Menu

zaglavlje

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

NOVAK ĐOKOVIĆ PETI PUT NAJBOLJI NA SVETU U IZBORU AKADEMIJE "LAUREUS"

NOVAK ĐOKOVIĆ PETI PUT NAJBOLJI NA …

Foto: JAVIER SORIANO / ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SLOVENCI POKAZALI ĐILASU ŠTA MU JE ČINITI! Featured

slovenija teo

Za razliku od KSS i njegovog presednika Dragana Đilasa ponizno prihvatio ultimatum FIBA iz Ženeve, Košarkaški savaz Slovenije je odvažno stao u odbranu principa i istine, dokazujući besimisao suspenzije 14 reprezentacija.

.

Odluka FIBA da sa Evropskog prvenstva suspenduje 14 reprezentacija, iz kojih klubovi ne žele da igraju FIBAligu šampiona već Evroligu i Evrokup pod okriljem 'EKA' napravila izdrmala je evropsku košarku.

Iako Slovenija nije u “problemu” kao Srbija i Hrvatska zbog učešća u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio De Žaneiru, pokazala je zube.

Košarkaški savez  bivše jugoslovenske republike se usprotivio FIBA ultimatumu, argmentacijom koja ruši iz temelja mere donete u evropskoj kući košarke a uperenu su protiv 14 zemalja.

"ABA liga, kao nezavisni pravni entitet sa sedištem u Zagrebu, u vlasništvu 12 i Evrkup klubova (od kojih dva slovenačka), postigao je sporazum sa 'EKA', ali KZS veruje da nema ni moralnog ni legalnog osnova da se zbog toga suspenduje seniorska reprezentacija Slovenije. KZS ne spada u vlasnike ABA lige, nema pravo glasa u njenim organima, niti bilo kako može da utiče na nju.

ABA liga je od 29. juna 2015. zvanično priznata od strane FIBA Evropa i sve dok ima takav status i deluje u skladu sa propisima FIBA, KZS nema prava da reaguje, niti je pozvan da to učini. Zato verujemo da bi FIBA Evropa trebalo da svoje optužbe adresira isključivo na ABA ligu".

Slovenci gađaju u “čelo” FIBA kako su se Savezi našli na udaru tek pošto su pregovori FIBA -ABA lligi završeni pobedom ABA lige.

"Spremni smo da garantujemo da će se slovenački klubovi povinovati propisima FIBA, ali mišljenja smo da bi FIBA Evropa prvo trebalo da reši problem sa rukovodstvom ABA lige, umesto što suspenduje Saveze koji nemaju nikakve veze ni sa 'ECA' ni sa ABA ligom. Mi smo juna 2015. i podržali nameru naših klubova da igraju ABA ligu, tek pošto je to učinila FIBA"

Košarkaški savez Slovenije pita čelnike FIBA po kom to principu klubovi mogu u Evroligu, ali ne mogu u Evrokup.

."Da bi bila izbegnuta selektivna kažnjavanja različitih Saveza, a i zato što bi odluka o suspenziji nacionalnih timova imala ozbiljne i štetne posledice, molimo vas da do kraja razjasnite sledeće stvari:

- da li FIBA Evropa smatra kršenjem svojih propisa kada klubovi i lige stupe u sva takmičenja pod okriljem 'ECA', dakle i u Evroligu i u Evrokup, ili samo u Evrokup?- da li u propisima FIBA postoje kriterijumi na osnovu kojih bi se klubovi učesnici Evrolige tretirali drugačije od klubova učesnika Evrokupa?

- da li na osnovu propisa FIBA mogu da se drugačije tretiraju Savezi čiji klubovi učestvuju, na primer, u ABA ligi, VTB ligi, španskoj ligi ili NBA?

Nadamo se da će naša objašnjenja pomoći da FIBA Evropa povuče ove nekorektne i neosnovane suspenzije", stoji u otvorenom pismu KZS, koje je potpisao predsednik Matej Erjavec.

Za razliku od Slovenaca, bez straha suprotstavljenih i ultimatumu FIBA, u Košarkaškom savezu Srbije su napunili gaće, ponizno  štiteći  interese sa "razlogom" povlašćenog državnog projekta, takođe sa potpisom za takmčenja ULEB-a  a ne FIBA, Dragan Đilas neobavezujuće odluke za klubove saveza pravda  strahom da Beograd ostane bez domaćinstvo na predkvalifikacionom turniru za Olimijske igre, kao i da reprezentacija ne ostane bez plasmana i Rio.

Pretnja  izbacitvanjem klubova iz KSS ako budu igrali u Evrokup, dok j za Evroligu nema problema, je ogledalo dvoličnosti parazitske organizacije srpske košarke.

Jedino izvesno u bliskoj budućnosti je šut karta lošem političaru, prebogatom tajkunu Draganu Đilasu.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas