Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SVI OSIM ZVEZDE - SRBIJE ZA FIBA! Featured

fiba evroligaABA liga je u sedištu rata FIBA - Evroliga. Svi savezi osim KS Srbije listom za nastup u takmičenjima pod okriljem evropske kuće košarke. FIBA najavljujuje rat sa Evroligom do konačne pobede!

Posle najnovijeg pokušaja ponižavanja i ucene da ABA lige  umesto dva ima samo jednog predsstavnika u Evroligi, a “poznata košarkaška velesila” Turska čak četiri, odluku Slovenije i Hrvatske podržali su Crna Gora Bosna i Hercegovuna u Makedonija, jasni da je u FIBA njhova budućnost.

Međutim, nije sve tako jednostavno. Poput francuskih(oslim  Asvela) ili italijanskih klubova Cedevita ili Budućnost bi mogli da ne poslušaju “naređenje” svojih saveza, i odazovu se  pozivu Evrolige ako ga bude.

A, Evroliga je u paketu pozvala sve klubove iz regionalnog takmičenja ponedivši "galantno" jednog učesnika u Evroligi i najmanje tri u Evrokupu u periodu od naredne četiri godine.

Ipak krenimo redom.

Najpre je oglasio KS Slovenije obavezujući klubove pod svojim okriljem da od početka sledeće sezone učestvuju u nacionalnom šampionatu. Ukoliko neka ekipa odluči da igra i regionalnu ligu i neko evropsko takmičenje, trebalo bi da igra čak tri utakmice nedeljno, što je neizvodljivo. Znači moraće da se odrekne bar jednog "fronta", a taj sigurno neće biti domaći, ni evropski u odnosu na regionalno takmičenje

Poziv FIBA je prihvatio najpre KS Hrvatske, izrazivši želju da klubovi iz ove zemlje igraju Ligu šampiona.

Čelnici Košarkaškog saveza Hrvatske u dogovoru sa klubovima odlučili su da se priklone FIBA takmičenju i poslali su dopis u sedište Međunarodne košrkaške federacije u kome traže da šampion Hrvatske igra Ligu šampiona.

Dileme više nema Q!

Hrvatski klubovi su izabrali da igraju takmičenje pod okriljem FIBA odnosno Ligu šampiona, i da prvak njihovog šampionata igra Ligu šampiona, dok bi drugoplasirani išao u kvalifikacije za ovo takmičenje 

U pismu Hrvata se ističe da je ova odluka doneta zbog   jačanje hrvatske košarke, insistiraju da  pobednik ABA lige ide u Ligu šampiona, kao što su bez dileme, da samo udruženili mogu sprečiti Nebojšu Čovića da "zavlada" regionalnim takmičenjem.

"Jutarnji list" je nakon poslednjih napada iz Crvene zvezde Telekom na rukovodstvo lige, a na meti je bio komesar za suđenje Aleš Kamnikar, objavio hrvatsko “ dosta!” Nebojši Čoviću.

“ Čoviću prestani! Nećeš uništiti ligu zbog svojih interesa. Izađi iz lige, ako ti ne odgovara. Možemo i bez tebe.” - poručio je za "Jutarnji list" izvor iz Cedevite.

Hrvatski list ističe da je Čović prvi poraz doživeo jesenas, kada nije uspeo sedite regionalne lige da preseli u Beograd, a drugi kada nije uspeo da smeni Kamnikara.

“Cedevita neće dopustiti Čoviću da vodi regionalnu ligu. Šta god da priča u javnosti, on se samo pretvara da spasava srpsku košarku. Najglasniji je, politički najjači, ali nije glas srpske košarke u celini, jer se dosta klubova ne slaže s njim. Čoviću su opsesija trofeji, duboko je svestan da nema velike razlike u kvalitetu između Crvene zvezde Telekom i Cedevite. Prvi čovek crveno-belih mora opravdati poverenje celokupne države sa trofejom ABA lige. Čović je spreman i da uništi ABA ligu kako bi se dokopao Evrolige. Prići će Bertomeuu i reći mu: "ABA liga više ne postoji, a mi imamo novca i snage da budemo direktan učesnik". Ali, ABA liga može da preživi i bez Crvene zvezde” nema dilemu izvor iz Cedevite. Hrvati optužuju prvog čoveka Crvene zvezde da njega ne interesuje budućnost ni ABA lige, ni srpske košarke, već da mu je jedina namera da "ugura" crveno-bele da budu stalni član Evrolige.

U svakom slučaju, jasno je da je aktuelno polufinale ABA lige:Crvena zvezda Telekom –Cedevita rat sa daleskosežnim posledicama po klupsku košarku na prostrima eks SFRJ

Crngorci su po običaju bili na “visini zadatka “ u nisu zatajili.

“'Gospodine Baumane, želimo da vas informišemo da KS Crne Gore sa zadovoljstvom podržava FIBA Ligu šampiona i sva takmičenja koja FIBA organizuje. Takođe, želimo da vam saopštimo da će klubovi iz Crne Gore igrati samo u takmičenjima u organizaciji FIBA. Prirodno, očekujemo, u skladu sa zaključcima sa sastanka 7. marta u Ženevi, da će isključivi kriterijum za formiranje Lige šampiona za sezonu 2016/2017”, navodi se, između ostalog, u pismu sa potpisom Mila Đukanovića, predsednika KSCG, poslatom Patriku Baumanu, generalnom sekretaru FIBA.

Pismo slične sadržine na istu adresu stiglo je i od predsednika Košarkaškog saveza Makedonije Petra Naumoskog, kao i od čelnika BiH.

Kakva će biti sudbina ABA lige posle ovakvih poteza trebalo bi da bude poznato nakon sednice Skupštine regionalnog takmičenja u nedelju u Zagrebu

FIBA očigledno polako i sigurno dobija rat sa Evroligom, kada sa su u pitanju eks YU republike.

Predsednici košarkaških saveza iz regiona čiji klubovi igraju u ABA ligi, a među kojima je i Košarkaški savez Srbije poslali su dopis predsedniku regionalne lige Draganu Bokanu u kome se traži da se ABA liga u što kraćem roku izjasni da li prihvata ponudu FIBA za učešće u Ligi šampiona ili se u potpunosti okreće Evroligi

Kako je već najavljeno 21. marta je promocija osnivanja FIBA lige šampiona u Parizu.

Od FIBA je stiglo obaveštenje o roku da se savezi iz kojih su klubovi u ABA ligi izjasne do 18. marta, pošto je 19. marta sastanak FIBA Borda kada če biti definisanti lista učesnika, što znači da ako se klubovi osnivači ABA lige do sutra ne izjasne neće moći da igraju u takmičenjima pod kapom FIBA.

“Ističemo, FIBA ne uslovljava igranje u svojoj Ligi šampiona neučestvovanjem u Evoligi. Za FIBA je učešće kvalitetnog predstavnika Srbije u svojoj Ligi šampiona od izuzetnog značaja” tvrdi Dragan Đilas predsednik KSS.

Trvenje na relaciji FIBA – Evroliga postaje sve intenzivnije kako se bliži trenutak raspleta situacije na košarkaškoj mapi Evrope za sledeću sezonu.

Evroliga je praktično osigurala elitno takmičenje koje će sa narednom takmičarskom godinom biti daleko unosnije za sve klubove učesnike, ali i FIBA ih želi pod svoje okrilje i spremna je da se za svoja prava u borbi protiv Đordija Bartomeua i vrhuške iz Barselone izbori preko institucija Evropske Unije.

Specijalizovani košarkaški portal iz Grčke, Eurohoops, došao je u posed pisma koje je FIBA poslala na adrese svih evroligaških klubova sa “A” licencom, u kome je glavni zaključak kritika klubovima da rade u interesu male grupe ljudi, a ne u interesu budućnosti evropske klupske košarke.

Ponašanje ECA (Euroleague Commercial Assets company, dakle Evrolige) narušava dugoročnu budućnost klupske košarke u Evropi. Vrata FIBA i dalje su otvorena za dijalog na ovu temu, ali imajući u vidu kontinuirano ignorisanje zakona od strane ECA, FIBA statutarno telo, a zarad dobrobiti evropske košarke, je primorano da preduzme mere protiv ECA, koje uključuju i žalbu Evropskoj komisiji i ostalim nadležnim instancama” navodi se u pismu FIBA upućenom svim klubovima sa “A” licencom.

Na kraju pisma potpisanog od strane generalnog sekretara organizacije Patrika Baumana i izvršnog direktora Kamila Novaka, stoji i poruka da su klubovi “ovim putem pozvani da se obavežu FIBA i da se ubuduće i oni i organizacija ECA javno uzdrže od nasilničkog ponašanja gore navedenog”.

Ističemo na kraju ponovo da je FIBA dala rok do 18. marta svim klubovima, i onima iz ABA lige, da se izjasne: da li će naredne sezone igrati takmičenja pod okriljem FIBA ili, kao i do sada, u okviru Evrolige.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas