Menu

zaglavlje

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ NEKO U VALJEVU DA POBEDI REŽIM I "FANTOME"

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ N…

Gradska izborna komisij...

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOKIĆ 3.PUT NBA MVP!

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOK…

foto Profimedia Očekiva...

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U DRŽAVI, IGRA  I U KVALIFIKACIJAMA ZA LEN KUP

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U D…

FOTO VALIS VEGA U revanš ...

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

OPTUŽNICA PROTIV MAMIĆA I OSTALIH “DOMOLJUBA” Featured

Z MPred osječkim Županijskim sudom podignuta je optužnica protiv čelnika zagrebačkog Dinama, braće Zdravka i Zorana Mamića, zbog sumnje da su utajom poreza i drugim nezakonitostima oštetili zagrebački klub za više od 15 miliona evra, a državni budžet za 1,6 miliona evra neplaćenog poreza.

Optužnica tereti i izvršnog direktora Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) Damira Vrbanovića, bivšeg direktora Dinama, i poreznika Milana Pernata.
USKOK (Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala) tereti “četvorku” zbog niza krivičnih dela od zloupotreba položaja i ovlašćenja, podsticanja na zloupotrebe, davanja i primanja mita do zloupotrebe i pomaganja u zloupotrebama poverenja u privredom poslovanju.

Optužnica je podignuta pred osječkim umesto pred Županijskim sudom u Zagrebu gde se vodila istraga. Mediji su često isticali bliskog Zdravka Mamića i pojednih zagrebačkih sudija.U

SKOK tereti optužene da su oštetili Dinamo za više od 150 miliona kuna, a budžet Hrvatske za 12 miliona kuna neplaćenih prireza i poreza. Od toga, Zdravko Mamić, prema optužnici, iz Dinama izvukao najmanje 52 miliona kuna (6, 9 miliona evra), a Zoran Mamić, koji je trener Dinama, 38,1 miliona kuna (pet miliona evra). Zbog toga je predloženo da im se oduzme nepripadna imovinska korist.

Protiv čelnika Dinama Zdravka i Zorana Mamića istraga je pokrenuta prošlog leta, a zbog toga su bili u pritvoru iz koga su, kao i Damir Vrbanović pušteni, pošto su uplatili kaucije za odbranu sa slobode.

Potom je USKOK pokrenuo novu istragu protiv Zdravka Mamića i još nekoliko osoba, među kojima je i njegov sin fudbalski menadžer Mario Mamić, zbog zločinačkog udruženja i zloupotrebe poverenja u privrednom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja.

U tom slučaju Mamić i ostali se terete da su preko off shore firmi od 2004. iz Dinama izvukli više od deset miliona evra i pola miliona funti. Mamić se sumnjiči da je sa sinom i ostalima dogovarao zaključivanje fiktivnih sporazuma i ugovora između Dinama i stranih firmi o preuzimanju nepostojećih dugovanja kluba prema igračima i za nepostojeće usluge posredovanja prilikom transfera igrača.

Sporni su transferi fudbalera: Marija Mandžukića, Eduarda da Silve, Dejana Lovrena, Matijasa Čaga, Davora Vugrinca i Andersona Koste.

Zbog toga je Zdravko Mamić morao ponovo pritvor. Na slobodu je izašao tek pošto je uplatio novu kauciju, a zatim po nalogu suda podneo ostavku na sve dužnost u Dinamu.

Mamić i dalje, samo iz senke vlada u Dinamu i odbacije optužbe, optužujući bivši politički vrh i premijera Zorana Milanovića iz Socijaldemokratske partije da "izmišlja afere domoljubima".

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas