklarišu kao najveći zaljubljenici u crno beli svet, i ostavka odnosno odbijanje Miće Berića da potpiše još jedno sramni saopštenje „zahvalnosti“ su istina o dvostrukim standardima u crno belom svetu sporta, i razlog za bes Aleksandra Vučića.

„Neobaveštene“ ne treba niko da podseća, pa ni premijer ko "pomaže“ posrnuli klub, jer Srbija najbolje zna ko je dobio i dobija SVE, a ko ništa, a i šta je uzrok zbog dve reči  upućene  besnom i ljutom premijeru Srbije.

U Srbiji naviknutoj na Alchajmerov sindrom, sve je više je onih koji NEĆE da budu zaboravni, imaju i  iskazuju svoj STAV !

Vezano za košarku prija i vest iz Ženeve !

U Beogradu se od 4. do 9. jula 2016. godine. ipak igra kvalifikacionu turnir za Olimpijske igre u Riju.Vest je danas u Ženevi potvrdio generalni sekretar FIBA Svet Patrik Bauman posle u razgovoru sa predsednikom Košarkaškog saveza Srbije Draganom Đilasom i generalnim sekretarom KSS Dejanom Tomaševićem.
“ Patrik Bauman je u razgovorima pred predstavnicima svih federacija je izrazio nadu da se više neće pojavljivati priče kako FIBA razmišlja o oduzimanju domaćinstva kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre Srbiji i da lično stiže u Beograd na turnir, čime je stavljena tačka na sve glasine u javnosti, pa je na Srbiji da se maksimalno dobro organizuje da pobedi na turniru”tvrdi predsednik KSS Dragan Đilas, istučući da je glavna tema bila učešće klubova iz regiona u FIBA Ligi šampiona.
“Siituacija u regionu i učešće klubova u FIBA Ligi šampiona je bio razlog sastanka. Slede sastanci sa klubovima iz ABA lige, kako bismo došli do zajedničkog stava prihvatljivog i za klubove i za FIBA, odnosno za Košarkaški savez Srbije. FIBA ne uslovljava igranje u svojoj Ligi šampiona neučestvovanjem u Evoligi. Naprotiv, ona to prihvata i podržava. Za FIBA je učešće kvalitetnog predstavnika Srbije u njenoj Ligi šampiona od izuzetnog značaja.
Za FIBA je učešće kvalitetnog predstavnika Srbije u njenoj Ligi šampiona od izuzetnog značaja. Mišljenja sam da bi to bilo i u skladu sa našim košarkaškim interesima

Mišljenja sam da bi to bilo i u skladu sa našim košarkaškim interesima… “, tvrdi Đilas, pred ovonodeljni dolazak u Beograd prvog čoveka Evrolige, Đordi Bertomeua da “podseti” na dogovor o jednom mestu ABA ligi, umesto dosadašnja dva, u najjjačem klupskom takmičenju, i još ponešto objasni Nebojši Ćoviću, a ako bude bilo potrebno i “risu sa severa”

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas