Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SRAMOTA I IZDAJA „VALJEVSKE DELIJE“ PROTIV SVOG VALJEVSKOG!? Featured

metalac gani

Na kraju sumanute SSLS ,   sa uspešno izborenim opstankom u ABA ligi, ali od 9.maja bez trenera, najzaslužnijeg za uspehe na terenu u protekle dve evropske sezone valjevskog sporta, OBEZGLAVLJENI Metalac je izgubio u Valjevu  od Crvena zvezde Beograd Telekom 56:78(16:11,13:25,11:20,16:22).

Da roditelji uče o malena decu da u sportu vole i mrze nije novost, ali da se mladi ljudi deklarišu kao „valjevci“ i u svom gradu ističu transparente i javno pokazuju da ih ne interesuje sredina u kojoj žive, i da je sportska ljubav  rezervisana za druge,  novi je u nizu apsurda koji nas opsedaju.

Negativna selekcija i totalno poremećeni sistemi vrednosti uzima svoj danak.

Da se zna u Valjevu su Valjevke i Valjevci  oduvek iisključivo navijali za Metalac iz srca i duše!

V koji do te mere ispoljavate netrpeljivost, na granici sa mržnjom, prema klubu iz svog grada, a deklarišete se kao „valjevci“, prepoznajte problem i pokušajte da ga rešite što pre.

OSTAVITE NA MIRU, I NE ZASTRAŠUJTE  DECU KOJA VOLE SVOJ METALAC!

Uspaljeni kučići lepe se na kučnicu kao muva na govno, ali i šinteri ne sede skrštenih ruku, kad tad će ih uloviti iodvesti u kafileriju.

Posle očekivanog poraza od državnog projekta u privatnoj SSLS,  ligi apsurda sa svemoćnim izvršiocem radova Nebojšom Čovićem, jer radi sve što vođa poželi, valja odigrati još jednu utakmicu u Pančevu za tri dana, a posle toga na pitanje šta će biti, trenutno odgovor ne postoji.

U terminu pogodnom za kablovskog emitera sa preskromnim brojem pretplatnika, bez ikakve potrebe, igrala se košarka u nedelju u Valjevu u sred bela dana.

Sa prinudnim dirigentima na klupi u čudnim odelima videli smo labudovu pesmu jednog tima stvaranog od nule baš u Valjevu.

Majstorović, Jevtović, Rakićević, Kutlešić, Gabrić, Todorović... su dobili šansu u Valjevu da se afirmišu, i za to su bogato nagrađeni. U sistemu igre Vladimira Đokića i rasli su tokom dve sezone i  stekli reputaciju, i za njih danas svi znaju u regionu, odnosno eks SFRJ.

U feburauru 2015. su bili jedinstveni da na inicijativu Marka Ljubičića se suprotstave apsurdnoj odluci da posle poraza u Kupu bude smenjen njihov trener.

Niko se od pomenutih momaka 9.maja ove 2026, nije setio da stane na stranu trenera, kadrog da ih pre godnu dana odvede do 6.pozicije u ABA ligi, i mesta u Evrokupu, a dva meseca pre ove sramotne lige, stvori igru da  zajednički izbore opstanak sa velikih 10 pobeda u drugoj zajedničkoj abaligaškoj sezoni.

Klub čini predsednik, trener, igrači, uprava, navijači.

Ispostavilo se da Metalac od pomenutog danas nema ništa.

Podsetiću Metalac je prošle jeseni izgubio u Valjevu od Igokee, ali je sa Vladimirom Đokićem pobedio u Laktašima. Do 10 pobeda se stiglo timski, verom u svoje, i umeće trenera, nestvarnje stvaralačke i pobedničke karme.

Nameće se jednostvan zaključak, ma koliko ga mnogi negirali.

Danas bi sve bilo drugačije da je bilo malo više hrabrosti igrača, ali i strpljenja i poštovanja lika i dela Vladimira Đokića.

Izostalo bi poniženje u Železniku pre par dana. Kakvpo crno poniženje, sa Đokićem Metalac bi pobedio !

Danas  Radonjićev tim ne bi lako osvojio bodove, bez obzira na očekivanu pomoć kraljevačkog dueta i vojnika Mrdaka.

Znači Metalac bi bio na korak do plej ofa, umesto što je trenutno ni na nebu ni na zemlji.

Današnji meč bio je znaku prepoznatljive igre crveno belih. Prangijali su muški!

Pogodili su 6 trojki iz 29 pokušaja, Metalac 5 iz 27 upućenih šuteva. Zvezda je gađala dvojke 62 posto(43:21) a Metalac51%(37:19). Valjevski tim je napravio 27 faulova, 8 više od rivala, čašćenog sa 25 slobodnih bacanja,u odnosu na sramotnih samo 5 za Metalac, u tuči od utakmice, sa  šest više izgubljenih lopti od pobednika.

Izabranici Dejana Radonjića su tukli muški, a grubostima, guranjem i razgrtanjem se isticao momak sa crvenom ružom Majk Cirbes.

Aki da  umeju da otkinu pokazali su domaćini.

Novak je kolenom u prodoru pod koš „namestio“ želudac Laziću, u nok daunu skoro pet minuta.

Na neki način zadovoljena je pravda za višegodišnje terorisanje sad rezervnog kapitena gostiju valjevskih igrača.

Tuča je dala očekivani rezultat i Metalac bez ranije povređenog Kutlešića, sa rovitim Rakićevićem, totalno beskorisnim u prvom poluvremenu , a u igri čak 15 minuta Majstorovićem, pao.

Sa plus pet(16:11) posle 4. faula Jevtoviću i trećeg Popoviću valjevski tim poslednji put preti u 18.minutu(29:33).Sledi 36:29 za Zvezdu na poluvremenu. U trećoj četvtini šampion Aba lige ide na plus 16(56:40), za na kraju ostvaruje preubedljivih plus 22.

Navijačke pesme, i podrška voljenom klubu je nešto najlepše za videti i čuti na svakoj utakmici, ali bez primitivzma se ne može, pa za ničim izazvano vređanje Gabrića svaki komentar je izlišan.

Kraj sezone za Metalac je u sredu u Pančevu sa Tamišom. U plej ofu Partizan čeka FMP, a Crvena zvezda Beograd Telekom, Megu

METALAC CRVENA ZVEZDA BEOGRAD TELEKOM 56:78(16:11,13:25,11:20,16:22).

VALJEVO Hala sportova “15.SEPTEMBAR”. Gledalaca: oko 700. Sudije: Maričić i Stefanović (Kraljevo), Mrdak (Beograd).

Metalac: Kočović 2, Čampara, B. Đukanović, Majstorović 11(6sk, 6i.l.), Jevtović 8(10sk), Popović 4(5sk), Jošilo 4(3sk, 3as), Rakićević 1, Todorović 7(6i.l,), Novak 3, Đokić 5, Gabrić 10(4ask).

Crvena zvezda: Kinsi 6, Rebić, Dangubić 3, Mitrović 13(4as,4sk), Lazić 4, Micić 8(3sk, 3as), Simonović 2, Gudurić 7(3sk), Jović 3(7sk, 6as), Miler 16(5sk), Cirbes 7(4sk), Štimac 9(4sk).

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas