Menu

zaglavlje

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

NOVAK ĐOKOVIĆ PETI PUT NAJBOLJI NA SVETU U IZBORU AKADEMIJE "LAUREUS"

NOVAK ĐOKOVIĆ PETI PUT NAJBOLJI NA …

Foto: JAVIER SORIANO / ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PRANGIJA(NJE) ČOVIĆEVE ARMADE ZA TRIJUMF U VALJEVU Featured

covic rukaDa li je „simplon“ Super liga Srbije vlasništvo Nebojše Čovića mogli su da se provere svi koji su došli u valjevski hram košarke, halu sportova „15.septembar“. Valjevo i košarkaška Srbija videli su demontraciju sileu režiji  umišljenog košarkaškog boga, u pobedi FMP-a nad Metalcem 84:80(23:20,14:21,24:18,23:21).

Hokejaški start Filipa Čovića i zakucavanje u reklame kapitena Metalca Kutlešića u prvom minutu meča bio je jasan znak da FMP neće birati sredstva da pobedi, i odmah overi plasman u nepostojeću regionalnu ligu. Bude li je igraće se tek po završetku liga u eks republikama SFRJ , tako da ovaj cirkus od 7.do 25.maja opravdava upotpunosti svoj besmisao!

Aleksa Popović je pokušavao da se mačevalačkom veštinom suprostavi hijenima iz predgrađa, a udarce koji su pljuštali poput ovogodišnjih majskih kiša, i nesportske faulove Čovićevih napujdanih pasa Vojinović, Jevtović i Glišić nisu želeli da vide.  Ali   zato nije bilo problema da oštri pogledi Valjevaca  uredno budu sankcionisani čak sa pet faulova u prvoj četvrtini, u odnosu na samo 4 više hajdučije   iz pregrađa.

Po četir dosuđena i faula na obe strane u drugoj četvrtini bili su klasično zamazivanje  očiju  ujednačavanja kriterijuma.

Tehnički direktoru FMP-a "Prangiji" i društvu sa klupe ekipe iz Železnika, posle urnebesa zbog simuliranja faula Davidovca pri šutu za tri poena, bio je loš nagoveštaj za domaćina na kraju prvog poluvremena.

Posle 20:23 umesto da je bilo, makar obratno, Valjevci su napravili brejk do poluvremena 21:14,a u 24.minutu su stigli do čak opipljivih 53:44 !

Krivci za naredni brejk gostiju nisu bile sudije već  katastrofalna odbrana domaćina, nevešta da spreči  tandem Čović – Davidovac  da ubace  po 2 (ne)odbranjive trojke i jednom dvojkom Davidovca naprave seriju od 14:0 !

Za pitanje zašto serija nije sečena sa klupe Metalca tajm autom, sada je kasno!

Dekoncentrisani, povređeni i uvređeni Jošilo, Gabrić, Majstorović. .. te konačno izbačeni iz ritma batinanjem kapiten Kutlešić i Rakićević, nisu dali preko potrebni maksimum potreban za uspeh Metalca.

Jevtović je vukao svoj tim, svojski mu pomagao Jovan Novak i drugo pojačanje Aleksa Popović.U žestokom fajtu nizale su se greške, čak 25!

Metalac je posle 53:58 ipak smogao snage da stigne do 70:70.

„Trun u oko“ gurnuo im je na radost Nebojše Čovića sudija Glišić, dodeljivanjem tehničke greške zbog navodnog simuliranja Kutlešiću posle šuta za tri i promašaja, pri rezultatu 80:75 za FMP!

Sve posle toga bilo je formalnost.

Zaslepljenost pojedinaca viđenih na utakmicu  likom i delom  Nebojše Čovića  manifestovala se  fotografisanjem dece sa vođom iz predgrađa u polumraku ispred hale sportova „15.septembar“ na kraju meča !

Razlog više da se beskorisnima i štetočinama konačno uskrati mogućnost da pomisle, a kamo li da budu predsednici bilo kog sportskog kolektiva u Valjevu!

Pobednika su osim sudijske trojke, moralne podrške direktora "prangije" sa klupe i Nebojše Čovića iz prvog reda, do pobede vodili: Ognjen Dobrić sa 25 poena(pet trojki), Filip Čović 15 poena(tri trojke), Dejan Davidovac 12 poena i Marko Tejić sa 11 koševa.

Metalac je imao najboljeg pojedinca u Nikoli Jevtoviću sa 32 indeksna poena (27 koševa, 9 skokova, 5 izgubljenih lopti i 6 primljenih faulova). Jovan Novak je ubacio 19 koševa,dodao  4 asistencije, 3 skoka, ali i 6 izgubljenih lopti za do 22 indeksna poena. Aleksa Popović zabeležio 11 poena, 5 skokova, 4 asiatncije za 16 indeksnih poena.Brano Đukanović je pored 6 koševa  dodao i 3 skoka, za 8 indeksnih poena.

Totalni apsurd statistike je ukupan broj indeksnih poena 82:74 u korist Metalca,boljeg u skoku 31:21 !

Večeras je igrala i Crvena zvezda Beograd Telekom i pobedila Tamiša 94:54, dok je u drugoj grupi Partizan sinoć pobedio Borca 102:69, a Mega večeras Konstantina 93:63.

U drugom kolu u sredu igraju Konstantin –Borac i Mega –Partizan, a u četvRtak : Crvena zvezda Beograd Telekom –Metalac i Tamiš – FMP

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas